€ 221,78 bij CAPS

Review door de redactie

Door Sjef Weller - Redacteur 7 november 2023

Elf luxe in-ears - Om in je oren te knopen - Update

De Bose QuietComfort Ultra Earbuds klinken fantastisch, met sterke dynamiek, een breed stereobeeld en warme sound met een stevige en volle bas. Deze in-ears laten een warmer geluid horen dan hun grote rivaal, de WF-1000XM5 van Sony, maar die laatste heeft juist weer iets meer definitie in het hogere bereik. De Boses zijn echter ongeslagen als het op noisecancelling aankomt. Ze slagen er het best in om je omgeving het zwijgen op te leggen, al zijn ook deze oortjes niet immuun voor windruis. De aanraakbediening werkt fijn genoeg en het draagcomfort is uitstekend. Gezien de hoge prijs hadden we wel meer verwacht van de gesprekskwaliteit. Ook heeft de app niet alle instelmogelijkheden die we graag zouden zien, met een wel heel basale EQ-optie. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
mbr
1 april 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Wit)

Ik heb dit product gekocht voor als opvolging van mijn Airpods pro 1. Scroll direct door naar de conclusie als je de leestijd wilt verkorten.

Pluspunten

• " Stereo " geluid is goed
  • Comfort is uitstekend
  • ANC is goed (maar inclusief ruis)
  • Werkt goed samen met Apple TV (2015)

Minpunten

• Nvidia Shield: Bluetooth verbinding komt niet altijd direct tot stand
  • " Immersive " audio niet "baanbrekend"
  • Bluetooth gecertificeerd?
  • Firmware 4.0.20 lost problemen niet op (update 19-08-2024)
  • Geluid valt direct weg (update 16-11-2024)

Wayed
10 januari 2025 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Gemixte gevoelens. Zeker goed, maar op belangrijke punten minder dan de QC1.

Pluspunten

• Fijn formaat
  • Touch bediening
  • Geluid kwaliteit
  • Pasvorm

Minpunten

• Prijs in relatie tot functionaliteit
  • ANC slechter dan generatie 1 QC
  • Case kan niet meer draadloos laden

AltTabKeys
5 januari 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Een zeer geschikt product voor luisteraars die van kraakhelder geluid houden, maar ook waarde hechten aan bass.

In andere woorden: Uitermate geschikt voor instrumentale & vocale muziek, maar ook digitale muziek

De Spatial Audio-functie is bewonderenswaardig, op één voorwaarde. Hier geld dat dit het beste werkt bij instrumentale en vocale muziek.

Voor luisteraars die voornamelijk naar digitale muziek luisteren, zijn deze oordoppen misschien niet de beste.

Pluspunten

• Simpele interface app (als je er van houdt).
  • Bescheiden etui voor dit formaat oordopjes
  • Wing-tips voor extra demping & stabiliteit.
  • Zeer gedetailleerd audio (Lees review!)

Minpunten

• Weinig functies in-app.
  • Matige Equalizer in-app.
  • Enigszins moeilijk oordopjes uit het etui te halen.
  • Standaard geen ondersteuning voor draadloos opladen.
  • Oordopjes nemen de warmte van je oren over
  • Bizar slechte opnamekwaliteit van de microfoons

gilliegil Newbie
17 januari 2025 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Donkerblauw)

Had de 1e generatie van de earbuds (grote units) die erg zijn bevallen, omdat er een setje bij moest komen in de familie deze "upgrate" ten op zichte van Gen 1 besteld. Valt op alle vlakken tegen.
Geluid is slechter, conectie met PC wat ik ook doe, geen microfoon te krijgen. en doosje is geen top kwaliteit. schanier lijkt kwesbaar ten opzichte van Gen 1. heb ze dus ook terug gestuurd. nu op zoek naar wat anders.

Geld niet waard ten opzichte van oude model

Pluspunten

• kleine case
  • mooi ontwerp en pasvorm

Minpunten

• geen mic. via PC
  • geluid slechter dan Gen 1

groene henk
10 april 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Wit)

Super product, behalve niet voor sporten

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Extreem goede Noise canceling
  • Telefoonmicrofoon
  • Batterij gaat lang mee

Minpunten

• Windgevoelig
  • Niet te gebruiken bij sporten

sudden Newbie
29 april 2025 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Wit)

Ik heb 2 sets earbuds van Bose de sport werkt nu nog naar behoren de qc wit heeft voor de 2 keer problemen met conecten case cq opladen. Bij de eerste keer rood wit led knipperen terug naar fabrieksinstellingen gezet en hij deed het weer. Nu helaas niet. Oortjes van bijna €300, die na 2 jaar stuk gaan is wel heel erg slecht. Garantie afgelopen en geen coulance. Gewoon ongehoord zoiets.

Pluspunten

• Goede pasvorm

Minpunten

• Waardeloos wegens conecten fout.
  • Te duur voor de korte levensduur
  • Geen Coulance wegens productie fout
  • Rechter earbud kan niet conecten met links

TimTurbo2
24 maart 2025 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Als de firmware 0 problemen had, en alles altijd gewoon zou werken zo als het hoort, zou ik dit de beste oordoppen op de mark noemen, maar iedereen die zegt dat deze dingen de beste oordoppen op de markt zijn heeft ze waarschijnlijk nog geen dag gebruikt.

Ik zal niet eens in gaan op de active noise cancelling en geluidskwaliteit, want in de praktijk ga je daar toch niks van merken. Ik heb nog nooit in mijn leven een product gehad dat zo instabiel en rage-inducing is als deze oordoppen, ze crashen zo extreem veel, meestal zo ongeveer 2-4 keer in 15 minuten voordat ze het eindelijk eens doen.

Dat samen met alle andere connectie problemen, soms extreem luide ruis, het niet willen verbinden, en wat al nog niet meer, maakt dit het slechtste product dat ik ooit gekocht heb. Bespaar je geld en koop iets van een ander merk.

Pluspunten

• Goede active noise cancelling
  • Goede geluidskwaliteit

Minpunten

• Slechtste frimware ooit
  • Crashen gemiddeld 15 keer per dag
  • Verliest continue connectie
  • Weigert regelmatig te verbinden
  • Oorverdovende ruis met koud weer

Petervanvliet Newbie
29 november 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Ik heb mijn Bose QuietComfort Ultra besteld via bose.nl en moest al drie weken wachten voordat ze geleverd werden. Dat was een flinke teleurstelling, want ik had gerekend op een snelle levering, zeker bij een product dat rechtstreeks van Bose komt.

Na uiteindelijk te hebben genoten van het geluid en de functionaliteit, gingen ze na slechts twee maanden kapot. Dat is natuurlijk niet wat je verwacht van een premium product zoals dit. Ik nam contact op met de klantenservice en kreeg te horen dat ik drie weken moet wachten op nieuwe of gerepareerde oordoppen.

Het is frustrerend om telkens zo lang te moeten wachten, zeker gezien de prijs van het product en de verwachtingen die je hebt bij een merk als Bose.

Pluspunten

• Goede noice canceling

Minpunten

• Binnen 2 maanden waren ze kapot na de nieuwste update

beOnt
7 november 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

initieel was ik redelijk tevreden, maar op een gegeven moment begon de bluetooth connectie regelmatig weg te vallen (met een knal soms), en herconnecteren was niet zo simpel. Je moet die dan iedere keer een minuut uit je oren halen, terug inpluggen en terug bluetooth connectie maken. Soms viel dit meer dan 5x voor op een uur. Product teruggezonden, en ondertussen een vervanging gekregen. (na meer dan 6 weken) Nu heb ik soms dat er maar 1 van de 2 oortjes geluid speelt, na een reseat in het doosje is het meestal wel opgelost.
Ik heb weinig vertrouwen in het product na alle problemen. Met andere headsets zoals Sony en Samsung heb ik dit nooit voor. De integratie in android is ook niet zo goed. bijv. Als je het volume aanpast op de oortjes komt de slider op het scherm altijd achter.

Pluspunten

• Goed geluid
  • Uitstekend draagcomfort
  • Goede ANC

Minpunten

• Bluetooth onstabiliteit
  • Verbinding met App soms slecht
  • Geen batterijstatus op laaddoosje
  • Integratie android
  • Duur / slechte prijs kwaliteit

Ruudje88
26 september 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Gekocht ter vervanging van mijn Sony WF-1000XM5 die ik redelijk karig vond qua geluid en pasvorm. De Bose QC Ultra earbuds klinken mooi vol itt mijn vorige Sony's en zitten erg prettig (ook tijdens sporten).

Pluspunten

• Indrukwekkend geluid
  • Fijne pasvorm
  • ANC is erg goed
  • Multipoint Bluetooth

Minpunten

• Geen draadloos laden
  • Prijs
  • App wat karig qua instelmogelijkheden

NextGenOscar
23 juli 2024 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Voor juli '24 hadden deze oortjes veel last van connectiviteitsproblemen. Echter is met de 4.0.20 firmware update eindelijk het probleem verholpen!

Pluspunten

• Geweldige ANC!
  • Geluidskwaliteit
  • Multipoint (sinds juli '24)
  • Accuduur
  • Comfort (en 6 verschillende tips totaal)
  • Geschikt voor sporten

Minpunten

• Immersive audio is een gimmick
  • Standaard veel bas, lage tonen -2 in de app is beter
  • Enkel Snapdragon devices kunnen genieten van HQ audio (AptX Adaptive)

paulbrouns
4 december 2023 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Ik ben erg te spreken over de geluidskwaliteit. De muziekweergave van de Ultra vind ik rijker en gedetailleerder klinken dan de voorganger (Bose QC-II Earbuds). De bas is prominenter maar niet dominant. Het geluid kan worden aangepast naar jouw voorkeur via de equalizer in de app, maar die is wel een beetje beperkt.
De ruisonderdrukking voldoet aan de verwachtingen die ik van Bose gewend ben: perfect genieten van je favoriete muziek zonder geruis en rumoer.

Ze zitten bijzonder comfortabel & blijven ook stabiel in mijn oren zitten. Er zijn per oortje twee siliconen opzetstukjes in drie maten (S, M, L), zodat je redelijk nauwkeurig de pasvorm kunt afstemmen op beide oren.

Oplaadcase is mooi gestileerd, ligt lekker in de hand. Deze is ook klein genoeg om handig in je jaszak mee te nemen. Beetje jammer dat je het batterijniveau van de oplaadcase nergens kunt aflezen.

Kortom: een aanrader!

Pluspunten

• Prachtige geluidsweergave
  • Geweldige ANC
  • Zeer prettig draagcomfort
  • Handzame oplaadcase
  • Mooie vormgeving

Minpunten

• Geen weergave oplaadniveau case
  • Niet meer dan één device te koppelen
  • Ietwat simpele equalizer in app

gertvdijk
28 november 2023 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Update: te veel wegvallende verbinding met totale reset nodig. Kan niet langer aanraden. Sinds update 1.7.8 frequentie uitval onacceptabel.

Reeds in bezit van een QC45 over-ear van Bose en heb dus de vergelijking met de vorige generatie hoofdtelefoons met noise cancellation. Gebruikte naast de QC45 draadlose in-ears van OnePlus voor het sporten maar deze vielen regelmatig uit. Deze QC Ultra Earbuds gekocht voor €285 (aanbieding MediaMarkt) om iets meer vrijheid te hebben bij het sporten en voor onderweg (treinreizen). Fantastische geluidskwaliteit, noise cancellation, en comfort. Gevoelsmatig is de ANC wel zo'n 50% beter in het OV t.o.v. de QC45! Zeer goede seal op mijn oren, lijkt zich wel helemaal vast te zuigen dat ze er amper nog uit willen... 😅 Ondanks wat kleine ergernissen/nadelen toch wel echt vijf sterren waard.

Pluspunten

• comfortabel en blijft goed zitten, ook bij actief sporten, zelfs ondersteboven
  • goede geluidskwaliteit (o.a. AptX adaptive)
  • fantastische noise cancellation
  • ... en een goede 'aware' modus die heel natuurlijk klinkt (itt de QC45 die klinkt als een goedkoop gehoorapparaat)
  • touchbediening op klein oordopje is nooit ideaal maar werkt nog best goed. wel soms dat capuchon al touch activeert bij vochtig/nat weer.

Minpunten

• veel bugs waarbij de buds elkaar verliezen, moet volledig resetten door 2 minuten in de case te zetten. gebeurt elke 2u, na 1.7.8 update.
  • aan de grote kant (zeker in vergelijking met bijv. AirPods)
  • 'immersive audio' modus is wel erg overdreven geforceerd stereogeluid, voor mij niet meer dan een gimmick
  • kan precies batterijpercentage van de case niet uitlezen (alleen kleur lampje boven/onder 30%)
  • Android app claimt soms geen verbinding met de buds, terwijl ik wel gewoon erdoor naar muziek luister... rare tweede BLE verbinding (naast regulier BT) doet het soms niet ofzo.
  • hoge prijs
  • verergert de wegwerpmaatschappij - niets is vervangbaar, met batterijduur van 4-6u maak je al snel veel cycli richting de prullenbak
  • verwarrende statuslampjes (twee) op de case met combinaties van kleuren en knipperen/tijdsduur (combinaties van oranje/wit, 1/3/5 seconden) die allemaal wat anders betekenen en niet logisch zijn

pitchdown
27 november 2023 Product gekocht

Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Zwart)

Wanneer je de allerbeste ANC wilt voor wat betreft oordoppen moet je deze hebben.
Daarnaast is het comfort en geluid prima in orde.

Op veel andere zaken zijn dit niet de beste oordopjes.
Als all-rounder zou ik dan de Jabra Elite 10 adviseren.

Pluspunten

• Beste ANC op oordoppen wat er te krijgen is
  • Heel comfortabel
  • Geluid is prima in orde

Minpunten

• Geen multipoint
  • Geen draadloos opladen
  • Beperkte Bose-app
  • De oordoppen en case zijn beide erg groot

Heb jij ook een Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Wit)?