Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

Nomineren voor de Tweakers Awards 2016 gestart

26-11-2015 • 11:00

50 Linkedin

Het einde van het jaar nadert en jullie weten onderhand wel wat er dan te gebeuren staat; we beginnen met de nominatieronde van de Tweakers Awards 2016. Er zijn in totaal 33 categorieën. We doen het dit jaar hetzelfde als vorig jaar; vanuit de redactie doen we een voordracht en jullie mogen daarop reageren, onze voordracht aanvullen en natuurlijk ook zelf nominaties plaatsen.

Daarbij zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste, je hoeft het product niet te bezitten om het in dit topic te bespreken. We willen met elkaar besluiten wat het beste product is en dat is niet per definitie altijd het populairste. Ten tweede, je motivatie is het belangrijkst. Vertel ons waarom je kiest voor een product, winkel of dienst. Nominaties die alleen uit een naam bestaan, tellen niet mee.

Je mag alles nomineren, dus ook individuele producten. Het enige voorbehoud is dat het een product moet zijn dat of dienst die in 2015 te koop of beschikbaar is (geweest) voor iedereen in Nederland en België. De verschillende uitvoeringen binnen een gelijke serie laten we achterwege. Een iPhone 6s van 16GB en een van 64 of 128GB zijn wat ons betreft gelijk. Voor een aantal zaken, zoals providers en (web)winkels. maken we onderscheid tussen Nederland en België.

Er is een aantal categorieën die niet als product meedoen. Dat zijn bijvoorbeeld 'Beste smarthome- (domotica-) fabrikant', 'Beste internetprovider', 'Beste mobiele provider' en 'Beste webwinkel'.

De 33 categorieën voor de verkiezing van de Tweakers Awards 2016 zijn geworden:

 1. Tweakers Awards 2016 | Beste printer
 2. Tweakers Awards 2016 | Beste console
 3. Tweakers Awards 2016 | Beste ssd
 4. Tweakers Awards 2016 | Beste laptop
 5. Tweakers Awards 2016 | Beste nieuwkomer
 6. Tweakers Awards 2016 | Beste compactcamera
 7. Tweakers Awards 2016 | Beste spiegelreflexcamera
 8. Tweakers Awards 2016 | Beste systeemcamera
 9. Tweakers Awards 2016 | Beste koptelefoon
 10. Tweakers Awards 2016 | Beste videokaartserie
 11. Tweakers Awards 2016 | Beste nas
 12. Tweakers Awards 2016 | Beste beveiligingssoftware
 13. Tweakers Awards 2016 | Beste smartphone
 14. Tweakers Awards 2016 | Beste televisie
 15. Tweakers Awards 2016 | Beste monitor
 16. Tweakers Awards 2016 | Beste besturingssysteem desktop
 17. Tweakers Awards 2016 | Beste besturingssysteem mobiel
 18. Tweakers Awards 2016 | Beste router
 19. Tweakers Awards 2016 | Beste game
 20. Tweakers Awards 2016 | Beste tablet
 21. Tweakers Awards 2016 | Beste moederbord
 22. Tweakers Awards 2016 | Beste userreview
 23. Tweakers Awards 2016 | Beste processor
 24. Tweakers Awards 2016 | Beste smarthomefabrikant (domotica)
 25. Tweakers Awards 2016 | Beste internetprovider nl
 26. Tweakers Awards 2016 | Beste Internetprovider be
 27. Tweakers Awards 2016 | Beste mobiele provider nl
 28. Tweakers Awards 2016 | Beste mobiele provider be
 29. Tweakers Awards 2016 | Beste webwinkel nl
 30. Tweakers Awards 2016 | Beste webwinkel be
 31. Tweakers Awards 2016 | Beste behuizing
 32. Tweakers Awards 2016 | Beste voeding
 33. Tweakers Awards 2016 | Beste smartwatch

Je kunt meepraten tot en met 30 november. Daarna maken we de balans op en zullen de genomineerden het vanaf half december tegen elkaar opnemen in de Tweakers Awards-verkiezingen op onze speciale verkiezingssite. De winnaars maken we bekend op de avond van de Tweakers Awards.

Reacties (50)

Wijzig sortering
Het wordt volgens mij elk jaar wel weer in de reacties genoemd; maar is dit niet meer dan een populariteitscontest ipv een contest om te bepalen of iets écht de beste (en dus de nummer 1) is? De beste ... is door middel van testen veel beter uit te sluiten dan het publiek te vragen wat zij de beste vinden, imo.

Aangezien de meeste bezoekers zullen stemmen op wat zij gebruiken of waar zij zich het beste bij voelen (no offence). Daar is overigens niets mis mee, maar ik zou zoiets dan niet het beste kunnen noemen, wel de populairste. ;) Daar is imo ook niks mis mee, website van het jaar doet dat immers ook. :)

EDIT:
Klopt het dat er geen "beste" HDD productcategorie is? :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 26 november 2015 11:24]

Veel onderdelen zijn ook vrij moeilijk op een andere manier van elkaar af te wegen dan een persoonlijke mening. Een koptelefoon, televisie, game, console, os etc. zijn allemaal zaken die wellicht voor een gedeelte te testen zijn en subjectieve beoordelingen voor te geven zijn, maar voor het grootste gedeelte gaat het om je persoonlijke mening/gevoel.

Zaken als een SSD of processor zijn wat makkelijke objectief te testen. Snelheid, betrouwbaarheid etc wegen daar veel zwaarder dan hoe het ding eruit ziet, ruikt of aanvoelt.
Ook zaken zoals een SSD of een processor kan je niet objectief testen op welke de 'beste' is. Je kan specifieke eigenschappen van onderdelen objectief testen zoals de snelheid, prijs, overclockbaarheid,... maar als je echt een product als beste wilt uitroepen moet je eerst bepalen welke eigenschappen voor jou het belangrijkste zijn.

De allersnelste GPU of processor is voor mij niet noodzakelijkerwijs de beste, ik zou eerder kijken naar een GPU of processor die voor de grote massa bereikbaar is en veel mensen in staat stellen om voor een goede prijs alle moderne games te kunnen spelen. En wellicht wel die onboard GPU die x265 hardwarematig kan decoden zodat je voor een zeer lage prijs 4k 60FPS kan kijken. Of die CPU die goedkope ARM bordjes zoals een Raspberry pie mogelijk maakt.

Zelfde geld voor mobiele telefoons. Tweakers heeft net in een vergelijking de S6 als beste gekroond wanneer je kijkt naar de high-end smartphone. Echter ik vind een middenmoot telefoon die alle voor de massa noodzakelijke features aanbied tegen een redelijke prijs en met een goede accuduur een veel beter product omdat die smartphones voor iedereen toegankelijk maken.

Het beste product is ook niet noodzakelijkerwijs het product dat ik zal aanschaffen voor mijzelf. Op TV gebied kan het een toestel zijn wat prachtig beeld geeft maar op dit moment nog veel te duur is. Echter omdat het pioniert op een bepaald gebied wil ik dat product wellicht wel als beste uitroepen ondanks dat niemand hem echt zal aanschaffen.

Wat is dus het 'beste' product. Een product dat iedereen koopt? Een technologisch hoogstandje? Een prijs/kwaliteit toppertje? Een product die een leuke niche markt aanboort?

[Reactie gewijzigd door Tsurany op 26 november 2015 11:28]

Een Award geef je aan iets dat anders is dan de rest, dat kan één van de dingen zijn die je noemt. Het maakt niet uit welke. Bij het winnen wil het niet zeggen dat dat product per se het beste is, maar het geeft wel aan dat het zich op de een of andere manier weet te onderscheiden van de rest. Dat is zelfs zo als het enkel op populariteit word gekozen. (Als het zich niet zou onderscheiden zou niemand het kopen)
Wat is dus het 'beste' product. Een product dat iedereen koopt? Een technologisch hoogstandje? Een prijs/kwaliteit toppertje? Een product die een leuke niche markt aanboort?
Ja, ja , ja en ja ;)
[...]
Ja, ja , ja en ja ;)
Dus wat is dan de beste? alle vier zijn waarschijnlijk verschillende producten.
Mja verhaal zonder einde dit soort discussies. :P
Haha ik ben het dan ook helemaal met je eens, het is net aan wie je het vraagt, ik doe dan ook niet mee aan het stemmen op een product :)

Je kan net zo goed in de PW kijken naar toestellen met de beste reviews (van leden en tweakers zelf), datzelfde beeld komt hier (uiteraard met wat uitzonderingen) waarschijnlijk ook min of meer uit...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 26 november 2015 12:01]

Ik snap je punt en daar heb je ook gelijk in. Op basis hiervan zijn verkiezingen nooit nuttig. De term "de beste" is volgens mij nergens (ook andere vlakken) toepasbaar. Zelfs puur op statistieken is niet een "de beste" aan te wijzen. Omdat "de beste" een bepaald kader nodig heeft. De beste op basis van wat?

Voorbeeld:
Videokaart X is presteert op basis van benchmarks 20% beter en 20% duurder dan videokaart Y.
Videokaart Y gebruikt echter 20% minder energie en is 20% stiller.
Welke is de beste? Dat hangt dus van je kader af (prestatie, prijs of energie).

Daarnaast kun je, als particulier, niet alle beschikbare videokaarten geprobeerd hebben. Dus hoe kun je zeggen dat een bepaald product "de beste" is, als je niet alles geprobeerd hebt?

Aan de andere kant, het is interessant om te zien wat de trends zijn. Van de winnende producten zou je wel aan kunnen nemen dat je geen miskoop doet. Je kunt deze producten ook als index gebruiken. Mocht je specifieke wensen hebben, dan kun je deze producten als uitgangspunt nemen en vanuit daar verder kijken.

Volgens mij moeten we verkiezingen (zoals deze) niet te serieus nemen, maar eerder interessant. Het is geen leidend of bindend antwoord. Het vertelt je niet wat je moet kopen.
Als je principieel weigert te stemmen omdat deze verkiezing niet eerlijk is (of welke idealistische gedachte je ook mag hebben) gaat een beetje te ver. Zo serieus moet je dit echt niet zien. Het zijn geen politieke verkiezingen! :)

[edit] typo

[Reactie gewijzigd door MarvinJames op 26 november 2015 11:37]

Ik begrijp wat je zegt, maar probleem is dat een hoop buitenstaanders het resultaat van de awards dan wel als waarheid aannemen. Zo wil namelijk iedereen het liefst wel het beste kopen, maar niet iedereen wil of moet per se het populairste product. Dat is een verschil. Als je dan niet verder nadenkt koop je dus misschien wel slechtere producten dan iets dat daadwerkelijk het beste zou zijn.

Daarom zijn er elke keer opnieuw zoveel mensen kritisch over. Als het al een andere naam had gehad, dus "populairste" in plaats van "beste", weet gewoon iedereen hoe het zit en hoef je er ook minder van te vinden.

Edit: overigens zag ik dat in de topics wel specifiek staat genoemd dat dit niet per se de populairste hoeft te zijn. Maar het is wel erg voor de hand liggend dat het zo wordt gekozen.

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 26 november 2015 13:32]

Voor mijn gevoel ga je dan weer een stap te ver en neem je het te serieus of te leidend.

Ik vind "de beste" wel de meest passende term. Niet perfect, maar wel degelijk. Ik geloof namelijk niet dat een product dat op Tweakers.net als beste bestempeld wordt een slecht product kan zijn. Het zal mijns inziens nooit een miskoop zijn.
Als je nog niet precies weet wat je zoekt zou dit product een prima eerste aankoop zijn. Natuurlijk kun je achteraf tot de conclusie komen dat het product om bepaalde redenen niet bij jou past, maar dat kan je toch niet voorkomen.
Als je bovendien exact weet wat je nodig hebt, dan ben je veel kritischer in je zoektocht naar het juiste product.

Het label van "de beste" veranderen naar "meest populair" heeft ook weinig invloed daarop.
Wat je met een populariteitswedstrijd eigenlijk zegt is: "De meeste mensen kopen dit, dus dan zal dat wel het beste zijn." Oftewel, dan gaan mensen automatisch alsnog de conclusie trekken dat het winnende product het beste is.
Dat is natuurlijk ook niet waar. Populair hoeft niet bijzonder goed te zijn.

Vandaag was in het nieuws dat de Wii in 60% van de huishoudens staat en veruit de meest populaire console was. Hoewel die uitspraak ook weer per se klopt. Hij wordt namelijk drastisch minder gebruikt dan de andere consoles.

Volgens mij kan Tweakers het gewoon "de beste" blijven noemen. Ze mogen er dan eventueel wel een kanttekening bij plaatsen dat dit persoonsafhankelijk is en niet per definitie voor iedereen geldt.
Al zullen de meeste Tweakers dat als vanzelfsprekend ervaren.
Anoniem: 80487
@CH4OS26 november 2015 11:19
Lijkt het m.i. wel op . Maar er zijn ook niet echt objectieve ijkpunten waar je het anders op kan bepalen.
Er valt best wat te zeggen voor deze aanpak want uiteindelijk boeien al die megapixels ook geen reet als het mensen niet overhaalt de camera te kopen. (bij wijze van)
De problemen van awards zijn in mijn ogen (1) marketing en (2) producten die men zelf heeft.

Ten eerste, je hoeft het product niet te bezitten om het in dit topic te bespreken. We willen met elkaar besluiten wat het beste product is en dat is niet per definitie altijd het populairste

Hier ga je toch helaas mijn 2 punten terugzien. Men is toch eerder geneigd producten te nomineren die ze zelf bezitten en zelf ervaren hebben - je hebt het immers gekocht omdat het voor JOU het beste product is. Anders had je wel product Y gekocht in plaats van product X.

Verder is het lastig producten te nomineren per groep. Neem nou de voeding groep.
Moet ik hier de superieure AX1500i nomineren (zoals The_Mask al eerder aangaf in een topic) of toch een bijv. Corsair RM550x? Beide zijn ijzersterk in hun segment onder de voedingen.

Maar er zijn nog meer zeer goede, en soms minder bekende, voedingen. Neem een EVGA g2 voeding of Super Flower platinum/gold voeding, of een leuke budget Antec voeding.

Een andere moeilijke categorie is een videokaart. Kies ik hier voor een hele dikke 980 TI GTX die enorm duur maar ook goed is, of kies ik hier de R9 290 bijvoorbeeld die een enorm sterke prijs/kwaliteit verhouding heeft?

Je gaat bij deze awards toch al snel zien dat, vanwege de 'trouwe' achterban, producten als de iPhone 6(+), dikke Corsair voeding, de Nvidia 980 TI en bijv. de Skylake 6600k of Haswell 4790K gaan winnen in hun categorieën. Wellicht terechte winnaars, maar wellicht ook niet. Marketing en populariteit spelen altijd enorm grote rollen en die kan je niet uit sluiten bij dergelijke awards.

Daarom zeggen de resultaten eigenlijk weinig over wat nou écht goede kopen zijn, er zullen veel 'ultimate' componenten de winnaar worden omdat ze (1) heel snel/mooi zijn en (2) erg bekend zijn onder een breed publiek door marketing.

Edit: nog een erg lastige categorie: beste moederbord. Socket 1150? Socket 1151? Socket AM3+? Hoe kan ik hier nou tussen kiezen, als ik ook nog dure en zeer sterke budget borden moet vergelijken van ook nog eens verschillende sockets? Dat is gewoon niet te doen.

[Reactie gewijzigd door stin00 op 26 november 2015 11:25]

Wellicht terechte winnaars, maar wellicht ook niet.
Correctie: maar waarschijnlijk ook niet.
Verder helemaal eens, ook met andere kritische reacties hier. Ik ga ook niet meer aan mee doen aan dit soort onzin. Meest populaire producten kan ik ook wel zien in de Pricewatch als je sorteer op "populair". Het zal waarschijnlijk vrij goed overeenkomen met de uitslagen van deze awards.
er bestaat van niets de "beste".
iets kan hele mooie specs hebben en heel goed uit de testen komen, maar als het niet voldoet aan mijn eisen is het voor mij niet de "beste".
voorbeeld beste laptop, ik hou van gamen dus wil een goeie videokaart, daarentegen mijn collega wil een hele lichte makkelijk mee te nemen laptop.
Er bestaat ook niet zoiets als "beste". Wat voor jou de beste smartphone is, hoeft dat voor mij niet te zijn. Ook door middel van testen kom je daar dus niet uit.

Deze awards laten inderdaad wel zien waar gebruikers zich goed bij voelen (dus wat na aankoop nog steeds aansluit bij hun wensen). Als je iets geïnformeerd hebt gekocht en het sluit nog steeds aan bij je wensen dan kan je het m.i. een goed product noemen.

De meeste Tweakers zullen zich eerst informeren voordat ze dit soort dingen kopen en kopen vervolgens wat hun het beste lijkt. Als dat na aankoop dus nog steeds zo is en ze stemmen op dat product dan valt er best iets voor te zeggen dat het het beste product van het jaar is.
Heb je in één van de topics al gezien dat dit jaar niet alleen het aantal stemmen, maar ook de review score meetelt? (in de verhouding 75 - 25 %).
Eerdere jaren was dit ook vaak genoemd. Dit jaar heeft tweakers hier blijkbaar een oplossing in gezocht, ben benieuwd of het daadwerkelijk invloed heeft op de uitslag.
Die populariteitscontest irriteer ik mij ook aan. Het zal wel te complex en tijdrovend zijn om het nog bij dit jaar te doen, maar misschien een idee om iets te doen met karmabadges en kwaliteit van gebruikersreviews. Als iemand karmakeizer is van een bepaalde categorie of een +3 review heeft geschreven over een bepaald product hecht ik in ieder geval een stuk meer waarde aan een nominatie of keuze van die persoon dan van een willekeurig iemand.

Nu zie je regelmatig nominaties van producten voorbij komen die het in de reviews al slecht doen, of het misschien in de reviews nog wel goed doen, maar waar heel veel QC-problemen mee zijn. Dat laatste zie je bijvoorbeeld veel met de Dell UltraSharp schermen. Geweldig op papier, goed in de reviews, maar voor de gemiddelde gebruiker slecht in de praktijk, omdat het vrijwel onmogelijk is om een goed exemplaar te krijgen.

Daarnaast zie je dat er vaak voor flagship modellen wordt gekozen en er nauwelijks naar prijs/kwaliteit gekeken wordt. In veel gevallen ligt die verhouding veel beter bij de mainstream modellen.
Ik pas, ik houd niet van een nominatie systeem omdat dat niet eerlijk is.

Een veel eerlijker systeem zou zijn dat er alle in 2015 actuele producten en alle providers etc gestemd kan worden.

Om die reden zal ik dit jaar helemaal niet stemmen.
Het is vast op allerlei punten af te vallen, maar je suggereert nu dat we alle 800 smartphones die nu te koop zijn zouden moeten aanbieden in een keuzelijst (en hetzelfde voor de andere categorieen). Is dat echt beter?

De beste bepalen zonder dat je op reeele wijze alle mogelijke kandidaten kunt beoordelen is nou eenmaal heel lastig. Zelfs bepalen wat die 'mogelijke kandidaten' dan zijn is al lastig.

Ik betwijfel echter of er heel andere producten uit zouden komen als we 800 keuzeopties zouden aanbieden in de lijst en dan onze bezoekers laten vertellen welke daarvan het beste is; men is nou eenmaal geneigd tot de mening dat zijn of haar eigen keuze de beste is. En er zal daardoor een sterke correlatie zitten tussen de meest populaire producten en de bij zo'n verkiezing gekozen beste producten.

Als we daadwerkelijk in staat zouden zijn de producten in een categorie allemaal te testen, objectief te beoordelen en te classificeren in deelcategorieen, dan zou er misschien een ander product naar voren komen. Maar dan nog zit het er dik in dat dat product dan alsnog tot de populairste behoort (maar misschien de nummer 5 is ofzo); want het is tenslotte de beste ;)

Overigens is de term 'de beste' zelf al discutabel... want een iphone 6 is vast beter dan een of andere goedkope chinaphone, maar zodra je de aanschafprijs mee laat wegen in het oordeel kan dat heel anders uitpakken.

[Reactie gewijzigd door ACM op 26 november 2015 11:32]

Het is vast op allerlei punten af te vallen, maar je suggereert nu dat we alle 800 smartphones die nu te koop zijn zouden moeten aanbieden in een keuzelijst (en hetzelfde voor de andere categorieen). Is dat echt beter?
Ja, dat is naar mijn mening eerlijker.
Tevens kun je zien hoeveel % er op een andere andere dan de grote Linux distros gestemd hebben. Anders beperkt het zich al snel tot Ubuntu.
Overigens is de term 'de beste' zelf al discutabel... want een iphone 6 is vast beter dan een of andere goedkope chinaphone, maar zodra je de aanschafprijs mee laat wegen in het oordeel kan dat heel anders uitpakken.
Sterker nog in deze verkiezing is de term 'de beste' IMO grote onzin.
'Mijn favoriete' zou veel beter zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 26 november 2015 12:00]

Wel zoals het nu wordt aangeboden. Geen onzin als we criteria krijgen waarmee een kader wordt gegeven voor de definitie van "beste".
Zoals de Best Buy Guides maken hier onderscheid in, maar kunnen wij nu van alle gebruikte grafische kaarten uit de BBG's een algemeen beste aanwijzen zonder enige criteria? Nee volgens mij niet. Laat staan uit alle mogelijke producten.
Wat je vaak ook hebt is een optie "andere"
Of "niet opgelijst"

Dan kan je desnoods nog de optie geven om iets in te voeren. Als je dit linkt aan de pricewatch komt het correcte product vanzelf naar boven en dan moet je dit ook niet handmatig checken.

Ik heb zelf ook al wel meermaals gehad dat er niet tussenstond waar ik op wou stemmen. Of dit dan iets uitmaakt dat betwijfel ik. Het is zo onpopulair dat het er niet eens tussenstaat, maar toch...

Op deze manier heb je een beperkte lijst met populaire producten en dan nog de optie voor iets anders aan te brengen.
Ik pas, ik houd niet van een nominatie systeem omdat dat niet eerlijk is.

Een veel eerlijker systeem zou zijn dat er alle in 2015 actuele producten en alle providers etc gestemd kan worden.

Om die reden zal ik dit jaar helemaal niet stemmen.
Bij de categorieën (zoals beste provider) kan dat. Bij productsoorten wordt dat denk ik voor sommigen wel héél uitgebreid, omdat er heel veel producten zijn uitgekomen, denk aan smartphones, moederborden en games. Dat worden er teveel om op te noemen anders voor die productsoorten.
[...]
Bij de categorieën (zoals beste provider) kan dat. Bij productsoorten wordt dat denk ik voor sommigen wel héél uitgebreid, omdat er heel veel producten zijn uitgekomen, denk aan smartphones, moederborden en games. Dat worden er teveel om op te noemen anders voor die productsoorten.
IMO is het helemaal niet te veel. Op het moment dat je een product uitkiest graaf je ook door deze lijst.
Mensen die dit niet doen en afgaan op de mening van de verkoper, moeten de verkoper maar laten kiezen of niet meedoen.
En hoe wilde je zoiets voorkomen? Dat gaat dus niet. ;) Filteren erop ook niet. Je weet niet wie wel zo'n stemmer is en wie niet.
En hoe wilde je zoiets voorkomen? Dat gaat dus niet. ;) Filteren erop ook niet. Je weet niet wie wel zo'n stemmer is en wie niet.
Ik heb het niet over voorkomen.
Het was een reactie op jouw opmerking dat het voor sommige wel héél uitgebreid is.
Wat IMO geen reden is waarom je het net zou moeten doen.
Ik bedoel, dat het uitgebreid zou worden als de keuze opties zouden zijn zoals jij zou willen, gewoonweg omdat er teveel uit is gebracht in een categorie, zoals bijvoorbeeld smartphones, terwijl waarschijnlijk een high end telefoon winnen zal (zelf denk ik dt de S6 gaat winnen, just a hunch)
Ik bedoel, dat het uitgebreid zou worden als de keuze opties zouden zijn zoals jij zou willen, gewoonweg omdat er teveel uit is gebracht in een categorie, zoals bijvoorbeeld smartphones, terwijl waarschijnlijk een high end telefoon winnen zal (zelf denk ik dt de S6 gaat winnen, just a hunch)
Ik vermoed dat het een Apple iPhone 6S (plus) gaat worden.

Maar wat ik bijvoorbeeld wil weten hoe de Fairphone 2 het doet. De kans dat deze genomineerd wordt zal erg klein zijn.
Jammer dat de categorie "Beste tweakblogs" ontbreekt. Tweakblogs blijft een ondergeschoven kindje...
vind ik ook,

tevens mis ik: Beste gadget, beste geluidsysteem,
Van GoT:
Ook nieuw dit jaar is dat we niet alleen jullie stemmen meetellen, maar ook de reviewscore. Dat doen we in de verhouding 75% stemmen en 25% reviewscore.
Dat is echt een grote verbetering. Al zou ik graag wel zien dat +3 reviews zwaarder tellen dan 0/+1 reviews, omdat +3 reviews vaak iets feitelijker zijn, en minder op de mening afgaan.
En ook karmabadges en aantal reviews. Zo is een 4,5/5 met twee reviews een stuk minder interessant dan 4,2/5 met 60 reviews. Ook kan een simpele review of een 0 of +1 uitgebreide review van iemand die karmakoning of -keizer is van die productcategorie of -serie best interessanter zijn dan een +2 review van willekeurig iemand (maar niet dan een +3).

Ook is het interessant om te zien hoe een product z'n score heeft behaald. Een gemiddelde van 4,0 kan veel beter zijn dan een gemiddelde van 4,3 als het veel consistenter is. Ik heb bijvoorbeeld liever een product dat alleen 4 sterren krijgt dan één die een hogere gemiddelde score heeft die alleen bestaat uit beoordelingen van 1 en 5 sterren. Die inconsistentie zie je bijvoorbeeld bij Dell UltraSharp beeldschermen en ook bij een aantal harde schijven van Seagate.
Zelf ben ik van mening (net als anderen) dat zodra je een keuze krijg uit X, Y en Z, het meer een populariteits verkiezing wordt. Als voorbeeld een internetprovider. Ik heb zelf (helaas) Ziggo, omdat er geen vergelijkbare concurrent is, maar ik ben absoluut niet (meer) tevreden over Ziggo. Met mij waarschijnlijk meer mensen, zeker na de fusie met UPC. Maar omdat Ziggo/UPC de grootste in NL is, zullen ze wel winnen.

Hetzelfde met de meeste categorieën, de meeste gebruikers hebben ervaring met één van de opties (bv alleen Apple tegenover Windows, Linux, Android, [insert] of een Samsung X televisie, en niet alle andere genomineerden.

Wat is de oplossing? Lastig. Je kunt wel iedereen een product laten beoordelen, maar als gebruiker A en B allebei iets even goed vinden, geeft A een 8 en B een 9, dus dat is ook niet 100%, al niet te spreken van haters ten opzichte van een merk.

Ik zal wellicht alleen kunnen stemmen voor de beste game en beste webwinkel, wellicht beste laptop, maar ook dat is omdat ik (zeker met laptop), vrij honkvast ben.
Oeii, ik had graag een categorie voor beste Beamer gezien. Sowieso een beetje ondergeschoven kindje imo :)
Nja, May the best devices win :9

[Reactie gewijzigd door Scorp op 26 november 2015 13:31]

Ik mis eigenlijk wel een categorie "Beste hostingprovider (nl)".

Als die categorie er zou zijn zou ik TransIP nomineren vanwege een grote uptime, zelf alles regelen in een custom build controlpanel, hoge uptime en goede communicatie bij storingen en onderhoud.
Stemmen dat is waar ik blij van word!
Mijn democratische stem!

2015 was een mooi jaar met: Braswell, Broadwell en Skylake en Z170 chipset dat heel bijzonder chip is geworden! Met 26 PCI Express 3.0 lanes in-totaal (+ nog eens 16 PCI Express 3.0 vanuit de processor). GPU hadden we de AMD Radeon 300-reeks en de Furry X

2016: Broadwell-E en Skylake-E en de Zen van AMD (gaat AMD terugslaan?). GPU: Pascal 16nm nVidia en AMD Radeon 14nm, belooft een mooi jaar te worden.

Intel heeft zijn best gedaan, vooral op de Z170 en in de processors na Sandy Brigde weer een goede overklokbaar CPU

Ik heb net "Skylake 6700K" alleen neem ik een High-End GPU in 2016 als vervanger van mijn R9 290!

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 26 november 2015 18:36]

Jammer dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen beste mobiele provider, en beste mobiele netwerk.
Op een stuk of 15 dingen gestemd (hoewel een stuk of 3 daarvan dan weer enkel 'negatieve stemmen' waren voor bepaalde producten)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee