Door Femme Taken

Architect

Verbeterde vraagtopics en notificaties - Development-iteratie #80

26-01-2016 • 12:23

51 Linkedin

Onze developers hebben iteratie #80 voltooid. In de afgelopen drie weken lag de focus op het verbeteren van de vraagtopics op het forum. Daarnaast hebben we de werking van de notificaties verbeterd en een aantal bugs opgelost.

Verbeteren vraagtopics

Bij de release van de vorige iteratie introduceerden we een basisversie van het vraag & antwoord-concept op het forum. In de afgelopen drie weken hebben we gewerkt aan het verbeteren van de functionaliteit en onder andere een nieuw formulier gebouwd voor het toevoegen van topics, een nieuwe lay-out ontwikkeld voor topics in de onderwerpomgeving en een karmabonus toegevoegd voor het beste antwoord. Verder sturen we nu een notificatie als de vraagsteller jouw reactie als beste antwoord heeft gemarkeerd.

Het nieuwe topicformulier heeft een eenvoudigere lay-out gekregen en is voorzien van instructies die vraagstellers moeten helpen bij het formuleren van hun vraag.

We hebben de forumtab in de onderwerpomgevingen hernoemd naar ‘Discussies & vragen’, zodat duidelijker is dat je onder deze tab vragen over het onderwerp kunt vinden. In de nieuwe listing is het mogelijk om de startpost van een topic open te klappen. In het geval van een vraag wordt ook het eventuele beste antwoord opengeklapt.

Verbeterde werking van notificaties

Nieuwe notificaties worden niet meer automatisch als gelezen beschouwd als je de notificatie-overlay opent, maar doen dat pas als je op een notificatie klikt. Je kunt notificaties ook als gelezen markeren door te klikken op het icoontje links van de thumbnail of in het overzicht van alle recente notificaties op ‘Markeer alle notificaties als gelezen’.

Naast de bovenstaande veranderingen hebben we notificaties toegevoegd voor het markeren van je forumpost als beste antwoord en het ontvangen van een thumbs-up voor je forumpost. Als een andere gebruiker zijn waardering voor jouw post laat blijken door een thumbs-up te geven, krijg je daar nu dus een berichtje van.

Sortering van winkels in de prijslisting

De sortering van de winkels in de prijslisting is iets aangepast om deze eerlijker te maken. Voorheen werd de lijst gesorteerd op prijs en het onafgeronde gemiddelde van de shopreviews. Dit had tot gevolg dat een winkel met een gemiddelde van 4,5 sterren en twee reviews hoger werd gesorteerd dan een winkel met een gemiddelde van 4,3 sterren en dertig reviews. We sorteren nu op prijs en een gemiddelde shopreviewbeoordeling die afgerond is op een halve ster. Als verschillende shops hetzelfde afgeronde gemiddelde hebben, wordt de shop met het hoogste aantal shopreviews als eerste getoond. Het aantal reviews wordt weergegeven achter de sterren.

En verder…

 • deden we onderzoek naar het serveren van de site over https, het asynchroon laden van banners en het upgraden naar PHP7;
 • hebben we een bug gefikst die verhinderde dat wenslijsten gekopieerd konden worden;
 • hebben we een fout verholpen die verhinderde dat gebruikers zich voor de nieuwsbrief konden aanmelden.

Reacties (51)

Wijzig sortering
De bevindingen in het PHP7 onderzoek is hopelijk eens een artikeltje waard hier. Sowieso nieuwe zaken in de praktijk mogen hier wel vaker langs komen.
Dat is wel de bedoeling, maar doen we liefst pas als het live gaat. Dan hebben we tenminste ook praktijkcijfers over de performance-winst.

Wat we tot nu toe hebben gedaan lag in lijn met de upgrade-guide; allerlei deprecated functies van php vervangen door de actuele versie, etc.
Het hier benoemde onderzoek ging verder vooral naar hoe we onze site geautomatiseerd kunnen testen om te zien of er nog meer zaken kapot zijn; het is nogal veel werk om dat met de hand te testen en op die manier hopen we in ieder geval een deel van het testwerk te kunnen besparen.
Ben benieuwd in elk geval. Altijd interessant om te zien hoe technologie zich houdt onder de hordes hongerige Tweakers ;)
Leuk idee, ik zal eens een balletje opgooien
Ik ben hier ook erg benieuwd naar. Niet alleen naar de performancewinst, maar ook de benodigde aanpassingen en effort daarin, en andere issues (compatibility, legacy code) die jullie daar bij tegengekomen zijn.
En verder…

deden we onderzoek naar het serveren van de site over https, het asynchroon laden van banners en het upgraden naar PHP7;
En het resultaat is?
Komt HTTPS binnenkort?
(en hoe zit het met IPv6?)

Verder weer zoals gewoonlijk mooie stappen vooruit!
Het waren meer 'wat moeten we doen om'-onderzoeken. Voor HTTPS willen we bijvoorbeeld liefst geen 'mixed content'-meldingen hebben, wat lastig is te combineren met de huidige werking van het forum.
Het onderzoek richtte zich dan ook vooral op hoe we daar zoal mee om kunnen gaan. Nu moeten we nog aan de slag met een proof of concept. Overigens gaan we sowieso niet over voor we nieuwe loadbalancers hebben. We willen liefst wel de SSL-termination actueel hebben, voor we dat doen, en dan bij voorkeur ook gelijk met HTTP/2 om de prestatieverliezen te compenseren :)

Voor IPv6 zijn die loadbalancers ook nuttig, hoewel niet strict noodzakelijk. Ik verwacht echter wel dat we het pas na de implementatie van de loadbalancers uitrollen, anders moeten we de IPv6-setup (deels) twee keer doen.
Dank voor de info, prestatie verlies is waar ik ook tegenaan hik, https voor een site als tweakers heeft voor mij nul waarde. HTTP/2 wel :Y)
Thnx voor de opheldering.
Mixed content meldingen zijn inderdaad zaken die je niet wilt hebben.

succes met testen en uitzoeken :)
Het resultaat is dat we nu (beter) weten wat er technisch nodig is om de site over HTTPS te laten gaan. Met die informatie kunnen we een betere inschatting maken van de tijd die dat project zal gaan kosten, en kunnen we dat afzetten tegenover andere projecten om zo de prioriteit beter te bepalen :P

Ergo: het is de eerste opmaat naar een daadwerkelijk project, maar het zegt nog niets over 'of' en 'wanneer'. Dat zal pas later besloten worden...
Jammer dat het nieuwe overzicht alleen geld voor forum tags en niet bij normale zoekresultaten. Het was echt even zoeken om bij het vragen topics overzicht te komen.
Ze staan sowieso gemarkeerd met 'Vraag' en een vraagteken-icoon in de reguliere lijsten van topics. De variant met geintegreerde topicstart- en beste-antwoordweergave zijn helaas lastiger toe te passen op de pagina's die jij noemt.

Sowieso zorgt al die extra data ervan dat onze servers meer werk hebben en de flinke berg extra html dat jouw browser meer rekenwerk moet doen voor het laden; het wordt er dus niet sneller op als we dat de standaardweergave zouden maken (ik weet overigens niet of dat het plan is om toch wel te doen).

[Reactie gewijzigd door ACM op 26 januari 2016 13:25]

Dat is niet direct een reden om het niet te doen, je doet het immers nu ook al met tags. Dat ter zijde, als de belasting een probleem vormt dan kan er toch naar een andere oplossing gezocht worden om de nieuwe weergave toch aan te bieden. Het is nu zelfs niet mogelijk een filter in te stellen om alleen vraag topics te laten zien!
Een filter om enkel vraag topics weer te geven staat los van waar de nieuwe listing wordt weergegeven. Er is dan ook al een ticket om dit generiek op te lossen en overal, waar van toepassing dat filter te tonen.
Het is op dit moment inderdaad nogal omslachtig om vanuit een zoekopdracht op het forum bij de Discussies & Vragen-tab van een bijpassend onderwerp te komen. Stel je zoekt op 'iphone' dan is er nergens een resultaat of link te bekennen die je verwijst naar iPhone > Discussies & vragen. Dat moet beter.
Zou het niet logischer zijn als het standaard type voor nieuwe topics een vraagtopic is, mede omdat deze veel vaker geopend (zouden moeten) worden?
Het hangt heel erg van welk deel van het forum af wat handig is. Spielerij zal meer discussietopics hebben, waar de component adviezen meer vragen zullen zijn
Inderdaad, het hangt maar het van het forum af. Ik denk dat we over een tijdje wel wat cijfers kunnen verzamelen over het meest gebruikte type sinds de introductie van die functie. Op basis daarvan kunnen we dan een keuze maken. Of zelfs per forum het kunnen instellen van de default.
Nu zie je al dat veel vraagtopics worden geopend waar uiteindelijk geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden, en het topic in een discussie verzandt. Lijkt me dus niet zo'n goed idee. :)
Er wordt nog weinig 'geplust' op het forum, sinds de invoering. Jammer.
Vind dat wel meevallen. In bepaalde (langlopende) topics zijn er meerdere mensen die relatief vaak plussen. In kortlopende topics (o.a. vragen) is dat minder het geval. Een van de nadelen van het plussen is wel dat de 'gepluste' Tweaker geen notificatie krijgt van het aantal plusjes. Voor wie plus je dan? ;)
Ik denk dat het gebrek aan notificaties daar ook debet aan zijn. Er is amper awareness voor de feature, en tot nu toe ging een +1 meestal gewoon de leegte in. Nu je daar actief van op de hoogte wordt gebracht gaat het hopelijk ook meer leven en zullen mensen die ge+1'd worden dat ook zelf vaker gaan doen, zoals je in andere communities veel ziet.
Allemaal leuke stukjes verbetering, maarre:

Ik heb nog steeds een doos chocolade in de aanbieding voor diegene die DM's doorzoekbaar maakt :9
Denk aan
https://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate
http://www.tonyschocolonely.com/
http://www.verkade.nl/producten/chocolade/
http://www.jamin.nl/online_bestellen_c4685/chocolade.html
De kosten zijn groter dan de opbrengsten bij jouw aanbod. ;) We krijgen die vraag zo weinig dat dit verzoek op 'denied' staat.
Helaas heb ik geen overcomplete Zwitserse bankrekeningen waarmee dit te evt te financieren zou zijn, dus de doos choco, desnoods 2 dozen is het wel zo'n beetje qua inbreng :)
Ik zal verder niet zeuren & leuren met chocolade,(een DM met een suggestie komt naar je toe).
We maken graag fixes voor jullie en daar hoeft niets tegenover te staan. ;) Het is wel zo dat we keuzes moeten maken bij onze investeringen van devtijd/resources. Zoeken in DM's scoort daarbij -helaas voor jou- niet hoog.
Kunnen we een knop krijgen die notificaties als gelezen markeren?

Ik had net 4 notificaties, 2 als reacties in hetzelfde topic, 2 als reacties op een reactie van mijn in een nieuwsartikel.
Op dit moment moet ik ze alle 4 aanklikken terwijl ik het topic open heb staan, en ik bij het nieuwsartikel direct beide berichten zag.
Staat in het artikel, gewoon op de twee ballonnetjes links klikken als je een notificatie als gelezen wilt markeren.

http://static.tweakers.ne...XaNmHaUYg9ZKQu5X/full.png

[Reactie gewijzigd door Zeehond op 26 januari 2016 16:09]

Ik bedoel hiermee een knop die alles in 1 keer op gelezen zet.
Aha, Daarvoor moet je bij recente notificaties zijn. Al zou ik het wel handiger vinden als die knop gewoon direct in het menu beschikbaar is.
De verbetering van de sortering van de shops was erg welkom. Snapte zelf niet dat 1 review van 5 sterren hoger stond dan 30 van 4.5 :Y)
De verbetering van de sortering van de shops was erg welkom. Snapte zelf niet dat 1 review van 5 sterren hoger stond dan 30 van 4.5 :Y)
Als ik het goed begrepen heb gaat dat hetzelfde blijven.

Als ze allebei 4,5 sterren hadden gaat die met 30 reviews hoger komen dan die met 5 reviews.
Persoonlijk hecht ik meer aan het aantal reviews die ongeveer hetzelfde benoemen als een paar die extreem hoog of laag scoren. Enfin, bedankt voor de uitlichting!
Kan zo'n topic warning niet alleen bij topics die er eentje onderaan hebben staan? Nu heeft het GKMT er ook eentje terwijl daar van oorsprong (of ik heb die nooit gezien) er geen stond ;)
Alleen de opmaak is veranderd. Blijkbaar had het GKMT topic er voorheen ook al een, maar valt die nu pas op :P
Leuk, die nieuwe notificaties! Kan er ook een nieuwe notificatie komen wanneer er een V&A beoordeling geplaatst wordt op je profiel? Heb hier al een keer een topic over geopend, maar lijkt niet echt prioriteit te hebben? Als er nu een (onterechte) negatieve beoordeling wordt geplaatst, zie je het soms pas na een paar weken en moet je dan nog de discussie gaan voeren. :)
Lijkt me inderdaad een logische verzoek, als je beoordeeld wordt wil je daar van op de hoogte gesteld worden. Gaan we even bekijken, bedankt!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee