De Apple iPhone 15 Pro Max trekt de aandacht met zijn vernieuwde, lichtere behuizing met een luxueuze titanium rand. Afgezien van de uiterlijke veranderingen is het een minder spannende update dan je misschien zou verwachten. Dat betekent niet dat er geen leuke kleine nieuwigheden zijn; zo heeft het toestel een nieuwe Actieknop, een USB-C-poort in plaats van Lightning, en verbeterde beeldverwerking waardoor het camerabeeld scherper oogt. Bovendien heeft de iPhone 15 Pro Max een nieuwe telecamera waarmee je een stuk verder kunt inzoomen zonder dat het gepaard gaat met veel kwaliteitsverlies. Het scherm, dat smallere randen heeft en is voorzien van een Dynamic Island, is erg fel en heeft een uitstekende kleurafstelling. Onder de motorkap zit een razendsnelle soc, de software werkt snel en krijgt lange updates, en de accuduur behoort tot de beste van alle smartphones die we hebben getest. De iPhone 14 Pro Max had al die voordelen echter ook al, en de nadelen blijven hetzelfde. Net als het oude model laadt de 15 Pro Max traag op en hij is zeer duur. In ieder geval verkoopt Apple niet langer een variant met een schamele 128GB opslagruimte. Onder de streep is de iPhone 15 Pro Max een van de beste smartphones van dit moment. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Enkele dagen heb ik de Iphone 15 Pro Max in bezit, en wederom weer een parel van een telefoon. Wederom supersnel, prachtig scherm, en de foto's zijn wederom weer erg scherp! (zie uitgebreide review voor voorbeelden). Wel zijn er wederom weer enkele nadelen. Zo heeft alleen de primaire camera echt prachtige foto's bij weinig licht. De overige camera's zijn wederom weer teleurstellend hierin. Bij voldoende licht zijn daarin tegen de 2 extra lenzen echt verbeterd.
Overweeg je een overstap van een Iphone 13/14 pro max naar de 15? Dan zou ik het afraden. De verschillen zijn echt te minimaal. Of je moet graag van je geld af willen. Maar ben je echt een fotofreak en schiet je foto's in raw? Dan zijn de zeer minimale upgrades wellicht de moeite waard.
Fijne telefoon!
Mijn eerste iPhone na jaren lang een Android gebruikt te hebben gebruikt,varierend van HTC, Samsung en de Pixel. iOS is eindelijk praktisch hetzelfde als Android, en mist naar mijn mening niets. Behalve dat je verplicht bent iCloud te gebruiken voor van alles. Met USB-C kan ik ook op deze telefoon mijn SD kaart van mijn DSLR back-uppen naar een externe SSD icm USB-hub + externe SSD en deze telefoon.
Erg mooie telefoon, refurbished aangekocht bij Mobico. Kleine sporen van eerder gebruik maar functioneert erg goed. Camera en batterij fantastisch.
Prima product ,ze zouden meer kleuren mogen toevoegen in het assortiment