Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Gebruikersreview van de Maand

Wat waren de beste userreviews van mei?

10-06-2014 • 09:00

17 Linkedin

De beste userreviews van mei

Voor deze tweede editie van het artikel over de beste userreviews van de maand droegen de tweakers weer de nodige gebruikersartikelen aan. Opvallend was het aantal fans van de reviews van user Foritain, die in mei aan de lopende band uitgebreide reviews produceerde. Naast de twee reviews voor behuizingen, die verschillende nominaties kregen, werden Foritains reviews van de CM Storm Sirus-C-koptelefoon en die van de opvallende Boogie Board LCD Writing Tablet naar voren geschoven.

De nominatieronde voor de gebruikersreviews van juni is inmiddels in volle gang. Wie een review tegenkomt die het om wat voor reden dan ook verdient om extra onder de aandacht te komen, kan dit aangeven via:

Winnaar mei 2014

+3Samsung Galaxy Note 3 Zwart review

door Opinion

22

De Samsung Galaxy Note 3 is een populaire smartphone, die alweer een tijdje uit is. Het toestel is her en der uitvoerig getest, maar het blijft verfrissend om een recensie van een dagelijkse gebruiker te lezen die zich vooral op de gebruikerservaring richt. Dat is precies wat Opinion doet met deze review. In deze prima geschreven review met een heldere opzet komen alle onderdelen van de smartphone aan bod en vooral de foto's springen eruit. Opinion heeft na publicatie nog regelmatig aan de review geschaafd om de kwaliteit te verbeteren.

Overige top 4

+3Silverstone DS380 review

door Foritain

21

Vorige maand viel Foritain al in de prijzen met zijn review van een Silverstone-behuizing, maar in de afgelopen maand publiceerde hij opnieuw een mooie test van een kast van dit merk. Dit keer gaat het om een chassis voor een nas of server. Foritain maakt gebruik van een enorme hoeveelheid foto's bij de review, maar vergeet niet belangrijke zaken als geluidsproductie, de stoffilters en de alternatieven uitvoerig te bespreken. Zijn conclusie? "De DS380 springt in een gat in de markt, want directe concurrentie is er niet."

+3BitFenix Colossus Mini-ITX review

door Foritain

14

En opnieuw een Foritain-review van een behuizing, dit keer de BitFenix Colossus, een mini-itx-exemplaar. Opnieuw gebruikt de reviewer veel foto's, onder andere om de kleurige verlichting van de kast te tonen. In zijn uitgebreide conclusie somt de gebruiker de voordelen op het gebied van inbouwopties, koelmogelijkheden, ruimte voor waterkoeler-kits, stoffilters en de verlichting op. Hij vergeet echter niet de nadelen te benoemen, zoals het een goed reviewer betaamt.

+3Cyber-shot HX400V review

door Alpha89

8

Camera's zijn lastig te reviewen; er gaat veel tijd inzitten en het vereist veel kennis om iets zinnigs te zeggen over de producten. We zien dan ook weinig echt uitgebreide camerareviews van users op Tweakers. Dit artikel van Alpha89 over de Cyber-shot HX400V is een bijzonder prettige uitzondering op die regel. Alpha89, die verder alleen wat ervaring met het reviewen van Synology-producten lijkt te hebben, bespreekt alles wat je wil weten over de Cyber-shot in deze mooi vormgegeven review.

+3Intel Dual Band Wireless-AC 7260 Plus Bluetooth review

door Meulendijks89

38

Een gebruikersreview van een draadloze netwerkkaart lijkt niet meteen de meest sexy recensie, maar dat het zeer waardevol kan zijn, laat Meulendijks89 zien. Menige laptop wordt immers met een zeer matige netwerkkaart voor wifi geleverd. De gebruiker toont in dit artikel aan hoe hij zijn tegenvallende Qualcomm Atheros ar9485wb-eg van de Asus N550 vervangt door de Intel Dual Band Wireless-AC 7260 Plus Bluetooth met ondersteuning voor wifi-ac. Daarbij laat hij ook zien wat de snelheidswinst in diverse ruimtes is. "En dat voor nog geen 23 euro", besluit hij.

Bekijk de populairste en best gewaardeerde userreviews van mei

Tweakblogs van de Maand - Mei

[buildlog] Space Invaders: Timing and Video

door Sebastius

18

Al snel na het openen van de nominatieronde werd deze Buildlog van Sebastius naar voren geschoven als waardevolle content met de opmerking 'Heel gedetaileerd en erg leerzaam'. Het gaat om de tweede post van Sebastius' Space Invaders project. Met een paar breadboards, een handvol chips en een rolletje draad wil hij de gameklassieker Space Invaders nabouwen. In dit deel van de Buildlog beschrijft hij de timing en de eerste resultaten van het werk.

100 jaar verlaten Rotterdam Hofplein | Time lapse Video

door RoyK

8

RoyK is voor de vaste Tweakers-bezoeker geen onbekende. Hij speelde onder andere de hoofdrol in een aflevering van de Gathering of the Tweakers-serie, maar heeft online ook de nodige bekendheid met vooral zijn Photoshop Timelapse Video's, waarin hij omgevingen van Nederlandse steden zo aanpast dat ze een blik op de toekomst geven als de plekken honderd jaar verlaten blijven. In deze aflevering neemt hij het Rotterdamse Hofplein onder handen.

Reacties (17)

Wijzig sortering
Wat gaaf, bedankt! :D Een hele leuke erkenning en het geeft motivatie om nog meer reviews te schrijven :) .
Hey wat leuk! Dank voor de schouderklop. Zoals Opinion al aangeef.. een hele grote lekkere schep energie. Bedankt! :)
Hey cool dit! Ik was toch wel blijven bloggen hoor, maar even een highlight is altijd leuk!
Gefeliciteerd voor de winnaars!

Het is wel zeer jammer dat het artikel bij mij bijna werd ondergesneeuwd door de 2 E3 Preview/Reviews boven in beeld. Hierdoor is dit artikel op de 3e en laatste plek beland binnen 12 uur, hierdoor zal hij over 1-2 dagen waarschijnlijk niet meer als belangrijk artikel worden gezien.
Edit: het bovenstaande is geen probleem gebleken.
De redactie heeft dit artikel vastgezet op de 3e plek, waardoor het niet snel in de vergetelheid raakt en de winnaars langere tijd in het zonnetje worden gezet.
zie: http://tweakers.net/ext/f/i5uiTkyjmwT52PmA1sEksLtN/full.png

Hoe wordt er eigenlijk omgegaan met reviews die in mei worden geplaatst en daarna wordt geüpdatet waardoor hij in juni weer naar boven komt als nieuwe review? Of zal de plaatsing datum altijd te zien blijven?

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 11 juni 2014 08:37]

We kijken naar de datum waarop de review voor 't eerst is geplaatst.
Bedankt voor het antwoord Zeef.
Ik heb het nog niet gecontroleerd (dit zou ik namelijk niet meer terug kunnen draaien), maar ik dacht dat een review een nieuwe plaatsingsdatum krijgt als je er meer dan 300 karakters aan toevoegd. Of komt hij dan alleen maar bovenaan in de tracker?
Er zijn altijd manieren om de regels te omzeilen. In principe houden we de datum in de DSP (onze backend) aan. We gaan er maar van uit dat als iemand zoiets probeert, jullie dat snel genoeg in de smiezen hebben. ;)
benieuwd; geeft dit de reviewer iets extra's? digitale-veer in x :+ ?
De reviewer met de meeste stemmen krijgt een maand lang de titel Reviewer van de Maand en als extraatje krijgt hij een jaar lang een Tweakers-abonnement.
Een "Tweakers-"abbonement als in: een voormalig "Full"-abbo, de 2 abbo's die nu voor voormalig full-abbonees beschikbaar zijn, of een bannervrij abbo?
Het banner-vrij abo dat je nu nog kan kopen. Full abo is (al jaren) niet meer te koop. :)
Vind het terecht dat Foritain er vaker in voor komt, ik vind hem echt een geweldige reviewer. Steekt er zeer veel tijd in, echt een aanwinst voor Tweakers :)

Wel hoop ik dat de trend dat er in een goede review tientallen foto's moeten staan een keer wordt doorbroken. Ja, het is fijn als je exact weet hoe het eruit ziet, maar dan liever een heel stuk tekst en dan 10 thumbnails die bij de tekst horen. Ik vind dat een stuk fijner lezen dan wat je nu vaak ziet.
O+

Het is inderdaad een investering, maar als je er plezier in hebt is het een heerlijk stukje ontspanning. Hoewel acties als dit niet de reden (moeten) zijn om reviews te maken, is het natuurlijk erg leuk als dit gebeurt, en je vervolgens reacties als deze krijgt. Denk dat dat voor iedereen gaat die tijd en moeite stopt om andere gebruikers te helpen met productreviews, waarvan de waarde inmiddels bekend zal zijn.

Wel vraag ik mij af of het huidige nominatiesysteem niet beter kan. Er zijn maandelijks tientallen goede reviews (ik geloof 20-25 +3 reviews in Mei, en iets van 60+ +2 reviews), en andere user content, maar het valt voor de lezers niet mee om hun weg naar het pricewatch-forum te vinden gezien de hoeveelheid nominaties. Een fijn compliment natuurlijk om zo goed vertegenwoordigd te zijn, en ik vind het natuurlijk super tof, maar ik hoop dat er in zijn algemeenheid meer aandacht komt van de community voor user-reviews, er zijn genoeg pareltjes te vinden met een fractie van de views die je zou verwachten. Een discussie voor op het forum wellicht?

Wat betreft de fotos heb je een interessant punt. Ik heb de discussie (niet alleen intern ;) ) enkele keren gevoerd, en ik ben niet overtuigd dat thumbnails de oplossing is, ik betrap mijzelf dat ik soms mooie details mis, omdat de thumbnail niet interessant leek of omdat ik de moeite niet nam. Met een eenvoudig klikbaar menutje kan iemand eenvoudig direct naar de conclusie springen, met een flink aantal fotos heeft elke 'scroller' (je kent ze wel ;) ) in 2 minuten een compleet overzicht van het product, en de serieuze koper van het product kan in alle rust de review doorlezen zonder steedts te moeten klikken op een foto en dan telkens weer terug te gaan naar de review. Misschien ook een discussie om voort te zetten op het forum bij een update van een 'standaard template' voor userreviews .. Dat het niet ideaal is dat je soms 10 fotos van de verpakking ziet ben ik het helemaal mee eens hoor, dan schiet je het doel inderdaad voorbij, maar ik denk dat ik liever 2 fotos te veel heb dan 1 te weinig.

Maar dank je voor het compliment, waardeer ze zeker, en dat geeft de enige motivatie die nodig is :) En uiteraard dank aan de nominatie-gevers, Tweakers voor de actie (Stapelen de abonnee-jaren op? :D), en gefeliciteerd aan de winnaars, allemaal mooie reviews en andere content, en volgens mij een zeer terechte winnaar!

En nu hard aan de slag allemaal, chop chop.

[Reactie gewijzigd door Foritain op 10 juni 2014 20:23]

[..]Wel vraag ik mij af of het huidige nominatiesysteem niet beter kan. Er zijn maandelijks tientallen goede reviews (ik geloof 20-25 +3 reviews in Mei, en iets van 60+ +2 reviews), en andere user content, maar het valt voor de lezers niet mee om hun weg naar het pricewatch-forum te vinden gezien de hoeveelheid nominaties. Een fijn compliment natuurlijk om zo goed vertegenwoordigd te zijn, en ik vind het natuurlijk super tof, maar ik hoop dat er in zijn algemeenheid meer aandacht komt van de community voor user-reviews, er zijn genoeg pareltjes te vinden met een fractie van de views die je zou verwachten. Een discussie voor op het forum wellicht?[..]
Ja ik denk ook dat het forumtopic echt te ver weg is om goed te kunnen nomineren (nu kijk ik vooral vanuit de TweakBlog hoek, en ook daar zijn afgelopen maand echt wel mooie blogs verschenen (naast een hoop bagger :P )).
Hey wat cool! Thanks voor het mooie compliment.
Goed dat ze gebruikersreviews aanmoedigen, dat is de nummer 1 reden waarom ik altijd naar de pricewatch ga :)
Gefeliciteerd _/-\o_

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee