Door Wilbert de Vries

Tweakers vernieuwt abonnementen - nieuwe abo's met mooie extra's

09-03-2015 • 10:51

673 Linkedin

Tweakers heeft een vernieuwing in zijn abonnementen doorgevoerd. Naast het huidige abonnement zijn er nieuwe abonnementen toegevoegd, die meer en nieuwe mogelijkheden bieden. Alle bestaande abonnees krijgen de eerste periode een hoger abonnement cadeau.

Tweakers biedt al sinds jaar en dag de mogelijkheid om de site voor 15 euro per jaar bannervrij te bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we steeds vaker feedback ontvangen waaruit blijkt dat sommige users graag andere of nieuwe mogelijkheden gekoppeld willen zien aan zo'n abonnement. Tweakers heeft daarom opnieuw gekeken naar wat een logische structuur voor een Tweakers Abonnement zou zijn.

Vanzelfsprekend is het nog steeds mogelijk om voor 15 euro per jaar Tweakers bannervrij te bezoeken. Dit abonnement noemen we nu Donateursabonnement. Users die dit kiezen, krijgen desgewenst een label naast hun username. Verder zijn er van dit abonnement varianten van 25 en 35 euro per jaar. Als je hiervoor kiest, krijg je geen extra mogelijkheden, maar help je Tweakers wel meer :)

Als je liever nog meer waar voor je geld krijgt, kun je nu ook kiezen voor het Tweakers Plus-abonnement. Dit abonnement kost 50 euro per jaar en geeft users aanzienlijk meer mogelijkheden. Zo hebben deze abonnees standaard alle karma-features, zoals custom css. Ook heb je met dit abonnement voortaan een grotere winkans bij acties van Tweakers en gaan we speciale winacties voor deze groep abonnees houden.

Als je dat allemaal nog niet genoeg vindt, kun je kiezen voor het Tweakers Elite-abonnement. Dit abonnement biedt alles van het Plus-abonnement, aangevuld met onder meer een welkomstpakket, lunch met de eindbazen van Tweakers én toegang tot het Tweakers Awards-evenement.

De nieuwe abonnementen en al hun mogelijkheden zijn in de Aboshop te bekijken. Als je nu al abonnee bent, dan is je abonnement omgezet in een Tweakers Plus-abonnement. Als je nog geen abonnee bent, kun je daar uiteraard meteen een abonnement afsluiten. Voor alle huidige én nieuwe abonnees hebben we bovendien een kortingsactie in samenwerking met Alternate en Uber. Betalen kan via PayPal, bankoverschrijving, iDeal en creditcard. Aan ondersteuning voor Mister Cash wordt nog gewerkt.

Reacties (673)

Wijzig sortering
"Ook heb je met dit abonnement voortaan een grotere winkans bij acties van Tweakers en gaan we speciale winacties voor deze groep abonnees houden." --> Hmmm, dit geeft toch een beetje dubbel gevoel, jezelf kunnen 'inkopen' bij prijswedstrijden...
Mee eens, zo win je als gratis gebruiker natuurlijk nooit meer iets. Nu kom ik hier niet voor de prijsvragen (en zo vaak zijn ze er ook niet), maar het voelt niet helemaal juist.
Zo groot is de extra kans nou ook weer niet... zoals elders gezegd, zie het als een 1 lot + 1 lot omdat je betaald lid bent.

Aangezien het overgrote deel van de deelnemers geen abonnement zal hebben, is de kans dat een abonnement wint vrij klein; bij bijvoorbeeld 1000 deelnemers, waarvan 100 abonnees, kom je dan op 200/1100e en dat een gewone gebruiker wint dus nog altijd 900/1100. Oftewel ongeveer 18% vs 82%.

De kans dat jij als gewone gebruiker wint is dan dus 1/1100e en als abonnee 2/1100e, dus zo'n 0.0909 % waar het voorheen 0.1 was en als abonnee dus 0.1818%

[Reactie gewijzigd door ACM op 9 maart 2015 11:29]

Eh sorry, beetje nutteloze berekening omdat je kans om te winnen domweg verdubbeld is. 100% meer kans.

Ik heb niet zo heel veel zin om diep te gaan rekenen maar;
Voor een normale gebruiker wordt de kans per 'abo' die erbij komt -nog- kleiner dan het al is (immers meer 'deelnemers'). Iemand met een abbo krijgt simpelweg 100% meer kans, echter inherent daaraan krijgt iedereen minder kans per abbo deelnemer, alleen dat valt harder bij de non-abbo's.
Hou er ook rekening mee dat de prijzenpot ook groter wordt, aangezien betaalde abbo's meer opleveren dan niet-betaalde. Sterker nog, ik gok dat zelfs het bannervrij abbo meer dan 2x zoveel oplevert voor tweakers dan een niet betaalende gebruiker. Voor die 50 euro per jaar is een dubbele winkans zelfs nog wel wat mager (niet dat het meer hoeft te zijn, het gaat immers meer om de lol dan om de prijs).

Als je het zo bekijkt zou bannervrij van 15, 25 en 35 euro al een 2, 3 en 4x zo'n grote winkans mogen hebben, en voor plus 6x. Het drijft natuurlijk een beetje tegen het eerlijksheids gevoel in van de free user, maar als je het zo bekijkt is het helemaal zo verkeerd nog niet.

Daarnaast, je zou ook naar andere criteria kunnen kijken als karma en Tweakotine of aantal geschreven reviews (maal kwaliteit), maar daarvoor zijn ook al prijzen die bijvoorbeeld alleen op reviews gaan. Daar zou je het ook raar vinden als alle gebruikers een gelijke kans hadden om te winnen, ipv iemand met veel hoge kwaliteit reviews meer winkans te bieden.

[Reactie gewijzigd door Dorus op 9 maart 2015 12:38]

Mijn reactie iets hierboven (ook op een bericht van jou) had hier nog beter gepast: ik begrijp dat je een groep wilt bevoordelen maar het resultaat is dat je ook een groep benadeelt. De community is voor een groot deel opgebouwd door de gratis klanten. Het past niet om die groep te benadelen en dan ook nog op louter financiële gronden!
Het voelt niet juist dat mensen die betalen er iets meer voor terug krijgen dan mensen die niks willen betalen?
Alle bezoekers betalen, alleen de abonnees met geld ;)
Bij de Staatsloterij mag je ook meer dan een lot kopen. :)

Uiteraard hebben de gratis leden nog steeds een kans bij weggeefacties. Het is niet zo dat alle prijzen voortaan naar de abonnees gaan. Wel hebben we straks speciale acties voor abonnees en zal je winkans inderdaad soms wat hoger zijn. Niet 1 op 10 maar 1 op 5.

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 11:15]

Bij de Staatsloterij mag je ook meer dan een lot kopen.
Juist ja, als je er zo over denkt... Maar bij de Staatsloterij weet ik dan dat ik m'n inleg verdubbel, maar ook dat ik m'n winkans verdubbel.

Geen idee hoe 't zit met mijn inleg bij deze Tweakers-actie (hoe verhoudt die abonnementsprijs van 50 Euro zich tot de reclame-inkomsten die Tweakers overhoudt van alle pageviews van mijn gratis account?), maar er wordt ook nergens gemeld hoeveel de winkans vergroot wordt met het Plus-abonnement. Wordt die 10% groter, 50% groter, 100% of 200% groter? Of hangt dat af van de bui van de sponsor? Erg onduidelijk allemaal...
Er is geen vast percentage aan te hangen, omdat de winkans bij Tweakers afhangt van het aantal beschikbare prijzen ten opzichte van het aantal deelnemers.

Maar stel dat we iets verloten met een wijkans van 1 op 10, dan zou het zo kunnen zijn dat je wijkans als abonnee 1 op minder dan 10 gaat zijn. En dit natuurlijk alleen bij acties waarbij geen inzending nodig is die door een jury moet worden beoordeeld.
2x zo groot tov niet-abonnee deelnemers. Maar hoe groot de specifieke kans is, hangt uiteraard af van het totaal aantal prijzen en het aantal deelnemers. En bovendien hangt het af van hoeveel daarvan abonnee zijn (het is altijd 2x zoveel kans, maar de uitkomst van wat 2x is, varieert dus).

Zie ook dit rekenvoorbeeld van een recente actie: ACM in 'plan: Tweakers vernieuwt abonnementen - nieuwe abo's met mooie extra's'

[Reactie gewijzigd door ACM op 9 maart 2015 18:08]

De staatsloterlij valt onder de kansspelautoriteit. Daar moet je 18+ voor zijn om deel te mogen nemen.

Zodra Tweakers je winkansen vergroot omdat jij voor een betaald abonnement kiest vind ik dat de wedstrijden van Tweakers.net voortaan ook onder deze wetgeving zouden moeten vallen. Dat wil direct zeggen dat je ook ouder dan 18 jaar moet zijn om mee te mogen doen.
Ook wij vallen met al onze acties onder de wet op de kansspelen en houden daar dus gewoon rekening mee. Er wordt kansspelbelasting afgedragen etc. etc. :)
Een prijsvraag zou een beloning moeten zijn voor de vaste en trouwe lezer. Het zou geen "verplichting" moeten zijn om deel te nemen om anders geen/minder kans te maken.
Die prijsvraag is voor iedereen toegankelijk (tenzij je banners blokkeert, maar da's een ander verhaal). Aangezien de overgrote meerderheid van jullie geen abonnement heeft, zul je zien dat daar ook nog steeds de meeste prijzen vallen. :)
Organiseer dan een actie voor abbo-houders, komt veel sportiever over.
Dat doen we ook. Maar liever ben ik er gewoon op voorhand transparant over.

Stel je voor dat we 1000 keys hebben om te verloten, en Tweakers verloot er 100 onder de abonnees en 900 onder de niet abonnees. Zonder dat vooraf te zeggen aan de niet abonnees. Was dat dan beter geweest? Ik denk het niet.

Dit is een hypothetisch voorbeeld. Deze getallen zijn alleen als voorbeeld gebruikt.
Als mijn vrouw vraagt of ze dik lijkt in een specifieke jurk dan kan je 2 antwoorden geven:
A. Ja, je loopt voor schut met die dikke reet
B. Waarom doe je die ander jurk niet, die staat je leuker

Beide zijn eerlijk maar met een van de 2 mag je op de bank slapen....

[Reactie gewijzigd door -RetroX- op 9 maart 2015 12:37]

Om eerlijk te zijn denk ik dat -ondanks alle kritiek- we er liever vooraf eerlijk over kunnen zijn dan achteraf. Temeer omdat we het in de parktijk al lang doen, en echt niet alleen bij abonnees. Zo laten we soms gamers die actief zijn in het topic van Game X eerst loten in de beta-key loterij als deel twee van Game X beschikbaar komt. Zo hebben we mensen die in het topic van de Tweakers Express actief waren drie dagen eerder kaartjes laten kopen dan dat de .plan online kwam. :)
Ik heb het ook niet over vooraf of achteraf maar de manier waarop. Als je de reacties van je community ook leest zie je dat vooral die winkansen een enorme bult aan reacties uitlokt. Als dat anders was gecommuniceerd had je die weerstand niet gehad. Maarja... wie ben ik ;)
Achteraf heeft iedereen gelijk. :P Maar ook hier leren we weer lessen van. Meer duiding is soms nodig.

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 13:01]

Hoe zit dat eigenlijk? Want thuis ban ik jullie banners niet, maar op kantoor kijk ik ook nog wel eens op Tweakers, waar ik wel de melding krijg dat ik de banners blokkeer, echter is dat buiten mijn macht om. Maak ik dan nu voortaan geen kans meer bij prijsvragen?
Ik snap dat jullie het blokkeren van banners proberen te ontmoedigen, maar hoelang/hoevaak moeten banners geblokkeerd worden om uitgesloten te worden? En hoelang blijft dat "smet" aan je profiel kleven?
Er blijft geen smet aan je profiel kweken, de tijd van 'bannen van blokkeren' is echt al lang voorbij. Enige is dat je op je werk niet kan meedoen aan die prijsvragen waarvoor we een poll gebruiken.
Ok ,bedankt voor deze info :)
Als je meer kans wil maken kun je altijd nog extra accounts aanmaken :P

Ik vind het wel een leuke actie van Tweakers :)
Daar trappen ze niet in, meerdere accounts op 1 IP staan ze in principe niet toe.
Daar trappen ze niet in, meerdere accounts op 1 IP staan ze in principe niet toe.
Uit principe, zou beter zijn.
Maar dan zijn altijd nog ouders, schoonouders, buren en anderen die niet tweaken waar je een account kunt beginnen.
Bij de staatsloterij is er geen verschil in winkans tussen verkochte loten via een abonnement of via losse verkoop.
Om je winkans te verhogen zou je dus meerdere gebruikersaccounts aan moeten maken (vgl. meerdere loten kopen in een loterij) maar meerdere accounts per persoon is in ieder geval onwenselijk en misschien zelfs niet toegestaan.


Ik wist dat je lid kunt worden van Tweakers maar ik heb nog nooit ergens kunnen lezen (ik meen mij te herinneren dat ik het hooguit 1 à 2 keer heb gelezen; en eerder toevallig dan bewust) wat hiervan de voordelen zouden kunnen zijn.
Dit lidmaatschap, donateurschap of hoe je het ook wilt noemen is in ieder geval erg goed verstopt. Tweakers zou er m.i. verstandig aan doen om dit duidelijker en prominenter op de website te vermelden zónder dit al te opdringerig te doen.
Klik op je username rechtsboven, klik op Abonnementen. Voila :)
Appels met peren vergelijken. Om te kunnen winnen bij de Staatsloterij moet je al een lot kopen. Dit is wel vergelijkbaar met speciale winacties voor de abonnees. Wil je een grotere kans op winnen? Dan pak je meer dan een abonnement.
Met het verschil dat het eerste lot en die extra loten niet gratis zijn ;)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 9 maart 2015 11:14]

je vergelijkt met de staatsloterij maar dat is een heel erg kromme vergelijking.

Het probleem van dit plan ligt in het COMBINEREN van twee verschillende dingen: een abo voor een dienst en het winnen van prijzen. Bij T-Mobile heb ik het eerste, bij de staatsloterij het tweede. De afwegingen om mee te doen zijn heel verschillend ("ik heb het nodig" en "acht ik heb wat geld over ik waag een kansje") . Bij een combinatie 'wringt' dat snel!

Ik begrijp dat je met een grotere winstkans de betalende mensen wilt bevoordelen. Maar de keerzijde van het verhaal is dus dat je de gratis klanten (die ook op hun manier bijdragen) een kleinere winstkans geeft. De community is voor een groot deel opgebouwd door deze gratis klanten die wel een bijdrage leveren. Het past niet om die te benadelen lijkt mij.
Zoals jij het nu ziet en dat dus 1 op 1 gaat vergelijken, moet je dus meerdere accounts op tweakers maken om te doen zoals jij zegt. Dan pas vergelijk je 1 op 1 met de staatsloterij.

Door nu een grotere winkans te geven aan mensen die betalen, ga je niet doen alsof ze een 2e lotje gekocht hebben, dat is niet dezelfde vergelijking. De exacte berekening kan je nu niet maken, maar eigenlijk komt het er op neer dat de mensen met het geld die hun spullen zelf wel ergens in de winkel kunnen kopen nu een grotere kans hebben om iets gratis te krijgen, terwijl een andere bijvoorbeeld nu alles bijeen moet schrapen om ergens iets te kunnen, om het zo eventjes te zeggen.

Dus ik vind de grotere winkans een slecht 'voordeel' voor betalenden. Dat er speciale prijsacties voor hun komen: Helemaal akkoord, maar blijf van de winkansen van de gemiddelde man af. Mensen die betalen voor tweakers zullen ook wel gewoon naar de winkel kunnen gaan om hun spul te halen. Ik wil daar nu niet mee zeggen dat 50 euro op een jaar veel is, want dat valt nog wel mee. Maar het gedacht erachter is gewoon naar mijn mening: Geld regeert.
Zoals jij het nu ziet en dat dus 1 op 1 gaat vergelijken, moet je dus meerdere accounts op tweakers maken om te doen zoals jij zegt. Dan pas vergelijk je 1 op 1 met de staatsloterij.
Sterker nog, we zien dat dat heel actief (werd) gedaan. Toen we diablo III bèta's weg konden geven waren er 'opeens' 1100 accounts bij. Dat hebben we ondervangen door nu alleen accounts mee te laten loten die zijn geregistreerd voor de start van de loterij.
Door nu een grotere winkans te geven aan mensen die betalen, ga je niet doen alsof ze een 2e lotje gekocht hebben, dat is niet dezelfde vergelijking. De exacte berekening kan je nu niet maken, maar eigenlijk komt het er op neer dat de mensen met het geld die hun spullen zelf wel ergens in de winkel kunnen kopen nu een grotere kans hebben om iets gratis te krijgen, terwijl een andere bijvoorbeeld nu alles bijeen moet schrapen om ergens iets te kunnen, om het zo eventjes te zeggen.

Dus ik vind de grotere winkans een slecht 'voordeel' voor betalenden. Dat er speciale prijsacties voor hun komen: Helemaal akkoord, maar blijf van de winkansen van de gemiddelde man af. Mensen die betalen voor tweakers zullen ook wel gewoon naar de winkel kunnen gaan om hun spul te halen. Ik wil daar nu niet mee zeggen dat 50 euro op een jaar veel is, want dat valt nog wel mee. Maar het gedacht erachter is gewoon naar mijn mening: Geld regeert.
Nee, dat zie je echt verkeerd. Ik citeer ACM:
Zo groot is de extra kans nou ook weer niet... zoals elders gezegd, zie het als een 1 lot + 1 lot omdat je betaald lid bent.

Aangezien het overgrote deel van de deelnemers geen abonnement zal hebben, is de kans dat een abonnement wint vrij klein; bij bijvoorbeeld 1000 deelnemers, waarvan 100 abonnees, kom je dan op 200/1100e en dat een gewone gebruiker wint dus nog altijd 900/1100. Oftewel ongeveer 18% vs 82%.

De kans dat jij als gewone gebruiker wint is dan dus 1/1100e en als abonnee 2/1100e, dus zo'n 0.0909 % waar het voorheen 0.1 was en als abonnee dus 0.1818%
Ja er stonden ook geen concrete cijfers bij, bedankt voor de uitleg
Bij de Staatsloterij mag je ook meer dan een lot kopen. :)
Slecht voorbeeld. De Staatsloterij is sowieso "pay to play".

En het kopen van meerdere staatsloten levert je een verwaarloosbare hogere winkans. Dus "pay to win" wordt het nooit echt, tenzij je een klein kapitaal in loten "investeert".

Als je een echte vergelijking met de Staatsloterij wilt maken dan zou je de winactie in den beginne enkel voor abonnees moeten doen. En de duurdere abonnementen bij die winactie een zeer kleine extra winkans moeten geven.
Als je een echte vergelijking met de Staatsloterij wilt maken dan zou je de winactie in den beginne enkel voor abonnees moeten doen. En de duurdere abonnementen bij die winactie een zeer kleine extra winkans moeten geven.
En dat is dan ook exact wat we doen. :) Met Plus en Elite heb je weliswaar meer kans, maar het 'meer' is wel beperkt. Lees wat ACM daar over zei. :)
Niet dus. Je kunt een vergelijking met de staatsloterij enkel maken bij een weggeefactie waarbij enkel abonnees mee kunnen doen. (= pay to play)
Zo kun je het zien, je kunt het ook vergelijken met de bouwfraude. :P maar goed, die discussie is zinloos want het gebeurd toch wel. :P
bouwfraude was een blackbox aan de voorkant in de hoop dat nooit iemand het zou weten, dit is transparant aan de voorkont. Heel netjes.
Transparant is het pas als "grotere winkans" wordt gedefinieerd.
In de reactie van Zeef hierboven kan je lezen dat het rond de 1:5 is. Redelijk transparant toch?
Volgens mij was de winskans toch wel heel wat lager dan 1:10 .... Misschien dat als ik de voorwaarden doorlees dat het dan duidelijker staat, maar zoals ik het nu lees in het artikel is het niet erg duidelijk.

[Reactie gewijzigd door nevyn67 op 9 maart 2015 12:11]

Ik denk @Zeef bedoelde dat je naam 5 keer in de pot gaat en niet dat je 20% kans het op prijs. Dat zou wel heel extreem zijn :)
Wel hebben we straks speciale acties voor abonnees en zal je winkans inderdaad soms wat hoger zijn. Niet 1 op 10 maar 1 op 5.
Maar nu zou je dus feitelijk een kansspelvergunning moeten hebben. Het begint nu namelijk meer op een loterij te lijken dan op een normale winactie.
Ik weet niet wat die extra kans inhoudt, maar je moet het ziet als 1 staatslot vs 1 extra omdat je "lid" bent. Het zal heus niet zo zijn dat je alleen als abo prijzen wint hoor :)

[Reactie gewijzigd door BtM909 op 9 maart 2015 11:08]

Dat is inderdaad ongeveer de hoeveelheid extra kans die je maakt, met dien verstande dat we natuurlijk minder deelnemers hebben dan de staatsloterij :P
Betalen om kans te maken om iets te winnen dat minder waard is dan je jaarlijkse betaling
Betalen om kans te maken om iets te winnen dat minder waard is dan je jaarlijkse betaling
Over jaarlijkse betaling.. Als ik voor 15 euro bannervrij kan zijn, houdt dat dan in dat die banners slechts 30 cent per week opleveren voor Tweakers, per gebruiker ?
Nog geen 5 cent per dag ?! Afgerond.
Hangt er vanaf hoe vaak je op de site komt neem ik aan
Aan de andere kant vind ik het ook terecht dat mensen die deze site ook financieel ondersteunen er hier misschien ook iets meer van terug zien. Ik had het alleen anders aangepakt. Ik zou bij prijswedstrijden nooit onderscheid maken tussen de deelnemers. Organiseer dan gewoon meer prijswedstrijden (dan nu de bedoeling is) exclusief voor abonnees. Dan krijg je ook geen scheve gezichten.
Aan je profielfoto te zien ben je ook iemand die kleine websites hun geld niet gunt om te overleven met je ABP.
Want tweakers is een kleine website toch?
Wat je hier (mogelijk) hebt op staan, heb je elders ook op staan.
Ik had hem hier eigenlijk uit staan, de avatar is om te trollen.
Ik begrijp niet zo goed hoe een 100% commercieel bedrijf als tweakers betalingsversies aanbied waar je het zelfde krijgt, maar meer betaald. 8)7

Jullie zijn gewoon onderdeel van de Persgroep, en dus geen filantropische organisatie. Jullie kunnen toch wel iets creatievers bedacht hebben dan 'je betaald 10 of 20 euro extra maar je krijgt NIETS'....

Een badge, of een paar leuke features die jullie kunnen ontwikkelen. Of V&A prioriteit (langer bovenaan) of iets anders creatiefs.....

Vind dit echt heel apart, bedelen om gratis geld terwijl je er niks voor terug doet. Past niet bij het bedrijf dat julile nu zijn geworden, en derhalve vind ik het..ongepast.
Ben ik het helemaal mee eens. Dit is dan ook de reden dat ik niet ga voor een betaalde versie van Tweakers, ik zie het allang niet meer als een mooi hobbyproject wat mijn financiele steun nodig zou hebben.

Wat betreft creatievere manieren om geld binnen te halen zou ik aanraden om eens te kijken naar Reddit hoe zij dat doen met Reddit Gold. Zo introduceer je ook een mooie manier om de kwaliteit van de community (posts) te verhogen!
Ik zie het verband niet tussen Reddit Gold en de kwaliteit van posts. (sowieso is het discutabel om Reddit en kwaliteit van posts in een zin te noemen imo ;) )

Maar verder ben ik het met je eens dat het bijna misleiding genoemd kan worden om als commercieel bedrijf om donaties te vragen.
Ja sorry, ik was een beetje verwarrend. Reddit Gold is het premium membership zelf, waar ik op doelde blijkt 'Gilding' genoemd te worden. Hoe dit zich uit in de community is dat posts beloont kunnen worden door een Gold membership te doneren aan de poster. Het geld hiervan gaat dan naar Reddit, maar degene die de post heeft gedaan geniet van de voordeeltjes die aan dit abo hangen.

Maargoed, je zou ook kunnen zeggen dat dit indrect al gebeurd op Tweakers met de karmastore natuurlijk.
Eens. Het 'gedoneerde' geld gaat waarschijnlijk gewoon in de spaarpot van De Persgroep.
Tweakers kan fluiten naar mijn geld
Ik ben het hier volkomen mee eens. Ik krijg hier hetzelfde gevoel als bij XS4ALL waarbij op een handige manier wordt ingespeeld op sentimenten die leven bij de klanten. Ooit wellicht begonnen als een idealistische website is het nu echt de commercie die zijn intrede heeft gedaan. Wellicht nodig om de kosten te kunnen betalen maar er moet niet worden gedaan alsof er alleen maar idealistische doelstellingen een rol spelen. Een donatie aan een commercieel bedrijf is daarom ook onzin.
Nou ja ze doen niet 'niks terug' natuurlijk. De site wordt gehost, er komt content op te staan.

Het voelt misschien als niks omdat dat altijd zo was.
Ik kan me totaal in je reactie vinden. Er wordt m.i. hiermee nadrukkelijk gebedeld om zomaar wat te gunnen. Alleen al om dat gebedel zou ik principieel helemaal niks gunnen, zelfs niet het laagste abonnement.
Ik snap niet dat men het niet eerlijk vind.In de meeste loterijen( zoals de staatsloterij), staat het vrij om zoveel loten te kopen als je zelf wil. Rijke (=betalende)mensen hebben dan ook een verhoogde winkans op die miljoenen.

Wat is er niet eerlijk aan als tweakers betalende gebruikers een klein voordeel geeft aan betalende gebruikers.? en vergeet niet dat de gewone users nu geen kans maken is uiteraard onzin!

Het grootste gedeelte van de prijzen gaat naar users die amper actief zijn, ze reageren niet, ze posten niet op het forum, en schrijven geen reviews. Maar omdat ze user zijn mogen ze wel gewoon meedoen met prijsvragen en omdat ze met velen zijn winnen zij het vaakst. Is dat soms wel eerlijk tegenover de inzet tweakers die al jaren zich inzetten voor tweakers, en via het forum mensen te helpen met problemen en dergelijke?

[Reactie gewijzigd door mrc4nl op 9 maart 2015 14:42]

Omdat die kansspellen zich niet onafhankelijk noemen, geen idee misschien is dat het, zelf boeit het mij niet ik had te veel pech om wat dan ook ooit te winnen hier dus het boeit niet.
Ik vind eerlijk gezegd juist dat de community zich in dit draadje van de slechtste kant laat zien. Pagina's vol met geklaag....over wat precies?

Een prijsvraag. Een totaal niet essentieel extraatje. De meeste mensen winnen die niet (zoals de meeste mensen geen loterij winnen) dus is de praktische impact voor vrijwel iedereen gelijk aan NUL.

Maar dan voor de miereneukers die zich echt benadeeld voelen, waar hebben we het over? Vrijwel iedereen hier heeft GEEN abbo, waardoor de kans dat de prijs op een persoon zonder abbo valt nog steeds extreem groot is. De extra winkans van betalende leden is in te verwaarlozen hoeveelheden toegenomen.

En stel dat zoiemand wint, want dat nog? Ze ondersteunen de community en het bestaan van Tweakers financieel. Het lijkt wel alsof de minst bijdragende leden het hardst klagen. Sommigen dreigen te vertrekken (nou nou, wat een dreigement zeg), sommigen mensen zelfs betaald te moeten worden voor hun bijdrages, wat een kleinzielig gedrag, om van te walgen.

Je zit hier gratis op de beste tech site van Nederland, met amper ads. Een site die moet bestaan in de echte wereld, waarin servers en personeel betaald moeten worden. Jammer niet zo. Ik heb echt te doen met de tweakers crew. Het is me duidelijk dat ze er iets van proberen te maken, maar wat ze hier over zich heen krijgen lijkt nergens op, en dit verdiend men niet.

De community, althans een mondig deel ervan, moet zich diep schamen.
Grotere winkansen vanwege een betaald abonnement vind ik niet acceptabel. In mijn optiek moet iedereen een gelijke kans krijgen, met uitzondering de mensen die een adblocker gebruiken. Die mogen wat mij betreft worden uitgesloten van deelname - zoals dat bereids het geval is.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 9 maart 2015 13:04]

lol ik vind het wel falen hier, dus voor 35 euro per jaar, krijg ik een wat grotere kants om rotzooi te winnen, want laten we eerlijk zijn het merendeel van alle win acties zijn niet interessant voor mensen, en verdwijnen na de verplichte review en marketing direct op marktplaats oid..

prima, maar dan zei ik dus nog minder reden om uberhaubt over te stappen op abonementen, de meeste features heb ik al of kan ik met userscripts wel regelen die werken trouwens toch al beter dan alleen die paar css tricks die jullie mogelijk maken...

neh, laat maar zitten, als ads te storend zijn block ik ze wel... nog eff en je kun stanaard nog maar max +1 halen als mod-score op een FP-artikel en kun je alleen +2 en +3 krijgen als je daarvoor betaald...

het ergste is nog, dat tweakers.net door alle commecie al veel te mainstream aan het worden was, en dat er van echte nieuwswaardigheid al vaak geen sprake meer is, dus wat gaan jullie met al die extra donaties van 50 euro doen? nog meer telegraaf-style newsposts doen?

[Reactie gewijzigd door i-chat op 9 maart 2015 11:09]

Die hogere winstkans is niet vanaf 35 euro per jaar, maar 50.

Ik vind het op zich wel aardig, ze hadden ook kunnen zeggen: je kan alleen maar meedoen als je een plus abo hebt. Wat dat betreft is een hogere winstkans dan nog een veel mildere optie.

Ik vind zelf de Custom RSS wel een super functie van het abonnement, omdat ik dan op elk apparaat de CSS kan aanpassen. Je kan het wel met userscripts regelen maar op elke computer, telefoon en tablet is dat gewoon vervelend om te moeten regelen.

Edit: Overigens ben ik al heel veel jaar abonnee, wat mij betreft gaat het niet om de winstkans, het gaat me meer om het steunen van Tweakers.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 maart 2015 11:18]

Laat ze dat dan combineren: gewone winacties voor iedereen, en speciale Plus-winacties. Lijkt me veel eerlijker.

Custom CSS vind ik ook ideaal, maar ik mag hopen dat je dat nog steeds gewoon middels de Karmastore kan kopen als je actief genoeg bent. Zo had ik dat ook al geregeld voordat ik een Tweakers abo had (die ik verder alleen heb om Tweakers te steunen, zoals je zelf ook al zegt).
Ik vraag me af of dezelfde mensen die nu moeite hebben met hogere winkansen niet ook zouden zeuren als abo's in plaats daarvan méér winkansen zouden krijgen...
Wat doet dat custom css dan ? Ziet de pagina er dan anders uit en welk nut geeft dat tegen over de standaard indeling.
Je kan zelf aan de CSS sleutelen. Dus die achterlijke grijze balk eronder wegslopen, en andere elementen die je nooit aanklikt en hoogte opeten op visibility:none zetten ;)
Ik gok dat je display: none; bedoelde 8-)
Shame on me, hahaha :(
Of:
"Ze hadden ook kunnen zeggen 'zonder plus-abo kan je niet meer op Tweakers.net komen', dan valt zo'n hogere winkans nog best mee."

Beetje een drogreden in mijn ogen, in de trend van "m'n baas had me ook kunnen vermoorden, dan valt ontslag nog best mee".
Die hogere winstkans is niet vanaf 35 euro per jaar, maar 50.
Hij bedoelt voor 35 euro extra per jaar. Dus ten opzichte van het standaardabonnement.
Voor 15 euro per jaar zet je de reclame al uit. Dat is een whopping €1,25 per maand.

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 13:06]

Maar aan de andere kant per 10 jaar €150. Echter is het per dag slechts een ruime 4 cent.

Moeten dit soort berekeningen het meer acceptabel maken?
Anoniem: 16328
@Me_Giant9 maart 2015 12:57
Als je je bedenkt dat een koffie 2,50, thee 2,00 en bier 2,50 kost dan vinden mensen 1,25 per maand eerder acceptabel :). Voor de prijs van een half biertje Tweakers helemaal bannervrij.
Mijn punt was dat het omrekenen van een bedrag het bedrag niet hoger of lager maakt, dus omrekenen naar een maand is misschien handig, maar geen argument om aan te tonen dat iets eigenlijk helemaal niet zo duur is.

JIj draagt nu een argument aan waarin je appels met peren vergelijkt, en dat vind ik ook geen valide argument. Websitebezoek met horecaprijzen vergelijken? Zo kan ik er nog één: als je bedenkt dat een liter benzine €1,50 is, dan is €1,25 voor een maand tweakers best acceptabel.

Zo kan je bezig blijven.
Hier,voor de prijs van twee biertjes een jaar lang geen reclame, dat is helemaal niet duur. Ik stoor me eigenlijk maar weinig an de reclame op tweakers, maar sommige sites maken het wel erg bond.
Jullie zijn niet de enige site die ik bezoek...
Je hoeft ook geen abonnement te nemen. Door Tweakers te bezoeken en de reclame niet te blokkeren werk je ook mee. :)
Maar je wordt er wel op afgerekend...

En ja, ik heb ook een site met advertenties.
Hoe bedoel je? De tijd van het bannen van mensen met adblockers ligt al lang achter ons. Wij proberen juist wel een vriendelijk alternatief te bieden. Iets wat de contentindustrie nog wel eens wordt verweten. ;)
Door acties te houden waarop betaalde mensen voorrang krijgen. Eerst was het zo dat je 2% kans had, ''nou leuk doen dan maar maar'' nu heb je dus 0% kans om iets te winnen aangezien de betaalde gebruiker wint (en zeg niet dat dat niet zo is want alle mensen weten wel beter) Bovendien weten jullie dat de gemiddelde tweaker een hekel heeft aan microtransaction achtige systemen of + pakket om dingen te unlocken en in feiten doen jullie het gewoon zelf. Dit is gewoon kei hard om extra geld te verdienen en zeg niet dat jullie het nodig hebben want sites zoals Rock Paper Shotgun, Nu.nl enzo doen niet aan dat soort rare abonnementen.

Ik vindt het ronduit schandalig dat de gemiddelde Tweaker hierop afgerekend wordt. Tnet bannervrij prima, een etentje met de baas nou ja het klinkt egoïstisch maar er zullen heus wel mensen zijn die dat willen kan wel. Voorrang bij kaartverkoop Tweakers evenementen krijg ik ook nog net door mijn strot maar dat is dan ook de grens. Jullie zijn een grens overgegaan waardoor jullie als het ware een piramide community creëren. jullie hebben datgene eruit gehaald wat Tnet nou echt Tnet maakte. Gewoon iedereen gelijk. Bovendien hebben jullie ook de leuke prijsjes dus ook al opzijgeschoven voor het voetvolk dus daarvoor hoef ik niet meer op de frontpage te zijn.

Het meest erge vind ik nog dat jullie niks doen tegenover mensen die hard hun best doen om de community op gang te helpen. Wat krijgen die mensen niks, nou prima dat is ook niet nodig. Maar om bepaalde rich boys voorrang te geven bij kaartverkoop of acties terwijl de mensen die zich inzetten voor de community helemaal niks krijgen is van de zotte als niet schandalig.

Jullie weten niet hoe boos ik nu ben hoe jullie mensen van de community verraden als niet gewoon een mes in hun rug te steken. Ik ben geen oude tweaker maar ik vond Tweakers altijd leuk vanwege hun neutrale uitstraling en waar je respect kreeg door kei hard te ''werken'' (de community helpen) en niet door er ff €20,- voor neer te tellen. En ik heb goed op mijn kalender gekeken maar het is geen 1 april. Dus jullie menen het nog serieus. ZIEK is het.

En als jullie nog met het slechte excuus komen dat jullie het zo hard nodig hebben lach ik jullie helemaal uit. Andere sites doen zonder dit soort troep en met succes. De community zou zoiets nooit willen het is gewoon een idee van jullie eigenaar die Tnet op de vingers tikt omdat jullie niet genoeg verdienen. De Persgroep wil simpelweg geld en het maakt hun niet uit wat ze doen. Zolang er maar zakken worden gevuld.
Door acties te houden waarop betaalde mensen voorrang krijgen. Eerst was het zo dat je 2% kans had, ''nou leuk doen dan maar maar'' nu heb je dus 0% kans om iets te winnen aangezien de betaalde gebruiker wint (en zeg niet dat dat niet zo is want alle mensen weten wel beter) Bovendien weten jullie dat de gemiddelde tweaker een hekel heeft aan microtransaction achtige systemen of + pakket om dingen te unlocken en in feiten doen jullie het gewoon zelf. Dit is gewoon kei hard om extra geld te verdienen en zeg niet dat jullie het nodig hebben want sites zoals Rock Paper Shotgun, Nu.nl enzo doen niet aan dat soort rare abonnementen.
Je draaft wel een klein beetje door. ;) Laat ik het antwoord van ACM maar citeren. Hij heeft het doorgerekend en dat ziet er zoals hieronder staat uit. Als daar onverhoopt een rekenfout in zit, dan horen we dat graag natuurlijk.
Helaas is mijn statistiek ietwat roestig, dus het kan zijn dat ik iets verkeerd doe.

Ik heb wat cijfers afgerond, maar het blijft in ruwweg dezelfde grootte van orde. Bij een recente winactie waren er circa 11500 niet-abonnee deelnemers en circa 300 abonnee-deelnemers.
Verder vereenvoudig ik de winactie tot slechts 1 prijs (er waren toen vijf prijzen).

Voorheen gaf dat je een 1/11800e kans op de prijs, dat komt overeen met 0,00847% kans.

Doordat abonnees dubbel tellen zijn er effectief 300 extra deelnemers gekomen (in de praktijk worden abonnees niet daadwerkelijk 2x getrokken, maar "2x zo zwaar") en komen we dus op 12100 uit.

De abonnees hebben daarmee (2 * 300) / 12100e kans "te verdelen" en zijn daarmee goed voor 4,96%. Iedere deelnemende abonnee heeft dan 0,0165% (oftewel 2/12100e) kans op de prijs.
Voor de gewone gebruikers blijft er 1/12100e over en dus 0,00826% kans op de prijs.

Het is effectief - net als een 2e lot bij de staatsloterij - 2x zoveel kans... maar de kans was en blijft ook voor abonnees nogal klein om een specifieke winactie te winnen. En het is ook zeker niet zo dat abonnees gegarandeerd gaan winnen.

Ironisch genoeg is het voor de individuele abonnees juist relatief gunstig als er zo min mogelijk abonnees mee doen: als de helft van de deelnemers abonnee is, daalt de kans voor niet-abonnees naar 0,0056%, maar de kans dat je als abonnee wint is dan 0,0113% en dus ook gedaald :P
Er is in totaal dan natuurlijk wel een 66,7% kans dat "een abonnee" wint.

Ik hoor het graag als ik hierboven rekenfouten heb gemaakt, zoals de verkeerde cijfers op elkaar delen :)
Ik vindt het ronduit schandalig dat de gemiddelde Tweaker hierop afgerekend wordt. Tnet bannervrij prima, een etentje met de baas nou ja het klinkt egoïstisch maar er zullen heus wel mensen zijn die dat willen kan wel. Voorrang bij kaartverkoop Tweakers evenementen krijg ik ook nog net door mijn strot maar dat is dan ook de grens. Jullie zijn een grens overgegaan waardoor jullie als het ware een piramide community creëren. jullie hebben datgene eruit gehaald wat Tnet nou echt Tnet maakte. Gewoon iedereen gelijk. Bovendien hebben jullie ook de leuke prijsjes dus ook al opzijgeschoven voor het voetvolk dus daarvoor hoef ik niet meer op de frontpage te zijn.
Zoals ACM al laat zien in zijn statistische berekening zal het overgrote deel van de prijzen vallen onder de groep 'niet abonnees'. Dus er wordt niets of niemand opzijgeschoven voor abonnees. Wel is het zo dat we voor abonnees een aantal exclusieve acties zullen organiseren. De eerste is net van start gegaan en om je een indruk te geven wil ik die best met je delen:
Tijd om de eerste winactie uit de doeken doen. En dat is wel een leuke. We gaan een van jullie uitnodigen voor de "Tweaker for a day" dag. Dat is niet zomaar een dag F5-en op Tweakers, nee, dat is een volle dag meedraaien op Tweakers HQ.

Je bent welkom op een van onze presentationday dagen (altijd op dinsdag). We verwelkomen je op de kade bij de pont naar de NDSM werf. Daar vaar je met je tijdelijke collega's mee naar Tweakers HQ. Daar ligt je toegangsbadge al op je te wachten en dat is niet de normale visitors pass. Op de zevende hebben we een Tweakerswaardige werkplek voor je ingericht.

Wat je die dag gaat doen is onder andere meekijken op presentationday, waarbij de nieuwste features worden gepresenteerd aan jou en je Tweakers collega's. Natuurlijk is er alle ruimte om met de devvers te praten en je krijgt een virtuele rondleiding door ons serverpark. Je gaat meedoen in een sessie van Bureau Gekkigheid, waar we alle acties verzinnen zoals de Tweakers Express, Cybercrime Challenge etc. etc. Je gaat natuurlijk aanschuiven bij de lunch op kantoor en daarna ben je welkom bij de Mariokart 8 competitie op de redactie.

Geen bezoek aan Tweakers HQ is compleet zonder bezoek aan het testlab. Waar de rest normaalgesproken alleen maar mag staan kwijlen, ga jij aan de slag met gave hardware. Ja, je gaat samen met Ch3cker en Willem aan de slag. Wie weet hebben we nog wat vloeibare stikstof over. Maar dat is nog niet alles. Je krijgt een DSP account en je gaat samen met Olaf jouw eerste bericht op Tweakers publiceren.

Na het middagrondje Mariokart of UT2004 is het langzamerhand tijd om je spullen te verzamelen. In ieder geval ga je met meer Tweakers goodies naar huis dan je was gekomen. We drinken nog een biertje of een frisje en daarna vaar je weer terug naar Amsterdam CS.

Een dag om niet snel te vergeten.
Dat is de eerste actie voor abonnees. Daar zetten alle afdelingen op kantoor zich graag voor in, we gaan er echt een leuke dag van maken.
Het meest erge vind ik nog dat jullie niks doen tegenover mensen die hard hun best doen om de community op gang te helpen. Wat krijgen die mensen niks, nou prima dat is ook niet nodig. Maar om bepaalde rich boys voorrang te geven bij kaartverkoop of acties terwijl de mensen die zich inzetten voor de community helemaal niks krijgen is van de zotte als niet schandalig.
Dat is gewoonweg niet waar. Wij werken op kantoor dag in dag uit voor jullie allemaal. Tweakers is zonder abonnement prima bruikbaar. Er is geen 'abonnees only nieuws'. Er is geen 'abonnees only Pricewatch'. Ja, er is op het forum een apart Abonneeforum. Daar kom je alleen in als abonnee. Nou. Wat erg.

Wat heeft abonnee dan wel voor voordelen? Een abonnee kan extra features krijgen, zoals CSS, Fotoalbum en zo nog wat dingen. Maar zonder al die features kun je prima je ding doen op Tweakers.

Overigens regelen we daarnaast genoeg dingen voor de community, waarbij abonnee zijn helemaal geen issue is. De Tweakers Express, de boardgamesavond van vorige week. Maar ook het PC's bouwen voor kinderen van minima en de TweakBattle kast bouwen met leden van de community. De Sinterklaasactie waarbij we 10 trouwe Tweakers een verrassingspakket toegezonden hebben. Met gedicht op youtube. Elke review van de maand krijgt een gratis jaarabonnement op Tweakers, een speciale mok (of prijs als ze review van 't jaar worden). En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Jullie weten niet hoe boos ik nu ben hoe jullie mensen van de community verraden als niet gewoon een mes in hun rug te steken. Ik ben geen oude tweaker maar ik vond Tweakers altijd leuk vanwege hun neutrale uitstraling en waar je respect kreeg door kei hard te ''werken'' (de community helpen) en niet door er ff €20,- voor neer te tellen. En ik heb goed op mijn kalender gekeken maar het is geen 1 april. Dus jullie menen het nog serieus. ZIEK is het.
Tsja, ik heb geprobeerd om het nog eens uit te leggen. Ik hoop dat je ervoor openstaat. Maar laat ik het nog een keer proberen. ;) Niemand dwingt je om abonnee te worden. Je kan alles doen op Tweakers wat je wil zonder abonnement. Ook dingen winnen. Het is de extra franje die je wil en voor sommige mensen is het een manier om hun waardering uit te spreken.
En als jullie nog met het slechte excuus komen dat jullie het zo hard nodig hebben lach ik jullie helemaal uit. Andere sites doen zonder dit soort troep en met succes. De community zou zoiets nooit willen het is gewoon een idee van jullie eigenaar die Tnet op de vingers tikt omdat jullie niet genoeg verdienen. De Persgroep wil simpelweg geld en het maakt hun niet uit wat ze doen. Zolang er maar zakken worden gevuld.
Zo verdienen wij ons geld. Niet meer, niet minder.

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 20:00]

Zoals ACM al laat zien in zijn statistische berekening zal het overgrote deel van de prijzen vallen onder de groep 'niet abonnees'. Dus er wordt niets of niemand opzijgeschoven voor abonnees. Wel is het zo dat we voor abonnees een aantal exclusieve acties zullen organiseren. De eerste is net van start gegaan en om je een indruk te geven wil ik die best met je delen::

Ja maar dan nog betekend het minder kans op prijs voor de gewone Tweaker.

Dat is gewoonweg niet waar. Wij werken op kantoor dag in dag uit voor jullie allemaal. Tweakers is zonder abonnement prima bruikbaar. Er is geen 'abonnees only nieuws'. Er is geen 'abonnees only Pricewatch'. Ja, er is op het forum een apart Abonneeforum. Daar kom je alleen in als abonnee. Nou. Wat erg.

Daar gaat het niet om. Wat kan mij het schelen op welk Forum ik zit. Het gaat er om dat mensen met een abonnement voorgetrokken worden, En jullie weken kei hard en daar zijn we ook blij mee. Maar die mensen van Eurogamer of van Nu.nl eigenlijk elke andere nieuwsite op de wereld moeten ook werken net zo goed en die doen het zonder + abonnementen. Dus ik zou dan graag willen weten wat jullie dan anders zijn dan andere nieuwsites ?

Wat heeft abonnee dan wel voor voordelen? Een abonnee kan extra features krijgen, zoals CSS, Fotoalbum en zo nog wat dingen. Maar zonder al die features kun je prima je ding doen op Tweakers.

Overigens regelen we daarnaast genoeg dingen voor de community, waarbij abonnee zijn helemaal geen issue is. De Tweakers Express, de boardgamesavond van vorige week. Maar ook het PC's bouwen voor kinderen van minima en de TweakBattle kast bouwen met leden van de community. De Sinterklaasactie waarbij we 10 trouwe Tweakers een verrassingspakket toegezonden hebben. Met gedicht op youtube. Elke review van de maand krijgt een gratis jaarabonnement op Tweakers, een speciale mok (of prijs als ze review van 't jaar worden). En zo kan ik nog wel even doorgaan.
.

Als jullie + nieuws of + reviews zouden maken zou niemand meer op Tnet komen natuurlijk willen jullie zorgen dat de free users genoeg te doen hebben zodat de site niet doodgaat. Maar het feit dat jullie mensen gaan voortrekken, niet eens het feit of dat wel/niet zo is maar het gevoel/principe, dat jaagt mensen in het harnas.

En ik zeg ook niet dat Tnet een apartheid word zoals sommige wel zeggen, free users zullen nog wel meetellen en het zal waarschijnlijk niet gaan zoals Heartstone. Maar voor de gebruikers die zich goed inzetten verdienen naar mijn mening ook een extratje. Nu worden alleen de echte top bekroond met hun prestaties maar ik zou het ook wel fijn vinden als ik iets kleins (gewoon echt iets kleins) terugkrijg voor mijn prestatie (die niet ubbergroot is maar wel degelijk goed voor de community) die ik voor de community doe. In sommige dingen steek ik ook mijn tijd en energie maar ik met vele andere hebben niet de apperatuur/tijd/geld om een monsterreview te schrijven. Voor die kleine dingen zou ik en vele anderen ook wel iets voor willen zien. Kijk dat dat niet gebeurd is een ding, van mij hoeft het ook niet maar dat richboys wel die dingen krijgen omdat ze geld hebben vind ik dan te ver gaan.
Tsja, ik heb geprobeerd om het nog eens uit te leggen. Ik hoop dat je ervoor openstaat. Maar laat ik het nog een keer proberen. ;) Niemand dwingt je om abonnee te worden. Je kan alles doen op Tweakers wat je wil zonder abonnement. Ook dingen winnen. Het is de extra franje die je wil en voor sommige mensen is het een manier om hun waardering uit te spreken..

Ik sta er voor open. Maar een hele hoop mensen voelen zich gewoon in de steek gelaten en ik vind het nog steeds overdreven en schandalig dat je voorgetrokken wordt ook al is het een klein beetje. Dat is hetzelfde als een loterij tussen politieke partijen houden en de winnaar daarvan krijgt 1000 gratis stemmen. Het is niet super ingrijpend maar toch wordt er iets of iemand voorgetrokken. En dat concept is gewoon ziek. Ik zal een tijdje te denken om een Tnet bannerfree te nemen omdat ik altijd Ghostery aanheb staan en ik de community van Tnet wel mag. Maar nu weet ik het even niet.

Zo verdienen wij ons geld. Niet meer, niet minder.

Ja maar de Persgroep heeft daar wel een andere mening over. Hoe dichter jullie bij de 0 zitten qua winst hoe harder de persgroep aan jullie vodden zit. Goed misschien was ik wat te voorbarig maar jullie gebruiken die abbos wel degelijk om extra geld te verdienen en wat de reden daarachter is kan me eigenlijk niet zo veel schelen. Het feit is dat jullie dit gebruiken om extra winst te maken. Ook al is dat maar een klein beetje.

En nogmaals ik zeg wat de tegenstanders van de community er in z'n algemeen van vind. Dit is mijn eigen mening en of je hem negeert en mij als gewone user wegstopt of er op reageert en wat doet voor als die Tweakers die zich wegstoppen voelen/dit niet willen moet je zelf weten. Dit is beter opgebouwde kritiek dan de random ''apartheid'' QQ die je hier en daar wel eens ziet.
Kom een keer een kop koffie bij ons doen. Dat praat makkelijker dan via de comments. :)
Het is te merken dat je echt boos bent. Probeer je echter in te beelden wat er precies verandert. Het is namelijk wel mooi om te zien dat T.net op een progressieve manier probeert haar inkomstenstroom te optimaliseren. Dit is wel één van de meest non-invasive manieren die ik me voor kan stellen. Ik vind het wel respectvol naar de niet-abbonee toe. Niet-abbonnees dragen inderdaad ook bij aan T.net en de community, en kunnen met deze bijdrage dan ook zaken als user-CSS "verdienen" in de karmastore.
Ná niet echt boos vanbuiten maar wel boos vanbinnen. Het voelt gewoon dat de niet betaalde gebruiker er eigenlijk niks mee opschiet. Gelukkig zijn de niet-betaalde gebruikers niet geraakt. Toch blijf ik er bij dat Tweakers een van de weinige sites zijn die dit doet. Ik bedoel alle andere nieuws sites hebben hetzelfde probleem. Moeten zei dat dan ook een abbo dienst nemen ? Het zit me ergens niet echt lekker maar goed we zullen zien hoe de community er op reageert. Als ze die voorang op verkoop/ winacties niet hadden geïmplanteerd en niet dar rare elite abbo er in hadden gedaan zou ik het eigenlijk niet zo erg vinden. Eigenlijk zijn die 3 dingen de dingen waar de community mee zit.

En eigenlijk is het niet zo zeer de reden dat ik het systeem niet tof vind, eigenlijk wil ik gewoon niet dat de echte Tweaker hiermee weggejaagd wordt en er in plaats daarvan vage digibeten hiernaartoe komen. En ik heb toch wel mijn kritiek goed uitgebreid beschreven. In plaats daarvan kon ik ook gewoon naar een andere site gaan maar nee, Tnet is mij toch te kostbaar.

Een ander hekelpunt vind ik ook dat die hogere winacties vaag beschreven staat. Het enige wat ik echt lees is het woord ''hoger'' tja wie gaat er dan niet van het ergste uit ? Als het had gestaan zoals bij elke winactie zijn er 3 Tweakers + 1 non abbo (of bannerfree) + 1 plusabbo gekozen (als je dan een winactie als voorbeeld pakts) dan had ik er anders tegenover gestaan. En ik denk ook de hele community. Maar eigenlijk blijft het vrij vaag over dat.
Ik vind trouwens dat @zeef erg netjes en beheerst reageert. Ik stond ook wel eens vooraan om aan te wijzen hoe crewleden de users tegen zich in het harnas jagen met hun manier van reageren op emotionele bijdragen, maar dit is wel bewonderingswaardig en dat mag ook wel even gezegd worden.
Vind ik ook. Het is goed uitgelegd Zeef ziet ook gelukkig dat ik echt om Tweakers geef en mijn kritiek goed opgebouwd is, zat trolls op het forum te vinden die zomaar iets schreeuwen.
Was dat ook niet eerlijk, omdat de mensen die heel veel werk in de site steken maar er niet voor betaalden wél banners moesten zien?
Dat vind ik wat anders, ik weet niet. Als je Tnet bezoek betaal je of met geld of met je PC door ad's te zien. Ik vond dat princiepen wel eerlijk, nu lijkt het onderhand wel op een CoD season Pass. Een plus abbo mag er van mij wel in maar dat vind ik dan toch het max. Het ellite en het voortrekken zijn echt die dingen die niet door mijn strot kunnen.
Even met fictieve percentages omdat ik geen idee heb hoe het zaakje werkt: stel gewone Tweaker heeft 2% kans om te winnen en de kans bij abo's wordt 25% hoger dan bij "normale" tweakers, dan wordt die kans dus 2,5%. Dat lijkt me nou niet bepaald een absurd groot voordeel...
Maar we weten niet of dat inderdaad zo is. Stel abbo's worden 2x zo zwaar geteld dan zou je uitkomen op 4%. Nog steeds absurd weinig natuurlijk maar nog steeds meer voordeel dan het gewone voetvolk. De stem van een rijke/slimme burger is toch ook niet meer dan die van mensen die net boven het minimum leven al is dat verscheel nog zo klein.

Ik zou zeggen laat de winkansen voor iedereen gelijk maar de bij elke prijsvraag wordt een extra prijs verloot onder abbo's of als je een abbo bent krijg je naast de leuke prijs nog een extra prijs mee een soort 2in1 actie. Bijvoorbeeld:

Er worden 10 GTX 970 van het merk X verloot, ben je een abbo ? Dan maak je ook nog eens extra kan op een Dell Ultrasharp.
Kom een keer een kop koffie bij ons doen. Dat praat makkelijker dan via de comments. :)
Ik zou graag willen, erg graag zelfs. Maar het leven van een arme HBO scholier zonder OV gaan niet echt over rozen en naar Amsterdam reizen zit er dit schooljaar (volgend schooljaar eindelijk wel:))niet in. Maar een fijn Skype gesprekje kan ook (als je wil kan ik je m'n Skypeadres wel geven) Maar die koffie kom er zeker wel een keer !! :)
Ik stuur wel een treinkaartje. Gaat goedkomen. Graag laat ik je zien wat we doen, hoe het werkt en ik hoop dat je met die beelden misschien (deels?) tot een ander oordeel kan komen. Mijn ervaring is dat onbekend vaak onbemind maakt.

Als er nog meer mensen zijn die willen komen: jullie zijn van harte welkom. Prikken we een middag en praten we erover op Tweakers HQ. Nee, het treinkaartjesaanbod is alleen voor Rick. ;)

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 23:01]

Als abo's dubbel tellen, dan wordt 2% nog steeds geen 4%.
Volgens mij wordt het dan 2,04% winkans.
Uit me hoofd wat lastig, maar je kunt niet gewoon het percentage verdubbelen.
Het is te merken dat je echt boos bent. Probeer je echter in te beelden wat er precies verandert. Het is namelijk wel mooi om te zien dat T.net op een progressieve manier probeert haar inkomstenstroom te optimaliseren. Dit is wel één van de meest non-invasive manieren die ik me voor kan stellen. Ik vind het wel respectvol naar de niet-abbonee toe. Niet-abbonnees dragen inderdaad ook bij aan T.net en de community, en kunnen met deze bijdrage dan ook zaken als user-CSS "verdienen" in de karmastore.

Ik vind trouwens dat @zeef erg netjes en beheerst reageert. Ik stond ook wel eens vooraan om aan te wijzen hoe crewleden de users tegen zich in het harnas jagen met hun manier van reageren op emotionele bijdragen, maar dit is wel bewonderingswaardig en dat mag ook wel even gezegd worden.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 9 maart 2015 21:30]

Het meest erge vind ik nog dat jullie niks doen tegenover mensen die hard hun best doen om de community op gang te helpen. Wat krijgen die mensen niks, nou prima dat is ook niet nodig. Maar om bepaalde rich boys voorrang te geven bij kaartverkoop of acties terwijl de mensen die zich inzetten voor de community helemaal niks krijgen is van de zotte als niet schandalig.
Het zijn vaak diezelfde mensen die superveel tijd in de site steken die een abo afnemen, en dan heb ik het nog over de "oude" abo's die niet veel meer deden dan de banners uitzetten. Was dat ook niet eerlijk, omdat de mensen die heel veel werk in de site steken maar er niet voor betaalden wél banners moesten zien?

En wat dan als je bedenkt dat hogere abo-inkomsten bijvoorbeeld direct invloed hebben op het aantal acties dat Tweakers kan houden? Ik weet niet óf dat zo is, maar áls het zo is, is het dan niet juist oneerlijk tegenover de mensen die daaraan bijdragen wanneer ze daar niet extra in kunnen delen?
Door acties te houden waarop betaalde mensen voorrang krijgen. Eerst was het zo dat je 2% kans had, ''nou leuk doen dan maar maar'' nu heb je dus 0% kans om iets te winnen aangezien de betaalde gebruiker wint (en zeg niet dat dat niet zo is want alle mensen weten wel beter)
Bij vrijwel alle grote winacties op Tweakers zie je achteraf wie er gewonnen heeft. Ik zou zeggen, neem de proef op de som...

Even met fictieve percentages omdat ik geen idee heb hoe het zaakje werkt: stel gewone Tweaker heeft 2% kans om te winnen en de kans bij abo's wordt 25% hoger dan bij "normale" tweakers, dan wordt die kans dus 2,5%. Dat lijkt me nou niet bepaald een absurd groot voordeel...
Hier sla je de plank volledig mis, en met jou vele anderen:
Wat krijgen die mensen niks
Onzin. Alle gebruikers van Tnet zitten in eenzelfde situatie: zij zijn ONDERDEEL VAN Tweakers. Tweakers biedt daarin wel degelijk iets unieks: namelijk een platform, een forum, een plek waar gebruikers bij elkaar kunnen, en vooral willen blijven komen. Dat is niet alleen te wijten aan de gebruikers zelf; het is een wisselwerking.

En die wisselwerking wordt gefaciliteerd door Tweakers.net. Dat is best wel wat waard. Alle gebruikers, ook degenen die alles blocken en niets betalen, hebben hier baat bij. De Pricewatch, de user reviews en alle andere content op de site, of die nou door gebruikers wordt geplaatst of niet, dragen hier allemaal aan bij.

Verder vind ik het bijzonder veel ophef over een winkans op iets dat duidelijk slechts een leuke toevoeging is, niets meer en niets minder. Het is geen verworven recht, geen garantie, we hebben het in de praktijk over een verschil in winkans achter de comma. De principekwestie die erachter zit begrijp ik wel, maar het wordt enorm uit proportie geblazen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 10 maart 2015 12:33]

Tja sinds de overname door de persgroep gaat het snel bergafwaarts met T.net en gaat het steeds meer richting nu.nl en telegraaf kwaliteit. Tuurlijk moet er ook aanbod zijn voor ''jan met de pet'' maar daar is T.net in mijn ogen niet voor bedoeld en daar gaat T.net helaas wel steeds meer heen.

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 16:54]

Onafhankelijk betekent dat de beoordelingen en reviews op T.net niet worden beinvloed door de leveranciers van de producten. Alle producten worden dus op dezelfde wijze beoordeeld - geen leverancier heeft een streepje voor.

Dat staat los van de andere kant van het verhaal: de lezers van T.net. Zij genereren inkomsten door advertenties te bekijken, of een abonnement te nemen. De constante stroom inkomsten van een betalende Tweaker is voor T.net waardevoller dan iemand die eens in de zoveel tijd langskomt en dan 4 advertenties geserveerd krijgt. En waardevolle klanten moet je verwennen, anders gaan ze weg.

Vanuit dat oogpunt is het dus helemaal niet zo gek om goede klanten een VIP status te geven, en maakt het T.net niet minder onafhankelijk...
Onafhankelijk betekent dat de beoordelingen en reviews op T.net niet worden beinvloed door de leveranciers van de producten.
Ook daar kan je echter weer vraagtekens bij zetten als je ziet dat o.a. casemodders donaties krijgen van de leveranciers; veelal pc componenten gratis ontvangen. In hoeverre kan je dan nog van onafhankelijk spreken ?
We kunnen natuurlijk niet garanderen dat reviews die gebruikers schrijven volledig onafhankelijk zijn... We zouden dat graag willen, maar we hebben veel te weinig invloed op de daadwerkelijke gang van zaken om daar echt wat van te kunnen vinden.

Dus dat laten we aan jullie oordeel over, die kunnen jullie kenbaar maken door een beoordeling over de review uit te spreken en/of door het te melden in ons forum als je denkt dat er sprake van misbruik/ernstige beinvloeding is.

Onze redactie daarentegen heeft wel als streven om onafhankelijk te zijn en dat is waar wij zinnige uitspraken over kunnen doen :)
En hoewel het gebruikelijk is dat de te testen producten zonder betaling aan ons beschikbaar worden gesteld, heeft de specifieke redacteur zelf er geen voordeel van. Overigens sturen we de producten ook weer terug (en dat is ook wat de meeste fabrikanten verwachten), we hebben helemaal niet genoeg ruimte om al die spullen hier te houden :P
Je kan die spullen ook mee naar huis nemen ofzo O-)
Oh vast wel, maar voor zover ik weet zijn onze collega's daar heel eerlijk in. Alles wat ze mee naar huis nemen - bijvoorbeeld omdat het handig voor het testen is - komt ook weer mee terug.

Sterker nog, doen ze dat (structureel/bewust) niet, dan kan dat zelfs reden voor ontslag worden :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 9 maart 2015 15:32]

Waar is de tijd gebleven dat tweakers nog echt over tweaken gaat...
Zoals deze:
nieuws: ATA/66 technology review
nieuws: Tiberian Sun high resolution
Dit heeft tenminste nieuwswaarde :P
Moet wel toegeven dat ik wel een lichte verbetering heb gezien de afgelopen 2 maanden.
Och ja dat zijn echt diepgravende copy-paste artikelen en .ini edits.
Ja slecht voorbeeld maar iedereen die hier al een paar jaar zit weet wat er wordt bedoeld.
Ik zit al jaren op Tweakers, maar inderdaad lang niet sinds 1999, toen was ik nog vrij jong. Als je voorbeelden een indicatie geven van de artikelen van toen, dan geven ze mooi de ontwikkeling aan in de techwereld en waarom Tweakers wel moet veranderen:
- Berichten van andere sites copy-pasten is voor veel mensen zinloos, want iedereen vindt met Google wat ie wil weten.
- .ini edits zijn een koud kunstje voor de gemiddelde Steam-gamer, dus al helemaal niet meer relevant voor Tweakers.

Daarom is Tweakers.net eigenlijk in 3 onderdelen opgesplitst:
1. Nieuwsberichten die wat oppervlakkig zijn voor mensen die gewoon een beetje op de hoogte willen zijn van recente ontwikkelingen (het oude copy-pasten);
2. Diepere reviews en achtergronden voor de meer (vak)geïnteresseerden;
3. De community voor het die-hard tweak werk.

Dat veel mensen nu hun mening over Tweakers op de nieuwsberichten baseren vind ik kortzichtig. Tweakers is veel meer. Dat soort kleine tweaks komen niet meer op de frontpage, maar je kunt ze echt nog wel ergens op Tweakers vinden als je dat wil.

[Reactie gewijzigd door Me_Giant op 9 maart 2015 13:10]

Dat ben ik dan weer met je eens. Als ik op nu.nl kijk dan zie ik de zelfde nieuws items voorbij komen en daarom lees ik dan deze ook steets minder omdat ze minder interessant zijn. Ik ben dan ook vaak in de HK te vinden en andere forum categorien.
De achtergronden, .geek, bij tweakers thuis (GoT films), etc zijn dan ook wel weer interessant en brengen het niveau dan ook drastisch weer op pijl. echter blijven de nieuws items nog steets een sensatie niveau om bezoekers te trekken. wat ik ook wel weer begrijp aangezien ze een bedrijf zijn en dat niet gratis is. Mensen moeten betaald worden etc.

Wat ik nog het ergste vind is dat mensen met een abbonement meer kans maken bij een wedstrijd. de niet betalende leden krijgen dan minder kans, Echter de 1 dags vliegers die alleen een account even aanmaken om aan de wedstrijd mee te doen en vervolgens nooit meer ziet hebben dan minder slaag kans. Ik vind dat je gewoon op basis van je karma meer slaagkans moet krijgen, ook al is dat maar marginaal dan hebben de actieve users die het verdienen meer kans op slagen dan bezoekers die eigenlijk toch hier nooit komen.

[Reactie gewijzigd door ReTechNL op 9 maart 2015 13:18]

Dat ben ik dan weer met je eens. Als ik op nu.nl kijk dan zie ik de zelfde nieuws items voorbij komen en daarom lees ik dan deze ook steets minder omdat ze minder interessant zijn
Aan de ene kant vaak waar, maar vaak zie je toch wel een groot verschil in de manier van schrijven/titel/reacties.
Met name qua technische ontwikkelingen vind ik Tweakers stukken beter dan een nu.nl/. Neem een nieuws: Onderzoekers tonen aan dat warmte zich als golf door grafeen verspreidt Hier zijn de reacties van een hoger niveau dan op de NuJIJ.

Iets wat ik wel duidelijk zie is dat Tweakers meelift op de hype rondom smartphones en Apple producten. Het aantal reacties en het soort reacties zijn schrikbarend soms 8)7 . Ik heb daar ook geen zin meer om er reactie te plaatsen. Ik geloof het allemaal wel, met name door de "domme" reacties en trollende tweakers.

Ik zelf mis daarom de categorieën binnen tweakers. Waarom is er geen knop voor alleen de wetenschappelijke en de .geek dingen? Dit was voorheen altijd duidelijke aanwezig op Tweakers.net. Of zie ik iets over het hoofd? (ja het kan via tags en zoeken, maar dat is niet hetzelfde)

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 9 maart 2015 15:54]

echter blijven de nieuws items nog steets een sensatie niveau om bezoekers te trekken.
NIEUWE RENDER XPHONE UITGELEKT(!!!!111oneoneoneeleven, oh nee wacht, die toevoeging dat kan niet meer)

Denk dat ik hiermee wel genoeg zeg ;).

Helaas krijgen we steeds meer oppervlakkig nieuws en niet echte tech dingen. Voor reviews hoef je niet meer op tweakers te zijn, behalve de paar userreviews die echt goed zijn.

Wat een toevoegin zou wezen is dat je als users specifieke dingen uit je nieuwsfeed kan filteren, bijvoorbeeld al het telefoon of apple nieuws indien je daar niet van gedient bent. Nu is het niet specifiek genoeg.
Sja.. sinds voornamelijk de reviews van tweakers belangrijk zijn geworden voor bedrijven, en deze zelfs opnemen in reclames/reclames over maken is commercie voor tweakers zelf ook steeds belangrijker.

Door genoemd te worden op tv/radio krijg je ineens zoveel meer naamsbekendheid, terwijl eerst de site eigenlijk alleen gevonden werd door de wat minder mainstream internet gebruiker.

En als je dan ook nog overgenomen wordt door de persgroep, sja. Die zullen het bommen wat voor techneuten interessant is.. die willen views en reclame inkomsten. En als dat met meer mainstream berichten te behalen valt, en je meer abonnementen denkt te verkopen met een grotere winkans voor betalende gebruikers.. dan heeft de echte tweaker gewoon pech in dit geval.
De nieuwe abo's zijn er nota bene gekomen door advies te vragen aan de abo's zelf onder andere naar aanleiding van vele verzoeken (en zelfs eisen) van gebruikers in LA om op zoek te gaan naar andere verdienmodelen dan alleen banners. Als er iets een project is dat niets met de Persgroep te maken heeft gehad dan is het dit project wel. Het was de community die bepaalde dát er iets moest gebeuren en hoe dat moest gebeuren. 8)7
Wrong! Voor 50 euro krijg je een grotere winkans :D
Voor 35 euro krijg je geen grotere kans om rotzooi te winnen, een hogere kans krijg je pas bij 50 euro per maand.
En er moet een schifting plaatsvinden om de ééndagsvliegen eruit te filteren. Dat wordt wel gezegd, maar met een voorgaande winactie bleek dat ook niet helemaal goed te zijn gebeurd.
Die kunnen ze al filteren. Aantal unieke pageviews etc. worden al bijgehouden dmv Karma en Tweakotine. Eigenlijk moet dit niet zo lastig zijn....

Hoe dan ook, grotere winkansen vanwege een uitgebreider betaald abonnement vind ik erg jammer. Het is niet alsof je loten koopt oid?...
Als Tweakers een grotere winkans bied als men betaalt houdt men dus in feite een betaalde loterij/kansspel.

Ik denk niet dat ze hier goed over na gedacht hebben. Ze moeten zich dan namelijk aan de volgende regels houden:
Regels reclame kansspelen

Bij uw wervings- en reclameactiviteiten moet u zich houden aan strenge regels:

U mag zich niet richten op kwetsbare groepen, zoals minderjarigen en kansspelverslaafden.
U mag geen diensten aanprijzen samen met diensten of goederen van anderen (koppelreclame).
Uw wervings- en reclameactiviteiten moeten een terughoudend karakter hebben.
U mag geen minderjarigen afbeelden, behalve bij kleinere loterijen.
U moet wijzen op de minimumleeftijd voor deelname aan kansspelen.
U moet wijzen op de risico's bij deelname aan de verschillende kansspelen. Hiervoor verwijst u naar de juiste webpagina op de website van de vergunninghouder.
U moet een slogan opnemen waarin u wijst op de risico's bij deelname aan kansspelen.
Daarnaast moeten deelnemers kansspelbelasting betalen en Tweakers kansspelheffing:
Als vergunninghouder voor kansspelen of kansspelautomaten betaalt u kansspelheffing aan de Kansspelautoriteit. De heffing is op basis van het aantal spelersplaatsen, speeltafels, speelterminals of de waarde van het aantal verkochte deelnamebewijzen.
En natuurlijk:
Via internet worden veel verschillende kansspelen aangeboden. De Wet op de kansspelen kent hiervoor op dit moment geen vergunningsmogelijkheid. Zowel het aanbieden als het bevorderen van online kansspelen zijn daarom in Nederland verboden.
http://www.kansspelautori...werpen/illegaal-kansspel/

[Reactie gewijzigd door Whatson op 9 maart 2015 11:50]

Is het niet dat dat anders ligt wanneer het gaat om een spel waar kunde (skill) je winkans (voornamelijk) bepaalt? Er is een tijd over poker gesteggelt, of dat nou een kansspel was of een "game of skill". Uiteindelijk het laatste.
Hangt dan van de opzet van het spel af.
Je zou van elke actie waar je iets kunt winnen dus een skill-game kunnen maken, waarbij je dan aan de uiteindelijke inzending al naar gelang de abonnementsvorm van de deelnemer meer of minder 'gewicht' hangt, ergo: grotere of kleinere winkans.
Dan lijkt me dat je het kansspel-hangijzer vermijdt/kunt vermijden.
Kan alleen als je de uitkomst door jouw kunnen (skills) kan beïnvloeden. Als ik 2 ipv 1 staatslot koop heb ik winkans ook vergroot (zei het maar heeeeel marginaal), heeft niets met je kunnen te maken (als bij poker). Bovenstaande slaat dus nergens op.

[Reactie gewijzigd door Whatson op 9 maart 2015 11:44]

ehhh. Dat zeg ik toch ook :) : maak er een skill game van....
Ohja, dat was ook zo'n succes toen men Golden Ten wilde aanmerken als behendigheidsspel. :P Zoals eerder al gezegd: we voldoen aan alle regels rondom de promotionele acties en de wet op de kansspelen. Tweakers zorgt voor afdracht kansspelbelasting etc. etc.
Zoals eerder al gezegd: we voldoen aan alle regels rondom de promotionele acties en de wet op de kansspelen. Tweakers zorgt voor afdracht kansspelbelasting etc. etc.
Ah. Dan snap ik dat humor veelal niet op prijs wordt gesteld. Dan moeten we vermakelijkheidsbelasting gaan betalen .. ;)
Ik dacht meer aan accijns vanwege de ontvlambaarheid. :+
Dat is een kwestie van het per actie aangeven van deze items. Dat hoeft bij het abo deel nog niet te gebeuren. Sterker nog, dat kan niet omdat er nog geen totaaloverzicht is van welke acties er gaan komen.

Persoonlijk vind ik dat de focus in de discussie wel teveel op winacties komt te liggen. Daar gaat zo'n abo toch helemaal niet om?
Als het daar niet om gaat, waarom is het dan het enige dat je niet zonder met karma nu ook al kan krijgen?

[Reactie gewijzigd door ATS op 9 maart 2015 15:26]

Niet zonder is een dubbele ontkenning, dus het is het enige wat je wel met karma kan kopen zeg je?
Korting bij verschillende organisaties
Speciale winacties voor abonnementhouders
Speciale Abonnee dag op Tweakers HQ
Voorrang bij kaartverkoop Tweakers evenementen
Grotere kans op prijzen bij het meedoen aan winacties
Betatoegang bij grote releases van Tweakers
Toegang tot abonnees forum
Live je eigen statistieken inzien
Bovenop het sponsoren van Tweakers an sich. Daarbij heeft het Elite abo nog meer voordelen. Die grotere kans valt wmb in het niet bij bijvoorbeeld toegang tot het abonnee forum en de andere shizzle. Kan je dat met karma kopen?

Ben overigens niet bekend met de karmastore. "Vroegahh" was ik abonnee en heb van daaruit al die features standaard nog geactiveerd staan, volgens mij tot in het oneindige. Hoe moeilijk is het om genoeg karma te genereren om alles non-stop geactiveerd te houden?
Tweakers houdt zich hier wel degelijk aan en betaalt ook kansspelbelasting voor prijsvragen als dat nodig is.
Als Tweakers een grotere winkans bied als men betaalt houdt men dus in feite een betaalde loterij/kansspel.

Ik denk niet dat ze hier goed over na gedacht hebben. Ze moeten zich dan namelijk aan de volgende regels houden:

[...]


Daarnaast moeten deelnemers kansspelbelasting betalen en Tweakers kansspelheffing:

[...]


En natuurlijk:

[...]


http://www.kansspelautori...werpen/illegaal-kansspel/
Ik ga geen namen noemen maar sommige Tweepers zijn ook minderjaarig
Ik weet ook prima dat het kan en Tweakers zegt ook dit te doen. Maar toch bleek het bij een voorgaande actie niet (goed) te zijn gebeurd.

Lijkt mij niet meer dan een simpele query, maar goed...

[Reactie gewijzigd door ThinkPad op 9 maart 2015 11:05]

Anoniem: 16328
@ThinkPad9 maart 2015 11:55
Ik vind dat mensen minimaal 100.000 karma moeten hebben en de laatste week actief moeten zijn geweest om in aanmerking te komen. Een dergelijke regel zorgt voor een goede schifting en verhoogt mijn eigen winstkans aanzienlijk :P.
Mensen die weinig of niet inloggen, hebben dan wel weer wat pech toch?
En er moet een schifting plaatsvinden om de ééndagsvliegen eruit te filteren.
Dat kun je ook doen met karmapunten, pageviews en meer zaken die Tweakers meet. Iemand die veel karmapunten verzamelt levert Tweakers aan reclame-inkomsten misschien nog wel meer op dan die 50 Euro van een abbonnement.

Theoretisch kan het natuurlijk gewoon dat iemand 50 Euro per jaar betaalt en verder niks met z'n abbo doet, behalve meedoen aan winacties... Heb je daar dan wat aan?
Anoniem: 463321
@B649 maart 2015 15:36
Theoretisch kan het natuurlijk gewoon dat iemand 50 Euro per jaar betaalt en verder niks met z'n abbo doet, behalve meedoen aan winacties... Heb je daar dan wat aan?
50 euro betalen om dan mogelijk een prijs te winnen.... Wie weet is de prijs dat geld niet eens waard.
Je kunt als betalend persoon dan wel een hogere winkans hebben dan een niet betalende, de kans om te winnen blijft relatief klein.
Ik zou zeggen, koop zelf iets voor die 50 euro.
Tweakers geeft vaak aan dat zij onafhankelijk zijn, zo ook in de aboshop. Ik citeer:

"Bij alles wat we doen op Tweakers staat onze redactionele onafhankelijkheid centraal. Deze onafhankelijkheid is niet alleen redactioneel, maar slaat op heel Tweakers. Zo kan een positieve reviewscore bijvoorbeeld niet worden gekocht, testen we geen producten in ruil voor geld, en zorgen we ook dat onze prijsvergelijker onafhankelijk blijft."

Daar past dan toch ook geen "Grotere winkansen" bij, lijkt mij...
Die onafhankelijkheid kan nooit geheel gegarandeerd worden. Bij de reviews speelt altijd de persoonlijke ervaring en keus van de "reviewer" mee.

Zo zal een fervent Samsung fan nooit even veel moeite doen om een review over een iPhone te schrijven en zal een Intel-fan het merk AMD altijd tekort doen.

Daarom neem ik al die reviews met een korreltje zout. Je moet de resultaten enkel als een richtlijn gebruiken en niet als keiharde feiten benutten.
Die onafhankelijkheid kan nooit geheel gegarandeerd worden. Bij de reviews speelt altijd de persoonlijke ervaring en keus van de "reviewer" mee.

Zo zal een fervent Samsung fan nooit even veel moeite doen om een review over een iPhone te schrijven en zal een Intel-fan het merk AMD altijd tekort doen.

Daarom neem ik al die reviews met een korreltje zout. Je moet de resultaten enkel als een richtlijn gebruiken en niet als keiharde feiten benutten.
Dat reviewers een persoonlijke voorkeur hebben betekent niet dat ze niet onafhankelijk zijn. Een 'samsungfan' zoals in jouw voorbeeld is nog steeds onafhankelijk als hij niet door Samsung of een andere belanghebbende wordt betaald of anderzins bevoordeeld.
Hier gaan we het niet over eens worden. In mijn beleving hoef je helemaal niet betaald of bevoordeeld te worden om partijdig te zijn. Er zijn zat mensen die zonder deze "motivators" heilig overtuigd zijn dat hun product het beste is. Dat zie je ook vaak genoeg terug in reviews.
Zolang je als reviewer uitlegt wat er ten grondslag ligt aan de voorkeur die je hebt en beschrijft, is er niets aan de hand.

Waar het om gaat is dat een lezer begrijpt wat de motivatie is achter een conclusie. Op dat moment kan de lezer zelf bepalen of hij die motivatie ook deelt. Een goede reviewer beschrijft dus het 'waarom' achter een gedachtegang of beoordeling. Veel producten zijn gewoon gemaakt met een bepaalde bedoeling. Als je dat begrijpt en benut kan een product heel goed zijn, terwijl het voor anderen waardeloos is.

Kortom zelfs een partijdige review kan een zeer nuttige zijn. Sterker nog ik denk dat een reviewer die geen enkele voorkeur heeft, of geen enkele toepasbaarheid onderkent, geen reviews kan schrijven. Voor die reviewer is alles een mager zesje en dat is voor de lezer volstrekt zinloos.

Ik herinner me nog dat de Power Unlimited (jaren geleden...) al voor grote game releases ALLE redactieleden of een groot aantal van hen, hun zegje liet doen over de game in kwestie. Dat was een handige manier om de persoonlijke invalshoek te belichten, de redenen waarom een game wel of juist niet geweldig was. Prachtige oplossing.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:43]

Hier komt een stukje psychologie om de hoek kijken. De meeste mensen hebben al een idee wat ze willen kopen en hechten over het algemeen meer waarde aan de positieve verhalen dan aan de negatieve. Bepaalde minpunten worden vaak bagatelliseerd omdat men toch vaak overtuigd is van het eigen gelijk ondanks dat het product waar de voorkeur naar uitgaat misschien toch minder goed is dan men denkt.
Een reviewer die geen voorkeur heeft geeft alles een zesje ?
Waarom zou die dat doen dan? Zelf heb ik geen voorkeur voor een cpu merk bijv., al neig ik snel naar een Intel, vanwege de sterke single core performance en het zuinige energieverbruik. Iets wat gewoon feitelijk aantoonbaar is. Daar kan een ander minder waarde aan hechten, dat is haar/zijn goed recht.

Over het algemeen zal ik Intel cpu's hoger waarderen, puur op hun prestaties qua snelheid en zuinigheid. dat neemt niet weg dat ik ook zie dat voor sommige scenario's je beter af ben met een AMD cpu. Dat noem ik objectief en onafhankelijk. Niks alles een zesje, maar de dingen goed op een rijtje zetten en daar een keus op baseren.

Helaas word op t.net vaak veel nadruk op de prestaties gelegd en doet de prijs er weinig toe. Daarom zie je de dure producten ook vaak hoog scoren, simpelweg omdat ze, ondanks de peperdure prijs, goed presteren. Dat ze vijf sterren krijgen voor prestatie, logisch. Maar 4 sterren of meer voor prijs is lastigere te accepteren. Een sterrenbalk voor prijs, is die er wel ? Niet eens meer deelverdeling; gewoon een "algemene beoordeling". Wat makkelijk :/

[Reactie gewijzigd door Madrox op 9 maart 2015 13:59]

Onpartijdig is niet hetzelfde als onafhankelijk. Kortom; ja er zullen altijd reviewers zijn met hun eigen voorkeuren, maar dat staat geheel los van de onafhankelijkheid die de redactie claimt.
Nogal off-topic en bovendien nogal kort door de bocht. Je stelt in feite dat een journalist nooit objectief kan zijn en altijd een bepaalde partij voordeel geeft en dus per definitie gekleurd schrijft. Dat vind ik wel erg zwart-wit. Een Samsung-gebruiker kan best kritisch zijn over een Samsung telefoon (idemdito met een iPhone). Er zijn methoden om jezelf aan te leren om producten zo objectief mogelijk te beoordelen en eventuele persoonlijke voorkeuren te minimaliseren. Een belangrijk onderdeel daarvan is de testmethodiek waarbij je gewoon harde resultaten krijgt die leidend zijn. Ook lastigere beoordelingen zoals gebruiksgemak en ergonomie kunnen geneutraliseerd worden door jarenlang een grote diversiteit aan producten te testen zodat je met meerdere interfaces vertrouwt bent.

Natuurlijk zijn reviewers geen robots, maar geloof me dat er alles aan gedaan wordt om zo objectief mogelijk te testen ongeacht een eventuele persoonlijke voorkeur.
In een utopische wereld zou dat inderdaad kloppen, echter is het in de praktijk vaak anders. Het nieuws zou feitelijk ook politiek neutraal moeten zijn, maar is dit veelal ook niet. Net zo min dat kerk en staat gescheiden horen te zijn maar wij wel de SGP en ChristenUnie in de 1e en 2e kamer hebben zitten.

Je mag van mij rustig geloven dat alle reviewers onpartijdig zijn, maar ik heb door de jaren wel tussen de regeltjes door leren lezen. Ik houd altijd een slag om de arm en neem de tijd om ook reviews op andere websites te lezen en te kijken wat eindgebruikers schrijven over een bepaald product. Zo krijg je toch een completer beeld. Zelfs dan blijft het een kwestie van gezond verstand gebruiken.
Scheiding van kerk en staat betekent helemaal niet dat er geen politieke partijen op grondslag van een geloof mogen zijn, maar dat er geen rechtsongelijkheid op basis van geloof is. Wat een onzin om altijd bij elk onderwerp een -totaal irrelevante- politieke invalshoek te kiezen. En als je dat dan doet praat dan geen onzin en ga eerst je staatskunde opfrissen.
Hoezo ? Bij de refo's van de SGP mochten zich tot voor kort geen vrouwen verkiesbaar stellen. Een dergelijke manier van mensenrechten schenden hoort niet thuis in deze wereld; zeker niet in een politieke partij.
Ik ben met je eens dat dat een slechte zaak is en heb ook niets met de SGP op... maar het staat geheel los van de wettelijk vastgelegde scheiding tussen kerk en staat.
Misschien niet relevant voor Nederland maar wij zijn ook maar een slaafje van de USA en daar staat "in god we trust" op het geld en mag/kan je niet eens president worden als je publiekelijk Atheïst/agnostisch bent.

En ook in onze eigen politiek zijn genoeg voorbeelden te noemen waarbij het gewoon niet meer is dan een wassen neus die hele scheiding.

En ja een Intel FAN zal altijd voor Intel kiezen (heeft met de socket te maken :D) omdat hij/zij een fan van een merk is.

En voor mij persoonlijk is het zo dat dingen/merken waar ik fan van ben ik juist ernstiger bekritiseer (ze laten mijn vertrouwen in de steek) dan merken waar ik geen fan van ben.

Anyway totaal ongerelateerd: grotere winkans bij acties is natuurlijk gewoon onacceptabel.
Al zou ik een miljoen in de pot stoppen dan nog zou ik geen grotere winkans mogen hebben en dit zal mij (en ik vermoed velen anderen) dan ook aansporen om geen abbo te nemen danwel te verlengen.
'Geen vrouwen in de politiek' is een standpunt dat je als politieke partij mag innemen. Als je het daar niet mee eens bent stem je op een andere partij. Dat is het principe van democratie. de mensen die ergens anders over denken als jij hebben net zo goed recht op vrijheids van meningsuiting(<- ik ben niet voor de standpunten van de SGP maar wel voor vrijheid van meningsuiting, godsdienst en politiek)

Scheiding van kerk en staat betekend dat iedereen gelijk behandeld word, ongeacht het geloof dat ze aanhangen. Een refo heeft dus even goed recht om een politiek partij op te richten en zijn/haar standpunten in de poitiek in te brengen. ook als jij het niet met ze eens bent, zoals ik al zei, dat is het principe van een democratie.
Het mag niet, dat heeft het Europees Hof bepaald..
Het is een schending van Westerse grondrechten.
Maar daar mag de hoge raad en de europese raad vervolgens niets aan doen want 'vrijheid van politiek/meningsuiting/godsdienst ed. De sgp verbieden vrouwen te weren van de lijst zou meer rechten schenden als bevorderen en daarom is er alleen een uitspraak gedaan en verder niets.
Het kan veel erger: bij de PVV mogen mannen geen eens lid worden. De partij is Geert Wilders. En Geert Wilders bepaalt wie zijn partij mogen vertegenwoordigen.
Nederland is ook niet volledig seculier, kijk maar naar onze euro muntstukken, de zondagswet, winkeltijdenwet, verplicht vrij zijn op christelijke feestdagen voor ambtenaren.
Mee eens. De menselijke conditie is zodanig dat er altijd sprake zal zijn van subjectiviteit. Ik neem reviews dan ook altijd onder voorbehoud mee. Bekijk meerdere websites. Daarmee review je de reviews onder elkaar ook meteen.

Het lijkt me bijvoorbeeld heel moeilijk, zo niet onmogelijk voor de game reviewers om niet beinvloed te raken wanneer ze uitgenodigd worden voor een game sessie ergens en heel keurig behandeld worden. Bovendien willen ze voor de sequel ook nog eens terug mogen komen. Dat is in het belang van tweakers.net.

Ook als een groot merk eens wat apparaatjes aanbied als prijzen of acties organiseert in samenwerking met tweakers.net, hoe kun je dan niet tenminste lichtelijk onderhuidse waardering voelen? Het lijkt me erg moeilijk.

Ik ben ook wel bang dat journalistiek steeds meer lijdt onder dit probleem. Er zijn steeds minder journalisten en ze zullen om inhoud te schrijven steeds vaker afhankelijk worden van de 'goede' bedoelingen van bedrijven. Echte controle is er steeds minder, anders werken bedrijven niet met je samen en dan heb je geen toegang tot test apparaten of je krijgt geen primeur meer etc.
Daar heb je een goed punt en niet alleen hier natuurlijk... bij elke review op elke willekeurige site en geschreven door elke willekeurige auteur.
Desondanks heb ik niet het vermoeden dat ze in algemene zin extreem veel baat hebben om 1 merk gigantisch te pushen, maar je moet er bewust van zijn dat de mogelijkheid bestaat. :)

Vooral bij userreviews is dat een punt, omdat zij vaak kopen wat in hun ogen goed is. Objectiviteit verschilt daarom soms nogal. Ik probeer dat bij het schrijven van mijn eigen reviews altijd in het achterhoofd te houden. Hou het bij de (meetbare) feiten, aan ophemelen heb je weinig... wellicht voor eigen gewin, maar maakt de review niet bijster goed. Het fan zijn van bepaalde merken zie je ook weleens terugkomen. Verklaarbaar, maar helaas wel twijfelachtig objectief.
Je haalt in deze context de woorden "onafhankelijk" en "objectief" door elkaar.

Onafhankelijk betekent dat de redactie niet betaald wordt door fabrikanten om zo product reviews te manipuleren. Tweakers zegt dit niet te doen, en ik geloof ze daar in.

Of een review objectief is, is een compleet ander verhaal. Ik hoop dat hij niet te objectief is, dan kan ik namelijk net zo goed naar een droog spec lijstje kijken.
Onafhankelijk of niet hoeft niet altijd om geld te gaan, er zijn ook andere gunsten mogelijk om je onafhankelijkheid in te ruilen ;)
Daarom neem ik al die reviews met een korreltje zout. Je moet de resultaten enkel als een richtlijn gebruiken en niet als keiharde feiten benutten.
Je kan beter beter meerdere reviews lezen en de score middelen. Als slecht een klein gedeelte van de reviews negatief zijn over iets zal het wel mee vallen, al is iedereen negatief over iets is de kans heel groot dat het een slecht product is.
Want een actie waarbij je iets kan winnen heeft iets te maken met redactionele onafhankelijkheid? Ik denk van niet. Het zijn commerciële acties en het staat Tweakers helemaal vrij om dat in te richten zoals zij dat willen. Jij mag meedoen, het is geen recht of zo.
Misschien had ik niet het hele stukje moeten citeren, maar er wordt duidelijk gesproken over "Deze onafhankelijkheid is niet alleen redactioneel, maar slaat op heel Tweakers." en "Zo kan een positieve reviewscore bijvoorbeeld niet worden gekocht".

Als ik geen reviewscore kan kopen, maar wel kan betalen voor een grotere winkans bij acties vind ik dat tegenstrijdig.

[Reactie gewijzigd door Decennia op 9 maart 2015 11:14]

Probeer het grotere plaatje te zien. Tweakers biedt kwaliteit en onafhankelijkheid. Dat kost geld. Tweakers wil wel alle content aanbieden aan alle users, maar de on-top-of-dingen, zoals winacties worden nu exclusiever gemaakt. Betekent niet dat je geen kans maakt, maar iets minder dan de mensen die Tweakers financieel ondersteunen. Ik snap het; betalen is nooit leuk, maar realiseer je dat kwaliteit een prijs heeft.
Ja maar wie realiseert die kwaliteit? Precies de community zelf!

Wat krijgen die jongens er voor terug die de Kwalitatieve revieuws leveren?

Wat krijgen jongens zoals Dion_b er voor terug dat ze al die standaard gebruikers vragen oplossen?

Dit is het zelfde als geld vragen aan je werknemers dat ze er mogen werken... Waarom geen geld vragen aan de gebruikers die de informatie gebruiken?
Wat krijgen die jongens er voor terug die de Kwalitatieve revieuws leveren?
Ik mag hopen dat die mensen dat net als ik doen omdat ze het leuk vinden, niet omdat het wat oplevert...
ik vind mijn werk ook leuk, ik betaal mijn baas toch ook niet om het te mogen doen?

Nu creeer je een hefboom voor een groep gebruikers die vrijwillig werken... in mijn ogen is dat nog al: raar...

wat ik er mee probeer te zeggen: Maak statusen ook verdienbaar. Geef de revieuw van de maand een Elite... of iets in die geest.

Dat zorgt voor meer kwaliteit ;)
Je werkt niet voor Tweakers. Ik ook niet, ondanks mijn kleurtje. Zodra ik betaald word, wordt het werk en ben ik hier weg.

Sowieso snap ik je vergelijking ook niet. Je betaalt je baas (Tweakers in jouw vergelijking?) toch ook niet om te mogen werken (reviews maken in jouw vergelijking?). Je maakt reviews omdat je dat leuk vindt en Tweakers biedt daar een platform voor. Compleet los daarvan heeft Tweakers prijsvragen met winkansen en een abonnee (die geld betaalt en dus direct bijdraagt aan de hoeveelheid prijsvragen die er kúnnen zijn) maakt daar meer kans op. Dat is toch zo'n rare sprong niet?
De reviewer van de maand krijgt al sinds het begin van de verkiezing een abonnement. Daar gaan we gewoon mee door. Dat is ook zeker niet de enige groep die een abonnement kan krijgen. Er zijn ook Tweakers die bugs of security issues hebben gerapporteerd en die we een abonnement hebben gegeven. Dus wat je vraagt doen we al in de parktijk. ;)
Dion_b is nou niet echt een goed voorbeeld in deze context, want als vrijwilliger op het forum mag hij sowieso al niet meedoen met de prijsvragen :+
Lijkt me een prima idee om ook je winstkansen voor prijzen te vegroten door je activiteit. Ik weet niet exact hoe het hiet zit (daarvoor ben ik niet actief genoeg ;) ), maar de meeste fora worden in stand gehouden door een relatief kleine kern van gebruikers. Deze mensen verdienen in mijn ogen meer een extratje.

[Reactie gewijzigd door Invictus66 op 9 maart 2015 11:52]

Dat klopt, maar naast de community heb je ook een development team en een redactie rondlopen en pricewatch content medewerkers en ondersteunende afdelingen zoals administratie etc.
Allemaal leuk en aardig, maar in mijn ogen is die kwaliteit en onafhankelijkheid waar je het over hebt een stuk minder aanwezig dan een aantal jaren terug. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening, maar een wig drijven tussen T.net zelf en de community met acties als deze is nooit een goed idee. Zeker niet als de community het belangrijkste is wat de site te bieden heeft.
Hoe kan onafhankelijkheid een mening zijn?
Hoewel ik dat punt van de 'grotere winkansen' ook niet een goede ontwikkeling vind, kan ik me niet vinden in jouw punt wat betreft onafhankelijkheid. Zoals Polarbear al aangeeft staat dat geheel los van elkaar. Een reviewscore verhogen door betaling is geheel anders dan het krijgen van meer voordelen als abonnee. Dat is iets wat bijvoorbeeld kranten ook doen, en die hebben ook stevige waarborgen voor redactionele onafhankelijkheid. Ik heb nooit gehoord dat lezers dat in twijfel trekken omdat je bij een abonnement een boek of dvd cadeau kan krijgen of aan kortingsacties mee kan doen.
Precies.

Ik wilde al lange tijd een abo afsluiten want Tweakers ondersteun ik graag, maar vanwege het gebrek aan Paypal ondersteuning heb ik dat tot op heden niet kunnen doen. Ik heb geen creditcards, en als Belg ook geen iDeal.

Nu is er blijkbaar wel Paypal ondersteuning (dank!), maar die grotere winkansen staat me echt enorm tegen. Jammer, Tweakers. Abo zal nog even mogen wachten.

Aan de overige reacties te zien: een herziening van die winkansen misschien, Tweakers?
Aan de overige reacties te zien: een herziening van die winkansen misschien, Tweakers?
Een beetje klok-klepel verhaal, want iedereen loopt nu te blaten over die hogere winkans, maar hoe zit het in elkaar? Als er een win-actie is en er zijn bijvoorbeeld 200 beta keys ter vergeef en daarvan worden er 150 in de pool voor alle reguliere gebruikers gestopt en 50 in de pool van de vip gebruikers dan heb ik er niet zo'n moeite mee. Als vip gebruiker heb je dan iets meer kans omdat de pool waarin die 50 keys zitten eenmaal kleiner is, maar als normale gebruiker heb je ook nog steeds een goede kans en is die percentueel wellicht iets minder dan normaal, maar is het verschil nog steeds te verwaarlozen omdat de pool waaruit jij moet loten toch al erg groot is. Valt dus reuze mee.
Je maakt als abonnee dubbel kans. That's it.
Oke dat kan ook, maar is dat tweakerswaardig? Het klinkt te simpel - ik wil theorycrafting en als we dan toch bezig zijn: schaf het karmasysteem af en maak er een achievementsysteem van met titels en de dingen die je nu kunt aanschaffen in de karmastore als rewards.

Enkele voorbeelden:
50 reacties op de frontpage:
*Stating your opinion*
- reward: tweakblog wordt vrijgegeven

100 modpunten op je frontpage reacties
*Worthwile saying*
-reward: titel: the discusser

schrijf een userreview
*A trial to review*
-reward: CSS layout

Schrijf een userreview met maximum beoordeling
*Critic pursuit*
-reward: titel: the critic

en ga zo maar door... of heb ik teveel WoW gespeeld? :P (het zou hoe dan ook wel vet zijn..)
Het is een leuk idee, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Ik zou het karmasysteem overigens niet zomaar afschaffen, dan zou je heel veel gebruikers benadelen. Maar als toevoeging kan het best leuk werken.
Al met al zou het iets duidelijker mogen worden beschreven door T.net. Dan kunnen we stoppen met dit soort geruchten.
Het gaat om de gun factor.
Ik was ook enthousiast toen ik het stuk las maar haak ook af op het pay2win stuk.

Eigenlijk raar want ik zou dan juist extra kans krijgen. Maar dat voelt niet goed. Ik doe niet meer al de gemiddelde tweaker dus waarom zou ik meer kans moeten krijgen. Omdat ik betaal? Maar zij krijgen adds dus betalen ook.

Erg krom in mijn mening.
Sinds dit jaar heb ik eindelijk weer wat geld te besteden, en ben druk bezig weer een beetje op peil te komen met alles, ik was van plan daarna tweakers abbo te gaan nemen, omdat ik een hoop respect voor de site heb.
Maar nu. Nee nu laat ik gewoon mijn adblocker aanstaan en doe maar gewoon niet meer mee met winkansen.
Zowiezo heb ik eg niet meer dan 15euro over voor tweakers, zo'n 2jaar geleden las ik zo'n 10/15 berichten omdat ze intressant waren, tegenwoordig lees ik er misschien nog maar 5/15.
Dus nee ik vind het het niet waard zeker niet als er zulke regeletjes aan verbonden zitten, het doet mij een beetje denken aan een gamestudio als Gajin (war thunder) waar je voor kerst leuke cadeau's krijgt maar dat je wel eerst even 20dagen lang elke dag een task moet uitvoeren om het te "krijgen".

Ik snap dat deze vergelijking niet helemaal opgaat, maar het is wel hoe het voelt.

Dus sinds vandaag whitelisting staat weeer uit, waarom hier reclame's nog kijken denk ik dan.

update :
echt waar ? -1 ?? Ik snap dat mensen het er niet mee eens zijn, maar een flamebait of what ever is dit zeker niet !

[Reactie gewijzigd door TeK op 9 maart 2015 13:37]

Moderatiesysteem is meer een "Ik ben het wel/niet met je eens" systeem. Jammer, want het modsysteem an sich zit prima in elkaar, mensen snappen het gebruik ervan niet helemaal.

Ik ben het grotendeels met je eens. Als het T.net van 10/15 jaar geleden was had ik dit bedrag er makkelijk voor over gehad, omdat het toen nog meer een site voor en door hobbyisten was die ik wilde ondersteunen. Maar tegenwoordig is het geen site van hobbyisten meer, maar een commerciële site. Daar is natuurlijk niks mis mee, de meeste zaken ontgroeien zich zelf of gaan dood. Dat het jammer is en dat de kern van de site veranderd hebben is zeer zeker ook waar.

Als ik dan nog even de kern van de discussie mag aankaarten, ik vind het ook niet kunnen dat betalende klanten een grotere winkans hebben. Dat ze speciale prijsvragen voor deze mensen hebben is prima, maar je moet de winkansen voor iedereen gelijk laten.
Waarom niet? Een grotere winkans heeft helemaal niks met redactionele onafhankelijkheid te maken.
Voor alle huidige én nieuwe abonnees hebben we bovendien een kortingsactie in samenwerking met Alternate en Uber.
Als je echt "onafhankelijk" wilt uitdragen had je hier niet deze combinatie moeten maken. Natuurlijk mag een adverteerder een actie neerzetten maar handig vind ik het niet om dit te doen op de abbo's.
Tuurlijk wel. Als betalend abonnee krijg je twee in plaats van 1 lootje. Dat doet niets af aan 'onafhankelijkheid'. Met onafhankelijk bedoelen ze natuurlijk niet dat tweeakters onafhankelijk is van geld maar dat alles wat je leest eerlijk is en er (inhoudelijk) ook had gestaan als een (financiële) situatie anders was.
Wat ik opzich nog een leuk idee zou vinden, is als er een abonnee dag zou komen, waaronder andere de door T.net ontvangen "test producten" per opbod (vanaf een basis bedrag) worden geveild.

Hiermee kan Tweakers nog een aardige cent verdienen en hebben de abonnees mooie producten en nog een reden om abonnee te worden.
Ik zie ook niet helemaal in in welk opzicht dit stukje zou moeten kloppen "en zorgen we ook dat onze prijsvergelijker onafhankelijk blijft." Hoe is deze prijsvergelijker onafhankelijk? Net zo onafhankelijk als kieskeurig etc. het kost geld om er in te komen en iedere klik kost geld, bovendien krijg ik sinds enige tijd gewoon reclame's van bedrijven in de de pricewatch die dan bovenaan staan met hun prijs (die niet de laagste is dus). In welk opzicht is dit onafhankelijk? Een constructie zoals die van hardwareinfo is onafhankelijk, het is begrijpelijk dat Tweakers geld wil verdienen maar beweer dan ook niet dit soort dingen.
Je hebt een dubbele winkans als abonnee, that's it. Je ondersteunt de ontwikkeling van de site en daar geven we wat kleine dingen voor terug, zoals die dubbele winkans. Zo simpel is het.
Nou ja, om je daar op blind te staren ? Er staan momenteel 466.697 geregistreerde tweakers vermeldt. Je kans is dus 1 op 466.697. Door een flink bedrag per jaar te betalen heb je 2x zo veel kans om te winnen, dus 1 op 233.348,5.

Waar je vervolgens rekening mee moet houden is dat alle betalende tweakers een 2x zo grote kans hebben om te winnen, waardoor het een heel ingewikkelde rekensom wordt hoeveel kans je daadwerkelijk maakt om een wedstrijd / loterij te winnen.

Sorry hoor, maar dan houd ik dat geld liever in mijn beurs en ga er een paar keer lekker van buiten de deur eten.
Niet iedere Tweakers doet mee aan een wedstrijd. Over de windassen heeft ACM een goede post geschreven.

Maar als je daarom geen abonnement wil, dan is er echt geen man overboord. Zonder abonnement is Tweakers prima te gebruiken. Je bent net zo welkom als ieder ander. :)
Mensen die een ad-blocker hebben zetten die voor een winactie tijdelijk uit.

Snap de verontwaardiging overigens niet mbt tot die winkansen. Het geld moet er voor tweakers linksom of rechtsom komen. Heb liever dat op deze manier tweakers gratis, en addblockers gedoogd blijven dan iedereen gelijke kansen en alles achter een paywall.

[Reactie gewijzigd door nietorigineel op 9 maart 2015 12:05]

Jij snapt het. Ik gebruik ook een adblocker en zet deze ook niet uit om deel te nemen aan prijsvragen. De kans dat je iets wint is zo minimaal dat ik nog niet eens de moeite doe om de blocker uit te schakelen. Ik lig daar ook helemaal niet wakker van dat ik daarom niet kan meespelen.

Ik heb eigenlijk alles in huis wat ik nodig heb. Wat ik zou winnen staat hoogstwaarschijnlijk dezelfde avond nog bij Vraag & Aanbod. Daarom geef ik liever andere tweakers de kans om te winnen. Voor mij heeft het gedogen van adblockers meer waarde dan een overbodig stuk elektronica dat te winnen is in een prijsvraag.
Beetje hypocriet niet? Je zet jezelf neer als een held door niet mee te doen aan de prijsvragen om daar je adblocker mee te rechtvaardigen. Dit is natuurlijk gewoon pure BS, als je dan zoveel om de site geeft whitelist dan gewoon Tweakers. Misschien helpt het om eens te bedenken dat de mensen achter deze site ook een huis, auto en gezin hebben die ze moeten betalen.
Dan moeten ze wel eens gebruik gaan maken van niet storende advertenties. Ik Haat het als de frontpage pas op de helft van mijn scherm begint omdat ik eerst een enorme advertentie zie. Gewoon kleine advertenties vind ik helemaal niet erg. Maar het mag niet gaan overheersen.
Daar wordt ook echt wel aandacht aan besteed door de crew. Ik heb regelmatig berichten langs zien komen dat bepaalde ads irritant waren en in de meeste gevallen werd daar ook vrij snel wat aan gedaan. Het is ook zeker niet de bedoeling dat ads irritant zijn want dat kost lezers en dus geld.

Maar los daarvan maak je gebruik van een dienst die geleverd wordt door een commercieel bedrijf, waarvoor grotendeels met advertentie-inkomsten wordt betaald. En vervolgens blokkeer je die advertenties waardoor je effectief die dienst volledig gratis krijgt. In mijn ogen is dat niet veel anders dan zwartrijden in het OV. Die trein die rijdt toch, dan maakt het toch in het grote geheel niet uit dat er een zwartrijder in zit? Maar toch is het strafbaar. Want die zwartrijder maakt gebruik van een dienst zonder daarvoor te betalen.

Je kunt het draaien hoe je wilt, maar je bent toch echt akkoord gegaan met de algemene voorwaarden van Tweakers omdat je een account hebt, en daarin staat duidelijk dat je geen adblocker mag gebruiken.

Tweakers biedt nota bene een manier om zonder die al dan niet irritante reclames van de content van Tweakers te genieten, en dat voor maar €15 per jaar zelfs. Dat is iets meer dan 4 cent per dag. Wat let je?

Of nog een mogelijkheid die je geen geld kost: word moderator! Dan krijg je er als bonus ook nog de jaarlijkse MoaM bij! :D
Oh en tweakers zijn geen "zwartrijders" natuurlijk. Die betalen allemaal netjes voor alle commerciële software die ze gebruiken en alle films en tv series die ze downloaden. Op het forum zijn levendige discussies over het downloaden uit nieuwsgroepen en zaken als spotweb. Daar hoor ik nooit iemand over maar oh wee als je een adblocker aan hebt staan op tweakers.
Zoals ik al eerder zei: ja, ik download ook wel eens wat. Maar dan ga ik niet luidkeels op de nieuwspagina van HBO verkondigen dat het HBO abonnement veel te duur is en dat ik het niet ga nemen omdat ik hun aanbod toch gratis van The Pirate Bay kan halen...

Bovendien biedt Tweakers een mooie optie om gratis (met reclames erbij) van de content te genieten - een optie die HBO niet aanbiedt en die ik anders vast wel zou gebruiken om legaal naar hun series te kijken. :)
Als je goed leest heeft hij het over het feit dat alleen mensen zonder adblocker een prijs kunnen winnen en dat hij dat best vind. Titan_fox heeft ook een adblocker, maar zegt niet dat hij niet ook gewoon een abbonement heeft op T.net. (waarmee hij dus die adblocker rechtvaardigd)

Wat ik persoonlijk weer een beetje vreemd vind is als je 1 van de duurdere abbonementen neemt, je op een stukje afgeschermd forum mag komen.
(zie: "Toegang tot abonnees forum")
Dat maakt Tweakers niet echt toegankelijk voor iedereen.
Ik weet niet in hoeverre je er wel op mag meekijken, maar ik heb het vermoeden dat dat ook niet kan.
Dan moet je dus €50 betalen omdat je anders een deel van het forum niet kan zien.
Volgens mij was het forum juist het belangrijkste gedeelte van T.net...

[Reactie gewijzigd door vjweirnogeenn op 9 maart 2015 12:04]

Zal een boeiend stukje forum worden dan als alleen de 'elite' zich daar bevindt. Geef mij maar een druk bezocht forum voor iedereen.
Een grote echo-kamer hoe goed Tweakers wel niet is en hoe die 50 euro "het echt wel waard is".

Ik ben jaloers.
Hoezo hypocriet ? Ik wil geen advertenties en wil ook niet betalen voor een bannervrij-abonnement. In ruil neem ik voor lief dat ik niet mee kan doen aan prijsvragen. Dat ik toch niks kan met het spul dat wordt aangeboden is bijzaak.
Het is wel hypocriet want kennelijk vind je Tweakers een heel goede bron van informatie. Dat kan het alleen zijn als er geld in het laatje komt. Je kiest ervoor om er niet voor te betalen middels een abonnement en dat is je goed recht - maar vervolgens blokkeer je ook de andere inkomstenstroom van Tweakers door een adblocker te gebruiken?
Ach ga toch weg. Het is pas hypocriet wanneer de Tweakers-frontpage een waardevolle bron van informatie wordt. Of wanneer Tweakers de beste users in de community een deel van de inkomsten geeft.

En dat is het ondanks alle inspanningen toch nog steeds maar heel sporadisch. De artikelen worden wel uitgebreider en beter maar de kwaliteit laat soms nog te wensen over. Vooral van de nieuwsfeed. De fouten die daarin voorkomen zijn bizar, frequent, en de inhoud van het nieuws is zwaar ondermaats. Er zijn talloze techsites ZONDER abo model die het beter doen.

Alle andere content op de site is voor een groot deel user-input. Sterker nog, zelfs het nieuws komt vaak op Tweakers te staan op aangeven van users. Om vervolgens onvolledig en vol fouten te worden gepresenteerd...

Nee, hypocrisie is hier niet aan de orde. De uitstapjes naar beurzen etc. zijn waardevol, maar niet uniek. Tweakers maakt stappen maar moet nog plekken vinden om iets unieks aan te bieden. Tot dat moment is de enige echte meerwaarde van de site toch echt de community.

Kijk eens naar de concurrentie zou ik zeggen. Techpowerup bijvoorbeeld. Vrijwel reclamevrij, en de reclame is handig verwerkt in nieuws-items, die op een afgekaderd deel van de page staan. Non-intrusive, wat kleine blokjes aan de rechterkant, verder véél informatie op dezelfde frontpage. Want ook een release van een nieuw product mag best nieuws zijn, maar is tegelijkertijd een reclameuiting. Daar heb je wat aan. En ook hier is het bijna 100% community input.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:59]

Maar toch ben je hier dus je vindt op Tweakers.net kennelijk wel iets van waarde voor jou. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij geld dat Tweakers.net verdient, grotendeels uit advertenties. Dat je er zelf niet voor wil betalen, dat je het geen €15 (of meer) per jaar waard vint, dat is jouw eigen keuze natuurlijk. Maar voor datgene wat je wel interessant vindt moet wel betaald worden, toch? Daarom ben je er toen je je account maakte op Tweakers.net mee akkoord gegaan dat je geen adblocker zult gebruiken. ;)
In een markt van vraag en aanbod is hypocrisie niet aan de orde. Tweakers zegt het zelf: wij zijn een commercieel bedrijf. Dat betekent dus ook dat je daar de lusten en de lasten van hebt. Tegelijkertijd is er een community, die input levert, en daar NIETS voor terugkrijgt. Elke gebruiker kiest er dus voor om input te leveren aan een website die daar inhoudelijk beter van wordt, en dus meer waarde krijgt. Op die manier kan je het ook zien als een stukje 'betaling'. Maar dat hoeft niet - je kan het ook zien als iets dat je gewoon graag doet.

Zodra er een winstoogmerk aan hangt, het spijt me echt, kan ik je stelling niet serieus nemen. Tweakers neemt namelijk ook van zijn gebruikers, en de gebruikers nemen van Tweakers. Ik leg dat uit als een win-win situatie. Jij niet.

Tweakers kan elke dag beslissen om degenen met adblocker te gaan weren van de site. Toch doen ze dat niet graag, en jij weet ook waarom. Het gebruik van de site zal kelderen, het wordt een eliteclubje van abonnee's en een enkeling zal de adblocker gaan uitzetten.

Vraag en aanbod. Want als het niet Tweakers is, dan ga je gewoon naar een community die wél gratis toegang en een goede ervaring biedt. Zo is ook Hyves ten onder gegaan, en dit is de actualiteit van diensten als Twitter en Facebook, die meer en meer concurrentie krijgen. Het is de reden dat we Whatsappen en niet meer SMS'en; ik kan nog wel tachtig voorbeelden noemen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 13:13]

Jij kiest er toch voor om gebruik te maken van een commercieel platform? Als je het er niet mee eens bent om geen adblocker te gebruiken, zoals in de algemene voorwaarden van Tweakers.net staat, dan maak je toch geen account? Dan kan je nog steeds alles lezen en mag je wel een adblocker gebruiken omdat je de algemene voorwaarden niet geaccepteerd hebt. Hoewel het zelfs dan wel zo ethisch verantwoord is om geen adblocker te gebruiken...
Als de hele wereld ethisch verantwoord zou handelen hadden we deze hele discussie niet en had Tweakers ook nooit een verdienmodel nodig gehad.

Helaas. In de commercie wint pragmatisme en winst het van ethiek.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 13:27]

Je hoeft ook niet te betalen voor Tweakers. Je kan ook de banners voor lief nemen en gratis genieten van deze community. Maar geen abonnement en adblocken, dat is zoals ik al zei ongeveer het zelfde als zwartrijden.
... maar vervolgens blokkeer je ook de andere inkomstenstroom van Tweakers door een adblocker te gebruiken?
Dertig cent per week, bij een donatie van 15 euro. Hun inkomstenstroom van 30 cent per week is door adblocker geblokkeerd. ? En in een ander geval klik ik ook nog eens nergens op en heb ik een tunnelvisie om ads te negeren.

Dan is er toch meer loos met het inkomstenplan.

Koppel het dan los in het hele verhaal. Voor 15 euro word je Vriend van Tweakers en als dank krijg je geen banners of andere meuk.

Winstkansen wil ik het al helemaal niet over hebben.
Hypocriet of niet volgens mij mag hij dat zelf nog wel uitmaken of hij een ad-blocker gebruikt
Algemene Voorwaarden Tweakers.net

4 Gebruikersvoorschriften Website

4.2 In het bijzonder zal het Lid:

xii. geen gebruik maken van adblockers of op andere wijze reclame-uitingen weren, anders dan de optie die Tweakers.net het Lid biedt indien hij een betaald abonnement heeft afgesloten.

Oftewel, als je een account hebt op Tweakers.net dan ben je ermee akkoord gegaan dat je op Tweakers.net geen adblocker gebruikt...
Anoniem: 463321
@Mx. Alba9 maart 2015 15:43
Dan mag jij nu de vraag beantwoorden waarom Tweakers adblockers wel gedoogd. Ze kunnen namelijk de site veel verder dichttimmeren voor mensen die blocken. Toch doen ze dat niet. Rara, waarom?
Waarschijnlijk omdat het detecteren van adblockers niet 100% accuraat is en je dus als je de site meer zou dichttimmeren problemen krijgt met die "false positives"? Plus dat er altijd manieren zullen blijven om dat op de een of andere manier toch te omzijlen.

Dat het niet effectief of efficiënt genoeg is om iets aan te pakken betekent niet dat het goed is om dat te doen...
Ik betaal voor een abo (voorlopig nog, want de nieuwe prijzen zijn veel te hoog voor wat er tegenover staat en voor de huidige kwaliteit van de berichtgeving), en ik draai een adblocker sinds de ads geautomatiseerd zijn (en dus bijna eender welke malware kunnen bevatten).
Mij lijkt dat je eerder wel het recht hebt op een adblocker als je een betalend abo hebt, en wat er in de algemene voorwaarden staat zal me worst wezen.

edit @Albantar hieronder: ik gebruik zoveel verschillende toestellen dat ik wel eens op t.net kom zonder dat ik ingelogd ben, dus dan is een adblocker wel handig.
En zelfs als je tweakers whitelist in je adblocker blijft de site toch melden dat je ze blockt, dus kan je het net zo goed toch via je adblocker blijven doen.

[Reactie gewijzigd door Whatts op 9 maart 2015 16:37]

Als je een abonnement hebt dan kan je in je voorkeuren ads uitschakelen en maakt het dus inderdaad niet meer uit of je wel of geen adblocker gebruikt. Het punt is dat je dan dus niet primair die adblocker, maar je (betaalde) voorkeuren gebruikt om de ads uit te schakelen. :)
Blijft alsnog zijn eigen keus, dat tweakers dit toelaat is hun eigen probleem nietwaar?
Je ziet het verkeerd. Zonder de community kan Tweakers niet bestaan. Dat komt simpelweg omdat het gros van de tweakers een bijdrage levert aan deze site. Dat kan om discussies gaan op topics en in forums, maar ook persoonlijke reviews en het aanleveren van nieuwe informatie.

Zodra je iedereen gaat verplichten om de adblocker uit te schakelen zul je zien dat deze website leeg zal lopen. Ik vermoed dat dit ook de reden is waarom deze adblockers worden gedoogd.

Zonder community heb je geen goede tech-site. Dan kun je nog zo veel abonnementen aanbieden en contracten afsluiten met adverteerders. Als er niemand komt heb je daar helemaal niks meer aan.
"Zodra je iedereen gaat verplichten om adblocker uit te schakelen..." Dat wordt toch al gedaan in de algemene voorwaarden?

Voor wat hoort wat. Zonder ads zou Tweakers als platform niet kunnen bestaan...
Correctie zonder adds zou tweakers in de huidige form niet bestaan.

Ik hoef geen fancy site die elk jaar op de schop gaat of een 100% in de lucht site. Die keuses hebben ze zelf genomen en dus kun je dat nu niet in eens bij de user leggen.

Of de een de andere nu hypocriet noemt lig ik echt geen seconde wakker van. Heb er zelf m'n eigen mening over personen die dit zeggen.
En ja ook ik Block.
Was bijna overgehaald nu naar een abbo maar pay2win... Hell no.

Daarnaast kunnen ze in eens in de voorwaarden zetten dat ik alleen pindakaas op brood mag doen. Maar de kans Is groot dat het merendeel het niet zal doen.

[Reactie gewijzigd door Freaky_Revolt op 9 maart 2015 19:22]

Denk je echt dat die pindakaasvergelijking steek houdt?

Adblocken op Tweakers is gewoon het zelfde als zwartrijden in het OV. Je gebruikt een dienst zonder daarvoor de bijbehorende (financiële) tegenprestatie te leveren.
Ad blocker is gewoon als ad blocker je gebruikt hem of niet je wilt een website whitelisten of niet.

Voor elke vergelijking in welke richting dan ook Is wel een tegenhanger.

Dus ik neem aan dat je nooit iets illegaal binnenhaalt. Chappo als dat zo is maar zou je toch niet geloven. Iedereen doet wel eens iets wat niet mag of waarbij je een ander tekort doet.
Natuurlijk download ik wel eens wat. Maar dan ga ik niet op de nieuwspagina van HBO zeggen dat ik het HBO abonnement te duur vind omdat ik het ook gratis van de Pirate Bay kan halen... 8)7

(Bovendien geeft HBO geen mogelijkheid om gratis hun spullen te bekijken met reclame erbij - anders zou ik die optie vast prefereren boven downloaden.)

[Reactie gewijzigd door Mx. Alba op 9 maart 2015 22:33]

Mensen die een ad-blocker hebben zetten die voor een winactie tijdelijk uit.
Werkt dat dan? Ik heb Tweakers standaard op de whitelist van mijn adblocker staan, maar ik krijg elke week nog de melding van Tweakers dat ik hun advertenties blokkeer. Dikke kans dus dat alle keren dat ik heb meegedaan met prijsvragen het voor niets was omdat Tweakers denkt dat ik hun ads blokkeer...
ook dingen als Ghostery uitzetten
Thanks, dat was em! :)
Ik verwacht niet dat er significant veel mensen een Plus abo gaan afsluiten, ik meen ooit een reactie van Wilbert de Vries gezien te hebben waarin hij beweerde dat de prijs van het de oude abo's (€15/jaar) al niet kostendekkend was en dat de inkomsten hieruit niet significant bijdroegen aan de omzet van Tweakers. (laat het duidelijk zijn dat ik de exacte comment niet kan vinden, dus ik kan het mis hebben)
Het is ad, niet add... Deze mag gerust in de top 10 van meest gemaakte fouten aller tijden, wat mij betreft.

Ad = kort voor advertisement = reclame
Add = Engels werkwoord voor "toevoegen"

Een add-blocker is dus een soort blocker die ervoor zorgt dat je iets niet kunt toevoegen. Een ad-blocker houdt reclame tegen, zoals het hoort. Dus lekker rustig Tweakers lezen zonder banners en andere reclametroep, ook zoals het hoort.
helemaal gelijk, typefout mijnerzijds
De andere kant is wel dat er anders vrijwel geen enkele manier is om de abo's te onderscheiden. Ik bedoel, de enige echte leuke dingen in het abo zijn de uitstapjes en speciale events die er zeer sporadisch voor langs zullen komen. Dat kost je gewoon 6 euro per maand - dat is best een behoorlijk bedrag om 'onafhankelijkheid' te waarborgen vind ik.

Laten we het over de prijs van Elite maar niet hebben - ieder zijn ding - maar dit gaat wel even wat verder dan een beetje support. Dit is gewoon onderdeel van je vaste lasten. Doneren aan een goed doel is doorgaans goedkoper.

Kortom het percentage gebruikers dat 'de grotere winkans' heeft is vrij klein. En het is en blijft een RNG-trucje natuurlijk, waarmee een potentiele koper zijn aankoop kan rechtvaardigen. Slim bedacht.

Ik zie veel liever dat ze iets doen met een winkans op prijsjes dan met bijvoorbeeld een invloed op zoekresultaten of zichtbaarheid van de gebruiker in kwestie (bijv. met reviews of een blog). Dát was nou een perverse prikkel geweest.
Abonnementen zijn altijd vervelend. Je moet jezelf altijd afvragen of het rendabel is. Kijk maar naar Playstation Plus; daar betaal ik iedere maand de volle mep voor terwijl ik slechts 1 a 2x per maand de PS4 inschakel. Gelukkig kan ik het daar nog een beetje compenseren door al die gratis titels te downloaden (die ik vervolgens zelden speel).

Bij Tweakers is het zo dat je het bannervrij abonnement enkel afsluit om een statement tegenover andere tweakers te maken die er voor kiezen om een gedoogde adblocker te gebruiken. Zelf heb je er eigenlijk helemaal niks aan. Adverteerders lopen ook helemaal geen geld mis omdat ik Adblock Plus gebruik; ik klik toch nooit op banners en koop zeker niks via de websites die aan die banners gelieerd zijn. Daarom zie ik er ook geen probleem in om advertenties te blokkeren. Ik haal enkel een ergernis en potentieel veiligheidsrisico mee weg.
Daarom vergelijk ik het ook met een donatie aan een goed doel - PSN is voor jezelf; je doet het om content te krijgen en toegang tot internet.

Voor zo'n donatie is het een bijzonder hoog bedrag. Alle lagere bedrage leveren niets op, terwijl ik me juist wél kan voorstellen eens per jaar 15-25 euro bij te dragen. Dat is toch van een andere orde.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:12]

Indirect lopen adverteerders mogelijk wel geld mis. Het is niet alleen koop dit product, maar gaat ook om naamsbekendheid, of iemand te prikkelen of aan het denken te zetten. Mogelijk koop je later (wel) een product of ontstaat er behoefte zowel onbewust als bewust.

Daarnaast weet ik niet hoe het zit met adblock, maar mogelijk wordt er misschien wel betaald voor de views van adblock gebruikers.
Mensen met adblocker mogen inderdaad in mijn ogen ook niet meedoen, voorzie dan een regel in de deelname dat ze hun adblocker moeten uitzetten om mee te doen ofzo.

Maar mensen laten betalen om meer winkansen te hebben, niet voor mij hoor :). Sowieso dat er wel mensen dat geld over hebben voor dat extra winstkansje maar niet ik allesinds.

En hoe zit het dan met dat welkomstpakket? Hopelijk is dat wel een serieus pakket en wat is dan de kortingsactie met Alternate en Uber? Uber kan ik bv als Belg al niet gebruiken dus valt dat al uit de boot bij mij. Graag wat meer details ook...

Naar mijn mening vind ik dit een beetje rap rap gecommuniceerd zonder degelijke uitleg, jammer :(.
Ook al kun je kortingscodes wel gebruiken (omdat je in NL woont bijvoorbeeld) heb je er denk ik nog bar weinig aan. Alternate is vaak niet de goedkoopste en dan gaat een kortingscode van 5% ook niet echt helpen, daarnaast vraag ik me inderdaad af hoeveel mensen Uber uberhaupt (pun intended) kunnen gebruiken...

Mensen met Adblock niet mee laten doen is fair play, ik moet toegeven dat ik Adblock heb, maar hier staat Tweakers niet tussen. Ik gun jullie die paar cent die er vanaf komen omdat ik hier zo vaak bezig ben.

Jullie lijken nu net zo'n B-programma waar je de free, normal en premium versie kunt aanschaffen, met bijbehorende lijstjes zoals ze nu hier ook staan. Belachelijk...

Wat nog erger is, is het P2W principe wat nu toegepast word, dat gaat toch echt nergens over. Als ik een staatslot koop kan ik toch ook niet kiezen om meer te betalen voor hetzelfde lot zodat ik meer winkans heb? Sorry maar daar kan ik me kwaad om maken.

Ik die jaren dat ik hier zit heb ik nog nooit wat gewonnen, nou ja, jammer, daarom heet het een Giveaway. Echt iets voor mensen die 250 euro in een dag verdienen en het toch niet boeit, no offence mensen die 250 euro per dag verdienen...

Die namen ook, "elite", kom op zeg...
Ik wil niet eens zo'n vlaggetje naast mijn naam hebben, dat komt echt zo over van: poeh, kijk eens hoe veel beter ik als jou ben!

Ik heb trouwens nog wel een leuke request, waarom kunnen we niet met Bitcoin betalen? Anders had ik er wel een 25 euro donatie voor over...

[Reactie gewijzigd door Kuusj op 9 maart 2015 17:19]

Ik heb wel AdBlocker - genoeg sites waar ik geen opdringerige ads wil zien - maar heb hem voor het Tweakers domein uitgezet. Vreemd genoeg lijkt dat niet te werken, want ik blijf Tweakers' melding krijgen dat ik de advertenties blokkeer.

Misschien beetje Off Topic, maar iemand suggesties over hoe dat zit en hoe ik dat kan oplossen (behalve door AdBlocker te deïnstalleren....)?
Misschien heb je ook Ghostery geïnstalleerd? Dan moet je deze ook whitelisten voor Tweakers. En misschien eens kijken in je eigen filters voor Adblock als er daar nog iets tussen staat?
Maar separate actie's voor de groep abonnees mag dan weer wel wat mij betreft!
Goede suggestie. Staat ook in de plannen. Zowel kortingsacties als abo only winacties. :)
Goede toevoeging.
dat is ook prima, maar extra winkans is onzin!
Ik ben benieuwd of tweakers de benodigde kansspel vergunning heeft.

Er is namelijk een uitzondering voor het gratis verloten van prijzen ter promotie van het product.
Maar als ze geld gaan vragen voor een grotere winkans wordt het een commerciële loterij.
We vallen nu al onder diezelfde regels, wat dat betreft verandert er niets :)
Hoewel ik het 100% eens ben met je stelling.

Ben ik het maar gedeeltelijk eens met je adblocker verhaal, ik gebruik geen Adblock op T-net, daar ik T-net zijn verdienste net als vele andere premium sites best gun, en heb dus µBlock op deze sites uit staan, en zet hem eigenlijk alleen aan op irritante of trage websites.
 • Maar ik blok wel Google Analytics, daar ik het totaal onwenselijk vind om over 99.5% van de websites die ik bezoek te worden gevolgd.
 • Ook blok ik DoubleClick van Google, want niemand kan garanderen dat DoubleClick me niet net zo goed over het hele net volgt.
 • Daar in tegen blok ik Webtrekk niet, wat ook Analytics doet, daar het me niet over meerdere websites volgt, en ik geen probleem heb met tweakers mij volgt om te zien hoe ik hun website gebruik.
Noem het paranoia maar als ik op Google's diensten moet inloggen, dan doe ik het altijd voor een zo kort mogelijke tijd, en voor de rest probeer ik ze, ze zoveel mogelijk te vermijden.

Gebruik Ghostery, Disconect, Canvas blocker en µBlock (een sneller en beter ABP alternatief), waarmee ik letterlijk alle Google diensten mee blokkeer, want Google Analytics volgt je letterlijk over 99.9% van de populaire websites, en heeft een totale monopolie op de analytics markt, en om eerlijk te zijn vind ik het gewoon eng dat een bedrijf me letterlijk bijna overal volgt, van Porntube tot welke kranten ik lees, zelfs sites als Greenpeace, en de meeste van onze politieke partijen maken gebruik van Google Analytics.

De NSA en andere diensten zijn pure amateurs vergeleken met wat Google over je online kan uitvinden, Google kan aan de hand van je GA profiel meer over je te weten komen dan welke andere (geheimen) dienst dan ook, meer zelfs dan je familie of zelfs wat je over je zelf weet, aan de hand van je keuzes die je online maakt.

Maar als je weinig om je privacy geeft, dan is Google misschien perfect voor je, maar persoonlijk bedank ik zoveel mogelijk voor alle diensten van Google, ik wens om ook mijn online leven zoveel mogelijk privé te houden.

Zeg niet dat ik geen gebruik meer maak van Google, want het is nog steeds de meest effectieve zoek machine om te vinden wat je zoekt op het net, alleen gebruik ik wel een digitale condoom tegen de verzamelwoede van Google, want de Don't van "Don't be Evil" wordt steeds waziger imho.

Maar ik erken ook dat veel websites geld willen en moeten verdienen om content te kunnen maken, vandaar dat ik zeker niet alles blok, behalve Google en FB, dat ik wel overal blok.

Deze uitmuntende reactie, en vervolg reacties van CiPHER in 'nieuws: 'Europarlementariërs willen Google in delen opsplitsen'', verwoorden pressies mijn gedachtes over Google, alleen pent hij het beter neer dan ik zelf kan.

Wil Tweakers toch meer inkomsten verdienen aan mij, en waarschijnlijk vele andere die ook Google blokken met Ghostery, dan moeten ze een alternatieve backup adverteerder gebruiken, als ze kunnen detecteren dat ik DoubleClick blokkeer, kunnen ze vast ook alternatieve adverteerder vinden die geen Google heet.

[Reactie gewijzigd door player-x op 9 maart 2015 13:47]

Op zich geef ik je gelijk, mits ik Tweakers enkel zou gebruiken om nieuws te lezen. Als je dan banners gaat blokkeren ben je enkel aan het profiteren.

Echter lever ik ook op diverse manieren een bijdrage aan deze site. Weliswaar niet door het accepteren van banners, maar wel door het beoordelen van producten en webshops (waar Tweakers ook een leuke zakcent aan verdient) en het discussiëren in de vele topics. Dat doe ik toch al heel wat jaartjes en heb ook aardig wat karma opgebouwd. Dat laat feitelijk toch zien dat mijn inzet over het algemeen toch wordt gewaardeerd.
Bedankt voor deze reactie _o_ Hier ga ik mij eens even goed in verdiepen.
Helaas is overal tegenwoordig de tendens "pay to win".
Anoniem: 270261
@Titan_Fox9 maart 2015 11:05
agreed, al heb ik zelf adblocker maar ik veronderstel dat mensen die adblocker gebruiken ook geen intresse hebben om iets te winnen.
helemaal mee eens. Tweakers; dit is mijns inziens geen goede zet!
HAH! Tweakers gaat dus bij deze 'Pay2Win'!

Overigens ben ik het zéér met je eens. Ik vind dit een ongewenste ontwikkeling, zoals ik hierboven zeg: het wordt dus een beetje Pay2(Have a greater chance to)Win...
In mijn optiek moet iedereen een gelijke kans krijgen, met uitzondering de mensen die een adblocker gebruiken. Die mogen wat mij betreft worden uitgesloten van deelname - zoals dat bereids het geval is.
Tweakers is bij mij ook zo ongeveer de enige site die geWhite-list is. Als ze me dan dit vervolgens gaan flikken met hogere winkansen voor mensen met een abonnement, gaan ze weer van de Whitelist af, die inkomsten hebben ze dan dus toch al binnen. :+


Edit: and all of a sudden the thought of '1 April' jumps to mind, the grins at the HQ must be huge :+ :D .

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 9 maart 2015 11:17]

Anoniem: 463321
@Vickiieee9 maart 2015 15:54
Ja, velen denken aan een 1 april-grap. Wel erg sneu om dat dan op 9 maart al te doen.
En is het geen grap, dan is het ook sneu.
Ik denk zelfs dat het niet eens mag. Ik vermoed ook 1 april, maar dit klinkt als kansspelen. En tja daar zijn heel andere regels voor.
Inderdaad, win kans afhankelijk van inleg is meer een loterij waarbij je een lot moet kopen.
Wat betreft die ablocker, daar ben ik het deels mee eens. Ik krijg vrij vaak die banner dat ik een adblocker heb aanstaan terwijl dat niet zo is. Dan wil ik ook graag weten wat ik uit moet zetten. Is het de proxy(van het werk)? Dan kan ik daar helaas weinig aan doen, en dan zou ik graag wel nog worden toegelaten als ik dat doe op een pc die niet op dit netwerk zit.

En laten we wel wezen, deze winkans zit NIET in het oude bannervrij abbo, maar in de plus abbos.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 9 maart 2015 11:09]

wat als users die ad-block thuis niet hebben (of ge-whitelist zoals bij mij), maar op het werk wel vanwege beleid?

tevens vraag ik me af waar tweakers meer aan verdient. iemand die veel pagina's bekijkt zonder abbo en ad-block of iemand met abbo. iemand die veel pagina's bekijkt zal ook meer inkomsten voor tweakers genereren.

Ik weet pas na het lezen van dit artikel dat er een abo shop is. na het lezen van dit artikel weet ik niet of ik wel lid wil worden.
In mijn optiek moet iedereen een gelijke kans krijgen
Het eerste wat ik dacht was: "pay to win".

Echt logisch lijkt het me ook niet om bij winacties die alle users toe laten de winkans voor abonnementhouders hoger te maken. Het doel van dat soort acties lijkt me marketingtechnisch vooral om nieuwe bezoekers te trekken en bezoekers die niet echt actief de site bezoeken naar de site te lokken.

De speciale winacties voor abonnementshouders zijn wel prima. Laat ze dat maar veel meer doen. Dat maakt de verlokking van het nemen van een abonnement veel aantrekkelijker.
met uitzondering de mensen die een adblocker gebruiken.
Tenzij ze een bepaald abonnement hebt genomen dan? Als je een abonnement neemt dan draag je al bij aan het voortbestaan van de site. Dat maakt bijvoorbeeld de doubleclick en google trackers misschien overbodig. Zodat je die misschien kunt blijven blokkeren.
(Of zijn die al uitgeschakeld als je een abonnement hebt genomen?)
Stiekem ben ik 't met je eens. Heb zelf wel een abonnement, maar ik vind inderdaad ook dat iedereen een gelijke winkans verdient.
Ben het helemaal met je eens. Een tijd geleden heeft Tweakers ook een onderzoek gedaan naar mogelijke opties voor abbo's dat het interessant maakt voor leden om te gaan betalen. Ik vond het bijzonder moeilijk om iets aan te geven waarvoor ik zou willen betalen op Tweakers. Ik ben wel een beetje benieuwd naar wat Tweakers zou kunnen doen om die abbonementen wel aantrekkelijk te maken. Dus mijn vraag ook aan jou (en de rest hier); wat kan Tweakers beter aanbieden?
Precies wat ik dacht toen ik dit artikel las. Echt belachelijk om mensen die betalen meer winstkans te geven, tegenover mensen die het misschien niet eens kunnen betalen. Maar goed, dat er separate winacties komen voor die groep snap ik nog, maar meer winstkans bij normale winacties is onacceptabel.
Op het adblocker-gedeelte na ben ik het hier compleet mee eens. Heb helaas geen zeggenschap over de proxy op het werk.
Dat er voor deze groep speciale prijsvragen en acties komen heb ik geen probleem mee.. Maar ik vindt het wel een probleem dat er gesuggereerd wordt dat er meer winkansen zijn bij de normale prijsvragen...
Hoezo? Je onderbouwt je mening niet. Tweeakters moet gewoon geld verdienen zonder hun objectiviteit te verliezen.
Grotere winkansen vanwege een betaald abonnement vind ik niet acceptabel.
Niet acceptabel? Maar mee doen aan prijsuitreikingen is en blijft volledig gratis, vind je dat je er ondanks dat recht op hebt? Persoonlijk vind ik die houding wat ondankbaar; ik ben zelf blij met het feit dat al die tijd prijsuitreikingen voor iedereen toegankelijk zijn geweest (en zullen blijven). Wat is je etisch bezwaar tegen de beslissing dat zij abonnementen aantrekkelijker willen maken door dit soort bonussen, behalve een niet onderbouwde "ik vind dit niet leuk"? Sterker nog, als je de prijsuitreikingen werkelijk interessant vindt maak je nu voor een luttele €4,16 per maand (nog geen 2 kopjes koffie/biertjes op het terras) meer kans.
Waarom wordt jou reactie door een moderator gefixeerd. Het is alsof ze dan ook nog klachten en kritiek proberen te silencen. Vind ik ook echt niet kunnen!
Grotere winkansen vanwege een betaald abonnement vind ik niet acceptabel.
Ook ik heb hier als abonnee moeite mee. De inkomsten die uit advertentiegelden worden gecreëerd kunnen nu door abonnees worden afgekocht. Effectief is er daarmee niet zoveel verschil tussen abonees en niet-abonnees, behalve dat die laatsten advertenties te zien krijgen en de eersten niet. Dus ja, mensen die een ad-blocker gebruiken en geen abonnementsgeld betalen, die uitsluiten lijkt me wel kloppen. Mensen die meer kans op een product willen maken en daar geld voor over hebben, laat die gewoon naar de winkel lopen. Ik vind het slecht passen bij een site die drijft op een 'community', zoals tweakers het zelf noemt, om daarbinnen privileges en rechten te kunnen kopen. Erg jammer. Als er ook 'stemrechten' worden uitgedeeld aan bestaande abonnees, dan stem ik tegen.
Ach, het maakt me niet heel veel uit, die winkans... moest wel lachten toen ik het las, Tweakers goes pay to win ;-)

Maar wat betreft het uitsluiten van mensen met adblockers, hoe had je dat precies gedacht? Ik krijg nu ook regelmatig die "Je blokkeert onze banners :(" tekst te zien bovenaan (hij staat er nu ook), maar ik heb geen adblocker actief (ABP is geïnstalleerd maar tweakers.net is een exception). De proxy op mijn werk lan blokkeert die zooi echter, daar kan ik zelf weinig aan doen.

Dat heb ik echter al eens gevraagd toen die banners begonnen te verschijnen en de redactie weet ook dat het niet altijd de schuld is van de bezoeker als de banners niet laden. Thuis laden ze overigens wel prima.
Ik gebruik geen adblock maar toch verschijnt die melding er altijd. Dit omdat mijn router (untangle) standaard alle ads eruit filtreert. Ik zal kijken of ik Tweakers niet kan whitelisten maar uitsluiten vindt ik extreem. Soms bezoeken mensen Tweakers vanaf hun werkplaats of school...
Bah bah, wat een smerig commercieel zootje is het aan het worden. Mooi dat ik nooit voor een abonnement ga betalen. Hogere winkansen. Ik hoor ook van diverse kanten dat de pricewatch alleen shops toelaat die op enige wijze betalen. Een bevriende winkelier uit Rotterdam kreeg een telefoontje van Tweakers of ze wilden adverteren en toen ze nee zeiden waren een uur later al hun producten uit de pricewatch verwijderd. En bij shopreviews heb ik het zelf gezien. Als je een nare ervaring met een van hun adverteerders hebt en die deelt dan is je shopreview snel weg.
Shops vragen zelf om een koppeling in de Pricewatch. Geen idee hoe jij aan je misinformatie komt, maar wat je hier vertelt is gewoon onzin.
Ik heb dit begrepen vanuit de eerste hand. Natuurlijk kan ik het niet controleren. In het geval van de shopreviews weet ik het wel direct. Ik heb behoorlijk overhoop gelegen met Salland Automatisering. Mijn shopreviews waar uitsluitend feiten in stonden werden verwijderd zonder enig overleg met mij.
Niet waar. In zowel Januari als Mei 2012 heb je een review daar geplaatst, welke zijn samengevoegd. Die van Mei 2012 is aangepast omdat er beoordelingen waren voor onderdelen waar je geen ervaring mee had. Voor iedere wijziging en aanpassing heb je een mail gehad. Dat je onze mails prima ontvangt blijkt uit een reactie op een andere
mail rond dezelfde tijd.
Daar heb je de gesjeesde tweakerspolitie weer. Sorry hoor maar op deze manier worden wij geen vrienden.
Als er veel reviews zijn, verdwijnen oude reviews op een gegeven moment vanzelf uit zicht (na vele maanden pas, dus daar zal je het niet over hebben). Anders krijg je duizenden en duizenden oude reviews in beeld.

Zoals Wilbert beschrijft worden winkels gekoppeld op aanvraag van de winkels zelf, en daar zit een abonnement aan vast om de informatie in de PW en de systemen te onderhouden.

Als je kritiek wil uiten, prima. Daar kunnen we ook wat mee. Glashard liegen om een beeld te schetsen is gewoon triest.

[Reactie gewijzigd door Floppus op 9 maart 2015 17:03]

Jammer hoor. Wat je hier zegt is absoluut niet zo. Ja, er is wrijving geweest en daarom ben ik inderdaad minder bij gaan dragen aan de site. Maar goed. De reviews waar ik hier over spreek behelsen een heel ander verhaal en mijn reactie over de tweakers politie ging over een HEEL ANDER verhaal.

Wat ik ook jammer vind is dat wat de redactie hier zegt (en mensen die hen de hand boven het hoofd houden) klakkeloos wordt aangenomen en als je dan als individu iets zegt wordt je meteen gevraagd het te bewijzen. Beetje krom? Ik hoor op diverse kanalen dat de shopreviews en de pricewatch niet onafhankelijk zijn.
Ja, die reactie ging over een ander verhaal - en dat schrijf ik toch ook?. Het is ter illustratie dat je e-mails uit ons systeem prima ontvangt - dus niet dat je kan denken dat we niet communiceren. Iedere actie op reviews wordt uitgebreid gecommuniceerd, en de communicatie die we uitsturen wordt bewaard zodat we kunnen evalueren en verbeteren.

Ik kan wat ik hier zeg 1:1 met volledige communicatielogs onderbouwen. Als daar ongeloof is zijn ze te quoten, maar standaard publiceren we geen communicatie naar personen publiek. Als je per sé wil kunnen we een uitzondering maken. Geloof me, je maakt jezelf er niet geloofwaardiger mee.

Je bent ontevreden over iets, en pakt vervolgens uit de lucht gegrepen verhalen over PW en ShR in de veronderstelling dat het je stelling kracht bij zet. Helaas voor jou hecht ik als vrijwilliger (al bijna 10 jaar) nogal veel waarde aan integriteit, en dan kan je verwachten dat tegen dergelijke onzin ingegaan wordt.

We hebben hier nog steeds 100+ vrijwilligers die zich inzetten voor de community en zaken als reviews omdat we het simpelweg belangrijk vinden. Op het forum, het honk van de community, is een minimum aan advertising. Zaken als PW en redactie worden door betaalde krachten van content voorzien, en daar zit dus een ander model achter. Maar ook daar: de integriteit staat altijd aan de basis. Was dat niet zo, dan heb je in no time een enorme uitstroom van ons vrijwilligers.

Over welke vermindering van bijdragen heb je het trouwens? Ik tel 35 forumposts waarbij je continu alleen zelf vragen stelt en 185 FP reacties die met name onder advertenties zijn omdat je wil handelen. Sorry hoor, maar kan je uitleggen wat jij verstaat onder bijdragen? Ik zie daarin namelijk toegevoegde waarde voor anderen. Je gebruikt de site alleen voor je eigen voordeel. Dat is geen probleem op zich, maar wel als je dan onzin begint te verkopen.

Diverse kanalen? Bronnen graag en bewijzen. Ik zit al 9+ jaar bovenop met name de ShR en adviseer ook over de PW - allemaal als vrijwilliger. Als er één site is die de bezoeker vooropstelt dan is het Tweakers. Logisch ook, want doe je het goed voor bezoekers dan ben je interessant voor adverteerders. Jullie belang is ons belang. Maar er zullen uiteindelijk wel inkomsten moeten zijn.

Je draagt niets bij voor anderen, en roept maar wat. Dat je dergelijk vuil toch mag posten is al een illustratie van de basis en het vertrouwen dat er is in het respecteren van bijdragen en meningen.

[Reactie gewijzigd door Floppus op 9 maart 2015 22:20]

Dit vind ik wel een beetje jammer. Je komt nu over als een typische verongelijkte klant die alsnog gelijk wil halen. Ook shopreviews moeten in gepaste taal zijn, ik zou er ook niet over aarzelen om juist daar moderatie toe te passen. Ook een klacht of ontevredenheid moet je op een gepaste manier brengen. Als je zo'n held bent, zou je de reviews in kwestie openbaar moeten maken dan bepaalt de community wel wie het bij het rechte eind had.

Nu ben je vooral aan het stoken zonder enige onderbouwing.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:50]

Ik ben niet bepaald het person om dat niet netjes aan te pakken. Ik heb gewoon duidelijk uiteengezet wat mijn ervaring was. En dat mocht niet van Tweakers. En stoken, nee hoor. Ik geef gewoon mijn ervaring weer.
Je roept nu iets behoorlijk schokkends zonder enige vorm van bewijsmateriaal. Als dat zo is, zeg ik direct mijn abonnement op. Heb je enige onderbouwing hiervoor?
Doel je dan op de pricewatch of mijn opmerking over de shopreviews?

Ik heb dit begrepen vanuit de eerste hand. Natuurlijk kan ik het niet controleren. In het geval van de shopreviews weet ik het wel direct. Ik heb behoorlijk overhoop gelegen met Salland Automatisering. Mijn shopreviews waar uitsluitend feiten in stonden werden verwijderd zonder enig overleg met mij.
Heb je specifieke voorbeelden?
Want dat moet natuurlijk niet kunnen.
Een erg grote bewering, lijkt me stug. Bewijs het, zou ik zeggen.
Bewijs is natuurlijk altijd lasting. Maar ik zal kijken of ik de notificatie mail nog ergens heb.
Kennelijk kunnen ze niet tegen kritiek(ben het 110% met je eens). Ik snap ook niet waarom ze jouw op +1 censureren, dan kun je net zo goed het hele moderatie wegkieperen

Deze zal wel een -1 worden, maar ik moet het gewoon kwijt.

En nu weer +3, gelukkig dat Tweakers.net zelf doorheeft dat we niet in Ruslanf zitten en Censuur de normaalste zaak van de wereld is

[Reactie gewijzigd door !mark op 9 maart 2015 12:52]

Vind het wel lief dat al die mensen voor mij in de bres springen. Moest er een traantje van wegpinken 8-)
Waar slaat dat van adblocker nu weer op? Ik zit op werk achter een vrij agressief filter die veel blokkeert. O.a. de ads op tweakers waardoor ik op werk altijd de melding krijg alsof ik n adblocker gebruik. Ongeveer net zo eerlijk als de winkans verlagen voor gratis members
Dan neem je toch thuis deel aan de prijsvraag ? Ik snap niet dat er hier mensen zijn die klagen dat ze op hun werk achter een adblocker zitten. Op je werk moet je werken en niet aan online wedstrijden deelnemen...
Op je werk moet je werken en niet aan online wedstrijden deelnemen...
Titan, volgens mij hoor je echt bij de oude garde... heel erg verouderde garde dat is... :o En ik dacht dat ik al bij de oude garde hoorde }>

Op een wedstrijd reageren duurt ongeveer 20 sec. Jij checkt ook nooit je privé mail op je phone als je op je werk bent... of je werk mail als je thuis bent?? Daarnaast ben ik nu ook op m'n werk en heb ik ff pauze. 8-)

Maar je punt blijft staan wart mij betreft: adblocker = geen winkans
Anoniem: 463321
@bed769 maart 2015 16:05
Dat is niet wat Titan_Fox zegt. Die zegt dat als je op je werk niet kan mee doen je dat dan thuis kunt doen. Er is vast wel een moment dat je thuis een minuutje de tijd kan nemen.
Hier ben ik het compleet mee eens.
Tweakers is nu pay2win?
Inderdaad. Ik hoop dat dit een domme en zeer vroege 1 april grap is.
Wanneer dit zo is, er zijn al hele topics over deze fiolsofie, dan zijn ze wel heeeeeeel vreemd bezig op HQ.

Ze wisten dat dit zou gaan gebeuren, en zouden noooit zoveel op het spel zetten. Tot de 50 euro is het plan nog "redelijk". misschien is de 250 wel een 1 april grap.
De gemiddelde reactie die je hier ziet is inderdaad iets wat je zou verwachten. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat een bedrijf zich volledig verkijkt op een dergelijk iets.
Misschien is het ook iets dat van bovenaf komt.

En als het inderdaad een 1 april grap is dan zou het ook niet de eerste keer zijn dat een bedrijf een 1 april actie maakt maar de plank volledig mis slaat.

Ik zelf vind de abo's tot 25e nog ok, over die van 35 valt nog te praten maar die er boven vind ik gewoon te ver gaan.
Vooral de extra winkans vind ik vrij idioot.
Anoniem: 16328
@Titan_Fox9 maart 2015 12:19
De moderatoren hebben weer eens toegeslagen om een zeer nuttige post te fixeren op een +1. Blijkbaar stond deze ongewenste mening te hoog bovenaan de .plan post en dat vindt men natuurlijk niet leuk :N. Kwalijke zaak dat deze post wordt gefixeerd.
Eigenlijk is het toch ironisch. Ik heb in dit topic verschillende reacties geplaatst waar ik mijn vraagtekens zet bij de neutraliteit (spreek : onpartijdigheid) van Tweakers.net en de reviewers die bij hun in dienst zijn.

Nu wordt mijn reactie gefixeerd door een moderator omdat mijn mening in hun ogen ongewenst was en dankzij de nuttigheid (volgens 650 mede-tweakers) hoog op dit topic stond.

Eigenlijk worden mijn vermoedens op deze manier toch bevestigd ? Ach ja, ik kijk tegenwoordig helemaal nergens meer vreemd van op ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 9 maart 2015 12:37]

Sorry Tweakers; maar na 649 keer +3, omzetten naar +1 is niet eerlijk.
-edit-
Met 649 beoordelingen van +3 wordt dit gemodereerd op +1. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik dacht dat onpartijdigheid en onafhankelijkheid hoog in het vaandel van Tweakers.net stond ?
Het kleine-mismoderatietopic deel XXVII
Hier wordt je eindmoderatie bepaald.
100% mee eens. Het leuke aan deze trekkingen is juist dat iedereen een gelijke kans heeft (veronderstel ik toch) om een bepaald item te winnen. Daarom hebben deze wedstrijden een positieve invloed op de sfeer van Tweakers.net en creëeren ze een gevoel van samenhorigheid tussen gebruikers.

Als je de kansen vervolgens ongelijk gaat verdelen creëer je in eerste instantie een gevoel van uitsluiting ten opzichte van de niet-betalenden en op termijn creëer je een soort standenmaatschappij.

Iemand mag gerust, tegen betaling, bepaalde voordelen genieten ten opzichte van andere gebruikers, maar deze voordelen mogen andere, niet-betalende, gebruikers niet negatief gaan beïnvloeden.

Dit fenomeen zien we keer op keer terugkomen in de echte wereld, in games, op websites,... en op korte termijn brengt dit meestal wel extra geld in het laadje, maar op lange termijn zul je nieuwe gebruikers hiermee gaan afschrikken, en het imago van Tweakers.net gaan schaden (geldmachine in plaats van gathering).

Toen ik het las moest ik direct denken aan volgend artikel: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1651609
Wat een discriminatie, iedereen gelijke kansen maar met een uitzondering voor doelgroep X.
Plak dan de wedstrijden achter het betaal portaal. Nu wordt je voor gelogen dat je een kans maakt, terwijl je kans nul komma nul is.
Adblockers zijn verboden volgens de algemene voorwaarden maar worden vooralsnog gedoogd. Ik vind het daarom redelijk dat je met adblocker wordt uitgesloten van wedstrijden. Zo kun je zelf de keus maken wat je belangrijk vindt; gratis reclamevrij of deelname aan wedstrijden.
1 april? althans dat hoop ik
Grotere winkansen vanwege een betaald abonnement vind ik niet acceptabel. In mijn optiek moet iedereen een gelijke kans krijgen, met uitzondering de mensen die een adblocker gebruiken. Die mogen wat mij betreft worden uitgesloten van deelname - zoals dat bereids het geval is.
Een sigaar uit eigen doos

:9

[Reactie gewijzigd door donderdraak op 4 april 2015 07:58]

De ironie ligt er zo dik op dat je er een lepel in kunt steken ...
Ik zocht ook naar zulke bewoording... maar ironie vat het hele verhaal idd heel goed samen _/-\o_
"Voor alle huidige én nieuwe abonnees hebben we bovendien een kortingsactie in samenwerking met Alternate en Uber. "

Waar staan de kortingen die je krijgt?

"aangevuld met onder meer een welkomstpakket"

Wat zit er in?

"lunch met de eindbazen van Tweakers"

Waar? Hoe lang? Met hoeveel mensen?

"Ook heb je met dit abonnement voortaan een grotere winkans bij acties van Tweakers en gaan we speciale winacties voor deze groep abonnees houden."

Hoe veel groter is de winkans? Wat voor soort winacties?

Hoop onduidelijkheid.
"Voor alle huidige én nieuwe abonnees hebben we bovendien een kortingsactie in samenwerking met Alternate en Uber. "

Waar staan de kortingen die je krijgt?
Alternate biedt exclusies voor de Plus en Elite abonnees een korting aan op een Arrozi Gaming Chair Enzo Blue van €35,-, op een Toshiba Satellite L50-B-19Q Notebook van €80,- en een Sharkoon Shark Zone H10 koptelefoon van €26,99 voor €19,99. Daarnaast krijgen de Plus en Elite abonnees €20 korting op een eerste Uber rit in Nederland. Die promocode is heel 2015 geldig, in zowel Amsterdam, Rotterdam, Den Haag als Utrecht. Details over de voorwaarden en gebruik van de korting komen terug in het abonnee forum.
"aangevuld met onder meer een welkomstpakket"

Wat zit er in?
Dat is een verrassing, maar het zijn wat exclusieve spullen van Tweakers. T-shirt, mok en meer.
"lunch met de eindbazen van Tweakers"

Waar? Hoe lang? Met hoeveel mensen?
Op een nader te bepalen datum. Met hoeveel mensen hangt een beetje af het aantal aanmeldingen. Maar zeker niet met 30 man abonnees en 2 mensen van Tweakers.
"Ook heb je met dit abonnement voortaan een grotere winkans bij acties van Tweakers en gaan we speciale winacties voor deze groep abonnees houden."

Hoe veel groter is de winkans? Wat voor soort winacties?
Vergelijk het als niet een maar twee staatsloten. Het is niet 50% meer kans, maar het is meer kans. Bij algemene verlotingen zonder prestatie. Dus als er een jureerbare opdracht is, vervalt de extra kans. Uiteraard is de kans gelijk bij acties alleen voor abonnees.
Hoop onduidelijkheid.
Ik hoop zo wat duidelijkheid te hebben gegeven, altijd bereid om nader toe te lichten. :)
Anoniem: 463321
@zeef9 maart 2015 16:46
Op een nader te bepalen datum. Met hoeveel mensen hangt een beetje af het aantal aanmeldingen. Maar zeker niet met 30 man abonnees en 2 mensen van Tweakers.
Dus als er 100 man een Elite abonnement afnemen, wat doen jullie dan met die lunches? Ook van de elite weer een klein groepje selecteren en de rest kan thuisblijven?
Vergelijk het als niet een maar twee staatsloten. Het is niet 50% meer kans, maar het is meer kans.
Met twee staatsloten heb je niet 50% meer kans in de staatsloterij.
Hoe groot is de winkans nu gemiddeld bij prijsvragen? Met hoeveel procent stijgt die kans voor abonnees?
Helaas is mijn statistiek ietwat roestig, dus het kan zijn dat ik iets verkeerd doe.

Ik heb wat cijfers afgerond, maar het blijft in ruwweg dezelfde grootte van orde. Bij een recente winactie waren er circa 11500 niet-abonnee deelnemers en circa 300 abonnee-deelnemers.
Verder vereenvoudig ik de winactie tot slechts 1 prijs (er waren toen vijf prijzen).

Voorheen gaf dat je een 1/11800e kans op de prijs, dat komt overeen met 0,00847% kans.

Doordat abonnees dubbel tellen zijn er effectief 300 extra deelnemers gekomen (in de praktijk worden abonnees niet daadwerkelijk 2x getrokken, maar "2x zo zwaar") en komen we dus op 12100 uit.

De abonnees hebben daarmee (2 * 300) / 12100e kans "te verdelen" en zijn daarmee goed voor 4,96%. Iedere deelnemende abonnee heeft dan 0,0165% (oftewel 2/12100e) kans op de prijs.
Voor de gewone gebruikers blijft er 1/12100e over en dus 0,00826% kans op de prijs.

Het is effectief - net als een 2e lot bij de staatsloterij - 2x zoveel kans... maar de kans was en blijft ook voor abonnees nogal klein om een specifieke winactie te winnen. En het is ook zeker niet zo dat abonnees gegarandeerd gaan winnen.

Ironisch genoeg is het voor de individuele abonnees juist relatief gunstig als er zo min mogelijk abonnees mee doen: als de helft van de deelnemers abonnee is, daalt de kans voor niet-abonnees naar 0,0056%, maar de kans dat je als abonnee wint is dan 0,0113% en dus ook gedaald :P
Er is in totaal dan natuurlijk wel een 66,7% kans dat "een abonnee" wint.

Ik hoor het graag als ik hierboven rekenfouten heb gemaakt, zoals de verkeerde cijfers op elkaar delen :)
[...]

Dus als er 100 man een Elite abonnement afnemen, wat doen jullie dan met die lunches? Ook van de elite weer een klein groepje selecteren en de rest kan thuisblijven?
Nee hoor, dan doen we dat in een aantal lunchsessies. Maar of dat nou met 6,8 of 10 mensen zal zijn, daar kan ik nu echt nog niets over zeggen.
Met twee staatsloten heb je niet 50% meer kans in de staatsloterij.
Hoe groot is de winkans nu gemiddeld bij prijsvragen? Met hoeveel procent stijgt die kans voor abonnees?
Daar valt niet met 100% zekerheid iets over te zeggen omdat dit mede afhankelijk is van het aantal deelnemers. ACM heeft daar wel een aardige beschouwing over gegeven: ACM in 'plan: Tweakers vernieuwt abonnementen - nieuwe abo's met mooie extra's'
"http://tweakers.net/reviews/331/7/tweakers-faq-my-punt-tweakers-punt-net-abonnementen.html"

Toegang tot het Tweakers Awards evenement.
is dit met of zonder aanhang? De vrouw wil natuurlijk dan ook mee.. Moet ik dan twee abbonomenten nemen?
Met aanhang/vriend(in)/iemand anders. 2 kaartjes dus. :)
Alternate biedt exclusies voor de Plus en Elite abonnees een korting aan op een Arrozi Gaming Chair Enzo Blue van €35,-, op een Toshiba Satellite L50-B-19Q Notebook van €80,- en een Sharkoon Shark Zone H10 koptelefoon van €26,99 voor €19,99. Daarnaast krijgen de Plus en Elite abonnees €20 korting op een eerste Uber rit in Nederland. Die promocode is heel 2015 geldig, in zowel Amsterdam, Rotterdam, Den Haag als Utrecht. Details over de voorwaarden en gebruik van de korting komen terug in het abonnee forum.
Waarom kunnen jullie niet een percentage korting aanbieden bij Alternate? Grote kans dat er niets tussen zit voor nog-niet-leden.

De 20 euro uber korting wordt nu ook al gegeven bij nieuw leden (een code die je aan andere kan geven, laatst had zelfs een taxi chauffeur een code voor mij die ik tijdens de rit nog kon gebruiken). Overigens kan je die codes ook heel makkelijk op internet vinden.

Vind het erg magertjes allemaal, ik denk dat het dit pakket aan extra's niet veel nieuwe leden op gaat leveren.
We willen zeker meer gaan aanbieden, er liggen nog wat ijzers in het vuur. :)
Anoniem: 16328
@zeef9 maart 2015 12:39
In zee gaan met Alternate? Alternate een winkel waarbij de klantvriendelijkheid en serviceverlening niet bestaat daar wil ik helemaal niets van hebben en niets mee te maken hebben. Ik snap niet dat Tweakers iets te maken wil hebben met Alternate lettende op de berg negativiteit die kleeft aan Alternate. Zie Shopreviews en overal op het internet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 9 maart 2015 12:44]

Gaan jullie als Tweakers dan in zee met een dienst die in Nederland verboden is?

http://www.nu.nl/internet...erboden-in-nederland.html

Of vergis ik me hier dan in? :z
Uber en Uberpop is nog wel een verschil. Volgens mij is de particuliere 'ik ben een taxi' app niet toegestaan.
Anoniem: 16328
@Vayra9 maart 2015 15:59
Uber is het bedrijf. Dat bedrijf biedt verschillende diensten aan waaronder UberPop. Uber valt niet los te zien van UberPop. Het is immers hun eigen dienst, een dienst die in verschillende landen verboden is door de rechter. Niet zo vreemd want met deze dienst overtreden ze willens en wetens de wet. In Nederland zijn ze hier al meerdere malen voor beboet. Tweakers associeert zich hoe dan ook met een bedrijf dat de wet overtreedt en de laatste tijd vaak negatief in het nieuws komt. Paar dagen geleden nog werd gemeld dat Uber een dwangsom van 100.000 euro moet betalen.

Als ik op Uber.com kijk op Rotterdam dan landt ik automatisch op UberPop en als tweede mogelijkheid wordt mij UberBlack geboden. De kortingscoupon van Tweakers kun je ook inwisselen voor UberPop lijkt me. Dan heb je ook nog het hele verhaal van de verzekering. Het is namelijk maar zeer de vraag of jij als inzittende verzekerd bent op het moment dat je gebruikmaakt van een illegale taxi. Is Tweakers dan ook verantwoordelijk?
Ik denk dat het beter is om te stellen dat Uber 'op de rand van het toelaatbare' balanceert en dat Uberpop als specifieke dienst daar wat overheen gaat. Net zoals AirBnB op de rand van het toelaatbare balanceert. Maar dat is feitelijk met alle crowdbased initiatieven zo: internet opent deuren die voorheen niet bestonden en bedrijven springen daar in om een concurrerende dienst aan te bieden. Ja er zijn regels, maar er zijn ook twee kampen te ontdekken: de oude stempel en de nieuwe denkers. De nieuwe denkers belichten de voordelen, de oude stempel houdt vast aan verouderde wetgeving. Ik denk dat we het wel eens zijn dat Tweakers zich meer identificeert met de nieuwe lichting.

Toch is het te kort door de bocht om de twee als één en hetzelfde te zien. Toen de banken woekerpolissen verkochten gingen we ook niet de hele bank opdoeken, terwijl de rest van die bank wel faciliteert dat die woekerpolissen er waren. Dus ja.

Overigens kom ik niet automatisch op Uberpop via Uber.com, dus waar je dat vandaan haalt, dat zal bij jou liggen en niet bij Uber zelf.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 10 maart 2015 14:51]

Dat is Uber pop
dat is weer een andere dienst, waarbij iedereen met een geschikte auto als taxi chauffeur kan dienen.

Uber zelf werkt, voor zover ik weet, met legale geregisteerde taxi chauffeurs.
Maar het is wel hetzelfde bedrijf, wie Uber steund, steund direct uberpop.
Hierdoor blijft adblock bij mij gewoon actief.
Ga btw toch pas whtitelisten pas als Tweakers alles zelf host en dus handmatig invoert.
Ik vind het al opvallend dat Tweakers in zee gaat met een organisatie die illegaal diensten aanbied in Nederland. Ik vind dit een vreemd signaal. Voelt Tweakers zich zo onafhankelijk dat de Nederlandse rechtstaat niet gewaardeerd hoeft te worden?
Uberpop is verboden, Uber niet.
Ik zeg daarom ook niet dat Uber illegaal is maar de dienst die ze aanbieden wel.
Zo erg 'in zee gaan' is het niet. De actie is enkel voordelig voor Uber, niet voor tweakers en zeker niet voor jou als abbonee.

Alle ubergebruikers hebben namelijk hun unieke code die 1 rit waard is tot een maximum van 20 euro. Als jij mijn code gebruikt, krijg ik er ook weer een rit bij. Dus dubbele winst. Zo hebben mijn vrienden mij al aan 100 euro taxiritten opgeleverd.

De actie van tweakers.net introduceert niets nieuws, enkel dat er maar 1 iemand wint en dat is de gebruiker niet zijn vriend/vriendin.

Tweakers zou met iets beters mogen komen.

@gladius1983: op zich staat Tweakers wel voor de waarden die Uber uitdraagt, namelijk innovativiteit en vooruitgang waarbij de eindgebruiker centraal staat. Dat alles mist de traditionele taxibranche.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 9 maart 2015 15:43]

Ze mogen zeker met iets beters komen. Door dit aan te bieden stimuleren ze het gebruik ervan in plaats er afstand van te nemen. Hiermee communicert Tweakers.net dus dat het gebruik van Uberpop goed is terwijl deze dienst illegaal is. Tweakers stimuleert dus het gebruik van een illegale dienst. Ik vind dit erg jammer en zou graag een verklaring horen van Tweakers waarom ze dit doen.
De kortingen staan in het Aboforum ergens
Ja what de fuck heb ik daar aan als (nu nog) non-abonnee?
Alternate biedt exclusies voor de Plus en Elite abonnees een korting aan op een Arrozi Gaming Chair Enzo Blue van €35,-, op een Toshiba Satellite L50-B-19Q Notebook van €80,- en een Sharkoon Shark Zone H10 koptelefoon van €26,99 voor €19,99. Daarnaast krijgen de Plus en Elite abonnees €20 korting op een eerste Uber rit in Nederland.

Alsjeblieft :)
Ik vind tweakers altijd een hele fijne site, vanuit het forum haal ik altijd veel informatie.
Volgens mij ook veel vrijwilligers die helpen, daar heb ik veel respect voor. :)

Ik heb bijvoorbeeld een aantal keren contact gehad met Zeef en dat ging altijd heel erg vlot en fijn. Dat soort dingen geven mij een goed gevoel. Hij is nu ook bezig met reacties geven onder dit bericht.

Dat was ook de reden dat ik nu serieus overwoog een abo te nemen. Maar ik haak nu even af om de volgende reden:

* kans kopen vind ik niet de bedoeling.
* reacties op dit bericht worden op een bepaalde score gefixeerd en voor een site als tweakers vind ik dat echt niet kunnen.

Verder prima dat tweakers deze keuze maakt - iedereen kan zijn/haar eigen keuze maken een abo te nemen.
Wat ik wel jammer vind is dat ik er nu wel een beetje minder fijn gevoel bij heb.

[Reactie gewijzigd door Kees_frl op 9 maart 2015 13:34]

De fixatie heb ik onmiddellijk teruggedraaid. Ook al is het objectief gezien tegen de regels van het modereren, ik vind dat de emotie een plek moet krijgen.

Qua kans kopen; het is ook niet verboden om 10 Staatsloterij te verkopen. We hebben in het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar wat het pakket voor het nieuwe abonnement zou moeten zijn. Daarbij hebben we ondermeer in een survey onder zo'n 5000 respondenten gevraagd wat mensen in hun abonnement zouden willen. En wat niet. Die winkans kwam daar heel duidelijk in naarvoren, dus die hebben we in het nieuwe abonnement gestopt. Het staat iedereen inderdaad vrij om voor zichzelf te beslissen of ze dat willen. :)
Thnx! Kwam voor mij denk ik als verrassing.
Ik begrijp tweakers maar ook de reactie van vele users. Fijn dat je nog even dat fixeren hebt toegelicht, dat was voor mij het belangrijkste punt :P
En het fijne is dat iedereen gewoon zelf kan beslissen. Persoonlijk kan ik mij geen abonnement permitteren waarbij ik een hogere winkans zou hebben. Dat komt doordat wij wat familie ondersteunen die het financieel even lastig hebben.
Dus het abo komt er straks vast wel, maar dan de goedkoopste :) banners blijven welkom overigens.
Ik mag hopen dat dit doorgedrukt is vanuit de Persgroep, want anders laat Tweakers.net en GoT zich toch van een der slechtste kanten zien.

Een website die gebouwd is op de community die langzaam maar zeker word omgebogen tot een commercieel apparaat waar enkel reclame en geld binnen harken nog belangrijk is.
What's Next? Betalen om een hogere user review te kunnen krijgen? Helaas je moderator punten voor de frontpage zijn op je kan ze wel nu bij bestellen in de volgende opties.
10 punten slechts € 0,99
50 punten slechts € 3,99
100 punten slechts € 5,99

De oh zo gehate pay-to-win methode die Tweakers meermaals onderuit geveegd heeft in verschillende reviews word gewoon op de eigen site toegepast. onder het mom van een Plus en/of Elite abonnement.

Zelf zat ik al een tijdje te twijfelen over een Tweakers abbo, maar met een actie als deze zal ik mij nogmaals bedenken of ik het de Persgroep en Tweakers.net wel gun.

Dat adblockers geweerd worden bij win-acties kan ik mij heel goed voorstellen, want daar kan een site veel nodige inkomsten mee mis lopen. (Tweakers staat daarom ook in mijn Whitelist) maar een dergelijk systeem invoeren geeft toch een beetje verkeerde kriebels en een naar onderbuik gevoel af.

p.s. mocht dit een vervroegde inluiding zijn voor een 1-april grap als nooit te voren, neem ik mijn petje af en valt deze per direct naast content advertising in de meest geslaagde en gevaarlijke 1-april grappen.

[Reactie gewijzigd door Rubman op 9 maart 2015 11:30]

Ik wil het hier toch even opnemen voor Tweakers. Het gaat hier om een gratis platform - website van het jaar in twee categoriën - waar niemand verplicht wordt op wat voor manier dan ook een bijdrage te leveren. Achter de schermen werkt de crew zich drie slagen in de rondte en nog heeft Tweakers moeite om het hoofd boven water te houden. Persoonlijk heb ik diepe respect voor alle medewerkers. Natuurlijk gaan er wel eens dingetjes fout, maar dat toont ook maar aan dat het gewoon mensen zijn.

Misschien is pay to win niet de juiste aanpak. Hebben jullie suggesties?
Maar het ontbreekt ook niet aan respect voor Tweakers personeel moderators en dergelijken.
Waar het op deze manier wel aan lijkt te ontbreken is respect voor de actieve users die al jaren onderdeel uitmaken van Tweakers en GoT en het hebben gebracht tot het bekende platform dat het nu is.

Ook deze mensen die vaak van hulp voorzien in vele topics met vragen, reviews geven van producten en diensten, dingen uitpluizen voor gedupeerde gebruikers met een vraag in shopping etc. etc.
Deze mensen doen het in hun eigen "vrije" tijd en zonder waardering als moderator. Daarnaast hebben velen van hun ook nog eens een abonnement en betalen ze dus in feite voor de diensten die zij soms leveren aan medegebruikers in de community.
Ook deze mensen worden respectloos behandeld als ze opeens €50 euro moeten gaan betalen voor bepaalde extra features die normaal gesproken "gratis" verkrijgbaar zijn d.m.v. Karmapunten. (Begreep dat dit ook omgegooid ging worden, maar hier ben ik niet zeker van)

Dat ze gaan werken met meerdere abonnementen/donatie mogelijkheden kan ik goed begrijpen, maar de manier waarop het nu gebeurd is gewoon heel erg scheef in mijn ogen.
Zet er bijvoorbeeld een donateursfunctie op met een minimum van €15 en daarboven zelf te bepalen. Als cadeau krijg je dan geen advertenties en een boost in Karmapunten om extra functies aan te schaffen en bij een bedrag van grootte X ontvang je een keer wat goodies o.i.d., nu is het meer betaal voor extra functies en winkansen.

Nog 1 kleine toevoeging is dat de mensen die voorheen al een abbo hadden van €15 bij mijn weten toegang hadden tot een speciaal forumdeel voor abbo houders. Deze worden nu verplicht tot het nemen van een duurder abbo om toegang te blijven houden tot dat forum onderdeel.
Misschien een wat scheve vergelijking maar toch.
Ik denk dat niemand het zou pikken als UPC/KPN/ZIGGO opeens zou zeggen we gaan de abbo's omgooien je hebt gewoon zoals altijd gratis toegang tot ned 123 (reguliere forum) maar voor bijbetaling van €15/25/35 heb je minder reclames en duren de programma's langer. betaal je echter €50 of meer dan krijg je alle RTL en SBS zenders erbij en maak je kans op een gratis decoder 8)7.

[Reactie gewijzigd door Rubman op 9 maart 2015 14:33]

Maar het ontbreekt ook niet aan respect voor Tweakers personeel moderators en dergelijken.
Waar het op deze manier wel aan lijkt te ontbreken is respect voor de actieve users die al jaren onderdeel uitmaken van Tweakers en GoT en het hebben gebracht tot het bekende platform dat het nu is.

Ook deze mensen die vaak van hulp voorzien in vele topics met vragen, reviews geven van producten en diensten, dingen uitpluizen voor gedupeerde gebruikers met een vraag in shopping etc. etc.
Deze mensen doen het in hun eigen "vrije" tijd en zonder waardering als moderator. Daarnaast hebben velen van hun ook nog eens een abonnement en betalen ze dus in feite voor de diensten die zij soms leveren aan medegebruikers in de community.
Ook deze mensen worden respectloos behandeld als ze opeens €50 euro moeten gaan betalen voor bepaalde extra features die normaal gesproken "gratis" verkrijgbaar zijn d.m.v. Karmapunten. (Begreep dat dit ook omgegooid ging worden, maar hier ben ik niet zeker van)
Niet opeens, we hebben alle abonnementen zonder meerkosten omgezet in Plus en de op korte termijn aflopende abonnementen met maximaal 90 dagen verlengd zodat iedere abonnee de kans krijgt om Plus gedurende minimaal 3 maanden te ervaren.

Daarnaast blijft de karmastore gewoon open voor niet abonnees. Die features kan je nog steeds kopen met je gratis karmapunten. Alle uitbreidingen van de karmastore blijven ook gewoon beschikbaar (voor karma) voor niet abonnees.

Het basisprincipe blijft: Tweakers is voor een niet abonnee goed toegankelijk en te gebruiken. Wil je bovenop de gratis basis extra features, dan kun je die verdienen met karma of kopen via een abonnement. In zekere zin komen we weer terug bij de situatie uit 2002, alleen is het Plus abonnement (inflatie meegerekend) nu goedkoper dan toen. ;)
Dat ze gaan werken met meerdere abonnementen/donatie mogelijkheden kan ik goed begrijpen, maar de manier waarop het nu gebeurd is gewoon heel erg scheef in mijn ogen.
Zet er bijvoorbeeld een donateursfunctie op met een minimum van €15 en daarboven zelf te bepalen. Als cadeau krijg je dan geen advertenties en een boost in Karmapunten om extra functies aan te schaffen en bij een bedrag van grootte X ontvang je een keer wat goodies o.i.d., nu is het meer betaal voor extra functies en winkansen.
Het grootste bezwaar dat wij hoorden was dat er geen keuze was. Die hebben we nu gemaakt. Er is een donatieabonnement. Voor 15, 25 of 35 euro heb je Tweakers gesteund en kun je een jaar lang de reclame uitzetten. Wil je meer features, dan neem je Plus waarmee je alle karmafeatures in een keer hebt.
Nog 1 kleine toevoeging is dat de mensen die voorheen al een abbo hadden van €15 bij mijn weten toegang hadden tot een speciaal forumdeel voor abbo houders. Deze worden nu verplicht tot het nemen van een duurder abbo om toegang te blijven houden tot dat forum onderdeel.
Misschien een wat scheve vergelijking maar toch.
Dat forum wordt niet door iedereen actief gebruikt. Wat wel door bijna iedere abonnee wordt gebruikt is de mogelijkheid om reclame uit te zetten. Dat blijft zoals het nu is.
Ik denk dat niemand het zou pikken als UPC/KPN/ZIGGO opeens zou zeggen we gaan de abbo's omgooien je hebt gewoon zoals altijd gratis toegang tot ned 123 (reguliere forum) maar voor bijbetaling van €15/25/35 heb je minder reclames en duren de programma's langer. betaal je echter €50 of meer dan krijg je alle RTL en SBS zenders erbij en maak je kans op een gratis decoder 8)7.
Bij Ziggo heb je alleen Ned1 als FTA zender. Voor de rest moet je betalen. :+

[Reactie gewijzigd door zeef op 9 maart 2015 14:51]

En op het UPC net krijg je er veel meer, gezien ze die kant op gaan heb je dus alle zenders tot je beschikking.
Ik wil het hier toch even opnemen voor Tweakers. Het gaat hier om een gratis platform - website van het jaar in twee categoriën - waar niemand verplicht wordt op wat voor manier dan ook een bijdrage te leveren. Achter de schermen werkt de crew zich drie slagen in de rondte en nog heeft Tweakers moeite om het hoofd boven water te houden. Persoonlijk heb ik diepe respect voor alle medewerkers. Natuurlijk gaan er wel eens dingetjes fout, maar dat toont ook maar aan dat het gewoon mensen zijn.

Misschien is pay to win niet de juiste aanpak. Hebben jullie suggesties?
Respect voor de medewerkers en vrijwilligers moet er zeker zijn.
De oplossing moet uit de organisatie van Tweakers.net zelf komen en niet vanuit de community zelf. Persoonlijk is mijn mening dat tweakers teveel is gebouwd op een oude site en teveel in het verleden blijft.
"Geef een aap een gouden ring en het blijft een lelijk ding." Ik voorzie dat er een Tweakers concurrent zal komen als de organisatie niet op eigen benen kan staan.
Zo'n 10 jaar geleden deden de buren zoiets, als 1-aprilgrap.
Development, de redactie, en het onderhouden van de Pricewatch kost geld. De advertentiemarkt ligt op zijn gat, maar Tweakers wil de huidige kwaliteit waarborgen. Daarom vraagt Tweakers om een bijdrage.

De Persgroep heeft hier niets mee te maken, behalve dan dat er een normaal rendement gedraaid moet worden, dat is logisch.

Pay-to-win? Waar heb je het over? Alsof Tweakers voor jou draait om die paar prijsvragen per jaar.. De dubbele winkans is simpelweg iets kleins om terug te doen.
Laten van het volgende uitgaan:
1). Tweakers.net is een gratis platform waar voornamelijk nieuws wordt gepost.
2). Advertenties halen niet genoeg inkomsten binnen.

Hoe zou jij daar dan een beter verdienmodel van kunnen maken?
Ook heb je met dit abonnement voortaan een grotere winkans bij acties van Tweakers
Dit kan niet waar zijn toch? Trieste zaak :N
Dit dus. Hoeft de normale user dus ook nooit meer mee te doen met win acties aangezien de kans wel super klein is dat je iets wint.

T.net mag juist blij zijn met de "normale" user. Zonder hen had Tweakers nooit zo groot geworden.

1 april? ;(

[Reactie gewijzigd door Ryan_ op 9 maart 2015 11:19]

Ik had al sterk het vermoeden dat gebruikers die een adblocker oid gebruiken een verminderde dan wel nonexistente winkans hadden, die vermoedens worden door deze aanpak alleen maar sterker. Ik vraag me af of er ook geen wetgeving is tegen dit soort prijsvragen.. Een verhoogde winkans door betaling lijkt me toch een vorm van gokken..
Ik vind het nog wat vroeg voor een 1 april grap, maar dit is wel een lachertje. Ik weet wel dat ik tweakers niet zo serieus meer hoef te nemen.
Ach, 0,0 kans verdubbelen blijft 0,0 kans :+

Nee, de winkans maakt me echt niet uit. Dat vechten ze maar uit met sponsoren; ik ga er van uit dat Tweakers sowieso z'n best doet om iedereen sowieso een leuke kans aan te bieden.

Wel vind ik deze nieuwe abonnementen raar. "Neem een abonnement van 25 of 35 euro i.p.v. 15 en krijg: helemaal niks". Oké, klinkt alsof er goed over is nagedacht...

Ik zou gerust een stapje omhoog kunnen doen. 15 euro per jaar is niet veel geld. Maar het gaat niet echt om mij, lijkt me, maar meer om nieuwe gebruikers. En als je 15 al te veel vindt, waarom zou je dan voor 35 kiezen?

Over het Elite-pakket hoef ik weinig te zeggen, denk ik. Voor de meeste mensen onbereikbaar, maar verschil moet er wezen, dus er zullen gerust mensen zijn die het afnemen.

Het 50 euro-pakket vind ik vrij ambitieus. In plaats van een laag bedrag in ruil voor wat features is het toch een forse stap voor m.i. niet heel interessante opties. Als je 50 euro per jaar over hebt voor Tweakers, dan heb je toch al genoeg karma om alles te halen? Ik heb in ieder geval nooit om karma verlegen gezeten. De speciale winacties zijn leuk, maar ik ben toch een beetje bang voor een kloof tussen de gebruikers. Hetzelfde geldt voor de abonneedag. Erg leuk, maar niet toegankelijk voor alle abonnees. Ik denk dat dat toch een beetje zal wringen bij sommige mensen. "Zie je, die prijzen gaan toch weer naar de mensen met het dure abo" en "Donateursdag? Leuk, hoe schrijf ik me in? Oh, kan alleen als je nog meer doneert...".

Ik zal nog even nadenken over de 50 euro, maar eigenlijk is dat wel een erg grote stap. Zeker omdat de tussenstappen niks bieden. En hoe graag ik Tweakers ook wil steunen, als een commercieel bedrijf met niks beters kan komen dan "plz, 15 is niet genoeg, doe meer", dan neem je het geheel ook niet zo serieus meer.

Ik had misschien meer moeten communiceren in het abonneeforum, dan had ik deze beslissingen misschien begrepen of hadden ze anders uitgepakt. Ik snap nu in ieder geval niet wat het achterliggende idee is en ik hoop eigenlijk dat er snel nieuwe abonneevormen komen. Ik heb gepleit voor meerdere vormen die allemaal stapsgewijs meer opties gaven, maar dit is niet de uitwerking die ik voor ogen had.
Dit krijg je ook als je niet stemdt.

Soort gelijke vergelijking.
Dit voelt gewoon als een afstraffing voor de gewone gebruikers. De bezoekers die al meer dan 10 jaar de website bezoeken en voor vele tienduizenden views (en vaak ook reacties en reviews etc.) zorgen. Mensen die hun bijdrage leveren aan de community die verantwoordelijk is voor het bestaan en het succes van Tweakers.net.

Wat ik dan weer triest vind vooral omdat Tweakers.net de laatste tijd lijkt te verzanden in het grote grijze gebied van gematigdheid. Een website als nu.nl loopt vaak voorop, die bieden nieuws aan een dag voordat het op Tweakers.net komt. Hell, de reviews hier zijn regelmatig van systemen die al vele maanden op de markt zijn. Erg "actueel"...

En zelfs de oorspronkelijke doelgroep van Tweakers (de hardware tweakers) komen niet meer aan hun trekken, ik quote uit de Desktop-BBG: maart 2015: "We kiezen, net als bij voorgaande edities, voor een niet-overklokbare i5-quadcore-processor voor het mainstreamgamesysteem."

Catering to the masses, right? Als men maar klikt op de linkjes naar webshops in de Pricewatch. Want zelfs daar zijn de adblockende & niet-abbo gebruikers van T.net geld waard.

En nu zijn de kansen om iets te winnen bij acties ook nog eens geslonken.

Een grote slap in the face voor de loyale garde deelnemers hoor, T.net "eindbazen".

[Reactie gewijzigd door Blue-eagle op 9 maart 2015 12:25]

Triest en in triest.

Als T.net dan zo nodig geld moet verdienen op dit soort methoden gooi het reactiesysteem en forumtoegang dicht voor gratis gebruikers. Gaat misschien de kwaliteit wat omhoog.
Niet om het een of ander, maar de kwaliteit van de reacties kan al tijdenlang verbeterd worden maar dat wordt keer op keer afgeschoten. Er zijn talloze gebruikers mijzelf incluis die zich storen aan de moderatie. Je kan nu filteren op andere manieren en dat is zowel een verbetering als een verslechtering. Persoonlijk vind ik dat er meer met Karma gedaan moet worden, zodat jan doedel geen account meer aan kan maken om zijn gal te spuien voor één onderwerpje.

Ik kan je zo twintig troll-accounts aanwijzen op deze site. Het worden er meer, het niveau daalt, en de domheid straalt er soms vanaf. Wat meer is: die domheid krijgt soms nog bijval ook.

Dat zijn toch de momenten waarop ik ga twijfelen of ik hier nog wel wil blijven. Overigens is de enige reden dat bij mij de Adblocker weer aan staat, de pagina-grote advertenties die header en kantlijn vullen - ze waren even weg, en kwamen toen weer terug. Hou het gewoon bescheiden en non-invasive en ik block niets.

Er zijn andere tech-fora die het beter doen en géén abo-geneuzel hebben. Uiteindelijk is dat toch de bottomline voor mij. Voor mij prijst Tweakers zich uit de markt.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:02]

We kunnen (weer eens) uren gaan discussiëren over nut een noodzaak van reclame. Maar ik verwijs je voor 't gemak maar even naar een artikel hierover: http://tweakers.net/info/over_tweakers/verdienmodel.
Nee, dat is helemaal niet het doel. Ik geef gewoon aan waarom ík ze weer blokkeer. Ik snap ook volledig dat reclame nodig is, maar ook dat is een vraag/aanbod markt waarin ik als consument de macht van de keuze heb. Ik probeer vooral aan te geven dat ik best de adblocker uit wil zetten, maar dat niet doe wanneer het resultaat is dat je leesplezier constant wordt vergald door flitsende en paginagrote ads. Vooral bij filmpjes is het treffend dat je soms mag wachten op de content maar dat de reclame wel geserveerd wordt zonder pauze. Met adblocker aan heb je je content direct en wordt er ook sneller gebufferd. De reclame is daarmee zo aanwezig dat ik hem ga omzeilen.

Op dezelfde manier kijk ik geen TV omdat ik het vertik om 30% van mijn vrije tijd te besteden aan aandacht voor reclameblokken. Dat die TV dan misschien op den duur niet meer rendabel is, of dat het enige antwoord van TV dan is dat reclame NOG frequenter te zien is, is niet mijn probleem maar het probleem van de aanbieder. Ik vind wel wat anders. We weten waar dat toe heeft geleid: we downloaden een film liever gratis zónder de 20 minuten verplichte reclame ervoor te moeten kijken als we de DVD origineel hadden gekocht. Zelfs de anti-piraterij filmpjes komen niet langs. Hoe krom wil je het hebben? Het zijn de content aanbieders zélf die met deze ongezonde reflex zitten, niet de gebruikers.

Ik zou zeggen wees dat moment voor en analyseer goed of je wel het juiste effect sorteert met bepaalde typen reclame. Daarom zeg ik: non-invasive, relevant, en vooral ook schone reclame (malware vrij) en mijn adblocker is weer uit. Reclame is steeds meer alom aanwezig, dus het gebruik van manieren om dat te blokkeren zal steeds populairder worden. Dat moet een keer stuklopen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:29]

Je boosheid is begrijpelijk en je moet weten dat bij ons de vlag ook niet uitgaat voor grote reclames en flashdingen. Ik heb niet de illusie dat Tweakers de reclamewereld gaat veranderen. Het enige wat jouw strategie gaat veranderen is Tweakers. Door ons de noodzakelijke inkomsten te ontzeggen, beperk je Tweakers in haar mogelijkheden.
Die inkomsten kan je ook uit andere bronnen halen dan irritante advertenties. Praktisch is alles hier een showcase voor producten van derden, dat we naar reclame moeten kijken voordat we naar jullie reclame mogen kijken is gewoon bizar.

Jullie opereren in de markt waar mensen zich modern gedragen. Wij zijn van de garde mensen die BitTorrent gebruiken om films en series te kijken, omdat die voorheen pas vele maanden na dato in Nederland uitkwamen. En omdat op de DVD/Bluray schijfjes je alsnog werd dood gegooid met reclame.

Adblock is daar onderdeel van. Reclame is een gezwel. Het maakt het voor iedereen minder leuk. En dat kan je voorkomen.

Kijk eens naar Reddit. Reddit Gold wordt dagelijks erg vaak gegeven omdat de site zelf zijn best doet de gebruikers tegemoet te komen. Als jullie dat nou ook eens zouden overwegen. T.net heeft een sterke community. Daar kan je gebruik van maken zonder diezelfde groep als minderwaardig te beschouwen door ze, bijvoorbeeld, minder winkansen te gunnen bij acties.
Als ik je reactie goed lees vind je dat wij een alternatief voor advertenties moeten vinden, bijvoorbeeld zoals Reddit met een systeem waar gebruikers voor extra functionaliteit e.d. kunnen betalen.
Dat is toch ook wat we met ons abonnementssysteem doen?

Dat er (blijkbaar) nog wat af te dingen is op de features - en dat de extra winkans als verlies van winkans voor andere wordt gezien en daardoor als onacceptabel wordt beschouwd - doet daar op zichzelf niet heel veel aan af :)
TL;DR: Jullie lopen hopeloos achter en zijn het niet waard om een abonnement op te nemen, maar vele gebruikers hier zijn wel geld waard door hun reviews en behulpzaamheid. Daar kan je aan verdienen.

Langer verhaal:

Nee, jezelf een cadeautje geven is wat anders dan iemand anders belonen voor goed werk. Reddit's systeem is bedoeld om Gold te geven aan een andere persoon (en je kan het ook aan jezelf geven, als je wilt.) Ik vind Tweakers.net niet zo tof dat ik sponsor wil worden, en de features die jullie abonnementen bieden zijn voor mij niet de investering waard; de inhoud loopt hier vaak achter op internationale sites. Het is puur de community waar ik hier voor ben, waarbij het forum het belangrijkste deel is.

Daar zou ik best een paar keer per jaar een paar Euro voor overhebben om de nodige mensen te belonen met iets. Soms anoniem, soms met mijn naam als afzender, soms met bericht.

Als iemand een uitmuntend behulpzame reactie geeft op een tech forum waar ik veel aan heb, dan zou ik diegene willen kunnen belonen met een klein gebaar. Idem voor mensen die bijzondere reviews schrijven. Ik koop dan Tweakers Gold by Tweakers.net, en geef dat aan iemand anders die vervolgens een maand lang de Tweakers Gold badge mag dragen, met bijhorende features.

Jullie belonen nu mensen die zichzelf belonen. Met alle respect, dat komt over als digitale zelf-masturbatie. En jullie zijn als website (helaas) te vaak iets te achterhaald om relevant te zijn. Late reviews, late nieuwtjes, niet vak-relevant, zelfs niet Tweaker-relevant; in de BBG's raden jullie al tijden lang overklokbare CPU's af.

Community is jullie enige unieke selling-point, voor mijzelf. Nieuws en andere zaken kan ik op Tomshardware, Marquesbrownlee (Youtube) en LinusTechTips (Youtube) vinden, evenals Reddit.

Kortom: Ik zou geld uitgeven aan mensen in deze community. Niet op een website die een MacBook pas 5 maanden na release gaat reviewen en een "Tweakers awards" doet wat praktisch een populariteit contest is welke tot stand komt in een poll onder gebruikers, niet een kwaliteit-ranking door professionele experts van T.net zelf.
Ik laat al je commentaar op de inhoud van Tweakers maar even buiten beschouwing, anders blijven we bezig...

Ik ben zelf geen actief Reddit gebruiker, dus wellicht mis ik wat. Maar ik krijg van Reddit Gold niet de indruk dat het primair bedoeld is om anderen te belonen; het is uiteraard wel een feature die ze vrij duidelijk ook mogelijk maken.

Ik heb geprobeerd wat te vinden over hun inkomsten uit Gold en hoeveel daarvan wordt weggegeven. Als deze site de volledige inkomsten uit Gold geeft... dan is het tamelijk beroerd. Die $86k per maand is lang niet genoeg om de in dit soort threads geschatte kosten te betalen.

Als ze echter dagelijks hun "Gold target" halen, dan zou je verwachten dat ze maandelijks zo'n 1/12e van die 6M aan serverkosten binnen halen en dus zo'n $500k aan Gold, advertenties en andere inkomsten ontvangen? Al met al suggereert dat dat ze flink meer dan $86k per maand zouden ontvangen aan Gold. En in dat geval zou die gold-stream de hoeveelheid "weggegeven" Gold kunen betekenen (zoals de tekst onderin suggereert). Dan wordt blijkbaar een beperkt (maar significant) deel weggegeven.

Heb jij een idee wat het is? Wordt er daadwerkelijk vooral Gold voor "eigen gebruik" uitgegeven, is het weggeven het voornaamste doel of is het wellicht ergens in de buurt van 50/50?

Los daarvan is je suggestie ook bij ons op tafel (met inderdaad Reddit Gold gifts als voorbeeld) gekomen. Het punt met het abonnementssysteem is echter dat het onder andere "afstoffen" van oude code was. Dit deel moesten we toch doen en op deze manier kunnen we alvast dit vernieuwde deel van de abonnementen ontsluiten.

Het als bedankje weg kunnen geven aan mede-gebruikers is ook zeker een todo-punt om goed naar te kijken.
Zie https://www.reddit.com/gilded/ - mensen geven over het algemeen gold weg voor reacties van anderen. Leuke reacties, inhoudelijk nuttige reacties, etc. Een enkele comment leverde al 416 keer Reddit Gold op voor iemand die de moeite nam om zelf gegevens samen te vatten.

Iedere comment biedt de mogelijkheid om iemand Reddit Gold te geven, ook iedere profielpagina biedt die optie. Het is absoluut een reward-systeem :)

Ze doen natuurlijk ook aan advertised content, vaak in de look en feel van Reddit zelf. En bedrijven kunnen natuurlijk ook gewoon deelnemen aan de hele site en views genereren. Daarnaast zijn er dochterondernemingen zoals redditgifts.com die het nodige opleveren, vermoed ik.

Zelf zeggen ze: A month of gold pays for 231.26 minutes of reddit server time! - Dus bijna 4 uur aan server-tijd wat je koopt voor 1 maand Reddit Gold.

En daarnaast: Give gold to thank exemplary people and encourage them to post more. - motivering is ook voor Reddit zelf belangrijk.

Op reddit.com/r/GildStats/ zie je door een bot gegenereerde output per dag, per sub-reddit. Op 2015-03-07 leverde /r/askreddit al 100 keer een Reddit Gold op. Dat zijn al 23126 minuten, 385 uren, dus 16 dagen.

Veel comments krijgen meerdere keren gold zoals je kan zien in mijn eerste link. Die mensen rewarden zichzelf niet, die krijgen het van anderen voor vele redenen.

Let wel op dat dit ook fout kan vallen bij de community hier natuurlijk, komt geld-wolverig over als je niet uitkijkt bij de zuinige Nederlander ;) Doe marktonderzoek, zou ik zeggen. Bereid mensen voor. Kijk of het positief valt of totaal niet. In genoeg van mijn topics van dit jaar zou ik een reactie op GoT met liefde hebben beloond voor de reactie. Een trucje wat mij zelf een nieuwe Mobo+CPU heeft bespaard (en dus ook honderden Euro's) zou ik graag met meer dankbaarheid belonen dan alleen een "thx!"-reactie.

Genoeg reviews in de pricewatch, ook, die mij geld hebben opgeleverd. En voor veel mensen mogelijk momenteel te weinig motivatie om zelf leuke/goede/uitgebreide reviews te schrijven. Ofwel: meer motivatie zou denk ik niet slecht vallen.

De statistieken zelf-nemen/krijgen op Reddit ken ik niet en kan ik ook zo snel niet vinden (als dat al publiekelijk is), zie het gewoon als een leuke optie.
Het is zeker een leuk verzonnen systeem. De vraag is inderdaad of het bij Tweakers en bij de Tweakers past, Nederlanders zijn inderdaad niet hetzelfde als Amerikanen :)

Ik weet niet wat Reddit bovenop de serverkosten nog meer aan kosten heeft, het lijkt me dat ze ook kantoorruimte huren en personeel moeten betalen (en daar hebben er sowieso al 86 een publiek linkedin-account van).

Maar het is ook wat raar om te suggereren dat je alleen/vooral bijdraagt aan de hostingkosten; dat kunnen wij bijvoorbeeld niet maken... Al is het alleen maar omdat het deels gesponsoord wordt door True en het op de totale uitgavelijst ook lang niet de grootste post is; Dat is personeelskosten. En nee, dat komt niet omdat we allemaal enorme salarissen uitkeren, gewoon door dezelfde redenen als bij alle andere dienstverleners :)

Zoals gezegd is het zeker iets wat we willen bekijken. Als we daar door de ontvanger en gever blij te maken ook nog wat aan overhouden, dan is dat inderdaad een van de beste manieren om inkomsten te hebben. Zeker een stuk fijner (ook voor ons) dan advertenties.
True profiteert er zelf ook van, hoor. Het bedrijf waar ik vele jaren geleden voor werkte deed er ook zaken mee, want Tweakers.net deed het ook. In het opzicht: "Je steunt Tweakers hiermee en maakt mooie dingen mogelijk, we geven terug aan de community, etc." is het makkelijk uit te leggen, denk ik.

Als dit soort dingen het jullie in staat stelt om eens per kwartaal een gloednieuw en duur systeem aan te schaffen om deze grondig (en dan ook echt Tweakers-waardig) door te testen dan geef je alweer merkbaar terug aan de community hier.

En wat ik eerder aangaf stoort mij zelf enorm: BBG's zonder overklokbare systemen (op Tweakers...) en reviews van systemen enkele maanden na release. Ik snap dat "tweaken" weinig toekomst heeft met alle SOC bouwwerken waar alles zit vastgelast. Het is alleen nog wel financieel aantrekkelijk om een CPU te hebben die je over 4 jaar een boost kan geven zodat hij wat langer mee kan, idem voor de videokaart en misschien zelfs het RAM.

Ben wel benieuwd wat jullie bedenken in de toekomst :) Misschien dat juist die kleine financial boosts jullie enorm kunnen helpen. En ons dan ook.
We hebben een waanzinnig duur testapparaat op het oog. Kan ik nog niets over zeggen verder, maar ik weet bijna zeker dat je er heel erg tevreden van gaat worden. ;)

Overclockbare BBG: als standaard is dat een blast from the past. Jazeker, ik had ook een Asus BP-6 bordje met twee Celeron 366's die te overclocken waren. Maar gezien de enorme hoeveelheid CPU powerrrr die je nu kan kopen is het overlocken verworden tot een ambacht zoals touwslager. Supertof dat je het kan, spectaculair om te zien, maar niet meer van deze tijd. Trouwens, je RAM maximaliseren en HDD vervangen voor SSD is vaak nog effectief van een CPU overclick. :+

Dat wil niet zeggen dat we er nooit meer wat mee willen doen. Terwijl ik dit tik is een collega van mij bezig om te zien of we een ouderwetse OC Challenge kunnen opzetten. ;)

We zijn jullie echt niet vergeten
ah gossie, 1 gebruiker minder en huilie huilie. Hij stelt zelf dat hij ageert tegen de commerciele wending die tweakers neemt. Dat is activisme en dat is overigens ook een recht :)
Ik heb op tweakers mijn Adblocker uitgezet maar wat jullie willen is dat ik ook Ghostery uitzet en dat gaat niet gebeuren. Jullie zeggen te leven van advertenties maar kennelijk verdienen jullie ook nog aan tracking van je users en daar werk ik niet aan mee.
Ik het geen abbo omdat ik de reclames (meestal) niet erg vind en jullie er op die manier aan verdienen. Nu loop ik dus de "extra's" mis omdat jullie meer willen verdienen. Echter ben ik wél bereid te betalen voor kwaliteit.... maar ja, dat heeft niet de focus bij t.net. Hopelijk komt er voldoende tegengeluid om wel de weg van kwaliteit te kiezen over de weg van winstbejag.
Aanstellen is ook een vak. Hoeveel "extra's" heb je in de loop der jaren binnen geharkt dan bij t.net?
Daarnaast maak je gratis gebruik van een dienst. Als ze besluiten dit alleen aan leden te doen voor bedrag X is het hun goed recht.

Overigens strijkt dit hele gebeuren mij ook tegen de haren in, maar ze staan volledig in hun recht om hun verdien model zo aan te passen. De keuze om dit zo transparant te doen heb ik aan de ene kant respect voor maar aan de andere kant misschien de minder slimme keuze. Eerlijkheid duurt niet altijd het langst... Ignorance is bliss...
Aanstellen is ook een vak.
Inderdaad en ik ben er nog eens goed in ook. Maar dat maakt de boodschap niet minder waar. Of denk jij dat de kwaliteit op t.net op het absolute hoogtepunt zit en er niets meer te verbeteren valt?
nee hoor, ik stel ook dat ik het er niet eens mee ben. Scroll (een stuk) naar beneden en lees mijn andere reactie :)
Razwer in 'plan: Tweakers vernieuwt abonnementen - nieuwe abo's met mooie extra's'

[Reactie gewijzigd door Razwer op 9 maart 2015 12:49]

Eerlijk gezegd hoop ik dat jullie dat niet gaan doen :)

Er zijn zat gebruikers die een grote bijdrage leveren aan de community maar die geen abo hebben. Wellicht hebben ze het geld er niet voor, maar ze leveren wel hun kostbare tijd in om waardevolle reacties te plaatsen en daarmee de community te steunen.

Zet eens een filter op het forum waarbij je alleen nog maar posts van abonnees laat zien, ik denk niet dat er veel overblijft dan.
We geven ook regelmatig abonnementen weg aan deze users die veel betekenen voor ons. Dank daarbij aan de reviewer van de maand, die users die significante bugs aandragen en andere mensen die dat abonnement vanwege hun bijdrage als beloning verdienen. ;)
Maar als het al achter een paywall zit dan kan die persoon toch niets bijdragen als hij er het geld niet voor heeft? Dan kan die persoon die kans zou maken op 'reviewer van de maand' ook geen reviews posten aangezien het achter een paywall zit...
Reviews komen nooit achter een paywall.
nee nogal wiedes, dat is mede de content voor het verdien model :)
Daar adverteert tweakers ook lekker actief mee op de radio...

Toch blijf ik het minder vinden dat tweakers steeds meer de commerciele kant op gaat. Jullie proberen krampachtig vast te houden aan het "open" en community based te zijn maar communities met abbo's met een "tweaker" community strookt niet in mijn mening.
Het gross van het "tweaker" volk loopt altijd met de gedachte "hoe kan ik dit omzeilen, hoe werkt dit, hoe kan ik het stuk maken, hoe is het te hacken, etc". GoT staat vol met posts over cheape chinese tablets/telefoons, hoe je je eigen domotica kan aansturen, hoe je je eigen mediacenter kan bouwen, hoe je je eigen case mod maakt, hoe je je eigen flipperkast kan bouwen. Niet hoe je kant en klare zaken kan kopen. Dit is dan ook niet volk wat een abbo af zal sluiten en hier (terecht) tegen ageert.
Gelukkig is niemand verplicht een abbo te nemen en ben ik benieuwd wat deze wending met tweakers zal doen.
Wij zijn dol op mensen die denken: "hoe kan ik dit omzeilen, hoe werkt dit, hoe kan ik het stuk maken, hoe is het te hacken, etc". Maar om een platform als Tweakers voor deze mensen in de lucht te houden is geld nodig. Daarom zijn we vanaf dag 1 altijd al commercieel geweest.
Er zit een gigantisch verschil tussen tweakers.net dag1 en heden. De balans vinden tussen professionaliteit en commercialiteit is lastig. Maargoed VNU heeft aandeelhouders en die willen verdienen. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.
Hier zou het jullie sieren als hier ook transparantie over zou plaatsvinden. Tweakers.net in de lucht houden kost (relatief) niet zo gek veel. De redactueren op de loonlijst wat meer en de uitstapjes nog meer.
De winst moet naar de zakken van de aandeelhouders.

[Reactie gewijzigd door Razwer op 9 maart 2015 13:00]

We zijn al een jaar of drie onderdeel van de Persgroep (die hebben VNU overgenomen :P) en de Persgroep heeft geen aandeelhouders. ;) Vergis je echter niet in de kansen die we hebben gekregen om te groeien door VNU en later de Persgroep. Zonder die overnames hadden we nooit kunnen groeien naar wat we nu zijn. Tweakers heeft in de beginjaren diverse malen vlak langs de klippen van het faillissement gescheerd, dat is nu echt achter de rug.
Ik ben het voor een groot deek eens met -RetroX- en gebruik ook geen adblocker omdat ik het niet zo irritant vind en jullie die inkomsten gun. Ik klik alleen acties aan voor producten die ik graag zou hebben. Ik doe mee aan discussies als ik iets toe te voegen heb. Ik denk dat ik wel het type gebruiker ben die jullie graag hebben in de community.

Maar als betaling een verplichting wordt om reacties te schrijven (= deel uit te maken van die community) dan stap ik uit. Dat zal gelden voor meer mensen denk ik. Dan slinkt je community drastisch, maar het is niet per se zo dat je de mensen met de 'beste' bijdragen overhoudt.

Mijn advies:
- Grotere winstkans eruit halen
- Extra acties voor betalende klanten is prima
- Hou het simpel en ga voor 2 soorten abo's; abo voor 15 en abo voor 25-35 kan 1 abo zijn met minimale donatie 15 euro!!!

[Reactie gewijzigd door Mickey77 op 9 maart 2015 11:35]

En daarom overweeg ik serieus t.net van de whitelist te halen. De gunfactor verdwijnt in mijn ogen zo tenminste in beide richtingen.
Interessant idee. :P
Net zoals Blendle zoveel toevoegt aan de site's ....

Niet dus, ik heb nog niet het gevoel iets te missen als ik NIET op zo'n premium link klik.

( en ja, ik begrijp jouw sarcasme :P )
Even los van deze discussie, Blende is wel handig om dat ene artikel te lezen ipv het tijdschrift te kopen. Maar goed, we dwalen af. ;)
Inderdaad. Vraag desnoods een kleine vergoeding voor het verkopen van spullen, ik bedoel, ik wil best betalen. Vooralsnog verkoop ik sneller en betrouwbaarder dan via andere websites.

Maar betalen voor betere winkansen vind ik ook niet kunnen, winkansen moeten juist gelijk zijn, en daarnaast hoe zet je zo'n systeem in elkaar? Bij de meeste winspelen waar grote bedragen(of producten) worden verloot is een notaris aanwezig voor de trekking, juist om toe te zien dat alles eerlijk en netjes verloopt.
Inderdaad. Vraag desnoods een kleine vergoeding voor het verkopen van spullen, ik bedoel, ik wil best betalen. Vooralsnog verkoop ik sneller en betrouwbaarder dan via andere websites.
Dat hebben we gevraagd en daarbij gaven de ongeveer 5000 respondenten aan dat niet te willen.

In hetzelfde onderzoek vroegen we overigens ook waar een abonnement uit zou moeten bestaan en daarbij stond de hogere wijkans overigens in de top 3. Wellicht hebben de verkeerde mensen op dat onderzoek gereageerd. ;)
Maar betalen voor betere winkansen vind ik ook niet kunnen, winkansen moeten juist gelijk zijn, en daarnaast hoe zet je zo'n systeem in elkaar? Bij de meeste winspelen waar grote bedragen(of producten) worden verloot is een notaris aanwezig voor de trekking, juist om toe te zien dat alles eerlijk en netjes verloopt.
Dat klopt en Tweakers voldoet aan alle regels die de Wet op de kansspelen ons stelt. Hebben we altijd gedaan en doen we nog steeds. Je mag bij een loterij met meer dan een lot meespelen. Ik heb nog nooit iemand horen klagen over het feit dat de buurman meer postcodeloten kocht dan de andere buurman.
Zeef, is er ook gevraagd op extra opties zoals bijv cloudopslag, hosting, korting bij shops (al is het oppassen met onafhankelijkheidsvraagstuk) ? Ik denk namelijk dat er dan sneller bereid is om tot abo over te gaan.
Ja, en daar zijn we mee bezig. Er is nu shopkorting voor abonnees maar cloud en hosting zet ik meteen op de lijst. :)
Ik denk dat een percentage van de omzet op de V&A pakken geen goed idee is. Zelfs Marktplaats.nl gaat niet zo ver. Bovendien is er geen manier om dat goed en eerlijk te regelen zonder de aanbieders te benadelen: alleen verkopers zullen kunnen afdragen en daarmee wordt de prijs van de aangeboden producten ook hoger, waarmee de V&A zichzelf vernietigt.

Bovendien heeft Tweakers niets met de kwaliteit van de V&A te maken, het zijn de Tweakers zelf die daar een rep opbouwen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 9 maart 2015 12:34]

Dat zal wel een flinke aderlating zijn in het aantal pageviews en dus ook in de advertentieinkomsten. T.net verdient niet alleen aan betalende gebruikers...
Nou, blijkbaar moet er bij nog altijd gewoekerd worden met reviewcapaciteit, kijk eens naar het useronderzoek van vorige week. Is het een vies woord als Tweakers tracht haar kosten beter af te stemmen op haar ambities?

Jij en ik hebben geen inzicht in de kosten van Tweakers. Misschien maken ze wel 50% winst en lopen ze met buffelzwepen door de gangpaden van de redactie. Maar dan zou het verloop onder de medewerkers hoger zijn geweest, en dat valt volgensmij wel mee ;).

Serieus: een abo systeem kan, zoals zeef ook al aangeeft de communitie meer hecht maken. Ook de commitment van de bezoekers kan hierdoor toenemen. Tweakers wordt een meer bewuste keuze. Ik ga zo'n abo overwegen, en niet om prijzen te winnen.

De vraag die ik mijzelf stel, hoe is de huidige verdeling tot stand gekomen, is deze verandering op voorhand ook onderzocht?
Hoewel ik het grotendeels met je eens bent is het goed om te beseffen dat het abbo systeem niet nieuw is.

Juist de groep die al jarenlang een betaald abbo hebben komen op het goedkoopste treedje terecht. Als je commitment wilt lijkt het mij niet de beste strategie het bestaande abbo te "degraderen" naar een donateursabbo.

Het "karma-store" gedeelte kon een bepaald commitment afdwingen. Dit kan je nu simpelweg afkopen. Je vervangt daarmee potentieel commitment door een financiele bijdrage. Tsja...

En tussen 15 euro en 50 euro zit ook nogal wat verschil. Die tussenstapjes zijn leuk maar de persgroep is geen liefdadigheidsinstelling. Dat je tredes hebt in abbo's kan ik begrijpen maar ik had liever een donatieknop voor specifieke features gezien dan dat ik "blind" extra geld geef aan een commerciele organisatie.

Maar dit is slechts mijn mening. Ik ben ook erg benieuwd wat het antwoord zal zijn op
hoe is de huidige verdeling tot stand gekomen, is deze verandering op voorhand ook onderzocht?

[Reactie gewijzigd door -RetroX- op 9 maart 2015 14:03]

Wat je bij 50 euro meer krijgt, dan bij 15 euro, kun je dus ook verdienen met Karma.

Dus het probleem dat je omschrijft, zie ik niet.
Dus het probleem dat je omschrijft, zie ik niet.
Ik haal meerdere punten aan. Welk probleem bedoel je precies?
Het bestaande abbosysteem, met alleen de mogelijkheid voor het kunnen wegsnijden van adds vind ik een geestverschijning van wat een abbo zou kunnen zijn. Handig voor diegenen die geen adds willen, punt. Aan dit systeem refereren om aan te geven dat een abbo systeem niet succesvol kan zijn zie ik daarom niet als een sterk argument.

Je suggestie om te doneren voor veranderingen op de site vond ik wel een hele leuke. Misschien bouwt ze geen structurele commitment op, maar het zou populaire veranderingen vleugels kunnen geven.

Over die veranderingen moest ik nadenken. De focus ligt erg bij de FP. In het forum en mogelijkheden om reviews gerieflijker te kunnen maken zie ik weinig ontwikkeling. Alsof deze content geen economische factor voor Tweakers zou zijn. Hoger in de topic is een scheiding van platforms voorgesteld. Een andere invalshoek zou een scheiding van machten kunnen zijn. Community gerelateerde bedrijfsvoering ontkoppelen van het door Tweakers zelf geproduceerde FP domein. Voor user reviews en forum komen dan eigen targets en budgetten, zodat verandering op deze platforms ook gewaarborgd blijft. Het is nu mijn indruk dat er veel inspanning naar de FP gaat, terwijl bij de samenhang van Tweakers als geheel nog veel werk ligt.

Mocht die ontkoppeling van de verschillende domeinen al bestaan, dan moet niet commerciële inbreng beter mogelijk worden gemaakt zodat voortgang van communitydoelen niet gegijzeld hoeft te worden door capaciteitstekort van betaalde krachten en de noden van de FP.

Idee voor abo users: Nog meer uitgebreide zoekfunctionaliteit.

[Reactie gewijzigd door teacup op 9 maart 2015 17:56]

Een PTW website! Dat is nieuw voor me! Vreemd. Toen ik dit artikel las dacht ik 'Oh, €15,- ... misschien zou ik het toch eens moeten doen'., ondanks dat ik vaak commentaar heb op verdienmodellen en zo. Dat had van mij een hypocriet gemaakt. Gelukkig redt tweakers me nu zelf, door dit PTW model aan te reiken. Op dit moment is me de motivatie weer ontschoten.

Ik merk dat ik de laatste tijd meer dan tevoren bereidwilligheid voel om wat te dokken voor dingen. Maar dit soort systeempjes, ik weet het niet hoor. Daar heb ik toch wat...moeite mee.
Met je eens en ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje opmerkelijk. Als nieuws website zou Tweakers toch juist luisteren naar de markt en de ontwikkelingen daarin? En die ontwikkelingen zijn vrij helder: P2W systemen werken -niet-, integendeel, P2W staat gelijk aan het gros van zogenaamde Free to Play games in the App Store. Bij de goed geïnformeerde IT hobbyist is het een doodzonde. Kijk ook maar eens op het Spielerij forum, alle games die P2W systemen hanteren worden compleet vergruist. En wat doet Tweakers? Het implementeert een dergelijk systeem. *slow clap* Well done guys.

Het gaat mij geen eens om de win-kans dat ik zelfs iets kan winnen (doe maar heel af-en-toe mee) maar meer om het ethisch aspect: Gelijke kansen voor iedereen. Nu dus niet meer aangezien de 'rijke Tweakers' dus meer kans hebben dan de 'arme Tweakers'.

*diepe zucht* Dat er aparte acties worden georganiseerd voor betalende Tweakers vind ik helemaal prima, maar dat je mensen die betalen -meer- kans laat maken op reguliere prijsvragen is absolute waanzin. Dat men hier überhaupt aan denkt vind ik al een zorgelijke ontwikkeling.
Ik denk dat tweakers.net hier misschien helemaal niet over gaat en deze beslissing van hogerop komt. Wie weet.

Ik doe eigenlijk niet mee met die wedstrijdjes en zo. Een keer heb ik eens meegedaan aan..iets. Meestal moet je met naam en toenaam bekend zijn voor je prijs als je wint. Dus laat dan maar.
+3, erg jammer van tweakers
Ik heb meer het idee dat het een 1 april grap is ofzo 8)7
Met al dat gezeur met Pay2Win bij F2P games nog doen hier...
Came here for this.

Heeft dus niet zoveel meer met winnen te maken, maar je koopt dus je winkans en dan is een heel ander soort loterij. Vraag me af of je dan niet gewoon een loterij vergunning moet hebben.
Inderdaad. Vele communitys zakken in elkaar als pudding.
En met zulke acties geef ik Tweakers ook geen lang bestaan.
Hmm, jammer dat een goede website als deze gaat voor het geld... :(

Zeker het stukje 'extra winkans' vind ik een trieste zaak....
Ja, want iedereen werkt gratis en servers kosten niets.
Je hebt dus geen flauw idee wat die banners opleveren.

Ik denk dat ik als actieve bezoeker per jaar meer op breng aan advertentie inkomsten dan een donateur van €15,-
Klopt tweakers heeft zelf ook aangegeven dat ze aan een actieve bezoeker meer verdienen dan die 15 euro per jaar.
Ja, want iedereen werkt gratis en servers kosten niets.
En tweakers is reclamevrij en shops betalen helemaal niets voor een plek in de pricewatch?
"Goede website", dat is het allang niet meer sinds de overname. Productervaring schreef ik al niet meer hier en de enige reden waarom ik steeds terug kom is het forum. Tweakers wilt een zo breed mogelijk platform zijn voor iedereen, en is allang vergeten waar in het essentie allemaal om begonnen is.

De "Ga met de muis naar de rechter bovenhoek" gebruiker, kan z'n hart hier ophalen. Tweakers blijft tegen de scheenen van haar fundamenten aan schoppen. Als je dat maar lang genoeg blijft doen, stort het als een kaarten huis in elkaar.

Verder is jammer dat financiele middelen verkozen worden, boven de gebruikers van het eerste uur. Jammer, meer heb ik er niet over te zeggen. :'(

[Reactie gewijzigd door Lip op 9 maart 2015 17:18]

Het komt in mijn ogen al vrij kansloos over om gebruikers (je klanten) extra laten te betalen zonder toegevoegde features. Dat is hetzelfde als Apple aan mij vraagt, je mag de iPhone kopen voor 699 euro, maar we hebben er ook nog 1 voor 749 euro, precies hetzelfde model, maar daar help je ons nog een beetje bij. Dit soort dingen verwacht ik van een kleine website die er alles aan moet doen om hun hoofd boven water te houden, maar niet van Tweakers met miljoenen pageviews per dag.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 16

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee