Door Maite de Jong

Manager Product

Development-round-up - Iteratie #71

14-07-2015 • 13:11

69 Linkedin

Vandaag releasen we iteratie #71, waarin we 80 tickets hebben weggewerkt. In deze iteratie lag de focus op verbeteringen in de Pricewatch en het uitrollen van de singlepage-review.

Specificatietabblad productuitvoeringen

Afgelopen jaar hebben we verschillende usabilitytests uitgevoerd, waarbij gebruikers keer op keer moeite hadden met het verwerken van de informatie die we op het specificatietabblad bij productuitvoeringen tonen. Gebruikers zijn erg enthousiast over de complete informatie die Tweakers over producten biedt, maar al deze informatie kan ook overweldigend zijn. Dit is zeker het geval wanneer een gebruiker minder verstand heeft van het product dat bekeken wordt. Tegelijkertijd hebben we een grote groep gebruikers die prima overweg kan met al deze informatie en probleemloos relevante informatie uit dit tabblad kan filteren. Sterker nog, zij vinden het juist heel fijn om alle informatie in een keer te kunnen bekijken.

Met deze input hebben we een nieuwe layout voor het specificatietabblad ontworpen en dit voorgelegd aan onder meer de abonnees. Hierbij hebben we twee varianten getoetst: bij de eerste variant lieten we meteen alle specificaties zien en bij de tweede variant klapten we de specificaties standaard in. De meningen over welke variant beter was, liepen sterk uiteen.

We hebben er daarom voor gekozen om een variant te bouwen waarbij je als gebruiker standaard een kort maar krachtig overzicht krijgt van alle specs, maar de mogelijkheid hebt om alle specificaties met één klik open te klappen. Doe je dat, dan wordt die setting voor je onthouden. Verder kregen we de feedback om meer gebruik te maken van de witruimte naast de specs, we hebben ervoor gekozen om deze ruimte te gebruiken voor mooie, grote productafbeeldingen.

Productvideos en afbeeldingen in de Pricewatch

In de Pricewatch streven we ernaar om gebruikers een zo compleet mogelijk beeld te geven van producten. De specificaties leveren hier een grote bijdrage aan, maar het oog wil ook wat. Daarom hebben we deze iteratie ook focus gelegd op het vergroten van het aantal productafbeeldingen en het technisch mogelijk maken van het toevoegen van productvideos in de Pricewatch. In de komende periode zullen we bij producten externe video content gaan toevoegen in de productheader, waarbij we de nadruk leggen op het ‘kort’ weergeven van het product zonder daar een oordeel over te geven. We gaan hier in de komende periode mee testen.

Singlepage-weergave van reviews

Uit een onderzoek dat we afgelopen voorjaar deden, bleek dat jullie graag de mogelijkheid willen om reviews op één pagina te bekijken, in plaats van verdeeld over meerdere pagina's. Enige tijd geleden hebben we deze ‘singlepage-review’ ontwikkeld in een bèta-omgeving en de abonnees gevraagd dit uit te proberen. Inmiddels hebben we alle feedback verwerkt en zijn we er nu klaar voor om de singlepage-review voor iedereen beschikbaar te stellen. Voorlopig zal de multipage-weergave nog de standaard weergave blijven.

PHP7 en refactoring e-mailfunctionaliteit

We zijn ook begonnen om onze codebase voor te bereiden op de komst van PHP7. Deze sprint hebben we werk gemaakt van nog wat overgebleven deprecated functies en hebben we in kaart gebracht wat er nog meer veranderd zou moeten worden; de benodigde hoeveelheid werk lijkt mee te vallen. Als de door ons gebruikte pecl-modules ook op tijd zijn, zouden we kort na de eerste paar bug-fix releases over moeten kunnen stappen.

Verder zijn we doorgegaan met het refactoren van de functionaliteit die e-mails verstuurt. Hier zou je niets van moeten merken, maar als een e-mail niet goed gaat, horen we het natuurlijk graag.

En verder:

 • zijn we doorgegaan met het verwerken van de feedback op het nieuwe karmasysteem, waarbij we onder andere de mogelijkheid hebben toegevoegd om vanuit de overlay naar een onderwerp te navigeren
 • hebben we verschillende bugs gefixt en improvements gedaan op de profielpagina’s
 • plaatsen we nu de nieuwste Best Buy Guides op de frontpage
 • tonen we nu exif-gegevens in de imageviewer bij camerareviews
 • hebben we naar aanleiding van feedback op het vorige .plan het voor onze pc-gamende gebruikers mogelijk gemaakt om een link naar hun Steam-profiel toe te voegen aan de social media-links
 • hebben we nog veel kleine improvements en bugfixes doorgevoerd

Reacties (69)

Wijzig sortering
Mijn "Uitgelichte gebruikersreviews, Nu op het forum en Populaire tweakblogs" zijn zojuist stuk gegaan (leeg). Heeft dit met deze iteratie te maken?
Wij gaan er meteen naar kijken...

Gefixed 8-)

[Reactie gewijzigd door Xav op 14 juli 2015 13:47]

Het lijkt erop dat de views van productreviews niet meer omhoog gaan, of is de ververstijd verhoogd?
Dit hebben we inmiddels verholpen :)
Edit: Hmm, nog niet helemaal. We zijn er nog mee bezig...

[Reactie gewijzigd door koku op 14 juli 2015 16:41]

mischien een caching optie die niet helemaal lekker staat ;)
Ik verwacht haast stuk met deze iteratie, maar dat zullen ze wel zo gefixed hebben :)
Precies hetzelfde hier. Zou het met gostery/adblockers te maken kunnen hebben? Geen trek om ze uit te zetten om het te testen overigens :+

Inmiddels lijkt het ook weer gerepareerd :)

[Reactie gewijzigd door LankHoar op 14 juli 2015 14:49]

+1Anoniem: 16328
14 juli 2015 13:34
Ben ik de enige die op die inhoudsopgave wilde klikken?
Hier ook. 'Hey singlepage-weergave, leuk even zien hoe dat werkt'...Oh wacht. Maar wel een goede ontwikkeling. Geef mij maar een wall of text bij een review, die losse pagina's om doorheen te klikken vond ik al niet handig. Ook de uitklapbare specs bij producten is mooi uitgewerkt.
Multipage opmaak was misschien nuttig in vorige eeuw, maar pc's internet en geheugen zijn al dermate geëvolueerd dat het compleet nutteloos geworden is.
+10 wat mij betreft.
sommige mensen schrikken af van een muur van text, zeker bij reviews van bijvoorbeeld meerdere videokaarten ben ik zelf alleen geintereseerd in de hoogste klasse modellen, dan heb je geen zin om te zoeken tussen de mega lap text.

Voor single-product reviews, zoals de zeer diepgaande reviews van foritain (als ik het goed schrijf :+ ) is een enkele pagina wel prettig. Al geld hetzelfde, een lap tekst kan afscrhikken. Ook voor mobiele telefonie kan het prettiger zijn het te verdelen over meerdere paginas, of gebruik maken van lazy loading (al weet ik niet of dit ook bij teksten mogelijk is) waardoor je niet ellelang op 1 pagina moet wachten door afbeeldingen/css etc.
je kan op singel pages toch ook bookmarks oid. zetten zodat je bvb direct naar de conclusie kan springen.
dus je zou nog steeds een inhoudstafel bovenaan kunnen zetten

lees net de fury review in SP, als je ver genoeg naar beneden scrolt krijg je automatisch de inhoudstafel scrollend in het anders o zo witte vlak rechts _/-\o_

[Reactie gewijzigd door bigbadbull op 14 juli 2015 17:13]

Ik vond de knop om terug te gaan naar multi-page niet meteen terug.

Zou die niet beter bij die inhoudsopgave rechts staan in plaats van onder het artikel bij delen?
misschien wel, die staat redelijk nutteloos te wezen zo onderaan de pagina.
Misschien had deze ook bete bovenaan blijven staan, of zoals jij voorstelt bij de inhoudsopgave.
*ah* zie nu ook inderdaad de inhoudsopgave rechts, dat werkt wel netjes :)
We hebben op dit moment keuze gemaakt om beide single en multi page te support-en.
We zijn ook benieuwd hoe mensen in algemeen ervaren en wat de "gemiddelde voorkeur" is.
Dus we gaan verder analyseren en ontwikkelen.
Willen jullie PHP7 al gaan draaien voor de final versie uitkomt? Wat is het timeframe?
Je kunt al gewoon voorbereiden zodat je als het moment daar is bij een stable release, je niet met deprecated meuk zit. Zoals het er nu naar uitziet is PHP 7 een aardige verbetering, echter hoeft je in feite niet super veel te veranderen mits je al een beetje mee ging met de tijd ;)
Inderdaad, het is nu voornamelijk het wegwerken van deprecated meuk die in php7 helemaal niet meer beschikbaar is. Op die manier kunnen we redelijk snel (na een paar patch versies ;)) overstappen. PHP7 heeft op papier lekkere snelheidswinsten die we graag terug willen zien.
Ik vroeg me af of jullie http://hhvm.com/ al overwogen hebben?

Bij een van mijn sites, die uiteraard een stuk simpeler is dan tweakers, overgestapt van apache + php naar nginx + hhvm en het verschil is dag en nacht. De overstap was ook makkelijk, alle PHP code bleef gewoon werken.
Ja, die hebben wij ook overwogen en getest. PHP7 is echter net zo snel, zo niet sneller dan hhvm.

Afgezien van dat konden wij niet overstappen vanwege onze legacy code (we zitten vast aan apache+mod_php vanwege mod_megotiation en multiviews waardoor onze nginx config waanzinnig complex zou worden) en vanwege een aantal modules (oa igbinary) die wij gebruikten en niet in hhvm werkten. Verder wist ik op een van de eerste trial runs hhvm al meerdere keren te segfaulten.
Dank voor de reactie, interessant dat het in ieder geval bekeken is.
Nee, wij zijn niet van plan om PHP7 te gaan gebruiken voor de final. De wijzigingen uit deze iteratie zijn voorbereidend werk zodat als PHP7 eenmaal stabiel genoeg is, wij sneller over kunnen.
Interessante nieuwe uitvoering van de pricewatch pagina's, toch maar eens kijken of ik die niet nog wat meer naar mijn eigen wensen kan customizen met de custom css feature :)

Gelukkig wordt de keuze onthouden, want dat ging een heel grote ergernis zijn..

edit: Al even wat kleine dingen aangepast :)
http://static.tweakers.ne...18GabZ0iieNegujB/full.png
vs
http://static.tweakers.ne...OUGUDQWK2RORueBG/full.png

http://pastebin.com/fi9PrHeQ

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 14 juli 2015 19:56]

Ik vind qua opmaak de PW wel verbeterd, maar even snel de specificaties bekijken is opnieuw meer muisklikken geworden. Had graag gezien dat er een optie was om dit default open te klappen ipv dat je dit zelf moet doen bij elk product dat je bekijkt.
Dat wordt toch ook onthouden?
Eenmaal op "alles openen" klikken, laat het voor mij bij alle producten open staan.

"maar de mogelijkheid hebt om alle specificaties met één klik open te klappen. Doe je dat, dan wordt die setting voor je onthouden"
Als dit niet werkt bij je, dan zit je met een bug denk ik.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 15 juli 2015 14:49]

In elk geval niet onthouden in je account/profiel, want ik ben tijdelijk even op mijn werk ingelogd en daar is alles ingeklapt. Maar misschien ligt het aan mij, heb er (nog) niet heel veel aandacht aan besteedt. Iets dat mij in eerste instantie opviel.

Normaal gesproken bezoek ik Tweakers over meerdere pc's, dus ben benieuwd hoe het dan zit, ook bijv na het cookies/tempfiles verwijderen e.d. (bij elke opstart dus). Vandaar dat ik opperde het als optie bij dat tandwieltje rechtsboven. Ik zal nog even afwachten. :)

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 15 juli 2015 15:51]

Ah misschien is het gewoon via een cookie opgeslagen inderdaad.
Zou wel mooi zijn om het idd via een echte instelling te hebben.
Heel goed dat jij met het CSS aan het klooien bent. Ik heb een zeer bescheiden scriptje, waarmee ik voornamelijk padding en marges weghaal bij specificaties en de winkellijst, om zo meer tegelijk te kunnen zien (beter overzicht) en sneller naar de informatie aan de onderkant te kunnen scrollen (de prijsgrafiek gebruik ik vaak).
#menubar { position: absolute !important; }

.inbetweenContent { display: none !important; }

.col_specs td {
padding: 1px;
}

.bar {
padding: 1px 1px 1px 5px;
}

.col_specs table {
margin: 0px 0px -1px;
}

table.shop-listing .shop-clickout, table.shop-listing td {
padding: 0px 0px 0px;
}
Is de rechter zijbalk (lees meer, gerelateerd, banen) breder geworden of ligt dat aan mij?
Bij wat voor artikel? En in wat voor schermgrootte?
Dit artikel, op een 1280x1024 schermpje.
Dat ligt dan aan jou ;) Nee hij is niet breder geworden :)
Bij behuizing pricewatch: Silverstone Milo ML04 staat in de groep Overige het veld Behuizingtype_oud. Dat lijkt me niet helemaal goed. Screenshot.

Prima verbeteringen! Kom maar op met de nieuwe Tweakers CV :)
Dit is een specificatie die nog moet worden verwijdert. Maar op dit moment zitten er nog producten aan gekoppeld (zoals die Silverstone). We zijn bezig met een formulier in ons CMS om specificaties te kunnen verwijderen, ondanks dat er producten aan gekoppeld zitten. Maar tot die tijd moeten we ze even laten staan of handmatig weggooien.
Is het niet mogelijk om dit in de database te doen met SQL?
Ja, maar we hebben liever een beheerstool hiervoor, zodat de kans op fouten kleiner is en het geen tijd van een developer kost.
En verder:
[..]
* tonen we nu exif-gegevens in de imageviewer bij camerareviews
Ik zit al te zoeken naar een voorbeeld, maar ik kan niks vinden. Hoe ziet dit eruit?
Nog even geduld, we gaan de functionaliteit in de volgende camerareview gebruiken :) (van eerder geüploade images hebben we namelijk de exif-data niet)
De +1 +2 +3 is stuk gegaan..veel groter dan de beeld geworden.
Op samsung s4 chrome browser
Bedoel je de reactie-rating dingen?
Ja, als ik op mijn telefoon een reactie wil beoordelen is het venster wat tevoorscijn komt veels te breed.
Ja zoals nogne zegt.
trouwens is het niet mogelijk om mensen te bestraffen die alles een - geven?

ja ik weet het ik quote en voeg niks toe maar hij is wel de persoon die het kan fixen dus een 0 moet het zijn eigenlijk. ..

[Reactie gewijzigd door raro007 op 14 juli 2015 13:41]

Jij bepaald niet of hij het kan fixen, noch hoef je daar niet eens over na te denken. Net zoals je geen commentaar hoef te hebben op je moderaties.

Bugs: Stoute Bugs
Spel- en tikfouten: Spel- en tikfoutjes - en dus *geen* andere foutjes - deel 43
Mismoderaties: Het kleine-mismoderatietopic deel XXVIII

Dus je bent nu gewoon heel "vervelend" door overal commentaar op te geven, terwijl dit een 'nieuwsbericht' is die je nu vult met zaken die wel belangrijk zijn (en goed) maar totaal op de verkeerde plek...

En ja, ik nu ook
Dit zou nu gefixed moeten zijn.
Yap hij doet het weer normaal.
Oké goed. Ik mis wel "meest populair" in de dropdown menutje op de producten pagina's, waarom is dat weg gehaald? Ik gebruikte dat namelijk het meest om de producten te sorteren. Hopelijk geeft iemand een antwoord.
Als je het over de categorie pagina's hebt zoals deze:
http://tweakers.net/categorie/921/telefoons/producten/

Dan is de optie er nog gewoon, het heet alleen nu: "Meest bekeken"
Ah thanks! Ik zou dat niet eens geweten hebben! Die gare veranderingen hier altijd, haha. :+
Leuk om te volgen deze updates, goed bezig :)

Nog een vraagje, waarom staat er eigenlijk een . voor plan?
Wat jammer van de veranderde specificatiepagina. Het was juist handig dat je daar op kon doorscrollen en alle info in een oogopslag had, maar nu moet je weer alles uitklappen zoals het overal gaat. De meerwaarde van tweakersspecificaties is nu dus weggevallen. Erg jammer.
Inderdaad, het is mij een compleet raadsel waarom dit zo is gedaan. Wat is de meerwaarde precies? Het is geen filter waaruit je kan kiezen. Wat was er precies mis met een opsomming van specificaties zoals het was?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee