Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Evolve Review

Op de beste momenten heel erg goed

Conclusie

Evolve is een game van twee gezichten. Hij kan de mooiste momenten opleveren die je ooit in een multiplayergame hebt meegemaakt. Als de sterren goed staan en je dus de juiste spelers hebt om tegen en mee te spelen, dan is de game precies zo hectisch en spannend als je een online shooter wilt hebben. De game is snel, heeft vier heel knap in elkaar grijpende classes en is daarmee tactisch. Dat laatste is zelfs het sterkste punt van de game; de vier classes die zonder elkaar weinig klaarspelen, maar samen zelfs een volledig volgroeid Monster aankunnen. Het is ook knap hoe Turtle Rock daarbij elke class even belangrijk heeft weten te maken.

Toch is dat tegelijk de zwakte van de game. Evolve werkt alleen als het Monster een beetje van wanten weet en ook de Hunters van hetzelfde niveau zijn. Zo niet, dan is de strijd al snel ongelijk en daarmee voor alle betrokkenen niet leuk meer. Daar komt bij dat met name Hunt net iets te vaak saai wordt doordat een slim Monster iets te makkelijk een confrontatie kan ontlopen. Ook op het uiterlijk hebben we wat kritiek. Het is mooi en gedetailleerd, maar de twaalf levels lijken wel erg veel op elkaar. Bovendien is het spel erg donker.

De basis van de game is dus goed. De balans tussen het Monster en de Hunters is uitstekend en ook de matchmaking werkt naar behoren. Toch is het netto-resultaat van de vele potjes die we speelden te laag, doordat er net te veel matches zijn die net iets te saai bleken. Gedeeltelijk moet dat eenvoudig op te lossen zijn. Als Turtle Rock een manier weet te vinden om Hunt wat spannender te maken en wat maps toe te voegen waarin het minder donker is, wordt het al een stuk beter. Al blijft Evolve ook dan nog steeds een game die je vooral met een vaste groep vrienden wilt spelen. Met die vrienden heb je dan wel de grootste lol.

Getest

Evolve, Windows

Prijs bij publicatie: € 34,99

Vanaf € 50,-

Vergelijk prijzen

Lees meer

Let's play Jack in Evolve Video van 12 augustus 2015
Evolve krijgt spectator mode Video van 5 maart 2015
2K onthult vierde monster Evolve Video van 14 januari 2015
Turtle Rock toont intro Evolve Video van 14 januari 2015
2K Games toont Wraith uit Evolve Video van 19 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Rescue Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Nest Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Defend Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Evacuation Video van 4 december 2014
Evolve krijgt spelvorm Hunt Video van 4 december 2014
2K Games stelt Evolve uit tot 2015 Nieuws van 6 augustus 2014
06:21
Evolve Video van 14 juni 2014
Ga op jacht in Evolve Video van 11 februari 2014
2K Games kondigt Evolve officieel aan Nieuws van 15 januari 2014
THQ valt in onderdelen uiteen Nieuws van 24 januari 2013
THQ legt merknaam 1666 vast Nieuws van 14 maart 2012

Reacties (110)

Wijzig sortering
Heb evolve voldoende gespeeld om tot een oordeel te komen. Game is ontzettend repetitief en na vijf potjes als elke rol heb je het wel gezien. Rollen als medic zijn enorm saai om te spelen en als je niet een beetje een fatsoenlijk team hebt heb je na een potje wel genoeg.

De gemiddelde game ziet er zo uit:

Monster wordt vroeg gepakt -> Hunters winnen
Monster kan evolven naar derde stadia -> Monster wint

Variatie hierop heb ik nog niet gezien.

Iets wat niet echt genoemd is in de review maar de systeem eisen zijn hier te vinden:
http://evolvegame.com/news/evolve-pc-specs-revealed

MINIMUM REQUIREMENTS:
OS: Windows 7 64-bit
INTEL CPU: Core 2 Duo E6600
AMD CPU: Athlon 64 X2 6400
SYSTEM RAM: 4GB
NVIDIA VIDEO CARD: GeForce GTX 560
ATI VIDEO CARD: Radeon HD 5770
VIDEO MEMORY: 1GB
HARD DRIVE: 50GB

RECOMMENDED REQUIREMENTS:
OS: Windows 7 64-bit
INTEL CPU: Core i7-920
AMD CPU: A8-3870K
SYSTEM RAM: 6GB
NVIDIA VIDEO CARD: GeForce GTX 670 or GTX 760
ATI VIDEO CARD: Radeon R9 280
VIDEO MEMORY: 2GB
HARD DRIVE: 50GB
Jij hebt hier ook een casual look op de game zie ik.
Deze game is gebouwd met E-sports op het oog, competitief spel.
Het is juist de bedoeling dat je een erg skilled team hebt die weet wat ze aan het doen zijn, dán wordt het spel pas leuk.

In tegenstelling tot wat veel personen denken, is dit geen casual spel, dit spel is niet bedoelt om casual even voor de grap te spelen. Dit spel is bedoelt om erg specifiek, competitief en georiënteerd te spelen.

Jij zegt dat het spel tergend saai is zonder een goed team, nou dat was ook specifiek de opzet ;).

Als je van dit spel wilt genieten, moet je de competitive scene in gaan en serieus gaan oefenen en spelen. Dit is geen spel om zondags even op de bank te spelen.

Jij bent overigens niet de enige die het heeft over casual spelers, heel de comments staan er vol mee. Ik citeer:
de gemiddelde ronde in de Hunt mode duurde maar 5 minuten als het monster slecht was.
Als het monster goed was, dan was het soms wel meer dan 15 minuten rondjes lopen voor de Hunters tot het monster Stage 3 werd en we het object moest verdedigen.
Beide hebben betrekking op casual spelers en niet op competitive spel.
Ik vind het erg jammer dat mensen een competitive spel bashen omdat ze alleen de casual environment hebben gezien en denken dat de opzet slecht is.

Zelfs in de review:
Het probleem is dus dat het in net te veel matches tot net iets te weinig van dergelijke momenten komt. Je moet maar net een goed spelend Monster treffen en je moet maar net een goed samenwerkend team Hunters weten te verzamelen.

[Reactie gewijzigd door kaluro2 op 14 februari 2015 11:58]

Sorry, maar ik geloof nooit dat EA 2K een dergelijke 'AAA' release heeft gemaakt met als doel de e-sports markt, die markt is veel te klein (qua spelers), daar kan EA zijn geld niet mee (terug) verdienen.

En zat andere games die wel goede/leuke casual gameplay hebben en ook een grote e-sports scene hebben: StarCraft 2, League of Legends, Counter Strike, Dota 2, etc. Een goede game is een goede game.

Daar komt bij dat geen enkele game die voor de e-sports is gemaakt tot op heden het goed heeft gedaan op de e-sports scene. Een game moet eerst populair genoeg zijn om een e-sports scene te krijgen.

Het spel heeft ook menig ander gebrek, wat ik heb begrepen is de single player AI erg slecht. Koop je voor je €60 geen volledige game, etc.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 14 februari 2015 17:53]

Niet dat het je verhaal nou echt heel anders maakt, maar Evolve is niet van EA maar van 2K. Maar ook zij zullen inderdaad niet alleen voor de esports markt produceren, daar verdien je gewoon niet genoeg aan inderdaad.
Evolve is van Turtle Rock Studios, de publisher is 2K, die waarschijnlijk ook schuld heeft aan het implementeren van DLC.
Precies. 2K is degene met de zak geld, oftewel, degene die aan de touwtjes trekt.
Dat kun je jammer vinden, maar het is wel belangrijk om duidelijk te maken. Er zijn denk ik veel meer spelers die jij 'casual' zou noemen dan degenen die het echt als een e-sport benaderen. Ik vermoed zelfs dat als het alleen verkocht zou worden aan die harde kern dat de game niet genoeg op zou leveren om uit de rode cijfers te komen. En dan kun je het het spel dus zeker wel aanrekenen als het niet leuk is voor de 'casual' speler.
Aanrekenen, akkoord.
Maar noem dan op zijn minst ook de positieve eigenschappen die naar voren komen bij het spelen met competitieve personen ;).
Enkel de casual kant afschieten en totaal zwijgen over de competitieve kant is jammer.

Maar ikzelf ben ook benieuwd hoe ze het zo gaan veranderen dat de gemiddelde Jan ook plezier kan hebben in het spel.
ik heb het spel ook op firstlook gespeeld en vond het niets aan.
Noem mezelf geen casual gamer.

Maar feit is dat als 1 iemand geen zin heeft of gewoon kut wilt doen kan hij het hele spel verzieken.

ik vind het idee achter het spel erg leuk maar op een of ander manier vond ik het helemaal niets.
heb het nog wel gespeeld met 10 computers naast elkaar wat bijna ieder spel leuk maakt(normaal gesproken).
"Deze game is gebouwd met E-sports op het oog, competitief spel."

Pardon waar baseer je dat op? Ik zie dit niet zo snel een CS, LoL of SC voorbij streven. Dat gaat ook helemaal niet met een dergelijk concept. Teams van 4 tegen 1, hoe werkt dat dan?!

Dan zou L4D eerder nog een compentatieve game zijn, omdat je in die game aan de zombie kant (vs) ook tactisch met elkaar zult moeten samenwerken. Bovendien zou dat veel leuker zijn om naar te kijken, als een team succesvol de survivors in de klem zetten door goed gecoördineerde en getimede abilities dan sta ik mee te juichen.

Iemand die fuckin lame de hele tijd in zijn uppie weg rent van het andere team, en dan over ze heen walst als die eenmaal level 3 is, niet echt interessant om naar te kijken. Hoe kun je daar nu in godsnaam een e-sport van maken. Je hebt er echt goed over nagedacht :X

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 15 februari 2015 03:49]

15 potjes hier als monster ; 14 gewonnen 1 verloren (mijn wi-fi viel uit)

Heb ruim 50 uur in de Alpha/Beta gestopt dus wist meteen wat ik moest doen. :)
Ja zo kan ik het ook, Battlefield: jouw team werkt beter samen, jouw team wint. Het andere team werkt beter samen, het andere team wint. Veel variatie daarop heb ik nog niet gezien. ;) Beetje flauw natuurlijk aangezien dat nog steeds erg leuk kan zijn.

Persoonlijk speel ik de game sinds de launch day en ben wel erg onder de indruk. Het is ook erg smaak gebonden. De game moet je wel met mensen spelen die het ook leuk vinden. Zo gauw iemand in de groep gaat lopen kloten dan is het potje bijna over ja. Maar die ervaring heb ik ook met battlefield. Als een team alleen loopt te kloten ga je geheid verliezen en dat zijn niet de leukste potjes. Toch vindt ik beide spellen wel leuk. Het hele leven is een aaneenschakeling van herhalingen als je het kapot analyseerd, mensen die dat niet doen hebben meer plezier. :)
In BF heb je ook nog de fraggers die er niet zijn voor het team, maar enkel voor hun stats, terwijl in Evolve samenwerken een must is. Ik ga Evolve zeker kopen, niets boven goed teamwerk in een game.
Twee gelijke teams ja. Evolve is 4 vs 1, maakt niet uit hoe goed de balans is, het blijft 4 tegen 1.

Je zult ongetwijfeld dikke lol met de game hebben begrijp me niet verkeerd. En je hebt zeker gelijk dat ook in games als BF, COD, CS ect het er snel op neer komt dat als een team de overhand heeft ze ook dik en snel winnen, en als er een paar lopen te kutten verlies je vrij snel.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 15 februari 2015 03:53]

Precies. Heb na een korte beta weekend alweer genoeg van het spel. De donkere op elkaar lijkende mappen hebben ook niet meegeholpen moet ik zeggen. Ik steek honderden uren in lol, payday 2, l4d etc maar Evolve is te repetitief ervoor. Ook vanwege de DLC heb ik het niet gekocht. Kort gezegd te lage addiction/replay value.
https://www.youtube.com/watch?v=moTvp6tamn4

Ik kon er smakelijk om lachen, ik hoop jullie ook.
Ik heb genoeg potjes gewonnen als monster onder de 5 minuten op stage 2. (goliath)
Zelfs op stage 1 gewonnen door een ambush te leggen voor de hunters. (goliath)

Het maakt heel veel uit of de hunters een goed team zijn, als ze een goed team zijn kan je alleen vanaf stage 2 of 3 winnen.

Kortste potje was 3:50 als monster.
Saaiste videoreview ooit? Jemig.

Verder hadden ze deze game beter ook voor de ps4/xboxone voor 40euro in de schappen moeten leggen imo.
Basisspel was 29€ op G2A tijdens weekend sales. Op http://www.greenmangaming.com/vip/ is het nu 37.49€
Ik heb het over de console versie heh
Tja, het is al bekend dat je in de longrun meer voor een console moet betalen dan voor een PC. ;)
Ligt eraan hoe vaak je games koopt, en hoe duur je game PC is. Als jij op ultra HD gamed, moet je wel ernstig veel games kopen om duurder uit te zijn
Koop twee V&A aangeboden: XFX R9 290 4GB Core Edition voor 350€ en je bent nog steeds goedkoper uit dan een console :P
Gei zeejt 'n mooie haha. Voor €400 kun je ook een budget game bak bouwen, maar dan leg je het wel af tegen de even dure console en zijn deticated hardware. Shared ddr5 geheugen en alles word toch vanaf console geport.

Dit alles is getypt met 0,345 verstand van zaken 8)7
Ja en dan nog 8 jaar keer 50€ (400€) voor Playstation Plus/Xbox Gold.
Daarnaast 60€ voor nieuwe games ipv 30-35€. En geen backwards compatible met oudere games. No thanks. ;)

P.S. Als je 50€/maand zou sparen komt dat uit op 3000€ per 5 jaar voor een beest van een setup (inclusief randapparatuur+games). Keuzes,keuzes,keuzes.

[Reactie gewijzigd door Tweaker Sebas op 15 februari 2015 04:18]

Je kan een nieuw spel kopen voor 50 tot 60 euro, en enkele weken later al terug verkopen voor nog 40 tot 50 euro. Of je kan het ruilen of lenen met vrienden.

PS+ is ook optioneel en trouwens als mensen zich abonneren voor een bepaalde maand dan krijgen ze niet enkel online multiplayer:
  • Share Play (Laat je vrienden meespelen, zelfs als ze de game zelf niet hebben.)
  • Instant Game Collection (1 nieuw indie spel per maand).
Ook een beetje voorbarig van je dat je zegt dat deze generatie 8 jaar zal duren, van waar haal je die informatie?
P.S. Als je 50€/maand zou sparen komt dat uit op 3000€ per 5 jaar voor een beest van een setup (inclusief randapparatuur+games). Keuzes,keuzes,keuzes.
Dus jij verkiest iets mooiere graphics iedere 5 jaar in plaats van veel meer goede games? Beetje vreemde logica. Kan je evengoed een mid-range PC kopen en meerdere consoles voor de prijs die jij betaald.
Née, ik kies om Evolve te spelen in 1440P 144FPS ipv houterig 30FPS locked framerate. ;)

FPS > Graphics

En ooit gehoord van Steam Family Sharing?http://store.steampowered.com/promotion/familysharing
Defend is weer van een heel andere orde. Het Monster start op Stage 3 en leidt de aanval op de basis
Ik versta de rol van de Trapper klasse niet zo goed als het monster meteen op Stage 3 begint in de 'Defend' mode :?
Wat ook een beetje tegenvalt, zijn de stevige laadtijden van de maps. Dat je moet wachten tot alle online spelers klaar zijn voor een volgende match is logisch. Maar als het eenmaal zover is, duurt het nog steeds verdacht lang voordat de te spelen map geladen is.
Is het nog steeds zoals in de Alpha van enkele maanden geleden?

1) eerst een lobby
2) dan een laadscherm voor 'class selection'
3) wachten tot iedereen in de 'class selection' klaar is
4) een laadscherm voor de map
5) langdradige deploy cutscene voor de hunters

In mijn Evolve Alpha ervaring moest ik ~3 minuten wachten tussen iedere map en de gemiddelde ronde in de Hunt mode duurde maar 5 minuten als het monster slecht was. Als het monster goed was, dan was het soms wel meer dan 15 minuten rondjes lopen voor de Hunters tot het monster Stage 3 werd en we het object moest verdedigen.
Als je de eerste keer online gaat, krijg je eerst wat keuzes voorgeschoteld. Je moet aangegeven met welke van de vijf partijen in de game je het liefst speelt.
Na de Alpha had Turtle Rock enkele statistieken vrijgegeven, daaruit bleek dat de meeste spelers niet als Monter wouden spelen in de Hunt mode. Ik denk dat velen vooral van het teamwork van de Hunters houden, en snel het monster op vijfde plaats zetten bij de 'class preference'.
Al dat wachten is echt superirritant en helaas niet verandert sinds de beta. Vooral bij evacuation mode zijn er loading screens met geforceerd een halve minuut wachten. Ook moet je steeds intro filmpjes kijken. Op zich niet een heel groot probleem, maar na 30 uur spelen waarvan toch een paar uur uit wachten en filmpjes bestaat, begin ik me er echt dood aan te ergeren.

[Reactie gewijzigd door mvjmme op 15 februari 2015 02:03]

en daarom dat hij een metareview krijgt van 4.5 van gebruikers en 7.8 van sites. Spijt dat ik me 50 hier aan heb besteed.
Viel me ook al op. Een aantal reviews gelezen, en lijkt er op dat ze de game nog geen 2 uur gespeeld hebben.
Schijnbaar is het merendeel van de mensen die de game gekocht heeft, na een uurtje of 2 al verveeld, als ik zo wat rond lees. En wil je de karige content uitbreiden kun je weer lekker aftikken.
Heb zelf de Big Alpha ook gespeeld en met 1 match al wel zo'n beetje vastgesteld dat het voor mij niet echt een langdurige houdbaarheid heeft. Leuk voor even, daar houdt het voor mij dan ook bij op.

Na de Big Alpha ergens nog een keer tussendoor online gelezen over verschillende typen monsters die je aan kan schaffen, een season pass heeft en daar boven op DLC heeft die niet in de season pass gecoverd wordt.

Mag er nog zo mooi op Tweakers over geadverteerd worden, dank je maar nee dank je.

[Reactie gewijzigd door Robe90 op 15 februari 2015 15:56]

Ik had deze game al gevolgd maar laat hem toch liggen. De reacties op Steam zijn ronduit negatief. Ik denk dat het een boel hype is rond een op zich prima concept. Maar het is zo opgeklopt allemaal dat de uitgever nu denkt weg te komen met 0-day DLC voor een enorme prijs. En dan zegt een van die lullo's ook nog dat voor minder de game niet gemaakt kon worden, of zoiets.

Het erge is dat er veel gamers zijn die niet stemmen met de voeten. Koop het spel en de DLC die je toch nodig hebt, want anders krijg je die goede potjes niet want dan hebben ze weer net een map die jij niet hebt of wapens of andere min of meer triviale shit, dan zien uitgevers dat ze er mee weg kunnen komen.
Wat voor DLC hebben we het hier dan over? Ik heb op steam gekeken en wat gegoogled, maar ik krijg de indruk dat het voornamelijk allemaal alleen maar skins zijn. Verder is er een optie voor een extra monster en zou de season pass extra hunters toevoegen, maar nieuwe maps zou iedereen krijgen:
http://www.vg247.com/2015...rice-cost-pc-xbx-one-ps4/
While new maps will be released free-of-charge to all players, there is a Season Pass for Evolve which only comes with three skins exclusive to the package and four extra Hunters when they become available.
Ik krijg de indruk dat je als je alleen de base game koopt wel gewoon aan alle potjes mee kunt doen, maar dat je bepaalde hunters/monsters niet kunt kiezen tenzij je die specifiek hebt. Ik verwacht dat je wel gewoon mee kunt doen in een potje waarin iemand anders een van die monsters of hunters speelt. En skins, tja, het zou misschien kunnen dat er een skin is met betere camouflage, maar meestal boeien skins toch echt voor geen meter.
Dus... zie ik het nou verkeerd? Of is het allemaal erg overdreven en kun je prima uit de voeten zonder die extra DLC?
The day one DLC zijn alleen maar skins. Je kan nu alvast de andere hunters/monsters kopen door de Season Pass te kopen. Alle 12 maps zijn voor iedereen speelbaar.
Dus, dit gaan we niets eens vermelden, Tweakers?
http://i.imgur.com/9ezIboE.jpg

Beetje smakeloos hoe je zoiets niet kunt aanhalen, of op z'n minst onder de loep plaatsen.
Dat zijn skins. Niet belangrijk dus. Heeft totaal geen impact op het spel. Ik snap dan wel waarom Tweakers dat niet vermeld heeft. Daarnaast heb je de keus om het niet aan te schaffen. Ik hoef er niet anders uit te zien. Vind het prima zo. En als er mensen zijn die dat wel willen dan moeten ze dat zelf weten. Stel dat het bijvoorbeeld maps waren dan was het wel jammer geweest.
Zijn niet alleen skins. Ook playable characters...
Nee hoor. Zijn echt alleen skins.
"The PC Monster Race Edition includes Evolve, Evolve Hunting Season Pass, Fifth Playable Monster, Two Additional Hunters, and Four Monster Skins."

Nee, niet alleen skins.
Staat toch echt 5the playable monsters and 2 hunter....
Doe niet zo koppig. Ze hebben aangegeven ook monsters voor 15 euro en hero's voor 7.50 te verkopen, moet nog wel uitkomen.
Er staat op de ps4 ook een Hunter pack met wat skins voor 25 euro.
Doe ff rustig aan. Ik heb het over de DLC's die nu beschikbaar zijn en wat in het plaatje staat. Ik sluit niet uit dat Turtlerock in de toekomst DLC's uitbrengt waarbij je nieuwe hunters en monsters kunt krijgen. So take a chill pill.
Bedoelde het niet zo, tis geen ramp als iemand een beetje koppig doet. Hebben we allemaal weleens last van ;)
Ja inderdaad beetje veel geld 80 euro voor een spel....
Had de PC Monster Race Edition voor 60€ pre-ordered op www.greenmangaming.com/vip/
Waarom zou je digital media pre-orderen.....
Omdat ik een bonus kreeg duuhh???
Ik heb 50 uur in Beta/Alpha gestopt.
Een bonus die weggeknipt is, om als bonus verkocht te worden. Snap je dan niet dat je dit soort verdienmodellen ondersteunt met je gedrag?

Dit is de eeuwenoude "but wait, there is more" verkooptechniek. Tell-sell gebruikte die shit ook al. Het pakket bestond uit 2 flessen, maar ze maakte reclame voor 1 fles. MAAR ALS JE NU BESTELD KRIJG JE ER TWEE.

En jij geloofd dat je ook daadwerkelijk een goede deal krijgt. /zucht.
Ik weet dat het niet echt goed is maar 2K Games is niet Ubisoft/EA/Activision.

Game+Season Pass kost 48.74€ terwijl AC Unity basisspel alleen al 60€ was.
En ja Greenmangaming is een 100% legit reseller bij G2A kan je nog twijfels hebben.

Ik koop echt bijna nooit wat op Steam want er is altijd een manier om het goedkoper te krijgen. Ga je me nu uitlachen als ik zeg dat ik GTA V al pre-ordered hebt?

[Reactie gewijzigd door Tweaker Sebas op 14 februari 2015 22:34]

Wat hebben Ubisoft/EA/Activision ermee te maken. Ik kijk naar de verkooptechniek, eentje die al jaren voor de AAA er gebruik van begon te maken succesvol werkte. En jij trapt er met je grote poten in.

Nou ja, rationaliseer maar wat je wilt. Je bent voor een marketing techniek gevallen net als de rest die nog steeds digital media nog steeds pre-ordered.
Wat is het verschil tussen 2 uur voor release kopen (was om 22:00) en 2 uur na release kopen(02:00)? Ik wist zeker dat ik het spel ging halen.

[Reactie gewijzigd door Tweaker Sebas op 14 februari 2015 22:47]

Pre-orders kunnen anders heel erg positief zijn voor de consument; uitgevers kunnen er een verkoop indicatie aan hangen, en als deze ze gunstig gezind is, zelfs besluiten nog wat extra aandacht ( manuur ) aan de game te spenderen om tot een nog beter product te komen..( Veel animo is veel aandacht , dus reclame ) Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, maar dan had de game in kwestie sowieso al geen groot aantal geïnteresseerden...
Ik heb de big alpha en de beta gespeeld en vind het echt een topspel, het spel is uniek en dat zie je niet zo vaak. Met bekende vrienden spelen is wel het beste aangezien je best tactisch moet spelen wil je kunnen winnen. Maps zijn wat donker maar dat is gewoon het sfeertje en dat bevalt me prima.
Heb Evolve in de big alpha gespeeld. Na wat wikken en wegen toch het uiteindelijke spel binnengehaald. De snelle(re) gameplay is niet zo mijn ding namelijk.
Na een paar dagen spelen met een vast clubje begin ik het spel wel steeds meer te waarderen. Als je niet al te serieus het donkere oerwoud induikt, is het steeds lachen om de domme fouten die je maakt. Want die worden genadeloos afgestraft. Als je wint, heb je ook echt gewonnen.
Dat de werelden er hetzelfde uitzien kan ik bevestigen, maar is in mijn optiek niet van belang, omdat je weinig tijd hebt om dat te bewonderen.

Twee dingen die gaan irriteren: de "gesprekken" die plaatsvinden op het dropship. Damn, wat zijn die corny }:O
en
de vleesetende planten, daar ben ik teveel ingetrapt totnutoe.. :+
Het verbaasd me dat Evolve 4 sterren krijgt. Vond het zeer eentonig en saai!
Maar smaken verschillen :)
Zero day DLC.
Season passes.

Alleen daarom al heb ik een zeer sceptische houding ten op zichte van dit spel.
Ja het is mooi, maar he is wel meteen een flinke grote install die veel hardware eisen stelt, en dat de ontwikkelaars dan meteen bij dag 1 al beginnen met cash grabbing geeft me weinig vertrouwen in de toekomst van dit spel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee