Door Maite de Jong

Manager Product

Development-round-up - Iteratie #73

25-08-2015 • 12:35

56 Linkedin

Dinsdag releasen we iteratie #73, waarin het developmentteam 44 tickets heeft kunnen wegwerken. De focus lag in deze iteratie op het verbeteren van de mogelijkheden om producten in de Pricewatch te vergelijken.

Vergelijken in de Pricewatch

Een van de belangrijkste functies van de Pricewatch is de mogelijkheid om producten te vergelijken, voldoende aanleiding dus om doorlopend na te denken hoe we deze ervaring kunnen verbeteren.

In deze iteratie releasen we een verbeterd vergelijkoverzicht. Het doel van deze pagina is gebruikers zoveel mogelijk overzicht te bieden bij het vergelijken van producten en hen zo te helpen bij het maken van een keuze. Enerzijds hebben we deze pagina wat styling betreft gelijkgetrokken met de laatste aanpassingen in het specificatietabblad bij producten die we hebben gereleased in Iteratie #71. Anderzijds hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Zo houden we vanaf nu rekening met de breedte van je beeldscherm als je producten vergelijkt. Hiervoor is een fullscreen-modus geïntroduceerd, waarbij we gebruikmaken van de witruimte aan de linker- en rechterzijde van het scherm. Op die manier wordt het mogelijk om op grotere beeldschermen meer producten naast elkaar te zien. Daarnaast zetten we de productnamen en afbeeldingen boven aan de pagina vast, zodat je die kunt blijven zien, ook als je onder aan de pagina vergelijkt.

Verder krijgen abonnees toegang tot een bètatest voor een aangepaste vergelijkervaring op andere plekken op Tweakers, die we hopelijk in een van de volgende iteraties met alle gebruikers kunnen delen.

Feedback postbeoordeling op het forum

In de afgelopen iteratie hebben we een bètatest voor forumpostbeoordelingen live gezet, waarbij we gebruikers vroegen feedback te geven op de nieuwe thumbs-up-functionaliteit in het forum. In de vorige iteratie was het helaas niet gelukt om het ongedaan maken van een thumbs-up in te bouwen. Daarom hebben we de feature alleen in een beperkt aantal forums getest. Inmiddels werkt het unliken en hebben we de weergave van de postbeoordeling verbeterd. De thumbs-up is vanaf nu beschikbaar in alle techforums en de serieuze forums in General Chat.

Gemelde beveiligingsproblemen

Als onderdeel van ons 'responsible-disclosurebeleid' komen er af en toe meldingen van beveiligingsbugs binnen. In deze iteratie kwamen er twee meldingen binnen.

De eerste melder wees ons op het ontbreken van spf-records op alle domeinen die we wel hebben geregistreerd, maar in de praktijk niet voor e-mail gebruiken. Voor zulke domeinen is het dan juist handig om heel strenge spf-records in te stellen. We hebben de melder beloond met een Tweakers-polo.

De tweede melding betrof een cross-site-scripting-issue. Dit vond plaats hoewel we de gebruikersinvoer valideerden. Het ging toch mis, doordat we php's non-strict-vergelijkingen nodig hadden voor de validatie. Daardoor kon de validatie met een handig gedefinieerde invoer omzeild worden. Deze validatiemethode hebben we direct herschreven om hiertegen bestand te zijn. Aangezien we net wat nieuwe Tweakers-powerbanks hadden ontvangen, hebben we een daarvan als beloning opgestuurd.

En verder

 • Je kunt nu ook artikelen delen via WhatsApp.
 • We hebben het formulier voor het schrijven van een uitgebreide productreview compacter gemaakt. Schrijf een review om het te ervaren.
 • De responsive header is wat getemd op mobiele devices en komt nu pas vanzelf in beeld als je snel omhoog scrollt.
 • We hebben diverse fixes gedaan aan het uitvoeringenfilter op het reviewtabblad.

Reacties (56)

Wijzig sortering
Ik zou in de pricewatch graag ook een filter voor webwinkels zien, dus dat je kunt selecteren bij welke winkels je wel of niet iets wilt kopen.
Dit zou ik ook een goede toevoeging vinden. Echter moet het wel mogelijk zijn om deze winkels ergens bij de accountinstellingen te selecteren, zodat je niet elke keer weer moet selecteren welke winkels je wilt uitsluiten. :)
Toevallig zocht ik laatst ook naar deze optie! Je hebt het niet vaak nodig maar eens in de zoveel tijd wil ik wel eens iets kopen wat alleen te koop is bij voor mij bekende/vertrouwde winkels.
Ik zou in de pricewatch graag ook een filter voor webwinkels zien, dus dat je kunt selecteren bij welke winkels je wel of niet iets wilt kopen.
daar stem ik volledig mee in, er staan genoeg dozenschuivers in de pw die zo slecht zijn dat ze er van mij zelfs uitgeschopt mogen worden, maar als dat niet kan ... laat tnet dan een filtersysteem invoeren waarin je shops kunt negeren...
Zeker, nu sluit ik producten nog wel eens uit omdat ze maar bij 3 winkels te koop zijn terwijl het alternatief bij 20 winkels te koop is. Om te voorkomen dat het product bij mijn voorkeurs winkel niet te koop is.
Soms heb ik reeds een product bij winkel x in de mand liggen en zoek ik via de PW nog een goedkoop product erbij. Bijv. een kabeltje of USB stick. Dat gaat fijn via de PW maar dan heeft de winkel hem niet.
Bedankt voor het meedenken. Feature requests kun je hier kwijt Mooie Features
Een hele fijne aanvulling, de verbeteringen bij de pricewatch-vergelijking. Ik gebruik hem regelmatig, maar nu vast vaker.

Wat het mogelijk nog fijner zou maken:
- producten toevoegen in de vergelijker zelf
- suggesties voor alternatieve producten in de vergelijker
- volgorde van producten wijzigen in vergelijker, zodat ik makkelijk twee producten even kan vergelijken, nu moet ik dat in de URL aanpassen
- positieve/negatieve eigenschappen van groen/rode kleur voorzien (kan natuurlijk persoonlijk zijn), om alles snel inzichtelijk te maken

Maar hij is nu al ongelooflijk handig in gebruik, en door de vrij complete en accurate productinformatie ook reuze handig! :)
Positief / negatief lijkt mij lastig, maar misschien mogelijk om gelijke specificaties lichtgrijs te tonen o.i.d. zodat je gelijk de verschillen tussen producten ziet?
Dat gebeurt al (hetzij andersom); regels met verschillen zijn grijs gemarkeerd, anderen wit.
Netjes, dat wist ik niet!

Het is alleen zó licht grijs dat ik het nauwelijks kan onderscheiden op mijn monitor. Kan aan mijn monitor of ogen liggen...
Ik heb er maar een bugreport van gemaakt. Bij mij werd het zichtbaar door de gamma-instelling van mijn beeldscherm tot extreme waarden te verdraaien. Een andere manier waarmee ik kon zien dat de functie er toch echt is, was door een screenshot in Paint te plakken en daarin met de opvultool de witte achtergrond van de pagina rood te laten opvullen. De specs die verschilden bleven wit, dus Paint zag toch "iets" wat niet helemaal wit was. Blijkbaar kan mijn scherm het verschil tussen #FBFBFB en volledig wit niet laten zien 8)7 Het is ook wel echt een rampzalig slecht exemplaar ook hoor.
De rijen met verschillen worden momenteel al gemarkeerd door een licht grijze achtergrond aan de desbetreffende rij mee te geven. In de toekomst gaan wij kijken of wij dit verder kunnen verbeteren door b.v. de 'beste' waardes per rij te highlighten.
Wat mij reuze handig m.b.t het vergelijken van producten lijkt is om te kunnen vergelijken vanuit een wensenlijst.

Stel dat ik nu verschillende ultrabooks wil vergelijken. Laten we zeggen, de Dell XPS13 (2015) en de Asus UX305LA. Dan dien ik nu via de prijsvergelijker te zorgen dat ik door middel van de juiste filters te zetten, er voor zorg dat beide ultrabooks overblijven. Waarna ik ze kan selecteren voor een vergelijking.

Als het mogelijk was om vanuit een bestaande wensenlijst te vergelijken, hoef ik deze lastige stap namelijk niet uit te voeren. Ik stop gewoon alle ultrabooks welke ik interessant vind in een wensenlijst en kan ze vanuit daar vergelijken. Ook is het zo gemakkelijk dat de wensenlijst (en daarmee dus ook de te vergelijken producten) blijven bestaan, en ik dus op een later tijdstip de vergelijking op een gemakkelijke manier kan openen. En natuurlijk gemakkelijk producten kan verwijderen en toevoegen.

Het zou tof zijn als ik dan zoals door inquestos aangegeven andere soort producten kan toevoegen. (dit is natuurlijk al mogelijk bij een wensenlijst). Bij mijn voorbeeld over ultrabooks is het ook erg fijn om een tablet zoals de Surface 3 mee te kunnen nemen
We zijn bezig om dit mogelijk te maken, weliswaar nog niet vanuit de wenslijst maar wel via een vergelijkingslijst die altijd vanuit de header toegankelijk is. De abonnees kunnen de feature in de komende drie weken testen.
Mooie feedback, bedankt! Al je ideeën staan ook bij ons op de wenslijst om te bekijken :)
jammer dat er dan 'nog steeds' niets aan is gedaan, je zou met een paar regels javascript toch hele colommen naar links of naar rechts moeten kunnen verplaatsen...
Zou je dat kunnen laten zien in een Tampermonkey of Greasemonkey script? Ik ben daarin wel geinteresseerd
Verder krijgen abonnees toegang tot een bètatest voor een aangepaste vergelijkervaring op andere plekken op Tweakers, die we hopelijk in een van de volgende iteraties met alle gebruikers kunnen delen.
Kan ik niet goed zoeken of moet iemand hier nog even nadere toelichting over schrijven in 't ABO-forum? :)
Voor Abonnees hebben we nu toegelicht hoe je als Abonnee mee kunt testen, voor meer informatie kun je in het Aboforum kijken.
Het idee van een 'thumbs-up' is misschien wel leuk bedacht, maar heb helaas op veel websites gezien dat het niet goed werkt.

Zo kan het zijn dat een bepaalde populair persoon op een site/forum heel veel thumbs up krijgt, ookal kraampt ie de grootste onzin uit, terwijl iemand die daadwerkelijk iets nuttigs/informatiefs post (maar tegen de draad in van de 'popie jopie's ') weggemod word. Nu heb ik nog niet gekeken of je ook in de min kan staan, maar dan blijft het punt nog wat ik aangaf dat bepaalde dingen thumbs up kunnen krijgen die potentieel niet kloppen.

Aan de ene kant beviel me het wel zoals het was bij Tweakers, geen plusjes, geen minnetjes, gewoon alles en iedereen gelijk. Nu krijg je (vrees ik) een soort populariteits contest wat je op veel sites/forums ziet met een soortgelijk systeem.
Je kan niet disliken gelukkig, dus het is puur een leuke indicatie, voor de rest wordt er niks mee gedaan.
Misschien een beperking op vrienden-thumbs om dat op te lossen.

Je bedoelt dat bij een bepaalt onderwerp een klein groepje elke reactie van elkaar gaat liken?

Maar als je de Thumb als een dank je gaat zien en verder geen waarde aan geeft zal dat wel meevallen.
Super handig. Ik vond het nogal een gedoe namelijk om elke keer de scrollbalk (de horizontale), elke keer te moeten verschuiven.

Edit: als je dan alle producten weg klikt (door op het blauwe kruisje te klikken). Dan krijg je een error 404. Misschien is het een idee om de gebruiker dan door te sturen naar de pagina voordat hij op "vergelijk" drukte.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 25 augustus 2015 13:10]

Bedankt voor je feedback, we gaan even naar een mooie oplossing zoeken.
Gewoon alle 404 naar de price watch doorsturen.
'Deze pagina kon niet worden gevonden, maar kijk wat we wel vonden!' :+
Ja, en dan producten tonen die je de afgelopen dagen op andere sites hebt bekeken.
Zoals Google het nu ook doet. :P
Ziet er mooi uit, vooral ook dat vergelijkingoverzicht. Het enige wat ik me dan afvraag: is het qua verticale ruimte niet beter om de productnamen boven de afbeeldingen te tonen en enkel deze namen te laten staan?

Een dergelijke productafbeelding neemt op zich niet enorm veel ruimte in, maar het is toch weer zo'n drie of vier tabelregels.
Daarom verdwijnt hij op kleine schermen ook weer. Maar op grotere schermen vonden wij het wel handig om er een plaatje bij te hebben zodat je de namen niet eens hoeft te lezen :)
Oh, juist. Dat is dan wel weer logisch, ja. :)
Ik ben zelf erg blij met hoe de topbalk op mobieltjes is aangepast, ik had erg vaak dat ie weer over de text heen ging tijdens het lezen. (ik probeer altijd de regel die ik lees bovenin mijn scherm te houden).

De rest van de aanpassingen mogen er uiteraard ook wezen, top werk!
Dat vond ik nou ook! Aan het einde van deze iteratie had ik wat tijd 'over' en heb ik besloten er wat aan te doen... ;)
Haha bedankt! Dit was de enigste reden waarom ik de app nog miste ;)
Wat grappig, zag net inderdaad opeens dat like-duimpje in een topic staan waar ik het niet had verwacht :) Top feature! Leuk dat we het nu breder kunnen gebruiken!
Viel me inderdaad ook net op, direct doorgeklikt naar de homepage opzoek naar de .PLAN.
Inderdaad een leuke functie voor nuttige posts, geeft denk ik zeker een incentief om behulpzaam en uitgebreid te posten. :)
De eerste melder wees ons op het ontbreken van spf-records op alle domeinen die we wel hebben geregistreerd, maar in de praktijk niet voor e-mail gebruiken. Voor zulke domeinen is het dan juist handig om heel strenge spf-records in te stellen. We hebben de melder beloond met een Tweakers-polo.
Verwarren jullie SPF hier niet met DMARC? Bij DMARC kan je policies instellen om aan te geven wat er moet gebeuren met e-mail die niet voldoet aan de gestelde regels (en daar kun je dan ook records instellen voor subdomeinen waar vanuit geen mail komt bijvoorbeeld), SPF is niets meer dan een record in de DNS die aangeeft wat valide mailservers zijn voor het domein. Nu kun je dat ook in theorie per subdomein instellen en daarmee dwing je dan ook wat af, maar dan is DMARC eigenlijk netter vind ik.

Als ik zo kijk doen jullie wel aan SPF, maar niet aan DKIM, nog DMARC, nog DNSSEC doen. Dat laatste vind ik eigenlijk wel kwalijk, want met SPF plaats je info in je DNS ter validatie van e-mail, waarbij tampering met je DNS dus niet uitgesloten is (of in ieder geval een stuk makkelijker is. Ik kan uiteraard niet in jullie infra krijken, maar implementatie van zowel DNSSEC als (in ieder geval) DKIM zou niet al teveel werk moeten zijn lijkt me. Aan de andere kant moet je ook wel kijken wat je doelgroep is en welk risico je probeert te mitigeren. Ik neem aan dat er ergens best wel over nagedacht is, maar ik vind zaken in je DNS plaatsen (zoals dus SPF en meer) zonder die additioneel te beveiligen kwalijk ;).
Nee, we verwarren SPF niet met DMARC. We hebben domweg SPF-records ingesteld die nogal beperekend zijn voor dergelijke domeinen (en ja, per domein, maar omdat die uiteindelijk in een database staan was dat met een relatief eenvoudige update-query in te stellen :) ).

Doordat we om historische redenen min of meer gebonden zijn aan de mogelijkheid om te kunnen mailen vanaf niet-tweakers mailservers met een tweakers-mailadres, kunnen we helaas geen hele strenge eisen instellen. Daardoor worden DKIM en andere beveiligingssystemen zoals DMARC nogal ondermijnd.
Anoniem: 202103
25 augustus 2015 12:58
Mooi om te zien dat zaken (zoals het deels onleesbaar zijn van de productnamen op een tablet) die zijdelings worden aangekaart zo vlot worden opgepakt. Het vastzetten van de producten bovenaan & hele breedte van het scherm benutten maken de vergelijking erg veel praktischer. Dank!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee