Door Wilbert de Vries

Wout volgt Wilbert op als hoofdredacteur Tweakers

30-06-2015 • 15:24

152 Linkedin

Na bijna acht jaar als hoofdredacteur bij Tweakers te hebben gewerkt heb ik een nieuwe uitdaging gevonden buiten Tweakers. Tweakers heeft me acht geweldige jaren gegeven en ik heb Tweakers zien uitgroeien tot het prachtige merk dat het vandaag de dag is. Ik troost mij met de gedachte dat ik daaraan heb kunnen bijdragen, want ik zal Tweakers zeker gaan missen.

Ik kijk met enorm veel plezier terug op mijn tijd bij Tweakers, die begon toen Tweakers nog maar net deel uitmaakte van VNU en in Amersfoort gehuisvest was. Niet alleen Tweakers is in de afgelopen jaren gegroeid, ook ik ben inmiddels een flink stuk wijzer en heb zeer veel kunnen bijleren de afgelopen jaren. Iedereen die daar op welke manier dan ook een rol in heeft gespeeld, ben ik hier heel dankbaar voor.

Voor velen komt dit besluit wellicht als een verrassing, maar voor mijzelf was al duidelijk dat ik niet eeuwig bij Tweakers zou blijven werken. Stiekem kriebelde het al even van binnen. Waar ik de meeste energie van krijg, is het gevoel te hebben dat ik aan het pionieren ben. In mijn begintijd kon ik dit op diverse fronten bij Tweakers doen en in de laatste jaren kon ik mijn hart ophalen met de redactionele koers en verbreding en achterliggende redactionele processen.

Omdat ik wist dat ik ook daarin op een gegeven moment uitgespeeld was en niet de manager wil zijn die blijft zitten om de hypotheek veilig te stellen, heb ik ruim een jaar terug aan mijn bazen aangegeven dat ik eind 2015 een nieuwe uitdaging zou gaan zoeken.

In de afgelopen weken heb ik hierover gesprekken gevoerd met ons moederbedrijf De Persgroep, waarbij ik gevraagd ben om samen met enkele andere pioniers een hyperlokaalproject binnen De Persgroep te starten. Wat dit project concreet omvat en hoe het eruit gaat zien, is nog onbekend. Dat moet allemaal nog bedacht en uitgevoerd gaan worden, en dat is nu net wat mij trekt.

In mijn nieuwe rol word ik verantwoordelijk voor de look & feel, gebruikservaring en content(mix) van het nieuwe project, maar mag ik mij ook met de andere aspecten bemoeien, net zoals de andere pioniers bij dit project iets mogen vinden van bijvoorbeeld de gebruikservaring.

Ik heb enorm veel zin in de nieuwe uitdaging, niet in de laatste plaats omdat het voor mij betekent dat ik straks betaald word om te denken en pionieren, en wie wil dat nu niet. Aan de andere kant zie ik er ook enorm tegenop, omdat er een einde komt aan een periode van acht jaar awesomeness. Aan dat idee kan ik nog twee maanden wennen, want mijn laatste dag bij Tweakers zal vrijdag 28 augustus zijn.

Wout Funnekotter, de huidige adjunct-hoofdredacteur, wordt per 1 augustus aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur, die mij zal opvolgen. In het afgelopen jaar is al min of meer naar dit moment toegewerkt, dus ik heb er alle vertrouwen in dat Wout ook in zijn nieuwe rol zal shinen. Wout alvast heel veel succes voor straks en uiteraard blijf ik Tweakers volgen.

Reacties (152)

Wijzig sortering
Iedereen enorm bedankt voor alle lieve reacties, complimenten en gelukswensen. Het geeft een heel bijzonder gevoel om na een dag zo deze bloemlezing nog een keer door te lezen en het doet mij eens te meer beseffen wat enorm bijzonder Tweakers is - en hoe erg ik het en jullie ga missen.
Tweakers is in acht jaar tijd enorm veranderd. Ik merk dat er vaak veel gebruikers zijn die daar wat over te zeuren hebben. Het bekende 'vroeger was alles beter' sentiment heerst nogal eens. Dat vind ik erg kortzichtig, maar het is nu eenmaal een feit dat je eerder de mensen hoort die wat te klagen hebben, dan de mensen die gewoon tevreden zijn.

Tweakers is veel professioneler geworden, een echte autoriteit op nieuwsgebied en komt ook zelf met eigen nieuws (dat soms zelfs de politiek haalt). Een enorme verandering ten opzichte van de begindagen, toen het gemiddelde bericht bestond uit drie regeltjes tekst met een link naar een mobo-review op Anandtech ;) Niks tegen het 'oude' Tweakers overigens, maar tijden veranderen en de huidige combinatie van professionaltieit, gecombineerd met een zeer sterke community, vind ik erg knap. Tweakers zijn natuurlijk enorm kritisch en daarmee een erg moeilijke doelgroep.

Wilbert heeft wat mij betreft dan ook uitstekend werk geleverd. Mijn respect en dank daarvoor _/-\o_ Daarnaast natuurlijk hartelijke felicitaties aan Wout!
Tweakers is veel professioneler geworden
Valt wel mee maar ik val dan waarschijnlijk ook in de 'vroeger was alles beter' zeur-groep :+

Wilbert, 'het ga je goed', hoop dat je nieuwe baan een leuke uitdaging bied, en dank voor de afgelopen 8 jaar. :)
Vroeger was het knusser bij T.net. Toen ik mij registreerde (forum-id 4466) liepen er op het forum dus nog geen 4500 menesn rond :P En op de frontpage zo'n 8000 geloof ik. Toen kende je de vaste bezoekers wel zo'n beetje en via meetings kende je een select groepje ook persoonlijk. Nu komen er tienduizenden iedere dag op T.net af en is het onherroepelijk een andere site geworden. De oudgedienden vinden vaak dat er veel regels zijn vergeleken met vroeger, maar dat kan gewoon niet anders.

Wilbert, veel succes met je nieuwe baan. Ik kan me onze samenwerking nog goed herinneren, vooral de week zwoegen om alle tv's achter elkaar te reviewen op T.net HQ in Amersfoort :D De redactie is door de jaren heen een professionele club geworden die de grote internationale beurzen afreist en eigen nieuws schrijft. Daar heb jij zeker een flink steentje aan bijgedragen. Nogmaals veel plezier en succes bij je nieuwe werkgever!
Het enige wat ik een minpunt aan het huidige tweakers vind is de missende diepgang in een hoop reviews de laatste tijd. Bijvoorbeeld bij videokaarten niet meer de koelers eraf schroeven om de kwaliteit van de PCB & gebruikte componenten te inspecteren bijvoorbeeld. De naam mag wel Tweakers zijn maar de reviews zijn meer mainstream techsite achtig. Wat ik ergens wel jammer vind.

Daarnaast is het wel een site die ik dagelijks meerdere malen bezoek en dat al sinds 2002.

[Reactie gewijzigd door ZeroNine op 30 juni 2015 23:05]

Dit inderdaad. Gevoelsmatig is hardware.info veel meer Tweakers dan Tweakers nu is. Ik was laatst op zoek naar een review voor de nieuwe WD Red drives. Waar kwam ik op uit? Hardware.info met een volledige shootout maar ook in-depth reviews. Nu vind ik die site echt niet prettig, maar de content hebben ze.
Dat komt mede doordat de 'grote' media niet meer alleenheersers zijn tegenwoordig.
Zelfs een blogpost/reactie van iemand waar je nog nooit van hebt gehoord, kan al beter zijn dan een artikel/nieuwsbericht van bijvoorbeeld de NOS of een (lokale) krant.
Met het stijgende gebruik van Google (Nieuws) en Wikipedia (links naar deze artikelen) wordt dit alleen nog maar meer. ;)
De media/politiek maakt hier dan op zijn beurt weer gebruik van, maar erg serieus neem ik deze allang niet meer.

Ik zeg gelukkig maar, want voor echt nieuws hoef je al jaren in mijn ogen niet meer zoals bij de NOS te zijn. Het is toch grappig dat op Reddit (niet alles, maar toch) of 'onze eigen' leden meer weten of juister (kunnen) zijn dan een zogenaamde 'expert'. :)

Maar back on-topic: mooi om te zien dat het mogelijk is het toch vrij een lange tijd vol te houden bij Tweakers. Ik ben wel van mening dat er een aantal dingen anders mogen bij Tweakers (zoals luisteren naar community-feedback), want daar stoor ik me nog wel eens aan (o.a. logo, modes, etc. - maar laten we het met dit mooi weer, maar niet over hebben :+).

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 30 juni 2015 15:55]

ik vind het echt heel bizar dat je de mening van heel veel oudgedienden hier op tnet, waaronder heel wat mensen die echt tig keer mee hebben bijgedragen dan jij en ik samen hier af doet als 'gezeur'

tweakers is echt veel breder geworden dan het eens was en dat is echt doodzonde voor zaken als de PW is dat perfect en vooral omdat sites als kieskeurig echt een belabberde reputatie hebben tot aan vervalsde data toe.

maar in mijn optiek heeft vnu destijds zowiso de plank totaal mis geslagen toen ze met koopinfo niet de hele pricewatch uit tnet hebben gesloopt, dat was marketingtechnisch erg een mega blunder, en op dat vlak hadden ze ook beter een tweakers.net lite versie kunnen bouwen, zelfde platform en redactie maar andere targets ...
Dat risico valt wel mee hoor ;) Ik heb uiteraard een contract voor onbepaalde tijd en na acht jaar ergens gewerkt te hebben kan het geen kwaad eens om je heen te kijken. ik denk juist dat te weinig managers die drang hebben en zodoende te lang op een plek blijven zitten en vanuit hun eigen kokervisie dingen kapot navelstaren. Voor mijzelf weet ik nu in ieder geval dat ik dat met Tweakers niet doe, met als bijkomend voordeel dat ik ook met enkel leuke herinneringen op Tweakers kan terugblikken.
Mooi gezegd.

Dankje voor je inzet de afgelopen jaren en heel veel succes en vooral plezier met je nieuwe baan! En laat nog es van je horen he ;)
Mooi gezegd inderdaad. Zulke reacties zijn ook leerzaam geweest, heb je er nog meer gehad de afgelopen 8 jaar? :)
Ik vind het juist lef hebben, je bent juist geen kapitein die een zinkend schip verlaat, maar draagt alles over, verantwoord en "op koers". Wijsheid en succes gewenst!
Jij hebt de illusie dat een vast contract ontslagbescherming biedt? Iemand is met een vast contract vaak makkelijker te ontslaan tijdens een reorganisatie dan iemand die een jaarcontract heeft. Maar dan nog: plezier in je werk is ook belangrijk en ik kan me best voorstellen dat je na al die jaren eens verlangt naar iets anders.
@ Off Topic:

Iemand met een vast contract is bij een reorganisatie niet makkelijker te ontslaan. Bij een reorganisatie om economische bedrijfskundige redenen
dient het bedrijf bepaalde richtlijnen te volgen, de eerste daarvan is eerst de uitzendkrachten, mensen met tijdelijk contract en eventueel de mensen met bijna pensioenleeftijd afscheid van te nemen.

Pas daarna gaat de zogenaamde procentregeling in (dus per leeftijdsgroep zoveel procent, en dan degene in die groep die er het kortste werkt eerst).
Je kunt hier pech hebben dat je als bv. 51 jarige er het korste werkt met 8 jaar,
maar er zijn dus genoeg mensen die eerder aan de beurt zijn.
Zoiets heet een kans voor een ander, wees blij dat er ook dat soort mensen zijn. Zo komen WE nog eens ergens. Als iedereen altijd maar blijft zitten krijgen andere nooit een kans en sommige mensen "bloeden" dood als er geen uitdaging meer is, dat wil je toch ook niet.

Wees blij voor Wout :*)
Nee, want stil zitten en niets doen helpt je verder }:O

Ten eerste: Succes is (deels) een keuze, en daar hoort een risico bij. Deze drang is menselijk en een oerdrang: Vroeger, toen we nog op mammoeten jaagden, was een grote mammoet ook een groter risico als een kleine mammoet.

Ten tweede: Als je doodongelukkig naar je werk gaat elke dag dan zet je juist alles op het spel: Er komt dan een dag dat je thuiskomt in een leeg huis. Je vrouw is er dan (met je kinderen) vandoor met iemand die wel op die grote mammoet heeft gejaagd en hem heeft overwonnen.

Ten derde: Wat wil je je kinderen meegeven? Neem vooral geen risico's in het leven, of hoe ga je er mee om? Of, om de trend te volgen: Leer je als oermens je kinderen rozenbottels te eten, of hoe ze een mammoet moeten omleggen.
Het is niet alleen een drang van managers. Ik heb die drang ondertussen ook. Wanneer je jarenlang dezelfde job doet geraak je op een gegeven moment uitgekeken en begin je jezelf de vraag te stellen: is dit alles wat het leven mij te bieden heeft? Dan begin je na te gaan of er misschien geen nieuwe uitdaging gevonden kan worden en soms krijg je dan de kans om eens iets anders te proberen.

De risicos moet je dan gaan berekenen. Hoe zeker ben ik van die nieuwe uitdaging, hoe lang zal ik dat kunnen volhouden, brengt het voldoende op en wegen die risicos op tegen de voordelen die die nieuwe uitdaging heeft tov mijn huidige job. En als ik blijf zitten, geraak ik dan binnen enkele jaren niet uitgeblust?

Ik ben 2 jaar terug begonnen met opnieuw te gaan studeren. Nog 1 jaar en ik heb mijn diploma beet. Ook dat is om een nieuwe uitdaging te gaan zoeken, ook dat is omdat mijn huidige job gewoon een doodlopend straatje is geworden waarbij ik van zovele mensen te horen krijg dat ik met mijn talenten en kennis het veel verder zou kunnen schoppen.
Joost weg, Wilbert weg... wat is er allemaal gaande daarzo bij Tweakers?

Heel veel succes in ieder geval!
Die jongens hebben strakke timing, moet je ze nageven :P

Wie op 1 september (start nieuw seizoen van van alles en nog wat) ergens wil beginnen en een opzegtermijn heeft van twee maanden, moet dus opzeggen voor 30 juni.

Op persoonlijke titel kan ik zeggen dat ik het kl*te vindt dat Wilbert en Joost weggaan. Het zijn niet alleen twee collega's die ongelofelijk veel hebben betekend voor de journalistieke ontwikkeling van Tweakers afgelopen jaren, het zijn daarnaast ook ontzettend leuke jongens met wie ik graag samenwerk.

Ik ga ze erg missen, maar Wilbert heeft in Wout al een uitstekende opvolger (geloof me, die jongen kan veel meer dan smartphones reviewen en met koelpasta zijn haar in de plooi krijgen ;) ).

Er was totaan gisteren nooit een redacteur geweest bij Tweakers die ontslag heeft genomen. Dat hadden we graag veel langer zo gehouden, maar je weet dat het niet gaat. Daar zijn mensen te rusteloos voor, veel mensen zijn bang spijt te krijgen van dingen die ze nooit gedaan hebben. Dat kan iedereen denk ik wel begrijpen.

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 30 juni 2015 15:52]

Mooi gezegd! Gelukkig blijf jij toch wel hè? Anders blijft er weinig van het "gezicht" van Tweakers over.

Wout, Wilbert en dus ook Joost, veel plezier en succes!

Wout, ik herinner me nog die goede oude tijd dat je slechts een smartphone/tablet reviewertje was. Kleine jongens worden groot ;) hahaha
Dan had ik ook bij een lopende band Penny-agenda's in een pony-cadeaubox kunnen doen of Enkhuizer koeken kunnen bakken in een fabriek (beide heb ik echt gedaan!), maar heb het liefst een baan waarbij ik kan schrijven en waarbij lezers kritisch, scherp en vaak grappig zijn ;)
Hij (Wout) kan ook karten!!!!
Wanneer gaan we weer? Of mag hij dat niet meer in zijn nieuwe functie?

Wel bizar en een behoorlijke bomshel ;)

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 30 juni 2015 16:06]

Joost Schellevis weg? Die heeft vandaag nog een artikel geschreven hoor. nieuws: Europa kiest voor afgezwakte netneutraliteit
Ik weet ook niet op welke termijn, maar op Twitter heeft hij aangekondigd dat hij vertrekt naar de NOS: https://twitter.com/Schellevis/status/615449252072919040
Geen idee, heb geen Twitter. In ieder geval.. misschien doet hij dat als bijbaan? Dat hij part time daar gaat werken, en part time bij Tweakers (?).
Geen idee, heb geen Twitter. In ieder geval.. misschien doet hij dat als bijbaan? Dat hij part time daar gaat werken, en part time bij Tweakers (?).
Nee, ik ga fulltime naar de NOS :) vanaf september.

[Reactie gewijzigd door Joost op 30 juni 2015 15:41]

Ah oke, heel veel succes daar dan in ieder geval hè ;) d:)b. Én bedankt voor je leuke en interessante artikelen natuurlijk :).

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 30 juni 2015 15:41]

eventjes terzijde valt me nu pas op dat je een avatar hebt van het beste album allertijde :p
Succes , Bedankt, en Helaas. (Ga ze maar even wat leren daar bij de NOS :P )
Nee, Joost gaat ook vanaf medio september full time aan de slag bij de NOS en zal ons dus ook in de steek laten ;)
De NOS, juist.... Dan kan je denk ik beter bij tweakers blijven :p
Misschien dat het niveau er dan wat omhoog gaat :)
Als het meer verdient
Hij is nog niet weg, net als wilbert. Maar ze gaan allebei rond september weg.

"Leuk nieuws: ik ga naar de NOS! Vanaf september maak ik daar verhalen (tv/web/radio) over technologie en maatschappij."
https://twitter.com/Schellevis/status/615449252072919040
Oh.. toch wel jammer..
Joost gaat ook weg inderdaad. Hij vertrekt naar de NOS.
Leuk nieuws: ik ga naar de NOS! Vanaf september maak ik daar verhalen (tv/web/radio) over technologie en maatschappij.
Joost weg, Wilbert weg... wat is er allemaal gaande daarzo bij Tweakers?

Heel veel succes in ieder geval!
Het gaat heel goed met Tweakers :) Dat ik weg ga, heeft daar dus niets mee te maken. Als ik geen andere baan had gekregen, was ik lekker blijven zitten - maar de kans die ik bij de NOS krijg (heel veel tijd om zelf verhalen te maken en dingen uit te zoeken) kan ik niet laten liggen.
Jammer dat je weg gaat, lees je artikelen altijd met veel plezier en interesse. Gelukkig kunnen we nog tot september jouw stukjes verwachten :). Zou ik mogen vragen hoe je die baan "gekregen" hebt bij de NOS? Ben je gerecruit of hadden ze een positie open?
Anoniem: 372172
@Joost30 juni 2015 21:22
Nou Joost voor jou dan ook heel veel succes met je nieuwe job in september :)
Waarom moet er dan iets aan de hand zijn, ik geef die jongens groot gelijk, ze groeien en dat betekend nieuwe uitdagingen en weer plek voor de andere jongens om door te groeien, volgens mij is dit gezond voor een bedrijf en zeker voor een technologie nieuws site vind ik dit een gezonde gang van zaken, we krijgen weer vers bloed en nieuwe ideeën die uitgewerkt gaan worden

Natuurlijk wil ook ik Wilbert bedanken voor de mooie site die we dagelijks bezoeken en bijhouden en ook Joost bedankt voor de waardevolle inhoud op deze site! Heel veel succes met jullie nieuwe uitdagingen en ook niet onbelangrijk heel veel plezier er ook mee!
wat is er allemaal gaande daarzo bij Tweakers?
Blijkbaar is de Tweakersredactie een mooie vijver voor andere bedrijven om goede mensen uit te vissen.
@Wout, ga je nog wel gewoon je (mobile/gadget) reviews maken enzo? Of neemt Arnoud dat nu in zijn geheel op zich. Vond jouw presentatie toch altijd wel wat beter.
Er gaat een vacature komen op het mobile-vlak :)
Gefeliciteerd en succes met je nieuwe uitdaging Wout.
Betekend dit dat we je nu nooit meer op de "buis" gaan zien?
Zeg nooit nooit, maar iig een stuk minder
Wout,

Gefeliciteerd met je mooie nieuwe functie!
Binnen de mobile modjes rest alleen nog de vraag als je nu nog wel mag karten ;) :P
Jammer. Je videoreviews waren m.i. met afstand de beste op tweakers.
Helemaal mee eens.
Tijd voor een vrouwke!
Nice. Wie gaat eigenlijk de positie van Wout dan opvullen, nu hij een treetje omhoog gaat?
Naar die persoon gaan we snel op zoek :)
Arnoud terug! Heeft vaak kritiek gehad op z'n uiterlijk, maar ik vond hem verdomd professioneel en goed in zijn reviews.

Heel veel succes met je nieuwe baan Wout, jammer dat je wat minder te zien zult zijn in de reviews, je presentatie was altijd prima.
Dank je wel!

Ik zal vast meer reviews doen - zeker totdat de nieuweling ingewerkt is en misschien ook daarna - maar fulltime reviewen wil ik niet meer. Ik ben bang dat ik dan me te snel verveel en dat gaat dan ten koste van de kwaliteit van de reviews en mijn werkplezier.
Ik meld me alvast aan. :9
Om eerlijk te zijn had ik dit ooit wel verwacht, maar niet zo snel...

Toen ik op de Tnet feedback middag was, had ik al zo'n vermoede dat je niet de persoon bent die tot z'n 65e bij een bedrijf werkt. Zoals je zelf al zegt je bent een pionier en dat klopt ook. Dat zag ik ook echt in jouw. Het is maar goed dat je bij de persgroep blijft, dan hoef je tenminste nooit helemaal afscheid te nemen :)

In elk geval veel succes op je nieuwe werk. Het zal vast ook weer zo'n succes worden. En natuurlijk zal Wout voortbouwen op jou succes :)

OffTopic: vandaag de uitvinder van SMS overleden en Wilbert gaat weg ? Is dit toeval of speler er duistere krachten mee...

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 30 juni 2015 15:39]

Is dit toeval of speler er duistere krachten mee...
Ik weet van niks. :+
Bedankt, gefeliciteerd en succes!
Veel succes met je nieuwe uitdaging wilbert !
Bedankt Wilbert, véél succes met je nieuwe uitdaging!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee