OnePlus heeft een knappe prestatie neergezet. De One biedt hardware vergelijkbaar met die van de huidige high-end-modellen van bedrijven als Samsung, HTC en Sony, voor grofweg de helft van de prijs. Daarnaast voelt de One zeker niet goedkoop aan en zit hij goed in elkaar. Het scherm kan goed meekomen met de concurrentie, net als de processor en het geheugen. En omdat de 64GB-variant slechts drie tientjes meer kost dan de 16GB-versie, vinden we de afwezigheid van een micro-sd-slot geen groot probleem. Ook de accuduur valt op in positieve zin. De camera is minder indrukwekkend, maar zeker niet slecht.
De OnePlus One heeft eigenlijk twee grote minpunten, of voor sommige mensen wellicht drie. Met zijn formaat van 5,5" is hij namelijk zeker niet voor iedereen en we kunnen ons goed voorstellen dat heel veel mensen liever hadden gezien dat OnePlus ook met een kleiner model was gekomen. Daarnaast is de gebrekkige 4g-ondersteuning een groot minpunt. Wellicht dat dit in de toekomst beter wordt als telecomproviders de 1800MHz-band meer gaan inzetten, maar in welke mate dat zal gebeuren weten we niet.
Het meest prangende probleem is de verkrijgbaarheid. In Nederland is hij niet te koop, dus hij zal uit China moeten komen. Maar dan nog; alleen met een speciale uitnodiging kan je hem op dit moment bij OnePlus kopen. Er zijn alternatieve methoden, maar die gaan gepaard met extra nadelen.
De OnePlus One is daarmee een toestel dat momenteel voor de meeste mensen buiten bereik is. De mensen die er wel een hebben weten te bemachtigen mogen zich gelukkig prijzen, want zij hebben een toestel in handen dat enorm veel weet te bieden voor relatief weinig geld, misschien zelfs wel meer dan de beroemde Nexus-serie van Google.
Pluspunten
- Goede hardware
- Uitgebreide software
- Zeer scherp geprijsd
- Lange accuduur
Minpunten
- Geen volledige 4g-ondersteuning
- Moeilijk te krijgen
Eindoordeel
