Door Femme Taken

Architect

Beste producten op overzichtspagina's - Development-iteratie #78

08-12-2015 • 13:37

71 Linkedin

Onze developers hebben vandaag iteratie #78 afgerond. In deze sprint lag de focus op het gereedmaken van de Tweakers Awards-site voor de editie van 2016, het toevoegen van alternatieven aan de vergelijking en het maken van een nieuw overzicht van beste producten.

Beste producten op overzichtspagina van categorieën

Onze gebruikers en de redactie zijn doorlopend bezig met het beoordelen van producten. Deze reviews zijn van enorme waarde voor onze bezoekers en helpen hen bij het maken van aankoopbeslissingen. Voor bezoekers die zich oriënteren op de aanschaf van een nieuw product denken wij dat het handig is om een samenvatting te zien van de beste producten op basis van reviewscores en populariteit. Op de overzichtstab van populaire productcategorieën tonen we nu een lijst van de als beste beoordeelde producten.

Alternatieven bij productvergelijking

In eerdere sprints hebben we al diverse verbeteringen van de productvergelijking gebouwd, maar we itereren verder, zoals dat in de wereld van Agile mooi wordt genoemd. Als je een product aan een vergelijking wil toevoegen, tonen we nu op basis van specificaties en prijs alternatieven die overeenkomen met de producten uit je vergelijking. Op die manier kun je naast het zelf zoeken van producten ook eenvoudig alternatieven toevoegen die worden voorgesteld door ons systeem. Het algoritme dat we hiervoor gebruiken, is eerder succesvol beproefd voor het vinden van producten voor de alternatieventab in de productomgevingen.

Tweakers Awards

Ook dit jaar organiseren we weer de Tweakers Awards. In 33 categorieën verkiest de community van Tweakers de beste producten, fabrikanten en dienstverleners. Voor development betekende dit tijd om de Tweakers Awards-site af te stoffen en gereed te maken voor de editie van 2016. Bij die gelegenheid werd de Awards-site responsive gemaakt, zodat je nu ook comfortabel op een smartphone je stem kunt uitbrengen. De nominaties voor de Tweakers Awards hebben inmiddels plaatsgevonden en het stemgeweld kan elk moment uitbreken. Houd daarvoor de aankondiging op de frontpage in de gaten.

Newbie-label

Nieuwe reviewers die minder dan 28 karmapunten hebben, krijgen in de header van hun review een newbie-label naast hun naam, zodat het voor andere gebruikers duidelijk is dat het een beginnende reviewer betreft. Het newbie-label verdwijnt als de gebruiker door het schrijven van meer reviews of andere bijdragen op een gegeven moment niet meer als newbie wordt geklassificeerd.

En verder

 • In de prijslisting hebben we een ‘pre-order’-status toegevoegd voor producten die nog niet geleverd kunnen worden, maar al wel in de feeds van de shops zijn opgenomen. De status is zichtbaar op de plek van de levertijd.
 • Development gebruikt nu composer voor deployments, zodat dependencies van third-party-softwarecode niet meer opgenomen hoeven te worden in onze eigen git-repository.
 • Aan de ubb-toolbar boven het formulier voor het schrijven van productreviews hebben we iconen toegevoegd waarmee je h1-, h2- en h3-headings, en een inhoudsopgave aan je review kunt toevoegen. De tags hiervoor waren al langere tijd beschikbaar. Alleen was het bestaan van deze tags nogal onduidelijk door het ontbreken van de bijbehorende iconen in de toolbar.
 • Dankzij de oplettendheid van een crewlid werd er een bug ontdekt die er voor zorgde dat abonnees een veel hogere kans kregen om te winnen in een winactie dan normale gebruikers. De fout werd middels een tussenrelease direct verholpen.

Reacties (71)

Wijzig sortering
Het is wel erg jammer dat ook Tweakers nu richtig een "Grote gemene deler" site gaat.

Het effect van dit soort "Meest populaire" toevoegingen is dat mensen zelf niet meer gaan zoeken. Mensen kijken helemaal niet meer naar hun eigen use-case maar gaan gewoon voor de iPhone "Want die is populair".

Ikzelf loop altijd met een hele grote boog om de "meest populaire" whatever heen omdat die over het algemeen heel slecht mijn use-case dekt. Ik ben niet gemiddeld, mijn use-case is dus niet gemiddeld dus een gemiddelde telefoon of een gemiddelde processor gaat zinloos zijn.
En als iedereen even wat langer serieus over zijn eigen use-case na zou denken, zou hij er achter komen dat eigenlijk niemand aan die "gemiddelde" use-case voldoet.

Deze toevoeging is een beperking voor innovatie, een bevordering van consumerism en een nadeel voor de vooruitgang in de wereld.
Er moet een product bovenaan staan bij dit soort lijstjes... 'de meest populaire' heeft statistisch gezien de meeste kans dat het de beste optie is ;)

Wel bieden we allerlei filtering aan in de reguliere listings.

Wat verder wel grappig is aan je reactie is dat er al een rijtje van de meest populaire producten stond. Wat vooral - naast de weergave - veranderd is aan dit specifieke voorbeeld, is dat nu ook de reviews van gebruikers als filter zijn toegevoegd.
Er moet een product bovenaan staan bij dit soort lijstjes... 'de meest populaire' heeft statistisch gezien de meeste kans dat het de beste optie is ;)
Waaaaaat, dus wel de eenheidsworst voorhouden aan de volgzame types ?!?

'Statistisch de meeste kans'? Op wat? 'Het beste'? Wat is dat dan? En hoe groot is die kans? De meeste producten hebben zoveel eigenschappen, vooral ook subjectieve, dat de keuze voor iets dat het beste voor je is, toch erg persoonlijk is.

Waarom dan iets 'het beste' noemen en niet gewoon 'meest populair'? Dat laatste is enigszins meetbaar, 'het beste' is echt niet meetbaar.

Slechte gang van zaken, jammer hoor.
Je begrijpt me blijkbaar toch nog niet helemaal :)

Er moet een product bovenaan staan. Dat is nou eenmaal een eis bij een lijstje.
We hebben geen techniek om dat voor iedere persoon los te maken en hebben er ook niet zo'n zin in om dat te maken; dat vereist een enorme hoeveelheid werk en is dan alsnog discutabel.

Kortom, we moeten een product kiezen dat bovenaan de lijst staat en willen dan natuurlijk graag een die dan 'werkt' voor zoveel mogelijk mensen.
De sortering op prijs of alfabet is in onze ervaring pas zinvol/relevant zodra je wat meer filters hebt gekozen. De goedkoopste laptop zal voor minder mensen een zinvolle 'bovenste' zijn dan degene waarvan we in ieder geval dan zeker weten dat anderen 'm interessant vonden.

Met 'beste' bedoelde ik in mijn reactie de meest zinvolle keuze voor het specifieke product dat op de eerste plek in een lijst van producten staat.

Uiteraard is de keuze voor het specifieke product, dat voor jou 'de beste' is, sterk afhankelijk van jouw persoonlijke eisen, jouw interpretatie van wat dan aan die eisen voldoet, jouw weging van die eisen, je nice to haves, je budget en budgetvrijheid, etc.

En dan komen we terug bij de zin die je quote. Die ene meest populaire was blijkbaar voor veel mensen een voldoende interessant product om meer van te willen weten... dus de kans is relatief het grootst dat hij ook voor een andere bezoeker interessant is.
En die kans is dan alsnog vrij klein, zeker als je in staat bent om heel specifieke eisen en wensen te formuleren.

[Reactie gewijzigd door ACM op 8 december 2015 17:33]

Je begrijpt me blijkbaar toch nog niet helemaal :)
Jawel hoor. Wat je nu noemt is allemaal begrijpelijk, zelfs deze uitspraak kan ik inkomen:
Met 'beste' bedoelde ik in mijn reactie de meest zinvolle keuze voor het specifieke product dat op de eerste plek in een lijst van producten staat.
Je verdraait nu wel de betekenis van 'het beste', in de zin van 'wij vinden dat product x het beste bovenaan kan staan'. Dat begrijp ik wel. Maar in de context van de bezoeker kun je niet zeggen: 'dit is het beste voor jou'.

Het gaat om de betekenis van 'het beste'.

Als de kans relatief het grootst is dat een product ook voor andere bezoekers het meest interessant is, is het product, je raad het al: het meest interessant. Niet 'het beste' !
Is deze principekwestie niet heel simpel op te lossen door de term "beste" te vervangen door "best beoordeelde" of 'populairste"?

[Reactie gewijzigd door ssmeding op 8 december 2015 22:49]

Ik ben het helemaal met Croga eens. Vergelijken is er bijna niet meer bij, zo vaak wordt 'populair' naar je gegooid. Kijk eens in de Tweakers Pricewatch onder de zoekfilters en je treft 'Populairste producten' op diezelfde pagina. In mijn optiek is dit alleen maar verwarrend (nog meer content op 1 pagina) en levert dit niet op wat je zoekt: ten eerste omdat je maar een beperkt aantal categorieën ziet, en dan nog het feit dat als de categorie de juiste is, je maar een paar producten ziet zonder verdere specificaties. Zo zorg je voor een onoverzichtelijke pagina en beperk je de horizon van mensen.

Wat mij betreft kan het hele 'populairste' op de schop en moet er gestreefd worden naar een minimalistisch en intuïtief design. Het is hooguit handig zoals het nu bovenaan in het filter staat. Hier komt de constructieve kritiek:

- Populairste producten, shops en zoekresultaten schrappen uit de Pricewatch overzichtspagina (zie hierboven).

- Pricewatch mag op zich groter, er bestaan grote schermen met een hoge resolutie, indien mogelijk kan dit geschaald worden naar kleinere schermen met lagere resoluties zoals de situatie nu.

- Nieuwe sortering in Pricewatch, voor nieuwe bezoekers bestaat er bij de huidige sortering zoiets als een 'leercurve', en dit wil je voorkomen. Denk aan een supermarkt waar de worst tussen de wasmiddelen ligt; je vindt niets meer totdat je 3 jaar klant bent. Wat doen computer-accessoires bijvoorbeeld bij de laptops en systemen in plaats van de randapparatuur? Is een optische drive geen computer-accessoire?

Het neemt natuurlijk niet weg dat jullie hard gewerkt hebben, een MaMiBo is wel terecht ;)

[Reactie gewijzigd door WK100 op 8 december 2015 14:58]

Ik ben het wel met je eens dat het overzicht van de top 10 populairste producten op de Pricewatch-portal niet super nuttig is. Er zijn wel tweakers die dit lijstje juist wel leuk vinden om af en toe te bekijken.

Wat betreft de categorisering zijn er altijd producten die moeilijk in te delen zijn. Om te voorkomen dat het aantal categorieën enorm uit de hand loopt zijn er enkele verzamelcategorieën voor overige meuk, zoals in dit geval 'computeraccessoires' voor onder andere laptopladers, laptopaccu's en laptopstands. Als die producten populair genoeg worden zou er een aparte categorie voor laptopladers- en accu's gemaakt kunnen worden.
Het effect van dit soort "Meest populaire" toevoegingen is dat mensen zelf niet meer gaan zoeken. Mensen kijken helemaal niet meer naar hun eigen use-case maar gaan gewoon voor de iPhone "Want die is populair".
Bezoekers die op zoek zijn naar een nieuwe mobiele telefoon en bijvoorbeeld na drie of vier filters vastlopen op de keuzemogelijkheden hebben liever dat we relevante resultaten voorschotelen dan dat we hun mentaal uitdagen door het vinden van een geschikt product nodeloos moeilijk te maken ;) .

In een ver verleden werden de lijsten standaard gesorteerd op alfabet. Je kunt je voorstellen dat er met een sortering op alfabet niet erg zinvolle resultaten komen bovendrijven. De sortering op populariteit zorgt ervoor dat de gebruiker zoveel mogelijk resultaten krijgt waar een bewezen interesse voor is. Er is een sterk verband tussen de populariteit van een product en de prijs/prestatie-verhouding. Als alle tweakers bij elkaar ervoor zorgen dat een product populair is zal er wel een goede reden voor zijn.

Het algoritme is flexibel genoeg om producten die plotseling populair zijn hoog te ranken.
Er is een sterk verband tussen de populariteit van een product en de prijs/prestatie-verhouding.
Niet echt. Er wordt uitgegaan van een bepaalde doelgroep die graag ieder jaar de nieuwste Apple of Android device wilt hebben omdat dat een grote doelgroep is. Geld speelt daarbij geen rol, het is hebben, hebben, hebben.

Bij de Consumentengids heet dat Beste Koop. Daarnaast hebben ze ook een label Voordeeligste Keus. Dit betreft vaak een goedkopere prijsklasse.

Wat je eigenlijk zegt, is dat de andere doelgroepen irrelevant zijn, en ik denk dat je daarmee een grote groep mensen buitensluit of achterstelt. De wat minder technisch onderlegde en iets armere medemens (die niet eens weet wat een adblocker is ;) ).

Een Consumentengids is een blad dat niet kan ruiken wat een klant wil; er is maar 1 versie van het blad. Tweakers kan dat wel. Leer van je voorgangers. Je zou het per produkt in kunnen stellen, maar je zou ook de gebruiker op zowel populair _en_ prijs/kwaliteit kunnen laten zoeken.
Niet echt. Er wordt uitgegaan van een bepaalde doelgroep die graag ieder jaar de nieuwste Apple of Android device wilt hebben omdat dat een grote doelgroep is. Geld speelt daarbij geen rol, het is hebben, hebben, hebben.

Bij de Consumentengids heet dat Beste Koop.
Niet waar:
1. Beste uit de test
Deze producten hebben de beste kwaliteit. Ze hebben een testoordeel dat weergegeven wordt in een rapportcijfer.

2. Beste koop
Dit zijn producten die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden bij de door ons genoemde richtprijs. Ze hebben een testoordeel dat weergegeven wordt in een rapportcijfer. Dat rapportcijfer is minimaal een 6,0.

3. Afrader
Dit zijn producten en/of diensten die een slechte kwaliteit bieden en daarom niet aan te bevelen/koopwaardig zijn, ongeacht de prijs. Ze hebben een testoordeel dat weergegeven wordt in een rapportcijfer onder de 3,0

4. Laagste prijs
Winkels in deze groep hebben gemiddeld de laagste prijzen binnen een bepaalde productcategorie.

5. Groenste stroom
Dit predicaat wordt toegekend aan stroomproducten van energieleveranciers die de groenste stoom leveren.
http://www.consumentenbon...oop-en-beste-uit-de-test/
Anoniem: 463321
@Femme8 december 2015 17:10
Of het is simpelweg populair omdat men niet verder kijkt dan wat populair is en koopt wat de rest koopt. Het is net als de search bubble van Google.
De meeste lijstjes op Tweakers werden al gesorteerd op populariteit, dus de release van deze iteratie verandert daar niet zoveel aan. In dit lijstje wordt ook de rating meegenomen, dus het is meer dan alleen de populairste tonen.
Wat zou volgens jou een goed alternatief zijn?
Ik sluit me aan bij de opmerking van Croga. De T.net Awards hebben last van hetzelfde fenomeen en gezien de discussie die daar jaarlijks naar boven komt speelt het bij meer mensen.

Alternatief?
Dat je de populairste vernoemd is op zichzelf niet verkeerd, maar heb het ook 's over bijvoorbeeld de sterkste stijgers. De nieuwste apple/samsung producten zullen daar ook even in staan (voor de massa) maar zullen snel vervangen worden door andere interessante producten (want op #1 stijg je niet meer).

Of denk 's aan Innovation- en/of Ultimate-labels zoals ze dat bij hardware.info doen.
Cijfers zijn zo'n beetje de slechtste manier om hardware te classificeren...
Ik voorzie precies hetzelfde.
Op Tweakers is het juist leuk om nieuwe dingen te ontdekken, bijzondere producten, producten die meerwaarde bieden of exclusief iets doen wat geen enkel ander product levert.

Voor bijvoorbeeld de telefoonafdeling, voorzie ik dat het gewoon een carrousel wordt met de nieuwste iphone, nexus en samsung vlaggenschip. Wie prominent die producten wilt zien, kan net zo goed elke willekeurige telefoonzaak binnenlopen.

Ook Tweakers krijgt last van de 'filter bubble' de populaire producten, en die waar de betaalde productspecialisten de voorkeur hebben, krijgen een veel prominentere plek, en diversiteit, bijzondere producten worden weggefilterd.
Tweakers ondersteunt veel use cases. Wij nemen de use case om zelf het beste product voor jouw specifieke case te zoeken extreem serieus, we hebben niet voor niets een groot aantal filtermogelijkheden. En eens, wij kunnen natuurlijk nooit door je de 5 'beste producten' tonen zonder te weten wat je echt wilt hebben. Maar toch zien we in onderzoeken ook dat veel gebruikers behoefte hebben aan overzicht. Welke producten zijn op dit moment goed? Welke producten zijn op dit moment populair? Hoe denken andere gebruikers over de producten en hoe denkt de redactie van Tweakers erover. We bieden dit overzicht graag, maar dit is meer een ondersteunende case. Overigens zien we dat gebruikers die graag zelf filteren vaak helemaal niet op het overzichtstabblad komen.
Ik had dezelfde gedachte. Het mag duidelijk zijn waar Tweakers zijn geld mee verdient. Ik gun het ze van harte, maar de popi-list zal juist vermeden worden door mij. Gelukkig moet je er voor scrollen, in ieder geval op mijn monitor. :P

Verder dus weer hard gewerkt die gasten. Klasse.
Ik weet uit eerste hand dat in het verleden er ook distribiteurs / fabrikanten waren die 'Meest populair' misbruikten. Geen idee of Tweakers inmiddels daar beter tegen beschermd is, maar het is wel eens voorgekomen dat een heel kantoor op F5 zat te rammen om een of meerdere producten van een wat minder bekend merk hoger in de pricewatch te krijgen omdat uit ervaring bleek dat als een product 'Meest populair' was het gewoon vaker werd verkocht. Dit waren dus geen webshops die het product ook daadwerkelijk verkochten.
Is de term "newbie" er niet een met een wat denigrerende ondertoon? Ik snap wat Tweakers met de indicatie wil aangeven maar vind persoonlijk dat daar een wat neutralere naam voor gekozen kan worden. Zelfs op Tweakers :).
Het is een beetje wat je er zelf in zoekt.

"Newbie is een Engels begrip om een beginner of nieuwkomer aan te duiden. De term wordt vooral gebruikt in relatie tot internet en internetgemeenschappen en kan verwijzen naar een nieuwe, onervaren of anderszins onkundige gebruiker van een computerspel, een nieuwsgroep, een besturingssysteem of het internet zelf. De term kan in het algemeen als een belediging of een mild scheldwoord worden gezien. Het kan echter ook gebruikt worden door ervaren gebruikers als een bemoedigende versterking, om daarmee de nieuweling aan te zetten tot het vergaren van kennis over het onderwerp. Soms leggen gebruikers ook de term op voor zichzelf, ter ontwapenende onderstreping van hun beginnersstatus. Het neerbuigende aspect valt dan weg."

Wiki
Ik maak mij meer zorgen om de 'beste producten' labels.
Zo worden de reviews en voorkeuren van de productspecialisten wel heel zwaar gewogen, en krijgt hun oordeel wel een zwaardere rol in wat wel en niet verkocht wordt.
Deze lijstjes worden niet gemaakt op basis van wat de redactie vindt; de beoordelingen van gebruikers worden juist zwaar meegewogen.
Ik denk dat je de termen newbie en noob door elkaar haalt..

Newbie is een beginneling, noob is wat denigrerender.
Noob is (Engels fonetisch geschreven), de afgeleide van het Engelse 'newb' wat weer de afgekorte versie is van het Engelse 'newbie'.

Dus... uiteindelijk betekenen beide woorden precies hetzelfde.
Genoeg muggeNzifterij wat mij betreft.
Vind van niet imho, in Engels is het gewoon nieuweling.

Zo kun je alles wel denigrerend noemen.
Ben het hier eigenlijk wel mee eens. Misschien is "nieuw lid" een betere optie?
Nee, je verwart newbie met noob.
Ik zou zelfs graag willen zien dat het ook op forum en bij reacties zichtbaar is dat het gaat om iemand die pas net lid is. Bij veel product-topics zie je vaak mensen dingen vragen die al eerder gesteld zijn. Bij mensen die net nieuw zijn, kun je daar anders op reageren dan mensen die het al wel weten (maar negeren)
Dankzij de oplettendheid van een crewlid werd er een bug ontdekt die er voor zorgde dat abonnees een veel hogere kans kregen om te winnen in een winactie dan normale gebruikers. De fout werd middels een tussenrelease direct verholpen.
Ik kan het niet zo direct vinden, maar ik dacht dat dat expres was. Werd dat niet eerder aangekondigd?
Ze hoorden inderdaad een kans te hebben 'alsof ze 2x meedoen' maar in de praktijk bleek dat ze iets meer kans kregen dan dat, en dat is gefixt.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Maar gaat dat nog iets veranderen aan eerdere lotingen/trekkingen dan? :)
Dat lijkt mij erg lastig worden in de meeste gevallen. Vaak ging het dan om bijvoorbeeld om een evenement, en die zijn allemaal al geweest.
Indeed, ik maakte ook maar een grapje, juist om wat je zegt. Had ik erbij moeten zeggen. Mijn non-humor wordt soms misbegrepen. :P
Het was de bedoeling dat abonnees twee keer zoveel kans hadden. Door een bug was die kans groter dan twee keer zoveel, dus dat hebben we rechtgetrokken.
Mogen we ook weten hoeveel groter de kans was? 2.001 of 5 keer zoveel zou nogal een verschil zijn.
Het was meer dan de bedoeling was.
Hoewel ik snap dat er binnen tweakers wat meer op kwaliteit gefilterd word door de user reviews te ranken elke maand, de telefoons nu dus op een rijtje te zetten met als label: "meest populair" vind ik de label Newbie, ongeacht betekenis, niet netjes/kunnen. Er zijn al meerdere labels in de vorm van karmabadges en nu krijgen users met weinig karma die een review plaatsen een label op hun hoofd geplakt. Jammer :/
Waarom vind je dat niet netjes/kunnen? De term 'newbie' is toch geen scheldnaam oid? Als we daar de term 'Noob' hadden neergezet had ik je gelijk gegeven.
Verder is het toch nuttige informatie als lezer van dergelijke reviews. Je kan de waarde die je hecht aan de review mede daarvan laten afhangen.
Ben ik het niet mee eens. Je bent misschien 'newbie' bij T.net maar hebt misschien al genoeg ervaring in het reviewen? Dit is i.m.o. een label wat echt niet nodig is bij reviews, het zegt helemaal niets over de inhoud van de review maar drukt enkel de poster ervan in de hoek.

Zo onderhand begint T.net toch wel erg op een label-plak-community te lijken, iedere status verdient een plakkertje. Ik snap die drang niet, kan dat eens worden uitgelegd?
Doordat er naast de username letterlijk newbie komt te staan plakken jullie gewoon een sticker op een persoon. Dat is gewoon niet netjes.
Ik vind het alleen een klein beetje krom, naja, krom. Ik bedoel meer dat het nogal tegenstrijdig is.

Ik heb genoeg karma, maar ik heb maar 1 review geschreven. Dus ik ben eigenlijk een noobie, maar eigenlijk ook weer niet. Geen noobie omdat ik genoeg karma heb en een bijdrage lever, en wel een noobie omdat ik nog 'maar' 1 review heb geschreven.
Ik vond dit stukje ook al beetje krom. Ik heb nog geen enkele reviews geschreven, maar als ik er één zou schrijven dan zou ik eigenlijk een newbie moeten zijn, maar volgende de regeling qua karma dus niet..

Wellicht dat er ook gekeken kan worden naar de aantal geschreven reviews en eventuele karma punten? De meeste mensen die dus voor het eerst een review schrijven zijn wel en newbie, maar je hebt er altijd paar tussen zitten welk wellicht dit niet zijn.. Andere kant denk ik dat ze vanuit Tweakers er vanuit gaan, dat mensen met wat meer karma ook wel ervaringen hebben.
Maar ik snap het sowieso niet echt. Want stel, dat je veel van een product weet, en daardoor een +3 krijgt. Hoe kan je dan een 'newbie' zijn???
Dat is dus de moeilijkheid van dit. Ik heb geen ervaring van een onderwerp en mijn karma is goed dus ben geen newbie, terwijl ik een review plaats ook al heb ik er geen verstand van .. dus ik ben eigenlijk een newbie.
Maar persoon X heeft wel verstand van onderwerp A en is net nieuw op het forum en is dus newbie.. Maar zijn rating is wel +3. Hoe ga je hier dus mee om ?
Error 500: "internal brain error. Your mind has been f*cked".

Nu ik jouw bericht heb gelezen denk ik al helemaal van: http://i.memeful.com/media/post/PM0aaRL_700wa_0.gif

Hopelijk zien mensen dit niet als een troll en zien mensen de 'lol' er van in. Is dus niet bedoeld als belediging.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 8 december 2015 14:45]

Een +3-review levert ruim voldoende karma op om direct (nouja, de dag erna) van het label af te komen ;)
Dat is waar. Heb ik wel gemerkt }>.
Als reactie op het laatste puntje:
Is het misschien een idee als abonnee's kunnen meedoen aan speciale winacties voor abonnee's? Dus dat er een gesloten poll is waar abonnee's aan kunnen meedoen om prijzen te winnen, en de mensen die niet betalen niet. Nu klinkt dit misschien heel oneerlijk voor niet-abonnee's, maar het is wel zo dat die ook weinig inkomsten genereren voor de site (veel mensen hebben Ghostery/ABP). Natuurlijk moeten er niet heel veel winacties puur voor abonnee's gehouden worden, maar het zou toch een leuke beloning zijn voor abonnee's.
Die zijn er ook, alleen zie je die als niet abonnee meestal niet. ;)
Oh haha, dat wist ik niet als niet-abonnee :P
Ik denk dat de meeste Tweakers zich wel bewust zijn van wat adblockers doen en ze daarom net als ik whitelisten.
Was het maar zo'n feest. Ik denk dat we in de top 10 zitten qua bannerblockers. We registeren het dubbele qua adblovkers ten opzichte van andere grote persgroep sites. (volkskrant, AD etc. etc). Als dat zo doorgaat, dan gaat dat echt een probleem worden voor ons.
Ik ben toevallig wel iemand die Tweakers op z'n whitelist heeft staan hoor 8-) :P.
Dat geloven we pas na een screenshot. Hmm, nee, niet. Een aantal screenshots genomen over enkele maanden. Hmm, nee, niet. Een persoonlijke look op jouw compie. :P :+
Levert dit niet nog meer discussie op over de cijfers die uw productspecialisten geven in hun reviews?
Deze lijstjes worden juist gemaakt op basis van gebruikersreviews :)
Aan de ubb-toolbar boven het formulier voor het schrijven van productreviews hebben we iconen toegevoegd waarmee je h1-, h2- en h3-headings, en een inhoudsopgave aan je review kunt toevoegen. De tags hiervoor waren al langere tijd beschikbaar. Alleen was het bestaan van deze tags nogal onduidelijk door het ontbreken van de bijbehorende iconen in de toolbar.
Misschien eens werken aan die toolbar? De iconen zijn vreselijk wazig op High-DPI resoluties en hij past totaal niet bij de rest van het Tweakers-ontwerp.

Ho, en is er al eindelijk wat schot in de zaak om een live tile te bieden voor op het start menu/scherm?
Leuk, interessant! Vind het weer een goede vooruitgang.

Over de reviews die de zgn 'newbies' plaatsen: laten we dit dan ook aanmoedigen met +1 of +2 (en als het gewoon super is +3) zodat ze gestimuleerd worden om door te gaan. Niets is zo ontmoedigend als allemaal nullen (0-en) te krijgen als beginneling.
Wellicht is de optie er al (If so, please let me know), maar ik zou het zelf ook prettig vinden om bijvoorbeeld in de Pricewatch te kunnen filteren op leverancier. :)

Zo bestel ik (zakelijk) veelal bij leveranciers als Coolblue en Misco, en het filteren op deze leveranciers zou het voor mij een stuk makkelijker maken om een product te vinden dat door hun geleverd wordt, i.p.v. alleen door andere bedrijven, veelal bij mij onbekend. (Of amazon.DE)

edit: kleine toevoeging en typo verbetering

[Reactie gewijzigd door Awesomehobo op 8 december 2015 15:13]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee