Door Jurian Ubachs

Redacteur

E3: Preview Star Wars: The Old Republic

Meerdere Kotor's in één

Van alle Star Wars-games die door de jaren heen op de markt verschenen, waren er weinig zo geslaagd als Star Wars: Knights of the Old Republic. Het eerste deel werd ontwikkeld door BioWare en gooide wereldwijd hoge ogen. Het tweede deel kwam van Obsidian Entertainment en was net niet van hetzelfde niveau als het originele spel, maar werd desondanks goed ontvangen. Daarna bleef het lang stil, totdat BioWare, LucasArts en Electronic Arts de mmorpg Star Wars: The Old Republic aankondigden.


Om direct antwoord te geven om een brandende vraag die bij veel Kotor-fans leeft: nee, er komt geen derde Knights of the Old Republic. In feite is The Old Republic eigenlijk een aantal Kotors in één game. BioWare belooft namelijk dat elke klasse in The Old Republic een eigen verhaallijn krijgt, waarbij de missies voor elke klasse uniek zijn. Iemand die als Bounty Hunter speelt zal dus heel andere dingen meemaken dan iemand die een Smuggler, een Sith of een Jedi speelt.

*Trailer als inleiding

Hoewel de informatie over The Old Republic de laatste maanden al binnendruppelde, presenteerde LucasArts het spel voor het eerst op de E3 in Los Angeles. Op de persconferentie van Electronic Arts werd al een trailer getoond, die overigens niet direct met het spel zelf te maken heeft. De gebeurtenissen in de trailer spelen zich een aantal jaar voor de game zelf af. De tussenliggende jaren worden overbrugd door de comics serie die LucasArts in aanloop naar de release van het spel op de markt brengt.

Star Wars: The Old Republic speelt zich driehonderd jaar na de gebeurtenissen in Knights of the Old Republic af - en duizenden jaren voor de opkomst van Darth Vader en alles wat daarmee samenhangt. Na een lange periode van afwezigheid keren de Sith ijzersterk terug tijdens de Sacking of Coruscant, wat in de trailer te zien is. Wanneer het spel begint is er een wapenstilstand, al wordt die niet overal nageleefd. De speler komt terecht in een universum waarin de lijn tussen oorlog en vrede zeer dun is en elke beslissing grote gevolgen kan hebben.

Lees meer

Star Wars: The Old Republic Video van 7 maart 2012
Star Wars: The Old Republic Video van 28 november 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 28 november 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 9 augustus 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 9 augustus 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 1 augustus 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 27 juni 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 29 maart 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 8 maart 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 14 februari 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 31 januari 2011
Star Wars: The Old Republic Video van 30 december 2010
Star Wars: The Old Republic Video van 15 december 2010
Star Wars: The Old Republic Video van 18 november 2010
Star Wars: The Old Republic Video van 28 september 2010
Star Wars: The Old Republic Video van 8 september 2010

Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee