Door Wilbert de Vries

TP-LINK Netwerk Testpanel - Tien testers gezocht voor thuistest

08-04-2015 • 08:00

195 Linkedin

In samenwerking met TP-LINK kan Tweakers vijf users verblijden met een range-extender en een powerline-adapter. Voor nog eens vijf users hebben we een identiek testpakket, maar dan aangevuld met een Archer C9-dualband-router.

Voor het eerste testpanel zoeken we vijf tweakers die met de RE200-range-extender en de AV500-powerline-set van TP-LINK aan de slag willen. Deelnemen kan eenvoudig door dat in de onderstaande poll aan te geven.

Omdat we nooit genoeg internet kunnen hebben, wil TP-LINK bovendien vijf extra tweakers de kans bieden hun thuisnetwerk een impuls te geven.Deze testers kunnen, naast de range-extender en de powerline-set, ook met een dualband-usb-adapter én een Archer C9-router aan de slag. Voor dit pakket, dat inclusief de C9-router al snel zo'n 300 euro waard is, hebben we een speciaal topic geopend. In dat topic maak je met het beantwoorden van enkele vragen kans om deel te nemen. Meer informatie hierover en de spelregels vind je in het topic zelf.

Van de users in beide twee groepen wordt verwacht dat zij hun testervaringen delen met andere tweakers via een userreview.

Voorwaarden

 • Medewerkers van Tweakers en TP-LINK zijn uitgesloten van deelname
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen en één inzending doen in het forumtopic. Je kunt maar één pakket testen
 • Aanmelden kan tot en met 14 april
 • Testers krijgen uiterlijk 17 april bericht via e-mail (zorg dat je e-mailadres up-to-date is)
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd
 • Alleen volledige inzendingen (forumtopic) worden in behandeling genomen

TP-LINK Testpanel

Je gebruikt een adblocker en daarom kun jij niet meedoen aan deze actie. Lees over ons verdienmodel en waarom jouw steun voor ons belangrijk is.

Aantal stemmen: 4.267. Deelname gesloten op 14-04-2015 23:59. Stemmen is niet meer mogelijk.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (195)

Wijzig sortering
Op dit moment een tplink bij mijn vriendin staan, om de haverklap moet je hem rebooten omdat hij weer eens is vastgelopen. Eens kijken of dat met nieuwe producten van tp link is opgelost!
Ik ben bang dat dit praktisch elk merk heeft. Daar ben ik wel achter gekomen. Of je nu goedkope TP-Link routertjes pakt van 30 euro of een duurdere Draytek á 300 euro, ze hangen allemaal.

Een tip voor je router: kijk eens of er een DD-WRT versie voor uit is. Dat zorgde ervoor dat mijn router een stuk stabieler werd. Tevens heb ik via een schedule ingesteld dat hij elke zondag nacht even een reboot moet doen.
Vreemd verhaal, je raadt nu mensen aan DDWRT te installeren zonder de oorzaak van de reboot/hang inzichtelijk te hebben. In veel gevallen stopt een router met werken op het moment dat er teveel connecties zijn of de eigen buffer volloopt. En dan installeer je blijkbaar DDWRT en ga je wel preventief rebooten; dat spreekt dus 100% de stabiliteit tegen

Ik herken me hier totaal niet in, mijn DLink 655 heeft een uptime van bijna anderhalf jaar en krijgt regelmatig volledig 200Mbit van Ziggo voor zijn kiezen.
Ook ik herken het probleem, maar heb het opgelost d.m.v. een tijdschakelaar. elke nacht tussen 3 en 4 wordt hij gereset. Nu heb ik er geen last meer van.

Bij mijn werkgever werken we met Unifi als hier een router blijft hangen wordt deze automatisch gereboot door de software waar hij aanhangt.
Misschien is het dan tijd voor een fatsoenlijk accesspoint?
Zolang het werkt , werkt het en zie ik wel wanneer ik een nieuwe moet gaan aanschaffen. Het wifi is thuis gedekt en daar gaat het om, toch?
Ik herken me er wel weer in, ik haal met m'n DIR-655 een uptime van 1 tot 6 weken. Op gegeven moment wordt de verbinding traag en reageert de router niet meer op z'n webinterface. Dit probleem is alleen maar op te lossen door de stekker eruit te trekken.


Overigens zou ik als huis/tuin/keuken gebruiker inderdaad niet zomaar DDWRT gaan installeren, daarnaast heb je overigens steeds minder vaak keuze in een eigen router doordat steeds meer providers werken met modems met ingebouwde router die niet uit te zetten is...

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 8 april 2015 10:42]

Ik heb dezelfde D-link nu al een jaar of 6 denk ik, en dat ding loopt echt nóóit vast.
Ik heb echter een vergelijkbare situatie. Wekelijks gepland rebooten verhelpt bij mij ook veel problemen.
Vreemd verhaal, je raadt nu mensen aan DDWRT te installeren zonder de oorzaak van de reboot/hang inzichtelijk te hebben. In veel gevallen stopt een router met werken op het moment dat er teveel connecties zijn of de eigen buffer volloopt. En dan installeer je blijkbaar DDWRT en ga je wel preventief rebooten; dat spreekt dus 100% de stabiliteit tegen
Wat wilde je dan doen, de source van de firmware gaan bekijken? Hij loopt vast, geen idee waar dit door komt. Wellicht is het een lullig geheugen lek en helpt wekelijks rebooten wel degelijk.
Wat een onzin. Ik heb al 6 of 7 jaar een Draytek 2130n en ik heb deze nog nooit hoeven te rebooten omdat hij vast liep of iets dergelijks. Plaatsing van een Wifi router wordt vaak onderschat door mensen (wegmoffelen in de hoek achter de tv of in het kastje onder de tv of in de meterkast helpt niet, zo centraal mogelijk in je huis plaatsen!).

Ervaring bij buren / vrienden heeft mij wel geleerd dat de goedkopere Wifi routers wel vaker problemen geven dan de duurdere en de routers die vaak worden meegeleverd met je abonnement zijn ook niet altijd even goed. De nieuwere standaarden en de 5 GHz band geven ook problemen qua bereik (snelheid is vaak wel prima). Maar plaatsing is overal een onderschat iets.
De 2130 van Draytek is echt een geweldig apparaat. Moet dan ook zeggen dat Draytek de software altijd perfect voor elkaar heeft, heb zelf een 2130 (zonder wireless) staan.

Moet wel zeggen dat de software van sommige TP-Link spullen vol met bugs zit. Zelf heb ik een 901ND wireless accesspoint die werkelijk waar geheel onbruikbaar is met de standaard software. Waar het nou precies aan ligt heb ik niet kunnen achterhalen maar nadat ik OpenWRT er op had geflashed draait het ding echt retestabiel. Firmware kan dus wel degelijk uitmaken, het is immers ook niets meer als een besturingssysteem van je router. Openwrt is eigenlijk een soort linuxvariant, het is wat lastiger in te stellen (vooral als je Luci er niet op zet) maar als het er eenmaal op staat kun je vaak van een goedkope beukrouter een heel serieus (en stabiel) apparaat maken.

Daar moet ik dan wel bij zeggen dat als ik iemand een router zou aanbevelen ik de Draytek echt blind kan aanbevelen. Het apparaat gaat echt zeer goed met DLNA over weg en NAT (iets wat bij de Ubee321 van Ziggo echt een probleem is), daar staat wel tegenover dat het apparaat om en nabij de 100 euro kost. TP link heeft overigens ook wel erg leuk spul maar je moet wel even de reviews nalezen en niet blindelings iets kopen (eigenlijk zoals met de meeste apparaten). De WR1043ND is bijvoorbeeld een erg leuk apparaat en ook door veel tweakers (zowel in de reviews als op GoT) aangeprezen. Ook de losse wi-fi adapters van TP-Link zijn prijs/kwaliteit vaak erg goed.
@Fabbie Precies. Ik had eerst drie WiFi routers (incl. de UPC modem/router) en signaal viel regelmatig weg, terwijl ik nauwelijks concurrerende signalen heb.

Uiteindelijk bleek de UPC modem/router/software de boosdoener: Uitgezet via de web-interface. Ook de 'WiFi-Spots'. Eén goede WiFi router centraal in het huis gezet en nu heb ik overal stabiel internet.

UPC geeft zelf ook toe dat hun kastje het niet haalt bij een 'dedicated' router, zeker niet weggestopt in de meterkast.

Vooral 100% range-extenders maken het probleem meestal alleen maar erger. Trek dan in ieder geval een kabeltje naar zolder, anders wordt je netwerk sowieso maar half zo snel!
Het helpt ook niet dat (in dit geval) Ziggo een kabeltje van 15cm levert om je modem/router aan te hangen aan de kant waar hun bekabeling je huis binnenkomt waardoor je hem onmogelijk centraal in huis kan hangen en alleen maar tegen de muur tussen de bank en het bijzettafeltje kan proppen.
Mijn oude Netgear 54G is in de afgelopen 5 jaar denk ik 1-2 keer vastgelopen! Maar zo'n reboot lost de meeste problemen inderdaad wel op....
asus router hier en draait al 2 jaar foutloos.
Mijn Apple airports hoef ik nooit te resetten of wat dan ook.
Ze werken sinds aanschaf zonder problemen.
Flauwekul. Mijn oude Apple AirPort Extreme heeft jaren ononderbroken gedraaid. Eerder dit jaar een nieuwe gekocht omdat ik hogere snelheden wilde en deze draait ook alweer enkele maanden ononderbroken. Ik verwacht ook niet anders.

Overigens wil ik niet zeggen Apple per se beter is, maar je doet of iets fout of je hebt een slecht model te pakken.
Heb hier een Astaro 220 met Zeroshell erop, in de afgelopen 3 jaar dat ding nog nooit herstart, de Asus router die ik ervoor had, een budget model uit hun productreeks heeft ook nog nooit problemen gehad met vastlopen.
Mijn ervaring is dat routers die vastlopen goedkope meuk zijn of gewoon waardeloze software draaien, zou dan ook direct de deur uit gaan ;)
Wel had ik een tijdje een TP-Link 8 port switch, welke elke drie uur ook weigerde te werken...
Een unmanaged switch en toch weet TP-Link die vast te lopen :o
Vervangen voor een goedkope LevelOne switch, ook 8 port en nooit meer problemen mee gehad...
Verder zou ik voor een 300 euro kostende Draytek gelijk terug naar de winkel gaan als die niet werkt ;)
Dat heeft zeker niet elk merk.

Ik draai hier al zeer lange tijd FritzBox 7360 en die hoef ik zeker niet om de haverklap te rebooten.

Een reboot komt wel eens voor, maar dan heb ik het over hooguit enkele keren per jaar.
Dit dacht ik ook altijd. Want ik had inderdaad ook goedkope en dure routers geprobeerd. Toen op advies van vriend eens een Asus RT-AC66U gekocht. Die heeft inmdidels een uptime van +/- 2 jaar (behoudens firmware upgrades) en echt nooit issues mee.

Aanrader dus!
Wat wel eens een issue is bij sommige routers, is dat bijv. logging of andere dingen ingeschakeld zijn waardoor buffers kunnen vollopen en de router trager wordt, of juist vastloopt.

Een tijdje geleden heb ik mijn E4200 nieuw leven ingeblazen met DD-WRT juist door zulke kleine mankementen en handige truucjes. Mijn info kwam toen van hier:

http://www.stevejenkins.c...t-settings-for-max-speed/

Uiteraard hoef je niet alles uit te voeren of over te nemen, maar vond het best informatief en handig. Alles is tenminste enigszins onderbouwd waarom iets gedaan wordt :-)
Dat is ook mijn ervaring, het lijkt wel alsof er gewoon geen stabiele routers/wifi combinatie zijn in het consumentensegment.

Uiteindelijk heb ik uit pure frustratie maar zelf een router gebouwd met Sophos UTM (het was dat of PFSense) en die draait als een zonnetje.
Hier ook een Astaro 220 met Zeroshell (PfSense weigerde... en de Sophos software wil niet gratis op Sophos apparatuur draaien...)
Maar daarvoor een Asus budget model gehad, nooit problemen, daarvoor een derdehands ;) Belkin cheap-ass router en nog nooit mijn router hoeven resetten, we hangen er met zo'n 25 mensen aan dus de load is er wel met een aantal flinke torrent gebruikers...
De Asus kostte net 20 euro, heeft prima wireless met flinke antenne's en draait nog altijd bij mijn vader zonder problemen, als dat ding ooit vastloopt vliegt ie naar het oud vuil, routers hebben maar 1 taak, als ze die niet kunnen doen, tja....
Ik heb een TP-Link in huis, maar heb nergens last van. Ik heb er wel custom firmware op staan, misschien dat eens proberen?
Na firmware update was er geen verbetering, het is ook op random momenten soms kan het een week goed gaan, en dan is het om de dag. Op internet staan meer verhalen van dat ene type TP-Link.
Sommige TP-Links reageren erg slecht op torrent- en vergelijkbaar verkeer.
Gebeurd ook als er geen verkeer actief is. (download weinig tot niet namelijk.)
Zelfde probleem met een tp link router bij mijn ouders. Ik sla dit testpanel over, niet dat ik enige kans maak als niet-betalende tweaker, maar dat ter zijde.
Ik heb 2 jaar geleden als niet betalende tweaker het testen van een HTC one gewonnen. En die mochten we houden ook. Dus een beetje onzin om te zeggen dat je als niet betalende tweaker geen kans maakt.
Mensen met een abonnement maken tegenwoordig meer kans om een prijs te winnen. Hun naam gaat meerdere keren in de pot.
wat een onzin.
Ik heb als niet betalende tweaker mee mogen doen met de Vodafone 4G test en mocht het toestel houden.
Iedereen maakt evenveel kans.
leuk, maar beide acties zowel de HTC one en de vodafone actie waren voor de introductie van het nieuwe abbo systeem van tweakers.
En heb je ook al custom firmware geprobeerd, zoals OpenWRT? :)
Nope nog niet, ding net vandaag vervangen door een versie ervoor (was WR842N) WR841N. Eens kijken of dat werkt. Of deze er ook uit klapt.
Je kunt ook nog altijd een andere router proberen. Werkt dat wel, dan ligt het aan de router. Werkt dat ook niet, zit het hem niet in de routers en moeten de problemen elders gezocht worden.
heb al vaker TPlinkproducten gehad, nog nooit problemen mee gehad, draai nu 2 jaar de wdr3600 en heb hem nog NOOIT hoeven rebooten. Is ie niet gewoon defect?
Hier een zelfde ervaring. Router als range extender ingesteld, maar die liep iedere dag vast. Doorvoer snelheid was vaak ook bedroevend laag (2/ 3mbps). Allerlei instellingen mochten helaas niet helpen, firmware had al de laatste versie. Uiteindelijk maar teruggestuurd en ben nu dus aan het kijken voor Powerline adapter. Ben wel benieuwd of deze TP-link dingen het wel goed doen!
Hier al heel lang een 1043nd van tplink,wij verkopen het ook al 5jaar in de winkel en hebben heeeel erg weinig problemen met t spul. Alleen het accesspoint geeft wel eens gedonder icm wirless briding met wpa2. En zoals alle merken zijn de powerline adaptera nu eindelijk van goede kwaliteit,daarvoor erg veel uitval,maar zoals ii zei,elk merk had dat. De 1043nd draait hier echt al 2jaar zonder een keer te hangen.

[Reactie gewijzigd door Morress op 8 april 2015 11:00]

die van ons ook, snap er niks meer van, firmware probleem ?
TP-Link heb ik nu sinds kort staan hier bij mijn studentenhuis, en dat werk echt briljant. Heb de ziggo modem in Bridge laten instellen door Ziggo, en DHCP via TP link laten lopen. Werkt perfect!

Offtopic:
Meestal, komt dit omdat de NAT Sessions die aangemaakt worden, een soort cache-register heeft. Dit cache-register bevat elke connectie die jij maakt naar het internet (vb. Chrome+3 tabbladen = min. 4 conn.). Uiteindelijk loopt dit register vol als je er te veel personen op hebt, of teveel apparaten draait op je netwerk. Of dus teveel connecties maakt.

Jou probleem echter, lijkt mij meer iets in de richting van een firewall probleem, heb je dat draaien? Zet het dan eens uit, en test het eens een paar dagen voor de grap. :+ , eventueel voor enkele apparaten een static ip lease afgeven, ipv de DHCP server te belasten.
Wat ik me altijd afvraag bij deze wedstrijden op Tweakers, kan ik daar als tweaker in het buitenland (UK) ook aan deelnemen?
Ik vraag me ook af of Belgen hier aan mogen meedoen.
Op zich wel handig als jullie die vragen in het daarvoor bestemde topic stellen ;).

Zal jullie even een handje helpen :9
Feedback [ADV] Test een van de tien TP-LINK pakketten
Zeer goed argument ! _/-\o_ bedankt!
Wat ik me altijd afvraag bij deze wedstrijden op Tweakers, kan ik daar als tweaker in het buitenland (UK) ook aan deelnemen?
Ik heb dit eerder gevraagd, gezien ik in FR woon:
Voorwaarden mbt woonplaats bij test- / win-acties
Antwoord: Ja.

Ik heb sindsdien een keer een actie gewonnen (HTC M8) en deze is gewoon naar mijn huisje in FR opgestuurd. Geen probleem dus, lijkt mij.
Powerline is interessante optie
Dat is dus de vraag in ons geval. We hebben deze wel eens geprobeerd (gekocht bij de goedkopere supermarkt) en dat was werkelijk een drama.

Toch kan ik me niet voorstellen dat dit niet goed zou kunnen werken aangezien er zo veel van op de markt zijn, en niet iedereen klachten heeft.
Veel klanten vragen om deze adapters en wij leveren praktisch alles van TP-Link. Wat ik gemerkt heb is dat het puur gokwerk is. Soms heb je geluk en haal je echt een goede verbinding. Kan ook zijn dat je niet eens connectie hebt.

Hoop dat de mensen die ze gaan testen meer geluk hebben. Al denk ik dat zij op een bepaalde afstand moeten gaan testen (stopcontact naar eerst volgende stopcontact) want anders weet ik zeker dat er een paar teleurgestelde gezichten zullen zijn.

Rest van het materiaal van TP-Link erg over te spreken. Van switches tot routers, allemaal prima spul voor een zeer lage prijs.

[Reactie gewijzigd door sjanssen15 op 8 april 2015 08:36]

Mijn ervaring is dat het ook nogal afhankelijk is van wat je op dat moment nog meer over die stroomkabel heen trekt. Natuurlijk valt dat een beetje terug op de kwaliteit van said stroomkabel, maar als het netwerk uitvalt zodra de frituur aan gaat.. :P
Toen ik verhuisd ben heb ik geprobeerd een range extender te gebruiken om het bereik boven en vooral op zolder te verbeteren. Toen bleek dat UPC support daarvoor uit het Cisco EPC3925 modem had gesloopt.

UPC + dit modem is een best veel voorkomende optie, zou jammer zijn als deze test mislukt om dit soort zaken, misschien goed om voor de meestvoorkomende Ziggo/UPC modems te verifieren?

Bij mijn weten is dat nooit opgelostnamelijk, maar ik moet zeggen dat ik er na de initiele teleurstelling en opvolgende jaar van het UPC forum volgen (geen oplossing) nooit meer mee aan de slag ben gegaan.
Gewoon een eigen fatsoenlijke router achter de Cisco hangen en UPC opbellen en je router in bridge modus laten zetten en je kan alles eraan hangen wat je wilt ;)
Ik denk dat je het niet zo bedoeld, maar geluk heeft er niet veel mee te maken. Powerlan is afhankelijk van de elektra in huis. Mijn elektra is (jammer genoeg) door een amateur aangelegd, en er zit 0 logica in. Poging tot powerlan faalde dan ook miserabel, kreeg amper een verbinding door de lijn (van 1 kamer naar de ander). Dit in tegenstelling bij mijn schoonouders, met hetzelfde setje (van meterkast tot zolder). Kwaliteit van het contact maakt ook uit heb ik gemerkt - slechte wandcontactdoos gaf veel time-outs, en een ander helemaal geen.

Geluk zal hem dus zitten in de elektra van je klanten, bij de een werkt het prima, de ander niet.

Eens wat betreft TP-Link, heb zelf een van de goedkope routers staan (heb geen behoefte aan goed wireless, PC's zijn bekabeld) en heb er tot op heden weinig problemen mee gehad. Een reboot verhelpt dan vaak het probleem.
Dat is ook eigenlijk precies wat ik bedoelde. Omdat ik in veel verschillende huizen terecht kom, heb ik soms erg pech gehad bij een zeer korte afstand al. Dat maakt de aanschaf altijd een gok wat ik zonde van het geld vind.

Klopt, de TP-Link's zijn prima in gebruik en zal ze ook blijven verkopen/kopen. Reboots zul je toch houden helaas.
Precies bij ons thuis hadden wij eerst 6 mbit internet deed ik altijd via powerline dus merkte geen verschil nu hebben we 120 mbit gekregen en haalde ik maar 7 mbit download.
Vervolgens nieuwe powerline gekocht die beter zou moeten zijn maakt geen verschil dus gok dat wij pech hebben.
Al is onze stroomkabel kwalitatief dan ook gewoon echt niet de beste.
Ik heb zelf onlangs een Devolo setje gekocht (dLan 1200 en dLan 650) om mijn glasvezel lijn (die beneden in de meterkast binnenkomt terwijl we daar alleen de entree hebben) naar boven te trekken. Van de 100 Mbps up/down halen we 95/105 Mbps hiermee terwijl dat met een lan kabel 95/110 Mbps is. De upload is om de een of andere reden vaak hoger (ook op mijn werk via een andere provider) bij glasvezel.
Met de dLan 650 halen we 60/65, dat is voldoende om de tv e.d. op aan te sluiten. Voordat we de dLan 1200 aanschaften was dat 40/45. Dat komt doordat de dLan 650 niet op een geaarde stopcontact is aangesloten (ook niet zo 1-2-3 mogelijk op die plek). Doordat de dLan 1200 binnen de zelfde groep (op een geaarde stopcontact) is opgenomen als de dLan 650, versterkt het sterkere signaal van de dLan 1200 de snelheid van de dLan 650.
Handige van de dLan 200 is dat je het makkelijk mee kunt nemen naar een andere ruimte mocht de Wifi bereik daar niet toereikend zijn (moet eerlijk zeggen dat we het niet meer doen nu de nieuwigheid eraf is). Je bent er wat voor kwijt, maar voor het trekken van een kabel vanuit de meterkast was ik nog meer kwijt geweest als ik het netjes zou wegwerken. Je krijgt er nog wat extra's voor terug in de vorm van de makkelijk verplaatsbare Wifi accespoint.
Had hetzelfde probleem, maar toen een setje van Devolo gekocht en die doen het al maanden zonder problemen en met dubbele snelheid. Waren wel dubbel zo duur ook :P
Testers krijgen uiterlijk 17 april bericht via e-mail (zorg dat je e-mailadres up-to-date is)
En vanaf wanneer kan er getest worden/moet er een review uit zijn? I.v.m. opkomende bruiloft/huwelijksreis erg nuttig voor mij om te weten :) Gave actie verder, klinkt echt de moeite waard!
Dat wordt de bruiloft/huwelijksreis cancelen dan :+

Meestal is het volgens mij dat de review 2 weken na ontvangst ingediend moet zijn. (dus zeg maandag 20 april - 4 Mei.
Nieuwe range-extender testen of op huwelijksreis.. Keuzes keuzes :p

Oke, 2 weken dus. Maar waar uit leid je af dat je de apparatuur die maandag 20 april direct krijgt dan? Of staat bericht krijgen altijd gelijk aan product ontvangen?
20 april is een gokje

17 april mailtje --> gegevens doorgeven --> opsturen apparatuur (dus ik gok dat het wel binnen is in de week van 20 april), kan ik me in vergissen.

2 weken reviewtijd is bij de meeste acties op tweakers

plan: Tweakers zoekt testers voor Sony Xperia Tablet Z2 (bijvoorbeeld)

Of je zet in je review:

Bereik:
De range extender doet het wel goed, ik was op huwelijksreis in ...... en ik had nog steeds verbinding. Prima bereik dus.

(veel plezier met je huwelijk / huwelijksreis)
Haha, ben benieuwd wat ze er van zouden vinden als ik dat er in zou zetten ;)

Bedankt voor de informatie en de voorbeelden. Ik ga me opgeven. Nu alleen nog gekozen worden natuurlijk :)
Succes ;-) ik pass deze ben volgende week voor 3 maanden weg dus :P
Heb al lang problemen met powerline. Om de een of andere reden stoort er iets, de units maken hier slecht verbinding. Bij andere woningen getest, en daar doen ze het wel goed. Zou wel willen weten of deze het bij mij wel doen....
Hier werkt Powerline ook alleen maar op dezelfde groep.
Het signaal verdomd het om door de groepenkast te gaan (allemaal op 1 fase)
Als oplossing heb ik maar een paar extra WCD's in de meterkast geplaatst. Dat werkt.
Tja... in m'n vorige woning had ik geen last hiervan, en m'n groepen / stoppen-kast is net vorig jaar vervangen. Maakt(e) niets uit overigens....

[Reactie gewijzigd door klaafstra99 op 9 april 2015 10:29]

Aangezien het nieuwbouw appartement waarin ik woon helaas niet voorzien is van utp-bekabeling en mijn werkkamer achterin is, heb ik hier nauwelijks wifi-ontvangst. De modem staat namelijk in de meterkast. Ik ben al lange tijd op zoek naar een goede oplossing hiervoor maar heb deze nog niet direct gevonden: de ervaringen die ik met powerline adapters heb gelezen zijn namelijk niet bepaald om over naar huis te schrijven.

De powerline adapter lijkt me een goede optie om een verbinding te leggen tussen meterkast en werkkamer. Zeker aangezien alle stopcontacten geaard zijn. Daarnaast kan ik op deze manier ook mijn Smart-TV, Media Center en andere connected devices testen :)
Had je dan niet beter eerst na kunnen denken waar je cat5/6 misschien had kunnen willen gebruiken en dan op de vloer naar die kamers leiden en met een tapeje vastzetten voor je de vloer ging leggen? Bij pvc of zeil is dat wat lastig, maar bij laminaat of andere vloeren die een ondervloer behoeven kun je zo perfect je kabels wegwerken.
Helaas: vloerverwarming dus ultradunne ondervloer :-(
Ik wil die dingen niet in huis hebben,ze storen zo erg dat je ze al 80 a 100m kan ontvangen.
Ik snap zo wie zo al niet hoe ze het hebben kunnen verzinnen om zo'n onbetrouwbaar/ongeschikt medium als netwerk te gaan gebruiken!
Die notches die ze gebruiken is ook maar een lapmiddel,want er zijn ook mensen en instanties die meer dan die frequenties gebruiken!!
"Ik snap zo wie zo al niet hoe ze het hebben kunnen verzinnen om zo'n onbetrouwbaar/ongeschikt medium als netwerk te gaan gebruiken!"

Gemak dient de mens. Elektriciteitskabels liggen er vaak al. Bij deze keuze is voor veel mensen de inspanning die ze moeten leveren om een internetverbinding ergens te krijgen de belangrijkste factor.
Met onze meterdikke muren en grote afstanden gebruiken we wat devolo dlan adapters.
Die komen moeiteloos door drie groepenkasten heen en tot in de verste uithoeken van het elektriciteitsnetwerk (het zwembad en dan gaat het signaal vanaf woonkeuken naar groepenkast 1 (plm 20mtr) om dan naar groepenkast 2 te moeten (plm 15 mtr) om dan de 80 meter naar het zwembad te lopen)
Hmmm, persoonlijk zou ik dan toch hebben ik toch hebben gekozen om bij de aanleg van mijn zwembad op 80 meter, om een redundante 10Gb kabel te trekken richting het poolhouse.
Powerline is leuk en aardig, maar een beetje poolparty met live posts en likes trekt die verbinding sneller dicht dan je 'Breezers!' kan roepen.
uiteraard als ik het aangelegd zou hebben dan was er gelijk wel meer richting het pomphuisje gegaan dan enel stroom. Maar het was er al toen we het kochten.
Een range extender in nederland....Oef. (je gebruikt dan niet 1 maar 2 kanalen, als iedereen dit gaat doen...pfff.)
Onnodig bezetten van de toch al volle wifi kanalen (helemaal 2.4GHz) in dicht bevolkte gebieden.
Gezien het in ons land zelden voorkomt dat de wifi client meer dan honderden meters van wifi router af staat, is een extender overbodig.
Om het simpele feit dat veel wifi problemen hier juist gebaseerd zijn op een overvol wifi spectrum.
Dank al die isp's die het zo nodig vinden om default wifi aan te zetten op hun modems. En vele klanten ook nog eens een wifi router er op aansluiten met weer een wifi kanaal in gebruik, zonder ongebruikte wifi uit te zetten.

Ik heb zelf een TP-Link range extender (TL-WA730RE niet meer in gebruik), en ik kan uit ervaring vertellen dat het eerder je wifi netwerk destabiliseert als je in een gebied zit met overvloed aan wlan's. (client die blijft switchen tussen wlan en range extender wlan)
Beste optie is, om een wifi netwerk te gebruiken, maar om de locatie goed te bepalen (wat hoger plaatsen, op een plek waar dekking grootst is zonder door muren te hoeven gaan) eventueel ander type antenne gebruiken als het nodig is (richt i.p.v. omni) en heel belangrijk, even met smartphone app te kijkenhoe wifi kanalen gebruik in je omgeving is en dus een kanaal te kiezen die zo min mogelijk in gebruik is. (auto channel is niet altijd ideaal).

Verder wel ok merk TP-link. (goed prijs/kwaliteit&opties verhouding).
Ikzelf geef voorkeur aan bekabeld netwerk en kies alleen wifi als het niet anders kan.
Jammer dat smartphones en tablets geen ethernet aansluiting hebben (in bv mini vorm met verloop kabeltje).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 631029 op 8 april 2015 12:19]

De meeste range extenders gebruiken hetzelfde kanaal als het hoofdnetwerk, je levert dan snelheid en stabiliteit in voor een beetje extra bereik.
Dat is beter. De TL-WA730RE doet dat in elk geval niet.

Zou mooi zijn als al die isp modems ook hetzelfde doen met hun hotspot netwerken, allemaal zelfde kanaal (roaming). Dan komt er weer veel meer vrij en in dichtbevolkte gebieden dus een stabielere WiFi ervaring.
Zal bij ons thuis wel goed van pas komen.
Same here. Was precies opzoek naar een dergelijke setup! Sinds we verhuisd zijn is de wifi niet je van het meer. M'n oude powerline adapters (+6 jaar) krijgen ook al grijs haar. :+

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee