Door Ning Xu

Product Manager

Het herschrijven van imageopslag - Development-iteratie #75

06-10-2015 • 12:16

35 Linkedin

Iteratie #75 is afgerond. De belangrijkste ontwikkelingen in deze iteratie zijn het herschrijven van de manier waarop we afbeeldingen opslaan op disk en het samenvoegen van de iconen voor notificaties en dm's rechtsboven aan de pagina.

In deze iteratie hebben we een groot deel van de tijd in drie aparte branches gewerkt. In één geval was dat omdat het werk domweg niet in één iteratie paste en in de andere twee omdat we eerst bètatests willen doen. Dat heeft helaas tot gevolg dat we op het moment van schrijven weinig van de vernieuwingen al daadwerkelijk hebben kunnen doorvoeren. Het werk hiervoor omvat onder andere het herschrijven van de manier waarop we afbeeldingen opslaan op disk, en het samenvoegen van de iconen voor notificaties en berichten rechtsboven in de navigatiebalk. Er komt een aantal verbeteringen met veel impact aan, dus houd de komende .plans in de gaten.

Image storage en upload

We zijn druk bezig met het herschrijven van de manier waarop we ons bestandssysteem aanspreken. Op dit moment wordt er in de code standaard van uitgegaan dat we een Posix-filesystem gebruiken, bijvoorbeeld een gedeelde nfs-server. Hoewel we nog geen concrete plannen hebben om dat te vervangen door een ander type opslagsysteem, zoals object storage, is het niet handig dat onze code te veel op Posix is vastgepind. We zijn dit nu zo aan het herschrijven dat de manier van opslag eenvoudig(er) veranderd kan worden. Dit is een forse klus. In de komende iteratie beginnen we met één type afbeelding en als dat goed werkt, zullen we in de volgende iteraties afbeeldingen in andere functies van de site kunnen overzetten.

Behalve met het verbeteren van de opslag zijn we bezig om de gebruikservaringen van het uploaden van afbeeldingen te verbeteren. Zo is het momenteel in veel gevallen nodig om een afbeelding in een bepaald (maximum)formaat te uploaden en moeten afbeeldingen nog per stuk geüpload worden. We willen afbeeldingen automatisch in het gewenste formaat omzetten en multi-upload mogelijk maken. Dit is een langetermijnproject, waarbij we eerst focussen op het uploaden van foto's bij gebruikersreviews. We verwachten de nieuwe foto-uploadinterface in een van de komende iteraties te kunnen releasen.

Samenvoegen berichten en notificaties in header

Om de eenvoud van de navigatie op Tweakers te bewaren hebben we besloten om berichten en notificaties samen te voegen, aangezien beide vergelijkbare functionaliteit bieden. Dit betekent dat je in de toekomst een notificatie zult ontvangen als er een nieuw bericht naar jou is gestuurd. Notificaties van berichten komen in een overzicht samen met andere notificaties over bijvoorbeeld prijsalerts en reacties van andere gebruikers op jouw bijdragen. De verschillende soorten notificaties zullen goed van elkaar te onderscheiden zijn en ook maken we het mogelijk om notificaties eenvoudig als gelezen of ongelezen te markeren.

Het project om berichten en notificaties samen te voegen in de header is work in progress. Binnenkort gaan we bètatesten met de crew en de abonnees om te onderzoeken of de wijziging bevalt en of er nog verbeteringen nodig zijn.

Responsive tab-navigatie

Op het responsive design was niet altijd voor iedereen duidelijk dat de dropdown de tabnavigatie bevatte. Hierbij hebben we ervoor gekozen de eerste tabs voortaan te laten zien en de rest onder te brengen in een dropdown, zoals we dat op de desktop ook doen.

En verder

Daarnaast hebben we gewerkt aan enkele kleine en grote dingen op verschillende onderdelen van de site:

 • een onderdeel van het userprofielgebied is nu responsive (nog niet af);
 • bij Downloads listing is nu een OS-filter;
 • croptool in Bewerken -> Profiel -> Avatar ondersteunt animated gifs nu beter;
 • Veel stylingissues op grade B zijn verbeterd.

Reacties (35)

Wijzig sortering
Blijf het leuk vinden dat die Dev Roundups er zijn. Hoe zit het met eventuele open-source plannen? Het zou natuurlijk bijzonder zijn als Tweakers.net wat kennis en code deelt terwijl Tweakers waar mogelijk een steentje bijdragen. Ik weet dat het wat utopisch is maar hoe denken jullie er over?
Check ons Github-account eens. Daarnaast hebben we al diverse bugs in Symfony en andere projecten opgelost en dmv een pull request terug laten mergen naar het project.
Nice! Toevallig zie ik MockMock staan, dat zouden jullie echt als suggestie naar XAMPP/MAMP/AMP moeten sturen!

Het lijkt mij briljant handig voor local email testing _/-\o_
Onder Windows gebruik ik SMTP4Dev, een erg simpel maar doeltreffend programma'tje.
Ik gebruik toevallig hetzelfde programma, simpel en portable :D

Ik gebruik een app van de app store om de emails te openen omdat in windows 8/10 deze niet te openen zijn met de standaard mail app :/
Super! Op mijn werk zit ik vast aan Mac, maar thuis heb in een Windows PC.
Deze tooltjes zocht ik echt al best lang, voornamelijk omdat ons kantoor IP regelmatig geblacklist is...
Zeker een goede herschrijving met betrekking tot de Responsive tab navigatie! En ook is het fijn dat je nu een notificatie gaat krijgen bij een nieuw bericht :)
je kreeg eerst ook gewoon een notificatie bij nieuwe berichten (ook forum als je gequote word) echter komt het nu onder 1 lijst ipv 2 losse, vond de oude setup beter. Al die notificaties van reacties op jouw bericht zijn minder relevant dan DM's als je met V&A actief bent. Zo kunnen er DM's doorheen gaan glippen.
Ik vind het inderdaad veel fijner om de berichten en de notificaties van bijvoorbeeld reacties gescheiden te houden. Ik ben door deze mogelijke verandering bang dat het allemaal door elkaar heen gaat lopen en onoverzichtelijk word.
Toch zijn het uiteindelijk dezelfde 'notificaties'; je krijgt een melding dat je bent gequote, er een prijs alert is of je een nieuw berichtje hebt etc. De functionaliteit is hetzelfde. Je vindt het een alleen belangrijker dan het ander, maar als je zo redeneert zou je voor prijsalerts of quotes ook allemaal aparte icoontjes kunnen verantwoorden.
maar als je zo redeneert zou je voor prijsalerts of quotes ook allemaal aparte icoontjes kunnen verantwoorden.
Goed plan!

Seriously though, als je dat onderscheid kunt maken in een enkel icoontje zou ik het geen slecht idee vinden.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 6 oktober 2015 12:48]

Er komt in de overlay voor elke notificatie een icoon dat het type aangeeft (zie screenshot hierboven). Er zijn iconen voor berichten/DM's, reacties, prijsalerts, broadcast berichten, downloads en reacties op Pricewatch-meldpuntverzoeken die je hebt ingestuurd. De verschillende soorten notificaties worden dus al een stuk beter herkenbaar dan nu.

[Reactie gewijzigd door Femme op 6 oktober 2015 12:55]

Ben het er helemaal mee eens dat gescheiden notificaties mogelijk moeten blijven. Als je een reactie op het forum later wilt lezen kun je zonder open klikken niet meer zien of je dm's hebt. Misschien een spit-icon? Dus linkerkant groen als er dm's zijn, rechterkant groen als er notifications zijn, of helemaal groen in geval van beide?
Daarom 'glippen' ze er nu ook niet meer tussendoor, ze worden pas als gelezen gemarkeerd als je erop geclicked hebt, dus hetzelfde als bij berichten.
Toch zou ik graag apart kunnen zien of ik nog ongelezen DM's heb en of ik nog ongelezen reacties heb. DM's zijn in de regel wat dringender dan reacties op de FP of op het forum. Ik kan er nu bijvoorbeeld voor kiezen om de reacties nog even niet te lezen. Straks blijft het icoontje gewoon groen en valt het niet meer op dat ik een ongelezen DM heb. Het maakt mij niet zoveel uit of het in hetzelfde menuutje staat, maar dat onderscheid is voor mij wel belangrijk. Het is natuurlijk extra zuur dat ik die functionaliteit moet missen terwijl er nota bene twee knoppen naast staan die ik respectievelijk zeer zelden en nooit gebruik 8)7. Maar goed, we gaan het zien in de beta :)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 6 oktober 2015 12:37]

Voor gebruikers die veel berichten en andere notificaties krijgen kan ik me voorstellen dat de nieuwe situatie minder overzichtelijk is. We zouden een simpel filter kunnen toevoegen waarmee je notificaties kunt filteren op type en ook meteen kunt zien hoeveel notificaties er van het betreffende type zijn. Dat kan in de vorm van een regel met bijv. 'Berichten (8) - Reacties (3) - Overigen (2)' bovenin de overlay.

Een ander idee is om het ballonnetje met het aantal ongelezen notificaties een andere kleur te geven als er nieuwe berichten/DM's tussen zitten. Ik denk dat de meeste gebruikers nieuwe berichten wel het belangrijkste type notificaties vinden.
Voorstel: toon het balon/wolk-icoontje (DM) wanneer er ook een ongelezen DM is en toon het alarmbel-icoontje wanneer er enkel quotes van reacties of andere zaken zijn.
In mijn ogen wordt het dan onduidelijker. Als er allerlei icoontje verschijnen of verdwijnen, maak je het er niet gebruiksvriendelijker van... Ik zie dan meer iets in Femme's voorstel om in het lijstje te kunnen filteren oid.
Geef mensen gewoon de optie bij de profielvoorkeuren. Zet in de Iteratie dat standaard voor iedereen de nieuwe situatie in gaat, mocht je de oude terug willen dan kan dat in je profiel :).
Tweakers heeft al genoeg voorkeuren die de layout veranderen waardoor het alleen maar meer tijd kosten om te onderhouden, ik denk niet dat ze er nog een bij willen ;)
AuteurAnoniem: 601629
@_David_6 oktober 2015 14:07
Als een gebruiker van Tweakers ben ik helemaal met je mee eens.

Als een werknemer van Tweakers (aka productmanager die samen met development om de site te verbeteren) ben ik 100x meer met je mee eens :P Opties en mogelijkheden zijn mooi, maar niet altijd. Als we echt een goed product willen maken, moeten we samen met de gebruikers beter leren om keuze te maken.
Als al die voorkeuren er al zijn, wil dat (denk ik?) ook zeggen dat er dus al een heleboel aangepast is. Waarom dan al die aanpassingen destijds, of waarom alsnog al die mogelijkheden? ;)

Daarnaast: 'If it ain't broke, don't fix it!'
AuteurAnoniem: 601629
@_David_6 oktober 2015 14:07
Verkeerde post ;(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601629 op 6 oktober 2015 14:07]

Als we overal een setting voor moeten maken, betekent dat eigenlijk dat we twee versies van de code moeten onderhouden. Dat willen we zoveel mogelijk voorkomen.
Daar zit wel wat in ja.
Eventueel zou je ook een kolomstructuur kunnen hanteren in de popup?
De avatar kan weg in de notificatie, draagt niet enorm veel bij. Met de ruimte die je dan wint (en een beetje extra ruimte) een extra kolom toevoegen met daarin de DM's.
Ik wil het wel in 1 oogopslag kunnen zien, niet dat ik de hele tijd dat lijstje open moet klikken.
Ik heb liever dat de instellingenknop verdwijnt naar een plek onder je nickname dan de geschieden DM/notificaties. Instellingen gebruik ik zelden, maar die andere twee dagelijks. Daarbij vind ik DM-verkeer urgenter dan notificaties.
Nog steeds staan mobiel de instellingen altijd in beeld, maar de notificaties achter een knop. Rare prioriteit aangezien notificaties met regelmaat voorbij komen waar naar de instellingen 1 keer gekeken is.
AuteurAnoniem: 601629
@n8n6 oktober 2015 16:44
De instellingen icon is nu meer voor de niet-ingelogde gebruikers. Terwijl hij standaard daar staat, dus ook zichtbaar voor gebruikers die wel ingelogd zijn.
Maar wel een goede vraag: als een bezoeker niet ingelogd is, hoe belangrijk is het voor hem om "instellingen" te hebben/doen? De landinstelling is misschien wel belangrijk. >> Dus, dit moeten we verder even kijken :)
Die landinstelling kan je eenmalig vragen wanneer men de pricewatch opent. Het kunnen wijzigen van instellingen lijkt me prima voor enkel leden.
Kunnen jullie de "Ongemoddereerd" knop wat aanpassen? Bijvoorbeeld door er een vraagteken in te zetten ipv text? Op m'n mobiel (Z2) valt de knop nu op een tweede regel. Dat ziet er best raar uit en het kost natuurlijk extra ruimte.
Er loopt in ieder geval al een topic voor een Mooie Features: [Feature] Ongemodereerd kleiner
Psst, mogelijk een leuke toevoeging: desktop notificaties
Ik raad aan om een js library te gebruiken https://github.com/alexgibson/notify.js/ scheelt een hoop gedoe met het cross compatible te maken van de code :D
Mooi dat de tabs nu op de mobiel zichtbaar zijn. Het zou nog mooier zijn als je zelf de drie zichtbare zou kunnen kiezen of de volgorde zelf kunt kiezen. De meest gebruikte (spreek even voor mijzelf) moet ik nog in de pulldown aanklikken.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee