€ 679,02 bij Proshop.nl

Review door de redactie

Preview - Buigbaar scherm en slimme gamingmonitors - Woledmonitors van LG op CES

Op de CES 2025 waren er minder woledmonitors dan in 2024, maar LG introduceerde wel enkele nieuwe modellen. In deze preview wordt de line-up van dit jaar besproken.

32 14 jan

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Hands-on 0

Goede monitor!

Pluspunten

• Haarscherp
  • Snelle responstijd
  • Plug and Play

Minpunten

• Geen
28 augustus 2025 Rapporteer
Product gekocht

LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart

De monitor gekocht omdat ik een upgrade wou doen van een 240hz 2k VA panel (Samsung odyssey G7) maar helaas geretourneerd. De coating op de monitor is gewoon ronduit onbruikbaar. Na het opstarten van de monitor en de verschillende beeldschermen naast elkaar te houden heeft op de LG monitor alles een soort textuur. Het lijkt een beetje op een soort behang textuur. De 480hz was fantastisch, de response time van de OLED was fantastisch, de blacks van de OLED waren simpelweg niet veel beter dan mijn oude (VA!) panel en de coating op de monitor maakte hem ronduit onbruikbaar.

Hoopvol wachten op een glossy OLED!

Pluspunten

• 480hz is top
  • 0,03ms response time

Minpunten

• Coating
  • Blacks

1 van 5 sterren (Waardeloos)

LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart

Ik mocht deze monitor testen. De LG UltraGear 27GX790A-B is een indrukwekkende OLED-monitor, vooral als je hem gebruikt waarvoor hij bedoeld is: gamen. Bewegingen zijn ultrasoepel, kleuren knallen van het scherm en donkere scènes zijn echt diep zwart. Wat me wel opviel, is dat de helderheid iets lager ligt dan bij andere monitoren die ik gewend ben. Het beeld is zeker niet flets, maar in een goed verlichte ruimte of bij HDR mist het soms net dat extra beetje pit.

Gebruik je deze monitor ook voor je Mac, houd er dan rekening mee dat HDMI niet de beste keuze is. Via HDMI zien teksten en interface-elementen er wat onscherp uit. Sluit je ‘m echter aan met een DisplayPort-kabel, dan is het verschil meteen merkbaar: alles oogt scherp en strak zoals het hoort. Niet zijn primaire doel, maar fijn dat het op die manier wel goed werkt.

Pluspunten

• Zeer snelle refreshrate

Minpunten

• Donkerder dan verwacht

LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart

De afgelopen 2 a 3 weken deze monitor mogen testen. Het OLED paneel levert in kwaliteit, van levendige kleuren tot de diepe zwarttinten en verversingssnelheid (480Hz). Samen met HDR erbij komen gamens echt tot hun recht, immersive open-world games zoals Cyberpunk2077. Doordat deze monitor beschikt over Nvidia G-Sync en de AMD FreeSync Premium Pro en de snelle reactietijd heb ik tijdens het gamen minder tot geen last van tearing of ghosting gehad. Ondanks dat de fabrikant het paneel heeft uitgerust met een compacte steun heb je wel een externe voeding die je dan moet wegwerken in plaats van een geïntrigeerde voeding.

Pluspunten

• Hoge refreshrate (480Hz)
  • Mooie afwerking
  • Levendige kleuren en diepe zwarttinten

Minpunten

• Geen geïntrigeerde voeding
  • Hogere prijs voor 26,5 inch QHD

23 maart 2025 Rapporteer

LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart

Ik heb deze monitor nu ongeveer twee weken en gebruik hem zo veel mogelijk. Het scherm zelf is echt ongelooflijk. De audio-uitgang is super handig. 480 fps voelt als een droom—het is geweldig om me geen zorgen te hoeven maken over mijn framerate. Deze hoge framerate bevalt voornamelijk bij shooters ( denk aan CS:GO, Valorant en Apex). Zwarttinten zijn écht zwart, en HDR ziet er prachtig uit, zonder het fletse effect dat sommige andere schermen hebben. Tot nu toe heb ik helemaal niets te klagen! Ook de kleuren spatten van het scherm af en zorgen echt dat je veel meer beleving hebt bij het spelen van spellen. Al met al een aanrader om te kopen!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Prachtige kleuren
  • Hoge refreshrate
  • Zwart is ook echt zwart.

Minpunten

• Hogere prijs
  • Jammer genoeg geen 4K :)

19 maart 2025 Rapporteer

LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart

De monitor heb ik mogen testen en ik ben er erg tevreden over. OLED is echt prachtig vergeleken met een IPS scherm, wat een verschil! In het schemer/donker komt de monitor echt tot leven qua kleuren. Ik heb gewoon zin om mijn oude games weer opnieuw te spelen. De helderheid is prima voor op een slaapkamer, direct zonlicht is niet aan te raden maar dat is bij geen enkel scherm. De vormgeving van de voet is ook erg fijn, dit is geen mega grote voet die aan alle kanten uitsteekt maar juist handig om er wat op te leggen, je telefoon bijvoorbeeld.

Pluspunten

• Snelle responstijd
  • OLED
  • Smalle voet

Minpunten

• Geen geïntegreerde power supply

Product gekocht

LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart

Gekozen voor het nieuwste WOLED paneel vanwege de vernieuwde supbixel indeling en omdat WOLED minder gevoelig lijkt te zijn voor inbranden dan QD Oled. Ik ga de monitor zowel voor gamen als voor thuiswerken gebruiken. De 480Hz krijg je er dan vanzelf bij en de bijbehorende hoge prijs. Over de scherpte van de tekst maakte ik mij enige zorgen vanwege de verhalen over OLED en tekst maar ik zie geen verschil daarin tussen deze en de IPS er naast. OLED beeldkwaliteit is fantastisch, als je dat gezien hebt wil je nooit meer anders.

Pluspunten

• Fantastische beeldkwaliteit
  • Haarscherpe tekst dankzij verbeterde subpixel indeling
  • Zeer hoge refreshrate van 480 hz
  • Strak design met kleine voet
  • Solide bouwkwaliteit

Minpunten

• Duur
  • OLED kan inbranden

Heb jij ook een LG UltraGear OLED 27GX790A Zwart?