Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Terugblik op een geslaagde abonneedag bij Tweakers HQ

19-10-2015 • 21:46

68 Linkedin

Op zaterdag 17 oktober werd voor de tweede keer de jaarlijkse abodag georganiseerd op het Tweakers HQ in Amsterdam. We gaven onze Plus- en Elite-abonnees een kijkje achter de schermen en de kans om kennis te maken met de crew en het management van Tweakers. We blikken terug op een geslaagde dag.

Het is 12:59 uur, de crew heeft alles klaargezet. Zelfs de Tweak Battle-kast heeft de reis naar de kantine overleefd. Niet veel later begint de parkeerplaats goed vol te stromen en arriveren de eerste abonnees. Hoewel het programma rond 14:00 uur echt begint, stroomt het al goed vol om één uur 's middags. Op de stiptheid van de abo's is alvast niets aan te merken. Hoewel we geen dress code hebben ingesteld, hebben veel abo's een herkenbare Tweakers-outfit aangetrokken. Van officiële Tweakers-hoodies tot zelfbedrukte t-shirts met nicknames. Het mag duidelijk zijn dat we hier met de harde kern te maken hebben _/-\o_

Om 14:00 uur verklaart communitymanager zeef de abodag officieel voor geopend met een korte uitleg over het programma. Voordat we beginnen met de uitgebreide rondleiding, die we opvolgen met een bittergarnituur en bier of fris, zal eerst een aantal presentaties plaatsvinden. Nadat zeef en Lancelot hem de laatste bemoedigende woorden hebben toegesproken, mag Wout Funnekotter, die onlangs Wilbert de Vries opvolgde als hoofdredacteur, het woord tot de abo's wenden. Wout trapt af met het spelletje 'wie ben ik', om vervolgens een boekje open te doen over de geheime plannen van de redactie voor de komende maanden.

Na de eerste insights van Wout is het de beurt aan Inspector. Althans, dat was de bedoeling. Inspector besloot om op het laatste moment zijn stem te verliezen 8)7en Xav het vuile werk op te laten knappen. Die had de uitgebreide presentatie echter in no-time uit zijn hoofd geleerd en kon zodoende alles vertellen over de hosting, hardware, services, tools en het developmentproces.

Met de presentaties van Wout en Xav achter de rug, was het tijd om oppertweaker Femme het woord te geven. Het inpluggen van zijn MacBook leverde echter direct een bsod op :( Vanuit het publiek werd geopperd om een topic op GoT te openen, om zo een oplossing voor het probleem te vinden. Femme en Xav namen dat advies ter harte. Zeef besloot dat de abo's ondertussen konden beginnen aan de andere activiteiten.

Omdat de rondleiding gefaseerd verliep, werd een aantal wachtkamers ingericht. Zo konden de ongeduldige abo's in afwachting van het betreden van de beruchte zevende etage hun tijd doden met een potje Mario Kart 8 op 65"-tv's die we van Samsung mochten lenen. In een andere ruimte waren experts van Kingston aanwezig, om te vertellen over overklokken en alles wat daarbij komt kijken. Er werd aandachtig in stilte geluisterd, terwijl in de gameroom luidkeels met bananen en paddenstoelen werd gegooid.

Intussen mochten de eerste happy few met Femme, Wout of zeef mee naar de zevende verdieping. Op deze etage is de HQ-crew dagelijks te vinden om jouw favoriete website mooier en beter te maken en te vullen met content. Bij alle verschillende afdelingen werd uitleg geven over de werkzaamheden en de keuzes die Tweakers maakt. Natuurlijk werd ook Studio 1337, waar de videoreviews worden opgenomen, niet overgeslagen. Zeef organiseerde hier spontaan een auditiesessie, want een extra presentator kan altijd van pas komen. Vervolgens was het de beurt aan het testlab. De aanwezige abo's kregen hier een aantal primeurs voorgeschoteld en kwamen meer te weten over de testprocedures van Tweakers.

Na de rondleiding was er tijd voor ontspanning. Een aantal abo's beging een fout door het tegen Inspector op te willen nemen met een potje Tweak Battle, wat onherroepelijk resulteerde in een kansloze afgang. Intussen begon de frituurlucht zich door het pand te verspreiden. Ch3cker toverde de ene na de andere schaal met bittergarnituur op tafel en het mag duidelijk zijn dat deze schalen gretig aftrek vonden. Uiteraard was er ook wat te drinken bij de versnaperingen. Niemand minder dan de kersverse directeur Fréderique van de Poll bemant de tap terwijl Tweakjur en letatcest assisteren achter de bar.

Intussen had Femme antwoord gekregen op zijn topic. Het probleem bleek eenvoudig op te lossen door de MacBook vanaf de zevende verdieping een flinke zwiepert richting het IJ te geven. Een laptop met genuine® Tweakers-sticker werkt altijd. Femme gaf de aanwezige abo's een exclusieve sneak preview van nieuwe functionaliteit die binnenkort op Tweakers verschijnt.

Na de presentatie van Femme was het tijd om de prijzen uit te reiken. Lancelot legt nog eens uit hoe het rad van fortuin precies werkt, de lootjes worden getrokken en de drie kandidaten mogen zich melden bij ome zeef. Eerst is het de beurt aan AW_Bos, die ondanks een ferme zwaai met zijn eerste poging de laagst mogelijke score van 500 weet te behalen. Aangemoedigd door het publiek volgt een betere score, maar het zal spannend blijven...want niet veel later is Nogne aan de beurt. Hij draait een 'Henk', goed voor een bonus, maar weet ook uiteindelijk op het nippertje de hoogste score neer te zetten, wat hem de hoofdprijs oplevert. De drie gelukkige prijswinnaars worden beloond met originele Tweakers-goodiebags, bijgevuld met dikke prijzen van Kingston en Nintendo :9~

Ook nadat de hoofdprijzen waren vergeven, viel er nog genoeg te winnen. Zeef heeft alle Tweakers-goodies en -merchandise uit de kast getrokken en het regent nu lotnummers en prijzen, want alles moet weg! Na het verdelen van alle prijzen kwam er een einde aan het officiële programma. Dat gaf Wout de gelegenheid om nog even een sneak peek te laten zien van een stukje software dat binnenkort bij consolegamereviews toegepast gaat worden, en de fotograaf de kans om een goudgele rakker te bemachtigen. Het bleef nog lang gezellig! :9

Als jij volgend jaar nou ook ingemaakt wil worden met Tweak Battle, benieuwd bent naar de frituurskills van Ch3cker of een blikje wilt werpen in de Tweakers-studio, sluit dan ook een abo af! Meer weten over onze abo's en alle voordelen die ze bieden? Check de aboshop.

Reacties (68)

Wijzig sortering
"TOP S3CR3T"
Dacht het niet, een beetje Tweaker leest gewoon de EXIF van de gelinkte foto uit :+
Voor de geinteresseerden: zie de thumbnail in de EXIF onder kopje "Photoshop:PhotoshopThumbnail"

Edit: deze online EXIF-lezer geeft het felbegeerde antwoord zonder dat u iets hoeft te installeren: link

[Reactie gewijzigd door eiPionezero op 19 oktober 2015 22:38]

Verdraaid! Nu kan Tweakers wel opdoeken! :+
Kan iemand uitleggen waarom de orginele foto in de EXIF verstopt zit?
Thumbnail data, zeg maar de preview die windows laat zien in verkenner. (en in dit geval dus de thumbnail voor photoshop die nog de originele variant bevat.)

[Reactie gewijzigd door Puc van S. op 19 oktober 2015 23:09]

Haha, je bent Tweaker of je bent het niet. Wel slecht trouwens om dat niet beter te verbergen lol (of expres natuurlijk)
Tweakers heel erg bedankt voor de leuke dag. Zoals altijd zijn er mensen die zich benadeeld voelen dat zij niet mochten komen. Dat is natuurlijk jammer maar, dat is heel vaak het geval ook met andere evenementen waar alleen maar een select groepje naar toe mag.

Als je hier dan 'boos' om wordt op Tweakers of de abonees gaat er toch iets mis, misschien moet je dan 'boos' zijn op jezelf dat je niet voldoet aan de voorwaarden. Voor niets gaat de zon op.

Stel ik ben fan maar geen abinee van een voetbal team (stel! Want ik houd niet van voetbal dus ben geen van beide) en zij geven een aboneedag en alle abonees mogen komen, maar de andere fans (ik in dat geval) niet. Dan kan ik daar 'boos' over worden op die voetbalclub. Maar dat slaat natuurlijk nergens op, ik had dan gewoon abonee moeten zijn. Dan had ik ook uitgnodigd geweest en had ik een leuke dag gehad.

En waarom zou dit niet op de frontpage getoond mogen worden? Het laat toch aan iedereen zien wat vopr dag het was. Het heeft weinig zin om het aan de abo's zelf te tonen als het grote deel daarvan er bij was.
Deels heb je natuurlijk een punt, van de andere kant zijn er toch wat vreemde uitspraken in de tekst.

"harde kern".

Dit terwijl je 1 jaar lid kan zijn een abob hebt en mag komen, en iemand die 10 jaar op tweakers zit, redelijk actief is de community is maar geen abbo heeft niet mag komen. De vraag is dan wie is de echte "harde kern".
Niet de gene zonder abo, begrijp me niet verkeerd..

Maar als iemand zo actief deel neemt aan een community is het toch enkel logisch dat hier ook op een andere manier aan bij gedragen kan worden?

Bijvoorbeeld heb ik dankzij Tweakers mijn fotografie, en technische kennis enorm verbeterd.
Als ik hiervoor tijdschriften had moeten kopen (om dezelfde kennis op te doen) zou ik al minimaal het dubbele kwijt zijn.

Hoe kan je een "Harde Kern" vormen van een organisatie als je enkel je mening laat weten, je kennis op doet, je vanalles graag naar je smaak veranderd wilt hebben, maar niet het financiële hoekje wilt steunen?

€50 per jaar klinkt duur, maar is het werkelijk zo een wereldbedrag?

voor €50 kan ik:
1 spel kopen (AAA-titel), of:
1x naar een pretpark, of:
1 overnachting in een hotel, buiten het hoogseizoen, of:
2x naar de kroeg (2x een rondje per keer), of:
3x naar de bioscoop, of:
365 dagen, 24/7 terecht met vragen afwisselend van Tech tot juridisch (en als je HK-XS heb ook andere onderwerpen). en daar krijgen we een hoop waardering voor terug ook ;)

Een abonnement op bijvoorbeeld een vakblad kost al €62 per jaar en daar krijg ik "maar" 10 blaadjes voor (ook al vind ik het dat ook al waard ;) )
Ik heb het niet over het bedrag of het feit dat je er naartoe mag. Maar om de bewoording in de tekst.

Verder
"365 dagen, 24/7 terecht met vragen afwisselend van Tech tot juridisch (en als je HK-XS heb ook andere onderwerpen). en daar krijgen we een hoop waardering voor terug ook ;)"

dit is iets wat tweakers gratis krijgt en zelf niks aan doet, maar je krijgt van de community.

Dat je daar voor moet betalen is helemaal onzin.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 20 oktober 2015 09:46]

Die bewoording "harde kern" heb ik ook zeker geprobeerd te motiveren.

Maar hoe zou jij het dan liever zien? (en hoe zou dat Tweakers helpen hun rekeningen te betalen?)

Want een aantal forum-posts en een dosis Karma is buiten deze site weinig waard :P
Gewoon deze bewoording weg laten, verder is het een leuk stukje.

een aantal enthousiaste tweakers.

Of een aantal enthousiaste abonnementshouders ( was het abbo only? ).
hehe de term harde kern uit de tekst nog een keer opgezocht:

Van officiële Tweakers-hoodies tot zelfbedrukte t-shirts met nicknames. Het mag duidelijk zijn dat we hier met de harde kern te maken hebben.

Niets mis met de uitspraak imho.
(staat namelijk nergens dat de rest hier niet tot kan behoren).
Verder
"365 dagen, 24/7 terecht met vragen afwisselend van Tech tot juridisch (en als je HK-XS heb ook andere onderwerpen). en daar krijgen we een hoop waardering voor terug ook ;)"

dit is iets wat tweakers gratis krijgt en zelf niks aan doet, maar je krijgt van de community.
Wie denk je dat die service, en ondersteuning van de community betaald? Als Zeef de rekening van de server waarop het forum te laat betaald, moet je dan eens opletten hoe snel die op zwart staat :+
Ik denk dat men in dit soort artikelen niet alles te serieus moet nemen. De tekst moet ook een beetje lekker lezen en dan is een uitspraak als "harde kern" bij mensen die zich grotendeels "tweakers waardig" kleden gewoon geinig. Dat is trouwens het algemene gevoel wat ik krijg als ik het artikel lees. (studio 1337... besloot zijn stem te verliezen... kom als je ingemaakt wilt worden met tweak battle... etc etc.). Ik vind het dan ook een erg leuk artikel. Zelfs als niet lid :)

W.b.t. mensen die 10 jaar op tweakers zitten, besluiten om geen lid te worden (goed recht, dat daargelaten) en zeuren omdat ze niet aan de voorwaarden voldoen... ik zou zeggen gun ander mensen ook eens iets leuks. You win some, you lose some, zo gaat het leven.
Cool! Hopelijk volgend jaar erbij :Y. Ik stond op mijn dakkapel deze zaterdag om te zorgen dat de boel niet gaat lekken :+ :P.

Nog iemand bier over de grond gemikt? :+
Heb hooguit wat glazen horen vallen. Geen idee of het met inhoud was :)
Er is sowieso een koffie met inhoud over de vloer gegaan :p Gelukkig wel op het gladde deel
Dat is te verwachten, met Jurian achter de bar. :+
Ik hou erg van mijn kinderen.. maar dagen zoals deze is het ook wel jammer dat ik dan niet kan :'(
Ik hou erg van mijn kinderen.. maar dagen zoals deze is het ook wel jammer dat ik dan niet kan :'(
Geef ze een account, neem een abonnement voor ze af en neem ze mee!
Met 6 en 8 is dat nog wel erg jong :) Al weet de oudste al wel wat ze later wil worden, software ontwikkelaar als papa 8-)
De jongste bezoeker op deze abodag was 9 jaar! :)
Anoniem: 372172
@Xtuv19 oktober 2015 22:07
Precies ! en die was best slim :)
En goed met Mario Kart :( :D
* Zeror oppert een nieuw subforum: De GoT blokkendoos, voor de jonge tweakers onder ons. :P
Nog niet zo'n gek idee eigenlijk, haha :P
Dat soort slimmerikken geef je een kano - http://kano.me
"Later, als je groot bent... dan begrijp je waarom..." :+
Anoniem: 372172
19 oktober 2015 21:55
Proficiat het was inderdaad een zeer gave dag. Bedankt Tweakers , volgend jaar wellicht weer?
Denk het haast van wel, we stonden met ruim 150 man zo niet meer. En het was heel erg tof. Ik ga volgend jaar zeker weer.....
Ziet er heel gezellig uit. Gaaf dat jullie dit doen. En een bsod of crash hoort er gewoon bij op zo'n dag, is goed voor ieders lachspieren :)
Daar zijn rake grappen over gemaakt ja :P Mooi te zien dat het iedereen overkomen kan
Hee!! zie ik tweakjur daar nou met een baard! :D
Tja... zo druk met gamen he.. geen tijd op te scheren!
Tweakers crew en natuurlijk mede Tweakers bedankt voor deze leuke dag

De relaxte sfeer, de niet saaie presentaties en de leuke rondleiding over de redactie. Ook eens de mannen van de Pricewatch ontmoet, het "gamerabilia" bureau van Jurjan gezien, natuurlijk Studio 1337 en alle anekdotes van Wout tijdens de rondleiding.

Hoewel ik dacht dat Zeef nooit mijn lotnummer zou trekken toch een Tweakers zonnebril weten te bemachtigen.

Volgend jaar in de RAI Zeef? ;)
[...]
Volgend jaar in de RAI Zeef? ;)
_/-\o_
Ik denk dat de RAI nog net iets te groot is, dat duurt nog twee jaar ;)
Het was zeker een geslaagde dag! Bedankt Tweakers en medetweakers voor deze geweldige dag! Ik heb genoten! :D
ziet er heel tof uit zo; jammer dat ik zelf niet kon komen door wat andere afspraken :(
misschien volgend jaar; maar tof dat jullie het elk jaar weer uit de kast halen!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee