Door Femme Taken

Architect

Development-round-up - Iteratie #72

04-08-2015 • 13:42

81 Linkedin

De release van onze 72ste development-iteratie, waarin 56 tickets werden weggewerkt, is gedaan. De aandacht ging vooral uit naar de ontwikkeling van een systeem om forumposts te beoordelen met een thumbs-up-knop. Daarnaast hebben de developers vele andere verbeteringen en bugfixes opgeleverd.

Bètatest forumpostbeoordeling

Tweakers biedt sinds jaar en dag de mogelijkheid om reacties te modereren. Moderaties hebben invloed op de zichtbaarheid en de weergave van de reactie, de volgorde van reactiethreads en de hoeveelheid karma die de schrijver van de reactie voor zijn bijdrage krijgt. Op het forum ontbrak een feature om je waardering voor een forumpost te uiten.

In deze iteratie hebben we gewerkt aan het bouwen van een thumbs-up-knop, waarmee je kunt aangeven dat je een forumpost leuk, behulpzaam of om een andere reden lovenswaardig vindt. Een thumbs-up is vergelijkbaar met een like op Facebook. We hebben dus geen volwaardig moderatiesysteem ontwikkeld waarmee je reacties op een schaal van -1 tot +3 kunt beoordelen. Wij vinden een dergelijk systeem ongepast en onnodig gecompliceerd voor forumtopics. Met de thumbs-up is alleen een positieve beoordeling mogelijk.

De forumpostbeoordeling omvat momenteel de minimale functionaliteit; je kunt posts een opgestoken duim geven en bekijken welke gebruikers de post leuk vinden. Het ongedaan maken van een thumbs-up is helaas nog niet mogelijk. In de komende iteraties gaan we werken aan het verfijnen van de postbeoordeling en het toevoegen van extra features. We willen onder andere dat de opgestoken duimpjes invloed gaan hebben op de karma die je voor een post krijgt en we willen het mogelijk maken om te filteren op reacties die veel duimpjes hebben gekregen, zodat je in verzameltopics makkelijk een overzicht kunt krijgen van de meest gewaardeerde reacties. De postbeoordeling kan op forumniveau ingeschakeld worden.

Momenteel is de postbeoordeling bij wijze van bètatest ingeschakeld in Laptop Aankoopadvies, Duurzame Energie & Domotica en het abonneeforum. Andere forums zullen volgen zodra we tevreden zijn over de functionaliteit van de feature.

Quotenotificatie bij wijzigen forumposts

Sinds een halfjaar versturen we een notificatie als jouw forumpost door een andere gebruiker wordt 'gequote' op het forum, zodat je automatisch op de hoogte wordt gebracht van reacties op jouw forumposts. Tot dusver werkte de quotenotificatie alleen op posts die bij het submitten van de nieuwe reactie in de tekst van de reactie voorkwamen, maar niet als een quote van een forumpost na het editen van een post werd toegevoegd. Vanaf nu worden er ook notificaties verstuurd voor quotes die zijn toegevoegd na het wijzigen van een forumpost.

Compacter reviewformulier

In het reviewformulier hebben we de tekstvelden voor de plus- en minpunten naast in plaats van onder elkaar geplaatst, zodat het formulier overzichtelijker en compacter is geworden. De wijziging leidt ook tot meer consistentie tussen de weergave van het formulier en de resulterende scorekaart in je review, waar de minpunten altijd al naast de pluspunten stonden.

.Abo-artikeltype

Om abonnees en gebruikers die interesse hebben in een Tweakers-abonnement beter te informeren over nieuwe features en acties voor abonnees hebben we een .abo-artikeltype toegevoegd.

Sluiten tweakers.mobi

Tweakers heeft in een ver verleden voor pda-gebruikers een mobiele site gemaakt waar je nieuwsberichten, reviews en prijzen in een minimalistische lay-out kon bekijken. De site was toegankelijk onder het domein pda.tweakers.net en later tweakers.mobi. Tweakers.mobi heeft al jaren geen aandacht en liefde gekregen, en omdat de mobiele site inmiddels overbodig is geworden door het responsive maken van de normale site, hebben we besloten om tweakers.mobi op te heffen. In iteratie #72 is oude code die betrekking had op de mobiele site opgeruimd.

Sorteren van gebruikersreviews

In de reviewtab van een product of uitvoering hebben we de mogelijkheid toegevoegd om te sorteren op datum en product-eindoordeel. Dankzij de sortering kun je nu makkelijk de reviews met laagste of hoogste beoordelingen van het product bovenhalen.

Verbeterde fraudebestrijding in Vraag & Aanbod

Vraag & Aanbod staat bekend als een platform waar je veilig kunt handelen met mede-tweakers en dat houden we graag zo. Voor onze frontpage admins die actief zijn met het opsporen van fraudeurs hebben we betere tools gebouwd om oplichters te bestrijden en gebruikers te informeren die in contact zijn geweest met een fraudeur.

Grotere afbeeldingen in productlisting

Halverwege de iteratie hebben we een tussenrelease gedaan voor een a/b-test met grotere afbeeldingen in de productlisting. De grotere afbeeldingen nemen verticaal wat meer ruimte in. Een voordeel daarvan is dat er altijd plaats is om de productnaam volledig uit te schrijven. Dit kan vooral handig zijn in categorieën als laptops, waar de productnamen soms lang zijn en belangrijke onderscheidende eigenschappen van het product worden genoemd in het achterste deel van de productnaam, dat in de huidige lay-out wordt afgekapt.

Bijwerken Tweakers CV

Na vele smeekbedes hebben we eindelijk de keuzemogelijkheden in de Tweakers CV een update gegeven. In de Tweakers CV kun je aan andere tweakers laten zien hoe ver jouw ervaring strekt met de verschillende besturingssystemen, hardwareplatformen en hobbymatige of professionele toepassingen van computers en technologie.

We hebben onder andere Windows 10 en diverse mobiele besturingssystemen toegevoegd en de losse Linux-kernelversies samengevoegd onder één item 'Linux'. Populaire Linux-distributies zoals Ubuntu en Gentoo kunnen nu als individueel item gekozen worden. Bij de hardwareplatformen hebben we de x64-architecturen van AMD en Intel die werden uitgebracht na de Core-architectuur als opties toegevoegd en bij de programmeertalen zijn de frameworks Asp en .Net verwijderd zodat de pure programmeertalen zijn overgebleven. Onder de hobbymatige toepassingen zijn activiteiten waarmee iedereen ervaring heeft, zoals webbrowsing, instant messaging en kantoorapplicaties, verwijderd. Hiervoor in de plaats zijn moderne toepassingen zoals domotica en 3d-printing gekomen. Je kunt jouw Tweakers CV actualiseren via Instellingen > Tweakers CV. Het resultaat is voor andere tweakers zichtbaar op je profielpagina.

Overig

Naast de bovengenoemde verbeteringen hebben we nog diverse kleinere en minder belangrijke dingen gedaan, waaronder:

 • op de specstab kunnen we onder de productafbeelding nu een productvideo laten zien;
 • op de profielpagina hebben we de link naar Myreact teruggebracht;
 • In de videoplayer hebben we het dimmen van het videobeeld bij het pauzeren van de player uitgezet.

Reacties (81)

Wijzig sortering
Vraagje over de forumpostbeoordeling: wordt deze toegpast op het gehele forum? Of wordt er onderscheid gemaakt tussen bepaalde subfora (zoals HK, TL, AZ)?
Op dit moment staat de forumpostbeoordeling alleen aan in Laptop Aankoopadvies, Duurzame Energie & Domotica en het abonneeforum. De reden is dat we nog geen unlike-functie hebben waardoor de feature nog niet geschikt is om voor het grote publiek uitgerold te worden. Uiteindelijk moet de postbeoordeling in alle techforums en serieuze non-techforums beschikbaar komen.
Hoe lang duurt deze testfase?

Zowel de positieve als de negatieve feedback op posts lijkt me essentieel. Dat scheelt een hoop doorlezen als je een antwoord op een vraag wilt hebben. :)
De focus op techforums lijkt me vanzelfsprekend. Toch kan ik me voorstellen, zoals ShitHappens hierboven ook al aangeeft, dat er genoeg serieuze topics in de HK zijn die ook gebaat zijn bij zo'n beoordelingssysteem.
Voor het antwoord op een vraag gaan we in de toekomst iets ander introduceren. Hierbij kan een modje gaan aangeven of een topic beantwoord is. Daarbij wordt dan het topic gemarkeerd als antwoord naar boven gekopieerd onder de startpost waardoor het direct zichtbaar is voor derden. Dit is echt meer voor het beoordelen van individuele posts.
De vraag is of één post het antwoord geeft op de topic vraag. In mijn gevoel is dat vaak een combinatie van verschillende posts gezien iedereen helaas ook wel z'n bias heeft. Verder zie ik me zelf wellicht nog wel posts liken die supergrappig zijn (al dan niet ontopic :p ) maar helemaal niet de topicvraag beantwoorden.
Momenteel is de postbeoordeling bij wijze van bètatest ingeschakeld in Laptop Aankoopadvies, Duurzame Energie & Domotica en het abonneeforum. Andere forums zullen volgen zodra we tevreden zijn over de functionaliteit van de feature. Daarbij wordt inderdaad onderscheid gemaakt tussen de verschillende fora. In bijvoorbeeld de huiskamer zal het niet heel veel toevoegen. We zijn nog aan het kijken of het daar nut heeft.
Klinkt goed, ik ben benieuwd.

Ondanks dat er eerst een focus komt op positieve feedback op post, kan ik me voorstellen dat ook negatieve feedback gewenst is. Zo kun je snel vraag (TS) en de beste antwoorden erbij vinden dmz filteren.
Ik hoop eigenlijk wel op een introductie in de HK, aldaar ook grote topics lopen met deels zeer interessante posts en andere die weinig toevoegen.
Goed bezig geweest.
(Over het Tweakers CV)
Is er bewust voor gekozen om Android Wear niet als seperaat OS te zien omdat het eigenlijk Android is?
Watch OS heeft wel zijn eigen vakje, terwijl het volgens mij ook gewoon het zelfde is als iOS?

Edit:
Verder ook jammer dat tweakers.mobi weg is.
Kan voor low-end devices of trage verbindingen een super goed alternatief zijn.

[Reactie gewijzigd door Dyon_R op 4 augustus 2015 14:02]

ook ik ga de tweakers.mobi erg missen.
Daar kun je je altijd nog een RSS reader voor gebruiken, ik gebruik het dagelijks en het is zelfs op gprs nog heel snel. (naar verhouding)
Je kan de weergave van Tweakers op mobiel of tablet niveau forceren via je instellingen: https://secure.tweakers.net/instellingen/layout/ :)
Volgens mij is hij zelfs dan nog groter dan de .mobi site.
Ik gebruikte de mobi site vaak als ik in de trein zat of alleen gprs dekking had, dan was de tweakers.mobi site de enige site die acceptabel te bezoeken was.
En hem forceren op mobiel is ook niet echt mogelijk als je niet bij die pagina kan komen omdat die time-out
Argh die mobi site gebruikte ik bijna dagelijks en was veel sneller dan de gewone page :(
En dat is op het laatste model iPhone; dus niet een trage device te noemen
De mobile site werd erg veel gebruikt voor scrapers die alle content van Tweakers af schraapte. Daarnaast wilde we niet een 2e codebase onderhouden voor mobile daar we al genoeg tijd staken in responsive. Verder was de code verouderd en zat toekomstige refactorings in de weg. Als je specifieke problemen hebt met de responsive implementatie van Tweakers verwijs ik je graag door naar het forum stoute bugs waar we zullen proberen die problemen te verhelpen.

[Reactie gewijzigd door Inspector op 4 augustus 2015 15:01]

Offtopic, maar je avatar is te gek :) ik herken je gewoon van de rondleiding afgelopen donderdag :p
ik was .mobi bijna vergeten totdat ik de beta van Windows 10 (Phone) ging gebruiken. De edge browser was een paar builds terug verre van perfect en de .mobi site werkte altijd goed.

Maar ik begrijp heel goed waarom het verwijderd wordt. De nieuwe tweakers site werkt in de laatste build gewoon prima.
Mee eens. Ik gebruikte .mobi ook dagelijks. Lekker klein en snel. En wil ik reacties lezen en heb ik tijd over kies ik de volledige versie van het bericht.

Als ik zie wat er standaard op de frontpage geladen wordt.....

Kan er niet een optie komen om reacties niet te laden als je dat niet wilt en pas na een klik ofzo?

En een pagina met enkel de laatste nieuws berichten?
Bij ervaring met besturingssytemen kunnen deze volgende besturingsystemene wel vervallen. Kennis van deze archaische OS varianten is nu niet zinvol meer.
DOS
OS/2
windows 3.x
windows 9x/Me
windows NT
windows 2000
symbian
macOS classic
Om zomaar even een streep door de ervaringen van oudere Tweakers te halen? Lijkt me geen goed idee.

Het heet niet voor niets "ervaring".
Tweakers heeft geschiedenis.
Het is best leuk voor de oudere tweaker om te laten zien dat hij of zij al een tijdje meeloopt en ervaring heeft met besturingssystemen die in de jaren '80 en '90 populair waren.
Ik ben al een iets een oudere tweaker en vind het eerder zielig als je daaruit voldoening moet halen.
Je komt daarmee meer over als een fossiel.
Ik kan me voorstellen dat voor bepaalde OS'en het juist handig is om te zoeken op profielen met ervaring in deze OS'en. Immers de jonkies kennen die enkel nog van de geschiedenisboeken.

In ons bedrijf (dat dagelijks zo'n 75 FTE's aan PLC-specialisten inhuurt) zijn met name de specialisten van de oer-oude PLC systemen erg duur =^)
Ligt 't aan mij, aan Femme's schrijven of is het puur toeval... maar lijkt het alsof de iteraties steeds vlotter lopen. Alsin, meer afgebakende functionaliteiten, duidelijk ruimte voor het opruimen van technical debt, etc?
Vergeet niet dat onze dev-capaciteit de laatste iteraties ook gegroeid is danzij twee nieuwe devvers, waaronder ikzelf. ;)
En als devver geen Tweakers Plus? ;)

Toevallig de reactie boven en onder je, valt het me op.
Devvers hebben een crew account met alle 1337 haxor features daarbij ;) Echter ondersteunen wij Tweakers financieel niet direct dus de mooie plus en elite icons zijn voorbehouden aan onze betalende users.
Wij ondersteunen Tweakers slechts met 'the sweat of our brow'... :Y)
Goed te horen dat het team weer uitgebreid wordt na de inkrimping van vorig jaar!

En gefeliciteerd met je nieuwe functie!
Het leven gaat sneller dan je denk: de laatste inkrimping was alweer 2 jaar geleden :)
Vooral dit idd :)
Afgelopen iteraties is er ook veel werk verzet in de achtergrond om zichtbare wijzigingen voor te bereiden. Een aantal iteraties waren 'Tsja, we hebben veel gedaan alleen er is (nog) niets van te zien.'
Men kan daar nu de vruchten van plukken.
Goede updates weer, vooral die notificatie na bewerken van bericht miste ik nog heel erg.

Dat van die like-knop zie ik het nut nog niet echt van in, is dat net zoals wat je op andere fora wel eens ziet "Jantje, Pietje, Klaasje thanked userXYZ for this post" ?
Het is de bedoeling dat het in de toekomst ook mogelijk wordt om hoog gevoten berichten uit te lichten en als soorteeroptie beschikbaar te stellen. Zo kun je in een discussie topic snel de zeer relevante pareltjes omhoog vissen :) Daarnaast gaat het gekoppeld worden aan de karma berekening waardoor straks mensen met een waardevolle form post ook adequaat beloond worden.
Dit lijkt mij enorm handig voor de vele topics waar duizenden posts in staan.
Om maar iets te noemen: [Windows 10] Installatie en Upgrade Uitdagingen

Waarschijnlijk komen met de 'plusjes'-fuctionaltieit de nuttige posts, met oplossingen voor veelvoorkomende problemen, in zo'n topic vanzelf naar boven drijven.
Dat is een nuttige toepassing ervan inderdaad. Vind ik bij StackExchange ook heel handig, dat goede reacties omhoog kunnen worden ge-vote. Op die manier kun je snel zien wat de 'beste' oplossing is.

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 4 augustus 2015 14:42]

De oplossing van Stack Exchange werkt inderdaad optimaal voor vraag & antwoord-topics. In onze platte structuur werkt het niet omdat de posts door het verschuiven van de volgorde uit hun context gehaald kunnen worden (user c reageert op b zonder b te quoten maar wordt geupvote en komt opeens onder a te staan en daarmee hoger dan b waardoor niet duidelijk meer is op wie c reageert).
vaak vloeit een oplossing voort uit een vraag. Dan zal in de oplossing-post ook een verwijzing maar de vraag moeten zitten. Is een kleine moeite voor de poster om op quote te drukken uiteraard, maar zal wel handig zijn!
De huidige gewoonte om vragen in een of ander overkoepelend verzameltopic te stellen is een drama wat betreft de vindbaarheid van de vragen en de gegevens oplosingen voor gebruikers die later met een vergelijkbaar probleem zitten. De oplossing daarvoor is om vragen in losse topics te stellen. Dat gaat echter alleen werken als we voor de lezers van de verzameltopic een goede oplossing hebben om losse vraagtopics over de onderwerp waarin deze lezers geïnteresseerd zijn bij te houden. Voor de regulars zijn verzameltopics wél handig, zij hoeven minder topics bij te houden.
Nee, niet helemaal hetzelfde. Op dit moment biedt het geven van een thumbs up nog geen extra functionaliteit, maar in volgende iteraties willen we daarop kunnen sorteren en een overzicht krijgen van de meeste gewaardeerde reacties. Uiteraard is het wel zo dat als je veel +1's krijgt je het als een soort compliment of bedankje kan zien :)
Hoe zit het eigenlijk met de beoordeling van een apparaat die door meerdere mensen is gereviewd?

Momenteel is het niet oz dat altijd de beste review wordt getoond, maar vaak is dat de laatst toegevoegde review. Hierdoor kan iemand met een oudere review "profiteren" van de +3 score van een ander.
Voorbeeld van de Huawei Ascend Mate 7:
http://tweakers.net/produ...ei-ascend-mate-7/reviews/

De +2 review staat niet getoond als voorbeeld als je de sortering op "score" zet:
http://static.tweakers.ne...cb3hKSku4C72NRA6/full.png

Edit: Nog een voorbeeld:

http://tweakers.net/produ...amsung-galaxy-s5/reviews/
http://static.tweakers.ne...T7ptDyLbWmq3DLvy/full.png
Hoe zit dit algoritme in elkaar en kan dit worden gefinetuned?

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 4 augustus 2015 13:56]

Zojuist even naar gekeken naar het algoritme. Momenteel sorteert hij op de hoogste rating als je score selecteert. Als de rating gelijk is, sorteert hij op populariteit. Dat laatste vervangen door puur de hoogste reviewbeoordeling gaat minder goede resultaten opleveren dan nu. Er komen dan allemaal +3's bovenaan te staan, inclusief reviews van een paar jaar geleden. Het lijstje wordt er dan alleen maar minder duidelijk door, vermoed ik. Vaak is het ook zo dat +3 reviews populairder zijn dan +1 en +2 reviews. Ook de "leeftijd" van een review wordt meegenomen in het bepalen van de populariteit.

Edit: Zo te zien bedoelde je iets anders dan ik dacht, namelijk welke getoond wordt bij het groeperen. Zie ACM's reactie daarvoor ;)

[Reactie gewijzigd door koku op 4 augustus 2015 14:23]

In de lijst van alle reviews worden de reviews per product gegroepeerd.

Daarbij sorteer je op een bepaalde waarde en van die sortering wordt steeds per product de eerste bewaard, de rest wordt daarna aan de groep van dat product toegevoegd.

De 'preview' heeft dus geen relatie met de reviewtab van een product.

Als je sorteert op nieuwste reviews eerst, zie je de nieuwste review per product. Als je sorteert op kwaliteit, zie je de hoogst gewaardeerde review van dat product. En als je - zoals nu - sorteert op score, dan zie je de review waarbij de hoogste score is uitgedeeld.

Dus reviews worden pas gegroepeerd na het sorteren, niet als geheel bundeltje gesorteerd (en in dit geval dan ook als 4 sterren ipv als 5 sterren gezien). Overigens is de secundaire sortering (zodra de score gelijk is bijv) om dan op meest populaire eerst (en als ook dat gelijk is op nieuwste eerst) te sorteren.

Overigens zijn we nog aan het beoordelen of dat groeperen uberhaupt wel handig is.
Diverse pagina's worden plots niet langer correct weergegeven. Dit is pas sinds vandaag :

http://s24.postimg.org/kerykqbud/image.jpg

iPad Mini 2 (Retina) -> iOS 8.4 -> Mercury Browser v9.1.0
Hmmm ik zie dat je geen custom CSS gebruikt. Bij mij gaat het in zowel Firefox als Chrome gewoon goed. Zou je een nieuw topic willen aanmaken in stoute bugs met daarin je OS, Browser en eventuele plugins? thnx voor het melden :)
Ik heb nooit problemen gehad met deze site i.c.m. Mercury Browser. Het is pas sinds vandaag. Zal even een nieuw topic aanmaken in het "stoute bugs" forum. Bedankt !
Fijne release :) Vooral de duimpjes bij een forum post, erg tof en zeker als we er straks op kunnen sorteren! Goed bezig guys (en girls?)!
Bij development werken er geen vrouwen, maar wel in ons product team (twee om precies te zijn).
Fraudeurs aanpakken kan nog sterk verbeterd worden op V&A vind ik. Waarom is het bijvoorbeeld mogelijk om een nieuw Tweakers account aan te maken waarmee je diréct een V&A advertentie kan plaatsen? Ik rapporteer regelmatig advertenties waarvan de maker slechts enkele uren zijn account bezit en direct een dikke 970/980 GTX videokaart aanbiedt. Hier valt zo makkelijk wat tegen te verzinnen, lijkt me? :)
Waarom zou een lurker niet een dikke videokaart mogen aanbieden in Vraag & Aanbod? Als je standaard van het kwade uitgaat kun je gebruikers maar beter geen informatie laten plaatsen op je site. Kopers hebben ook de keuze om niet te kopen van een een tweaker die net geregistreerd heeft of geen ratings heeft.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee