Door Tino Zijdel

Senior developer

Development-round-up - Iteratie #60

18-11-2014 • 13:51

114 Linkedin

We zijn weer drie weken en ruim honderd tickets verder, dus een mooi moment om weer een release te doen :) Hieronder vind je de highlights van de zestigste release sinds we zijn begonnen met de scrum-ontwikkelmethode.

Frontpage

De meest in het oog springende aanpassing is waarschijnlijk de weergave van video's in de nieuwslisting op de frontpage. Onze redactie tikt niet alleen nieuwsjes, maar maakt ook mooie videoproducties, die volgens ons nog te weinig belicht werden. Daarom hebben de redacteuren nu de mogelijkheid om specifieke video's uit te lichten binnen de nieuwslisting. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Uitgelichte video's

Daarnaast hebben we de lettergrootte en het kleurtje van 'bezochte' links op de frontpage een beetje aangepast en dit laatste ook doorgevoerd in de andere listings, zoals het nieuwsarchief. Zo kun je altijd zien welke pagina's je al eens bezocht hebt.

Koppelen van onderwerpen

We hebben het formulier om onderwerpen te koppelen aan bijvoorbeeld forumtopics sterk vereenvoudigd. Voorheen had je, naast de productenkiezer, de mogelijkheid om een merk, serie of tag toe te voegen. Die drie losse zoekvelden hebben we nu gecombineerd tot één zoekveld, waardoor je niet meer hoeft na te denken over het type van het onderwerp dat je wil koppelen. Aangezien de redacteuren op eenzelfde manier onderwerpen aan hun content koppelen, is dit ook voor hen een verademing :)

Merken, series en tags koppelen

Pricewatch

Een aantal iteraties terug hebben we al de 'Alternatieven'-tab toegevoegd aan de productpagina's. In deze iteratie hebben we daar een vergelijkingsfunctie aan toegevoegd, waarmee je makkelijk alternatieven kunt vergelijken met het product dat je op dat moment aan het bekijken bent.

Alternatieve producten vergelijken

Scorekaarten

Een kleine maar handige toevoeging aan de scorekaarten bij redactionele reviews betreft de vermelding van de huidige prijs van het gereviewde product in de Pricewatch. We toonden al de prijs bij publicatie dus met de toevoeging van de huidige prijs is nu sneller te zien of een product eventueel al goedkoper is geworden.

Inhoudsopgave in productreviews

Met de vorige iteratie hebben we al de mogelijkheid toegevoegd om zogenoemde heading-tags - [h1], [h2], [h3] - te gebruiken in productreviews. Met deze iteratie hebben we een feature ingebouwd die op basis van deze tags een inhoudsopgave kan genereren die bijvoorbeeld boven in de review getoond kan worden. Hiertoe kan in de review de [toc]-tag gebruikt worden. De individuele items in de inhoudsopgave linken ook naar het desbetreffende hoofdstuk in de review.

Gerelateerde video's in videoplayer

Onze videoplayer biedt de mogelijkheid om na het afspelen van een video een lijstje gerelateerde video's te laten zien. Tot dusver maakten wij echter geen gebruik van die functie, maar daarin hebben we nu verandering gebracht. Na het afspelen van een video krijg je een overzicht van andere populaire video's van hetzelfde type. In een volgende iteratie gaan we kijken of we het lijstje kunnen optimaliseren op basis van categorie en eventuele productkoppelingen.

Gerelateerde video's in videoplayer

Responsive

Ook hebben we in deze iteratie weer wat kleine fixes en verbeteringen doorgevoerd aan ons responsive design. Met name voor de nieuwe grade 'B' zijn veel dingen verbeterd. Ook hebben we het gedrag waarbij de tracker zichzelf inklapte op smalle desktopresoluties teruggedraaid.

België

Voor onze Belgische bezoekers hebben we de meest gangbare betaalmethoden, Visa en Bancontact/ Mister Cash, samengevoegd in één betaalmethode. Daardoor hoef je niet meer de individuele methoden te kiezen en kunnen we standaard al alle aanbiedingen laten zien van shops die minstens een van de desbetreffende methoden ondersteunen.

Tweakers Awards

Net als in voorgaande jaren zal er ook dit jaar weer gestemd kunnen worden op de beste producten en diensten. In deze iteratie hebben we daarvoor de nodige voorbereiding getroffen.

Overgang naar PHP 5.6

Ook onze serverbeheerder Kees heeft niet stilgezeten tijdens deze iteratie en heeft onze webservers voorzien van nieuwe versies van PHP en Apache. Dat hiermee de responsetijd ook fors verbeterd is, is een mooie bijkomstigheid. Hoe groot het verschil is, is duidelijk te zien in onderstaande grafiek, waarin de server Plutus reeds geüpgraded was, maar Pontus en Phobos nog op oudere versies van PHP en Apache draaiden.

Verbeterde response tijd dankzij php 5.6

Reacties (114)

Wijzig sortering
ik vind het jammer dat de geordende lijst nu onderbroken wordt door een paar videos midden in de nieuwspagina.
Misschien beter om het direct onder het kopje nieuws van vandaag te plaatsen?

Edit:
Wil je de video's echt uitschakelen, dan kan dat door naar je voorkeuren te gaan en dan bij artikeltypen video's uit te vinken.

[Reactie gewijzigd door erikitweakt op 18 november 2014 14:43]

Dat was mijn eerste reactie ook inderdaad.
Zo irritant die video's, als ik video's wil zien ga ik wil naar Youtube.
Ik wil gewoon overzichtelijke lijst van nieuws, die niet onderbroken wordt midden op de dag zoals nu het geval is... dit is niet overzichtelijk!
Helemaal eens. Ze stonden bovenaan, en nu tussen de tekst. Dat is echt niet nice.
Precies mijn gedachte, ook ik vind dit erg storend. Zonde dat je alle video's moet uitschakelen om dit te blokkeren.
Sinds de update vorig jaar naar Tweakers 7, heb ik de video's uit de nieuwsartikelen gehaald en een stapje naar beneden geplaatst.
Ik heb onder de nieuwsberichten namelijk een kopje met video's.

Als ik video's wil zien, dan scroll ik dus gewoon een stukje naar beneden.
Instellingen:
kopje "Frontpage artikelfeed"

Nieuwsberichten
Video's
Downloads
Reviews
.Plans
Redactieblogs

Weergave: Losse lijsten per artikeltype
Dank voor de tip. Zelf vind ik het ook zeer irritant dat een mooie geordende lijst met nieuws artikelen onderbroken word door "plaatjes". Persoonlijk niet mijn ding aangezien ik graag van een strak design hou met zijn eigen plek voor deze verschillende media.
Super! Video's eruit geknikkerd en nu ziet de frontpage er weer normaal uit.
Dat de lijst met artikelen onderbroken wordt was inderdaad erg lelijk en zeer vervelend.

Maar... Nu krijg je dus helemaal geen video's meer te zien...?
Dus als ze een review plaatsen met video erbij, dan krijg je die artikelen ook niet te zien?
Dat vind ik dan ook weer een ongewenst resultaat. Weet jij toevallig hoe dat zit? :)

Ik wil wel artikelen met video zien, maar ik wil de video thumbnails niet zo tussen de lijst met artikelen hebben staan.
Als een review een video heeft dan staat die er gewoon in, je krijgt alleen niet meer de video apart in je lijst.
Wordt niet eens tijd dat het moderatie systeem wordt gefikst, want ik wordt om bot te zijn, letterlijk schijtziek van alle meningsmoderaties tegenwoordig, vaak inclusief de belachelijke 6x boost functie.
Hoewel wat Inspector zegt klopt, worden meningmods daar natuurlijk niet mee opgelost... Ik vraag me ook af wat voor technische ingreep jij verwacht die meningmoderaties voorkomen. Althans, ik ken er een; modrechten van iedereen afpakken, maar dat is niet erg gebruiksvriendelijk.

Als er al ergens in het forum een discussie is hoe we dat technisch kunnen oplossen, zonder gelijk de gebruikerservaring enorm te benadelen, dan lees ik graag mee. Of als je een oplossing hebt, die nog niet in het forum staat, dan zien we die graag terug in het 'mooie features'-forum :)

Een sortering op 'score' gaat iig niet meningmodden oplossen, maar juist de reacties met de hoogste scores juist eerder tonen en ze dus in theorie nog meer kans geven op een extra beoordeling met een hoge score veroorzaakt door mensen die het ermee eens zijn.

Ik betwijfel of het uberhaupt mogelijk is om een gebruiker zover te krijgen dat ie een reactie objectief beoordeeld, zonder de inhoud mee te laten wegen in de beoordeling van de waarde voor de discussie/community van de reactie. En als het al mogelijk is, of we dat dan technisch kunnen uitwerken in een praktische en gebruiksvriendelijke oplossing. Maar ik zou graag worden overtuigd van mijn ongelijk :)
Er zijn naar mijn mening zijn er al genoeg goede ideeën voorgesteld, het probleem is imho dat niemand aan durft om meer te verwachten van mensen het moderatie recht dan een minimale inspanning, en jullie zelf niet berijd zijn om eens een artikel te schrijven hoe volgens jullie mensen goed zouden moeten modereren.

Als je iedereen maar mod rechten geeft, zonder enige begeleiding en uitleg, en een minimale inspanning van hoe men moet modereren, en een slecht te vinden verwijzing naar een mod FAQ is dat zeker niet, hoe kan je dan ook enigszins hopen dat het goed gaat komen.

Technische oplossingen worden meteen afgeschoten, daar men meteen de vreselijke ervaring van de modbot aanhaalt, en dat de resultaten het zelfde zullen zijn.

En discussies worden gewoon afgesloten uit angst op herhaling.

Er zijn vele andere discussies die nergens op uit liepen omdat imho T-net geen echte stappen durft te zetten, het probleem is dus zeker niet nieuw, maar het aantal menings mods is de laatste tijd tot een echte plaag opgelopen, en is nu op een punt gekomen waar ik regelmatig mijn mond houd, omdat ik weet dat mijn niet altijd populaire, maar wel goed doordachte mening, toch weg gemod gaat worden.
Dweilen met de kraan open en met een zakdoek :/
moderatie is voortaan van de domme
"Laten we alles op 0 modden."

Mijn ervaring is dat er "veel wol is, en weinig verf'', en dat men vooral graag discussierd hoe slecht het systeem werkt maar men niet berijd is om er ook daadwerkelijk echt wat aan te doen!

[Reactie gewijzigd door player-x op 19 november 2014 10:56]

Ik ben van mening dat als je het grote plaatje bekijkt de staat van het moderatiesysteem helemaal niet slecht is, in tegendeel. Er is een probleem bij topics waar door emotie gedreven fanboys en anti-fanboys met elkaar botsen. Gelukkig zijn dat er niet zoveel hoewel het wel populaire onderwerpen zijn.

Objectief modereren bestaat niet en daar moeten we niet naar streven. De kennis en ervaringen van een gebruiker zullen altijd invloed hebben op de wijze waarop hij een reactie zal beoordelen. Wat voor de een noob-gebruiker een verhelderend inzicht is kan bijvoorbeeld door een zeer ervaren gebruiker een slecht idee gevonden worden. Dat is waarom we reacties door een grote groep gebruikers willen laten beoordelen.

Fanboys die enkel als doel hebben om gebruikers met een tegengestelde mening de mond te snoeren of reacties van gelijkgestemden te promoten verzieken het systeem wel. Ik geloof niet dat het gaat helpen om gebruikers voordat ze hun moderatierechten ontvangen te vragen om de faq te lezen. Ten eerste zal bijna niemand de moeite nemen om de faq te lezen, ten tweede doet een gebruiker toch wel waar hij zin in heeft. Een moderatiesysteem zou gewoon zo intuïtief moeten werken dat iedereen er direct mee aan de slag kan. De aanwijzingen in de moderatiepopup zijn al erg duidelijk. De faq biedt aanvullende informatie voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in de werking van het moderatiesysteem maar bevat geen noodzakelijke informatie om reacties te kunnen beoordelen.

Tenzij nieuwe moderators met de hand worden gescreend verwacht ik niet dat een activatiemuur iets zal doen om fanboys buiten de deur te houden. In het verleden hebben we een activatiemuur gehad en waren er net zo goed fanboymoderaties. Het zullen er in absolute aantallen allicht minder worden omdat er minder moderators zullen deelnemen maar of de invloed van fanboys in relatieve zin afneemt is twijfelachtig. Achteraf de rotte appels eruit vissen en onschadelijk maken is volgens mij nog effectiever. In ieder geval zijn ze beter op te sporen. Ik zie meer in het maken van een goed werkende fanboy trap om fanboys te vangen en te screenen dan een simpel te omzeilen activatiemuurtje.

Ook kunnen we mijn inziens beter kijken naar het verbeteren van het sociale aspect van het modereren door moderators beter te laten samenwerken bij het beoordelen van reacties met discutabele moderaties (dwz sterk uiteenlopende beoordelingen).
We zijn druk bezig de hele reactie code te refactoren. Na deze refactoring komen er ook alternatieve sorteer opties waaronder op relevantie. Dit is een eerste stap om relevantere comments voorrang te geven op mindere comments. Dit zou dit jaar nog uitgerold moeten worden.
Geen fan van de donker grijze kleur van de reacties-ballon. Maakt het nogal druk en voegt naar mijn mening weinig toe. Een dergelijke symbool moet je niet willen herhalen, voegt dan niks meer toe.

Rest van de updates zien er prima uit!
Mee eens. Ze leiden je ogen af van de eigenlijke content. Reactieaantallen is informatie die niet nadrukkelijk aanwezig hoeft te zijn. Gelukkig kun je dat met custom css herstellen naar de oude stijl:

.commentCount {
background: none;
color: #828585 !important;
font-size: 12px;
text-align:right;
width: 30px;
}
Bedankt! Eindelijk een bestemming voor mijn karma :P
Bedankt! Zojuist custom CSS gekocht en het ziet er weer mooi rustig uit :P

[Reactie gewijzigd door vdvoort op 18 november 2014 15:57]

(...) voegt dan niks meer toe. (...)
het voegt wel degelijk wat toe, namelijk voor de nieuwkomers. Die staan er in het begin echt van te kijken, "Wat zou dat rare getal achter die nieuwsberichten betekenen?" Het aantal pageviews, het aantal reacties of een soort gebruikersbeoordeling?

Wat mij betreft dus een nuttige aanvulling, ook al maakt het de site iets drukker.

[edit] Bovendien wordt de bewuste ballon ook gebruikt bij "uit de community". Het zorgt dus ook voor een stukje conformiteit.

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 18 november 2014 14:53]

Je kan ook bovenaan de kolom het symbool plaatsen. Ik heb het niet over de functie van het symbool ansich maar over het nut om 1 symbool 20+ keer te herhalen. Dat moet slimmer kunnen.

Daarnaast kun je je afvragen of je reguliere bezoekers wil 'belasten' met vormgeving wat is bedoelt voor nieuwkomers.

Enfin, ik vind persoonlijk de ballonen veel te nadrukkelijk aanwezig en het neemt in mijn ogen meer aandacht op dan de headlines zelf.
Niet mooi, en verslechtert de leesbaarheid.
Naar mijn mening zijn eigenlijk alleen de video's die tweakers zelf maakt interessant al het overige (trailers etc) hoef ik niet te zien.

Zou handig zijn als er ergens een optie komt om die zaken te verbergen.
Ik hoop ook op een optie om die helse videostrip weg te krijgen. Ik was al aan het kijken of het een Ad was die via Adblock er uit gehaald kon worden maar helaas, En ja ik block ads, maar alleen de vervelende. Ik vind het niet erg om aan de zijkant een ad te zien maar niet tussen het nieuws overzicht. Kan de strip niet optioneel worden gemaakt of iig verplaatsbaar naar boven? Want dit vind ik niets.
Op de frontpage > tandwiel rechtsboven > frontpage > videos uitvinken?
Dank u dat is een stuk beter, Ik wil best nieuws over video's zien maar niet op deze manier. Nogmaals bedankt kende deze optie nog niet
CustomCSS is je vriend dan denk ik. Al zouden we het op prijs stellen als je adblock gewoon niet gebruikt hier.
In de videostrip zul je ook enkel video's van de redactie zelf vinden.
Welke PHP versie draaide hiervoor?
We draaiden nog op PHP 5.3, met name omdat we niet over konden stappen op php 5.4 of 5.5.

PHP 5.4 (en 5.5) had namelijk het gedrag van htmlspecialchars veranderd zodat hij controleerde of de input string valide UTF-8 was, en wij gebruiken 8859-15. Pas met php 5.6 zijn ze hun 'default_charset' optie gaan gebruiken waardoor wij nu ook over kunnen (zonder 1000+ htmlspecialchars aanroepen hoeven aan te passen).
Jasses, nasty behaviour. Blij dat ze het gefixt hebben in PHP 5.6 met een 'default_charset'-value.
Find/Replace in All Files?
de ideale manier om het helemaal stuk te maken :) Bovendien teveel 'vreemde' aanroepen. Maar dat was wel nodig geweest als php 5.6 niet uit was gekomen.

[Reactie gewijzigd door Kees op 18 november 2014 19:29]

Had je deze functie ook niet kunnen 'hooken'. (Is dit de correcte term in PHP?)

Dit lijkt te moeten lukken mbv reflectie.
http://stackoverflow.com/...nto-function-calls-in-php
Daar moet je ook verdraait voorzichtig mee zijn, het is niet echt aan te raden om interne functies te overschrijven en ze een ander dan default behaviour geven. Dat werkt prima de eerste paar maand, maar daarna ben je vergeten dat die functie overschreven is en vraag je je af waarom de functie 'zo gek doet'

Maar het kan wel ja.
Daarom hebben de redacteuren nu de mogelijkheid om specifieke video's uit te lichten binnen de nieuwslisting.
Sorry, maar dat ziet er echt niet uit, en is zelfs zeer verwarrend. Totaal ongerelateerde oudere video's onder een nieuwstopic deden mij allereerst denken "huh, zijn die aan dat topic gerelateerd?" en toen "huh, die zijn vrij oud toch?"

Maak dan een video baan/band aan de rechterkant of zo.

Verandering is niet altijd nodig. En die video's zo tussen de nieuwsartikelen staat niet goed en slaat nergens op...IMO.

Lijkt allemaal inderdaad wel veel sneller te gaan.

[Reactie gewijzigd door HMC op 18 november 2014 14:07]

Dat het sneller is met php 5.6 is niet sinds de release van zonet en ga je in de praktijk ook niet zomaar merken :P
Onder andere omdat nog niet alle servers zijn omgezet.
Wacht maar tot PHP 5.7 (of 6.0) uit is. Die schijnt weer een enorme snelheidswinst te hebben ten opzichte van 5.6.

PHP 5.7 almost 2x faster than 5.6
Ja, maar ik was het wachten onderhand zat, dus eerst maar eens naar 5.6 ;)
Waarom wordt er met oog op snelheid eigenlijk geen nginx gebruikt? Niet dat ik de wijsneus uit wil hangen maar zo ver ik begrijp is het veel sneller en gebruikt het ook nog eens minder resources
Puur voor PHP gebruik is het (PHP-fpm) niet sneller, en aangezien wij al varnish gebruiken doen onze apache's vrijwel geen statische files. En varnish is (marginaal) sneller dan nginx.

Verder hebben wij het ons zelf lastig genoeg gemaakt met een hele ingewikkelde multiviews setup waardoor een overstap naar nginx niet triviaal is. Ik heb het wel eens geprobeert; qua performance maakte het niet heel erg veel uit. maar qua complexiteit van de setup wel.

Overigens wil ik wel nginx gaan gebruiken, maar dan als ssl terminator voor varnish ;)
Bedankt voor je antwoord. Duidelijk.
Dan zal mijn Internet het eindelijk weer eens wat beter doen.

Zelfs als het allemaal wat langzamer gaat hier in het verre oosten is Tweakers nog altijd sneller. Zelfs sneller dan lokale sites, zoals lokale kranten.

Maar de laatste tijd was het minder. Nu ineens weer beter. Dus ik dacht dat het daaraan lag.Tweakers laadt met bloedgang, zoals voorheen. De reacties ook meteen BAM gepost. Een genot. Blijft een prachtig stuk progsel van jullie.

Nog steeds blijven de video's midden in de nieuwslijst niet toepasselijk. :P
Ja ik verschiet me toch altijd hoe snel tweakers is, ik vermoed iets trager dan dat de google site laad :) en dat wil wat zeggen ;)
Zoomen is dus ook weer mogelijk op mobiel/tablet, wel even aan wennen :P

[Reactie gewijzigd door _David_ op 18 november 2014 14:05]

Ja we willen het simpelweg weer eens proberen. De problemen met de fixed header zijn nu verholpen met het inklappen ervan. Het probleem van het inzoomen op een textveld of input field zijn er nog wel. Mocht het niet bevallen draaien we het simpelweg weer terug ;)
Mooi, want zeker afbeeldingen waren op mobiel gewoon soms slecht leesbaar, en die kun je nu weer gewoon netjes inzoomen.
Nu is het wel zo dat altijd als je ergens een reactie wil achterlaten, je inzoomt. Imho is dat vele malen irritanter dan soms details willen zien op een foto

Altijd > soms. Imho had zoomen uit moeten blijven totdat de browserboeren snappen dat als de focus op een text-field staat, je niet moet inzoomen
Simpele oplossing: lettertype in het tekstveld wat groter maken (16px dacht ik.)
Dat wilde we eigenlijk niet, hebben het nu enkel op de :focus gezet binnen RWD. Zo hebben we een mooie tussen oplossing. :)
Super dat zoomen weer werkt! Een beetje uitzoomen/kleinere tekst op mobiele devices zou ik eigenlijk ook wel fijn vinden :)
Briljant. Ondanks het responsive design miste ik de mogelijkheid om te zoomen echt. Wat mij betreft lekker erin laten zitten :)
"Onze redactie tikt niet alleen nieuwsjes, maar maakt ook mooie videoproducties, die ons insziens nog te weinig belicht werden. Daarom hebben de redacteuren nu de mogelijkheid om specifieke video's uit te lichten binnen de nieuwslisting"

Ik vroeg me al een tijdje af waarom video-reviews niet worden samengevoegd met de 'textuele' reviews.
Nu zie je vaak twee artikelen in de lijst staan die eigenlijk over hetzelfde gaan. Waarom niet gewoon de video in het review-artikel stoppen?
Ze staan ook in de text-reviews. Het is een redactionele keuze om ze ook nog eens los te plaatsen op de frontpage
Is het niet mogelijk om bij een textuele review met video een sticker "incl. video" bij de link van de review te plaatsen? Lijkt me IMHO een stuk netter en je kunt alsnog je video belichten.
Alles kan. En als je denkt dat dit de site beter maakt, dan hebben we een forum speciaal voor dit soort dingen :P

Mooie Features

Ik ben het met je eens dat het gecombineerd mag worden!
Ideaal dat je ze uit kunt zetten door bij de frontpage settings 'Video' uit te vinken, ik zag ze zelf namelijk niet omdat ik ze veel ruimte in vind nemen en ik het ook niet interessant vindt, als ik een review wil over een product dan zie ik hem bovenaan de pagina staan.
Daarnaast verschijnen ze nu door de introductie van de videostrip nu niet meer los op de frontpage in de lijst. Tenminste, wat betreft onze eigen producties dan.
Zo staat 'ie op de frontpage, en zo weer niet... :? Er gaat ergens iets niet helemaal goed vrees ik :)
On topic: weer hard gewerkt en nuttige features toegevoegd wat mij betreft!
Idee/tip: http://updates.html5rocks...-in-Chrome-39-for-Android
Misschien een mooi Tweakers rood kleurtje voor het Tweakers.net tabblad op Android devices?
Volgens mij had ik dat ook net dat ik dit artikel niet op de frontpage zag. Dacht dat het aan mij en me koppijn lag, maar blijkbaar/gelukkig toch niet! :)
Dat zou leuk zijn!

en dan misschien ook wel een (live)tile voor Windows?
Ik zit niet zo te wachten op de extra nadruk op de video's. Ik ben lang niet altijd in de gelegenheid om een video te kijken en vind het zelf lang niet altijd bijzonder veel toegevoegde waarde hebben.. Maar goed, dan zou het in ieder geval fijn zijn als het extra benadrukken van deze video's optioneel was.
Ben het met je eens. Video's zijn leuk, maar staan nu veel te erg in beeld. Waardoor ze afleiden.

Adblock maar even configureren om deze weg te filteren.
Je kan ook op het tandwieltje klikken en dan video's uitvinken, geen adblock voor nodig.
Die wist ik niet. Meteen geactiveerd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee