€ 149,- bij Informatique

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Testpanel +2

Het scherm kost op dit moment 189 euro wat een prima prijs is. Erg stevige voet maar verder veel plastic en voelt relatief goedkoop aan. 180Hz is mooi als verkooppraatje maar alleen haalbaar bij DP omdat er geen gebruik wordt gemaakt van HDMI 2.1.

Ik vind dat het scherm geen fijn menu heeft en dat je eerst wat onderzoek moet doen waarom bepaalde functies standaard uitstaan, dat komt na wat onderzoek omdat HDR by default aanstaat. Zet je HDR uit dan krijg je opeens veel meer game-opties (game-mode), wat me juist de bedoeling lijkt bij dit scher,

Pluspunten

• HDR
  • 180Hz (al doet de Xbox dat niet)
  • Prijs

Minpunten

• HDMI 2.0 (max 144Hz)
  • Eerst HDR uit voor game mode on
  • 180Hz alleen bij DP

Testpanel +1

Prima monitor voor gamers met een budget die graag een curved screen willen.

Pluspunten

• Goede kleurweergave
  • Hoge refreshrate (mits je DP kunt gebruiken)
  • Prijs

Minpunten

• Geen kabelmanagement
  • HDMI 2.0
  • Geen USB poorten
  • Backlight bleed

Testpanel +1

Meest belangrijke is denk ik de combinatie van prijs, grootte van het scherm en het gebogen scherm voor een naar mijn mening redelijke prijs. Aan de hand daarvan vind ik het zeker geen verkeerde monitor zowel qua degelijkheid als beeldkwaliteit. Natuurlijk kan je de monitor niet met een O-led scherm vergelijken maar het IPS panel is van een best goede kwaliteit. Dus voor mensen die net ietwat minder te besteden hebben kan ik de monitor zeker aanraden. Wel denk ik dat de doelgroep toch meer richting gamers gaat ook gezien het design.

Pluspunten

• Licht gebogen scherm
  • 27 inch IPS panel
  • Relatief vrij hoge refreshrate
  • HDMI en Displayport kabel meegeleverd
  • Prijs

Minpunten

• Plastic behuizing
  • Design niet ieders smaak
  • Kleuren ietwat neutraal

Heb jij ook een AOC CQ27G4X Zwart?