Door Maite de Jong

Manager Product

Git, Pricewatch en tal van bugfixes - Development-iteratie #76

27-10-2015 • 13:37

59 Linkedin

Vandaag releasen we iteratie #76, een iteratie waarin we - naast veel werk onder de 'motorkap' - de Pricewatch weer wat mooier hebben gemaakt, Git hebben geïmplementeerd en veel bugs hebben weggewerkt.

Populaire producten op het overzichtstabblad

Op het overzichtstabblad bij categorieën willen we graag inzichtelijk maken welke producten populair zijn onder de gebruikers van Tweakers. Dit geeft je inzicht en helpt je verder bij het maken van de keuze voor een nieuw product. Populaire producten vielen op dit tabblad niet op, reden om ze wat meer aandacht te geven. In plaats van de vier populairste tonen we nu de acht populairste producten. Verder hebben we de look and feel aangepast en heb je nu de mogelijkheid om de producten meteen toe te voegen aan je vergelijking.

Add to compare

Een aantal iteraties geleden hebben we enkele aanpassingen gedaan rondom het vergelijken op Tweakers. We hebben de feedback, waarvoor dank, bekeken. We zijn deze iteratie gestart met de ontwikkeling van een nieuwe feature. Binnenkort kun je namelijk ook producten toevoegen aan je vergelijking op de vergelijkpagina.

Bug bash

In deze iteratie hebben we voor het eerst kennisgemaakt met het fenomeen bug bash. Een dag waarop Product en Development de krachten bundelen en zich inzetten om zoveel mogelijk bugs te fiksen. Niet alleen hebben we het enorme aantal van 35 bugs die ons al lang in de weg zaten kunnen wegwerken, we hebben dit ook als een supersuccesvolle test ervaren. Wordt vervolgd, dus blijf gevonden bugs vooral melden in stoute bugs.

Git-implementatie

In deze iteratie zijn we met ons versiebeheersysteem overgestapt van Subversion naar Git. Hoewel we Git al voor een aantal projecten gebruikten, was dit nog niet het geval voor de belangrijkste repositories van Tweakers. Een klein halfjaar geleden is developer Xav bij ons begonnen en mede doordat hij daarvoor al geruime tijd ervaring had met Git, kon de migratie soepel worden uitgevoerd.

Omdat we geen historie wilden verliezen (>55.000 commits!), hebben we onze Subversion-repositories met behulp van SubGit geconverteerd naar Git. Daarna hebben we onze kersverse Git-repositories op een zelf gehoste GitLab-server gehuisvest om onder andere van de merge request-functionaliteit gebruik te kunnen maken. GitLab kun je vergelijken met het bekendere GitHub, maar subtiele verschillen tussen de twee zorgden ervoor dat GitLab toch beter op onze wensen aansloot.

Verder moesten we diverse tools zoals Jenkins en onze release-scripts aanpassen, omdat deze natuurlijk ook gebruikmaken van ons versiebeheersysteem. Wat workflow betreft hebben we nog geen radicale aanpassingen doorgevoerd, omdat iedereen zich eerst goed moet thuisvoelen in Git. Zodra dat het geval is, zullen we kijken of we willen overstappen op een andere workflow zoals het gitflow-model.

En verder:

 • hebben we de profielinstellingen responsive gemaakt;
 • kun je nu in de listing al zien dat een V&A-advertentie gereserveerd is;
 • zijn we aan de slag gegaan met de feedback op het samenvoegen van berichten en notificaties.

Reacties (59)

Wijzig sortering
En wanneer gaat Tweakblogs open source zodat we snel kunnen branchen en pullrequests kunnen indienen met updates? :P
Ik denk niet dat Tweakers dat ooit gaat doen. Crisp zei in dit topic (2012); "Het is inderdaad de bedoeling dat Tweakblogs ook vertegenwoordigd zijn in het 'Community' blok. Op dit moment lijkt het algorithme dat bepaald wat daar in komt nog niet helemaal optimaal te zijn, en daar zal dus nog aan gesleuteld gaan worden :)".

Zeef zei ook laatst dat er momenteel zeer weinig tijd is voor Tweakblogs maar dat het wel de aandacht nodig moet hebben.

Ik ben benieuwd naar Tweakers volgende .Plan. Ze maken de laatste tijd mooie veranderingen en verbeteringen :)
Het is sowieso jammer dat zo'n geweldig platform als tweakblogs zo ver achter loopt op de rest van tweakers.net.
Laten we hopen dat ze er iets mee gaan doen in de toekomst. Ik denk dat het wel op de roadmap staat maar niet een prioriteit heeft momenteel door de bugs etc.
Het lijkt mij persoonlijk erg tof om de community ook een stuk mee te laten coden. Maar toch zie ik dit niet snel gebeuren. De code van de weblogs leunt heel erg op de code van de rest van de website, vanwege onder andere user accounts, maar ook database connectie en dergelijke. Hierdoor is het lastig om alleen de weblogs te open sourcen op zo'n manier dat je er iets mee kan.

Los daarvan, moet de code wel aan onze eisen voldoen wat betreft code style, performance, security, etc. Als een pull request daar niet aan voldoet kan je 'm natuurlijk altijd weigeren, maar het checken en dit managen zal uiteindelijk ook flink wat tijd van Tweakers kosten.
Is het niet zo dat het checken uiteindelijk minder tijd kost dan het zelf schrijven van de code?

Wat ook een idee zou kunnen zijn, is dat enkel community leden met bewezen programmeerkennis pull requests kunnen doen.
Dat is natuurlijk wel een heel erg leuk idee! ^^ Als community heb je dan toch een deel van de website waar je samen aan kan werken 8).
Zodra dat het geval is, zullen we kijken of we willen overstappen op een andere workflow zoals het gitflow-model.
Mag ik alvast GitLab-flow aanraden om dan ook te bekijken? Gitflow is imo nodeloos complex voor online diensten waarbij je alle deployments zelf in de hand hebt voor een handvol omgevingen. Misschien dat de gitflow release branches wel fijn werken als je bijv. 1.2.x-versies moet onderhouden omdat klanten dat nog in gebruik hebben terwijl er ook klanten op 1.3 zitten, maar dat lijkt me voor Tweakers niet aan de orde ;)
GitLab flow hebben wij natuurlijk ook gezien en nemen wij zeker in overweging. Momenteel doen wij echter niet aan 'Continuous Delivery'. Buiten hotfixes om worden er alleen releases gedaan aan het einde van een iteratie, dus de overhead van release branches gebruiken is (mede ook dankzij wat scripts) vrij minimaal.
Wel of geen CD maakt volgens mij niet uit. Wat heb je aan een 'stale' 1.2 release branch over een jaar? De environment branches sluiten beter aan op de realiteit.
Release branches zijn slechts tijdelijk en verwijder je gewoon na het mergen naar master & dev dus er is geen sprake van een 'stale' branch.

Release branches worden gebruikt om een 'feature freeze' te krijgen zodat er ondertussen gewoon doorgewerkt kan worden op de dev branch zelf zonder dat dat de release in de weg zit. Er zijn natuurlijk ook andere wegen naar Rome, maar dat is een ander verhaal... :)
Bovendien zijn de releases in sprints van 3 weken. Ik kan mij voorstellen door het feit dat de overhead zeer laag is vanwege het goede ticketsysteem en het team wat naadloos op elkaar aansluit.
Ik lees al deze iteraties steeds zo geboeid!

Wat echt een supercoole 'uitbreiding' op deze iteraties zou zijn, is dat Tweakers (net zoals Coolblue dit geregeld doe) eens een behind-the-scenes evenement zou organiseren waar geïnteresserden eens een blik achter de schermen kunnen werpen over hoe het systeem achter de Tweakers-site werkt!
Dat heeft Tweakers onlangs gedaan waar ook een stukje over het development vertelt werd.
Ik ben jammer genoeg geen abonnee op Tweakers :(
Dat probleem is makkelijk op te lossen natuurlijk ;)
Daar heb ik nog geen twee weken geleden een presentatie over gegeven tijdens onze abonneedag. Volgend jaar weer een kans! :)
Ik ben wel benieuwd; wat zou je inhoudelijk willen zien?
Wat zou je van zo'n moment verwachten?
En op de bordspellenavond heeft Inspector 'm volgens mij ook gedaan maar dat was voor niet meer dan 60 man, gekozen uit een paar duizend aanmeldingen.

Ben dit jaar ook nog met het Samsung S6-event op HQ geweest, durf even niet helemaal te zeggen of er toen ook iets soortgelijks is gedaan. In de prijsvraag zaten toen sowieso wel vragen over de infrastructuur en codebase maar kan me niet herinneren of er toen ook een speech over geweest is :p

Kortom: Tweakers vertelt er graag over, maar een 'open dag' ofzo is er nog niet geweest. Dat is gezien het animo ook niet echt haalbaar vrees ik ;)
Geplaatst om 13:37. Toeval of....? 8-)
dat had idd. te maken met te veel reviews die op een dag kwamen dat de laatste Ubuntu-review niet op 15:10 kwam... Maar wellicht een goed moment dat te doorbreken, ze kwamen wel erg ver aan het eind van de dag ;)
Tweakers plaatst dit soort berichten regelmatig om 13:37 ;)
Geen toeval, het lot heeft bepaald! ;)
Enigszins apart dat jullie dat een foto van smartphones erbij zetten, waar juist de PW (icm abbo's) niet bepaald 'goed werkt'. Losse phones zullen wel werken, maar ik merk bij de abbo-deel nog steeds wat fouten.
Meld dat dan gewoon bij Stoute Bugs :)

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 27 oktober 2015 13:45]

Is meer dan een jaar geleden al gemeld: Onjuiste prijzen abo + toestel
Heeft blijkbaar geen prioriteit. |:(

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 27 oktober 2015 14:05]

Daarna is het verholpen if I'm right. Nu is de bug opnieuw opgetreden (zie quote hieronder). Geen idee of je dan een nieuw topic aan moet maken. Of oude topics weer tot leven mag brengen.
Het klopt dat de abonnementen icm telefoons niet (meer) naar behoren werkt. We zijn ermee bezig :)

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 27 oktober 2015 14:09]

Nee :). Ik heb wel wat anders te doen.
Het heeft wel prioriteit. We zijn er de afgelopen iteratie zelfs mee bezig geweest (research gedaan). Maar het is niet iets wat even simpel te fixen is, dus het kost wat meer tijd.

[Reactie gewijzigd door koku op 27 oktober 2015 17:58]

Het klopt dat de abonnementen icm telefoons niet (meer) naar behoren werkt. We zijn ermee bezig :)
"kun je nu in de listing al zien dat een V&A-advertentie gereserveerd is;"
Eindelijk!! niets is frustrerender dan een product aanklikken en er dan achter komen dat hij al gereserveerd is! top :Y)
Al laat de vormgeving wel wat te wensen over!
true, maar het begin is er!
Dat is zeker waar, de toegevoegde functionaliteit is in ieder geval zeer welkom!
_/-\o_
Eens! Dat kan mooier. We hadden de keuze, de verbetering alvast aanbieden waarbij verbetering nodig was of niet releasen. We hebben ervoor gekozen de verbetering functioneel alvast te delen, en het later mooier te maken.
Zoals het hoort in een agile project! Goede keus!
Het moet gezegd worden: de constante verbeteringen aan Tweakers.net zijn hartstikke knap. De site wordt er echt telkens een stuk beter op. Mijn grootste vreugde zit in de toevoeging van het "zoek een product om aan de vergelijking toe te voegen". (Hoewel ik nog steeds hoop dat er bovenaan elke productpagina gewoon een knopje "toevoegen aan vergelijking" komt. Ik heb dat al zo vaak genoemd, ha ha.)
(Hoewel ik nog steeds hoop dat er bovenaan elke productpagina gewoon een knopje "toevoegen aan vergelijking" komt. Ik heb dat al zo vaak genoemd, ha ha.)
Psst, niet doorvertellen hoor, maar dit komt binnenkort in een A/B test. :)
(ง ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)ง HOERA!
De smiley's in het smileyoverzicht zijn opeens niet meer aanklikbaar op het forum :/ ;(
Wordt aan gewerkt, bedankt voor de melding.
Zo te zien gefixed _/-\o_
"kun je nu in de listing al zien dat een V&A-advertentie gereserveerd is;"

Komt er dan ook een filter voor?
Heeft het zin om te kunnen filteren om gereserveerde advertenties? Neem aan dat je bedoelt om de gereserveerde advertenties uit te kunnen sluiten, toch?
Ik vind van wel, om die weg te kunnen filteren. Dat een gereserveerde weer als te koop in de lijst met advertenties komt gebeurt volgens mij zelden.
Als er in 1 dag zo'n 35 bugs opgelost kunnen worden, waarom dit dan niet bij elke iteratie doen? :P
Sommige bugs zijn makkelijker op te sporen dan andere ;).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee