Switch-games Zelda en Super Mario Odyssey krijgen vr-modus voor Labo: VR-bril

Nintendo maakt The Legend of Zelda: Breath of the Wild in zijn geheel speelbaar met de Labo: VR-bril en Super Mario Odyssey krijgt een kleine vr-modus. De games krijgen op 26 april een update met de virtualreality-ondersteuning.

Hoe de vr-modus van Zelda: Breath of the Wild precies werkt, is nog niet duidelijk. Nintendo heeft een filmpje op Twitter gezet waarin beelden te zien zijn en daaruit lijkt op te maken dat de vr-versie in ieder geval net als de reguliere game een derdepersoonsperspectief heeft. Spelers hoeven ook niet opnieuw te beginnen, ze kunnen een bestaande savegame laden.

Het filmpje gaat uitgebreider in op de vr-modus die Super Mario Odyssey krijgt. Dat gaat om een kleine toevoeging met drie minimissies. Volgens Nintendo levert dat een kindvriendelijke vr-ervaring op. De vr-updates voor Zelda en Mario zijn gratis en komen op 26 april uit.

Nintendo kondigde het Labo: VR-pakket begin maart aan en brengt het op 12 april uit. Het bestaat uit een bouwpakket waar de Switch ingeschoven dient worden. Bij gebruik van de cardboard-achtige vr-bril moeten gebruikers het geheel met hun handen voor hun ogen houden. De goedkoopste versie van het Labo: VR-pakket staat in webwinkels voor ongeveer veertig euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

05-04-2019 • 11:12

101 Linkedin

Submitter: Reefun

Lees meer

Reacties (101)

101
94
38
4
0
41
Wijzig sortering
Ik lees overal al enorm veel negatieve reacties nog voor men het heeft geprobeerd. Ja de resolutie is laag en zo ook de FPS, maar van reviewers online hoor ik vrij positieve ervaringen zoals dat de head tracking echt heel goed is. Ook schijnt het qua immersiveness wel goed te zitten het schijnt een tussenvorm te zijn tussen full-vr en leuk-vr (hoe leg je dit uit hahaha)

Het gaat hier om een console/handheld van 300,- + een vr-setje van om en nabij 40,- en is veel toegankelijker dan een 400,- console + een 298,- bril of een pc tegen dezelfde of hogere kosten. Het zal niet de perfecte ervaring maken zoals de eerder genoemde producten wel nastreven (maar zeker niet altijd behalen) maar voor een enorm veel groter publiek tegen een stuk lagere kosten dus wie weet kan Nintendo nu net die accelerator zijn die VR net even iets meer uit de schaduw trekt op een leuke manier.
M'n PS4 was 200 euro en m'n PSVR ook, black friday deals. M'n Switch was 330 + 40 voor dat kartonnen ding, dus het ontloopt elkaar niet zoveel. Het is juist de Switch waar je over het algemeen de bekende 'Nintendo tax'(vergelijkbaar met de Apple tax) betaalt. Prima voor de geweldige triple A games die ze vaak hebben, maar ze hebben ook altijd een berg gimmicky dingen die een paar uur leuk zijn en daarna verstoffen.

De Nintendo labo VR is meer vergelijkbaar met Google Cardboard die je voor een euro van een Chinese webshop kon trekken(of gratis overal bij kreeg). Nog steeds immersive omdat je om je heen kan kijken, maar voor de rest meer wat tech demo's en mini games. Uiteraard zal het wel weer wat Nintendo polish hebben, maar het is totaal niet vergelijkbaar met de serieuzere VR opties. De tracking is puur dat je om je heen kan kijken, maar je mist simpelweg de positional tracking en je handen die vrij zijn voor motion controls, wat de ervaringen enorm eenvoudig zal houden.

Leuk als 'My First VR' voor kinderen, maar absoluut niet iets dat VR verder zal brengen.
M'n PS4 was 200 euro en m'n PSVR ook, black friday deals. M'n Switch was 330 + 40 voor dat kartonnen ding, dus het ontloopt elkaar niet zoveel.
Scherpe vergelijking.

Voor de PS4 een black friday deal pakken, maar Switch full price?!
Switch is op dit moment +/- 300,- meer.
PS4 + VR ben je nu +/- 550,- kwijt.

Dus nee, dat ontloopt elkaar enorm.

De Tax waar je het over hebt is de zogenaamde Switch Tax en die is van toepassing op software, dus staat bijna geheel los van deze discussie. Dat heeft vooral te maken met de SD cards en de populaire propositie van de Switch zal ongetwijfeld een rol spelen.

En ja.. Nintendo's eigen triple A's (Zelda, Mario, etc.) blijven lang duur, zoals Disney films.
In tegenstelling tot een Assassins Creed die na een half jaar ook alweer de helft van de prijs is.
En dat is hoogstwaarschijnlijk omdat de verdienmodellen compleet anders zijn. Een Mario Kart verkoopt einde generatie nog steeds, terwijl een Assassins Creed na een paar maanden al inkakt en met een half jaar wordt de volgende alweer aangekondigd.

Vergelijk met Cardboard is heel logisch en best accuraat. Maarja, je hele vertrekpunt van prijs is natuurlijk compleet irrelevant omdat je vanuit een actie redeneert.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 5 april 2019 15:04]

Ik heb gewoon de prijzen gepakt die ik ervoor heb betaald. De Switch is nooit in de aanbieding, dus pak je de 300 euro, dan mag je voor 340 euro een 720p scherm in een stuk karton voor je gezicht houden. Dat is natuurlijk niet vergelijkbaar met een echt stuk hardware waarbij je een VR headset hebt met camera. De PS4/PSVR zijn om de haverklap in de aanbieding, dus dat is een kwestie van op het juiste moment kopen. Om nog maar te zwijgen over het aanbod van VR content.

De kromme vergelijking is om dit met de PSVR te vergelijken, terwijl het meer weg heeft van Google Cardboard.

Nintendo tax geldt trouwens niet alleen voor software. De hardware en accessoires zijn ook gewoon standaard duurder, zelden in de aanbieding en dalen ook heel sporadisch in prijs. Enige voordeel is dat je de games en consoles gewoon bij de launch kan halen omdat je toch weet dat het niet in prijs daalt. De Wii U lag tot aan het eind voor 300 euro in de schappen.
Verder gezien de Prijs die hij noemt heeft hij de initiële launch prijs voor z'n switch betaald. Als je dit vergelijkt met het zelfde voor de PS4 in die tijd koste het je 800 euro bij elkaar. Al is de VR ervaring wel beter natuurlijk maar het gaat hier om een 40 euro dure kartonen VR kit..
Eens. Natuurlijk is de VR ervaring een wereld van verschil. Dat is het punt ook nooit geweest.

Het was gewoon een suggestieve en compleet irrelevante comment vanuit prijs perspectief.
Laten we de Switch cardboard die NU uit is, vergelijken met wat je ooit voor ps4 plus psvr KON betalen. Om dan te constateren: HET ontloopt elkaar niet zo |:(
Ja echt. Spotlight. Welkom op Tweakers.

Zinloze discussie though.
Het is natuurlijk afwachten hoe goed/slecht het is, maarre: het is een 40 euro goedkoop paket van spellen met karton erbij.
Inderdaad het is enigszins een Google Cardboard en die vergelijking had ik zelf nog niet gemaakt. Je krijgt natuurlijk hier ook games bij en de starterkit van 40,- bevat ook meer dan alleen de bril (en gun peripheral) en er zullen naast Zelda en Mario mogelijk meer games volgen met integratie hiervoor.

De vergelijking met een aanbiedingsprijs en nieuw prijs is wat unfair maar goed.

Als alles goed gaat is het een kwestie van tijd voor Nintendo de PDF bestanden uitbrengt en je deze dus ook zelf kan knippen/plakken alleen de lenzen worden dan lastig maar mogelijk dat Ome Ali hier in springt :-). Ik zou dit best overwegen als alleen de bril los te koop was in ieder geval :-)
Mijn PS4 was 449 (launch day) en mijn PSVR 399 (ook launch)

dus ik was wat meer kwijt dan mijn launch day Switch met labo VR

appels met peren he....een black friday ps4 met een full price switch maar goed...
Een 100 euro 1080p60 telefoon met een 10 euro plastic headset met strap zal nog een betere ervaring geven.
Als iemand die zowel cardboard, gearvr en een Oculus heeft, kan ik je echt zeggen dat de ervaring die 720p 30fps kan bieden een echt ondermaats is en een compleet verkeerde indruk zal geven.
pas bij gearvr (comfortabele headset, 1440p scherm) komt VR een beetje tot zijn recht en zelfs dan geeft een verkeerde/ondermaatse indruk ivm tracking en framerate.
Oculus/Vive zit al op het randje van wat nodig is voor VR (90fps, 1200p, 9DOF tracking).
Niet te vergeten dat de 'echte' VR van Oculus en Vive toch wel heel erg anders zijn dan al die Cardboard, PS en Switch ervaringen. Het eerste wat al ontbreekt bij Cardboard is bv. diepte, het verschil tussen in een wereld staan en rondkijken of daadwerkelijk er in rondlopen is ook echt niet te vergelijken. De laatste keer dat ik Cardboard had was het ook niet meer dan door een kijkdoos kijken naar een 3D video. Daarnaast is controller tracking interactie met objecten nog eens een dikke stap er bovenop met VR dat dergelijke technieken ondersteund.

Naar mijn idee is VR op telefoons en Switch dan ook meer een gimmick. De PS komt al in de buurt van een betere ervaring maar ik heb van anderen gehoord dat je daar ook niet bijzonder veel van moet verwachten en dat de kwaliteit ook 'meh' is. Heb het vaak genoeg gehoord dat mensen al VR gedaan hebben, maar dat ze dan toch altijd onder de indruk zijn van hoeveel beter/anders de Vive is.

[Reactie gewijzigd door Chefd op 5 april 2019 15:07]

De PSVR komt juist heel erg dicht in de buurt van de Oculus en Vive, op roomscale na en de tracking van de controllers is minder goed. Het gevoel van presence is echter vrijwel hetzelfde en de PSVR heeft zelfs wat voordelen(minder screendoor vanwege het RGB scherm,comfortabelere headset, enorm simpele setup en natuurlijk de prijs). Ook het aanbod van games is simpelweg erg goed met aardig wat triple-A titels en exclusives (Wipeout, Astro Bot, Tetris Effect en Moss zijn een aantal exclusives). En dat is meteen het grote verschil tussen echte VR en de cardboard dingen op je telefoon en Nintendo: op de kartonnen VR ga je gewoon geen hele games spelen.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 5 april 2019 15:46]

op roomscale na en de tracking van de controllers is minder goed
Laat dat nou net een enorm groot verschil maken...
Dat zou ik nou exact reageren, want de roomscale en extreme precieze tracking van controllers is nou wat ik juist het meeste toe vind voegen. PSVR zie ik toch echt meer als een seated-experience of een erg beperkte roomplay.
Precies. De PSVR is ook gewoon een omhooggevallen VR kijkdoos, geen echte immersie. Die claim dat het dichtbij de Vive/Oculus komt is dan ook complete onzin. Qua resolutie en framerate al bij lange na niet, en ook zeker niet bij tracking.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 7 april 2019 22:07]

geen problemen met de tracking. Misschien camera goed opstellen en op normale afstand zitten
Mijn broer heeft de Oculus, en als ik die op heb en ik richt in Fallout 4 op een hoekje van een verkeersbord op 5 meter afstand, dan raak ik. Of ik er nu naar kijk of niet, ik raak dat hoekje. Geen autoaim of dat he schot beinvloed wordt door wat in het midden van je beeld zit. Maar simpelweg precisie omdat het systeem ziet waar jij precies op richt.

Dat maakt voor mij vr gaaf en waarom ik het vast en zeker een keer zal kopen. Dat betekent niet dat andere manieren niet leuk zijn, incl dingen zoals Gear VR, wat ik ook oprecht een leuk systeem vind. Maar voor de beste ervaring wil je absolute precisie, dat is echt essentieel in diverse spellen.
Een 100 euro 1080p60 telefoon met een 10 euro plastic headset met strap zal nog een betere ervaring geven.
Content is ook belangrijk..
Een 100 euro 1080p60 telefoon met een 10 euro plastic headset met strap zal nog een betere ervaring geven.
Wat is een 1080p60 telefoon?
60fps? Bestaat dat. Een 60fps telefoon? Nog nooit van gehoord.
Ook niet van een telefoon van 100,- die een Zelda of Odyssey draait.
Ook geen iphone van 1600,- wat dat betreft, maar goed.

Knappe telefoon van 100,- die uberhaupt Cube en Wii games al draaiend krijgt., laat staan Switch.

En als je ultimasnake's comment even goed leest, zie je dat de tracking van de Switch juist werd geprezen.

Ik zelf heb echt 0 interesse om mijn Switch op deze manier te gebruiken, maar die vooringenomen half brakke comments.... Ga eerst eens lezen, tests checken of zelf testen en trek dan je conclusie.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 5 april 2019 15:13]

Hey Crotchy

Wat is jou ervaring dan met de Oculus rift ?
Zit er over na te denken om 1 te gaan halen of zeg je van beter wachten op de rift S of nog verder (ooit) de rift 2

De vive is mij wat te duur opzich maar hoorde geruchten Dat daar ook een nieuwe van komt
Ik kan vanuit mijn eigen ervaring spreken met de Rift.

De originele Rift is bijna niet meer te krijgen. Ik zou je IPD (interpupillary distance) opmeten, als die in de buurt zit van 64mm dan zit je goed met de Rift S. Ik geloof dat je 4/5mm kan afwijken en het nog steeds geen probleem is, maar mocht je een erg laag of erg hoog IPD hebben (56mm of 74mm ofzo) dan kan het lastig worden aangezien de lenzen van de Rift S niet verstelbaar zijn.

Aangezien het apparaat nog niet op de markt is kan ik daar weinig over zeggen, maar van wat ik gelezen heb lijkt dat allemaal wel goed te zitten.

De Rift is erg goed naar mijn mening, de controllers zijn fijn en de headset zit comfortabel en geeft goed beeld, maar wachten op de Rift S is toch wat ik aanbeveel.

De Rift S heeft significant betere lenzen welke nauwelijks/geen last hebben van "god rays", waar bij hoge contrast beelden zoals witte text op zwarte achtergrond er een soort gloed om de text straalt. God rays zijn een best groot probleem bij de originele Rift en Vive.

De Rift S heeft ook een hogere resolutie met sterk verminderd screen door effect.

Wat de Rift S NIET heeft, is OLED panelen. De zwart-tinten zullen mogelijk wat tegenvallen als je je in een hele donkere virtuele ruimte bevind. De inside-out tracking van de Rift S kan ik niet veel over zeggen omdat ik het nog niet geprobeerd heb, maar tot zo ver lijkt het enorm, en echt enorm goed. Het grote voordeel wat je hebt met inside-out tracking is dat de sensors met je meebewegen, dus zodra je de controllers in het beeld van de sensors houdt werkt de tracking. Alleen achter je rug, dicht bij de headset of bijvoorbeeld je rechterhand als je naar links kijkt kan wat lastig worden.

3 externe sensors met de originele Rift zal je waarschijnlijk net wat betere tracking geven, maar die hebben zo ook z'n nadelen waaronder de kabels, benodigde USB poorten en dode hoeken waar de sensors je controllers niet kunnen zien.

Ook zal je misschien een aparte headset willen gebruiken op de Rift S als je niet tevreden bent met de hoofdband speakers. De over-ear headphones van de Rift S zijn echt geweldig.

Ik zou vandaag de dag geen originele Oculus Rift of HTC Vive meer kopen, behalve als je er een voor een spotprijsje kan vinden. Deze apparaten beginnen nu toch wel aardig verouderd te raken. Ik zou kijken naar de Rift S of de Valve Index, alhoewel de Index mogelijk best een aardig prijskaartje kan krijgen.

[Reactie gewijzigd door deWAardt op 27 april 2019 14:41]

Allemaal leuk en aardig, maar kan je daar ook zelda en mario mee spelen?
Een 100 euro 1080p60 telefoon met een 10 euro plastic headset met strap zal nog een betere ervaring geven.
Sure, dan kun je je powerups, extra levens, loot boxes en time extensions voor 99 cent elke paar minuten aftikken in VR, lachen man!
Daarnaast, over een paar maanden komt er een nieuwe versie van de switch uit. De kans bestaat dat deze ook een hogere resolutie krijgt wat het grootste nadeel weg zou nemen.
Doe mij maar No Man's Sky op PSVR.
Wat betaal je voor dat pakket?

Is dit niet een Lada met een Audi A6 vergelijken zonder de prijs te noemen?
PSVR: 250 euro
PS4: 290 euro (geen pro nodig, kan wel)
No Man's Sky PS4: 30 euro
250 + 290 + 30 = 570 euro

Nintendo Switch: 305 euro
Labo VR: 40 euro
Zelda of Mario: 50 euro
305 + 40 + 50 = 435 euro

Verschil: 175 euro.

Bij de 1 krijg je een plastic+karton ding met 60fps / 720p scherm. Bij de ander krijg je een veel krachtigere console en een VR bril die comfortabel is (meer comfort dan vive/oculus) en 1 van de beste is qua specs (niet de beste, maar in de top x)

Los daarvan lijkt me de Nintendo versie alsnog heel leuk en ga ik 'm waarschijnlijk wel even proberen. Als je al een switch hebt is de aanschaf slechts 40 euro en vereist het niet een uitgebreide installatie zoals de PSVR

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 5 april 2019 12:51]

Vergelijk jij ff 2 totaal verschillende systemen met 2 games die al helemaal niet in de verte vergelijkbaar zijn.

Labo is vooral voor mensen die al een switch hebben en meer "geinig"
de psvr is echt de bedoeling om een VR ervaring te creeren

ik heb beide liggen. de labo nog geseald, maar de ervaring om Zelda in VR te gaan zien lijkt me geweldig.
bij 1 kan je (een van de) beste 2 spellen ooit in VR spelen
en bij de ander niet.

Overigens denk ik dat je ook via china een goedkoop karton omhulsel kan halen om Zelda en Mario in VR te spelen. De Labo VR games mis je dan wel weer wel
De beste 2 spellen ooit... Ok dat is subjectief, maar really? REALLY?
Ja, BotW is cool, maar persoonlijk vind ik hem bv niet beter dan Horizon Zero Dawn (ongeveer even leuk zou ik zeggen, en er zijn zat meer games die op hetzelfde niveau zitten). En de game blijft 3rd person in VR, dat is een beetje, eh, meest basic intro niveau VR. Het komt bijna op hetzelfde neer als dingen in 3D op je 3DS spelen, veel meer is het niet. Juist als je zelf in de actie geplaatst wordt krijg je de volle kracht van VR mee (en eigenlijk vind ik dat je dan ook goede hand presence moet hebben, iets wat bij Sony toch ook minder is, maar wel al beter dan geheel afwezig zoals hier).
Ik betwijfel ook ten zeerste dat er erg veel mensen zijn die serieus de voorkeur gaan geven aan BotW spelen met dat kartonnen ding tegen hun gezicht geduwd. De meeste mensen gaan vermoedelijk snel terug naar gewoon normaal spelen.
https://www.metacritic.co...etascore/all/all/filtered

BOTW staat op de 13e plek: Mario op de 20e.

Hoeveel games met VR ondersteuning staan hoger in die lijst?

Overigens vind ik BotW en Mario wel leuk maar heb ik liever Zelda WW en Mario 64/Sunshine/Galaxy, maar ik wil graag een wat objectievere lijst gebruiken ipv alleen mijn persoonlijke voorkeuren uitspreken
Dus het zijn niet de beste twee spellen ooit, dan hadden ze 1 en 2 moeten staan (volgens die lijst... Wat ik niet zo'n geweldig criterium vind maar jij komt er mee).
Als je bedoelde de beste 2 VR games, dat kun je ook niet zo zeggen want die games hebben die scores gekregen op basis van hoe ze op een gewoon scherm spelen. Het feit dat ze nu VR ondersteuning krijgen maakt het niet ineens ook de beste VR games.
ja, mn bericht was beetje verkeerd geformuleerd:

Moest zijn:

"bij 1 kan je twee van de beste spellen ooit in VR spelen
en bij de ander niet.

Overigens denk ik dat je ook via china een goedkoop karton omhulsel kan halen om Zelda en Mario in VR te spelen. De Labo VR games mis je dan wel weer wel"

Dus niet de twee beste VR spellen ooit, maar (twee van de beste spellen ooit) in vr spelen
Het blijft sowieso natuurlijk altijd een kwestie van smaak, en als het voor jou je topgames zijn en je bent er enthousiast over dat je ze nu in VR kan spelen, hey, geweldig, cool voor je... Maar de beste games blijft toch een kwestie van smaak. Voor mij is Borderlands 2 een van de beste games ooit. Die kun je (helaas voor mij) weer alleen bij Sony in VR spelen (komt binnenkort wel naar PC geloof ik). Daarentegen heb ik weer Fallout VR op mijn PC, die is weer niet te krijgen op de PSVR.

Als we de subjectieve beoordelingen van games achterwege laten (want het is dus puur smaak-afhankelijk op welk platform jouw favoriete games zich bevinden, Nintendo is niet inherent beter op dat vlak) dan blijven wel de objectieve feiten over dat je bij de een een comfortabele headset op krijgt die je echt in VR plaatst, en de ander een stuk karton is die echt niet meer zal kunnen doen dan je er aan laten proeven.

Uiteindelijk blijft het altijd een afweging van wat je persoonlijk belangrijk vindt, en genoeg mensen komen daarbij uit bij Nintendo en ongetwijfeld genoeg mensen zullen zich inderdaad vermaken met deze VR kit. Het is alleen wel van belang je te blijven realiseren dat dat niet volledig VR is, hoe leuk je het ook vindt.
Het blijft sowieso natuurlijk altijd een kwestie van smaak.
Als jij de kartonnen headset slechter vind dan is dat jouw mening. Andere mensen vinden het karton misschien wel fijner (karton is niet inherent slechter op dat vlak)

Daarnaast levert geen enkel VR system 'echt' VR op dit moment. Of het nou 3rd person view van Nintendo is of HMD a la HTC Vive, ze zijn allebei geen ReadyPlayerOne/Matrix/SAO.

Dus ga die praatjes over 'ECHT' VR maar iemand anders lopen verkopen.
Tegen mij kan je het rustig hebben over dat je het persoonlijk als meer immersief ervaart, maar om dat 'echt' VR te noemen is ook weer subjectief en doe je zelf al behoorlijk aan 'gatekeeping' (zowiezo...echt virtual reality... wat een term.. real virtual reality......tsjah).

Hoe je het ook wilt noemen het is alleen wel van belang je te blijven realiseren dat dat niet volledig VR is, hoe leuk je het ook vindt.
Tja, als je alleen nog maar dingen wil verzinnen om maar gelijk te hebben dan kunnen we hier wel mee ophouden :S
Ready Player One is dikke fanta, dat zal nooit* kunnen.
En dan over semantiek gaan zitten zeuren... Sofist.
Maar goed, als jij denkt dat een stuk karton tegen je gezicht duwen een geweldige ervaring op gaat leveren... Ok joh, whatever floats your boat.

*misschien over 300 jaar maar dan meer op een matrix manier waarbij er direct op je brein ingehaakt wordt
Wat heb ik nou verzonnen dan? Je zegt dat mijn lijst van top games subjectief is, maar zelf is jouw persoonlijke ervaring over wat beter VR is (zonder labo geprobeerd te hebben) opens een feit? Hypocriet, much?

Verder zeg ik nergens dat ik een stuk karton beter vind.
"Andere mensen vinden het karton misschien wel fijner"

Dus de enige die hier dingen verzint, ben jij zelf. Hypocriet much?

Denk overigens niet dat matrix etc 300jaar gaat duren. Neuralink van Elon Musk is een van de bedrijven die al bezig is met een brain interface die op lange termijn dit mogelijk zal moeten maken.
Denk dat het binnen 100jaar wel een realiteit kan zijn.
Ja... het idee dat mensen karton tegen hun gezicht fijner kunnen vinden vind ik zo lachwekkend dat ik me niet voor kon stellen dat je dat serieus meende...
Daarnaast is de resolutie en de framerate op zijn minst objectief slechter bij deze oplossing, evenals de controls (geen hand presence).

Die 300 jaar was overigens ook maar een random uit de lucht geplukte tijd, maar het gaat in ieder geval nog heel lang duren. Er wordt inderdaad wel gewerkt aan neurale interfaces, maar voor je zover bent dat je alle zintuigen volledig kunt overrulen (oftewel jouw bewustzijn volledig in een virtuele wereld onderdompelen), daar zijn we nog heel lang niet denk ik (maar goed, 100 jaar is ook al heel lang).

Overigens wat ik bedoelde met "echte VR" was meer de echte mogelijkheden die we nu al hebben... niet dat mensen dat proberen, concluderen dat ze het niks vinden door technische beperkingen, en dan denken dat dat hetzelfde geldt voor alle andere VR mogelijkheden die we vandaag al hebben.
https://www.metacritic.co...etascore/all/all/filtered
BOTW 13e plek
Mario 20e

Nu mag jij en de hele butt-hurt bende die me omlaag mod vinden wat je wil, maar ik zeg alleen dat 2 spellen uit de top20 beste games lijst (van metacritic) nu een VR optie hebben die exclusief is voor Nintendo LABO.
Meer niet.
Ik zeg niet dat VIVE zuigt of Occulus zuigt, of dat die geen enkel leuk spel hebben. Ik zeg alleen dat ze geen botw en Mario oddesye hebben.
Over je moderatie zeuren gaat niet helpen, vooral niet als je tegelijk andere mensen butt-hurt gaat noemen. Ik denk dat je op 0 staat omdat je gewoon een redelijk nietszeggende kreet neerzet zonder deze echt te onderbouwen.
Horizon Zero Dawn is een leuke game, maar BotW is toch wel een niveau hoger IMO.
Naar welke spellen refereer je?
Ja ik vind het ook erg onduidelijk wat hij nu precies bedoelt.

Denk dat in zijn ogen zijn smaak bepaald wat een standaard is. In mijn ogen erg kortzichtig :)
Dank voor je reactie. Ik begon al aan mezelf te twijfelen. Jammer dat iemand gelijk zo offensief kan reageren terwijl je een normale vraag stelt. Gelukkig ben ik niet de enige waarvoor het onduidelijk was. Goed weekend!
https://www.metacritic.co...etascore/all/all/filtered

BOTW staat op de 13e plek: Mario op de 20e.

Overigens vind ik BotW en Mario wel leuk maar heb ik liever Zelda WW en Mario 64/Sunshine/Galaxy, maar ik wil graag een wat objectievere lijst gebruiken ipv alleen mijn persoonlijke voorkeuren uitspreken
@WORPspeed

Ik merk aan jouw reacties te zien dat je erg gehecht bent aan Nintendo. Echter mogen mensen best kritisch zijn, niet alles wat Nintendo is het beste.

Ook op pc's komen er onwijs leuke spellen uit en ook zo weer voor Playstation.
Waar zeg ik dat alleen Nintendo geode spellen uitbrengt?
Ik zeg alleen dat 2 van de beste spellen ooit (zie lijst hieronder) nu een VR optie hebben die exclusief is voor Nintendo Labo.

https://www.metacritic.co...etascore/all/all/filtered

BOTW staat op de 13e plek: Mario op de 20e.

Staan denk ik niet veel speller hoger in die lijst die VR ondersteunen of heb ik het mis?

[Reactie gewijzigd door WORPspeed op 8 april 2019 09:37]

Beetje flauwe opmerking. Je doelde dus op Mario en Zelda maar als jij goed had gelezen dan wist je dat het om aparte VR levels gaat en niet om de volledige games. Je kon ook Skyrim VR en Borderlands 2 VR voor PSVR bedoelen.. dat zijn wel 2 volwaardige ervaringen in VR. Skyrim wordt door velen benoemd als beste game ooit.

[Reactie gewijzigd door doobieters op 5 april 2019 18:01]

"Hoe de vr-modus van Zelda: Breath of the Wild precies werkt, is nog niet duidelijk"
"Het filmpje gaat uitgebreider in op de vr-modus die Super Mario Odyssey krijgt. Dat gaat om een kleine toevoeging met drie minimissies."

Maar als jij goed gelezen had dan wist je dat het om aparte VR levels gaat voor MARIO voor zo ver we weten.
BOTW is nog niet duidelijk hoe de VR gaat werken. In het filmpje laten ze namelijk het gewone spel zien wat doet denken dat je het gehele spel in VR kan spelen.

Als je denkt dat ik t over Borderlands VR of Skyrim VR zou hebben dan moet je mijn post, net als het artikel duidelijker lezen
Goedkoop is duurkoop in dit soort gevallen. Als jij een stukje karton van nintendo van 40 euro koopt, wat niet meer is dan een novelty item, dan betaal je 40 euro voor een uurtje plezier. 300 euro voor tenminste twintig uur is dan al snel een betere deal.
De mate van interactie en beweging moet dan wel echt heel beperkt zijn want anders wordt je kotsmisselijk op 30fps. Sony hanteert al een minimum van 60fps voor alle PSVR titels om dit te voorkomen.
Verdeeld over 2 ogen ook nog eens. Maargoed, feiten worden niet gewaardeerd over de Switch. (heb er zelf een hoor, maar pessimistisch zijn mag niet van de achterban 8)7 )

De review van iMore hierover, ook fake news uiteraard :X

[Reactie gewijzigd door slijkie op 5 april 2019 11:51]

Vaak was de consensus al dat google cardboard en dergelijke slecht zijn voor de adoptie van echt VR, vanwege de negatieve ervaring, maar dit is echt ondermaats.
Heb zelf ook een switch, geweldig apparaat.
Maar hier slaat Nintendo echt volledig de plank mis, vooral omdat er een massa van mensen zullen zijn die nu kennis maken met VR in deze belabberde vorm, en dus echte VR geen kans zullen geven.
AUB nintendo, doe het goed, of doe het niet, dit is gewoon belachelijk.
Bij veel reacties wordt de prijs voor de 'VR ervaring' niet meegenomen in de mening die volgt op dit bericht.

Heb zelf is een 3D plastic bril-frame met telefoon op me neus gehad en dat was best wel grappig.
Als ik dat vergelijk met de alternatieven vind ik vooral het bedrag voor de fun factor dan nog leuk te noemen. Als ik kijk naar de alternatieven , dan is de PS4 bril in verhouding gewoon heel duur en je moet daarbij ook nog is de juiste versie van de PS4 hebben gekocht.

Ik zie dit meer als ontwikkelt voor de fun dan als een serieuze accessorize\optie.
Vind vooral dat het erg leuk is dat de games deze ondersteuning wel bieden voor mensen die de kartonnen accessorizes hebben gekocht.
en je moet daarbij ook nog is de juiste versie van de PS4 hebben gekocht.
Nee? Hoe kom je daar bij? Je hebt geen Pro of zo nodig hoor... Is wel beter natuurlijk, maar schijnt gewoon goed te werken met een basis PS4 (zelf niet ervaren maar gebaseerd op wat ik online lees).

Verder hangt het er vanaf wat je precies verwacht. Als je niet meer wil dan een uurtje fun, ja, dan kun je beter voor zo'n cardboard ding gaan want honderden euro's voor een uurtje fun is belachelijk natuurlijk (we hebben het hier niet over een herinnering maken die je de rest van je leven meeneemt). Zelf heb ik echter een Oculus Rift set gekocht voor 450 euro en heb daar al heel wat uren in doorgebracht ondertussen. Helaas houd Oculus nog niet zolang bij hoe lang je de verschillende games gespeeld hebt, maar ik schat dat ik zo'n 150 uur gespeeld heb, en ik heb ongeveer 100 euro in VR games zitten (en daarvan nog genoeg in de backlog, ja ook op VR creëer ik gewoon een pile of shame :+)... Dan zit ik nu al onder de 4 euro per uur speelplezier (de VR-waardige game PC had ik al, geldt niet voor iedereen natuurlijk, maar voor mij wel). Dan is 40 euro voor iets wat ik na een uurtje waarschijnlijk wel aan de kant zou leggen ineens waanzinnig duur in verhouding.

edit: En bovenstaand is dan nog niet in achting nemend dat ik nog láng niet klaar ben met mijn VR headset, dat ding wordt per uur dus alleen nog maar goedkoper!

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 5 april 2019 19:16]

Ik heb zo'n VR bril voor m'n gsm. Leuk ding. Zelfs getest met VRidge om PC games via de GSM in VR te streamen. Mijn enige daarbij gedacht is: "Ik wil een echte VR-headset."

Dus zo slecht voor adoptie is dat toch niet dan?
Die "review" (preview, eigenlijk gewoon) is leuk maar is vooral een eigen mening van de auteur en 0,0 gebaseerd op feiten. Ja, het énige dat eraan klopt is de resolute van 720p. 640x720p is de resolutie die je gaat krijgen ja. Maar da's ook letterlijk het énige dat klopt..

De kartonnen 'bril' kun je heel eenvoudig zelf reproduceren door de modellen gewoon te downloaden en met een snijplotter (of een vaste hand...) uit te snijden. Dus dat argument is ook bij voorbaat al ongeldig.

Inderdaad, je zegt het zelf al: fake news, daar komt het wel op neer ja. Aannames, ongeldige argumenten, een preview maskeren als review... en als kers op de taart heeft deze persoon het over een 'low end Oculus Go' headset. Ja leuk. Maar wat voor PC moet je aanschaffen om dat ding te kunnen gebruiken?
De Oculus Go is standalone (werkt dus zonder PC) , 3DOF en heeft een aantal leuke games zoals Slightly Heroes (1v1 FPS), Eqqo, Rush en EndSpace. Je kan de Go ook aansluiten op je desktop PC om VR games te spelen die er mooier uitzien.
Zelda in 720p 30fps VR is nog altijd 720p en 30fps méér dan op de andere VR-systemen.
VR met 640x720 per oog for the win! Ik denk niet dat het een fantastische belevenis zal worden maar wel leuk om een keer te proberen.
Mijn eerste ervaringen met VR waren ook met een google cardboard. Heb ik daarom VR volledig links laten liggen? Nee, het heeft een eerste indruk van de mogelijkheden, en heb ondertussen al 2 keer een VR game gaan spelen ook (één kopen ga ik niet doen wegens tijdsgebrek, en de ontwikkeling gaat zo snel dat telkens ik het eens ga spelen, het een betere ervaring is)
De Switch is een geniaal handheld systeem, precies genoeg voor wat het moet doen, maar voor VR ?
nee dank je .
Alhoewel ik moet wel zeggen dat ik vaker in Super mario odessy mis spring op een platform, omdat ik gewoon de diepte of hoe ver een object is gewoon niet in kan schatten , zelfs niet op een groot scherm :S.
Is dit een late 1 aprilgrap? ;)
Volgens Nintendo levert dat een kindvriendelijke vr-ervaring op.

Me dunkt is een te lage resolutie en factor 2 a 3 te lage framerate niet bepaald kindvriendelijk. Bij PSVR communiceert men al duidelijk dat onder de 12 jaar eigenlijk niet goed is. Ik begrijp niet echt waar Nintendo met deze oplossing plots het label "kindvriendelijk" denkt vandaan te halen... ?
Okay, als Zelda in 4K onder windows op de CEMU emulator draait, kan ik dat dan op mijn Vive in VR spelen? Please? :)
Idereen maar klagen over de resolutie van de switch, maar van alle high end VR systemen die er zijn (en een ton ksoten) hebben geen van alle geode content ervoor. Paar leuke spellen geport naar 3d, maar verder weinig te doen voor je centen.

Tenminste kan je bij Nintendo ervanuitgaan dat de content en gameplay wel goed zijn, wat veel meer telt dan de resolutie van t system.

Zelf heb ik zo'n cardboard voor mn telefoon en vind t geweldig, maar er zijn gewoon geen leuke apps ervoor. Het gemis aan apps is veel erger dan de lage resolutie voor mij
Dat licht er volledig aan wat voor games je leuk vindt. Voor mensen die van race sims of flight sims is VR op PC een geweldige ervaring en genoeg keus.

Dat er nog weinig triple A titles zijn komt volgens mij meer door dat VR nog niet mainstream is, dit zal gewoon een kwestie van tijd zijn, totdat er betere brillen zijn en meer mensen gaan instappen.
Is een vicieuze cirkel. Geen games dus geen publiek dus geen games etc etc
Ik heb onlangs mijn Switch weer verkocht.....want oké ja de first party games zijn leuk. Maar eigenlijk als je echt naar het totaal plaatje kijkt zijn ze echt niet meer zo superieur hoor. Zelda en Super Mario heb ik gespeeld, de rest 1st party ook wel gedaan zoals Mario Party, echter kon me dat een uurtje boeien.

Wat je zegt over Nintendo dat je er vanuit kan gaan dat de content en gameplay altijd goed goed is, kan je ook bijvoorbeeld zeggen van een Naughty Dog en een CD Red Projekt.
Enkel brengen die twee lang niet zoveel games uit als Nintendo. En als het enige aan de Switch wat je boeit die twee games zijn, dan kijk je of niet ver genoeg, of het concept is niets voor jou. De Switch is net als veel Nintendo-consoles leuker in multi-player, daar heb ik al vele uren gestoken in racen/vechten/koken met meerdere mensen. Dat het mee kan het vliegtuig/trein in, is natuurlijk al helemaal fantastisch :-)
Leuk voor jou, maar mijn switch staat geen stof te happen. Genoeg leuke games ervoor met nog meer in t vooruitschiet. Zelda Mario, Smash Bros, Splatoon 2, Xenoblade 2.
Met nog Pokémon Sword&Shield, Prime 4, AC, FE, in t verschiet en waarschijnlijk een 2e nieuwe Zelda en Mario denk ik dat wel interessant blijft,

Ik weet niet waarom je nu Nintendo met Naughty Dog en CD Projekt Red wilt gaan vergelijken, want die beide maken zelf geen hardware voor zo ver ik weet.
Laat me weten wanneer zij een VR bril maken en dan zal ik waarschijnlijk geintresseerd zijn in wat hun platform te bieden heeft, maar HTC Vive en Valve en Occulus, mogen een 8k resolutie per oog aanbieden in 144FPS, maar zonder een boeiend spel is het waardeloos vooral gegeven hoe duur het is.
Ik bedoel ermee te zeggen dat ja...bij Nintendo kan je er vanuit gaan dat de content en gameplay in orde zijn. Maar Pokéman is ook maar weer een nieuw deeltje en Zelda is dan weer een port van de WII U naar de Switch toe.

Je zet in mijn ogen mensen direct weg zodra ze kritisch zijn over Nintendo, waarom mag je niet kritisch zijn over een console als die in genoeg ogen redelijk achterhaald is op het gebied van hardware/resolutie. De Switch is immers duurder dan een PS4 waar je ook echt wel boeiende games hebt en ook best een gave PSVR ervaring kunt hebben die niet tonnen kost zoals jij aangeeft. (gelijk het uiterste btw)

Bij Nintendo als uitgever en first party ontwikkelaar brengen ze zeker leuke games uit. Alleen als ik echt het totaal beeld ga bekijken (console, multiplayer, games en hardware) Dan is in mijn ogen Nintendo echt niet zo superieur meer. Daarom maak ik de vergelijking met een Naughty Dog en CD Projekt Red. Voor mij is toch echt de console van Nintendo ook ergens weer een teleurstelling en vind ik het persoonlijk jammer dat ondanks de goede gameplay van de first party games het allemaal er best out dated aanvoelt.

Aangezien ik de grafische kracht van de Switch zelf al "mwha", hoe erg moet het allemaal dan nog gedownscaled worden om het beetjte speelbaar te houden.
Goed dat je weet dat Pokémon uit een enkel teaser trailer maar een nieuw deeltje wordt. Zo weinig over bekend, jij weet natuurlijk al precise hoe het zit.
En Zelda is geen port. Het kwam tegelijkertijd met de wiiU versie uit.

Noem eens een unique systemseller voor de PSVR?

En goed dat jij de switch niks vind, zelf vind ik Mario party, Mario tennis en Yoshi ook niks aan, maar neemt niet weg dat t tot nu toe een groot success lijkt te worden. Ondanks de lage specs.

Mijn punt blijft dat VR platformen op dit moment geen triple A game hebben en je dus kan klagen over Labo VR resolutie, maar dat de resolutie en grafische pracht nog wel t misnte van de problemen met VR zijn. CONTENT gaat t een success maken en niet specs (zie ook success van wii en switch)
Dat je bij Labo VR meer garantie hebt op leukere content door dat Nintendo daar vaker mee komt dan bij Valve of Occulus of Vive omdat die ondanks hun torenhoge specs nog steeds geen triple A game hebben weten te krijgen in VR (die geen port is)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee