Tweakers bouwen in 48 uur arcadekast met Tweak Battle

Een groep tweakers heeft maandag en dinsdag een arcadekast in elkaar gezet op het hoofdkantoor van Tweakers in Amsterdam. De kast heeft als thema Tweak Battle, de platformshooter die Tweakers op 1 april 2014 uitbracht.

Eind november werd er een oproep op Gathering of Tweakers geplaatst om te helpen bij het maken van een arcadekast. Doel was om een kast te bouwen voor de nieuwe huiskamer van Tweakers, bij het hoofdkantoor in Amsterdam. De arcadekast moest Tweak Battle gaan draaien, het spel dat Tweakers 1 april 2014 uitbracht en waarbij spelers het tegen elkaar kunnen opnemen als Tweaker-medewerker met Nerf-guns.

Van de groep mensen die zich hadden aangemeld, ging een kleine selectie aan de slag met het voorwerk. Zo ging Bladeslayer aan de slag met het maken van de freesmallen en werden de knoppen voor de sticks gegraveerd. DarthSjaak zorgde voor de planning en het ontwerp. Maandag gingen Bladeslayer, Oscar the Grouch, DarthSjaak, Zeef en hidjedewitje op het hoofdkantoor aan de slag om de onderdelen in elkaar te zetten.

Onder andere werden de knoppen van de controller geplaatst, werd een pc'tje met een ssd in elkaar geschroefd en werd een lcd-monitor van Dell in de kast gehangen. De keuze voor een lcd leidde overigens tot verhitte discussies met crt-aanhangers. Dinsdagmorgen werden nog de nodige pc-problemen verholpen en na het aanbrengen van het artwork en het plexiglas kon dinsdagmiddag nog voor 18.00 uur de kast in werking gesteld worden.

De finishing touch betrof de led-verlichting aan de onderkant. Na het naar boven rollen en het plaatsen van de kast in de huiskamer, was het Tweakers-HQ een pronkstuk rijker.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-01-2015 • 13:37

161 Linkedin

Reacties (161)

Wijzig sortering
Leuk, maar ik zie niet in waarom dit zo bijzonder is, als je alles al netjes bij elkaar hebt dan is 48 uur zelfs nogal erg lang..
De losse onderdelen hadden we bij elkaar. En de side-art en joystick knoppen. Maar dat was dan ook alles. Alles moest gezaagd worden, gemonteerd worden en er moest het nodige soldeerwerk worden gedaan. En vergis je niet dat tussen 19 uur en 07 uur de tent op slot zat. Dat waren dus geen werkbare uren.
En ook nog een pc in elkaar zetten, software installeren en de werkruimte weer (redelijk) schoon achterlaten aan het eind van de dag.
Idd. Maar een ieder die het beter kan is van harte welkom om dat te laten zien. :)
Mooi geworden hoor, maar die lcd snap ik toch ook niet helemaal...
Wat is er zo vreemd aan de keuze van een lcd ipv een verouderde crt? Is dat puur vanwege de nostalgie of zijn er nog andere redenen?

vind het verder een top idee, en krijg er pikant zelf zin in om het zelf ook te gaan proberen (mis helaas de tijd en de mogendheid om het zelf te doen :P)
Er zijn bepaalde games die gebruiken van de physieke aspecten van crt.
CRT heeft ook nooit de lag die LCD heeft. Daarnaast is LCD te scherp wat bepaalde games teniet doet. Wat ook nog meespeelt is dat de CRT's toendertijd 4:3 waren dus je krijg ook nog met stretching en dergelijke te maken.,

Dit is dus allemaal bekeken vanuit een purist.
de eerste die display-lag in een sidescroller als oorzaak van zijn onkunde aanduidt moet ik nog tegenkomen
Plus dat dit helemaal niet zo'n groot probleem is aangezien de invoer hier een PC betreft.( vermoedelijk met een digitale verbinding aangesloten DVI/HDMI ? )

De enige echte reden om voor een CRT display te kiezen is voor het spelen van lightgun games. Maar ook hier geld. Het gaat hier om een PC. En er zijn diverse lightgun alternatieven voor de PC verkrijgbaar die wel op LCD/LED werken.

Scan line effecten zou je eventueel nog kunnen emuleren met directx output filters.

Alleen in het scenario dat er gebruik gemaakt zou worden van echte arcade hardware zou het gebruik van een CRT echt nodig zijn. Deze kan zeer waarschijnlijk namelijk alleen overweg met "echte" lightguns die niet zullen werken op een LCD/LED.
Opzich ziet dat er wel apart hoor, een oude game op een mooie scherm. Buiten dat zijn de meeste games gepoort naar Windows of iets dergelijk.
Apart ? Vreemd en niet om aan te zien bedoel je dan zeker....
Buiten dat zijn er bar weinig arcade games gepoort, als ze al gepoort werden dan was t in "the old days" en toen waren de hardware specs voor de consoles en thuisgebruikers stukken minder dan die van de arcade machines. Dat keerpunt lag pas ergens toen ze de atari jaguar en later de neo-geo , dreamcast (sega naomi) en xbox (outrun2) gingen gebruiken in de arcades. Pas toen kreeg je arcade quality @home. Het draaien van roms op een emulator zoals mame is natuurlijk geen poort...
Oude klassiekers spelen echt t beste op een oude cga crt... Sommige zijn overigens ega... En met een goede emu en niet al te scherpe vga kom je ook een eind. Een oud photoplay vga'tje is daarvoor ideaal....
Alleen betreft het hier een modern spel met retro look. Het spel is nooit ontworpen met de eigenschappen van CRT en bij deze kan een LCD dan ook geen afbreuk doen aan het spel.
Anoniem: 233039
@it01 januari 2015 19:26
Yep, en het belangrijkste ....... (15K) CRT betekent heerlijke dikke scanlines! :) The real deal, niet geëmuleerd. Als retrogamer is dat voor mij toch het optimum.
De meeste emulators van arcade games hebben hier gewoon extra opties voor in zitten hoor..
Een lcd schaalt niet juist vanwege t vaste aantal beeldpunten.
Een crt heeft de punten in honingraad structuur. Dan is alles gelijk direct een stuk minder blokkerig en hoef je niet met antialiasing truken aan de gang om t origineel te benaderen wat niet lukt overigens. Pac man is dan gewoon rond en niet zoals bij een lcd van lego gemaakt...
Precies, dat is het. Ik zie wel eens screenshots van oude games die ik vroeger op mijn Amiga speelde. Die zien er dan opeens niet uit, terwijl het beeld vroeger gewoon mooi was. Dat komt gewoon door de 'zachte' pixels van CRT.

Iets compleet anders dat me opvalt aan de foto van de kast: is die niet veel te laag? Vooral het scherm dan, bij mij zou dat ongeveer een meter onder oogniveau zitten en dan staat het ook nog bijna verticaal. Ik zou helemaal gebukt moeten gaan staan om te spelen.
Dat was mijn eerste reactie, de kast is te laag.
Ik heb zelf een KI-2 arcade kast staan en die is stukken hoger.
Een foto is lastig te beoordelen, vooral omdat er iemand van ruim 2 meter op staat. Een killer instinct kast is maar 7 cm hoger dan deze kast.
Er staan twee standaard formaat afvalbakken naast, dus het is redelijk te schatten. Zelfs voor een gemiddeld persoon lijkt het mij te laag. Ik vraag me af of hij in hoogte verstelbaar is (kan eventueel nog achteraf gedaan worden).

[Reactie gewijzigd door Bonez0r op 2 januari 2015 14:58]

zeker !
Hier een zeer innovatief product , en ergonomisch ook heel verantwoord :

https://www.dekadrive.nl/...rtikelen/10040_medium.jpg

:X O-) :X
He, die gebruik ik ook altijd...
LCD is ook verouderd, dus als je met adjectieven gaat gooien moet je het goed doen ;)
LCD is goedkoper en eenvoudiger om te vervangen, weegt minder, verbruikt minder stroom, kun je meerdere digitale apparaten op aansluiten "vindt jij maar een CRT met HDMi+hdcp"
En de resolutie is hoger (handig als je wat nieuwe games wilt spelen)
Resolutie is eigenlijk nooit hoger geweest; in '99 had ik al een crt met 1600x1200 en er waren genoeg crt's met een nog hogere resolutie.
Originele arcade crt's zijn meestal 15Khz, daardoor is de verticale resolutie beperkt tot 250 a 300 lijnen.

Je hebt helemaal gelijk want nieuwe crt's hebben inderdaad een veel hogere resolutie, maar dat is niet waar de puristen het over hebben.
Eigenlijk 500 a 600 lijnen, maar ze worden telkens over elkaar heen gerenderd (in phase verschoven) om de anders belabberde refresh van 25 a 30Hz te verhogen naar 50 a 60hz ;)

Klein detail, maar als we dan toch als puristen bezig zijn :P

Edit:

Even een hele grove back of the envelop berekening, maar bij 0.22mm dot pitch (horizontaal) en 35cm scherm (weer horizontaal), heb je tenminste 35/0.022 = 1590 x 3 = 4770 pixels horizontaal nodig.

Dot pitch is de afstand tussen 2 elementen van de zelfde kleur, dus x 3 omdat je altijd 3 kleuren hebt. Zie b.v. https://en.wikipedia.org/...:CRT_mask_types_en-de.svg

Ik denk echter dat je nog een veelvoud van deze resolutie nodig hebt om het -echt- natuurgetrouw te doen, omdat die sub pixels ook gedeeltelijk konden oplichten dacht ik. Als je sub-pixels (fosfor elements) gedeeltelijk wil laten oplichten, zeg slechts 50% dan heb je dus een grove 10k pixels nodig voor schermen van ~14 a 15".

Dat is voorlopig nog even te veel, maar de huidige hi-dpi (retina etc) komt er wel al in de buurt.

[Reactie gewijzigd door flowerp op 1 januari 2015 17:06]

Dacht niet over elkaar heen gerenderd maar om en om... Odd/even
Inderdaad is er een bepaalde / beperkte snelheid voor de opbouw van lijnen. Interlacen was de oplossing. Dat zie je nog terug als je oude video's op een progressive lcd kijkt :
1/50 (pal) of 1/60 (ntsc) sec verschuiving tussen de oneven en even lijnen : Luxaflex effect .....

De commodore amiga had ook nog een interlaced modus om de max van 600 lijnen te halen.
Gek van t geknipper werd je dan.. Dat kon je dan weer proberen te verhelpen met een flicker fixer haha.... T blijft tobben haha

[Reactie gewijzigd door hatex op 2 januari 2015 11:58]

Dat is appelen met peren vergelijken natuurlijk. Als je geen breedbeeld monteert maar wel een zo nieuw mogelijke 5:4 of 4:3 monitor, heeft een LCD een resolutie van 1280x1024 en een CRT tot 1600x1200. Er zijn geen LCD's met een originele arcaderesolutie op de markt, al zijn er wel die dat kunnen interpoleren.
Er is ook niet zoiets als 1 originele arcade resolutie...
Je blijft dus schalen en dat doen LCD's niet
Tja dat zal hier niet van toepassing zijn ;)
Tuurlijk is LCD nieuwer en beter in veel aspecten, maar als je een arcadekast bouwt (ouderwets spul zeg maar) dan is voor mij vooral een gekromd scherm van een crt een deel daarvan :)
Precies. Een arcadekast is ook dedicatet voor 1 spel. Dit is eigenlijk gewoon een pc met een kast er omheen.
sony had ze in hun trinitron serie. je vind ze nog wel eens op ebay. 1080i met hdmi en hdcp. ;)

https://docs.sony.com/release/specs/KV32HS420_mksp.pdf

[Reactie gewijzigd door flippy op 1 januari 2015 15:34]

en in welke mycom koop je die dan?
ze zijn al lang niet meer nieuw te koop, behalve in china nog. daar staan nog een paar fabrieken die crt's maken. maar dat zou een beetje tweaker niet tegenhouden om 2e hands er eentje op de kop te tikken. zoizo heb je aan een nieuwe niks want je moet de garantie toch direct om zeep helpen als je hem in een kast moet meubelen. ;)
Nee hoor, een lcd kun je makkelijk monteren zonder de garantie te verliezen
ik doelde ook op CRT. ;)
Ja, dat is inderdaad lastiger :P
Anoniem: 233039
@flippy1 januari 2015 19:30
Of gebruik een CRT TV, zat te krijgen op MP, voor een habbekrats. D-sub > RGB Scart verloopkabeltje, CRT Emudrivers, goedkoop Radeon HD videokaartje en je bent klaar.
Effe opletten als je een origineel of een board gebruikt die voor een arcade monitor is gemaakt : Die functioneren op signalen tegen de vijf volt ... Een tv ergens rond de 1.2 .... Niet alle tvs houden dat uit of kunnen daar mee omgaan als je daar niets aan doet..
En o.a. ook Philips en Thomson hebben nog breedbeeld crt bakken geproduceerd. Inmiddels zijn die dingen onbetaalbaar omdat ze a. niet meer gemaakt worden b. het destijds volledig nieuwe techniek was en superduur toen al. SD kwaliteit is overigens op een crt 100% scherper dan op een lcd.

Welke fabrieken in China maken nog hd crt's? :)
HDCP, niet schelden he, wie wilt er nou HDCP? }>
Prachtig scherm zit erin mooie dell... 100 x beter dan zo een kut crt.
Nouja, dat is natuurlijk wel veel beter, maar het gaat inderdaad een beetje nostalgie van een bol scherm en de algehele uitstraling ;)
Vind juist de combi heel erg mooi en eigenlijk veel sterker zo, modern maar wel een mooie kast en knoppen etc... maar das persoonlijk natuurlijk.
"Toevallig" om 13:37 gepost?
Ik ben verward. Waarom 13:37.
Is dat vanwege poort 1337 (TCP)?
Leet (or "1337"), also known as eleet or leetspeak, is an alternative alphabet for the English language that is used primarily on the Internet. It uses various combinations of ASCII characters to replace Latinate letters.
Er zijn wel meer artikelen die op dat uur gepubliceerd worden. De post staat uiteraard al langer klaar maar dan word gezet dat deze pas om 13:37 aan het publiek gegeven mag worden.
Voor de mensen die hun CRT herkenning skills willen testen zijn hier 3 plaatjes.

plaatje #1
plaatje #2
plaatje #3
Als het een arcade CRT is van 15KHz dan ws plaatje 2 met de moiré erin.
Als het een high-end CRT PC monitor is dan kan het elk plaatje zijn.
Ik wacht nog even met het antwoord, want dan heeft Cybrax nog een kans :)

[Reactie gewijzigd door DarthSjaak op 2 januari 2015 15:23]

Nu zou je natuurlijk iets kunnen aanmerken op de kwaliteit van de foto's... :P
Maar ik gok ook twee...
Bij 1 en 3 mis ik iets van glans van het glas van een crt.
En blauw en rood staan niet goed uitgelijnd op de crt. ( nummer 2)... (zie randjes tekst) en midway logo)

[Reactie gewijzigd door hatex op 2 januari 2015 16:49]

En ? Welke is t ?
#1 is mame met scanlines op een LCD
#2 is mame met scanlines, pincushion, curvature, bloom en convergence errors op dezelfde LCD
#3 is een moderne CRT
Dus geen van allen is een arcade monitor.
De 3e is een CRT monitor, maar geen 15KHz
Heel vet, maar wel jammer van het scherm, zou liever een oude erin hebben gezien.
Anoniem: 474132
@ggiinnoo1 januari 2015 13:46
Ja, een oude CRT inclusief convexe beeldvervorming, puur voor de nostalgie :)
Doet me denken aan mensen die buizen versterkers "beter" vinden. Het is niet beter..(denken ze vaak van wel) maar het is puur nostalgie. :)
Als je ooit een romantisch avondje hebt met een meisje: Gebruik een kaars, en niet een led lamp als verlichting. Natuurlijk is een led lamp technisch gezien veel beter, maar juist door de nostalgie van die kaars heb je meer kans op een 'happy end'.

Emotie!

Buizenversterkers? Ik heb een FatMan iTube: Perfect. Ik heb zelfs een platenspeler (http://www.hifi.nl/gfx/Dual_701a_7.jpg) en een bandrecorder (zoiets http://www.dpaudio.nl/att...chnics_RS-1700-Zilver.jpg).
Ik had een Audi A8 en heb nu een Fiat 500 (en ik rij liever in de Fiat...).

Zoals voltaire het wel eens schreef: "Perfect is the enemy of good"

=Edit=
Over emotie gesproken: Mooie kast, leuk zo'n Arcade apparaat.
Natuurlijk heb je puristen die een CRT willen zien, maar die kunnen beter een tweedehands kast scoren. Jullie bouwen nu iets, de emotie zit in de bouw, in het Tweaken. Een nieuwe oude kast was niet het doel, maar de lol om ziets in elkaar te zetten. Top gedaan!

[Reactie gewijzigd door supertheiz op 1 januari 2015 21:15]

Amen en Knok out... u win...... _/-\o_ 8-)

Edit: een bevriend stelletje heeft een aantap Quad's staan en ondanks dat ik weet hoe ze klinken ben ik keer op keer aangenaam verrast naar het warme geluid wat die produceren.
Een LP klinkt super, en cd was veel beter (volgens velen) inmiddels zoveel jaar later is er nog niets wat het geluid van een goede LP op een goed systeem kan evenaren.
Natuurlijk je hebt bij de moderne techieken veel verbeteringen op vele vlakken maar het pure nostalgische gevoel dat mis je zeer vaak... (weet niet hoe ik het anders uit moet drukken, je moet het meegemaakt/meemaken om het te kennen)

[Reactie gewijzigd door Ad de Jong op 1 januari 2015 21:42]

We zijn als mensen vrij bijzonder soms:
Als je vraagt naar een land waarbij de term auto genoemd moet worden, zullen velen Cuba noemen. Daar rijden nog veel oude (Amerikaanse) auto's rond.
CD's blijken vervangbaar door streaming: Vrijwel dezelfde kwaliteit en veel makkelijker. Het verschil tussen een CD en een MP3 is zo veel kleiner als tussen warm geluid uit een buizenversterer en 'perfect' geluid uit een chip.

Maar geluid is heel belangrijk en gaat dieper als wat je je kan beseffen:
Er zijn demente mensen die niet meer kunnen praten, de herinnering van spraak is verdwenen. Maar via muziek therapie, bijvoorbeeld het spelen van een kinderliedje uit de tijd van deze persoon, kunnen deze mensen weer heel even wat spraak terugkrijgen.
De kraakjes van een LP kunnen ook deze herinneringen oproepen. Door de kraakjes kan je zelfs geuren ruiken uit je jeugd, welke helemaal niet aanwezig zijn in de ruimte waar je bent.
Als je ooit een romantisch avondje hebt met een meisje: Gebruik een kaars, en niet een led lamp als verlichting. Natuurlijk is een led lamp technisch gezien veel beter, maar juist door de nostalgie van die kaars heb je meer kans op een 'happy end'.
Laten we er "Gebruik datgene wat je zo goed mogelijk in staat stelt je beoogde doel te bereiken" van maken. Dat is namelijk áltijd handig.
Precies, als je maar 48 uur hebt, dan ga je voor de meest praktische oplossing
Daar heeft Mame tegenwoordig HLSL shaders voor
Die worden steeds beter ja, maar nog steeds -net niet-.

Ik hoop dat met hi-dpi schermen er eindelijk eens een echt natuur getrouwe simulatie komt van de fosfor elementen die een CRT had destijds. Om het -echt- goed te doen zou je eigenlijk de inslag van de electronen op een element moeten simuleren, met het oplichten van de directe hits en met een kleine radius om de hit heen.

Dat wordt nu nog niet zo gedaan, hoewel er wel shaders zijn die idd heel erg ver gaan al.
Inderdaad net niet.

Misschien wel aardig om daar een keer een "pepsi proef" mee te doen. Ben benieuwd hoeveel puristen de verkeerde cola kiezen... ;)
Ja, leuk, maar lastig. Want de "echte" kan alleen op een echte CRT en die haal je er zo op het oog al uit zonder beeld te zien.

Video ervan kan misschien, maar blijft lastig.
Daar heb je gelijk in , ik zie bar weinig gangbare tft'jes met separate r.g.b.hs.vs. Ingangen op 15k (ttl niveau ?)

Er zijn overigens wel aantal vga kaarten die 15k aan kunnen en zo op oude crt kunnen ... Dan is een emu goed te doen .. Mits je een goede vertaling hebt van je inputs
.... .. Ultracade..
1000 euro dat ik pepsi and coca cola er uit haal
Hehehehe...

Je kunt scanlines trouwens ook hardwarematig toevoegen met een scanline generator. hiermee heb je een minder CPU-krachtige PC nodig voor de emulatie

plaatje3
plaatje4 (Ja ik weet dat een DK monitor eigenlijk vertikaal is geplaatst :) )

[Reactie gewijzigd door EMDB op 1 januari 2015 22:57]

Niemand die de gok durft te wagen?
dit is juist super, oude stijl kast met nieuwe technologie.
Dit ziet er echt amazing uit zeg, puik werk! Dat ze voor een lcd kozen ten opzichte van een crt snap ik. Voor zover ik weet is het grootste voordeel van een CRT bij shooting games, maar wat de reden daarachter is weet ik echter niet.


Mag ik vragen hoe ze het voor elkaar krijgen om die joysticks te gebruiken met die knoppen? Wat voor mechanisch apparaat zit er onder die knoppen (in de kast zelf?).
Of zelf een oud toetsenboord hacken/solderen ;-)
Kan wel, maar ideaal is het niet. In het arcade bouw wereldje is iedereen het daar wel over eens. Mede omdat er goedkope en goed werkende oplossingen voor zijn.

En toch zie je nog wel eens mensen voorbij komen die het toch doen... 8)7
euhhhh...... ik dus hahahaha was wel zwaar mislukt maar heb een poging gedaan :-)
Als je poging op USB was , probeer m eens via PS2 O-)
Het keyboard is dood :-) Solderen is niet mijn sterkste skill maar dacht toen: "moet lukken" NOT
Wel goede soldeer oefening ;)
De guns werken alleen met crt, probeer je oude Nintendo maar eens met duckhunt op een LCD. .... Not working...
Tegenwoordig moet dat met Wii / move achtige oplossingen wat t niet haalt ...

De joysticks en knoppen kan je via een interface board zetten en via USB of ps2 koppelen aan je PC ... Google maar op jamma convertor of interface ofzo. Handige harries slopen wel eens een oud keyboard en solderen daar de knoppen aan. Het probleem is echter dat je moet zorgen dat de PC alle info binnenkrijgt. Twee posities (bijv linksboven) en acht knoppen maal twee spelers plus nog wat coin , 1 en 2 player knoppen is al snel 16 inputs die je tegelijk moet kunnen registreren. Veel mame boardjes en jamma interfaces gebruiken een keyboard benadering en die halen dat niet... Oftewel als Ken net shunli wil neerhalen Sta jij effe Te wachten tot je knopje wel werkt.... No input...

Ga je toch voor een keyboard oplossing dan zijn er lijstjes te vinden met keyboards die NRKO zijn (True N-key-Rollover (NKRO) means that all keys can be held down and register correctly) mits je ze op PS2 aansluit... USB keyboards en aanverwante oplossingen komen veelal niet verder dan 5 a 6 knoppen tegelijk....
Er zijn wel USB oplossingen die dat omzeilen, mijn voorkeur tot nu toe is PS2...

[Reactie gewijzigd door hatex op 2 januari 2015 12:19]

Wat mij aan deze kast gigantisch stoort is dat ze te klein is.
Ik heb zelf een oude kast gesloopt en er een MAME cabinet van gemaakt maar ik merkte al sel dat die grote kasten uit mijn kindertijd voor mij veel te klein waren als volwassen man.
Je slaat met je hoofd tegen de bovenkant en krijgt pijn in je schouders tijdens het spelen.
Jammer. Misschien alles iets groter maken zodat ook volwassenen kunnen spelen en toch de proporties nog kloppen?
Hoe hoog denk je dat deze kast is?
De kast is 1,80m hoog. Zoals Darthsjaak in het topic vermeld: TweakBattle Arcadekast, in 48 uur

Er staan vrij grote mensen (ik ben met werkschoenen ook al 2 meter lang, en Hidde komt daar nog eens boven uit ;) ) waardoor het plaatje een vertekend beeld geeft.
Ik ben 1,93 en kan er gewoon op spelen. Sterker nog, dat heb ik al gedaan. :+
Maak van het bouwen van een arcadekast een special zodat geïntereerde Tweakers een vergelijkbare arcadekast kunnen bouwen. Met stap-voor-stap instructies, praktische tips, etc.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 1 januari 2015 14:18]

Er is al ontzettend veel info te vinden, oa een groot topic op got. om dan nog een handleiding te maken is wat overdone.
Mame arcadekast bouwen
http://www.koenigs.dk/mame/eng/index.htm
http://forum.arcadecontrols.com/
Check eens op diverse websites ernaar. Ik heb denk ik zelf minimaal 50 verschillende PDF's waarin in tot detail alles wordt beschreven. Ik moet eerlijk zijn alleen het houtwerk en de afwerking is tricky want elke tweaker die ooit een PC in elkaar heeft gezet kan dit maken.

Mame kast bouwen
Mooie arcade kast !
Hebben jullie mooi gemaakt
Maar welk OS draait hier nou op ?
Want dat kon ik nou niet goed verstaan in de video
Niet te koop toevallig deze kast?

Ziet er mooi uit btw.. :)
We kunnen er nog wel eentje maken :)
Het kan zijn dat ik er overheen heb gelezen, maar hoeveel zijn jullie kwijt kwa kosten aan de hele bouw van de kast EXCLUSIEF pc? ben ik wel benieuwd naar.
Dat geeft een heel vertekend beeld, omdat het alleen de inkoop van materiaal is. Daarbij komen nog de kosten van het arsenaal aan gereedschap dat je gebruikt en niet geheel onbelangrijk: de factor arbeid.

Dus als ik zou zeggen: "rond de 800 euro aan materiaal", dan ga je het voor datzelfde bedrag maar zonder de apparatuur die wij tot onze beschikking hadden het absoluut niet redden. Dus verkijk je niet op die materiaalkosten alleen.

[Reactie gewijzigd door zeef op 2 januari 2015 10:37]

Ter info

Ik betaalde 10 jaar geleden voor een kompleet:
Chinees plastic kabinet 300 euro af fabriek (Chinese 21" cga monitor)
Een doorsnee iltaliaans kabinet (marpro) vanaf 700 af fabriek vanaf 100 stuks (19" hantarex monitor)
Een high end italiaans kabinet 1200 af fabriek. 21" hantarex
(voor degeen die t niet weten : Hantarex is profi kwaliteit)

En dan nog je game system...

Varieert nogal dus ...

[Reactie gewijzigd door hatex op 2 januari 2015 14:11]

Ik zie tegenworodig prijzen vanaf 1200 euro voor chinese import (60 in 1) en voor een beetje custom kast betaal je al snel rond 2500 euro.
Dan vermoed ik dat je niet zelf importeerd en direct af fabriek koopt...
Nee, ik ging er ook al vanuit dat de mensen die de chinese kasten voor 1200 euro verkopen er zelf ook nog winst op maken.

Voor welke prijs koop jij ze nu in?
Niet....

Ik had geen zin meer om te vechten tegen de illegalekasten en boardjes ....
Nu verkoopt zelfs mediamarkt kasten met die boardjes waar ik grote vraagtekens bij zet en de exploitanten zetten ze schaamteloos neer....

Een quote uit een email van mediamarkt : De exploitatievergunning voor gratis gebruik van het artikel zit inbegrepen in de aankoopprijs.

De wet zegt over een exploitatievergunning : Om in aanmerking te komen voor een exploitatievergunning, moet de exploitant aan een aantal eisen voldoen: Een exploitant en de personen belast met de dagelijkse leiding van een onderneming moeten integer zijn; Een exploitant moet beschikken over een werkplaats of een contract hebben met een bedrijf dat onderhoud- en reparatiewerkzaamheden verricht. De Kansspelautoriteit geeft de exploitatievergunning af voor een termijn van 10 jaar. Gedurende die termijn wordt de integriteit van de exploitant en de personen belast met de dagelijkse leiding getoetst.

Zo zie je wat voor een onzin bijv. mediamarkt verkoopt aan hun clienten....
De overheid daarbij stelt wel allerlei eisen en vraagt torenhoge bedragen ,
maar daar staat wat betreft handhaving / bescherming van de exploitant/fabricant/importeur niets tegenover....
Ik ben ooit als diehard classic gamer begonnen met het exploiteren/maken/importeren/ontwikkelen van een in mijn ogen geweldige (beste) multigame arcade ooit (ultracade) maar ben uiteindelijk met het vechten tegen de bierkaai gestopt...

De exploitanten zijn lui, hebben weing kennis meer van gaming hardware zelf, en concentreren zich al jaren enkel op de kansspelen.... De overheid doet niets om gebruik van illegale boards in de arcade business tegen te gaan, ... ontwikkelaars gaan daarom ook hun prioriteiten verleggen.... ( ik heb overigens niets tegen een thuis hobbyfreak die zelf een kast maakt , ook het tweakers team heeft iets moois neergezet !)
top gedaan! mooi juist oude stijl nieuwe techniek!
Precies, als ik voor het scherm voor het gemak 125 euro reken, dan kom je rond de 900 euro uit.

Maar daar krijg je dan bijv. een blok aluminium voor en geen gegraveerde balltop. En de groef in het mdf voor de t-molding moet je er dan met een keukenmesje in krabben.

[Reactie gewijzigd door DarthSjaak op 2 januari 2015 10:44]

Dat zou wel tof zijn! :)

Wat zal zoiets gaan kosten denk je en staat er alleen MAME op?

Ken je trouwens TinyArcade uit de UK al, deze bouwt ook mooie arcade kasten..

[Reactie gewijzigd door FerOne op 1 januari 2015 23:21]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee