€ 879,- bij Megekko

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 16 april 2024

Gamingmonitors met 4k-QD-oled - Update met Gigabyte Aorus FO32U2P

De Alienware AW3225QF is een QD-oledmonitor met 240Hz en 4k die minder kost dan concurrerende schermen. Het is ook het enige met een gekromd paneel. Het scherm heeft een vrij eenvoudige featureset, zonder een multifunctionele USB-C-poort voor je laptop. Ook de menu-opties zijn beperkt, waarbij er jammer genoeg geen goede Display P3-modus is, noch een AdobeRGB-stand. De weergave voor 'normale' sRGB-content is wel goed, beter zelfs dan bij sommige schermen voor fotobewerking, en de AW3225QF biedt ook een uitstekende hdr-kleurweergave, zij het met een beperkte helderheid. De modus met maximale piekhelderheid maakt het beeld soms juist donkerder. Net als andere QD-oledschermen heeft de AW3225QF extreem snelle responstijden, uitstekende kijkhoeken en natuurlijk een perfect contrast, maar ook een spiegelend schermoppervlak en colorfringing rondom kleine lettertjes. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
sn3lders
11 maart 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

De Alienware AW3225QF biedt adembenemende beeldkwaliteit met levendige kleuren en diepe zwartwaarden dankzij het OLED-paneel. De 240Hz verversingssnelheid zorgt voor extreem vloeiende gameplay, en Dell's firmware-updates lossen gemelde bugs op. Ondanks een klein minpuntje met een paarse tint bij lichtinval, biedt deze monitor een uitzonderlijke game-ervaring in combinatie met een krachtige GPU.

Meer lezen...

Pluspunten

• Oled, 240hz, Curved
  • Rijke kleuren en perfecte zwartwaardes
  • Zwart is echt zwart
  • G-sync compatible
  • Zeer regelmatig firmware updates
  • Perfect gekalibreerd vanuit de fabriek

Minpunten

• 100% window is niet heel helder op hdr peak 1000
  • Paneel toon Paars bij lichtinval en off.

dedekholand
11 maart 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Ik was bang om deze monitor te kopen, maar toen ik hem zag en aansloot, was ik zeer tevreden (vooral bij het afspelen van: WofW, films en websites). Hij voldeed aan mijn verwachtingen en ik heb geen spijt van mijn aankoop, waar ik al bang voor was in het begin. Jammer dat hij niet met een mat scherm is geproduceerd. Ik raad het iedereen aan die veel tijd achter de pc doorbrengt.

De monitorverpakking is super beschermd tegen beschadiging door PostNL :)

Helaas laat geen van de foto's zien wat ik op het scherm zie!!! Je moet naar de winkel of een vriend gaan om deze monitor te kunnen waarderen.

Pluspunten

• Nieuwste model / prijs ( Concurrerende bedrijven hebben een hogere prijs )
  • Monitormenu
  • Uiterlijk / ontwerp
  • Mogelijkheid tot verstelling ( licht en stabiel: omhoog en omlaag, links en rechts )
  • Perfect beeld: 4K kleuren en resolutie
  • Veel ruimte onder de monitor.
  • Geweldige oplossing door de kabels in de monitorpoot te plaatsen
  • Benodigde kabels meegeleverd

Minpunten

• Spiegel scherm
  • Prijs voor een 32 inch OLED-monitor

xeonzs
9 maart 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Ik koos voor deze voornamelijk omdat hij 350 euro goedkoper is dan het ASUS model, maar zoals de andere reviews aangeven er zijn wat problemen.

Pluspunten

• Goede price/performance
  • 4k 240hz
  • Dolby vision / eArc
  • 3rd gen QD-OLED ziet er goed uit

Minpunten

• Firmware problemen
  • Vies / beschadigt paneel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Superrrben
3 juli 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Fantastische beeldkwaliteit. In tegenstelling tot de eerste batch met beschermfolie en zonder mankementen geleverd. Gebrek aan audio functionaliteit is een minpunt, maar de scherpe prijs t.o.v. concurrentie en prettige curve maken dit desondanks een aanrader. Zie foto's voor vergelijking met Benq PD2700U

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Design

Minpunten

• Geen 3.5mm jack
  • Geen ingebouwde speakers

Killswitch666 Newbie
15 december 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Ik heb deze monitor gekocht omdat hij zeer word aangeprezen door gamers,ik wilde een groter gebogen scherm, oled geeft een super mooi beeld op mijn tv en wilde dit ook voor mijn monitor.
Ik ben er erg blij mee, het is even wennen want zwart is echt zwart, kleuren spatten van je scherm en een super strak beeld.
Kortom, ben je een gamer dan moet je dit scherm hebben

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • mooi design

Minpunten

• stroom vretertje

CoeliJoeli
4 oktober 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Zeer tevreden met dit product. Curve moet je van houden. Heb hiervoor nooit een curve gehad. Tot nu toe vind ik het top!
Kleuren zijn subliem en natuurlijk van kleur. Glossy scherm zorgt er voor dat zwart ook daadwerkelijk zwart is. In mijn kamer reflecteert het scherm nauwelijks.
HDR felheid had beter gekund. Had liever een HDR 600 True Black modes gezien, maar 400 True Black volstaat. Kleine highlights knallen uit het scherm.

Pluspunten

• Goed verpakt
  • Stevig standaard
  • Glossy
  • Kleuren
  • Curve!

Minpunten

• Curve?
  • HDR het iets veller gekund

Samohtnj
14 september 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Prachtig scherm en een absolute aanrader aanrader voor mensen die ermee gaan gamen of HDR content bekijken. Persoonlijk zou ik voor een werk monitor geen (QD)-OLED paneel willen vanwege potentieele burn-in.

Pluspunten

• Prachtig beeld
  • Goed verpakt met goede bijgeleverde kabels
  • Mooi industrieel design
  • Goede verstelbaarheid
  • Curve in scherm niet storend
  • Prettig navigeerbaar OSD
  • 3 jaar burn-in garantie!
  • Bescheiden stijlvolle Alienware branding

Minpunten

• Prijs
  • Maximale full screen brightness in HDR peak 1000 mode niet heel hoog

Furk
15 maart 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Per 11 maart 2024 ben ik in bezit van de AW3225QF, 10 maart aanschaft bij Megekko, 11 maart geleverd door PostNL. Super strak.

Zelf kom ik van een AW3821DW & AW2723DF, beide IPS schermen.

In deze korte review heb ik getracht zo kritisch mogelijk te zijn over alle noemenswaardige en actuele punten hier omheen.

Ik hoop de lezer in ieder geval een goed overzicht te kunnen bieden over zowel de sterke als minder sterke kenmerken van dit paneel. Zo niet een goed referentie punt over "hoe het was" bij launch :)

Zoals vele zich al uiten in reviews ben ik zeer te spreken over de ervaring en kwaliteit van dit product. Super blij mee!

Pluspunten

• Fantastische prijs/prestatie verhouding voor de enthausiast doelgroep.
  • No-nonsense 32" 4K 240Hz met 0.03ms op 140dpi.
  • Glossy (3e gen) QD-OLED paneel met een milde 1700R schermkromming. Een flinke upgrade tegenover het huidige aanbod van IPS/VA/TN panelen. Superbe beeld ervaring dankzij de OLED technologie.
  • HDR Peak 1000, DisplayHDR 400 True Black, Dolby Vision, Console Mode & eArc features.
  • Bouwkwaliteit & volledigheid meegeleverde kabels.
  • Relatief frequente firmware updates.
  • Het paneel is momenteel goed verkrijgbaar. Zowel in verschillende webshops als direct bij Dell.
  • Bijna perfect fabrieks calibratie. Hier zit nog een kleine ruimte voor perfectie of juist ruime mogelijkheid voor personalisatie.

Minpunten

• Duur. De huidige prijs niet voor iedereen weggelegd.
  • Meningen verschillen; 4K/32" of 4K/27". Ieder zijn eigen voorkeur natuurlijk. Een ding is zeker, you can't go back! :)
  • Glossy/Matte, WOLED/QD-OLED en/of Curved/Flat paneel. Ieder zijn eigen voorkeur. Glossy vind ik persoonlijk juist een +punt waardig.
  • Dolby Vision & buggy eArc features op fabrieks firmware (M2B101)
  • Voor een paneel van dit kaliber en prijs segment, levert het ontbreken van een protective-peel (al is dit alleen al in de eerste batch) terecht voor veel frustraties. In sommige gevallen, zelfs RMA's. Jikes!
  • Afhankelijk zijn van firmware updates wanneer enkele features niet als geadverteed functioneren zal altijd enorm zuur blijven. Hoewel de firmware bugs/issues grotendeels zijn verhelpen vanaf firmware M2B103, had dit volledig voorkomen kunnen worden. Lets be real, principekwestie.

Phaex
13 maart 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Na jaren ultrawides te hebben gebruikt (o.a. de AW3821 en recent de AW3423DWF) heb ik de overstap naar dit 4K paneel gemaakt.

Ten opzichte van de 3423dwf viel de scherpte en text clarity van dit 3rd gen QD-OLED paneel onmiddellijk op. De goede calibratie uit fabriek is een aangenaam pluspunt.

Voor sommigen een zwaar minpunt maar voor mezelf een quasi-must is de lichte curvature van dit paneel. Ik werk namelijk niet op dit scherm, het is enkel voor content consumption & gaming.

De prijs (in EU) t.o.v. de concurrentie is scherp en het scherm hoeft m.i. niet onter te doen voor Asus of MSI.

Dankzij de recente firmware updates zijn een aantal kinderziektes van de launch reeds verholpen waaronder flickering en een toggle voor Dolby Vision HDR mode.

Het transport kan beter zoals door anderen reeds vermeld (geen aparte doos & potentiële smudges). Ik heb hier geen last van ondervonden.

Pluspunten

• 4K 240hz
  • Calibratie uit fabriek
  • Aangename curve
  • Firmware updates
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Dolby vision issues
  • Transport/verpakking kan beter

Seditiar
6 maart 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

Mooie monitor, verzending laat wel wat te wensen over. Wordt maar in één doos verpakt dus kans op beschadigingen is vrij groot, dat en de bezorger kan zien dat je een monitor van 1100 euro laat leveren.

Gebruiken geen plastic laagje over het paneel ter bescherming, ikzelf had geluk maar je ziet enorm veel foto's van krassen op het paneel, dus hou hier rekening mee bij de keuze tussen verschillende merken.

Ik heb het uiteindelijk teruggestuurd, flickering was echt enorm. Geprobeerd zonder GSync maar beviel me toch niet om toch redelijk geld te betalen voor een product om zo'n belangrijke functie niet te kunnen gebruiken. Wordt misschien ooit via een firmware update verholpen, maar ik had zelf geen zin om daar op te gokken en te wachten.

Dell heeft naar mijn ervaring altijd goed afgewerkte producten, maar het is wel duidelijk waar die 200 euro op bespaard is.

Pluspunten

• Goede kleurenkwaliteit
  • Relatief goedkoop
  • Mooie afwerking

Minpunten

• Screen flickering op 4K240Hz met GSync aan

3 van 5 sterren (Voldoende)
sbmuc
27 februari 2024 Product gekocht

Alienware AW3225QF Zwart

De nieuwe monitor blinkt uit in kleurweergave; de kleuren zijn levendig, en zwart is diep en echt zwart, wat samen met de 4K-resolutie een fantastische kijkervaring biedt, vooral bij games en films. Echter, de reflectie bij lichtinval is storend, en de kromming van het scherm veroorzaakte een onaangenaam duizelig gevoel, iets wat ik niet ervaarde bij mijn oudere model, de AW3821DW. Bovendien vertoonde het scherm enkele beschadigingen (terwijl er wel een test rapport in zit...), een probleem dat ook door anderen op Reddit is gemeld. Dit heeft mij doen besluiten het scherm terug te sturen naar Dell en bij mijn vertrouwde AW3821DW te blijven. Ook merkwaardig is de hoeveelheid hitte die het scherm afgeeft, in tegenstelling tot de koel aanvoelende 38-inch broer. Hoewel sommige problemen persoonlijk kunnen zijn, wegen de nadelen voor mij zwaarder dan de voordelen.

Pluspunten

• Verhouding
  • Hoge kwaliteit kleuren en diepe zwart
  • 4K resolutie en grote van het scherm past perfect

Minpunten

• Reflecterend scherm
  • Beschadigingen in het scherm(productiefout of vervoer)
  • Hitte van het scherm

Heb jij ook een Alienware AW3225QF Zwart?