Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Het stemmen voor de Tweakers Awards 15/16 is begonnen!

10-12-2015 • 11:36

144 Linkedin

De stemronde voor de Tweakers Awards 2015/2016 is geopend. Nadat redactie en community eerder al nominatielijsten voor 34 categorieën samenstelden, is het nu aan jullie om te stemmen. Stemmers maken kans op een Chromecast Audio, Raspberry Pi 2 of twee vrijkaarten voor de uitreiking.

De 2015/2016-editie van de Awards markeert alweer de negende keer dat we via deze verkiezing kijken welke producten door onze users het beste worden bevonden. Aan de opzet is weinig veranderd; onze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of aan technologie- en elektronicaproducten die door bezoekers van Tweakers zijn verkozen. Dit jaar zijn er maar liefst 34 categorieën waarin jullie je mening mogen geven, van moederbord tot ssd en van smartwatch tot smarthomeproduct.

De stemperiode loopt dit jaar van 10 december tot en met 17 januari en iedereen met een Tweakers-account is van harte uitgenodigd om zijn stem uit te brengen. Onder de stemmers zullen we een aantal prijzen verloten, waaronder een Chromecast Audio en een Raspberry Pi 2. Ook geven we twee kaartjes weg voor de feestelijke uitreiking op 4 februari.

Als locatie hebben we dit jaar gekozen voor comedyclub Boom Chicago in Amsterdam en ook bij de presentatie wordt de club betrokken. Naast veel tech kun je dus de nodige humor verwachten en daar kan iedereen van meegenieten, want dit jaar zullen de Awards voor het eerst te bekijken zijn via een livestream.

Op de vernieuwde website van de Awards kun je tot 17 januari terecht om je stem uit te brengen.

Reacties (144)

Wijzig sortering
Zojuist ingevuld, echter hadden jullie niet even de moeite kunnen nemen om de producten op alfabetische volgorde te zetten en "geen mening" onderaan ?
De producten staan op willekeurige volgorde zodat eventuele voorkeur ten gevolge van plaats in de lijst weg valt (producten die bovenaan staan zouden mogelijk vaker gekozen kunnen worden dan producten onderaan).

Dat de "Geen mening" optie op een vaste plek zou mogen staan, daar ben ik het wel helemaal mee eens.
Dat is tegen scriptjes denk ik.
Een script verstuurt simpelweg de data die het wil verzenden. Het maakt voor een script niets uit in welke volgorde je de originele gegevens aangeboden hebt.

Als je op 'Verstuur' klikt dan stuurt je browser je keuzes door. Bijvoorbeeld "Categorie 1: Keuze B". Dit vertaalt voor de eerste vraag naar id="12514" en value="12514" als je de Canon D3300 selecteert. Of value="12509" voor de Canon D7200.

Als je de pagina ververst via F5 dan zie je dat de volgorde verandert, maar de waarden die bij de keuzes horen blijven hetzelfde. Dus nog steeds id="12514" en value="12514" als je de Canon D3300 selecteert. De gegevens die je browser doorstuurt veranderen dus niet.

Voor een script maakt de andere volgorde daarom niets uit. Voor een mens dan weer wel, want jij moet gaan zoeken naar je keuze voordat je die kunt aanklikken. Extra beveiliging is zeker mogelijk (unieke codes genereren), maar zover ik kan zien wordt die hier niet gebruikt.
De Canon D3300... Je neemt de fout van het artikel klakkeloos over!
Kun je uitwijden over welke fout je precies bedoelt? Volgens Google bestaat de Canon D3300 gewoon en is het een spiegelreflexcamera, dus ik zie niet in wat er mis is.

(Ik weet overigens weinig van camera's en gebruikte dit voorbeeld alleen omdat het bij mij toevallig het bovenste antwoord van de eerste vraag was.)
Canon heeft de D na het nummer (bv 750D, 7D, eventueel nog een versie 2 zoals 7D-II of 7D mk 2), Nikon heeft de D voor het nummer (bv D3300, D7200).
Dat de "Geen mening" optie op een vaste plek zou mogen staan, daar ben ik het wel helemaal mee eens.
Inderdaad. Ik heb namelijk over het grootste deel van de categorieën geen mening, aangezien ik er gewoon totaal geen ervaring mee heb. Sterker nog: ik denk dat vrijwel iedereen die eerlijk stemt, bij een aanzienlijk deel van de categorieën geen mening zou moeten aanvinken, omdat je gewoon moeilijk op alle vlakken kunt weten waar je over praat.
Ik denk ook dat "geen mening" de meeste prijzen weg zal kapen.
Dus, hoe objectief is het...

Eigen mening: prima
Productreviews: prima
Persoonlijke getinte reviews: prima
Productnominaties: prima
Awards uitreiken: prima
Het beste product: ???

Tweakers, ga a.u.b. niet op basis van aantallen bepalen wat 'het beste' is.
Uiteraard bepaal ik zelf wel wat 'het beste' product voor mij is.

Waar de meeste vraag naar is, is toch niet het beste?

Wie dat toch vindt én 'de beste' auto wil, dan moet je volgende auto een Toyota zijn.
http://www.statista.com/s...of-the-leading-automakers

Maar goed, wel leuk om te zien dat er binnen het uur al 45.000 stemmen binnen waren, en nu al over 100.000. :*)
dat is expres zo gedaan; willekeurige volgorde om fouten/fraude/etc tegen te gaan
Maakt het niet minder irritant. Alleen logischer ;)
Meer tegen bias in de resultaten. Maar daar hoeft Geen Mening niet aan mee te doen. Die heeft echt een vaste plek nodig boven of onderaan de lijst, liefst visueel een klein beetje apart.
Volgens mij komt elk jaar weer terug dat "geen mening" op een vaste plek moet staan. Ben het er wel mee eens, daar niet van.
Zojuist ingevuld. Moet eerlijk bekennen dat ik jaarlijks bij steeds meer categorieën "Geen mening" in moet vullen, puur omdat ik steeds minder bezig ben met bepaalde zaken. Ik bouw al 4 jaar geen systemen meer bijvoorbeeld, mijn PC is ook uit 2011, terwijl ik voorheen om de twee jaar een nieuwe PC zelf in elkaar zette. Ook wissel ik niet meer jaarlijks van Telefoon en Tablet. Nu vaker om de 2 jaar.
Sluit ik me bij aan. Hoe kan ik weten welke provider het beste is? Ik kan me niet voorstellen dat er (veel) tweakers zijn die álle providers getest hebben.
Ik kan overigens wel aangeven welke provider ik in ieder geval niét goed vindt. Misschien volgend jaar de tweakers-shame and fame-awards voor zowel de beste als de slechtste deelnemers in de rubrieken?
Haha :+ mee eens. Iedereen kiest toch zijn eigen provider. Je zit er niet voor niets bij.
Ik dus niet. Heb erg veel gezeik met de huidige provider (alweer 24 uur geen internet en tv... :X gelukkig heb ik het wachtwoord van de onderburen overgehouden aan een verbouwing een tijd geleden...)
Ofwel; ik wil 'mijn' provider een negatieve stem geven!
Waarom stapt u niet over? Contractueel vast gelegd?
Begint aardig offtopic te raken:
Yes, het contract is bijna afgelopen. Volgens mij kan ik er nu al wel vanaf gezien al het gedoe dat ik er mee heb. Ik heb me er nog niet in verdiept. Meermaals daags valt het internet kort weg, en ongeveer een keer per maand kan het gerust een paar dagen wegvallen. Dan bel je op, sturen ze een mannetje en die mag het weer oplossen..
Kan me hier volledig in vinden. Ik zou liever een merk aangeven, ipv een specifiek product.
Uiteindelijk ben ik never nooit niet met al die producten in aanraking gekomen, dus kan je er ook niet echt een mening over hebben.
Vooral om camera gebied heb ik alles op geen mening gezet.
Ook dat is niet de oplossing, aangezien verschillende producten van een merk enorm kunnen verschillen in kwaliteit.
Daarnaast versterkt dat nog veel meer dat stemmen meer beïnvloedt worden door 'populariteit' dan door kwaliteit. Betere marketing impliceert niet dat het product beter Is.
Daarnaast versterkt dat nog veel meer dat stemmen meer beïnvloedt worden door 'populariteit' dan door kwaliteit.
Dat gebeurd nu ook. Mensen stemmen waarschijnlijk het meest op wat ze in huis hebben. Maak mij niet wijs dat iedere stemmer alle moederborden of processors kent. Datzelfde geldt voor de beste webwinkels. Mensen zullen misschien een bestelling geplaatst hebben bij 3 of 4 winkels, maar de overige niet. In mijn geval was het zelfs minder dan dat omdat ik vaak bij dezelfde winkel koop omdat die mij bevalt. De vraag is dan of ik daar op moet stemmen of geen mening kan geven omdat ik van de rest weinig weet.
Klopt, maar ik heb flink wat naslagwerk gedaan voordat ik die producten kocht, dus logisch dat dit voor mij "de beste" is.
Die mening deel ik met je. Ik ken de verschillen tussen de verschillende i7 processoren niet meer. Hetzelfde geld voor een hoop andere zaken. Zoals die TV's, die zeggen me niets. Doe dan een link er bij. Hetzelfde geld voor de moederborden, ik denk dat er niemand is die al die moederborden kent en met elkaar kan vergelijken. Het favoriete OS, hoe zou Windows daar niet kunnen gaan winnen met hun marktaandeel. Hetzelfde voor IOS op telefoons.
Ik weet niet waar je dit op basseert? Volgens mij is het marktaandeel van Android in alle gebieden van de wereld groter dan die van IOS (correct me if I'm wrong), dus ik denk dat Android zeker kans maakt op een eerste plek in dr Mobile OS categorie.
De pest met Android vindt ik dat die bij alle leveranciers anders is.
Dat kan je natuurlijk als voordeel en als nadeel zien. Ik ben al jaren tevreden met de cyanogen builds op Android. Nu op mijn OnePlus One en daarvoor op mijn Samsung Galaxy SII. In de tussentijd gebruik gemaakt van de Galaxy Nexus met 'stock Android' (4.1.1 als ik me niet vergis). Dat beviel me ook prima! :)
Ik heb ook een aantal keer geen mening ingevuld omdat ik simpelweg geen idee heb, maar dat wel zou kunnen vormen als er linkjes waren geplaatst. Bv voor gebruikersreviews, hoe moet ik dat nou gaan onthouden?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 10 december 2015 12:18]

En dan vul je dus de mening van een ander in?
Ik heb een fiks aantal keren geen mening ingevuld, simpelweg omdat ik persoonlijk geen mening heb. Bijvoorbeeld bij processor, het maakt mij niets (meer) uit wat er in de computer zit, ze zijn voor mijn toepassingen allemaal meer dan snel genoeg. Nogal een verschil met vroeger, de ene 486 was sneller dan de ander en je had alle mogelijke snelheid nodig. Nu? Hij staat meestal te slapen.
Maar je kunt toch nog wel een mening vormen door een aantal reviews te bekijken van die gebruikers? Of een aantal producten te vergelijken? Het gaat er ook niet om hoe goed je op de hoogte bent van alles, maar dat je wel iets kunt aanwijzen wat je beter vind dan de rest.

En zonder linkjes kan ik ook al bij voorbaat nergens een mening over vormen omdat de context ontbreekt.
zelfde hier lijst helemaal ingevuld maar denk dat ik bij de helft geen mening heb in gevuld. omdat ik het op moment niet volg of zoals bij de camera`s ik er totaal geen interesse in heb
Sinds 2011 is er dan ook erg weinig veranderd qua performance op het gebied van CPU's.
Precies dit heb ik ook. Heb überhaupt geen PC meer. Maar ben meer met retail bezig en elektronica tegenwoordig.
Blijft toch een populariteit/mening poll dan een echte Review round-up... Merk zelf dat ik een Microsoft Lumia 950 selecteer, terwijl ik die telefoon niet eens bezit. De reden? Ik vind alleen dat het een mooi nieuw innoverend toestel is. En dat zal menig mens voor hun iphone doen, of droid x etc.
Het is dan ook geen punten competitie, maar de mening van alle stemmende tweakers samen.
Alsnog interessant om zien wat de mensen denken van die producten.
Er is niets interessants aan. Het is enkel populariteitswedstrijd met een prijs waarbij het populairste product opeens het 'Beste product aanbevolen door Tweakers' wordt. Misleiding ten top.
Nee. De Tweakers Awards worden niet geprofileerd als een verkiezing voor het "beste" product, maar zoals je zegt, populairste product (volgens tweakers, en de meesten hier hebben bovengemiddelde kennis, daar kun je best enige waarde aan hechten).

Dat producten dat label kunnen gebruiken binnen de marketing van hun winnende product en er mensen zijn die dan automatisch denken dat het het "beste" product is (volgens Tweakers), dat zal best zo zijn, maar dat is eerder een probleem van de kortzichtigheid van de consument dan van Tweakers.

Vind het zelf in ieder geval altijd best interessant hoe de scores uitvallen,.
Anoniem: 16328
@Thomas10 december 2015 12:31
Nee. De Tweakers Awards worden niet geprofileerd als een verkiezing voor het "beste" product
Hoe kun je het zeggen. Ga hier eens snel kijken en lees goed hoe elke categorie en bijbehorende vraag luidt: http://awards.tweakers.net/
Nog steeds, het beste product volgens de community, beetje ongelukkige woordkeuze dat geef ik toe (zou liever zien dat ze het gewoon het populairse product zouden noemen). Echter wordt er nergens verhuld dat het om het beste product volgens de community gaat, en iedereen met een stel hersenen kan wel bedenken dat populariteit niet direct kwaliteit betekent.
Iedere bijbehorende vraag luidt echter: Wat VIND jij het beste ....
Helemaal mee eens. Zojuist mijn stem uitgebracht en heb overal geen mening ingevuld op 'Beste webwinkel' na. Dat is de enige categorie waarbij ik meerdere ervaringen heb. Ik ben benieuwd hoeveel mensen eerlijk "Geen mening" (lees geen ervaring) invullen...
Alle reviewers van de maand, heel erg veel succes gewenst! :)
Jij ook :D

Kunnen we in elk geval binnenkort een drankje doen! :D
Of wreckling ball zingen, ik zal je alvast het nummer en de lyrics geven. Dan kan je alvast oefenen:
https://www.youtube.com/watch?v=yATBGNUl4ZA
http://www.azlyrics.com/lyrics/mileycyrus/wreckingball.html

[Reactie gewijzigd door Frozen op 10 december 2015 13:42]

I came in like a reviewer
I never hit so hard in hardware love
All I wanted was to inform you
All you ever did was +3 me
Yeah, you, you commented on my review

Of ... zoiets. :P Maar karaoke... Ik doe mee!
We kunnen er samen met Foritain een soort van act van maken, dan gaat Foritain als lead-singer twerken. :) Dan moet Nada natuurlijk mee, want die krijgt dan echt een onvergelijke avond. Hahaha. :P

"Foritain and the reviewers, live with reviewer."

Ik hoop dat er op de t.net awards nu wel eindelijk wordt gestreamd! Dat zou heel erg gaaf zijn. :)
Idem dito :)
Jullie allen veel succes!
Arch Linux mist ik helaas in Beste OS. :/
Heb je toevallig ook in het topic gekeken? :P
Ik heb daar diverse reacties gezien (o.a. van mijzelf) met de vraag of Arch Linux toegevoegd kan worden. ;)

Dit is bij de OnePlus One ook gebeurd, en die staat wel tussen de Beste Smartphone. :)
"Het topic dat je op hebt gevraagd bevind zich (momenteel) in een voor jou afgesloten forum." :(

In dat geval is het best slecht te noemen; dit is juist een OS waar het percentage Tweakers dat hem als beste ziet wel interessant is m.i..
Ik heb je naar +1 geboost, dus mss valt je post op bij iemand die het kan aanpassen (als dat nog nut heeft) :P
Zoals ook francoism al heeft aangegeven is in dat topic Arch regelmatig genoemd, het was zeker een van de meest genoemde Linux-distro's, en bijvoorbeeld duidelijk vaker genoemd dan bijvoorbeeld 'BSD' als ik me goed herinner. Ook is Arch linux ook een 'basisdistro', met eigen package managementsysteem, releasefilosofie, community etc. wat het in mijn ogen ook vermeldenswaardig zou maken.
Dat komt omdat jij de enige gebruiker bent ;-)
Mmm... als ik wil inloggen zegt die "Kon geen login token verkrijgen..." en als ik druk op "Inloggen via SSL" krijg ik een 404 pagina.
De login problemen zijn we aan het fixen. Ondertussen kan je het beste gewoon naar http://tweakers.net gaan en daar inloggen, en dan terug gaan naar http://awards.tweakers.net :)
Ik log automatisch uit op tweakers.net zodra ik naar de awards pagina ga.
Dat is wel bijzonder aangezien dat net als gathering.tweakers.net gewoon met dezelfde sessie-cookie zou moeten werken. Je hebt dus duidelijk last van een lokaal probleem, maar ik kan zo snel niets bedenken wat dat zou kunnen veroorzaken...
Ik zie zojuist dat het prima werkt onder IE. Misschien heeft Chrome een slechte dag :P
Bedankt iig.
Geen problemen hier, net het lijstje afgewerkt. :)
Ook geen problemen hier.
Zelfde probleem "Kon geen login token verkrijgen..."
:'(
zelfde probleem "Kon geen login token verkrijgen...", direct ook uitgelogd op de normale site
Bij tablets: NVidia Shield Tablet en NVidia K1... moest even zoeken wat de verschillen zijn. Zijn die er uberhaupt?

Even snel een vergelijk in de PW levert me nog geen duidelijk 'beeld' op. Is de Shield Tablet nog uberhaupt te koop?
Na batterij problemen heeft nvidia de tablet opnieuw uitgebracht met een nieuwe naam (K1)
nieuws: Nvidia verlaagt prijs Shield Tablet naar 200 euro
Dan is het vreemd dat je bij 'Beste Tablet' kan kiezen tussen deze 2.
Ik vind het vreemd dat in de categorie Mobiele OS Cyanogen te vinden is. Zij maken immers enkel Android forks (naar mijn weten), geen idee dus waarom dat als aparte categorie vermeld moet worden, terwijl het enkel custom Android ROMs zijn? In feite staat Android nu er dus twee keer tussen. ;)

Ik heb overigens intussen gestemd, wel op de meeste zaken geen mening gedaan, omdat verdiepen in al die producten en bepalen welk ik dan de beste vind (het is en blijft naar mijn mening een populariteitscontest) te tijdrovend is, zeker als er geen linkjes opgenomen zijn naar reviews (terwijl de pricewatch per product vaak wel een tabje 'reviews' heeft waar user reviews in staan) e.d.

Ik ben benieuwd naar de uitslag, al zullen sommige categoriën wel heel voorspelbaar zijn.
Blijkbaar vinden de gebruikers Cyanogen zo goed dat die apart genomineerd is en de andere 'forks' niet. Want feitelijk zijn TouchWiz, Sense en al die andere 'skins' ook aparte forks. Ze hebben hun eigen codebase en updatecycles.
Ik dacht eerst dat de volgorde van de keuzes random werd gedaan, zodat er geen fraude kan worden gepleegd met bots.
Maar toen bedacht ik me dat je alleen kan stemmen, als je een Tweakers account hebt.
En je kan maar 1 keer stemmen, dus het is ook niet om te zorgen dat je snel meerdere keren kunt stemmen.
Dus waarvoor is de radom volgorde van keuzes?
Dat is al jaren zo, volgens mij ooit ingevoerd om te voorkomen dat de bovenste optie eigenlijk altijd wint, omdat veel mensen die het niets interesseert altijd (uit gemak denk ik) de bovenste optie kozen.

Als de bovenste elke keer anders is, doe je dat effect een beetje teniet.
Aha duidelijk. Dank.
Zo, gestemd op alle categorieën duurde 5 minuten en altijd leuk om te weten welke producten geselecteerd zijn.Ik heb alleen een vraagje waarom staat de Samsung Galaxy Edge plus er niet bij,ik zie wel de normale Edge erbij staan
Lijkt mij dat hij niet genoeg genomineerd is dan hè.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee