Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur games 27 oktober 2017

Super Mario Odyssey - Goed, maar niet super

Super Mario Odyssey is een rijke game, vol verrassende gameplay-techniekjes, zoals je van Mario en Nintendo gewend bent. Mario heeft een pet die hij weg kan werpen en die hem de optie geeft om tegenstanders over te nemen. Het past prima bij de gameplay van Mario en geeft de game een eigen smoel. Ook de de vele 2d-secties in de game kunnen ons bekoren. De game is erg makkelijk. De uitdaging komt pas nadat je de campagne hebt uitgespeeld en dat is jammer. Verder zijn we geen fan van de motion controls, vooral omdat je daardoor moeilijk in handheld-modus kunt spelen. Gelukkig levert Cappy veel leuke gameplay op en de Kingdoms zitten prima in elkaar. Met het verzamelen van Power Moons en speciale munten kun je bovendien erg lang zoet zijn. Super Mario Odyssey is daarmee goed, maar niet super. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
7
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Basbanaan 29 november 2017 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Een waardige opvolger in het Mario 64 rijtje. Vrijheid, verkennen, heerlijke besturing en verrassende diepgang. Stel je erop in dat het echte spel pas begint na het uitspelen van het verhaal om teleurstelling te voorkomen, dan kan ik niet anders dan het spel van harte aanbevelen.

Pluspunten

  • Heerlijke besturing! (ook motion controls)
  • Knappe balans toegankelijkheid/ uitdaging
  • Vrije opzet, beloont nieuwsgierigheid
  • Fijne variatie aan werelden

Minpunten

  • Maar motion controls niet optimaal in portable
  • Sommige Power Moons liggen letterlijk voor het oprapen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
hidde86 19 september 2019 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Wat een enorm goed spel voor in de huiskamer. Leuk om te spelen en leuk om naar te kijken.

Pluspunten

  • Easy to play hard to master
  • Vrolijk spel met afwisselende locaties

Minpunten

  • Besturing/camera kan soms irritaties opwekken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+1
BreadleyG 29 november 2017 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch is echt een game die je MOET hebben als je een switch heb. En als je nog geen switch hebt is dit een goed excuus om er één te halen! Een genot om te spelen en een prachtige wereld om te ontdekken.

Pluspunten

  • Prachtige werelden
  • Sterke gameplay
  • Ontzettend veel te doen
  • Genot om te spelen

Minpunten

  • Als je niet van ontdekken houdt, kort verhaal
  • Boss fights wat makkelijk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

SpeedingWilly 20 januari 2020 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Voor de Super Mario fan is dit (naast Super Mario Kart 8 en Super Mario U deluxe) een must have. Mooie levels in diverse thema's.

Pluspunten

  • Mooie thema’s en levels
  • Uren spelplezier

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
diehardmking 13 december 2018 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Super leuk spel. ook het samen spelen is leuk uitgewerkt. vooral als je dit met je kinderen speelt! Het overnemen van vijanden is leuk uitgedacht en weer een nieuw element aan de Mario lijn

Pluspunten

  • Overnemen vijanden
  • Goede graphics
  • Leuk verhaal
  • 2 spelers modi

Minpunten

  • Camera standpunt af en toe lastig

Eindoordeel

Score: 5
Lau2000 12 november 2018 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

mario odyssey is het beste spel voor de switch. het brengt een leuke uitdaging maar is niet te moeilijk.

Pluspunten

  • gameplay
  • niet te moeilijk/niet te makkelijk

Minpunten

  • soms is het wel heel moeilijk om sommige manen te vinden

Eindoordeel

Score: 5
Tobelebo9 15 november 2017 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Weer een mariospel maar eindelijk weer als een platformer, zeker een van de betere. Levels zijn leuk om te exploreren en de nieuwe beweging mechanics van de hoed maakt het beter.

Pluspunten

  • goed level design
  • veel gameplay uren
  • game controls zijn intuitief
  • Motion controls compleet optional

Minpunten

  • minibosses (broodals) nogal saai
  • Verhaal wat kort

Eindoordeel

Score: 5
benjaminfeenstrNewbie 2 november 2017 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Vanaf het begin een uitstekende game, vrolijke eigen grafische style en veel nieuwe game mechanics met Cappy. Smooth gameplay en fraaie character movement wanneer je de controls goed onder de knie hebt. Voor iedereen die klaagt over de moeilijkheidsgraad, de uitdagingen komen pas wanneer de verhaallijn is afgerond.

Pluspunten

  • Nieuwe game mechanics (Cappy)
  • References naar classic Mario
  • Level design
  • Smooth gameplay

Minpunten

  • Korte verhaallijn

Eindoordeel

Score: 5
Da Queen 1 november 2017 Product geleend

Super Mario Odyssey, Switch

Uitgespeeld en het was weer een mooi Mario avontuur maar vanwege verouderde crappy hardware schittert Mario niet zoals hij zou moeten doen.

Pluspunten

  • Blijft Mario, dus musthave voor iedere liefhebber

Minpunten

  • Lage en wisselende resolutie, niet mooi op 4K TV
  • Depth in field is volkomen shit
  • poppetjes lopen bv op gehalveerde framerate en in 2D door verouderde hardware Switch
  • te makkelijk
  • geforceerde motion controls

Eindoordeel

Score: 3
Brainsnack 29 oktober 2017 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Leuk, kleurrijk avontuur vol grappige mogelijkheden. Helaas voel ik mij heel erg oud tijdens het spelen; De game is extreem makkelijk en voelt enorm aan als een spel voor jongere gamers. Normaal kan ik mij daaraan onttrekken, maar dat blijkt erg moeilijk in het nieuwste avontuur van iedereens favoriete loodgieter.

Pluspunten

  • Ziet er prachtig uit
  • Cappy en zijn skills zijn een echte toevoeging
  • Met Pro Controller goed speelbaar
  • Stukken 2D zijn leuk
  • De nogal kleine maps zitten bomvol grappige content en characters.

Minpunten

  • Extreem makkelijk
  • Springen met Mario is een avontuur op zich
  • Voelt aan als een kinderspel (lijkt wel Skylanders niveau, maar ik ben bang dat ik dit soort games gewoon ontgroeid ben 😭)
  • Waar de meest recente game uit de Zelda franchise een evolutie is geworden met de grote open wereld, is het nieuwe avontuur van Mario minder royaal kwa ruimte. De locaties lijken groter dan ze zijn en dat voelt regelmatig beperkt aan.

Eindoordeel

Score: 4
rolframaker 28 oktober 2017 Product gekocht

Super Mario Odyssey, Switch

Leuke platformer zoals vanouds meet veel nieuwe features. Je verzamelt manen die meestal makkelijk te vinden zijn en reist naar verschillende werelden. In handheld mode werken sommige acties minder goed doordat ze motion controls vereisen. Dit was niet nodig geweest aangezien de helft van de knoppen niet gebruikt worden.

Pluspunten

  • Heel veel te doen en te verzamelen
  • Grote variatie van vijanden door cappy te mind controllen
  • Spelwereld is prachtig voor de switch

Minpunten

  • Motion controls. Bepaalde dingen zijn iritant te doen in handheld mode
  • Verhaal is er eigenlijk niet
  • Amiibo

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Super Mario Odyssey, Switch?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True