Door Koen Kuipers

[HQ] Developer

Development-round-up - Iteratie #67

21-04-2015 • 11:34

79 Linkedin

Iteratie 67 is afgerond. Hierin is een bescheiden aantal van ongeveer vijftig tickets opgelost. In deze .plan lees je over de meest noemenswaardige verbeteringen.

Aanpassing keurmerk

We hebben in deze iteratie de afbeelding voor ons keurmerk een opknapbeurt gegeven. Het keurmerk is wat moderner geworden en de beoordeling bestaat nu uit een cijfer in plaats van uit sterren. Hierdoor is het wat compacter, dus gemakkelijker in te zetten en ziet het er netter uit als het een aantal keer onder elkaar wordt weergegeven. Een voorbeeld zie je op de homepage in het Recent Getest-blok. Op dit moment kan de redactie alleen nog hele cijfers uitdelen, maar in een volgende iteratie wordt het ook mogelijk om halve cijfers te geven.

Wenslijst en inventaristabs

Een wijziging die minder in het oog springt, is dat de inventaris- en wenslijsttabs nu elk een eigen pagina met een eigen url hebben. Voorheen werd de inhoud voor beide pagina's tegelijk met de andere tabs geladen en pas getoond als er op de desbetreffende tab werd geklikt. Doordat we dit hebben losgetrokken, laadt elke pagina nu alleen wanneer dat nodig is. Bij gebruikers met grote wenslijsten en inventarissen kan dit wat laadtijd schelen. Het is natuurlijk zonde om al die gegevens te laden als bijvoorbeeld alleen de profieltab wordt bekeken.

Afsluiten imageviewer verbeterd

In de vorige iteratie hebben we een vernieuwde imageviewer geïntroduceerd. Een veel voorkomende vraag was om het sluiten van de imageviewer ook mogelijk te maken door naast de afbeelding te klikken. Dat hebben we nu dus mogelijk gemaakt Wel hebben we het gebied boven en onder de pijlen uitgesloten om miskliks tot een minimum te beperken.

Opsplitsing Stuffis Generalis

Het forum Stuffis Generalis (SG) is nu opgesplitst in twee fora: Algemene Zaken (AZ) en Tweakers Lounge (TL). Het forum Algemene Zaken is openbaar, maar voor toegang tot het Tweakers Lounge-forum moet je in het voorgaande jaar meer dan honderd reacties hebben geplaatst. Heb je al toegang tot het Tweakers Huiskamer-forum, dan geldt dit ook voor de TL. Hetzelfde geldt als je al toegang had tot Stuffis Generalis, tenzij je in het afgelopen jaar geen reactie hebt geplaatst.

Overige aanpassingen

Verder hebben we de code voor de aprilgrap (iemand bannen per sms) weggegooid. Ten slotte is een weergavebug gefikst die zich voordeed bij het tonen van dm's op smartphones en tablets tot zeven inch. Ook hebben we in deze iteratie een bug opgelost die voorkwam in oude Android Stock-browsers. Enkele listings werden niet goed weergegeven, zoals je hieronder kunt zien.

Reacties (79)

Wijzig sortering
Misschien een idee om het kleurgebruik bij het keurmerk afhankelijk te laten zijn van de score? Donkerrood voor laag en groen voor hoge scores bijvoorbeeld?
Persoonlijk denk ik dat het dan wel een beetje een regenboog wordt. Het cijfer lijkt me duidelijk genoeg, toch?
Mee eens, maar waarom niet gewoon "9" in plaats van 9,0?

@ hieronder, makkelijker te designen, tsja, gewoon alles centered en klaar is kees. Een 9 in het midden ziet er beter uit en leest een stuk fijner.

[Reactie gewijzigd door Phyxion op 21 april 2015 12:02]

Anoniem: 601629
@Phyxion21 april 2015 15:24
We hebben "9" ipv "9.0" geprobeerd en we zijn niet tevreden.
Een 9 in het midden ziet er eigenlijk "instabiel" uit.

Maar goed, qua design zullen we kijken hoe we met jullie feedback kunnen verder en ik denk dat we zeker ruimte hebben om te verbeteren.
Dit ziet er toch prima uit? Een stuk beter dan de overbodige ,0 erbij in ieder geval.

Daarmaast, om iets te reviewen met een ,5 precisie lijkt mij sowieso redelijk overbodig.
Anoniem: 601629
@Phyxion21 april 2015 17:48
Het keurmerk gebruiken we ook in een review, en daar moeten we een veel grotere versie gebruiken. Daarnaast ook voor externe doeleinden, waarschijnlijk een grotere versie ook nodig.
Dit ziet er toch weer prima uit? Desnoods het cijfer iets groter maken (heb ik bij die van de link ook gedaan) :)

[Reactie gewijzigd door Phyxion op 21 april 2015 18:32]

Moet zeggen dat ik het met de ,0 of straks ,5 toch echt een stuk beter er vind uit zien ook.
Je kan het cijfer ook afronden. Indien het een klein keurmerk is afronden, en als het een groot keurmerk is met een cijfer achter de komma? Of zal dat te verwarrend zijn omdat een product dan twee verschillende cijfers kan hebben?
.0 is inderdaad beter, zeker met het oog op de komende .5 waarderingen.
Een 9 in het midden (dus zonder .0) kan ik me meteen van indenken dat het niet mooi zou zijn. Verder is de egale Tnet-rood gewoon goed, en daar moet zoals eerder opgemerkt geen regenboog van gemaakt worden.

Als je dat doet zal het hier weer klinken "waarom die regenboog in de waarderingen>" :P
Da's 3 karakters.

In principe heeft iedere score dus altijd 3 karakters (muv 10,0 maar die zal niet veel voorkomen... ) - wat makelijker te designen is.
Een 10 mag dan ook altijd als '10' , zonder de ,0 :)
Maar dan zijn het dus 2 karakters, ook afwijkend ;)
Vind het persoonlijk bij de beoordeling van reacties onder artikelen goed werken. De kleuren komen dus ook al voor in het palet van de website.

Maar kan zijn dat het wennen is, maar mijn eerste reactie was dat de kleur niet strookte met het cijfer. Maar misschien ben ik de enige natuurlijk :)
De kleur heeft dan ook geen relatie met de score, maar met de plaats waar de score vandaan kan. Het is 'onze' rood :)
In hoeverre men buiten T.net de rode kleur met Tweakers associeert is een andere discussie, maar kan begrijpen dat het een reden is. Want neem aan dat men hoopt dat dergelijke scores vermeld worden in commerciële uitingen van de fabrikanten.

offtopic:
In het verlengde mag ik dan aannemen dat het schild gebruikt zal worden in het nieuwe logo? Om de herkenbaarheid te vergroten?


Maar als het inderdaad ook voor kleurenblinden een probleem kan zijn, zal ik er wel gewoon aan wennen. No problemo :)
Score-based colors zou ik (als kleurenblinde) inderdaad vervelend vinden. Vaak herken ik dan de juiste kleur niet meer. Gelukkig is t.net overgestapt van sterretjes op cijfers, maakt het imo een stuk prettiger leesbaar.

Ik begrijp dat in een latere update halve punten ook gegeven kunnen worden, betekend dit, dat er bijvoorbeeld ook tienden gegeven kunnen worden? Bijvoorbeeld een 8,1 of 5,6 en dergelijken? Dat zou helemaal tof zijn!

Ik hoop stiekem dat het schildje niet opgenomen gaat worden in een nieuw logo. Het huidige heeft tenminste nog referenties naar Henk, dat moet immer zo blijven, imo.
Het rood zit al in de header.

En nee, dit schild is geen onderdeel van het nieuwe logo. Wel is er een "externe" versie (bedoeld voor marketing-doeleinden enzo) van dit schild waarbij er 'tweakers' boven staat om de herkenbaarheid te vergroten.
Ik ben het met je eens. Ik zag de verandering en het eerste wat ik dacht. Rood, dat klinkt niet goed. Het bleek dus om het cijfer 5 te zijn. Deze is terecht rood. Echter zie je hetzelfde cijfer ook bij de 9 staan, deze zou ik dan eerder donkergroen maken (net als de +1, +2 en +3 ratings)

p.s. de overgang van kleuren kun je in een aantal stappen doen (desgewenst, haal je rood en oranje weg zodat het geen kleurenfestijn wordt.):
1,2 = Donkerrood
3,4,5, = Rood
6,7 = Oranje
8,9 = Groen
10 = donkergroen

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 21 april 2015 12:15]

Ik denk persoonlijk dat dat teveel een regenboog gaat worden inderdaad.
Lijkt me verstandiger als Tweakers het netjes en strak houdt. Wat ik alleen wel mis ten opzichte van het oude logo: Waar staat de Tweakers naam?

Stel een website / webwinkel prijst dit product aan met een Tweakers logo (zoals dat voorheen nog wel eens gebeurde) daar staat dan nu in dit geval alleen een 9. Ik mis zegmaar de naam van degene die het cijfer uitdeelt.

Zelf zou ik in het schildje vlak boven het cijfer in het klein het Tweakers logo met Tweakers naam zetten. Hoop dat iemand me snapt!
Voor externe partijen bieden we een versie aan waar de naam Tweakers in staat. Zie ook de reactie van Maite: Maite de Jong in 'plan: Development-round-up - Iteratie #67'
Ah, ik had die post over het hoofd gezien!
Bedankt voor de verduidelijking, ik hoop dat ik snel zo'n logo kan zien om te kijken of we inderdaad hetzelfde idee hadden! O-)
Sterker nog, op externe plekken wordt exact dat logo gebruikt. Intern willen we niet elke keer overal Tweakers opzetten en dat herhalen, dat is wel duidelijk. Echter als shops linken met het Tweakers score label staat er wel Tweakers boven vermeld.
Aanvullend op mijn collega's, we vonden de oude scorekaartjes op de frontpage wel erg overheersend. Maar veel kleiner maken was geen geweldige optie omdat dan o.a. het 'tweakers' en de sterretjes niet erg leesbaar werden.

Deze versie met cijfer heeft daar veel minder last van, waardoor ie consistent van heel klein tot heel groot kan (en doordat we 't nu ook als svg aanbieden, zijn ze ook in alle afmetingen dan scherp).
Ik als kleurenblinde zou daar niet blij van worden ;) Cijfers lijken me meer dan duidelijk
Inclusief wit cijfer met zwarte omtrek uiteraard ;) Hierdoor is het voor kleurenblinden volgens mij nog steeds duidelijk.
Mee eens, lijkt me een mooie toevoeging. :)

Maar vanaf wanneer moet de kleur overspringen van rood naar groen? Van 5 donkerrood naar 6 groen?
Ik denk dat dat onhandig is voor kleurenblinden
Opsplitsing Stuffis Generalis

Het forum Stuffis Generalis (SG) is nu opgesplitst in twee fora: Algemene Zaken (AZ) en Tweakers Lounge (TL). Het forum Algemene Zaken is openbaar, maar voor toegang tot het Tweakers Lounge-forum moet je in het voorgaande jaar meer dan honderd reacties hebben geplaatst. Heb je al toegang tot het Tweakers Huiskamer-forum, dan geld dit ook voor de TL. Hetzelfde geldt als je al toegang had tot Stuffis Generalis, tenzij je in het afgelopen jaar geen reactie hebt geplaatst.
Dat is wat mij betreft niet op de juiste manier aangepakt. Wat waarheen zou gaan is veel en veel te laat gecommuniceerd, en vervolgens ondanks protesten gewoon doorgedrukt. Je moet er op kunnen vertrouwen dat dat wat je post in een besloten forum ook besloten blijft.
Je moet er op kunnen vertrouwen dat dat wat je post in een besloten forum ook besloten blijft.
Dat is toch ook zo? AZ is een nieuw, leeg forum: Algemene Zaken En de Tweakers Lounge is nog steeds besloten.
Ik snap je klacht niet? Alles wat ooit in SG stond is nu in TL; dat zelfs iets strengere toegangscriteria heeft dan SG had.

En alles wat nu nieuw wordt gepost in AZ is dus nooit besloten geweest.
We gaan in principe geen topics verplaatsen, tenzij er echt geen enkel probleem is. Het leidend principe is: nieuwe start in AZ.
Spijtig dat jullie nu ook beginnen met de punten zo prominent te tonen. Persoonlijk heb ik nooit de meerwaarde gezien van producten een punt te geven. Wat ben ik er mee? Dat een product 9,0 op 10 heeft? Wat betekent dit, wat kan ik daarvan verwachten. Het enige nut van een punt op iets te plakken is dat je in de reacties mensen gaat hebben die zagen dat Call of Duty een 9 kreeg en Battlefield een 9,5.....
Dus kunnen we die scores niet gewoon achterwege laten en mensen gewoon dwingen de review te lezen.

Just my two cents.

Back to lurking :)
Spijtig dat jullie nu ook beginnen met de punten zo prominent te tonen. Persoonlijk heb ik nooit de meerwaarde gezien van producten een punt te geven. Wat ben ik er mee? Dat een product 9,0 op 10 heeft? Wat betekent dit, wat kan ik daarvan verwachten. Het enige nut van een punt op iets te plakken is dat je in de reacties mensen gaat hebben die zagen dat Call of Duty een 9 kreeg en Battlefield een 9,5.....
Dus kunnen we die scores niet gewoon achterwege laten en mensen gewoon dwingen de review te lezen.

Just my two cents.

Back to lurking :)
Tja, of het nou punten of sterretjes zijn; wat is het probleem? Bij de sterren kan je precies hetzelfde zeggen namelijk en mensen gaan ook de sterren alsnog omrekenen naar cijfers om het te kunnen vergelijken met andere sites.
Correct, met het verschil dat die sterretjes niet op de frontpagina stonden ;)
Maar zoals Redbullet al opmerkte kan ik het oplossen met custom CSS dus veel last heb ik er nu niet van. Buiten mogelijke frustratie als ik reacties lees die discussiëren dat de punten niet hoog genoeg of te hoog zijn. Met de sterretjes was dat precies toch minder het geval als toen er nog punten werden gegeven (bij gamereviews).
Correct, met het verschil dat die sterretjes niet op de frontpagina stonden
Jawel hoor. Recent Getest stond hiervoor ook op de Frontpage en mét sterretjes.
Serieus :?
Is mij niet opgevallen, terwijl de nieuwe cijfers mij meteen in het oog sprongen.....
Misschien dat ik beter bij het lurken blijf want nu zeg ik nog totaal foute dingen. :P
Ik snap dat ik waarschijnlijk uniek ben in niet geïnteresseerd te zijn in punten op reviews maar in de review zichzelf. Dus fantastisch dat ik het dan kan aanpassen met custom CSS. :)
Is mij niet opgevallen, terwijl de nieuwe cijfers mij meteen in het oog sprongen.....
Dan is het blijkbaar toch logischer om cijfers neer te zetten ipv sterretjes? :? Een CSS "oplossing" hiervoor gebruiken zou ik althans zonde vinden.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 21 april 2015 15:22]

aan je abbo te zien kun je een custom css fixen die de punten niet toont :)
ik zou zeggen, doe je voordeel ermee :)
Misschien heeft mijn probleem dan met de iteratie te maken.
Bedankt voor het melden, we zijn ermee bezig :)
Hier is het inmiddels opgelost :)
Klopt, we hebben deze bug zojuist opgelost.
Ik had ook al zo'n vermoeden.. je bent me net 2 tellen voor met het posten van dit probleem :P
Ik heb hetzelfde probleem...
hier ook hetzelfde probleem....
Afsluiten imageviewer verbeterd. Mijn dank is groot _/-\o_
Hier stoorde ik me ook flink aan. Het is vrij gebruikelijk om afbeeldingen te sluiten door ernaast te klikken. Dacht eigenlijk dat het een bug was maar dat was dus by design. Fijn dat het is opgelost.
Inderdaad, het is erg storend als alleen het kruisje gebruikt kan worden bij een image viewer.

Gelukkig gebruik ik al een hele tijd Hover Zoom in Chrome, waarmee je een plaatje kunt uitvergroten door erboven te hoveren. Dat scheelt me zoveel kliks op een dag :)
Jammer dat de SG is opgesplitst. Ik las graag de topics daar en kon me altijd prima vermaken. Jammer dt de 'lurkers' nu de dupe zijn door ze te verplichten te posten, ookal hebben ze weinig te melden.
Voorheen kreeg je ook pas toegang tot SG als je meer dan 50 'tech'-posts had gemaakt. We hebben nu enkel de toegang ingetrokken voor mensen die langer dan een jaar helemaal niets meer gepost hebben op het forum, voor de rest is voor iedereen die al toegang had niets veranderd.
Mjah... en blijkbaar is hier dus zo'n lurker die al meer dan 10 jaar op Tweakers rondloopt de lul, omdat ik weliswaar meerdere keren per week in SG las, maar nooit wat postte... Ach, ik zoek wel een ander forum om me te vermaken.
Op individuele basis willen we best 'lurkers' zoals jij weer toegang geven, dus bij deze ;)

Voor lotgenoten: open een topic in http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/26 en wij bekijken dit verder per geval :)
Uit Algemene Zaken is open!
Help, ik ben een Read Only Tweaker en kan TL niet (meer) in!!11
Geen probleem. Zet een berichtje in Schop een Modje en we geven je toegang. Of je maakt wat posts. Werkt ook. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 21 april 2015 15:23]

maar voor toegang tot het Tweakers Lounge-forum moet je in het voorgaande jaar meer dan honderd reacties hebben geplaatst
... als je dan een jaartje minder actief bent, raak je die toegang dan weer kwijt? Of heb je voor eeuwig toegang zodra je eenmalig meer dan 100reacties/jaar hebt geplaatst?
Als je eenmaal toegang hebt vanaf nu, zul je de toegang blijven behouden, ook al ben je minder actief. Tenzij we ooit weer besluiten eea aan te scherpen :)
Of als je erg vervelend bent, dan kan je ook xs verliezen ;)
Bij mij is het enkel mogelijk de imageviewer weg te klikken aan de bovenkant van het plaatje. Linker en rechterkant helaas niet. Zal het vanavond thuis eens proberen op mijn 21:9 beeldscherm.
De pijltjes voor naar links en rechts hebben een gebied om te voorkomen dat als je er (net) buiten klikt, dat je dan de afbeelding ook sluit. Maar dat heeft natuurlijk als keerzijde dat er dan ook een gebied zal zijn waar je op had willen klikken om 'm te sluiten, wat technisch nu nog bij de pijltjes hoort.
Algemene Zaken krijg ik de volgende melding:

"Er is iets fout gegaan. Probeer het later nog eens, of ga terug."
Dat is inmiddels gefixed. Blijkbaar was er een bugje dat een forum zonder topics, maar met een faq niet zo goed door de code heen kwam.
Ik vind het nieuwe cijfermerk voor testoordelen een goed idee, maar het design ervan mag meer opvallen. Zoals het nu is, lijkt de vorm op een deel van het Tweakerslogo. Dat is goed, maar het is niet herkenbaar genoeg om meteen te zien (bijv. op een externe website): dat is een oordeel van Tweakers. Dan vind ik ook nog dat het merkje zoals het nu is niet genoeg contrasteert met de afbeelding waar hij boven moet hangen. Hij hangt er nu niet boven, maar zit erin, omdat de kleur niet genoeg contrasteert met de achtergrond.

Zie bijv. het cijfer op de review van de Samsung Series 9 JS9000, nu op de FP. Daar contrasteert de rand van het cijfermerk erg slecht met het donkere van het tv-scherm. Misschien kan er een witte of zwarte rand/bevel/schaduw omheen worden gemaakt, zodat het merkje eruit springt en over de afbeelding van het product hangt ipv erin.
Bedankt voor je feedback! Voor externe doeleinden gebruiken we een andere versie, waarin de merknaam 'tweakers' verwerkt is, op tweakers.net lijkt het wat overbodig om te melden dat het het oordeel van tweakers is ;)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee