Door Koen Kuipers

[HQ] Developer

Development-round-up - Iteratie #64

17-02-2015 • 12:34

65 Linkedin

Wie vaker onze developmentartikelen leest, voelde het al aankomen: een nieuwe release. We werken binnen ons scrum-proces met iteraties van drie weken en dus hebben we weer nieuwe code online gezet. Dit keer hebben we zo'n vijftig tickets opgelost, iets minder dan normaal. Dit komt onder meer door het vertrek van een developer. We zijn dus ook hard op zoek naar een nieuwe collega.

Aanpassingen Pricewatch

In de Pricewatch hebben we diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo hebben we de opmaak van de filters aangepast, zodat daarbinnen nu meer ruimte beschikbaar is om de filters te kunnen tonen. Daarbij worden lange filternamen niet langer afgekapt, maar lopen ze door op de volgende regel. Door het afkappen kwam het namelijk weleens voor dat filters met dezelfde voorloopnaam niet van elkaar te onderscheiden waren. Een andere aanpassing in de Pricewatch is dat we een 'wel/geen'-knop hebben toegevoegd in het merkenfilter. Via het Forum is ons namelijk duidelijk gemaakt dat hier behoefte aan is.

Communityblok op de homepage

Op de homepage hebben we het communityblok van een nieuw jasje voorzien. Zo staat de uitgelichte content niet langer in dezelfde lijst, maar is deze opgesplitst in drie secties: 'Uitgelichte gebruikersreviews', 'Nu op het forum' en 'Populaire tweakblogs'. Zoals in de afbeelding hieronder is te zien komen vooral de gebruikersreviews beter tot hun recht.

Alle reviews tonen bij productuitvoering

Voor sommige productcategorieën is het logisch om voor een productuitvoering in het reviewoverzicht ook de reviews te tonen van de andere productuitvoeringen van hetzelfde product. Voor de categorie Tablets hebben we dit bij wijze van proef nu eveneens gedaan. Zie bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab S 10.5" WiFi Wit, waarbij ook de reviews voor de bronzen uitvoering worden weergegeven. In de toekomst wordt dit misschien uitgebreid naar andere categorieën. Uiteraard horen we je opmerkingen en suggesties graag en wel in dit topic.

Review andere uitvoering

Videoplatform-upgrade

Voor het uploaden, transcoderen en afspelen van video's maken we gebruik van het videoplatform van StreamOne. Dit heeft een nieuwe versie uitgebracht en om hiernaar te kunnen upgraden moesten we diverse wijzigingen in onze eigen code doorvoeren. Deze hebben we maandag in een aparte release live gezet. Op dit moment heeft het geen zichtbare veranderingen tot gevolg, maar het biedt ons weer mogelijkheden om nieuwe functionaliteit uit te werken. Verder zijn meteen nieuwe (lees: snellere) servers in gebruik genomen.

Overige

In deze iteratie hebben we diverse seo-verbeteringen toegepast. Daarnaast is er een bug opgelost die tot gevolg had dat sommige gebruikersreviews onterecht de 'nog niet gepubliceerd'-status hadden. Daarnaast hebben we op het forum de link 'Reset sessietijd' hernoemd in 'Reset laatste-bezoektijd'.

Reacties (65)

Wijzig sortering
Hm, viel mij op dat wanneer je in de tracker naar gebruikersreviews gaat, of vanuit de review sectie naar die categorie, je standaard op 'populaire' sortering komt, wat voorheen 'meest recente' was. Het viel al op dat het soms erg lastig is recente toevoegingen te volgen als je de tracker niet actief gebruikt, en nu lijkt het er op dat nieuwe userreviews nog minder te vinden zijn. Ze zullen echt wat aandacht/reacties moeten krijgen voordat ze ook maar ergens naar voren komen.

Ik heb uiteraard zelf plenty voorbeelden, maar deze van Kid Jansen illustreert het erg mooi:
productreview: AOC Professional Q2770PQU Zwart review door Kid Jansen
productreview: HP ZR2440w Zwart review door Kid Jansen

productreview: Dell Ultrasharp U2711 Zwart review door Kid Jansen
En dat is dan een extreem voorbeeld.

In de vorige editie kwam nieuwe content met enieg activiteit / views al snel op de review pagina of op de FP, nu lijkt die kans enkel af te nemen. Ben ik nu een doemdenker, of vermoed ik terecht dat een groter deel onderbelicht zal blijven, en een kleiner deel een sterke toename in activiteit zal zien door deze twee (FP aanpassing naar drie reviews, en standaard sortering op populariteit) aanpassingen? Ik zie veel mooie content, en ik zou zelf liever iets meer zien, dan kleinere aantallen met grotere plaatjes erbij.
Zoals ik net ook al in onze DM conversatie aangaf is m'n review van de U2711 niet echt een goed voorbeeld. Voornamelijk doordat toen rechts onderaan op de frontpage de 10 nieuwste / laatste gewijzigde reviews werden getoond. Het was m'n eerste grote review en van een product dat ik zelf had gekocht en dus onbeperkt kon gebruiken. Door nieuwe kennis en nieuwe ervaringen heb ik die review daarom heel wat wijzigingen en uitbreidingen gegeven, waardoor die review heel erg vaak bovenaan stond in die reviewtracker op de frontpage. Dat zorgde voor heel veel views, maar werd niet door iedereen in dank afgenomen (begrijpelijk overigens), vandaar het relatief hoge aantal 0 en +1 moderaties.

Daarnaast was de U2711 het eerste losse 2560x1440 beeldscherm (iMac was nog iets eerder met die resolutie). En de Dell UltraSharp monitoren waren hoe dan ook al populair. Doordat de 3008WFP in Nederland altijd heel erg duur is geweest en de U3011 er nog niet was, was het eigenlijk ook nog eens een flagship model. En als de Tweakers Awards ons iets hebben laten zien over de jaren is dat er op Tweakers veel interesse is in flagship modellen.

Een beter voorbeeld is m'n review van de U2412M. Daar heb ik eigenlijk niks aan gewijzigd (kwam dus niet opnieuw naar boven in reviewtracker op FP), behalve wat kleine foutjes die ik nog tegen kwam of op geattendeerd was op de dag dat ik de review online had gezet. Daarnaast is het ook verre van een flagship model. Toch heeft die review bijna net zoveel views gekregen, terwijl die anderhalf jaar korter online staat (12 maart 2012 vs. 7 augustus 2010 ).

Wat betreft die andere twee reviews: AOC is gewoon een vrij klein merk in Nederland en niet erg populair en die HP was een oud model dat al geruime tijd een opvolger had (Z24i) voor ik die review plaatste.

Het zou inderdaad leuk zijn als de vindbaarheid van een review meer afhing van de kwaliteit van de review en veel minder van de populariteit van het product, maar daar doe je denk ik weinig aan en ergens snap ik het ook wel. Tenzij je het echt leuk vindt om reviews te lezen (ongeacht waarover) snap ik dat je niet een review gaat lezen van een oud / niet populair / slecht verkrijgbaar product. Zeker die reviews van mij lees je ook niet even in 10 minuten door. M'n review van de q2770Pqu zullen de meeste mensen toch wel zo'n 45 minuten over doen om helemaal door te lezen.
Valid point, maar dat is iets wat met de vorige FP ook al het geval was natuurlijk. Daar werden er misschien iets meer getoond, maar het algoritme is hetzelfde gebleven.
Ik raad aan een topic te openen in Mooie Features, zodat je onze Product afdeling hier misschien van kan overtuigen :)
Even tot meer gestructureerde woorden komen en dan ga ik dat zeker doen! :D Dank voor je reactie.
De link in de tracker en onder de uitgelichte gebruikersreviews op de frontpage zou wel moeten verwijzen naar een listing gesorteerd op datum in plaats van populariteit. Een reviewlisting in de categorieën die standaard is gesorteerd op datum maakt voor de meeste bezoekers weinig sense denk ik. Er komen dan vooral gebruikersreviews bovendrijven van willekeurige producten. Bij een sortering op populariteit zie je tenminste nog reviews die veel gelezen worden van potentieel interessante producten.
Dat klinkt mij 100% redelijk: Tracker / "meer gebruikerserviews bekijken" / andere algemene locaties mbt reviews verwijzen naar nieuwe content zodat die de kans krijgen om enige aandacht te vangen, uiteraard als je eenmaal binnen de PW zit wil je relevante reviews lezen bij de producten/categorie die je bekijkt. Klinkt goed.
Sorry hoor maar wat een puinhoop is de onderkant van de FP geworden.

het oogt chaotisch en de forum en blog topics zijn nu niet echt goed meer te lezen, de zinnen worden nu veel te snel afgekapt. Nee in mijn ogen niet echt een verbetering. Zou zelf graag wat meer keuze mogelijkheden hebben voor het indelen van de FP.
Ja, reviews krijgen teveel ruimte en Forum (wat ze geloof ik graag meer in de spotlights wilden zetten bij vorige iteraties) te weinig. Zelfs de titels zijn niet volledig meer.
In mijn ogen wordt het forum nu juist meer belicht. Ik denk wel dat er geen rekening mee gehouden is dat het afkappen van titels voor zoveel mensen een issue is. Zo te zien hebben de linkjes ook geen "title" attribuut, dus is een mouseover niet beschikbaar. Misschien dat zoiets al zou helpen.
Het forum wordt beter in de spotlights gezet ja, maar toch een beetje...mja...

Als je ziet hoe gelikt het er nu uitziet voor de reviews. :9~
Volle regels tekst, in mooie kadertjes.

Ik ben geen web dev, maar kan de FP niet gewoon langer uitgerekt worden? (In verticaal opzicht, bedoel ik.) Voor zover ik weet, kan dat gewoon toch?

Dan kan je die strakke blokjes die je voor uitgelichte gebruikersreviews nu hebt ook (in uitgedunde vorm misschien) ook vor Forum gebruiken, en misschien zelfs ook voor blogs. In ieder geval een complete titel. :/ En misschien de eerste zin van openings post, die dan weer wel afgekapt kan worden.

Edit: Of op z'n minst zo'n hovertekst met volledige titel als je over afgekorte titel zweeft met mouse pointer.
Zo te zien hebben de linkjes ook geen "title" attribuut, dus is een mouseover niet beschikbaar. Misschien dat zoiets al zou helpen.
D'OH! Dat dus ja. |:(

[Reactie gewijzigd door HMC op 17 februari 2015 14:27]

Net een release gedaan en de linkjes hebben nu wel een title attribute. Hopelijk geeft dat al een iets betere ervaring. Mocht je verder nog suggesties hebben tot verbeteringen, verwijs ik je door naar Mooie Features :)
Mijn complimenten.
Dan kan je die strakke blokjes die je voor uitgelichte gebruikersreviews nu hebt ook (in uitgedunde vorm misschien) ook vor Forum gebruiken, en misschien zelfs ook voor blogs. In ieder geval een complete titel. :/ En misschien de eerste zin van openings post, die dan weer wel afgekapt kan worden.
Bij een review kunnen we altijd een productafbeelding en een samenvatting tonen. Helaas is die informatie er niet bij forumtopics en tweakblogs. Tekst kunnen we eventueel nog wel fabriceren door simpelweg de eerste regels van de post te tonen maar dat zal ook niet altijd zinnige tekst opleveren. Vandaar dat er nu niet meer wordt gedaan met de presentatie van de forumtopics en tweakblogs op de frontpage.
Mocht je suggesties hebben, meld dat dan in Mooie Features. Ons Product team leest alles wat daar binnenkomt.
Is het voor mij mogelijk om de hoeveelheid aan getoonde items in de lijsten "nu op het forum" en "populaire tweakblogs" aan te passen? ik vind verticaal scrollen namelijk geen issue, maar een keer extra klikken op "meer xxx" , met de bijbehorende page update, wel onhandig.

(zo ja, kan iemand mij dan wijzen op de "how to")

edit: ik ben er niet op uit om m'n linker balk aan te vullen met extra item, ik ben op zoek naar een oplossing voor de frontpage

[Reactie gewijzigd door dyrc op 17 februari 2015 13:06]

Nee, het aantal items is niet aan te passen.
Dank voor het duidelijke antwoord.
Via de gewenste weg (mooie features) een nieuwe wens neergelegd.

Populaire tweakblogs - aanpassen aantal getoonde items FP
Ik wilde precies hetzelfde vragen. Het zijn nu een beperkt aantal en om niet elke keer op "meer" te moeten drukken is niet erg practisch als je even snel de actuele blogs of posts wil zien
Zie ik het nou goed? Het pijltje boven het grijze vlak heeft een andere tint grijs? Ziet er best slordig uit zo namelijk!
Bedankt voor het melden, gaan we fixen :)
Klopt, pijltje is #eff1f1 en vlak is #f4f5f5 volgens de color picker.
En waaneer gaat t.net over op html5-video's?
Die hebben ze al, als je geen flash hebt ;)
Inderdaad, maar in de toekomst zal de html5 player de default worden.
Kan je ergens instellen dat je nu al de html5 player wilt gebruiken?
Ik heb even gezocht, maar niets gevonden
Nee dat is zover ik weet niet mogelijk. Behalve dan door flash uit te zetten, maar dat is niet echt een oplossing :) Nog even geduld hebben tot de html player de default is.
Werkt hier anders prima, mis flash totaal niet, ook video's op tweakers doen het gewoon.
Ik krijg op de mobiel (android 4.4 stockbrowser) de melding bij video's: kan geen applicatie vinden om het uit te voeren.
Ik heb al gekeken bij mijn telefooninstellingen, maar niets gevonden
Nog even geduld dus :(
Tijd om dan gelijk een andere html5 player te gebruiken. De huidige is bagger op de iPad en iPhone.
Op Android is die ook niet top, kan veel beter..
Dan nog zou eigenlijk HTML5 geprefereerd moeten worden boven Flash, als de browser van de gebruiker het ondersteunt
Zie mijn andere reactie, dat gaat in de toekomst dus gebeuren.
Interessante wijziging, onderste helft van de FP ziet er heel anders uit nu. Hoe wordt het uitlichten van user reviews bepaald? Een algoritme, selectie door de redactie of anders, nl.?

[Reactie gewijzigd door whetstone op 17 februari 2015 12:39]

Een algoritme, maar de redactie kan ook items pushen. Eigenlijk is dit ook niet veranderd deze iteratie :)
En kunnen die ook gewoon uit? Ik vind het nogal druk overkomen, dacht eigenlijk meteen dat het reclame was... dat blokje 'uit de community' was nog redelijk strak.

Als je op zoek bent naar reviews van een artikel, dan zoek je toch naar dat artikel? Ik mis de toegevoegde waarde op een frontpage. Of ben ik nou gewoon een zeiksnor :P
Nee die kunnen niet uit, tenzij je met custom css aan de gang gaat.
En wat betreft je tweede opmerking; dat jij er niet op zit te wachten, wil niet zeggen dat het voor anderen niet handig kan zijn. Het is ook meer een lijstje om naar te kijken als je niet specifiek iets aan het zoeken bent, maar gewoon zin hebt om "iets" interessants te lezen. Maar een zeiksnor wil ik je ook weer niet noemen hoor ;)
In deze weergave zou het van mij ook uit mogen. Ik vind het prima dat het uit elkaar getrokken is, maar de onderdelen forum/tweakblogs moet je nu echt verder voor scrollen en die vind ik tenminste net zo belangrijk. Het neemt op deze manier echt te veel ruimte in.
Dan verwijs ik je graag door naar Mooie Features, waar je wellicht ons Product team hiervan kunt overtuigen :)
Wat dat betreft zou het wel een mooie feature zijn als de <h2>tjes binnen de divjes stonden, dan kan je die met custom css weghalen :)

'Uitgelichte gebruikersreviews' kan je nu niet weghalen omdat die geen class oid heeft :)

[Reactie gewijzigd door jip_86 op 17 februari 2015 13:51]

Dat zou inderdaad mooier zijn... nu heb ik gewoon het hele community gedeelte er uitgesloopt, ook prima.

div#community{
display:none;
}

Toedeledokie :)
Dank voor de toelichting. Klopt het dat er nu minder user reviews worden weergegeven dan eerst, of zaten er altijd maar drie in de mix van forumtopics, user reviews, shop reviews en blogs?
Het klopt dat het er iets minder zijn dan voor deze release, al komt dat ook maar omdat we die lijst laatst iets langer hadden gemaakt, zodat deze beter uitlijnde met de rechterkant van de homepage. Dus eigenlijk komt het aantal nu weer overeen met hoe het ooit bedacht was :)
Super!

Offtopic: Een ding nog dat ik zojuist miste: als ik een V&A pagina wil afdrukken, dan lijkt het nergens op. Misschien wat @media print CSS toevoegen zodat de teksten niet overlappen en de foto's zichtbaar zijn?

(jullie adverteerders kunnen dat ook waarderen misschien?)

[Reactie gewijzigd door Barryke op 17 februari 2015 14:04]

Ik geloof dat dat hierrrrr kan worden aangevraagd :)
Je hebt gelijk, ik was te lui. :|
Topic gemaakt: Printweergave voor V&A pagina's

[Reactie gewijzigd door Barryke op 17 februari 2015 14:23]

Naar nieuws zoeken van Tweakers.net via Google is inderdaad verbeterd. Mijn dank daarvoor
Waaruit concludeer je dat dat zoeken nu beter gaat?

Want dat is dan iets dat we eerder al een keer verbeterd hebben, en dat dat werkt is op zich fijn om te horen :)

Maar zo snel zijn dat soort wijzigingen normaal gesproken niet doorgedruppeld naar Google's zoekmachine, dat duurt minimaal enkele dagen en misschien wel enkele weken voor alle nieuwsberichten dan beter zouden gaan.
Bovendien hebben we vandaag volgens mij weinig aan de nieuwspagina's verandert en is er vooral wat moeite in de reviewpagina's gestoken.
Een andere aanpassing in de Pricewatch is dat we een 'wel/geen'-knop hebben toegevoegd in het merkenfilter. Via het Forum is ons namelijk duidelijk gemaakt dat hier behoefte aan is.
Bedankt!
Bedankt voor de pricewatch, top produkt en 10x beter dan de gemiddelde pricewatch in nederland.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee