Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

OnePlus One Review

Nexus-concurrent van Chinese nieuwkomer

Conclusie

OnePlus heeft een knappe prestatie neergezet. De One biedt hardware vergelijkbaar met die van de huidige high-end-modellen van bedrijven als Samsung, HTC en Sony, voor grofweg de helft van de prijs. Daarnaast voelt de One zeker niet goedkoop aan en zit hij goed in elkaar. Het scherm kan goed meekomen met de concurrentie, net als de processor en het geheugen. En omdat de 64GB-variant slechts drie tientjes meer kost dan de 16GB-versie, vinden we de afwezigheid van een micro-sd-slot geen groot probleem. Ook de accuduur valt op in positieve zin. De camera is minder indrukwekkend, maar zeker niet slecht.

De OnePlus One heeft eigenlijk twee grote minpunten, of voor sommige mensen wellicht drie. Met zijn formaat van 5,5" is hij namelijk zeker niet voor iedereen en we kunnen ons goed voorstellen dat heel veel mensen liever hadden gezien dat OnePlus ook met een kleiner model was gekomen. Daarnaast is de gebrekkige 4g-ondersteuning een groot minpunt. Wellicht dat dit in de toekomst beter wordt als telecomproviders de 1800MHz-band meer gaan inzetten, maar in welke mate dat zal gebeuren weten we niet.

Het meest prangende probleem is de verkrijgbaarheid. In Nederland is hij niet te koop, dus hij zal uit China moeten komen. Maar dan nog; alleen met een speciale uitnodiging kan je hem op dit moment bij OnePlus kopen. Er zijn alternatieve methoden, maar die gaan gepaard met extra nadelen.

De OnePlus One is daarmee een toestel dat momenteel voor de meeste mensen buiten bereik is. De mensen die er wel een hebben weten te bemachtigen mogen zich gelukkig prijzen, want zij hebben een toestel in handen dat enorm veel weet te bieden voor relatief weinig geld, misschien zelfs wel meer dan de beroemde Nexus-serie van Google.

Pluspunten

  • Goede hardware
  • Uitgebreide software
  • Zeer scherp geprijsd
  • Lange accuduur

Minpunten

  • Geen volledige 4g-ondersteuning
  • Moeilijk te krijgen

Eindoordeel

Tweakers zegt: zeer goed!

Lees meer

Carl Pei heeft OnePlus verlaten Nieuws van 17 oktober 2020
07:46
OnePlus One Video van 14 juli 2014

Reacties (234)

Wijzig sortering
Helaas wordt de telefoon vrijwel niet geleverd en werkt het invité systeem brak. Gigantisch veel klachten van mensen met een invité die al maanden wachten op hun toestel welke maar niet geleverd wordt. Men denkt dat het nu een grote marketingstunt betreft om te kijken of men een kunstmatige hype kan creëeren.

Enkel reviewwebsites en een spreekwoordelijk handjevol mensen heeft het toestel ontvangen. Daarnaast zijn er ook wat kleine vervelende bugs die maar niet opgelost worden (volume tijdens het bellen, wifi naar 3G etc).
Inderdaad, zelfs fans van dit toestel zijn hier enorm kritisch over. Ik snap dan ook niet dat Tweakers dit toestel een 'Zeer Goed' geeft. Dat oordeel is puur gebaseerd op de prijs. Verder is het een matig toestel.
Hij heeft echter ook twee minpunten: je kunt hem alleen via internet in China kopen - en daarvoor heb je ook nog eens een speciale uitnodiging nodig - en hij kan in Nederland niet op alle netwerken en niet in alle gebieden met 4g overweg.
Niet interessant voor de doorsnee consument dus. Tegen die tijd dat hij eindelijk leverbaar is is het toestel al weer verouderd en zijn er betere alternatieven. Bovendien lees ik niets over evt. garantie afhandeling.
De telefoon wordt vanuit europa verkocht, dus hij valt onder de europese wetgeving en garantie.

Waarom is hij matig? Volgens de review hierboven worden meerdere redenen genoemd waardoor deze telefoon zo goed is (onder andere SnapDragon 801, CyanogenMod, goed scherm, goede accuduur, lage prijs).

Levertijden komt omdat ze een startup zijn. Dit is hun eerste product, en het is kennelijk toch lastiger dan verwacht om dit goed te krijgen.
Er zijn genoeg mensen in Europa die hun telefoon rechtstreeks uit China toegestuurd krijgen.
Moeilijke levering en garantie zijn geen problemen met het toestel en mogen dus ook geen punten kosten. Overigens is een Xiaomi ook niet in de winkel om de hoek te kopen en toch zijn die toestellen een legitiem alternatief.

Desondanks vind ik ook wel dat dit toestel te veel hype krijgt. Het is uiteindelijk gewoon een combinatie van standaardcomponenten met Cyanogenmod en een lage prijs. OnePlus heeft als dochteronderneming van Oppo contacten bij alle toeleveranciers en kan daardoor goedkoop aan onderdelen komen. En dit is meteen hun enige USP want innovatief is dit toestel niet.
Levering en garantie zijn 2 essentiële punten die in geen enkele review mogen ontbreken!
Het invite systeem vind ik ook slecht, maar gezien het grote gat tussen vraag en aanbod van dit toestel zal elk sales systeem hierop stuk lopen en is iedereen alsnog gefrustreerd.

Echter, de beoordeling van dit toestel zal echt niet alleen afhangen van het invite systeem (of welk ander systeem dan ook). Ik vind het niet eerlijk om een toestel een slechte beoordeling te geven vanwege we slechte verkrijgbaarheid. De volume bug is trouwens al een tijdje opgelost.
De aanwezige bugs, slechte support wel natuurlijk. Bugs worden niet opgelost, CM-team reageert ook niet op vragen van gebruikers. De garantieprocedure zal een drama zijn vermoed ik, aangezien een simpele levering dat ook al is.

Men heeft een goedkoop toestel geproduceerd maar ze krijgen de massaproductie niet van de grond. Probleem op probleem, met het toestel of met regelgeving, het is telkens weer wat. Ik denk dat het snel voorbij is met dit inmiddels bijna mythische toestel, zeker met de komst van de nieuwe Nexus binnenkort en de nieuwe Oppo's.
Totaal niet waar, invite krijgen is met een week in huis, niks maanden wachten.
Dus al die mensen op het forum liegen? Durf je nu echt beweren dat iedereen binnen de week zijn toestel heeft?
in mijn eigen geval
toestel op 30 juni besteld en 9 juli binnen gekregen ...
tis net niet binnen een week maar het zijn zeker geen weken
Tjah, niet volgens de mensen in hun eigen communities. ;)
Bij de lancering van de S3 heb ik uiteindelijk ook een maand moeten wachten op levering. Dit kwam naast de grote vraag ook door een fabricagefout van de achterkant. Levering kan dus ook bij grote bedrijven lastig zijn aan het begin.

Veel geïnteresseerden klagen over het invite systeem, maar het is wel een eerlijke manier van verdelen i.m.h.o.. Naast een invite kan je ook mee doen aan wedstrijden en verdelen ze nu op basis van inschrijving op het forum. Ze zijn nu (na ongeveer een week) bij inschrijfnummer 8K. Opzich wel een prestatie voor een start-up. Als de productie echt op gang is verwacht ik dat je de telefoon zonder poespas kan aanschaffen.

Specs van de telefoon zijn natuurlijk super. Ze hebben (naar mijn mening) de juiste zaken weg gelaten om de prijs laag te houden; geen QI, geen verwisselbare accu, geen dure marketing campagne en geen dure skin over Android met toevoegingen die je ook in de Play Store ook kan downloaden.

Vooral CyanogenMod is echt een aanrader op welke telefoon dan ook. Ik heb het geïnstalleerd op een Samsung Gio, S1, S3, Nexus S en HTC One X. Af en toe een bug maar zorgt wel voor betere prestaties.

Edit: ik heb net een invite ontvangen. En ik was er vrij laat bij met inschrijven op het forum (rond de 10.000). Dus de productie en levering komt gewoon iets later op gang.

[Reactie gewijzigd door liter op 14 juli 2014 19:27]

Het is geen startup. Zoals ook al in het artikel genoemd wordt trouwens:
Volgens documenten van de Chinese Kamer van Koophandel is OnePlus namelijk een dochterbedrijf van Oppo.
Dus vreemd dat er in de titel wordt gesproken over een Chinese nieuwkomer, maar dat terzijde.
De aantallen zijn veel te laag om tegen een zo lage prijs te kunnen produceren. De OPO wordt momenteel tegen kostprijs verkocht en is een marketingstunt van OPPO om klanten voor het lagere segment aan zich te binden.
Het is wel een startup. Ze bestaan pas sinds november.

De telefoon komt misschien wel uit een Oppo fabriek, dat wil niet zeggen dat het hele proces daarna ook is overgenomen. Wat ik ervan heb begrepen, is dat ze Oppo enkel gebruiken voor hun fabriek (nog niet eens telefoondesign) en hun ervaren mensen hebben overgehaald om voor OnePlus te komen werken.

De investeerders van Oppo zijn de investeerders van OnePlus. Het is geen dochteronderneming.
Als KPN een dochteronderneming in de markt zet is het toch ook geen startup?
One Plus heeft nota bene de vorige CEO van OPPO met heel zijn netwerk aan boord.
Veel bedrijfsprocessen bestaan al in dit geval, dus volgens mij kun je dan niet spreken van een startup.
Nu Tweakers wat meer op de Belgen afstemt zou het ook tof zijn dit wat meer in de reviews op te nemen. Hoe zit het met de 4G in België?
Hier was ik ook benieuwd naar maar heb het gewoon even opgezocht:
"Belgacom, Mobistar en KPN’s Base hebben in België licenties bemachtigd voor de 800MHz-frequentie. Deze zal worden gebruikt voor de landelijke uitrol van 4G en dient als aanvulling op de 1800MHz-frequentie die al in België wordt gebruikt." bron

"Voor haar 4G-netwerk maakt Base momenteel gebruik van een frequentie van 1800 MHz" [url="bron"]https://mobilevikings.be/nl/help/network-connection/Which-4G-frequence-is-supported-by-Base-Mobile-Vikings[/url]

Zo wat hetzelfde principe als in NL precies. Normaal 1800 MHz, maar voor betere coverage gebruiken ze ook 800 MHz .

[Reactie gewijzigd door DaemonAngel op 14 juli 2014 10:07]

4G zit wel goed in Belgie geloof ik. Daar gaat men in tegenstelling tot Nederland wel gelijk voor de 1800MHz band. Snelheid boven dekking.
De 1800 MHz band is niet sneller, de capaciteit ligt alleen wat hoger. Daar staat wel tegenover dat de dekking, vooral binnenshuis, een stuk minder is.
Ja, capaciteit boven dekking bedoel ik.

Het is wel zo dat naarmate 4G populairder wordt, de capaciteit een belangrijke rol zal gaan spelen. Door het grotere bereik van 800MHz zullen er meer mensen op een enkele mast passen dan bij 1800MHz. Dan moeten de masten (en directe internetverbinding) toch een stuk geavanceerder zijn dan bij kleinere hoeveelheden mensen.
Klopt, je ziet dat KPN hierop inspeelt, ze beginnen nu met de uitrol op de 1800 MHz, wat Vodafone al in veel steden heeft. Nou kan 4G wel veel meer aan dan bijv. 3G, maar er zit idd wel een limiet op. Je kunt dit ook opvangen door meer masten te plaatsen. Vodafone heeft relatief weinig masten tov KPN in veel steden, maar hebben daarnaast wel 1800 MHz in gebruik.
Alle drie de providers hebben licenties voor 800 MHz en 1800 MHz. Proximus heeft voorlopig enkel 1800 MHz in gebruik, maar wat niet is kan nog komen, vooral gezien de slechte dekking binnenshuis. Mobistar is vooral op 800 MHz bezig. Base heeft voornamelijk 1800 MHz maar is begonnen met 800 MHz uit te rollen.
Proximus gebruikt nu ook de 800Mhz band.
Bewijs: https://www.milieuinfo.be...s/attest/00004801_001.pdf
Als je hem via een invite koopt dan wordt hij gewoon uit een Europees warehouse geleverd, klein detail
Klopt. De verzendkosten zijn dan ook weer fors (wellicht meetenemen in de review).

Ik heb de One al ongeveer een maand en ben het helemaal eens met deze review. Sommige nadelen zijn echter te "omzeilen" ik heb hierdoor gewoon Vodafone genomen (ik was kpn toch zat). Hardwarematige nadelen waren ook meer "keuzes" bv: vaste opslagcapaciteit (64GB is wel weer genoeg), verwisselbare batterij, etc. Enige wat ik mis is toch de waterproofness. Ik gebruik het ws niet vaak, maar toch, ik had het wel lekker gevonden.

Goede review dus, ik mis nog wel de accessoire sectie: Oplader+kabel+simkaarttool.
De originele screenprotector komt in een heel mooi pakket, dat mooi aansluit. En sommige protectors van anderen passen weer niet (logisch, dit zijn vaak budget-Chinese-DXlike makelij).

[Reactie gewijzigd door StWesleyT op 14 juli 2014 09:05]

Ik vind dat deze telefoon het toch verliest van de Nexus. De accu is beter bij de one, maar daar houdt het ook op.

Met de Nexus heb je software dat beter is afgestemd op de hardware, snellere updates en beter beschikbaar.
En niet te vergeten: geen 4G-problemen.

Een telefoon die niet alle frequenties ondersteunt is een twijfelachtige aankoop tenzij je echt enkel maar thuis en op kantoor bent en toevalling op beide plaatsen 4G hebt.
Of als je gewoon genoeg hebt aan 3G.
Ik ken zelfs mensen die elk jaar de allernieuwste smartphone kopen, zonder data abonnement. Die zijn dan volledig afhankelijk van Wifi, en daar kunnen ze prima mee leven.
Vinden die mensen hun telefoon dan niet vooral een statussymbool?
Als je internet enkel thuis op Wifi gebruikt, dan kan je net zo goed een tablet/laptop nemen, met een eenvoudige mobiele telefoon ....
Een tablet/laptop zijn ook vrij prijzig natuurlijk. En met een smartphone blijf je het gemak houden dan je in heel je huis + tuin even snel dingen kan opzoeken, nieuws lezen etc.

Ik heb ook een laptop, maar die komt inmiddels bijna nooit meer van mijn tafel af. Een smartphone heb je vrijwel altijd in je broekzak en kan je gelijk pakken.

En bovendien zijn er tegenwoordig op publieke plekken vaak gratis wifi-hotspots waar je gebruik van kan maken.

Dus zeker niet alleen een statussymbool lijkt me.
Toevallig ken ik zo'n persoon (oud klasgenoot en vriend) die overtuigd is dat een dataplan onzin is. Tegenwoordig heb je bijna overal wifi beschikbaar (trein, cafe, bieb, ...). Daarnaast vindt hij dat het nergens op slaat dat iemand altijd en overal bereikbaar moet zijn via whatsapp, facebook, email, twitter. Social media kan je lekker uitstellen tot je wel wifi hebt, als het belangrijk is dan bel je. Google Maps vind hij ook onnodig, er zijn daar alternatieve methoden voor, ook zonder een telefoon.
Alleen bepaalde providers heb je idd geen 4g voor, maar als je daar niet bij zit is dat dus geen probleem en anders komt je snelheid op acceptabele 3g voor 99% van de tijd.

Wat ik nu nog wel jammer vind is is de levertijd, je bent nu nog op een invite aan het wachten, totdat ze eindelijk de boel gewoon kunnen verkopen.
Dat mag je vinden. Maar sommigen vinden een groot scherm weer belangrijker (ik niet perse hoor). Of de prijs. Of extra software functies (cyanogenmod), snellere hardware componenten. Hogere resolutie camera. Goedkopere opslagcapaciteitsupgrade. Verwisselbare covers. Hardwarebuttons.
Beschikbaarheid is de ervaring voordien het hebben. Dus als die te verkrijgen is blijft voor jou de afstemming en updates over. Ik heb telefoons uit de Nexus lijn gehad en de One. En vind de software van BEIDEN meer dan voldoende afgestemd.
En updates komen niet veel later binnen op de One, dus voor de paar weken zou ik liever wachten op de One.

[Reactie gewijzigd door StWesleyT op 14 juli 2014 09:50]

Hoe weet jij dat de software updates niet veel later binnen komen? Hoe weet jij hoe de support in de toekomst zal zijn? Op dat vlak heeft de Nexus een veel betere reputatie.
Nog een groot minpunt: als er iets met je One misgaat dan moet je het toestel terugsturen en ben je het voor lange tijd kwijt. En de verzendkosten zullen ook niet min zijn.
De OnePlus One krijgt ongeveer iedere twee weken een update..
En in de periode tussen de release een paar weken geleden en nu, heeft de telefoon al meerdere updates gekregen (toegegeven, een paar daarvan waren bugfixes, maar daarmee zijn ze ook sneller dan google).

De release van de One was zelf een weekje uitgesteld omdat Cyanogenmod eerst een bug met SSL gefixt heeft die standaard in Android zit (ze hadden deze zelfs voor google gereleased).
Uitzonderingen daargelaten, de Nexus heeft vanzelfsprekend gewoon wel altijd de nieuwste software, neem bijvoorbeeld de optie om android L te draaien. of als eerste 4.4.4 te hebben. Daar sta je als je een nexus hebt gewoon altijd vooraan in de rij.
Is dan dan waarom ik een volle maand moest wachten voor ik de 4.4 update kreeg op mijn N4 en N7?

Bij mij gaat het vooral om de garantie van updates.
OnePlus is mijn eerste niet-nexus toestel, maar het tikt wel alle vakjes aan die mij normaal voor nexus laten kiezen (sommige zelfs nog iets harder dan bij nexus)
En je hebt Android L ook al draaien? nee? Goh. je hoeft niet te cherry picken, Er staat gewoon 'uitzonderingen daargelaten' in mijn tekst. over het algemeen is het gewoon zo dat je bij Nexus op de eerste rij zit, daar zijn die toetellen namelijk voor.
Mijn ervaring met custom roms is altijd dat ze net niet helemaal werken of er net weer iets is wat niet werkt.

Dit zal bij deze telefoon wellicht beter zijn omdat deze er standaard mee uitgerust is. Maar ik vraag me dus af of je er ook voor kunt kiezen om die rommel eraf te gooien en er gewoon standaard android op te zetten. Als dat namelijk zo is dan zie ik voor beide kampen geen problemen meer.
Het voornaamste probleem waardoor Cyanogenmod niet altijd goed werkt op bepaalde toestellen is dat device drivers niet vrij worden gegeven door de fabrikant, waardoor de hardware niet goed ondersteund kan worden.

Als de fabrikant echter actief samenwerkt met Cyanogenmod kun je er vanuit gaan dat dit wel goed zit.
er komt veel meer bij kijken hoor, ik heb
tot nu toe nog geen enkele rom tegengekomen die compleet werkt

mijn galaxy tab 2 waar ik het meest mee experimenteer
een aangepaste rom van samsung zelf waar plots wifi of geluid niet van werkt
toch zitten de drivers in de rom ingebakken

op elke cynagogen rom werkt voip over skype/viber en andere apps
blijkbaar niet maar individueel werkt geluid en microfoon wel
Voor de mensen die niet op een Invite willen wachten zijn deze Winkels wel een uitkomst voor ze, want die verkopen hem ook, zonder invite:

HOTMID (64GB Black op voorraad)

DealeXtreme

Banggood

POMPMall

Fulcrumall

OppoMart

Liaow

Flosmall

En meer, ik heb hem bij HOTMID vandaan, die heeft iedere week een groot aantal te koop, ik heb de Zwarte 64GB versie daar besteld July 5, 2014, en is verzonden naar mij.

Alleen ik hoor niks van de probleem met de Gele plekken op de scherm in de Video review van Tweakers, aangezien er toch aardig wat mensen er over klagen, en dat ze (OnePlus) gewoon liegen, en zeggen dat het normaal is, en zelfs forums laat sluiten van bekende XDA personen, OPPO had de zelfde probleem met hun telefoons, maar zij gaven eerlijk toe dat het een fabrieksfout was, en dat mensen die het hebben hun telefoon gewoon konden omruilen.

Ik kwam er jammer genoeg pas achter na dat ik hem al gekocht had en dat hij al opgestuurd was, anders had ik waarschijnlijk nog gewacht om te horen wat er aan gedaan word en zo.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=54124463

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=54032289&postcount=31

https://forums.oneplus.net/threads/re-yellow-screen.40239/


UPDATE: heb nu gezien en gelezen dat UV licht er voor zorgt dat het gele op de scherm weg gaat en niet meer terug komt.

OnePlus One How to fix yellow display issue

Edit: nog wat winkels voor mensen toegevoegd

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 17 juli 2014 00:11]

Hoe zit het met de garantie bij HOTMID ?
Regel je dit rechtstreeks met hun of met oneplus ?
Normaal gesproken met HOTMID, want OnePlus is de makker de fabrikant, en normaal gesproken (net als hier in Nederland) als iets stuk gaat breng of stuur je het terug naar de Winkel.

En ik had hem met 7 dagen in huis, en dat met standaard verzending wat goedkoper is :-)

Maar als ik wist dat DealeXtreme hem ook zo snel verkocht had ik hem misschien daar vandaan gehaald, omdat ik erg goede ervaring met ze heb, en met HOTMID heb ik nog niet gehad dat ik iets terug moest sturen, en dat komt ook omdat dit mijn tweede telefoon is die ik bij HOTMID gekocht heb, en bij DealeXtreme heb ik all heel wat spullen gekocht en ook voor andere, maar dan komt hij alleen met Color OS en niet met CyanogenMod, dat zou je er dan zelf op moeten zetten.

HIER kan je meer lezen over de Garantie en zo bij HOTMID.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 23 juli 2014 04:47]

Daarom zei ik ook expliciet dat dat het voornaamste probleem was. Er zijn dus ook andere oorzaken waardoor andere ROMs niet altijd goed werken, maar als een fabrikant samenwerkt met Cyanogen lijkt me er geen enkele reden om aan te nemen dat er problemen zullen ontstaan.
Ze zijn sinds kort begonnen met een stock android versie en zijn deze momenteel aan het verbeteren.
Dat is goed nieuws. daar ben ik wel benieuwd naar.
Cyanogenmod heeft anders ook een hele geode reputatie, sterker nog met KitKat kwam de overeenkomende CyanogenMod versie eerder uit dan de updates voor de Nexi-toestellen zelf !
Qua hardware-support : tsjah dat zijn de gebruikte drivers, die komen van de hardware-manufacturers en niet van Google...
Het enige wat mij weerhoudt van de aanschaf van een Nexus is toch wel het ontbreken van een micro-sd-gleufje... 16GB heb ik zo vol (loop nu al met een volle 32GB), en als ik een 32GB Nexus 5 zou moeten aanschaffen is die ook weer net zo duur als een mooie Z1 van Sony....
Toch mis ik op de Nexus 5 wel de mogelijkheid om de quick tiles in te stellen.
Dit vond ik op mijn vorige telefoon met CM11 wel een genot
Dan moet je eens kijken naar Xposed Framework. En dan de Gravitybox extentie downloaden. Helemaal gratis en dan kun je bijna net zoveel als met Cyanogen, maar dan zonder custom rom. Gewoon stock.
Heb jij de specs van de nexus en One Plus One al naast elkaar gezet? En heb je enig idee hoeveel Cyanogen mod heeft getweakt om het meest efficiente OS te maken speciaal gemaakt voor de One Plus One? Cyanogen mod is letterlijk clean Android maar zonder de buggs en onzin die google er op heeft gegooid! En meer vrijheid.

Bovendien is het prijs verschil nog altijd een enorme stap. Nexus is nog steeds duur en tegenwoordig meer geneigd naar een mid-range telefoon dan echte high-end anno 2014 waarbij One Plus One wel het beste van het beste heeft in 1 jasje met een nog lagere prijs. Nexus kan de pot op! Niet te vergelijken met de One Plus One!

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 14 juli 2014 15:49]

Ik ben het wel EN niet met je eens. Heb telefoons uit de Nexuslijn gebruikt en zelf nu (mn 2e) oneplus one.
De stock android is een prima besturingssysteem. Alsnog veel vrijheid en bloatware is er ook niet. Niks mis mee en werkte ALTIJD stabiel op de nexussen (of nexi? :+ ) . Wellicht een paar tweakjes kunnen doen met apps of evtl te rooten/modden, maar daar had ik af en toe geen tijd voor (en misshien niet veel zin). En juist HIEROM is een "stock cyanogen" zo perfect. Dit werkt OOK stabiel en juist veel meer functies (die er daadwerkelijk toedoen, zeg ik je). Cyanogen beter? Ja. Stock android buggs en onzin? Nee.

Prijsverschil ben ik het met je eens. Het is echt een belachelijk goedkoop toestel. Bizar.
De OPO heeft een veel beter cam, grotere accu, groter scherm, snellere chipset, meer opslag en is goedkoper.

Enige voordeel van van de Nexus is de vanilla software, maar bij de OPO is de software ook goed voorelkaar.
Ik denk dat niemand de snapdragon 801 beter kent dan de devs van cyanogenmod. De hardware is op alle vlakken beter, alsook de afwerking i.m.h.o.

Ik krijg zelfs voor men galaxy note 1 nog elke dag een nightly update van cyanogenmod :) en hier steekt een exynos cpu in, een beetje moeilijker voor te programmeren dan de qualcomms.

Ik dacht zelfs dat clockworkmod standaard op de oneplus stond...
Ik vind dat deze telefoon het toch verliest van de Nexus. De accu is beter bij de one, maar daar houdt het ook op.

Met de Nexus heb je software dat beter is afgestemd op de hardware, snellere updates en beter beschikbaar.
Dat is onzin, aangezien de CyanogenMod 11 speciaal voor de OnePlus One gemaakt is, en dat mensen die ook een Nexus 5 hebben het zelf zeggen dat de OnePlus One sneller is en beter Nu, misschien niet meer met Android L maar als de OnePlus One het ook weer heeft is hoog waarschijnlijk die ook weer sneller.

https://www.youtube.com/watch?v=xSYAwkdqNAU

En wat ik gezien heb van CyanogenMod zijn ze erg snel met updaten, dus ik denk dat dat ook wel in orde is, en dat je veel meer kan veranderen aan je telefoon met CyanogenMod dan met de Standaart kale Android

Maar hier heb je spects wat beter is dan de Nexus 5:

OnePlus One --- Nexus 5


3GB RAM vs 2GB RAM

Qualcomm Snapdragon 801 vs 800

64GB Opslag Max vs 32GB MAX opslag

13MP achter Camera VS 8MP achter Camera

5MP voor Camera VS 1,3MP voor Camera

video-opname 3840x2160 vs Video-opname 1920x1080

Accu 3.100mAh vs Accu 2.300mAh

Duel LED vs Single LED

CyanogenMod vs Standaart kale Android


En nog meer.

En dat alles voor minder geld dan de Nexus 5 telefoons, man wat wil je nog meer?

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 15 juli 2014 19:02]

Belachelijk goedkoop als je hem kunt krijgen, Als je nu ziet dat die op V&A toch geregeld weg gaat voor meer dan huidige prijs van nexus. Daarbij is nexus wel wat fraaier afgewerkt op het eerste oog.
Je vergeet de mogelijkheid om 4g te gebruiken buiten tmobile heeft geen enkele provider echte goede ondersteuning.
Het is ook niet te veel werk om cyanogenmod te draaien op een nexus 5, waar de nexus ook aanzienlijk beter van gaat presteren.
Belachelijk goedkoop als je hem kunt krijgen, Als je nu ziet dat die op V&A toch geregeld weg gaat voor meer dan huidige prijs van nexus. Daarbij is nexus wel wat fraaier afgewerkt op het eerste oog.
Je vergeet de mogelijkheid om 4g te gebruiken buiten tmobile heeft geen enkele provider echte goede ondersteuning.
Het is ook niet te veel werk om cyanogenmod te draaien op een nexus 5, waar de nexus ook aanzienlijk beter van gaat presteren.
De OnePlus One kopen is geen probleem aangezien er al heel wat winkels zijn waar je hem kan kopen zo als je ziet boven, en zelf met de verzend kosten is de OnePlus One 64GB versie nog steeds een stuk goedkoper dan de Nexus 5, €361,- totaal voor de OnePlus One 64GB bij HOTMID en Banggood, en €425,- a €450,- voor de Nexus 5 32GB.

Wat is V&A?

En sorry maar ik en een hoop (maar dat is smaak en heeft niks te makken wat ik boven geplaatst heb) andere mensen vinden de OnePlus One mooier dan de Nexus 5, en dat je ook leuke achterkantjes heb wat de Nexus 5 niet heeft is leuk.

En KPN heeft recentelijk aangekondigd dat ze de 1800MHz-frequentie ook zullen gebruiken, en dan doet die het ook, maar de vraag is wanneer, en met Vodafone doet 4G het wel, alleen nog niet Verweg van de grote steden.

4G doet het 100% op T-Mobile, dus als je T-Mobile heb is dat geen probleem, of je neemt gewoon een nieuwe abonnement van T-Mobile (SIM Only) en neem je je nummer mee, dat is zo gedaan, en dat kunnen zo goed als iedereen die een nieuwe losse mobiel kopen, omdat dan heel vaak mensen niet meer vast zitten aan hun huidige abonnement, dus sorry ik zie geen probleem.

En dat van CyanogenMod zal ook best maar dan heb je in mij ogen dus alleen dat, veders is de OnePlus One dus op bijna alle vlakken beter dan de Nexus 5.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 17 juli 2014 00:21]

mwa verzendkosten vielen voor mij nog mee tho.
Kan misschien komen omdat ik mijn One voor de aanpassing had besteld maar was voor express shipping slechts 12 euro kwijt :)
Aanpassing? Welke aanpassing? CE logo? Ik was ook 11,99 kwijt voor express shipping (wat ik nooit had moeten doen:( )
was zelf ook 12 euro kwijt voor express shipping en dat is nu dus kennlijk veranderd naar 22 euro :)
en heb zelf geen spijt gehad van express shipping want de foon was binnen een dag binnen vanuit de UK
(in mijn geval dan :P )
niet toevallig een invite over? :P verder wel nette reactie, accessoires was een mooi extratje geweest.
Wat betreft het waterproofness; hoevaak word dit in praktijk gebruikt? ik denk niet vaak. Toch zou het leuk zijn. Wie weet voor de OnePlus Two?
Helaas geen invite. Wel een oude EARLY ADOPTER 16gb versie in de V&A (naast de andere 64GB versies die voorbij komen). Wat betreft waterproof: nee gebruik ik niet vaak. Maar 1keer is genoeg ;) . Ik beschouw mezelf best actief buiten (snowboarden, kamperen/survival of gewoon door de regen lopen). En af en toe een fotootje onder water lijkt me wel leuk. Ook handig voor mensen die kinderen of actieve huisdieren hebben.

[Reactie gewijzigd door StWesleyT op 14 juli 2014 12:07]

Dan moet je eerst een invite krijgen :(

Goeie review wel, ik kan niet wachten tot ik hem in mijn handen krijg!
Hoeft niet altijd het geval te zijn. Ik heb het via een invite besteld (ik ben een early member) en het wordt alsnog vanuit Hong Kong verzonden. He toestel is overigens nog onderweg.

[Reactie gewijzigd door Ted_W op 14 juli 2014 09:21]

Hoi Ted, ik denk niet dat dit gebruikelijk/de bedoeling is. Zeker in het begin hebben ze er een zooitje van gemaakt. Maar af en toe willen ze nog wel iets opsturen via hongkong of elders. Er staat een warehouse/distributiepunt in Duitsland en Engeland geloof ik.
En pas op met extra kosten. Sommigen, die de telefoon vanuit de EU krijgen, betalen erbovenop weer invoerrechten, etc. (Wel terug te vorderen natuurlijk, dus zorg voor bewijs)
Ik heb hem zaterdag besteld en was 309,99 euries kwijt incl. verzenden.
Ik had al eerder via de oneplus shop de lader en screenprotector erbij besteld maar die laatste was out of stock.
Diezelfde shop had geen oranje flipcover dus telefoon zonder dat besteld.
kijk ik een dag later op de nl shop, is de oranje flipcover WEL beschikbaar.
dus weer 12,99 verzendkosten. Dat snap je dan toch niet?

Maargoed, er zijn ergere zaken om je druk over te maken.
Ja, nouja, wel triest ja. Voor mij ging het precies t zelfde... Zit ik hier met een stapel screenprotectors:(
Hoeft niet altijd het geval te zijn. Ik heb het via een invite besteld (ik ben een early member) en het wordt alsnog vanuit Hong Kong verzonden. He toestel is overigens nog onderweg.
Dat is helemaal mooi, kan je nog eens extra BTW betalen ook.
Er wordt niet gesproken over de kwaliteit tijdens het telefoneren? Ik heb namelijk in andere reviews al gelezen dat de luidspreker niet luid genoeg gaat. Ik heb daar nu al 2 jaar problemen mee met mijn Xperia S, waarvan toen ook geen problemen gesignaleerd werden maar wat uiteindelijk wel voor iedereen zo bleek te zijn. Ik heb geen zin om altijd met een bluetooth headset rond te lopen of om altijd in luidspreker modus te bellen, dus voor mijn volgende telefoon is dat een no-go. Ik zag deze OPO wel zitten, maar het is in de eerste plaats toch wel een telefoon en op dat vlak scoort die dus niet voldoende.
Ik moet zeggen dat de belkwaliteit mij niet in positieve of negatieve zin is opgevallen. Wellicht is dat een exemplarisch probleem?
Het is niet uit eigen ervaring dat ik spreek, maar er zijn meerdere reviews (al zijn die wel wat ouder). Ik lees ook dat het een software fout betrof en dat daar een bug fix voor is uitgekomen, maar ook hier moet ik denken aan mijn Xperia S aangezien hier ook een fix voor kwam die de telefoon iets luider maakte maar nog lang niet luid genoeg. Dus ik geloof best dat software die luidspreker wat luider kan maken, maar of het probleem daarmee ook echt opgelost is, moet ik nog zien.

review 1: http://www.techradar.com/...7/review/4#articleContent
I frequently make the same call at the same time to the same number every weekday lunch time, but here on the OnePlus One it was always way too quiet - even with the volume turned right up. What's more, the other person's voice dropped out altogether from time to time.
review 2: http://www.androidpolice....-you-cant-buy/#conclusion
Call quality was a problem at first, not because of reception, but because of volume. The earpiece above the screen was far too soft, making it hard to hear the other party even in a quiet room.

After I mentioned this in my initial hands-on, a OnePlus representative said that they were aware of the problem. Sure enough, the first timely software update boosted the volume of the earpiece considerably. It's still not quite as loud as I'd like it, but you won't be straining to hear someone unless you're getting some pretty loud noises around you. The other parties in my phone calls all said I was coming in loud and clear.
bugfix: http://www.androidauthority.com/cm-11s-update-bugs-386612/

Nu vind ik dit een moeilijke om te beoordelen omdat sommige mensen hun telefoon heel luid willen, terwijl dat voor mij dan weer pijn aan de oren doet, maar ik weet aan de hand van een review niet wat nu eigenlijk de voorkeur van die persoon is. Er is wel wat vooruitgang gemaakt, maar ik denk dat ik liefst toch de mening van een groter aantal personen hoor, en dan bedoel ik dus dat het toestel niet alleen naar reviewers gestuurd moet worden maar naar iets meer echte klanten. Schijnbaar komt dat ook wel op gang nu, maar early adopter ga ik in elk geval niet zijn.

[Reactie gewijzigd door MacPoedel op 14 juli 2014 09:31]

Mijn ervaring is dat Nokia (en mijn huidige BlackBerry) goede geluidskwaliteit heeft. En naast diverse Nokia's heb ik Q-tek, Sony Ericsson, HTC gehad. Vaak telefoons met ogenschijnlijk veel waar voor het geld. In de praktijk blijkt het meer 'veel features voor het geld'...

Een scherpe prijsstelling brengt vaak ook mindere zaken met zich mee, zoals mindere luidspreker, mindere antenne en dergelijke. Noem mij conservatief, maar vaak zijn de zaken die je later pas bemerkt en minder in reviews naar vorken komen, beter bij de traditionele ('dure') merken. Het moet immers ergens vandaan komen.

On topic:
Bij dit toestel zijn het mogelijk niet de technische zaken die zullen teleurstellen, maar de afwijkende (om niet te spreken van vreemde) manier van verkrijgen, laten zien dat het niet zo mooi is als het lijkt. Een mooi en high end toestel voor een leuk prijsje, maar helaas niet verkrijgbaar... zo snel als het merk de aandacht pakt middels het creëren van een hype, zo snel kan het ook afgelopen zijn. je naam om zeep helpen is nog altijd gemakkelijker dan een goede naam opbouwen. En de verkrijgbaarheid (logistiek in marketingtermen, ofwel 'plaats' in de marketingmix) is een zeer belangrijk onderdeel dat bijdraagt aan continuïteit en betrouwbaarheid. Waar aan de ene kant de beleving van het merk hoge ogen gooit, wordt dit aan de andere kant net zo hard onderuitgehaald. Nota bene door de fabrikant zelf.

Naamsbekendheid bouwt men nu wel op, maar toch niet gekoppeld aan een hele positieve beleving. En ook niet gekoppeld aan hoge verkoopaantallen, waar de meeste fabrikanten juist naar streven... zeker bij relatief laaggeprijsde toestellen. Met lage prijzen en lage verkoopaantallen maak je geen geld en bouw je niet effectief aan continuïteit van je toko.
Meen me iets te herinneren over een nieuw product aanprijzen met bewuste schaarste.. ik heb maar 100 van die dingen bij me.. van die mobiele muziekbibliotheken.. kosten veel en bla bla bla.. die jobs figuur is er beroemd en zeer rijk mee geworden

Ik ben zeer zeker geen Apple fan, maar ik kan niet ontkennen dat de marketing zeer degelijk in elkaar zit (of zat inmiddels, sinds de dood van Jobs is de ziel er wel een beetje uit)

[Reactie gewijzigd door Somoghi op 14 juli 2014 12:42]

Ik heb het volume tijdens bellen lang niet op vol. Denk niet dat iemand dat wel nodig heeft (anders heb je eerder een gehoorapparaat nodig).
Daar is een update voor uitgekomen. Volume van telefoongesprekken is aangepast.
Het geluid uit de speaker voor zowel aan het oor als handfree is te zacht.
Het lijkt bijna alsof het geluid word onderdrukt door een verkeerde software tweak.

Het was, voor de update van mei, een software probleem en was toen gefixed maar, ik merk niets van deze fix.

Handsfree bellen met mijn Iphone5 in de auto is geen probleem qua volume maar, met de One lukt het gewoon niet.

[Reactie gewijzigd door stigma op 14 juli 2014 11:43]

Dat was in de allereerste versies van de OPO het geval, maar is inmiddels opgelost d.m.v. een firmware update.
Lijkt mij inderdaad een top telefoon! Goeie review Tweakers. Als ik een invite zou hebben werd mijn Nexus 4 direct ingeruild voor een Oneplus. Maar zoals al in de minpunten staat moeilijk te krijgen.
Eigenlijk heeft hij alleen maar pluspunten.
Zeker als je naar de specs kijkt.

Enige wat hij mist is 4g
En laat dat nou net een van de weinige innovaties zijn in de smartphonewereld die wél een enorme meerwaarde is voor de gebruikservaring.
Als de telefoon 4G op 800MHz zou ondersteunen wel. 4G op 1800 MHz is net zo slecht voor je accu als 3G op hoge frequenties.
Als de telefoon 4G op 800MHz zou ondersteunen wel. 4G op 1800 MHz is net zo slecht voor je accu als 3G op hoge frequenties.
Slecht voor je accu? Komkom, de Oneplus fans gaan wel erg ver om de gebreken goed te praten.
Ik ben geen fan. Ik was in de veronderstelling dat 4G op 800MHz zuiniger was dan 3G, maar op 1800MHz (door de slechtere bereik) minder zuinig. Maar reviews: Hoe snel en zuinig is KPN's 4g-netwerk? beweert anders, al is die test volgens mij ook op de 800MHz band.
De 800MHz-band zou in theorie zuiniger moeten zijn omdat het bereik groter is en je dan minder vaak van mast moet wisselen. Maar als je niet beweegt en je locatie statisch is, dan zou het niet uit moeten maken welke frequentie je hebt.

Echter zijn er vele andere factoren die van invloed zijn op het energieverbruik van het datanetwerk, die ik niet weet. Wat ik wel weet is dat uit mijn eigen ervaring blijkt dat 4G een stuk zuiniger is dan 3G, ook op 1800MHz.
Absoluut niet waar. Ik heb een iPhone 5 die alleen 4G op 1800MHz ondersteunt. De accu gaat met 4G beduidend langer mee dan met 3G. Je merkt het ook gewoon aan de telefoon, met 4G blijft de telefoon koel terwijl hij met 3G toch al gauw warm aanvoelt. Eem warme telefoon is een teken van hoog energieverbruik.
en van veel verspilde energie, want al die thermische energie die verloren gaat is nog is extra zonde
Voor mij is eht 5,5 inch scherm een onmiddelijke nono.

Mijn Nexus 5 is net niet te groot, maar groter gaat me echt niet lukken. Ik hoop dus dat de race van schermgroottes nu eens stopt bij de 'gewone' flagships. Phablet moet een aparte categorie blijven vind ik: er zijn genoeg mensen die meer dan 5 inch echt niet willen.
Idd, maar fabrikanten zouden ook een mini kunnen uitbrengen met dezelfde specs en een scherm tussen 4,5 en 5 inch. En dan zo'n 50 euro goedkoper.
Maar dat is wel een misser van formaat. Als je voldoende interesse hebt in telefoons om deze aan te schaffen, dan heb je wellicht ook voldoende interesse in telefoons om 4G als een belangrijke feature te beschouwen. OPO biedt geen innovaties aan die je elders niet vindt, alleen krijg je ze voor een lagere prijs, en het doelpubliek voor dit soort geektelefoons heeft wellicht andere prioriteiten dan een lagere prijs ten koste van basisfunctionaliteit.

En het klopt dat je op de kaart kunt kijken en nagaan waar je 4G ontvangt, maar dat betekent dat je nooit van job verandert of nooit elders komt.
De grootste innovatie van deze telefoon is de prijs. En het compleet belachelijke invite systeem.
Eigenlijk heeft hij alleen maar pluspunten.
Zeker als je naar de specs kijkt.

Enige wat hij mist is 4g
Dus hij heeft niet alleen pluspunten. Je zegt het zelf. Doe daar maar verkrijgbaarheid en garantieafhandeling maar bij en een groot vraagteken bij software support.
"Enige dat hij mist is 4G".

Sorry, maar anno 2014 is dat gewoon geen toptelefoon meer te noemen dan.
Hij heeft weldegelijk 4G en mag zich wat mij betreft dan ook prima zo noemen. Hij is echter niet volledig compatible met de frequenties van het gros van de Nederlandse providers.
Hoe hij genoemd wordt vind ik niet erg boeiend. Het gaat er mij om wat hij kan. In mijn geval is dat geen 4G. Goed dat Tweakers hier zo goed op heeft ingezoomd, want voor de meesten van ons geldt dat deze tel max 3G biedt.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 14 juli 2014 13:35]

Naar dat hij bijna niet geleverd wordt en geen 4g ondersteuning heeft is er nog wel een nadeel te vinden aan de Oneplus One. Een groot aantal van de mensen die hem heeft ontvangen heeft een probleem met het scherm.

Aan de onderkant van het scherm ontstaat na verloop van tijd een gele waas. Bij sommige is deze nauwelijks zichtbaar, bij anderen is hij overduidelijk aanwezig.

Onderstaande link brengt je naar één van de video's van een ontevreden gebruiker.

http://www.phonearena.com...llow-screen-issue_id58139

Dat gezegd hebbende, ben ik nog steeds aan het wachten op mijn invite, want de telefoon lijkt me verder echt geweldig ;).
Die gele waas onderin trekt langzaam weg en veel mensen hebben er niet eens last van. Is de lijm van het scherm wat nog niet volledig droog is. Ik heb bij mijn 2 toestellen niets gezien. Even in de zon leggen een paar min (UV licht) en het is ook zo voorbij. Mensen met de gele gloed komen dus te weinig buiten ;)
Dat vraag ik me af. Heel vroeger was er ooit een hele kleine batch iPhone 4-schermen waarbij hele kleine gele vlekjes veroorzaakt werden door lijm die nog niet gedroogd was. Maar dat is echt een uniek geval. Echter, 999 van de 1000 keer zal een geel scherm geel blijven tot het einde der tijden.
Heel vroeger ? :p
Dit is redelijk veel voorgekomen bij de laatste modellen bij Apple (iPad ook).
Dit had inderdaad te maken met de lijm die nog niet gedroogd was en ging vaak wel gewoon weg. Maar de meeste mensen namen gewoon een ander toestel. Dit was geen probleem bij Apple. Wel veel verhalen van mensen die meerdere keren moesten ruilen.
Dat verhaal met die lijm is één groot broodje aap-verhaal. Is onzin, iedereen praat elkaar na, maar als je gaat googlen zal je NOOIT first hand ervaringen vinden van mensen bij wie de gele waas echt is weggegaan.

Als je een geel scherm hebt, gaat dat echt niet op magische wijze weg na een paar dagen.
Ehhh Tadango zegt van wel. En ik heb een minieme MINIEME lichte waas. (Puur opgevallen omdat ik het weet, er express naar heb gezocht... Met moeite..)
En hoe ruil je bij OPO?
Door middel van een invite ;)
Dat is gewoon niet waar. Dat verhaal is een eigen leven gaan leiden. Gele schermen blijven gewoon geel. Punt uit. Het enige wat er kan veranderen is dat je eraan gewend raakt waardoor het minder geel lijkt.
Offtopic: Greenify heeft al een tijdje geen root meer nodig.

Ontopic: Leuke telefoon, maar na het Oppo-debacle ( de Find 5 was tot langer dan een jaar na de launch een ramp) ben ik zéér sceptisch. Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat dit gewoon dezelfde leugens zijn in een andere verpakking. En zelfs al is het een leuke telefoon, met dat idiote invite-systeem duurt het zo lang totdat je er een hebt dat de deal al niet eens meer interessant is.
Het probleem van de Oppo Find 5 was dat de software (ColorOS) veel problemen had. Bij OnePlus is dat allemaal uitbesteed aan CyanogenMod.
Als ik de reviews zo lees zitten er anders nog steeds veel vervelende kleine bugs in. Ik ben sowieso nooit zo onder de indruk geweest van CM.
Ik heb er momenteel een nightly van CM11 op staan en heb nergens meer last van.
Anoniem: 590393
14 juli 2014 08:22
In hoeverre mate is die scherpe prijs een pluspunt? Ik verwacht niet dat deze telefoon voor die genoemde prijzen hier in Nederland beschikbaar zal zijn. De 16 GB versie wordt immers in de Oppomart voor 399 dollar verkocht. De invite systeem met beperkte levering is denk ik een buzz-marketing trucje. Beperkte 'loss leaders'.
Als je een invite voor deze telefoon krijgt en die niet via de oppomarkt koopt (wat dus een alternatieve winkel is met een hogere prijs) dan betaal je gewoon de adviesprijs beschreven in het artikel:

16GB - 269 euro
64GB - 299 euro
Wel pas zodra de 16GB beschikbaar komt. Is ie in de internationale shop namelijk niet...

64GB is inderdaad gewoon 299.
Ben wel benieuwd hoeveel toestellen er nu echt geleverd zijn. Leuk een hype creeren om een toestel dat eigenlijk $200 meer zou moeten kosten, en waar je er wereldwijd maar 5.000 van levert ofzo. $1.000.000 aan kosten, $10.000.000 aan reclame inkomsten, en mischien nog eens $10.000.000 van facebook voor het aanleveren van een paar milioen nieuwe schapen. Ik hoop dat ik het mis heb natuurlijk, maar als ik om mij heen luister hoeveel mensen door alle bochten willen kruipen voor een invite, en dat ook echt niemand die ik ken tot nog toe een invite, laat staan een toestel heeft ontvangen, dan be3gin ik het ergste te vermoeden.
Ik heb een invite bekomen, van een andere user, @random dus.
Maar zoals dit helaas gebruikelijk is tegenwoordig, de negativiteit gaat voor bij de mensen.
Ik baal er ook van dat het allemaal zo lang duurt maar dat zullen zeker geen bewuste keuzes geweest zijn.
Ik zou zeggen: probeer het zelf eens en kijk wat je tegenkomt.
Hoi, Ik ben een oneplus bezitter ;)
En over de invite beggers, sta dagelijks me mailbox te legen ondertussen :P
Op oneplusforum ben ik sinds april actief en heb daar membernummer 5081.
Voor wat betreft het bestellen:
op 30 juni had ik mijn order geplaatst. Verzending was op 8 Juli en op 9 juli half twaalf kreeg ik me telefoon binnen. Had de Express optie gebruikt en foon werd vanuit de UK verzonden. Het geld wat ik in totaal heb uitgegeven is 311 euro en een beetje.
ALs je nog meer wilt weten, just ask :)
Het belangrijkste dat ik zou willen weten: hoeveel toestellen zijn er nu daadwerkelijk bij elkaar geleverd? Als jij membernummer 5081 bent, en er een aantal zoals ik na een paar maanden toch maar een ander toestel hebben besteld, zou het nog steeds kunnen dat er inderdaad maar een paar duizend toestellen verstuurd zijn wereldwijd.
Het geld wat ik in totaal heb uitgegeven is 311 euro en een beetje.
Voor de 16GB of 64GB?
Kun je aangeven hoe de geluidskwaliteit is via oordopjes? Eventueel goede oordopjes van jezelf. Erg goede review, maar ik mis altijd info over de geluidskwaliteit en loudness via de oordopjes.
geluid voor mijn gevoel is goed, althans, het luistert lekker weg. Ben geen audio specialist tho :)
gebruikte headset is een AKG k451
ok thanks, dat is een toch een meer dan gemiddelde koptelefoon. Ik heb hem nu besteld. Tweakers bedankt voor de erg goede review.
veel plezier ^^
(en niet te ongeduldig zijn :+ )
Voordat ie komt bedoel je? Ik heb express levering gekozen. Ik ga er wel vanuit dat ie meteen verzonden wordt en er snel zal zijn. :P

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 15 juli 2014 12:22]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee