Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Prijs
€ 299,-
Specificaties Over-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 12 mei 2022

Sony WH-1000XM5 Review - Meer dan schone schijn alleen

De Sony WH-1000XM5 heeft een vernieuwd design ten opzichte van de voorgangers in de serie, wat er strak uitziet maar niet zo strak opvouwt. Op je hoofd zit hij er niet minder comfortabel om, ondanks de smalle hoofdband. Net als de WH-1000XM4 heeft de WH-1000XM5 een uitgebreide featureset met onder meer een bewegingssensor en multipoint-ondersteuning. De warme klank is goed aanpasbaar voor wie een helderder geluid prefereert. Bovendien is de noisecancellation uitstekend, zelfs nog iets beter dan bij het oude model, waarbij de verstaanbaarheid tijdens het bellen een stuk beter is. Fijn zijn ook de iets langere accuduur en het veel snellere opladen. Daarmee is de WH-1000XM5 een van de beste noisecancelling hoofdtelefoons op de markt, zo niet de beste. Je betaalt er ten opzichte van eerdere modellen in de serie die ook heel goed zijn, voorlopig wel een zeer hoge meerprijs voor. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 3.5789473684211 van 5 sterren
5 van 5 sterren
7
4 van 5 sterren
3
3 van 5 sterren
4
2 van 5 sterren
4
1 van 5 sterren
1
Toon reviews van:
+2
TopsNL 24 mei 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Audio is erg goed. ANC heeft geen druk of ruis. Batterij duur erg goed.

Gekocht puur voor ANC (rumoerig huis) ANC kon slechter stemmen en snelle harde geluiden filteren dan de QC35. Comfort is minder, oorschelpen raakten de oren en hoofdband was na wat langer luisteren erg hard.

Pluspunten

  • Audio is erg goed
  • ANC geeft geen druk op de oren en is ruis vrij
  • Snel laden! Wauw
  • Instelbare Equalizer in de app

Minpunten

  • Niet voor iederen even comfortabele oorschelpen
  • Harde hoofdband na aantal uur luisteren
  • ANC werkt goed maar filtert niet alles
  • Prijs is erg hoog, de XM5 is geen uitblinker

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

+1
mibobos Newbie 23 mei 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Maar het is onwerkbaar, ik had nog een WH-1000X3 en die ben ik van pure ellende weer gaan gebruiken.
Ik ben er zeer ontevreden mee en wil hem niet meer.

Pluspunten

  • geluid
  • comfort
  • bellen in de auto

Minpunten

  • Veeeel te eigenwijs
  • Noicecanceling gaat uit als je kuch of mompelt
  • Muziek gaat standaard aan als je hem weer opzet

Eindoordeel

2 van 5 sterren (Slecht)

+1
sokolum01 30 oktober 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Wit, Zilver)

Iedereen prijst zijn goede NC aan, maar ik heb nog de XM3…. daarvan functioneert de NC niet een beetje beter, maar veel beter!

Pluspunten

  • draag comfort
  • na uren geen pijn aan je hoofd
  • USB-C (dat had de XM3 ook al)

Minpunten

  • NC is slechter dan van XM3
  • Geen spraak meer bij uitvoeren van acties
  • De oorschelp draait niet comfortabel weg op je schouders

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)

+1
jgfharderwijk 28 juli 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

.

Pluspunten

  • Goede noiscancelling bij weinig wind
  • goede klank
  • laad snel op

Minpunten

  • Bij sterk windgeruis slaat de microprocessor op hol en werkt de noise cancelling niet voor een aantal seconden
  • Te duur voor de "verbeteringen"
  • Noise cancelling kan niet door de gebruiker vast worden ingesteld .

Eindoordeel

2 van 5 sterren (Slecht)

+1
daj00tje 9 januari 2023 Product gekregen

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Top geluid, ANC, microfoons. Prijs is flink. Multipoint is een pre, maar is ook aanwezig op vorig model. De vorige versie is ook kleiner in de tas. Microfoons geven de doorslag voor deze duurdere versie.

Pluspunten

  • Noice cancelling microfoons
  • Multipoint
  • ANC
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Prijs
  • Formaat case
  • Misschien te ondiep voor grote oren

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
eBoR 24 september 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Fijne koptelefoon, de demping had beter gemogen

Pluspunten

  • Goede kwaliteit geluid
  • Noice cancelation

Minpunten

  • Prijs
  • Demping

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
GRV 5 augustus 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Mooie allrounder met super geluidskwaliteit. Zitcomfort is voor de oren verbeterd maar de dunnere hoofdband is niet voor iedereen. Belkwaliteit, bass en ANC zijn wel verder verbeterd!

Pluspunten

  • Noise cancellation nog verder verbeterd
  • Top geluidskwaliteit en bass
  • Zitcomfort
  • Mooi nieuw design
  • Belkwaliteit nu wel goed

Minpunten

  • Niet opklapbaar
  • Matte finish is vlekkenmagneet
  • Dunne hoofdband is geen verbetering

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

+1
robbertd97 25 juli 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Fijne ANC koptelefoon met gaaf design en goed geluid.
Voor mij persoonlijk zit hij erg fijn op mijn hoofd en ervaar ik geen discomfort.

Pluspunten

  • Heel goed geluid
  • Goede ANC
  • Comfortabel

Minpunten

  • Hoge prijs

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)

Godjira 19 mei 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Blauw)

Meerdere noise canceling headphones gehad. Dit is verreweg de beste in zijn klasse. Geweldige noise cancellation, zelfs stemmen worden nu redelijk goed gefilterd. Bij muziek hoor ik niets anders meer. De geluidskwaliteit is ook dik in orde. De case is wat log, vooral omdat deze versie niet inklapbaar is. Zit fijn, ook voor langere periodes en met bril. Batterijduur is langer dan de voorganger.

Pluspunten

  • Beste noise cancellation die ik op gehad heb
  • Zit als gegoten (brildrager)
  • Geluidskwaliteit dik in orde
  • App werkt fijn
  • Multipoint werkt goed
  • Batterijduur

Minpunten

  • Vrij logge carry case
  • Niet opvouwbaar
  • Hoofdband had breder gemogen voor nog meer comfort

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
mitchell16 4 maart 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Het is een koptelefoon met goed geluid alleen de noise cancelling valt tegen.

Pluspunten

  • Goed Geluid
  • Met en zonder kabel te gebruiken

Minpunten

  • Slechte noise cancelling

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Paquito 21 februari 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Ik heb geen last van problemen zoals hier genoemd betreffende hoofdband, NC.
Wel vind ik de geluidskwaliteit slecht. De lage tonen/bass zijn zo overmatig aanwezig, dat de balans helemaal zoek is. Leuk om techno te luisteren, maar film kijken of iets anders? Mijn Sennheiser van 10 jaar geleden presteert beter

Pluspunten

  • Batterij
  • Mooie case
  • Goed gebouwd

Minpunten

  • Prijs
  • Slechte geluidprestaties
  • Wel kwetsbaar

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
JorritCraw 27 januari 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Het geluid is goed, maar ik had wel meer verwacht van de ANC. Ik had de XM5 vooral aangeschaft voor de ANC, maar die viel tegen(al helemaal voor dik 300 euro). Ik heb hem teruggestuurd.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Goed geluid
  • Sony app werkt prima

Minpunten

  • ANC niet gigantisch veel beter dan wat ik al heb
  • Redelijk prijzig

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Buyskruit 3 januari 2023 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Prima ding, enige waar ik me over verbaas is de buggy software nog zo lang na de launch: Dit ding mute input/output semi-permanent wanneer "automatic shutdown after inactivity" aanstaat en je hem afzet. Dat wordt dus niet geregeld door "pause when taken off". Heel irritant!

Pluspunten

  • Goede ANC
  • Prima geluid
  • Batterij gaat lang mee
  • Mooie stevige case erbij
  • Microfoon is verbeterd t.o.v. voorgangers

Minpunten

  • Harde hoofdband
  • Buggy software
  • Veel vlekken zichtbaar op finish
  • Niet inklapbaar zoals voorgangers

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
pimduterloo 19 september 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Matige ervaring, kom van de Bose 700 af maar wat een tegenvaller…

Pluspunten

  • Geluid

Minpunten

  • Multi point device automatisch werkt erg erg slecht
  • App onvriendelijk
  • Matige NC en transparantie modus
  • Updaten duurt 40 minuten…?
  • Opladen en updaten kan niet
  • Indruk tijd aan uit knop te lang
  • Automatisch verbinden na aanzetten erg traag/ gebeurd niet

Eindoordeel

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Droejs 14 september 2022 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Matig product voor de prijs

Pluspunten

  • Design
  • ANC

Minpunten

  • Interfaces
  • Comfort
  • Geluidskwaliteit
  • Geluidsdruk van ANC onprettig
  • Oorschelpen te ondiep, niet geheel over-ear

Eindoordeel

2 van 5 sterren (Slecht)
Gurupat 29 augustus 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Heerlijke hoofdtelefoon met zeer goede noise canceling, ik gebruik deze op werkplek.
Daar komt hij goed tot zijn recht, door de noise canceling heb ik vrijwel geen last van omgevingsgeluiden.
Van collega's hoor ik alleen maar complimenten over de microfoon, ook daar helpen de filteringen / optimalisaties.

Pluspunten

  • Zeer goede noice canceling
  • Comfortabel, uren te dragen
  • Goed geluid
  • Goede microfoon
  • Veel in te stellen via de app op je telefoon

Minpunten

  • App slurpt veel energie

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Berg Newbie 28 juli 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Perfecte ANC hoofdtelefoon, met een uitstekend design. De comfort is iets minder maar hier heb je niet erg veel last van. Batterij gaat heel lang mee. En de Sony applicatie is heel makkelijk te gebruiken.

Pluspunten

  • ANC
  • Microfoon
  • Geluid
  • Laad snel op
  • Design

Minpunten

  • Niet even comfortabel voor iedereen
  • Harde hoofdband na aantal uur luisteren

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
schilperoordbas 11 juni 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Geluid: goed

ANC: goed, maar laat iets meer geluid toe dan m'n voorgaande XM3 (schakelt automatisch uit en aan, op basis van van wat je doet: lopen, stilstaan)

Noise cancelling, helemaal geen geluid of nog een beetje is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

Bouwkwaliteit: goed

Pluspunten

  • Geluid
  • ANC
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • ANC is persoonlijke voorkeur - iets meer geluid toegelaten bij ANC curve

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Aapiethaaap 29 mei 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM5 (Zwart)

Noise cancelling niveau is niet in te stellen waardoor de noise cancelling vaak veel te laag is voor de omgeving waar ik in zit. Daardoor lijkt het soms niet eens aan te staan. Ook is de wind noise reduction optie uit eerdere modellen niet meer aanwezig. Verder wel goed geluid.

Pluspunten

  • geluid

Minpunten

  • Niks in te stellen

Eindoordeel

2 van 5 sterren (Slecht)
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony WH-1000XM5 (Zwart)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee