Door Wilbert de Vries

Politie start nieuwe cybercrimegame - 15 tweakers mogen als eerste spelen

10-04-2015 • 13:01

73 Linkedin

In samenwerking met de politie kan Tweakers in totaal vijftien users de mogelijkheid bieden om bij de eersten te zijn die, op Tweakers HQ, de gloednieuwe cybergame van de politie genaamd Crimediggers mogen proberen.

Crimediggers is een soort vervolg op de Cybercrime Challenge die Tweakers in de afgelopen jaren in samenwerking met de Nationale Politie ontwikkelde. Deze nieuwe game, die de politie zelf heeft ontwikkeld, is eveneens gericht op het werven van bijzonder talent. De test is vooral bedoeld om HBO'ers en WO’ers op een speelse manier te laten kennismaken met het complexe recherchewerk bij de politie.

In voorgaande jaren hebben jullie in soortgelijke online-uitdagingen, zoals de Cybercrime Challenge, laten zien dat jullie tot de top van het deelnemersveld behoren. Reden genoeg om dit keer voor vijftien users een speciaal evenement op Tweakers HQ te organiseren om de zogenoemde opsporingsexperience als eerste te kunnen doen.

We nodigen graag vijftien tweakers uit om op 20 april met elkaar de strijd aan te gaan om deze puzzel zo goed/zo snel mogelijk op te lossen. Er worden uiteraard wel wat skills verwacht. Deze game is dan ook bedoeld voor users die denken dat ze de game snel tot een goed einde kunnen brengen.

Om kans te maken om hier bij te zijn hoef je enkel deel te nemen aan de poll. Als je je kansen wil vergroten, dan kun je in het speciale topic nog een motivatie achterlaten. Uiteindelijk worden er willekeurig tien deelnemers aan de poll geselecteerd en worden er nog vijf kandidaten geselecteerd op basis van hun forumbijdrage.

De 15 tweakers kunnen als eerste de game spelen. Om 9u zetten we speciaal voor Tweakers de game open, de rest van Nederland kan om 10u aan de slag. Voor de winnaar van de ochtend ligt er een mooi Tweakers-goodiepakket klaar. Bovendien maakt er iemand kans op een sessie 'introductie digitale opsporing' bij de Politieacademie in Apeldoorn.

Programma maandagochtend 20 april

 • 8.30u Welkom en ontvangst met ontbijt
 • 9.00u Start #Crimediggers
 • 12.00u Afronding en bekendmaking winnaar

Spelregels

 • Medewerkers Tweakers en Nationale Politie zijn uitgesloten van deelname
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen
 • Inzenden via dit topic kan tot en met 13 april 2015
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen en één inzending doen in het forum
 • Eén inzending per persoon.
 • Winnaars krijgen uiterlijk op 14 april via e-mail bericht (zorg dat je mailadres up-to-date is)
 • Alleen volledige inzendingen worden in behandeling genomen
 • Alle deelnemers aan de poll ontvangen eenmalig een mailing van Tweakers, uit naam van de politie
 • Om deel te nemen aan het evenement heb je een laptop nodig
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Aanmelden Crimediggers

Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Lees over ons verdienmodel en waarom jouw steun voor ons belangrijk is.

Aantal stemmen: 1.108. Deelname gesloten op 13-04-2015 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (73)

Wijzig sortering
Als je je afvraagt wat je kunt verwachten of als je de vorige games nooit hebt gedaan (zoals ik). Hier heeft een Tweaker zijn ervaringen online gedeeld :
http://bas.bosschert.nl/cybercrime-challenge-2014/
Hmmm. Het verbaast me dat het toch meer een uitzoek logisch nadenken puzzel is dan dat er echt aanspraak wordt gemaakt op zware hack skills. Zeker als ze de krenten uit de pap willen halen. Iedereen met een redelijke basis en vooral de WIL om het af te maken. Kan hier wel tot een oplossing komen lijkt me.
Inderdaad. Ik had zelf had ook verwacht dat er meer hacking skills voor nodig waren. Zoals wat lastigere XSS aanvallen of een SQLInjectie. Nu lijkt het dat je meer moet weten van de commandline, Bash.
Wat mij vooral verbaasde was dat je met een VM tool aan de gang moest, gezien bij de eisen "een laptop" staat...

Nu snap ik ook wel dat je met zeer minimale hardware dit ook nog voor elkaar krijgt gezien er weinig gedaan hoeft te worden, maar als je dit soort tools niet al hebt staan of er de hardware niet voor hebt kost het je wel even flink tijd!
Ik was een van de 15 en kan bevestigen dat dit inderdaad veel tijd heeft gekost.
Op m'n mac virtualbox, ubuntu gedownload en geinstalleerd.
Was ik meer dan de helft van de tijd mee zoet. Internet verbinding schommelde heel sterk. Toen dat spul binnen was kon ik de vhd mounten en de files recoveren.

Toen moest ik de gerecoverde files nog naar m'n mac halen en was de tijd om.

Nog een verwoedde poging gedaan om de SHA1 uit de 3 jpgs te halen in de tussentijd.
Heb niets nuttigs kunnen vinden om die data uit de jpg te kunnen trekken.
Iemand tips?
Dat laat ook gelijk het level van de politie/aivd/mivd/cybercrime-CSI-tech-unit zien imo...ze zoeken ook geen qualified hackers die 24/7 vergroeid met hun IBM model-M code aan het kloppen zijn om hun eigen tooling te creeëren, om zo nog betere hacks te kunnen zetten- ze zoeken mensen die onder controle te houden zijn, zich onder het systeem scharen, niet teveel weten (want als je meer weet dan de baas, ben je een bedreiging- that's the system), netjes in het gareel in de houding springen, wanneer een rang hoger binnen komt lopen en dan voor een standaard steekneuzen-salaris al hun vrije dagen/avonden/feestdagen opofferen in het kader van het algemeen (lands)belang- the greater good zogezegd, ofwel: mensen die zich als een trekpop laten commanderen en zich voegen naar de groep (Teamplayer anyone? De meest overrated kreet uit de HR-wereld...)

Blackhats are naturally hardwired to work AGAINST the system- dus dat is geen goede match, je houdt het niet vol in zo'n omgeving waar je aan handen en voeten gebonden bent. Uiteindelijk heeft een dergelijke organisatie daar ook geen baat bij- iemand die intern meer 'bommetjes laat ontploffen' uit verveling en frustratie dan dat deze functioneel is...als er geen crisis is, dan creeëren wij er toch gewoon één, nietwaar? ;)
Ik vraag mij af, wat voor toegevoegde waarde het heeft om bij hen werkzaam te zijn, in tegenstelling tot de wereld als speeltuin, waar je als autodidact helemaal los kunt gaan en je binnen de private sector voor een security company een goed inkomen kunt vergaren, maar meer nog: je ding kunt doen, zonder dat je je als een trekpop hoeft te voegen naar het systeem van bureaucratie, zoals dat binnen de overheid zo nadrukkelijk aanwezig is. Politie/AIVD/Defensie- één pot nat, ander jasje- ander dasje, maar verder geen enkel verschil als het om bedrijfsvoering gaat. :/
Wow man, heb je eigenlijk wel ervaring al met de tech-unit daar? Ik zie meer 'haat' dan een daadwerkelijke onderbouwde mening. Uiteindelijk boeit het niet of je iets op de 'IBM model-M' of een whatever doet qua opdracht, maar dat je gedachtegang goed is en enige vorm van affiniteit hebt met 'IT'. Dat wat 'specialistischer ' komt vanzelf wel want zo moeilijk is dat nu ook weer niet. Juist die "mind-set" (damn ik klink als een manager) en de manier van denken is 100x belangrijker om te zien of iemand geschikt is of niet. Sterker nog, ik ken wel wat mensen die enorme skills hebben, maar absoluut geen zaak kunnen kraken omdat ze niet zo kunnen nadenken.

Mja wel akkoord met het feit dat een 'echte blackhat' beter tot zijn recht komt in een wereld waar er niet zo veel regeltjes zijn. Punt is echter, iedereen bij de tech-unit daar zou dat ook kunnen, mochten er geen regeltjes en ditjes en datjes zijn. Dus dat is dan al een loze vergelijking, als je dat tenminste vergelijkt met de kwaliteiten van de werknemers... En ja, niet iedereen hoeft geld of weet ik veel wat, maar gewoon iets goeds doen voor je samenleving.
Het blijven natuurlijk gewoon de kit jantjes matrozen !. willen we hoe dan ook NIETS mee te maken hebben.
Ik doe de inval wel :)
Breach, Bang and Clear... suspect in custody, erea under control.

Maar wat leren we hieruit?! als je dingen doet die niet echt oke zijn, onthoud je van Facebook, Twitter, Instagram e.d. en communiceer niet via de digitale snelweg wat zoiezo al heel dom is!!

[Reactie gewijzigd door pancake82 op 10 april 2015 14:27]

Wel, je kunt ook je eigen alibi maken d.m.v. social media. Bij de challenge van 2014 kon je via iemand zijn Facebook achterhalen wat die persoon deed. Een beetje professioneel crimineel maakt hier gewoon misbruik van.
"Er worden uiteraard wel wat skills verwacht."
Skills zoals wat? Een indicatie van wat men kan verwachten? Kennis van broncode, hacken, scripten, code injecteren, spoofen, bruteforcen weetikhet?
Ik doe niet mee, maar heb wel interesse in meer details.

Een spel op Tweakers HQ (een THQ spel ;) )
Aangezien je je laptop mee mag nemen lijkt me dat de minimale skill is dat je deze kan aanzetten :)
Maar je hebt gelijk dat het wel handig is om daar iets dieper op in te gaan.

Maar zijn er vereisten aan het OS op je laptop? (lijkt me niet omdat de vorige ook een webbased game was)
Geen vereisten aan de laptop. Over de inhoud verklappen we nog niet. ;)
Ik neem aan dat er toch wel een minimum vereiste aan een laptop moet zitten.

Gezien vorige challanges zou ik wel een redelijk sterke laptop mee nemen, dus geen Atom Netbookje met weinig geheugen. Ook lijkt me een dual boot ubuntu/kali/backtrack en windows of een mac wel aan te raden. (Gezien wireshark, networkminer, hashcat etc.).

Zijn er nog regels over het exploiten van de game zelf?
Met een redelijk recente laptop kom je een heel eind. Verder verklappen we niets. Exploiten, hacken, je mag het (straks) proberen. :+
Social Engineering }> , concurrenten bespieden O-) we mogen het allemaal proberen :P

Overigens vind ik het erg leuk dat de politie dit organiseert. Als je meer van een quiz vorm houdt, kan je op certified secure leren hacken of veilig internetten. Wordt best snel pittig.
"Er worden uiteraard wel wat skills verwacht."
Skills zoals wat? Een indicatie van wat men kan verwachten? Kennis van broncode, hacken, scripten, code injecteren, spoofen, bruteforcen weetikhet?
Ik doe niet mee, maar heb wel interesse in meer details.

Een spel op Tweakers HQ (een THQ spel ;) )
Een laptop tweaken om een THQ ligger te laten bezwijken? Zo blijkt creativiteit, klassieke mechanica en tweakers.net goed te combineren zonder enige kennis van hacken, programmeren of software! Waarom eigenlijk een laptop en geen telefoon?
Waarom eigenlijk een laptop en geen telefoon?
Als jij het graag met een telefoon wil proberen: be my guest. :)
En toch blijf ik bang dat er niet veel wordt gevraagd van mijn bouwkundige kennis. Op hack gebied kan ik niets wanneer het programmeren/programma's betreft maar mocht je echter de THQ ligger kapot willen maken dan raad ik een sterke verwarming(200+ °C) van het onderdeel aan. Explosieven kunnen ook worden gebruikt maar zijn lastiger te maken en geven veel meer rotzooi. O-)
Zou leuk zijn als jullie een beveiligd bestand zouden posten waarin een aantal hints staan. Dus dat je de hints jezelf kan toe eigenen doormiddel van het bestand te kraken/hacken.
Lol, een truecrypt container met een wachtwoord van 50 random karakters oid. Als je die weet te kraken haal je iig wel het nieuws.
Kortom als ik daar aankom met een Toshiba stoeptegel met Windows 98 kan ik aan de bak :P Nice
Ik wilde komen met een gestolen exemplaar, inclusief sticker van de originele eigenaar.
Vervolgens klagen dat ik m'n loginpaswoord niet weet, dat was overigens geen vereiste.
Als ik kijk naar de link die Kiswum heeft geplaatst, basis skills voor een ICT-er/programmeur. Althans, het komt voor mij als basis over. De gedachtegang lijkt enorm veel op het debuggen van problemen, iets waar ikzelf ook dagelijks mee bezig ben.
Ik weet niet of de Challenge van 2013 representatief is, maar je was toch wel erg veel tijd kwijt als je niet bekend was met het inspecteren van raw data van bijv. geheugen- en netwerkdumps en verschillende encryptie methodes en programma's.

In 2013 begon je inderdaad met wat speurwerk (Twitter en Google Maps gericht gebruiken), maar ik zat toch al snel met 5 verschillende files met RAM en netwerkdata te klooien om mezelf toegang te verschaffen tot een TrueCrypt bestand (waarbij je goed op de briefing gelet moest hebben) waar vervolgens een IRC config in te vinden was die je verbond met een netwerk waar een bot een hoop base64_encoded data uitspuugde waar je dan weer de context van mocht vinden. Moest ook nog iets gebruteforced worden met een script. Iets in die richting.

Nu zullen genoeg ICT-ers/programmeurs prima uit de voeten kunnen, maar het meeste na level 2/5 ging toch iets verder dan wat de meesten onder 'basis skills' rekenen. Het programmeerwerk was triviaal, maar dan moest je wel doorhebben wát je moest programmeren.
Mee eens, maar het snel leren van dat soort zaken zie ik als een basis skill van een gemiddelde ICT-er. Het is een vakgebied dat zich enorm snel ontwikkeld, en de meeste ICT-ers zijn gewend zichzelf bekend te maken met voorheen onbekende technieken.

Ik zie de route die je neemt tot de oplossing dan ook zwaarder wegen dan de daadwerkelijke oplossing zelf. "Thinking out outside the box"
Het is een beetje standaard geworden om maar van te voren te verwachten dat iedereen een HBO of WO opleiding heeft afgerond. Volgens mijn eigen logica kan iedereen dit niveau bereiken, mits ze niet in hokjes worden gestopt. Als je het aan mij vraagt, zorgen deze belachelijke eisen alleen maar voor meer economische problemen puur doordat bedrijven geen gevoel hebben. Ik heb het dan niet over de werknemers maar echt het bedrijf als naam en vestiging.

Niet dat ik dit wil doen; Maar het feit dat ik geen HBO heb moet niet gelijk betekenen dat dat ik voor elk baantje nog jaren extra moet studeren. Zo ook met Starters baantjes. De groeiende populatie heeft ervoor gezorgd dat bedrijven extreem veel keus hebben en alleen de besten aannemen. Vind ik op zich prima, het is hun grootste recht om waar voor hun geld te willen.

Zwaar offtopic, maar moest er even uit.
Dat staat toch nergens? Er wordt nergens gevraagd om een HBO of WO opleiding. Er wordt alleen gezegd dat HBO of WO de groep is waar de game zich op richt. Dit betekent (waarschijnlijk) dat het niveau van de game een minimum aan HBO denkniveau wel nodig heeft...heb jij dat niveau zonder papiertje? Alleen maar mooi toch!
Ik had het niet zozeer over deze advertentie specifiek. Maar meer voer de algehele situatie vandaag de dag. Het is een hele nare situatie waar iedereen wel van af weet,
maar er niet zoveel aan kan doen. Verder vind ik het wel tof, ICT security is een mooi vak.
Alleen weet ik niet of ik überhaupt voor de overheid wil werken.

Ik zie die orde als een serieus gevaar voor onze samenleving; helemaal sinds de E.U. steeds meer en meer om de hoek komt kijken. Ik zie mijzelf meer mensen helpen en ondersteunen dan ze constant eraan te herinneren dat alles naar mij gaat, en alles van mij is. Daarom wil ik ook niet bij de politie werken.
Goh ik ben dus niet de enige die een soortgelijk gevoel ervaart.. :')
De overheid ziet de burger steeds meer als een bedreiging...vroeger was het motto: "de burger mag alles, tenzij verboden en de overheid mag niks, tenzij noodzakelijk", tegenwoordig is het exact andersom lijkt het. De burger wordt van alles ontzegd, uitgekleed tot op het bot als het zo uitkomt, van alles verboden- maar de overheid maakt het woord 'Privacy' overbodig in de Dikke van Dalen, door alle wetgeving uit te breiden als het gaat om ongericht filmen, surveilleren, aftappen, filteren, analyseren etc. :/

De overheid denkt eerst aan zichzelf, dan pas aan haar publieke taak- o.a. het beschermen van het individu. Er is duidelijk een soort twee-kamp ontstaan, zij- of wij.
Ik zou ook niet meer voor de overheid willen werken, al heb ik dat in ver verleden wel gedaan. Ik voel mij gewoon soort van 'NSB', als ik dat weer zou moeten- apart gevoel, alsof je een andere soort bent, die tegen de burger is.
Wellicht dat meer mensen dit zo ervaren en dat daardoor ook het geweld tegen 'het uniform' in de samenleving ansich zo toegenomen is, de afgelopen jaren.
Zelf zal ik dat niet doen (ben geen volledige anarchist, noch agressief/geweldadig), maar ik vind het wel enigszins verklaarbaar. De verkilde houding van de overheid ligt daar zelf aan ten grondslag, imo. Terwijl dezelfde overheid gemaakt wordt door...mensen. Dus de oorzaak ligt in de hogere lagen, de pluche-plakkers in Den Haag, die met een dik pak aan en een filmsterren-salaris een redelijk onzinnig beleid aan het uitvoeren zijn en denken de burger als een dier te kunnen harnassen en te kunnen africhten, met de privacy-aantasting en torenhoge boetes etc. Waarom? Dat is de vraag. Men is de controle reeds kwijt geraakt en probeert deze krampachtig terug te krijgen, lijkt het. Kennis is niet langer macht- kennis is overal, met dank aan het internet o.a. en de lastige burger is mondig geworden. Overheid, nee dank je wel. Dan nog liever de voedselbank, als dat zou moeten.
Het probleem met de overheid is dat het niveau zonder papiertje niet genoeg is, ga eerst maar dat papiertje halen voordat in aanmerking komt voor de functie.
Jaja, "They hate us, because they ain't us!" denk ik dan maar... ;)
Eductie/onderwijs/HBO/Uni is sowieso aan een enorme inflatie onderhevig.
Een aantal jaar geleden was je na 24 maanden al 'obsolete' als je na je afstuderen geen baan je veld van studie had gevonden (om je kennis op dat vlak via je werk actief bij te houden), tegenwoordig is het voor de meeste, praktische beroepen al na 6 maanden het geval.
Als je dan niet werkzaam bent in het veld waarin je afgestudeerd bent, ben je verouderd, achterhaald en overbodig- dan kun je fietsen gaan stelen op het Damrak.
Dus hecht niet teveel waarde aan slechts een diploma- iemand die nu de laatste MOOC's volgt op het gebied van security, cryptography etc. die is imo meer waard, dan iemand die als papieren tijger met zijn HBO-titel loopt te zwaaien, cum laude of hakken over de sloot- maakt niet uit; je bent zo goed als je laatste klus, je laatste prestatie en dus ook je laatst bijgehouden kennisniveau.
Dat vind ik dus ook, Ervaring telt voor mij veel meer. Ik kan tientallen papieren halen op het gebied van ICT, maar als ik geen kennis heb, faal ik meer als mens in mijn opinie.
Het zal mij dan ook niks schelen als de maatschappij mij een diploma probeert aan te smeren;

Ik red mezelf wel,
Heeft THQ een doorstart gemaakt via Tweakers? ;)
Raar dat het bedoeld is voor scholieren maar dan vervolgens op een schooldag gehouden wordt.
Scholieren???? Hoe kom je erbij dat het speciaal voor scholieren is?
Ik lees toch echt dit:
De test is vooral bedoeld om HBO'ers en WO’ers op een speelse manier te laten kennismaken met het complexe recherchewerk bij de politie.
Een scholier is iemand die op de basis-/middelbare school zit. De doelgroep is het Tweakerspubliek. Het is dan ook bedoelt om interessante Tweakers te werven/warm te maken voor de nationale recherche. Je moet dan eerder denken aan mensen van 25-40 jaar.
Toevallig werken al die mensen van 25-40 jaar :) op maandag ochtend.
Een uitnodiging van Tweakers voorbij laten gaan om te gaan werken... Ik zou het wel weten hoor ;) Vooral op maandagochtend.

@Fantafriday, een scholier is een kind/jongere die naar school gaat. Een student is een persoon (over het algemeen 17 jaar en ouder), die een vervolgopleiding volgt (zoals HBO en WO).

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 10 april 2015 15:30]

Ik zeg niet dat het speciaal ervoor is ik zeg dat het bedoeld is. Een scholier is in mijn woordenboek trouwens iemand die naar school gaat. In dit geval doelen ze op HBO en WO'ers. Die verwacht ik toch max 30 te zijn. Tevens komt het nog vaak zat voor dat een 16 a 20 jarige die 25 - 40 jarige IT'ers te slim af is daardoor zou hun recruiten juist slimmer zijn gezien die opgegroeit zijn in deze technologies verdere tijden.

Edit: En een scholier heeft dus les tijden waar in hij normaal gesproken in de les zou horen te zijn. (Komt natuurlijk vaak zat voor dat ze skippen maar gaat om het idee)

Edit edit: iinnc heeft ook een vrij goed punt.

[Reactie gewijzigd door fantafriday op 10 april 2015 14:58]

Weer een leuke actie! Ik zie graag de online versie tegemoet. Ook helaas geen tijd 14 april.
Programma maandagochtend 20 april

8.30u Welkom en ontvangst met ontbijt
9.00u Start #Crimediggers
12.00u Afronding en bekendmaking winnaar
Ik denk dat Rickown de versie van de game van het internet wilt downloaden (of webbased) zodat ie zelf kan spelen.

[Reactie gewijzigd door Zeror op 10 april 2015 13:33]

Inderdaad! Dat was de vorige keer wel mogelijk.
Heb de voorgaande jaren ook mee gedaan. En goed door lopen.
Dus ga het nu ook weer doen. Al is het alleen om mijn kennis bij te houden.
Dit soort challanges zijn goed/leuk en leerzaam. Vaak triggerd het bij me om verder dingen uit te zoeken.
Jammer van vorigjaar is dat het tijds gebonden was en dus ook de max punten wat je kon behalen.
+1Anoniem: 418358
@Kerkhoven15 april 2015 10:18
Hoi Kerkhoven,

Goed om te horen dat je weer mee gaat doen!
Bij deze loopt er ook een tijd mee, maar er is geen max aan verbonden. Je kunt dus alle tijd nemen die je wilt om bijvoorbeeld ook de bonusvragen door te lopen.
Succes!

Groet,
Kim
Zit er nog iets verbonden aan de snelste tijd of is dit voornamelijk van belang bij een sollicitatie?
Hoi Photofreak,

We loven helaas geen prijs uit voor de snelste deelnemer, je zult het dus met de eer moeten doen ;).
Maar je resultaten en tijd kunnen tijdens een eventueel sollicitatiegesprek wel aan de orde komen.

Groet,
Kim
Leuke actie weer van jullie. Ik doe niet mee omdat mijn vaardigheden op dit gebied niet (goed) genoeg zijn, maar succes aan de deelnemers.
Same here.
Ik ga 'm zeker doen maar in mijn eigen tempo :z

Aan de deelnemers: succes!
Lets see who will win.
Leuk initiatief Tweakers!

Ik mis de skills, daarom ga ik mij niet aanmelden. Maar wellicht doen jullie dit in de toekomst nog eens en ben ik dan wel ''gekwalificeerd''. Ben namelijk HBO'er en één van de minors die ik ga volgen is Gamedesign. Ik ben echter geen doorsnee gamer, althans niet op dit moment, dus laat het graag aan anderen over.

Succes!
Gamedesign :?
Het gaat over hacken :')
Succes aan alle deelnemers gewenst. Dit is echter niks voor mij :).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee