Door Wilbert de Vries

Philips Hue Testpanel - Tweakers schijnt in huis

13-04-2015 • 08:00

69 Linkedin

Philips en Tweakers zijn op zoek naar users die wel wat kleur in hun woning kunnen gebruiken. Voor dit testpanel heeft Philips namelijk vijf Hue-setjes ter beschikking gesteld. Om te kunnen winnen hoef je enkel te laten weten waarom en hoe jij Hue in jouw huis zou laten schijnen.

De Hue is echt zo'n product waar je als gebruiker het nut van inziet of juist totaal niet. Hoewel het productaanbod in het begin met één enkele lamp nogal magertjes was, is het Hue-systeem in de afgelopen jaren flink uitgebreid. Philips wil graag van jullie horen wat voor moois jullie kunnen bedenken met al die producten.

Voor dit testpanel vragen we dan ook iets meer dan simpelweg op een poll klikken. In dit speciale forumtopic vernemen we graag hoe jij je huis, woonkamer of mancave zou willen verlichten met behulp van Hue en waarom? Uit alle inzendingen worden de vijf leukste, creatiefste of meest bijzondere uitgekozen. Deze users ontvangen als dank voor hun deelname een Philips Hue-prijzenpakket. De hoofdprijs bestaat uit een Hue Lamp Starterkit met drie lampen, een Hue Lightstrip én een Hue Bloom. Daarnaast is er nog een pakket met een Starterkit en Lightstrip, en driemaal een los Starterkit.

Wat bovendien bijzonder is, is dat de user die de hoofdprijs wint ook bezoek krijgt van Philips. Philips gaat dan zijn best doen om het idee van die winnaar daadwerkelijk uit te voeren. Van die installatie en het eindresultaat wordt dan een video gemaakt. Hoewel Philips de vrachtwagen met Hue-goodies na afloop wel weer meeneemt, kan het zomaar zijn dat er nog iets achterblijft.

Voorwaarden:

 • Deelnemen kan tot en met 26 april 2015
 • Inzenden kan via het speciale topic
 • De winnaars krijgen uiterlijk op 30 april bericht. Niet-winnaars krijgen geen bericht
 • De hoofdwinnaar is bereid om mee te werken aan een videoproductie bij hem/haar thuis
 • De winnaars worden geselecteerd op basis van inzending
 • Werknemers van Philips en Tweakers zijn uitgesloten van deelname

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (69)

Wijzig sortering
Ik vind ze fantastisch werken. Enige waar ik me aan stoor is het hoge piepgeluid wanneer de lampen uit staan.
Het piepgeluid is hoog, maar niet hard. Zodra je er meer dan een meter vanaf zit, hoor je het al niet meer (eigen ervaring).
Anoniem: 567718
@RVervuurt13 april 2015 11:17
Piepgeluid verschilt bij mij per lamp. Sommige hebben het wel andere niet. Vanaf welke afstand het hoorbaar is zal ook verschillen per persoon. Ik heb er 1 op de gang naast mijn slaapkamer, die hoor ik zelfs met de deur dicht. Die schakel ik dus ook altijd met muur schakelaar uit. (Moet nog steeds een keer wisselen met andere niet piepende lamp..)
Ik hoor ze vooral 's avonds. De lampen op mijn nachtkastje maken wel minder lawaai dan de lampen boven de eettafel. En dat terwijl het dezelfde type lamp is
Ik heb me hele huis vol hangen met die dingen en heb nog nooit een geluid gehoord, wellicht verschil in revisie/model?
Zit er ergens een dimmer tussen?
Ook met de dimmer vol aan kan dit storen
Bij de eettafel zit idd een dimmer.
Leuk die hue lampen, maar op licht niveau schijnen ze net neit hard genoeg :-(

600 lumens is net te donker voor een gewone 60watt (800lumen) lamp te kunnen vervangen

Is er nog steeds geen nieuwe aangekondigd?
De hue Lux lampen geven 750 lumen.
Maar die lux varianten geven toch alleen wit licht
Lux geeft inderdaad alleen "dimmable" licht. Maar een hue lamp is ook niet bedoeld als vervanging voor een "gewone" lamp. Het moet juist een sfeermaker en aanvulling zijn. Lampen als Lux zijn juist voot het "normale" licht.
Volgens mij is het sfeer verlichting en geen tl bak of bouwlamp....

Ik heb ze juist altijd zachter staan dan max, anders zijn ze me te fel....

De lux lampen geven wit licht, deze heb ik in mijn gangen en buitenlampen zitten, en staan wel feller....
Te donker? Dan gebruik je een viervoudige E27-splitter van 15 euro. Ben je inclusief vier Hue-lampen voor 255 euro per lichtbron klaar :9
Meer serieus: je kunt een tweevoudige E27-splitter nemen en de Hue combineren met een gewone ledlamp of spaarlamp. Dat heb ik in mijn huiskamer gedaan. Na het inschakelen van de gehele lamp, kan ik desgewenst de Hue weer uitschakelen voor weinig licht.

[Reactie gewijzigd door pmeter op 16 april 2015 13:22]

Ze ondersteunen nog te weinig lamp soorten.
Ik heb vrijwel geen fittingen in mijn huis waarin hue lampen passen.

Maar wel een leuke actie.
Wat voor fittingen heb je dan? Ze hebben ondertussen spotjes, LED-strips en de standaard E27-fitting. Enige fitting die nog mist is dus de E14-fitting, maar die komt vast en zeker nog wel.

Oh, en natuurlijk spotjes die je gewoon in een fitting steekt ipv "op slot" draait.
Er zijn ook verloopstukken van e14 fitting naar e27 lamp.

Een andere optie is zelf de fitting veranderen, of toch nieuwe lampen.

Welke voor mij erg goed werken icm hue zijn de FADO bollen van Ikea:

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/80096372/

Zeker naast een tv of op een kastje geven deze glazen bollen een prachtig effect...

[Reactie gewijzigd door Isheara op 13 april 2015 12:13]

Oh, dat is wel echt een mooie oplossing inderdaad! Die ga ik eens een keertje kopen om te proberen :) Voor dat geld is het ook wel een experimentje waard!

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 13 april 2015 12:32]

Bekijk ze maar eens in dit filmpje:

http://youtu.be/XcMmqL8yE-k

Voor die 10 euro val je je geen buil aan een mooie glazen lamp op de vloer of op tafel.....

Ik vind ze iig prachtig...
Anoniem: 608886
@Isheara13 april 2015 23:26
Nou ik heb mi light en werkt perfect ook in e14 en andere vittingen , geen problemen mee, en stuk goedkoper zelfs met wifi amplitude geweldig
Toevallig zijn bij mij thuis vrijwel alle fittingen E14. :)
Haha, dat is wel pech hebben dan inderdaad! Ik heb gelukkig maar twee lampjes met E14 (bedlampjes), voor de rest is het E24, 1 spot en een TL-buisje in de keuken en badkamer.
Daar heb ik ook "last" van. ;)
Wat voor fittingen heb je dan?
Ik heb vooral G53 (AR-111) spots en GU10 spots en G4 lampjes.
Alleen op de hal toilet en 2 slaapkamers heb ik E27 fittingen maar daar hoef ik geen hue lampen voor.
Er zijn dus wel GU10 HUE spots...
inderdaad een leuke actie, jammer dat het spul achteraf "waarschijnlijk" weer meegenomen wordt. Had een geweldig plan om allerlei zaken in te gaan bouwen, maar om dit vervolgens weer te gaan slopen, omdat de spullen terug moeten zie ik niet zo zitten...

Wellicht lees ik het verkeerd, maar zie er toch vanaf.
Wel leuk speelgoed overigens, ik wens de anderen veel succes :)

[Reactie gewijzigd door Dion2000 op 13 april 2015 08:20]

Zoals ik het lees mag je de spullen die je krijgt als één van de vijf winnaars gewoon houden (zou wel een rare winactie zijn anders), alleen de hoofdwinnaar krijgt bezoek van Philips en de spullen die ze dan extra meenemen moeten voor het gros weer terug :)
je hoofdprijs houd je natuurlijk wel zelf.
Sinds kort hebben we thuis een starterset van Philips HUE, maar halen er nog niet de volledige kansen uit die het biedt. Mijn vrouw is doof en heeft verschillende systemen die haar kunnen waarschuwen: een tril-pager voor de deurbel, een babymonitor voor het geval onze zoon 's nachts aan het spoken is, een trilwekker en natuurlijk de 'normale' mobiele kanalen: whatsapp, email, facebook etc. Omdat de huidige systemen nogal heftig waarschuwen (tril of flitssignalen) zou een koppeling met HUE veel fijner en rustiger zijn: "rood" als onze zoon van zich laat horen, "groen" voor de deurbel, etc. En zonder dat mijn vrouw met een pager door het huis hoeft te lopen. Zover de 'broodnodige' functionaliteit...

Het wordt natuurlijk pas echt mooi als wat voor ons 'horenden' binnenkomt als geluid voor mijn vrouw binnenkomt als 'licht': muziek, films, etc. Ik hoop dus in de toekomst ook te kunnen genieten van een nieuwe Ambilight televisie die gekoppeld is aan onze lampen, zodat de ervaring van een film voor mijn vrouw ook intenser wordt!
Dit zou je nu al kunnen realiseren door de hue lampen te gebruiken icm de IFTTT app (if this then that).

Hiermee kun je zelf de hue lampen reacties laten geven op zelf bepaalde acties, bv. Knipperen van lamp A als er mail is, of lamp B bij een nieuwe Facebook message.
Dat kan inderdaad, de echte uitdaging ligt bij de interface met het andere systeem voor de deurbel, wekker en baby-monitor.
Als ze op het zelfde protocol werken als de hue lampen zou dit niet zo'n probleem moeten zijn.

Anders moet je ze apart aansturen en middels IFTTT met elkaar laten praten...

Aangezien IFTTT open source is, zou je misschien een vraag kunnen posten op het forum daar..... Wellicht kan iemand je helpen.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 16 april 2015 18:19]

Even een vraagje aan Tweakers hier (aangezien het topic op het forum ook echt alleen maar voor de prijsvraag is):

Ik woon in het buitenland (Denemarken) en zou graag mee willen doen. Nergens noemen jullie "Je moet woonachtig zijn in Nederland/België" als voorwaarde, maar ik neem aan dat dit een winactie is in samenwerking met Philips Nederland (BeNeLux misschien)?

Als iemand kan bevestigen dat ik gewoon mee kan doen (ik kan eventueel voor aflevering van de prijzen het adres van m'n ouders opgeven, mocht ik gekozen worden), dan begin ik nu met mijn betoog :Y
Helaas :( Je mag uiteraard meedoen, maar mocht je winnen dan hebben we wel een uitdaging: het is niet haalbaar om met de spullen naar Denemarken te kopen (€). De actie is inderdaad in samenwerking met Philips Nederland/België. Doorgaans zijn we niet zo van de landsgrenzen, maar in dit geval is die wel cruciaal. Notitie gemaakt om hier volgende keer duidelijker over te zijn.
Top, ik doe wel gewoon mee voor plek 2 en 3, zal dat ook wel vermelden :) Dan kan het, mocht ik winnen, gewoon naar m'n ouders in NL verstuurd worden en komt het deze kant op met Pinksteren :)
Ik gebruik al zeker 10 jaar de draadloze stopcontacten van Philips, met één druk op de switch al mijn verlichting in woon/eet-kamer en keuken aan of uit. set werkt nog steeds uitstekend, maar sinds kort een wifi-thermostaat en dan merk je hoe handig het gaat met de app op mijn smartphone. Dus zou graag overstappen op de HUE lampen. Jammer dat er (nog) géén hue-lamp is met E14 fitting en een hue draadloos stopcontact. Vooral het automatisch inschakelen en mogelijkheid tot dimmen en verschillende kleuren lijkt me erg prettig om te relaxen, tv kijken, eten en werken...........
Een "Hue draadloos stopcontact" is er wel.. Of liever gezegd, *was* er wel...
De LivingWhites Plugs
(http://www.p4c.philips.co...n=6916531PH&scy=NL&slg=nl) werken prima samen met de Hue bridge, maar worden helaas niet meer gemaakt en zijn nog maar mondjesmaat te koop...
Leuke actie, ik maak ook al veel gebruik van Hue lampen. Wat me erg bevalt aan Hue is dat er een gebruiksvriendelijke API beschikbaar is, waarmee je als tweaker zelf aan de slag kunt. Heb o.a. een aan mijn elektronische agenda gekoppeld automatisch weksysteem gemaakt. Grote minpunt vind ik het ontbreken van inbouwschakelaars voor dit systeem. Er zijn wel wat ad-hoc oplossingen, met losse afstandsbedieningen, maar dat zie ik niet als een nette oplossing voor het hele huis.

@Isheara: systemen als dat draadloze Hue TAP is nu precies wat ik bedoel met ad-hoc. Voor één setje lampen is dat wel leuk, maar als je serieus gebruik wilt maken van het systeem krijg je dan dus naast je wandschakelaars overal van die kastjes aan de muur. Voor Z-wave en klik-aan-klik-uit heb je simpele en goedkope IC-tjes die je onder bestaande inbouwschakelaars kunt monteren, of kunt inbouwen in lichtpunten zodat ouderwetse lampen in het systeem kunnen worden geïntegreerd.

Ik heb het systeem trouwens inmiddels een aantal jaren, en heb nauwelijks gebruik gemaakt van de App. Deze is leuk om een keer mee te spelen, en om te demonstreren aan anderen, maar verder is het vooral erg omslachtig. Bij mij heb ik de lichtkleur- en intensiteit volledig geautomatiseerd, de server bepaalt dit, vooral obv. tijdstip. De server pingt de lampen continu, als ik de stroom even een seconde onderbreek zet hij daarna alle lampen (ook die achter andere schakelaars) geleidelijk uit, of zet hij alles juist aan. Erg leuk, juist omdat het je werk uit handen neemt en alles automatisch gaat.

[Reactie gewijzigd door SPT op 13 april 2015 13:55]

Er bestaat een draadloze hue TAP, ook kun je je app gebruiken, of via de Toon (indien je deze hebt).

Ik schakel tegenwoordig bijna alles via ingestelde timers per lamp, of serie lampen.
Al een hele stapel Hue's in huis, leuk spul (vooral icm de Hue Disco app). :)
De hue disco app is ook echt een succes om het systeem te demonstreren.....

Ik had de Halloween app aan staan tijdens St Maarten lampionnen avond......de kinderen vonden het maar spookachtig....

[Reactie gewijzigd door Isheara op 13 april 2015 12:02]

Leuke actie, tweakers. Ik zal denk ik wel medoen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee