Door Jurian Ubachs

Redacteur

Rainbow Six: Siege Preview

Eindelijk een nieuwe Rainbow Six-game

Voorlopige conclusie

De Ubisoft-uitsmijter van dit jaar was niet zo indrukwekkend als de uitsmijters van voorgaande jaren, maar het was alsnog leuk om Rainbow Six terug te zien. Ubisoft lijkt erin te slagen een game neer te zetten die trouw blijft aan hoe de Rainbow Six-games in het verleden in elkaar zaten, met net wat meer aandacht voor recon en planning dan in bijvoorbeeld Rainbow Six: Vegas het geval was. Toch zijn er ook nog wat twijfelpuntjes. Zo hopen we op wat meer vrijheid in het breachen van muren en vloeren, en zijn we erg benieuwd hoe de game er verder uitziet. Ten slotte vragen we ons nog steeds af of er nu wel of geen singleplayer-modus in Rainbow Six: Siege zit. Ubisoft geeft daarop alleen als antwoord dat het een 'multiplayer-focused' spel is; duidelijker dan dat wordt het voorlopig niet.

Reacties (54)

Wijzig sortering
Planningsfase zoals in de oude rainbow 6 games zal nooit werken in multiplayer. De meeste mensen hebben daar geen zin in, zijn ongeduldig of zijn het nooit met elkaar eens. Ik vond dit juist erg leuk aan de oude games en het hoge realisme van de games. Maar ik zie dit toch niet gebeuren met de huidige CoD generatie in multiplayer. Ook past een uitgebreide planningsfase niet echt bij de controls op een console controller denk ik.
Verder vind ik het wel erg slecht dat niet alles kapot kan in de maps dmv breaching. En de kogel gaten in de muren zijn wel erg onrealistisch groot. Ik denk niet dat dit de rainbow 6 game zal worden waar de oude game fans (al jaren) op zitten te wachten.
Wat betreft de planningsfase vind ik het drone gedeelte en de mogelijkheid voor terroristen om hun basis te verstevigigen een erg goed alternatief.
Rainbow Six, uuuuren heb ik mij vermaakt met telkens weer opnieuw een level te plannen met zo min mogelijk manschappen, zo kort mogelijke tijd en zo weinig mogelijk verlies.

het ging echt niet om het doelloos mannetjes kapotschieten. nee, een foute beslissing kon je opnieuw beginnen of weer opnieuw gaan zitten plannen. heerlijk spel! en dat zal, helaas nooit meer terugkomen...

je hoopt met dit nieuwe deel er even op, alleen wat ze nu laten zien is eigenlijk niets bijzonders. een shooter als zovelen in een andere jas.
Ziet er veelbelovend uit maar het is geen Rainbow Six game helaas, dit is meer richting de latere slappe aftreksels gemixed met CoD/MoH.

Een echte Rainbox Six game bevat:
-Realisme, een kogel en je bent dood, alsmede de vijanden.
-Een uitgebreide planningsfase voor de missie waarin je je eigen entry-plan opsteld.
-Go-Codes en waypoints die je zelf plaatst.
-Verschillende operators met elk hun eigen sterke en zwakke punten.
-Perma death als een operator gedoodt wordt en jij de missie niet restart om het opnieuw te proberen.
-SINGLEPLAYER.


Nou moet ik zeggen dat deze pogin in ieder geval alweer meer weg heeft van wat ooit de sterke Rainbox Six serie was, maar eigelijk mag het de titel niet dragen.
Het doet mij meer aan Counterstrike denken en met recentelijk Hardline erbij krijg je nog weer een politie/boefjes game.
Wat dat betreft mag het wel wat meer uit elkaar liggen zodat je mooi kan kiezen welke game je het leukste lijkt. Bij de Rainbow games gaat het juist om de puzzel vooraf zeg maar. Hier is de uitvoering ook heel erg belangrijk zo te zien.
Dit kan vooral leuk zijn met coop, multiplayer gaat nooit werken volgens mij idd. Behalve met permanente voice-chat misschien.
Na het zien van de 'multiplayer' video was mijn enthousiasme direct verdwenen. Waar de eerste delen van Rainbow Six waren gericht op stealth en goeie tactiek (planning, wapenkits, team samenstellen, etc.) lijkt dit - in het huidige stadium - meer op rambo; schieten en lopen.
Uiteraard moeten games ook met de tijd meegaan, alleen ben ik van mening dat dit niet de juiste weg is ;(
Volgens enkele journalisten gaat die vlieger gelukkig niet op. 1 kogel kan al fataal zijn en dus zal voorzichtigheid wel geboden zijn.

Al heb je natuurlijk genoeg daapstaven die denken een 720-flikflak-reload-chachacha-no-scope denken te doen :+ Al is de fanbase van deze game ook wat "serieuzer" denk ik.

Edit @hieronder: Ik gok dat het komt doordat het een E3 demo is, maar je weet inderdaad maar nooit.

[Reactie gewijzigd door MisterChaoSs op 17 juni 2014 14:53]

Mja, wat mij dus opviel in de video, was dat de kogels een beetje veel schade aan de omgeving doen en een beetje weinig aan de personen. Ja, natuurlijk schiet je gaten in eenvoudige muurtjes met standaard munitie, maar je zal aan slechts één kant een groot gat krijgen.

Als je daarnaast een breach of twee gebruikt binnenshuis (det-cord zoals hier) dan heb je toch wel wat kans op brand / instortingsgevaar. Ik hoop dat ze daar ook wat mee doen wat betreft de soort huizen, dat het niet allemaal enkel van die Amerikaanse houten blokkendozen zijn.

Daarnaast leek het geluid mij een beetje matig. Als je binnenshuis met een herhaaldelijk handwapen naast het hoofd van je hostage schiet, komt die doof naar buiten...
Sowieso lijkt het geluid veelste zacht te staan (buiten wat er voor de videomontage gedaan is). Of maak alles gedempt zoals met gehoorbescherming, of mix het een beetje realistisch af zonder wat betreft de volumes.

Ik bedoel, of kies voor de gameplay en maak het een flikflak-reload-no-scope-headshot game zoals b.v. counterstrike, (en noem het geen rainbow six) of maak er weer eens een echte "tactial simulator" van.

Persoonlijk hoop ik dat ze er een nog net wat realistischere draai aan geven, maar ik begreep dat je dan wel weer issues ging krijgen met de regels voor "tactical sims" verschillende landen. Je wilt als entertainment bedrijf ook weer niet een trainer voor onwelwillende lui maken.
Ik werd inderdaad ook niet erg enthousiast door de trailer. Die ging toch vooral over snelle actie en met veel geweld het huis binnenvallen, eerder dan planning en gerichte actie.

Een Rainbow Six waarbij omzichtig te werk moet worden gegaan (zoal in de originele reeks), zou een hele verademing zijn. Ook het idee om zo frequent breaching charges te gebruiken, lijkt vreemd als er een gijzelaar wordt vastgehouden. De speler werd daarnaast meermaals "geraakt" door kogels die de muur doorboorden. Allemaal spijtig genoeg niet echt in de stijl van Rainbow Six zoals ik het me herinner.

Wel benieuwd wat het uiteindelijke spel zal worden.
Het gaf bij mij een beetje dat 'Payday online' gevoel. Hopelijk komt het charme van de vorige delen betreft het plannen en samenstellen weer terug in de multiplayer bij dit deel.
Het ziet er veel belovend uit, nu maar hopen dat er ook een goede single player aan wordt toegevoegd.
Ben het wel met je eens, hoewel deze game mij gruwelijk lijkt met wat maten. Zo tactisch te werk gaan, plannen, anticiperen op chaotische situaties en dergelijke dingen lijken mij geweldig.

Leveraging Ubisoft Montreal’s proprietary Realblast engine, Rainbow Six Siege incorporates procedural destruction that is realistic and unscripted, meaning the environment reacts authentically, distinctively and dynamically, based on variables like the caliber of bullets or the amount of explosives used.


Daarnaast ziet de "Destruction" er ook bizar goed uit. Het schieten door muren, gebruik maken van de gaten, het kunnen opblazen van muren, plafonds en vloeren. Ik ben eeeerg enthousiast over deze game en hopelijk gaat het de beloftes waar maken! :D

[Reactie gewijzigd door MisterChaoSs op 17 juni 2014 14:14]

Mwah bizar goed is wel wat overdreven, je schiet 3x op een deur en de hele deur is weg. elke kogel slaat een gat zo groot als een voetbal in de muren, niet heel realistisch en in vergelijking met de frostbyte is het niet zo goed helaas. Het is echter natuurlijk nog vroeg, dus wellicht verbeterd dit nog wel.
Laat wel duidelijk zijn dat het spel me wel erg tof lijkt, eigenlijk hetgeen wat ik van bf hardline hoopte maar uiteraard niet waargemaakt werd.
Ik ben fan van Battlefield, maar de Frostbite engine is niet zo intens geweldig kwa destruction. Deuren en muren kan je iig geen gaten in schieten en vloeren ook niet. (Behalve door de gevel er uit te schieten natuurlijk)
Nu niet nee, dat komt meer omdat de game gericht is op grote open maps waar je niet wil dat alles maar dan alles kapot kan in miniem detail. Dat zou nu nog onspeelbaar zijn.
Daarom zat die extra destruction van the close quarters dlc alleen in kleine maps zodat het behapbaar bleef.
Ik gok dat de engine zelf het prima aan kan, alleen: dat netcode :'(
I know, komen elkaar regelmatig op het forum tegen ;)

In Close Quarters komt het idd meer voor (BF3: Ziba Tower, de muren daar), maar nog niet zoals het hier lijkt.

Mocht het op deze gedetailleerde manier in de nieuwe DLC verwerkt worden, dan ben ik errrrg blij haha
Dat zeker, ik hoop ook dat dit spel lekker speelt en goed werkt, het hele idee van swat tactics in een game vind ik geweldig. :)
Ik ben het met je eens, máár ik ben nogsteeds geïnteresseerd ook zonder singleplayer. Potentie is hier het woord. Laten we hopen dat ze het waarmaken.
Persoonlijk heb ik liever dat de volledige focus zit op de MP. Een singleplayer campaign is leuk maar weer 3 a 5 uurtjes doorspelen en je kijkt er nooit meer naar. Een goed ontwikkelde multiplayer geeft potentieel honderden uren replaywaarde.
Anoniem: 534992
@Rabbitto18 juni 2014 08:11
IPV van een singleplayer of alleen MP, hoop ik op een terroristhunt. Regelmatig proppen
we Vegas of Vegas 2 discje er weer in om dit te spelen.
Zo te zien is er een thema-verandering bij de diverse shooters (1st en 3rd person). Waar het eerst mee begon met WW2 en daarna de moderne oorlog, gaan we nu meer richting politie/SWAT/ME. Naast Siege staat namelijk ook Battlefield Hardline op het programma. Wel gezegd dat qua gameplay beide games een andere insteek hebben.

Ik wacht rustig af, Rainbow Six was ieder geval altijd een leuke afwisseling dan het rechttoe-rechtaan schieten en rushen.
Rainbow six is altijd over een soort elite swat team geweest
Het is eerder dat de andere ontwikkelaars Rainbox Six nabootsen in plaats van andersom hoor. ;)
In het boek van Tom Clancy draait het immers ook om de fictieve antiterreureenheid Rainbow.
Rainbow Six is nooit meer wat geworden sinds Ravenshield. Jammer, want dat was echt de leukste tactical shooter die ik ooit gespeeld heb. Zelfs met alle bugs die er destijds in zaten was het te gek om te spelen. Naar mijn idee is het mis gegaan sinds er ook versies (of voornamelijk versies) voor consoles gemaakt worden..

[Reactie gewijzigd door Nedra op 17 juni 2014 15:07]

Vegas en Vegas 2 waren anders top imo. Heb de spellen voor Lockdown dan ook niet gespeeld dus geen idee hoe die in verhouding staan.
Vegas was anders, veel makkelijker en veel minder open. De kracht van Ravenshield was dat je veel voorzichtiger moest zijn, maar dat je ook veel meer keuzes had van waar je een huis binnendringt, of via welke manier je in de kluis van de bank komt.
Anoniem: 66374
@Nedra18 juni 2014 08:21
Eens Ravenshield was inderdaad de beste uit de serie. had nog even lockdown aka letdown gespeeld maar dat was gewoon niet te spelen. Ik weet niet of het door de consoles komt. maar ik merk wel op dat de nieuwere games gewoon te simpel worden. binnen een uur of een dag uitgespeeld en dat moeten we dan maar gewoon vinden. Daarom waren de MMO's zo populair omdat de gemiddelde game maar een weekend spelen duurde en de mmo jaren. indirect vragen we om een hoop content in een game die we bij normale games niet meer krijgen.
Ben ik geheel met je eens, Ravenshield was top om online te spelen. Custom maps voor sniper only op deticated servers. Mooie tijden....vroegah..
Ik sla hem over, ik heb totaal geen vertrouwen meer in Ubisoft.
Ik heb in de afgelopen jaren maar een paar Ubisoft titels gekocht, maar geen van die titels werkte bij lauch, waarbij Watch Dogs toch wel het toppunt is.

Ik kan Watch dogs nog steeds niet spelen vanwege een memory leak bug.

Laat Ubisoft eerst maar eens bewijzen dat ze een game kunnen lanceren zonder problemen (en zonder Uplay).
Same here. Had AC4 bij m'n videokaart gekregen, die game liep voor geen meter. Bij Watch Dogs heeft Ubisoft het wel helemaal bont gemaakt. Niet alleen was de PC versie slecht geoptimaliseerd, hij zag er bij lange na niet zo uit als op de E3 gameplay beelden. Het erge is dat er nu door een modder grafische/prestatie updates zijn gevonden die de game laten lijken op de gameplay beelden. Deze zitten dus al in de PC versie, maar zijn om een of andere reden uitgeschakeld. Google maar eens op 'theworse mod'
Ik had het inderdaad gezien ja, maar heb het niet geprobeert omdat ik de 'normale' versie niet eens kan spelen, door de gigantische memory consumption crashed mijn pc (Radeon R9 290 en 16GB geheugen, SSD, i7-2600k dus specs zijn het probleem niet).
Deze mod zou voor jou het spel zomaar vloeiend kunnen laten lopen. Gewoon proberen zeg ik.
Kan ik me niet voorstellen, de mod is feitelijk niets anders dan een paar tweaks aan config bestanden welke er voor zorgt dat de betere graphics die al in het spel aanwezig zijn worden geladen.

Het is dus niet eens een echte mod, maar eerder een config tweak.

Kans is dus wat mij betreft zo goed als 0% dat dit ineens een memory leak gaat oplossen.
Hoor toch dat veel mensen improved performance hebben met deze mod. Ik kan begrijpen dat je skeptisch bent, maar proberen kan geen kwaad!
dat kun je alvast vergeten, ubisoft zal altijd Uplay gebruiken ;)
Waarschijnlijk wel ja, maar we mogen hopen...misschien als genoeg mensen Ubisoft games boycotten dat het ooit nog eens lukt.
Al heb ik mijn twijfels of genoeg mensen dit zullen doen.
Hoop dat het opblazen van muren ook rekening houd dat sommige muren draagmuren zijn en dat het huis naar beneden komt.
Het zijn wel Amerikaanse houten huisjes, zolang je daar de houten constructie heel laat blijft het huisje staan. Als je echt alles kan opblazen zou het huisje ook in moeten storten zoals dan in BF3 gebeurd. Zoiets valt ons Nederlanders natuurlijk wat eerder op, dat gaat bij onze baksteenmuurtjes niet.

Spel laat me ook beetje denken aan SWAT3 trouwens, alleen was die iets trager qua actie.
Een van de developers tijdens een interview van Angry Joe geeft toe (onder druk, ehe) dat er een single player variant inzit, alsmede een verhaallijn;

http://youtu.be/K9WjpguRDvs?t=4m6s

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee