Door Arjen van der Meijden

Lead Developer

Development-round-up - Iteratie #66

31-03-2015 • 12:11

48 Linkedin

We hebben in de afgelopen drie weken weer flink aangepoot om de nodige wijzigingen aan Tweakers te kunnen doorvoeren. Veel van het werk is voor jullie helaas min of meer onzichtbaar, dus deze .plan is wat aan de korte kant.

Nieuwe imageviewer

Een van de meest in het oog springende wijzigingen is de vernieuwing van de imageviewer. De lay-out hiervan is geactualiseerd en de knoppen zijn verplaatst tot naast de grote afbeelding, zodat ze wat minder gepriegel vereisen op kleinere schermen.

Profiel

We hebben allerlei plannen om de pagina's die bij je profiel horen, zowel weergave als bewerken, te vernieuwen. In deze iteratie zijn de eerste stapjes gezet, we hebben het tabblad voor 'activiteit' al uit de profielweergavepagina losgehaald en er een eigen pagina van gemaakt. Daarnaast zijn we begonnen om dat ook te doen met 'wenslijsten' en 'inventaris'. Het voordeel hiervan is dat die tabbladen daarmee veel eenvoudiger individueel aangepast kunnen worden.

Kleine puntjes

We hebben nog aardig wat kleine puntjes opgelost. Zo wordt de frontpage weer automatisch ververst, nadat die functie een tijdje stuk is geweest. De lay-out van de DM-pop-up is aangepakt. Verder hebben we de url voor de productreviews vanuit de tracker aangepast, zodat die standaard de nieuwste bovenaan laat zien in plaats van de populairste.

Ook hebben we nog tien extra categorieën met een alternatieventabblad beschikbaar gemaakt. Volgens ons is de lijst categorieën waarvan wij denken dat ze zinvol zijn ondertussen aardig opgeraakt. Als je nog een categorie mist, vernemen we dat graag in de reacties hieronder :)

Na een aantal vragen over hoe we omgaan met meldingen van beveiligingsproblemen, hebben we ons beleid op dit gebied uitgewerkt. Daarover is vorige week een losse aankondiging gekomen.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Ziet er prima uit!

Een feature die ik zelf altijd erg waardeer is dat als ik bij de imageviewer ergens op het scherm klik, dat de imageviewer dan sluit. Ik moet nu per sé exact op het kruisje rechtsbovenin drukken of op Esc drukken om de viewer te sluiten. Ik denk dat ik te veel gewend ben aan Facebook.. Als ik daar de imageviewer wil sluiten druk ik gewoon ergens op het scherm waar het 'verduisterd' is.
Anoniem: 463321
@stin0031 maart 2015 17:36
Niet alleen Facebook heeft dat. Er zijn veel viewers die zo werken. Ik vind het ook een minpunt.
De balk bovenaan zou in zijn geheel kunnen dienen om de viewer te sluiten.

Wat ook niet handig is dat je nog steeds op de witte < > tekens moet klikken. Het is iets minder gepriegel dan voorheen maar het zou nog fijner werken als gewoon de gehele balk links en rechts van de foto die functie van vooruit/achteruit op zich nemen.
Jammer dat het inzoomen op een foto niet lekker werkt(smartphone). Ook als ik, na inzoomen, een ander deel van de foto wil bekijken scrolt de achtergrond ipv de foto.

Maar verder hulde voor alle verbetering!
Precies ook de functie die meteen mistte!
Maar ik denk dat het misschien wel een kwestie van wennen gaat worden.
In het begin is het in ieder geval best hinderlijk.
Ditto.

Ook ik klik veel liever ergens naast het geladen image dan precies op het kruisje.

Wat betreft de previous & next buttons: bijna alle viewers laten je over de hele hoogte van de pagina klikken i.p.v. alleen op de pijltjes (moet je toch weer mikken...). Over de plaatsing van de knoppen (direct naast het geladen image of aan de randen van het scherm) zijn de meningen erg verdeeld; voor beide valt wat te zeggen.

Maar ook ik hoop erg dat er gekeken kan worden naar een klik in de loze ruimte om zo de image viewer te sluiten.

[Reactie gewijzigd door Corran op 2 april 2015 12:44]

Zo wordt de frontpage weer automatisch ververst, nadat die functie een tijdje stuk is geweest.
Uit nieuwsgierigheid: hoe kan zoiets dan zomaar stuk raken? Ik neem aan dat die code toch niet ineens weg kan zijn?
Zonder dat ik zo precies weet wat het probleem (en de oplossing) was, maar code hoeft niet weg te zijn om toch stuk te zijn. ;) Het kan geweest zijn dat er door een wijziging elders bepaalde info niet meer doorkwam bijvoorbeeld. Of dat in een ander gedeelte van de code een tikfoutje geslopen was zodat later code niet meer uitgevoerd werd.

Maar again: in dit geval weet ik zo even niet wat er precies aan de hand was. :)
Ja, dat soort dingen kunnen inderdaad gebeuren. Maakt Tweakers trouwens gebruik van unittests e.d. om dit soort dingen op te vangen?
Ja, wel wat maar nog lang niet genoeg. :)
Ik geef als software developer ook ruiterlijk toe dat het niet zomaar zou moeten kunnen gebeuren. Maar maar het wil wel eens voorkomen dat je bijvoorbeeld iets aanpast op een plek waardoor er op een andere plek iets omvalt (zonder dat je het doorhebt). En dat kan er dan inderdaad voor zorgen dat iets stuk gaat zonder dat je het 'aangeraakt' hebt. Been there done that laten we maar zeggen.
Een beetje te vergelijken met Excel: Je hebt verschillende sheets met formules die naar elkaar linken vervolgens voeg je in sheet 2 een regel of een cel toe, waardoor een formule uit sheet 1, die gelinkt was aan data in sheet 2, opeens niet meer werkt omdat de betreffende cellen van de formule zijn verplaatst. (extreem versimpeld voorbeeld)
Ik krijg nog steeds de oude imageviewer te zien :o?
Na een F5 zou dat opgelost moeten zijn :)
I see, ziet er goed uit!
Ik krijg al de nieuwe op mijn telefoon. Echter zijn de witte knoppen niet te zien op een witte achtergrond. Zwarte rand er ook heen???
we hebben de tabbladen voor 'activiteit' al uit de profielweergavepagina losgehaald en er een eigen pagina van gemaakt
Zie dat er visueel weinig veranderd is aan de profiel pagina. Is dat loskoppelen alleen op de achtergrond te zien?

Ben wel benieuwd wat jullie van de profielpagina gaan maken! Heeft deze veranderingen iets te maken met dit topic: Update Tweakers CV. Nee, nu echt! of staan de veranderingen daar los van?

Verder erg fijn dat de image viewer is aangepakt, ik hoop dat het kruisje nu ook beter te selecteren is in mobiele weergave. Ik had hier op mijn telefoon nog wel eens moeite mee.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 31 maart 2015 12:25]

Hij is inderdaad niet visueel veranderd. Het enige dat je ziet is dat er een andere url wordt gebruikt nu.

Verder zal je profiel-pagina sneller laden omdat de informatie van de activiteitentab niet meer standaard in de html hoeft te worden opgenomen. Switchen naar activiteitentab duurt nu uiteraard wel langer dan voorheen, omdat er daadwerkelijk een nieuwe pagina wordt geopend.
Kijk, bedankt voor je antwoord!

Zou dus wat data kunnen schelen op je telefoon als je alleen 'Profiel' bekijkt (zeker als straks alle pagina's los zijn.

Wordt de profielpagina (en tabs) in het vervolg ook nog responsive gemaakt?
Deze eerste stap zorgt er inderdaad ook voor dat het responsive maken eenvoudiger wordt, zeker voor pagina's als de activiteiten is het straks dan bijna automatisch :)
Zou tof zijn als hem ook op het forum zouden kunnen gebruiken, vooral forum onderdelen als case moding zouden er een voordeel aan hebben.
Wat bedoel je daar precies mee? Welke 'hem' wil je gebruiken die je nu niet op het forum kan gebruiken?
De nieuwe imageviewer, zodat we net zo makkelijk door een lading foto's heen kunnen bladeren op het forum, zoals dat op de redactie gegenereerde content kan.

Zou ook een behoorlijk aantal forum draadjes redelijk overzichtelijker maken.
Jammer dat de frontpage weer automatisch ververst wordt, dan worden ook weer alle artikelen op gelezen gezet die je nog wilde bekijken, als je even wat anders tussendoor doet.

Ik heb liever de keuze of ik dat wel wil!
Die artikelen worden niet automatisch gelezen gemarkeerd met die refresh, dat gebeurd pas na een F5 (of als je van de pagina weggaat en terugkomt). Als ik 's ochtends mijn browser aan laat staan dan zijn 's avonds alle artikelen van die dag ongelezen.

Deze refresh haalt alleen nieuwe content op (dmv een ajax call) en dus niet (zoals we jaren geleden hadden) een 'F5' actie elke paar minuten (de <meta refresh>).
Maar hij zet ze wel op gelezen als ik actief ben op het forum.

Zojuist uitgeprobeerd en ik vind dat niet echt prettig!
We hebben helemaal geen functionaliteit die bijhoudt welke artikelen je wel of niet gelzen hebt ;) We gebruiken wel de :visited state van je browser zelf waarmee url's die je al eerder geopend hebt een iets afwijkende kleur krijgen. Wellicht gebruik je software die url's op de pagina in de achtergrond opent?
Dat is apart. Ik heb al sinds jarendag dat als ik op Tweakers kom met mijn gewone huis-tuin-en-keuken variant van Internet Explorer zonder gekke toepassingen dat ik kan zien welke artikelen er bij zijn gekomen (en dus niet gelezen) sinds mijn laatste bezoek. De titels hiervan zijn dan dik gedrukt.

Echter als ik met 1 tab op de frontpage blijf en te lang op het forum neus en er nieuwe artikelen bijkomen, worden deze ook van dikgedrukt afgehaald.
Echter de laatste weken/maanden (weet ik niet meer precies) was dat niet meer, tot deze laatste iteratie.
De 'nieuw' indicatie is natuurlijk wel wat anders dan 'gelezen' ;)

Het gedrag wanneer artikelen niet meer als 'nieuw' worden gezien kan je aanpassen in je voorkeuren :)
Veel van het werk is voor jullie helaas min of meer onzichtbaar
Klopt het dat ik nog de oude image viewer krijg? (nieuwe ziet er trouwens inderdaad een stuk beter uit)
Ook hebben we nog tien extra categorieën met een alternatieventabblad beschikbaar gemaakt.
Top :)

[Reactie gewijzigd door 434365 op 31 maart 2015 12:17]

Blijkbaar werden de varnish-es nog niet goed bijgewerkt, nu wel :)
Zie em nu wel inderdaad, ziet er goed uit :)
De imageviewer is idd mooier geworden, alleen de bediening absoluut niet. Super irritant dat naast de foto klikken niet werkt om hem te sluiten.

Is dit aan te passen?
Je kan ook je pijltjes toets gebruiken op toetsenbord :)
Ook op een Ipad?, daar heb ik ze nog niet gevonden.
Dit wilde ik dus ook zeggen. Allemaal mooi, maar klikken naast een image werkt niet meer. Dit is toch echt de manier waarop ik elke image viewer sluit.
Ik heb nu ook de mogelijkheid om sommige inactieve advertenties van de V&A te heractiveren, vermoedelijk veilingen die afgelopen zijn en waar niet op geboden is. Kon dit eerder ook al of is dit nieuw? Heb het nog niet eerder gezien namelijk.
Vziw kon dat eerder ook al, maar hoe lang precies weet ik niet uit mijn hoofd :)
Ik vind dat ie er beter uit ziet dan de eerdere, dat wel. Maar ik vind het persoonlijk erg irritant dat als je naast de foto klikt (dus niet op het kruisje rechtsbovenin) de imageviewer niet wordt gesloten.
Ik vind het juist irritant dat naast de foto klikken niet volgende/vorige doet :)
De nieuwe foto imagevieuwer ziet er mooi uit! Alleen jammer dat je verplicht bent op het kruisje te drukken, om hem te sluiten ;(
Gelukkig maar, als je verkeerd zou klikken terwijl je juist door wou klikken, zou hij afgesloten zijn.
Je kan daarom ook ESC indrukken ;).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee