Door Frederik Zevenbergen

Productmanager Tweakers Elect

De Tweakers Express 2015: gaan we rijden? Update

19-02-2015 • 12:00

179 Linkedin

Zo langzamerhand gaat het bij iedereen kriebelen. Hier op Tweakers HQ en bij jullie in het topic in Lieve Adjes. 'Gaat de Tweakers Express naar de Gamescom in Keulen weer rijden?' is de vraag die steeds luider klinkt. Daarop gebied de eerlijkheid me te zeggen: dat weet ik nog niet. Veel hangt af van de sponsors en jullie bereidheid om een kaartje te kopen. Het succes van de editie 2014 zou sponsors over de brug moeten trekken, maar we zijn nog niet zover dat we met zekerheid kunnen zeggen: we gaan. De datum waarop we willen gaan rijden is zaterdag 8 augustus.

Toch draait de plannenmachine al op volle toeren. We moeten treincapaciteit gaan reserveren en daarvoor moeten we een beeld hebben van het aantal passagiers. We moeten beslissen over de route, want we kunnen door werkzaamheden niet meer via Den Bosch – Eindhoven – Venlo. Daarnaast moeten we kijken naar wat we zelf kunnen verbeteren aan het concept Tweakers Express. Daarover loopt onder andere een topic op het forum.

Eerst maar eens een inventarisatie van de route. Vorig jaar kregen we nogal wat commentaar vanuit onder andere Vlaanderen over de mogelijkheid om op te stappen op de Tweakers Express en weer thuis te geraken. De vraag die wij hebben is: op welk station zou jij willen opstappen? Waarbij Utrecht en Arnhem redelijk vastliggen vanwege werkzaamheden aan het spoor in Noord-Brabant.

Let wel: dit is een animo-check; het staat niet vast dat we langs deze stations gaan rijden. Wat de uiteindelijke route wordt, is afhankelijk van meer factoren, zoals de beschikbaarheid van materieel en of er voldoende ruimte is op de baanvakken en stations. Het zou dus goed kunnen dat voor de uiteindelijke route andere keuzes worden gemaakt dan uit de uitslag van de poll naar voren komt, maar natuurlijk proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met jullie voorkeur.

Update 12:48: Datum toegevoegd.

Waar zou jij willen opstappen in de Tweakers Express?

Utrecht CS
26,7%
Amsterdam CS
19,0%
Arnhem CS
14,9%
Rotterdam CS
10,4%
Den Haag HS
8,7%
Antwerpen Centraal
6,4%
Brussel-Centraal
5,1%
Roosendaal
5,1%
Dordrecht
3,6%

Aantal stemmen: 5.135. Deelname gesloten op 11-03-2015 11:53. Stemmen is niet meer mogelijk.

Reacties (179)

Wijzig sortering
En wat houdt een Tweakers Express eigenlijk in?
Ik heb de vorige editie kennelijk gemist.
We gaan met een eigen trein en 500+ Tweakers naar de GamesCom in Keulen. Een impressie van die dag kun je hier zien.
Vorige keer helaas letterlijk 10 seconden te laat met kaartje kopen dus dit jaar maar extra vroeg aanwezig zijn =D
We gaan dit jaar proberen om wat extra ruimte te regelen. ;)
meer mensen per trein:
http://www.interferenties...ruktestationhaarlemgp.jpg

:D

*klikt op Utrecht CS

[Reactie gewijzigd door ArcticWolf op 19 februari 2015 14:12]

Misschien grappig om te kijken of je met materieel van de zlsm kan rijden. wie wil er nou niet met de stoomtrein naar Duitsland :D
De ZLSM heeft geen Duitse spoorbeveiliging in hun stoomlocs.
Daar lieten ze juist altijd de Rotterdamse stoomtrein voor komen.
Heb je een link naar die Rotterdamse loc? Klinkt als een rare plek om zo'n ding te stallen
Stoom Stichting Nederland, zitten bij station Rotterdam Noord in de buurt.
Blijkbaar toch veel vrouwen op de trein.
Dacht je dan dat er enkel mannen gamen en de kans willen op zo'n trein mee te karren? ;)
Even doorlezen, in de tekst wordt er doorgelinkt naar foto's en video's van de vorige keer :)
Hier een omschrijving van de tweaker Express 2014
http://tweakers.net/acties/tweakersexpress/
Het is met honderden tweakers in de trein, naar een gamebeurs in Duitsland: Gamescom.

Vorig jaar liep de route:
 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Den bosch
 • Eindhoven
 • Venlo
 • Keulen.
En weer terug natuurlijk!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 19 februari 2015 12:07]

Daarvoor staan de linkjes naar informatie over de vorige editie in het topic.
Hier trouwens nog een hoop foto's van vorig jaar:
gallery: Soundless
Jammer, ik wil graag mee maar ik kom uit Limburg. Limburg is volledig overgeslagen, waardoor ik heel ver moet reizen alvorens in de tweakers express kan stappen. Daardoor vallen de kosten veel hoger uit en dat is balen.
Wanneer het definitief vast ligt met bijbehorende route zal ik het graag lezen en dan alsnog een kostenanalyse maken, maar in ieder geval is het geweldig dat jullie er mee bezig zijn :)
Ik kies dan ook voor Antwerpen. Ik weet niet hoe ver je in het zuiden woont. Anders moet je gewoon naar Arnhem.
Ik kies dan ook voor Antwerpen. Ik weet niet hoe ver je in het zuiden woont. Anders moet je gewoon naar Arnhem.
Via Antwerpen is het ook nog een optie om van daaruit op de route Antwerpen -> Liège-Guillemins -> Maastricht -> (Heerlen) -> Aachen -> Keulen te rijden.

Zou een gunstig traject zijn voor de Belgen en Limburgers onder ons. :)
Nu nog iets bedenken voor de mensen in het hoge noorden. :P ik stem voor een tweakers trein naar de tweakers trein! :P * Anoniem: 483276 kan ook niet mee wegens de kosten om vanuit Friesland naar een van de opstap plaatsen te komen en baalt daar eigenlijk best wel van
Vergis je niet, dit probleem was er vorig jaar ook. Daar zijn een stel Tweakers onderling heel aardig uitgekomen via logeeradressen & carpool. We willen best kijken of we in 2015 een bus kunnen laten rijden door het noorden die Tweakers naar Utrecht of Arnhem brengt.
Een tweakersbus en dan rechtstreeks naar Keulen. :*)
Voor mij is het met bovengenoemde plaatsen minimaal 150 km rijden om uberhaubt op de trein te kunnen stappen.
Als ik rechtstreeks naar Keulen rij is het 240 km. :|
We weten dat we het nooit iedereen naar de zin kunnen maken. Maar goed, de Tweakers Express is meer dan een vervoer van A naar Keulen, het is een beleving op zich! :)
Geen probleem. We zijn het gewend dat Nederland zo ongeveer stopt net boven de lijn Zwolle - Enschede. :+
Helaas te duur en teveel risico op vertraging. :)
zoals een aantal jaren geleden in het weerbericht "in heel nederland licht sneeuw". Ik kijk uit het raam en denk, is dit dan duitsland?
Of een deel van de trein laten rijden via Leeuwarden - > Utrecht en dan daar koppelen? O-)
Een bus is wel een heel goed idee! Carpoolen is inderdaad ook nog een optie helemaal niet aan gedacht. Een bus is leuker though. ;) ik houd het in de gaten. :)
Voor die mensen zijn vorig jaar door diverse mensen op een aantal plekken in het midden van het land slaapplekken georganiseerd ;) Hoef je iig geen hotel te boeken oid, treinkaartje Leeuwarden-Utrecht kost ook geen vermogen.
Heerenveen - Utrecht in mijn geval. :P maar het ging mij inderdaad om de kosten van het hotel, dan word het mij opgeteld toch wat te duur. Maar dat lijkt dus niet te hoeven. :)
Afhankelijk van waar in limburg zou je er evt. ook voor kunnen kiezen (als dat doorgaat) via belgie te gaan. Daar is namelijk ook sprake van om eventuele opstapplekken oid te regelen.
Dan heb je als probleem dat je trein voor drie landen gecertificeerd moet zijn.
Tsja, aangezien er ingrijpende spoor-werkzaamheden bij (o.a.) Eindhoven zijn, lijkt het me een beetje lastig om Limburg per trein te bereiken vanuit de rest van Nederland (zeker omdat het traject Nijmegen - Venlo/Roermond ook nog eens niet geelectrificeerd is).
Jammer dat Maastricht er niet bij staat, alhoewel ik het wel snap natuurlijk. Ik denk dat het station Utrecht het best bereikbaar is voor iedereen (ook al heeft dat station zo'n beetje de meeste storingen).
Je begrijpt hoop ik dat de trein ook op andere stations kan stoppen en niet gebonden is aan het ene station dat hier de meeste stemmen krijgt? :P
Nee weet ik, maar het dichtstbijzijnde station zal wss Dordrecht zijn, maar daar zijn nu zo weinig stemmen voor dat ik het weinig kans geef. Utrecht is vanuit Maastricht idd 2 uur. Maar Tweakers kan dat weekend niet via den bosch/eindhoven vanwege werkzaamheden, dus ik verwacht dat we er zelf ook niet langs kunnen. In het slechtste geval moet je vanuit Eindhoven met de trein richting Tilburg en dan door naar Dordrecht, maar omdat daar te weinig op gestemd is, moet je door naar Rotterdam.

Dan ben je al een hoop geld kwijt om daar te komen, en dan ben je nog €75,- kwijt aan tweakers voor de tickets en zo (als ik het goed heb was dat de prijs vorig jaar.
Als je niet via Eindhoven kan is het vanuit Limburg makkelijker om Arnhem te kiezen. Dat is ook twee uur reistijd vanuit Maastricht maar je rijdt van via Roermond -> Venlo -> Nijmegen en hebt dus geen last van wat er ook bij Eindhoven aan de hand is.
Ja, alleen een klein probleempje, die lijn die jij noemt is niet geelectrificeerd, dan moet je dus alweer een diesellocomotief hebben, want volgens mij staat er een electrische locomotief voor de Tweakers Express?
Ja, alleen een klein probleempje, die lijn die jij noemt is niet geelectrificeerd, dan moet je dus alweer een diesellocomotief hebben, want volgens mij staat er een electrische locomotief voor de Tweakers Express?
De vraag is natuurlijk of dat vast staat. Misschien willen de plaatselijke stoomtreinmaatschappijen wel meewerken, zodat de Express 'onder stoom' naar Keulen kan.
Ik had het over bij de Express komen, niet over de route die de Express moet kiezen. :)
maar mensen die naar een opstapstation van de tweakers express toe willen, hoeven natuurlijk niet al in de tweakers express te zitten als ze onderweg zijn naar dat opstapstation ;)
Eens, ik zie voor mij geen enkele optie die zinvol is. Eindhoven/Venlo was wel te doen maar als ik eerst 2 uur naar het midden van het land moet reizen dan houd het wel op.

Sowieso als je van het zuiden naar het noorden wilt dan beginnen meestal de problemen na Eindhoven.

Helaas, misschien in 2016 dan maar weer kijken...
Ooit in Den Haag geweest? :9
kom er om de twee weken (met de trein) hoezo? :P
Laatste 3 maanden zowel doordeweeks als weekends heb ik na elke dag reizen maar liefst 6 dagen gehad waar ik binnen 15 min op tijd ben aangekomen :+

Maar nee Utrecht is wel OK, er zijn zoveel manieren om het te bereiken ook meer dan alleen de trein voor mensen uit de regio. Ook is omreizen te doen als je vanuit t zuiden komt, want je kan ook eerst richting Rotterdam gaan en dan naar utrecht als die lijn plat ligt.
Waarom wordt er aan half nederland (alles boven Utrecht / Amsterdam) geen aandacht besteed? Zwolle toevoegen in deze poll lijkt mij toch een reële optie?

Ik geef toe dat het voor de route als je vanuit Adam of den haag komt niet logisch is, maar als er veel meer animo vanuit de noordelijke richting is kan er ook de route Zwolle / Utrecht / Arnhem etc gevolgd worden.

Of dit inderdaad zo is, is maar de vraag, maar het is niet voor niets een poll omtrent animo.
Ik denk dat in de Randstad, Zuid- en Oost-Nederland bij elkaar een heel stuk meer mensen wonen dan in het noorden van het land, wat het gewoon logisch maakt dat daar dan ook de opstap-stations liggen. Plus dat Noord-Nederland, op zijn zachtst gezegd, nogal uit de route richting Keulen ligt....

Dan zou je al 2 losse treinen moeten laten rijden, wat me kostentechnisch weer niet haalbaar lijkt.

Daarnaast wordt er volgens mij rond station Zwolle in augustus (vakantieperiode!) toch ook fors aan het spoor gewerkt geloof ik? Zou dus ook al een belemmering worden.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 19 februari 2015 12:48]

Omdat we dan te ver moeten omrijden richting Keulen. Het probleem met Noord-Nederland hadden we vorig jaar ook. Dat is toen creatief opgelost door de community. Wat wil wel wil doen is kijken of we een bus kunnen huren die een route van het noorden naar Utrecht of Arnhem gaat rijden en zo mensen kan oppikken.
Wat zijn de kosten hiervoor? of wat waren de kosten vorig jaar?
Vorig jaar 75 euro in de Early Bird-voorverkoop, 99 euro reguliere prijs. Beiden inclusief toegang tot Gamescom zelf, plus een goodiebag.
vorig jaar in begin 75 euro en later 99 euro (meende ik)
Nope, ik zal niet meegaan. Ik game niet en ik ben niet geinteresseerd in games. Maarreh, een Tweakers Express naar de CeBIT lijkt me wel interessant, meer dan die cebitbus die ik hierboven ontdekte.
En dan Den Haag -> Utrecht -> Amersfoort -> Deventer -> Hengelo -> Cebit. Dat wil op zich nog wel en na Amersfoort zijn er relatief meer slots.
Den Haag -> Amsterdam Zuid -> Almere -> Lelystad -> Zwolle en dan verder komt voor mij beter uit :P
En dan moet je nog steeds via Deventer, Hengelo en ben je dus drie kwartier aan het omrijden.

En daarbij, no way dat je die route ooit een slot op krijgt ;).
De rit zelf schijnt al een hoop waard te zijn, heb ik vernomen ;)
Is het trouwens geen idee voor de belgen / noorderlingen om nog 2 treinen in te zetten? 1 vanuit het noorden en 1 vanuit Belgie die naar Utrecht CS (oid) rijden en dat je daar dan overstapt? Of in plaats van treinen bijvoorbeeld tourbussen oid? Dat zal voor de meeste mensen schelen en dan kan de Tweakers Express gewoon de snelste route nemen.

Daar betalen die mensen dan wel extra voor natuurlijk maar daarom lijkt het mij ook optioneel. Ik weet verder niet hoeveel extra dit kost hoor, ik gooi alleen maar een balletje op.

Zelf op Utrecht CS gestemd aangezien dat het meest centraal ligt. Ook al ga ik niet mee (heb al kaarten voor de persdag bemachtigd)
Nee, absoluut niet. We hebben strakke 'slots' waarop we mogen rijden op baanvakken. Stel dat trein 1 vertraagd is, dan trekken we trein 2 mee naar beneden. Want alle NS verkeer heeft voorrang op ons. We rijden een route met een trein. :)
Naja dan zouden (tour)bussen een uitkomst kunnen zijn toch?
Dat is inderdaad een oplossing waar we naar kijken. :)
Zelf op Utrecht CS gestemd aangezien dat het meest centraal ligt. Ook al ga ik niet mee (heb al kaarten voor de persdag bemachtigd)
Stem dan niet... Toch? als iedereen stemt omdat ze niet mee gaan word het ook een rommeltje
Hehe, denk dat ze daar in Keulen niet op zitten te wachten. Het is maar een klein station met al heel veel lokaal verkeer.

Trein kan niet echt veel langer worden gemaakt, zou hij niet meer passen. Verbaasde mij achteraf dat het allemaal toch vrij soepel liep.

Mijn eigen wens:

Zachter toilet papier! 4 toiletten per wagon is zeer luxe (eens wist de NS hoe het moest) maar AUW!
Waarom Breda niet meepakken ?
Is een vrij groot knooppunt (aan het worden)

En ja, ik woon in Breda :)
Omdat je van Breda OF via Den Bosch OF via Tilburg/Eindhoven moet als je richting Duitsland wil, en beide stations zijn vanwege grote werkzaamheden niet (of iig nauwelijks) bereikbaar? Dus niet praktisch :)
Dat begrijp ik wel,
Maar als er Roosendaal wordt aangedaan,
(Via Noorderlijker)

Lijkt mij, dat je via Breda kan komen.
(Van Breda weer naar Roosendaal)
Ze kunnen natuurlijk de reis altijd zo plannen dat elk Nederlands station aangedaan wordt. Duurt het alleen wel een poosje.

Vergeet niet de de Tweaker Express geen Express is, het moest voor alles wachten en stond regelmatig stil. Een sprinter was sneller geweest. Gewone NS personen treinen gaan voor.

Al met al was het nu al vier uur heen en vier uur terug en geloof me dat is een hele zit. Nog meer omreizen lijkt me niet haalbaar, je moet tenslotte ook nog een hele dag op een beurs rondlopen.
Gewone NS personen treinen gaan voor.
Klopt. De reguliere dienstregeling heeft (vrijwel) altijd voorrang op charter- en goederentreinen.

En dat lijkt me ook logisch, gezien het grotere belang (maatschappelijk, economisch) dat daarmee gepaard gaat :)

Het gaat dan ook om de ervaring van het hele gebeuren lijkt me :)

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 19 februari 2015 13:50]

Was een hele leuke ervaring maar waren ook momentjes van "zijn we er nou nog niet". Nederland is in een boemel treintje toch opeens best een groot land }:O
Dat zou kunnen inderdaad, maar erg logisch is het niet, om twee stations die zo dicht bij elkaar liggen beiden aan te doen.

Aangezien Roosendaal op de directe reguliere lijn tussen Brussel/Antwerpen en Rotterdam ligt lijkt me dat de meest voor de hand liggende keuze in dit geval. Breda kan je vanuit Belgie alleen via de HSL bereiken, dat lijkt me niet praktisch (is de locomotief er wel geschikt voor bijv, en ruimte op de HSL krijgen lijkt me aanzienlijk duurder dan op de reguliere lijn).
Eindhoven deze keer niet mogelijk vanwege het werk aan het spoor?
Dat is correct. Net in dat weekend zijn ze bezig en kunnen we er niet langs.
Er staat dus al een datum/weekend geplant wanneer het plaats gaat vinden?
Lijkt me wel he, de GamesCom-beurs (waar de trein naartoe gaat) wordt immers niet pas een week van tevoren geplanned, dat is al vele maanden (zoniet langer) vantevoren bekend ;)
Klopt, misschien handig dat de datum (zaterdag 8 of zondag 9 augustus) in het artikel wordt vermeldt.
8 augustus inderdaad. :)
Hoe duur is het om heen en terug te gaan met de Tweakers trein?
Zal pas bekend zijn als de definitieve route bekend is lijkt me. Als indicatie: vorig jaar was een kaartje in de voorverkoop 75 euro, daarna 99 euro. Kreeg je er ook een toegangskaart voor de beurs zelf bij + een goodie-bag.
Oke, bedankt wat zat er in die goodie-bag dan?
Allerlei leuke hebbedingetjes, van stressbal en t-shirt tot aan een powerbankje, 16GB USB3 stick, kabeltjes etc.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee