Door Wilbert de Vries

Tweakers Bezoekersonderzoek 2015: de redactie wil jouw mening

06-03-2015 • 13:00

168 Linkedin

Tweakers onderzoekt elk jaar hoe tevreden jullie over de site zijn. Omdat we 2015 tot het 'jaar van de community' hebben gedoopt, heeft de redactie dit jaar flink wat vragen toegevoegd. We hopen zo een nog beter inzicht te krijgen in de manier waarop reviews gelezen worden.

De redactie hoeft zich eigenlijk nooit zorgen te maken over gebrek aan feedback. Bij zo'n beetje alles wat we doen, krijgen we te horen wat jullie ervan vinden. Daar proberen we altijd goed naar te luisteren en het op een of andere manier te verwerken. Toch zijn er zat gebieden waarover we niet of nauwelijks feedback krijgen, terwijl die voor ons wel relevant zijn.

Zo reviewen we diverse producten, maar moeten we hierbij altijd beslissen over hoe zwaar we iets laten meewegen in onze uiteindelijke mening. Een mooi voorbeeld is de 3d-functionaliteit van een televisie. We weten dat zo'n beetje elke nieuwe televisie die mogelijkheid heeft, maar we hebben geen idee of jullie die functie ook daadwerkelijk gebruiken.

Een ander voorbeeld is meer inhoudelijk. De redactie van Tweakers maakt graag videoreportages, zoals Gathering of the Tweakers, en videoreviews van producten. Het maken van video kost veel tijd, dus als we meer van het een doen, kunnen we andere dingen minder (uitgebreid) doen. In de vragenlijst hebben we daarom enkele vragen opgenomen om te achterhalen wat jullie willen.

Samen met onze marketingafdeling hebben we een flinke reeks vragen opgesteld waarmee we hopelijk uitsluitsel krijgen over dergelijke zaken. Met die informatie willen we vervolgens proberen onze reviews inhoudelijk te verbeteren, maar ook kijken of we zaken visueel anders moeten doen. Het onderzoek is opgebouwd uit drie delen: een algemeen deel met vragen over bijvoorbeeld hoe vaak je Tweakers bezoekt, vragen over diverse productcategorieën en een afsluitend deel over video.

Het onderzoek zal via de alertbox op de site worden getoond. Komende zondag en maandag zal de oproep tot deelname zichtbaar zijn voor 20 procent van ons bezoek op zowel de Frontpage en in de Pricewatch als op GoT. Omdat het onderzoek enorm uitgebreid is, hebben we drie varianten gemaakt. Dit betekent dat de ene bezoeker naast het algemene deel en de videovragen, vragen over smartphones en tablets krijgt, terwijl een andere deelnemer vooral vragen over componenten en televisies krijgt.

De vragenlijst is opgeknipt omdat de ervaring leert dat de meeste respondenten afhaken als een vragenlijst meer dan vijf minuten tijd in beslag neemt. Met de volledige vragenlijst kun je, afhankelijk van wat je invult, al snel een kwartier tot een halfuur bezig zijn. Die volledige vragenlijst is overigens wel beschikbaar; als je die dus wil invullen, dan kan dat. We verzoeken je wel om dan niet nogmaals mee te doen als je zondag of maandag wordt uitgenodigd deel te nemen aan ons bezoekersonderzoek :) Onder alle deelnemers wordt een cadeaubon ter waarde van 50 euro verloot.

Reacties (168)

Wijzig sortering
Ik heb hem wel ingevuld hoor, maar jullie willen toch mijn mening? Jullie vragen nu absoluut niet om mijn mening maar om een voorgedefinieerde vragenlijst in te vullen die jullie hebben gemaakt. Waar zit hier mijn ongecensureerde mening in? Misschien wilde ik wel vertellen dat de website heel erg mooi is, of juist dat de video's hier enorm saai zijn. Ik noem maar wat.
Om heel eerlijk te zijn dacht ik bij het zien van dit bericht: Eindelijk, ze vragen ons wat. Tja, die blijdschap ging wel een beetje weg nadat ik door heel de 'enquête' ben heen gelopen.

Het is wel duidelijk wat jullie willen bereiken, gewoon pijlen waar de focus moet komen in de toekomst. Dat is dan wel leuk verpakt onder het mom van geef je mening maar uiteindelijk is het met alle respect een goedkope manier om wat meer hits te gaan genereren op de toekomstige content.

Daarbij zijn al vele punten aangegeven door allerlei Tweakers die al veel eerder hun meningen gaven. Wellicht zou je 'gewoon' eens zelf naar de community moeten kijken in plaats van ons te adverteren op bushokjes zodat we Tiny met 2 posts en Lau met 10 posts en -25 karma kunnen adviseren voor een packard bell computer die kuren vertoont.

Nou om vervolgens nog een rot opmerking te maken. Heb je echt een marketingafdeling nodig om wat vragen op te stelen? Ik dacht dat dit Tweakers was, die op basis van allerlei gegevens van ons, de reviews, pageviews, de reacties en onze meningen wel een conclusie kon trekken op wat er nu wel of niet goed loopt, of waar wel of geen behoefte aan is? Beetje jammer. Vraag dan gewoon aan een x-aantal Tweakers hier om even een analyse te maken op basis van de data die beschikbaar is. Zelfs de publiekelijke data moet genoeg zijn om je daar een antwoord op te geven.

Sorry alvast als ik overkom als een één of andere boze knul, maar juist dit, dit is de reden waarom ik Tweakers al jaren wat minder vind. En nee, ik kan heus wel tegen veranderingen en andere wegen in slaan maar we gaan hier even tijd verpesten om een enquête te houden. Schrijf dan liever even iets over een 3D tv zodat we dat maar hebben gehad aangezien je er over twijfelde, en laat de marketingafdeling wat koffie ondertussen halen voor je. Ik zie dit weer puur als iemand die een briljant idee had terwijl er op de echte werkvloer niets gebeurt terwijl het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn toch?
Dank voor je reactie. Voor mijn gevoel heb ik in de .plan juist proberen uit te leggen waarom cijfers, statistieken en reacties ons lang niet alle informatie geven die we *ook* relevant vinden. De enige reden dat we dit onderzoek doen, is om onze artikelen nog beter en relevanter te maken, juist voor lezers als jij.

We willen dan ook graag jouw mening horen, maar kennelijk kun je die niet goed kwijt via dit onderzoek. Gezien de driftige moderaties op jouw reactie ben je niet de enige. Ik wil jou en de users die op jouw reactie hebben gemodereerd graag uitnodigen op kantoor. Geen Powerpoint of managementblabla, wel gewoon tijd en ruimte om te kunnen zeggen wat je wilt. Of te vragen wat je wilt.
Je reactie herken ik bij mijzelf ook wel. De titel bezoekers onderzoek suggereert iets meer algemeens dan het "Tweakers groot review onderzoek" zoals het ook had kunnen heten. De tekst van de inleiding maakt echter meer dan duidelijk wat Tweakers van ons wil weten. Tweakers stoeit met hoe ze haar capaciteit het beste kan aanwenden. De analyse die je voorstelt kan ook gemaakt worden, maar de uitkomst hiervan geeft ook ruimte voor interpretatie, en de bias wat belangrijk wordt gevonden bij een review is niet zo makkelijk af te leiden. Het is maar de vraag of de honderdtal reacties op een review een goed beeld geven van de mening van de lezers van de review.

Met het begrip community moeten we daarom ook voorzichtig zijn, dit begrip is behoorlijk vloeibaar. Hebben we het over forum bezoekers, bezoekers die reageren op nieuwstopics, mensen die alleen maar lezen, of diegenen die alleen de pricewatch checken. Tweakers tracht hier duidelijk ook de lezende groep te bereiken. Dat die bezoekers Tweakers op een andere manier gebruiken dan jij en ik betekend nog niet dat ze minder recht hebben om hun geluid te laten horen. Dat dit het karakter van de site kan veranderen is inderdaad een gegeven. Uit de groep groep casual users wordt echter ook weer een nieuwe aanwas van users aangeboord die meer bijdragen aan de site. De werkelijkheid is daarom altijd genuanceerd.

Dat marketing een driver is van deze enquête, daar kan je misschien gelijk in hebben. Dat bij de evaluatie en het te formuleren beleid dit ook automatisch betekend dat de stem van een marketing afdeling de boventoon zou kunnen voeren lijkt mij niet geloofwaardig. Zo werken Nederlandse organisaties niet, en het zou mij verbazen dat dit bij Tweakers anders zou werken. Nederlandse organisaties zijn daarvoor te plat en te democratisch. Voor een doorslageffect in beleid ben ik daarom minder bang. Eigenlijk ervaar ik het alleen maar als positief dat Tweakers haar twijfels met ons deelt en ons daarover bevraagt. Zo ontstaat er meer een dialoog dan dat na een uberanalyse van de content van de Tweakers site een "oordeel" over de gemeenschap wordt uitgesproken.

Wel hoop ik dat Tweakers met ons zal delen wat haar gevolgtrekkingen zijn uit de resultaten van de enquête en wat dit beleidsmatig zal betekenen. Ook smaakt dit wat mij betreft naar meer. Mijn hoop is dat marketing@tweakers dezelfde interesse zal opwekken voor het functioneren van het forum, de pricewatch en het versterken van de samenhang van al die onderdelen onderling. Want zeker voor Tweakers geldt dat het geheel veel meer is dan de optelsom der delen.

[Reactie gewijzigd door teacup op 7 maart 2015 17:28]

Deze reactie geeft precies weer wat veel van ons al lange tijd denken.

Tweakers.net begint zich steeds meer te focussen op een mainstream publiek. Tweakers.net kon zich vroeger onderscheiden door scherpe en gedetailleerde reviews. Van benchmarks tot de bijzonderste testjes, dat was waarom je naar deze site kwam.

Nu is tweakers.net het niveau aan het halen van de gemiddelde techsite (op reportages na overigens, die zijn zeer interessant). Ik ga tegenwoordig liever rondneuzen op het forum of door gebruikersreviews voor een goed beeld van een product. Dat is toch niets helemaal kloppend toch?
Hebben we al eens gedaan, met veel succes. ;)
Toch mooi dat tweakers.net ook de community laat spreken
Een half uur voor de volledige vragenlijst Dat is anders dan de 5 minuutjes die de meeste sites vragen.
Maargoed ik ga ermee aan de slag.

Ik hoop zelf dat jullie je qua reviews en nieuwsberichten wat verbreden in de ook wat kleinere mobiele platforms, want daarover mis ik nog wel eens een bericht, of inhoud in een bericht.

Edit: ik heb de volledige vragenlijst ingevuld en we zijn een kwartiertje verder. Dus het hoeft niet perce dat hele half uur te duren.

Op het eind kwam er trouwens deze tekst:
Dit was de laatste vraag in het onderzoek. Als je kans wil maken op de Alternate-waardebon van 50 euro, kun je in het veld hieronder je e-mailadres invullen. We gebruiken je e-mailadres alleen om je te informeren als je gewonnen hebt. De winnaar wordt in de laatste week van maart geïnformeerd.
Dus je doet het niet voor niets, en hebt altijd nog kans op een bon van 50 euro.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 6 maart 2015 13:53]

Klaar in minder dan 10 minuten, als je alles leest krijg je meer vragen he ;)
Als je alleen het nieuws leest ben je in 1m klaar.
De vragenlijst lijkt vooral over de (video)reviews te gaan.
Logisch ook met de nieuwe slogan
wij stellen technologie op de proef
Ik heb op alle vragen ja ingevuld en was ook met hooguit een kwartier klaar, en ja vragen zijn serieus ingevuld ;) best te doen dus!
Als je het stuk daarboven leest snap je waarschijnlijk ook waarom
"De vragenlijst is opgeknipt omdat de ervaring leert dat de meeste respondenten afhaken als een vragenlijst meer dan vijf minuten tijd in beslag neemt. "
Je krijgt heel slim alleen vragen over de deelonderwerpen die je daadwerkelijk ook het meest interesseren. Prima vragenlijst, al waren sommige meerkeuze vragen toch licht sturend.
Goede vragenlijst inderdaad. Er valt ook te zien dat er precies gevraagd wordt waar ze daadwerkelijk wat mee kunnen. Worden leuke grafiekjes :)
Het probleem is dat met lange vragenlijsten als deze de antwoorden onbetrouwbaar worden.

Je wil het wel afronden, maar na zo'n 5 minuten is het mooi geweest.
Ik haak vooral af zodra ik open vragen krijg. Een toelichting zoals hier is prima. Ik was ook in 5 minuten klaar.
half uur is overdreven. krap 10minuutjes bezig geweest
Ik overdrijf graag, ben zeker een half uur bezig geweest.
Het verschilt natuurlijk nogal of je alles waar wat over gevraagd wordt leest en of je serieus even nadenkt over de vragen of gewoon snel even wat aanklikt.
Jah half uur dan neem je echt de tijd. Ik lees noga snel, minuutje of 7 over gedaan.
Poeh, een halfuur lang een enquête invullen zonder dat daar iets tegenover staat. De ervaring leert dat men liever niet deelneemt aan enquêtes die lang duren om in te vullen, tenzij er een beloning (in de vorm van een vergoeding, korting of verloting c.q. weggeefactie) tegenover staat. Ik ben benieuwd hoeveel personen de enquête volledig in willen vullen.
Een mooi voorbeeld is de 3d-functionaliteit van een televisie. We weten dat zo'n beetje elke nieuwe televisie die mogelijkheid heeft, maar we hebben geen idee of jullie die functie ook daadwerkelijk gebruiken.
Afgaand op het stukje hierboven vermoed ik dat de gegevens van de enquête ook interessant zijn voor marktpartijen, en je informatie eigenlijk als een marketinginstrument kan worden gebruikt. Dan vind ik dat je op zijn minst de gebruikers kan belonen voor het invullen van een halfuur durende enquête. Immers, T.net zal er zelf ook financieel gewin bij hebben.

Edit 1: De vermelding van de waardebon van Alternate komt pas nadat je de enquête hebt ingevuld. Normaal kondig je bij enquêtes van tevoren aan wat er met de resultaten zal gebeuren en of er een eventuele beloning voor staat.

Edit 2: In essentie is wat ik zeg niet zo vreemd. Academici wordt vaak geleerd dat de response rate bij internet based questionnaires op twee manieren positief beïnvloed kan worden;

- enerzijds door sociale en persoonlijke belangen of factoren van respondenten te behartigen;
- anderzijds door directe beloningen te geven voor een ingevulde enquête.

Hier zijn talloze studies naar gedaan waarbij de ene onderzoeker zegt dat juist de eerste manier het beste werkt, en waarbij de andere onderzoeker zegt dat juiste de tweede manier het beste werkt. Hoe dan ook; wat ik zeg is zo gek nog niet eens. Als je Googled op "STIMULATING RESPONSES TO MAILED QUESTIONNAIRES" dan zal je dat ook zien.

[Reactie gewijzigd door BFmango op 6 maart 2015 17:25]

Net de hele vragenlijst gedaan en ik was binnen 15 minuten klaar terwijl ik ook nog wat extra stukjes tekst met tips heb geschreven. Dat half uur is ws voor mensen die in alles op TNET maximale interesse hebben en ook nog hele lappen extra info typen.........

Zo gepiept dus...... :*)
Pff ik lees alles en heb het idee dat ik daar net voor gestraft werd. Lees je wel is... JAJAJAJAJAJA!! :P Ik vind het alleen al mooi dat je feedback mag geven en betrokken word bij hoe de site eruit moet zien. Als je daar geen zin in hebt dan hoeft dat niet en ik deed het echt niet voor die 50 euro bij alternate ;).

Ik deed er dus wel half uurtje over al niet langer :P.

[Reactie gewijzigd door CoranOrange op 6 maart 2015 14:05]

Ik snap niet waarom je -1 moderaties krijgt...... :? (gewoon informatief imho)

Waarschijnlijk val je dan in de categorie maximaal brede interesse tweaker en ben je idd daardoor ook de maximale tijd kwijt......

Edit hieronder:
Ook mijn idee: iets positiefs terugdoen voor TNET........ O-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 64119 op 6 maart 2015 15:05]

Heb ook wel de tijd genomen om na te denken over wat beter kon. Soms wat uitgebreide suggesties ;). Zal vast ook niet helpen met de tijd. Maar lekker boeiend! Al die uren die ik op tweakers zit kan ook wel even iets teruggeven ;).
Waarom moet er altijd iets tegenover staan. Het zou je sieren om gewoon belangeloos feedback te geven op een manier die voor de site zinvol is (door het invullen van een enquête) zonder dat er gelijk iets tegenover moet staan.
Ik heb nooit gezegd dat ik de enquête niet heb ingevuld. Bovendien kan je het ook als een advies zien waardoor Tweakers gemakkelijk meer gegadigden kan vinden voor de enquête. Het zou je sieren... ;)
Kijk aan! Mijn eerste stukje input voor de enquete. Het feit dat elk nieuwsbericht, elke post, elke review wordt gevolgd door negatieve zeikneuzen die de inhoud van het bericht de grond inboren op grond van weet ik wat voor een probleem.

Pak de oorspronkelijke releases van Apple er maar eens bij. Of elke nieuwe telefoon van Samsung. Yak yak yak!

Bedankt homie! Alleen maar positief ziijn over Tweakers staat ook zo gek. Dankzij jou heb ik ook iets negatiefs te melden.

Edit: En het het laatste voorbeeld. NU op de frontpage, over een tof stuk techniek. En maar zeiken waarom het niks is. Yak yak yak. En de score? +2. I rest my case.

[Reactie gewijzigd door Firefly III op 6 maart 2015 15:34]

Jammer genoeg zit er nergens in de enquete een open veld (of uberhaupt een vraag) over wat je vind van de reacties (en reactiescores) de laatste tijd.
Gemiste kans, denk dat Tweakers zich behoorlijk verkijkt op dit fenomeen.
Niemand die je verplicht van reacties te lezen of om er zelf aan deel te nemen. Bijkomend heeft het nieuwe sorteersysteem wel als voordeel dat de inhoudelijk goede reacties naar boven komen.
Valt in mijn ervaring best tegen, mensen krijgen in mijn ogen veel te vaak een +2 omdat ze grappig doen, ondanks dat ze totaal offtopic reageren, en die reacties komen dan wel (door de +2) bovenaan te staan.
Nee, niemand verplicht niemand wat, maar het is een integraal onderdeel van de website, en laten we niet doen alsof je het niet kan zien of weg kan wuiven. Plus, die struisvogelhouding is mateloos irritant. Alle problemen negeren! Hoera!

Onder elk nieuwsbericht lees je, consequent, altijd, hippe one-liners die niet langer het equivalent zijn van "fipo" maar eerder "het werkt niet want wie gebruikt dit nou?" of "ja maar wat als [ongelofelijk dom scenario]". Het is praktisch de nieuwe fipo.

Het is leuk dat ik het niet hoef te lezen en dat ik de site anders kan sorteren maar niet iedereen doet dat, zeker niet de mensen die casual browsen. Maar net zoals FOK keihard onderuit aan het gaan is dankzij de racistische PVV'ers in hun comments geloof ik serieus dat dit de teloorgang van tweakers kan zijn. "Wij stellen technologie op de proef, maar onze community zeikt deze af zonder te kijken. Kom ook langs!"
Je kan het bij de algeme tips bij een reviewcatagorie kwijt.
Ik zal je opmerkingen over 'homie' en 'negatieve zeikneus' maar even over het hoofd zien want klaarblijkelijk begrijp je niet goed wat ik bedoel. Ik ben het met je eens dat veel reacties negatief zijn. Echter die van mij vind ik gegrond.

In essentie is wat ik zeg niet zo vreemd. Academici wordt vaak geleerd dat de response rate bij internet based questionnaires op twee manieren positief beïnvloed kan worden;

- enerzijds door sociale en persoonlijke belangen of factoren van respondenten aan te halen;
- anderzijds door directe beloningen te geven voor een ingevulde enquête.

Hier zijn talloze studies naar gedaan waarbij de ene onderzoeker zegt dat juist de eerste manier het beste werkt, en waarbij de andere onderzoeker zegt dat juiste de tweede manier het beste werkt. Hoe dan ook; wat ik zeg is zo gek nog niet eens. Als je Googled op "STIMULATING RESPONSES TO MAILED QUESTIONNAIRES" dan zal je dat ook zien.
Bij deelname aan de enquête maak je kans op een waardebon bij Alternate van 50 euro :)
Poeh, een halfuur lang een enquête invullen zonder dat daar iets tegenover staat. De ervaring leert dat men liever niet deelneemt aan enquêtes die lang duren om in te vullen, tenzij er een beloning (in de vorm van een vergoeding, korting of verloting c.q. weggeefactie) tegenover staat. Ik ben benieuwd hoeveel personen de enquête volledig in willen vullen.
Klopt inderdaad. Niet alsof het het ooit financieel waard word, maar het gaat om het idee en de 'beloning' is meer symbolisch dan dat het daadwerkelijk gaat om het de tijd waard te maken. Als ze een dergelijk lange vragenlijst maken hadden ze op z'n minst wat goedkope tweakers marketing meuk kunnen verloten (wat tshirts ofzo) als je het mij vraagt. Maar goed, de oplossing om opgeknipte vragenlijsten te maken is sowieso zeker een goed doordachte keuze.

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 6 maart 2015 13:13]

Poeh, een halfuur lang een enquête invullen zonder dat daar iets tegenover staat.
Behalve natuurlijk dat je inspraak hebt in de toekomst van Tweakers, is dat niets waard dan? (en inderdaad, er is een bon te winnen, maar dan nog, jammer dat je er zo tegen aan kijkt)
Ik maak/begeleid zelf ook veel onderzoeken, het belonen heeft ook een keerzijde. Men gaat het invullen om een prijs te winnen en daarbij vullen ze de enquete niet serieus in. Die waardebon van Alternate is voldoende. Liever wat minder respons en mensen die het echt in willen vullen dan veel respons en weinig betrouwbaarheid.

Ik ga de enquete zo even invullen.
Er staat tegenover dat je inspraak krijgt over de content van de site. Dit vind ik nog meer waard dan een cadeaubon van 50 euro, vind ik.
half uur? man, was amper 3-5min.
Wat een trieste instelling, zeg. Je krijgt geheel gratis de beste tech site van NL voor je neus. Men vraagt vrijwillig om een enquete in te vullen, wat betekent dat men openstaat om de site nog meer naar wens van de bezoeker te maken, maar het enigste waar jij aan kunt denken is een beloning.
Er staat wel degelijk wat tegenover:
Verbeteringen op tweakers.net

Edit: Oh, dit is al aangehaald, las ik net pas... desalniettemin: tel je zegeningen. ;)

[Reactie gewijzigd door Rabelais op 6 maart 2015 19:47]

Anoniem: 26235
6 maart 2015 13:24
Als men het heeft over Tweakers gaat het dan over tweakers.net + GoT of alleen Tweakers.net?
Gezien de vragen, puur de Frontpage. Enkele vraag gaat maar over het forum.
Anoniem: 26235
@SinergyX6 maart 2015 13:45
Daar heb ik maar op gegokt ja. Maar vooraf is het niet echt duidelijk.
Wij maken daar geen onderscheid in. Als we dus vragen hoe vaak per week je Tweakers bezoekt, dan bedoelen we Frontpage, Pricewatch, GoT, alles :)

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 6 maart 2015 19:05]

Een half uur voor de volledige vragenlijst is wel iets overdreven. Zat er in 11 minuten doorheen dus dat is nog zeker doenbaar. Zeker als je iets wilt bijdragen aan de community.
Helemaal gelijk Liberque. Invullen die vragenlijst en maak Tweakers.net weer beter en leuker.
Zo is dat. Gelukkig heb ik ook geen tijd om alle onderwerpen te lezen, dus dat scheelt.
Ik hoop dat Tweakers er iets aan heeft.
Ik loop door het begin van de lange vragenlijst.
Het ziet er naar uit dat tweakers er in geinteresseerd is in wat voor soort videos ik wil zien.
Maar ik wil geen videos zien !
Ik wil tekst lezen. Tekst is zo veel sneller en duidelijker dan een hele video kijken.

De antwoorden geven mij geen optie om dat duidelijk te maken.
(Tenzij ik iedere keer "anders" invul, en er mijn eigen woorden bij schrijf).
En bij de volgende vragen moet je steeds een mening hebben over de videos. Terwijl ik die amper kijk. Ik kan niet eens "geen mening" invullen. (Vragen 12 tm 17).

Vragen over reviews. Twee keuzes: ik lees ze regelmatig, of ik lees ze nooit. Wat als je er tussen zit ? Soms ? Twee keuzemogelijkheden is een beetje vertekenend.

[Reactie gewijzigd door 280562 op 6 maart 2015 14:08]

Ben gelukkig dus niet de enige die de vraag "Wil je meer of minder video zien?" :)
Ben helemaal voor series als polderpioniers & gathering of the tweakers of rapportages over techniek in het algemeen. Maar video reviews en al helemaal previews zijn voor mij redelijk overbodig. Een leuk kort videotje van 1 a 2 minuten met de highlights is nog goed te doen maar voor de echte informatie lees ik toch liever!
Absolutely! Vooral met reden dat ik Tweakers op de zaak lees (liever geen audio) en onderweg (liever geen Mb's verbruiken)
Dan verschillen wij van mening. Ik vind voornamelijk de video pre/reviews van de high-end mobieltjes erg interessant. Van mij mogen er zelf nog meer komen dan er al zijn.

In mijn geval kijk ik dus liever een video dan dat ik moet gaan lezen.
Ook binnen 10-15 minuten gedaan. Gaan jullie de resultaten hiervan openbaar maken? Vind het wel interessant om te lezen hoe mede-tweakers denken over Tweakers zelf.
Zo ingevuld, viel me alles mee, maar kon de tv's en nog 2 categorieën overslaan.

Ik ben het ook eens met Karimmm, lijkt me leuk om de inzichten te lezen die er uit gekomen zijn
Hier ook interesse naar inderdaad. Hopelijk komen ze met een soort uitslag.
23. Welk formaat moederbord ga je waarschijnlijk in deze pc zetten?
 • ATX
 • micro-ATX
 • mini-ITX
E-ATX vergeten?
Nu niet direct een veel gebruikte maat bij consumenten PCs.
Niet veel gebruikt. Daar ben ik het mee eens. maar als je dan objectief wil blijven is dat wel netjes erbij te zetten. :)
Anoniem: 289295
6 maart 2015 13:07
De volledige lijst kostte mij zeven minuten. Maar ik kon de vragen over games en TV's overslaan.
Heb zelf TVs en Mobiles overgeslagen. Zijn producten die je niet elk jaar vervangt en op gebied van reviews voor mij ook minder interessant zijn.
Ik heb hem ingevuld! De tijd is vooral afhankelijk van wat je aangevinkt hebt. Als je ALLE soorten reviews leest (tablet, mobiele telefoons, games etc) dan krijg je per onderdeel weer alle vragen over verbetermogelijkheden. De maximale invultijd zal daarom 30 minuten zijn, maar als je bij veel onderdelen 'nee, die lees ik niet' invult ben je zo klaar :)

Zo hoef je overigens alleen vragen in te vullen die JIJ belangrijk vindt en JIJ graag leest op Tweakers. Een win-win situatie want Tweakers krijgt goede info van een 'kenner' op het gebied van specifieke review onderdelen, en Tweakers kan hierdoor zaken verbeteren in de dingen die JIJ graag leest en anders wilt zien!
Geen win-win situatie, want als jij bepaalde reviews niet leest omdat je ze slecht vindt (maar je wel voor he tonderwerp an sich interesseert), hoort tweakers nooit wat ze zouden moeten doen om te zorgen dat jij het wel gaat lezen. Op de manier zoals het nu gaat is het vooral preken voor eigen parochie.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee