€ 849,- bij Proshop.nl

Alienware AW3225QF Zwart Review

11 maart 2024, laatste update op 23 september 2024, 203 views Rapporteer

De Alienware AW3225QF biedt adembenemende beeldkwaliteit met levendige kleuren en diepe zwartwaarden dankzij het OLED-paneel. De 240Hz verversingssnelheid zorgt voor extreem vloeiende gameplay, en Dell's firmware-updates lossen gemelde bugs op. Ondanks een klein minpuntje met een paarse tint bij lichtinval, biedt deze monitor een uitzonderlijke game-ervaring in combinatie met een krachtige GPU.

Meer lezen...

Pluspunten

• Oled, 240hz, Curved
  • Rijke kleuren en perfecte zwartwaardes
  • Zwart is echt zwart
  • G-sync compatible
  • Zeer regelmatig firmware updates
  • Perfect gekalibreerd vanuit de fabriek

Minpunten

• 100% window is niet heel helder op hdr peak 1000
  • Paneel toon Paars bij lichtinval en off.

De Alienware AW3225QF is een prachtige monitor die op papier alles biedt wat ik zocht voor mijn game-pc. Het glossy OLED-scherm vereiste wat gewenning, aangezien ik nog geen ervaring had met dit type paneel. Wanneer de monitor is ingesteld op HDR peak 1000, valt op dat het 100% window niet heel helder is, met een piek van ongeveer 200 nits. Daarom gebruik ik de monitor nu in de true black 400-modus, omdat deze instelling de beste balans biedt tussen game-ervaring en helderheid.

De kleuren zijn uitzonderlijk levendig en de zwartwaarden indrukwekkend, dankzij het OLED-paneel dat zorgt voor een ongeëvenaard contrast. De 240Hz verversingssnelheid maakt de gameplay extreem vloeiend en responsief.

Dell heeft meerdere firmware-updates uitgebracht om gemelde bugs te verhelpen. Dit verdient zeker lof, want bij andere merken heb ik in het verleden minder positieve ervaringen gehad met ondersteuning na aankoop.

Hoewel dit de duurste monitor is die ik ooit heb gekocht, is het beeld werkelijk adembenemend. In combinatie met mijn RTX4090 levert dit een buitengewone game-ervaring, wat voor mij de doorslaggevende reden was om deze monitor aan te schaffen.

Een minpunt is echter dat het OLED-paneel bij lichtinval en wanneer de monitor uitgeschakeld is, een paarse tint vertoont. Dit is absoluut een verbeterpunt.

Heb jij ook een Alienware AW3225QF Zwart?