Door Wilbert de Vries

Tweakers opnieuw genomineerd voor titel 'Website van het Jaar'

29-09-2014 • 13:37

177 Linkedin

Tweakers is, net als in voorgaande jaren, weer in de race voor de titel 'Website van het Jaar'. We zijn dit jaar opnieuw in drie categorieën genomineerd: beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community. Krijgen we jouw stem?

Onze nominatie lijkt inmiddels een traditie te worden, maar dat betekent niet dat we er minder blij mee zijn. Ieder jaar opnieuw is het voor ons namelijk een moment om van jullie te horen wat we goed en fout doen, en wat beter kan. In de afgelopen jaren hebben we dankzij onze community al diverse keren de titel Website van het Jaar in de wacht kunnen slepen en ook dit jaar hopen we in de prijzen te vallen. Niet omdat het zo mooi staat in onze prijzenkast, maar omdat het voor ons een blijk van jullie waardering is.

Laten we eerlijk zijn, zonder onze community zou Tweakers die prijzen namelijk nooit hebben gewonnen; dat beseffen we terdege. We doen dan ook nog steeds ons uiterste best om naar alle feedback en suggesties te luisteren. Ook dit jaar hopen we dat jullie massaal op Tweakers zullen stemmen, zodat we samen weer een jaar lang kunnen pronken met een paar mooie titels. Ook hopen we dat jullie, onze community, ons van de noodzakelijke feedback blijven voorzien en jezelf dit jaar wel belonen met de passende titel 'beste community'.
De organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing heeft de manier van stemmen niet gewijzigd. Bij de stemming wordt nog altijd gevraagd naar een oordeel over de inhoud, vormgeving en navigatie, en er wordt gekeken naar de mate waarin stemmers een site aan vrienden en bekenden zouden aanbevelen. Meedoen is eenvoudig; via een van onderstaande links kun je, tot uiterlijk 7 november, op Tweakers stemmen. Houd er rekening mee dat je je stem moet bevestigen via een link die je per mail krijgt toegestuurd.

De organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing verloot onder de deelnemers een MacBook Air 13, twee GoPro's en vijf draadloze Jawbone-speakers. Dus wie weet, doe je met je stem niet alleen alle andere tweakers, maar ook jezelf een plezier ;)

Namens iedereen: alvast bedankt!

Reacties (177)

Wijzig sortering
Nieuws en Informatie
Wat betreft de discussie over de onderwerpen; er is inderdaad wel het een en ander op aan te merken. Sommige onderwerpen krijgen net even iets te veel aandacht. Vooral de stortvloed aan Apple nieuws, dat mag van mij iets minder. Ook andere populaire onderwerpen krijgen soms wat te veel aandacht. Het mag van mij wel iets meer 'Tweakers' en wat minder 'Populair'; om het even samen te vatten.

Dat het nieuws soms laat gebracht word -of dat nou wel of niet zo is- vind ik niet zo erg. Tweakers is voor mij een verzamel plek voor nieuws dat ik interessant vind. Of ik dat nou vandaag of morgen lees, dat maakt me niet zoveel uit. Erger vind ik het, dat ik voor bepaald nieuws naar een andere website moet. Polygon is voor mij inmiddels de plek om game gerelateerd nieuws te vinden. Op Tweakers vindt ik alleen maar nieuws over games die toch al te veel aandacht krijgen, FIFA/Destiny/CoD/etc. Het is ook onmogelijk om zoveel games evenveel aandacht te geven, dus daar heb ik wel begrip voor.

Maar goed, al met al is er nog voldoende interessant nieuws dus mij hoor je niet klagen.

Vergelijken
Daar heeft Tweakers naar mijn idee weinig concurrentie. Geen enkele vergelijker biedt zoveel mogelijkheden en daar heb ik ook echt niks op aan te merken. Top!

Community
Het strenge beleid op de forums vond ik eerder heel vervelend, maar nu ben ik er blij om. Anders krijg je alleen maar mensen die hulp nodig hebben en zelf niks bijdragen aan de community. Niet dat ik nu zo geweldig ben, maar ik probeer waar ik kan anderen te helpen of informatie te bieden.

Nee echt een duidelijke klacht over de community heb ik niet, misschien zou het leuk zijn als de Tweakblogs een wat betere integratie kregen. Dat zou de 'icing on the cake' zijn!

Tot slot...
Tweakers verdient het sowieso om de beste vergelijker te zijn, met daarna de beste community en als laatste nieuws en informatie. Die laatste, daar is nog wel wat te winnen.

[Reactie gewijzigd door TheNephilim op 29 september 2014 23:26]

Dat we (te) veel Apple-nieuws brengen is een vaak gehoorde klacht. Het zal je verbazen hoeveel submits we over Apple krijgen waar we niets mee doen en hoeveel Apple-nieuws we na interne discussie afschieten terwijl het elders overal staat. Apple is nu eenmaal een van de succesvolste bedrijven van dit moment, met ongekend populaire producten. Dat dat veel nieuws genereert is logisch en dat het veel weerstand oproept ook. Ik denk dat we relatief terughoudend zijn met Apple-nieuws, maar dat een groep lezers liever nog minder ziet. Datzelfde geldt overigens voor gamenieuws. Veel tweakers vinden gamenieuws maar niks maar het is toch een belangrijk onderdeel dat van oudsher op Tweakers hoort, ook al zullen we nooit 20+ gameberichten op een dag brengen (behalve mss bij een E3 :P )
Achja, iedereen heeft z'n eigen interesses en je kunt moeilijk aan allemaal 100% invulling geven. Mij interesseert het Apple en console nieuws erg weinig; ik ben een PC gamer en kan me nog prima redden met m'n Galaxy Nexus draaiend op Cyanogenmod. Een ander heeft weer niks met games, of is een casual console gamer, en is helemaal gek van Apple.

Toch zou ik durven zeggen dat tenminste het nieuws en de reviews met een wat hoger Tweak-gehalte nooit weg zijn. Al is het lastig om dat gestalte te geven, ik weet het.

De submits geven natuurlijk wel een redelijk beeld van de verschillende interesses. Misschien een goed punt om mensen te stimuleren om goede nieuws-/reviewtips te geven :p. Tips belonen met een +2 voor eerste melder, +1 voor melder, 0 voor niet interessant genoeg en -1 voor slechte of niet complete tips :+
Het nieuws van Tweakers op 29 september:

Schimmige overheden (China),
Apple,
Google,
Facebook,
Apple,
Apple iOS update,
Informatie fraude (Defensie),
Apple (iPad)

Hoe bedoel je Tweakers gaat achteruit en is tegenwoordig slechts een media spektakel met maar een handjevol interessant hardware nieuws voor mensen die graag hobbyen met elektronica? Je weet wel, TWEAKENDE mensen.

Of zoals redactielid Arnoud Wokke zelf zegt: "Elk medium dat nieuws publiceert dat het slecht doet bij het eigen publiek, is geen lang leven beschoren." Van een redactielid zegt dat al genoeg. Tweakers zal dus altijd achter zijn eigen publiek aan huppelen, ook al houdt dat publiek zich alleen bezig met iPhones en Facebook. Wat nou tech site? Er moet geld verdient worden!

Het is handiger als Tweakers en de Telegraaf onder één site gaan opereren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 330244 op 29 september 2014 13:40]

Je vergeet voor het gemak de rest te vermelden:
- Lenovo/IBM servers
- Oracle cloud
- ING
- Proximus/Netflix
- Motorola
- Bitcoins

Lekker makkelijk om te roepen dat men alleen maar Apple, Google en Facebook berichten post als je de rest gemakshalve "vergeet". En ja, er staat de laatste tijd veel Apple gerelateerd materiaal op Tweakers, maar dat is niet gek gezien Apple net nieuwe producten en een nieuwe iOS heeft gereleased (met de nodige problemen her en der). Over dat soort zaken wordt bericht, omdat veel mensen er affiniteit mee hebben.
Tweakers is allang niet alleen maar voor de die-hard ITer, daarvoor is de website en de community te groot geworden. En voor die mensen is er nog altijd genoeg te vinden op Tweakers, niet alleen op de frontpage, maar met name op het forum en in de blogs.
Maar nog steeds, en ik bedoel het serieus: wat doet Apple nieuws op een tech site als tweakers? Er valt helemaal niets aan die apparaten te tweaken (tenminste dat is niet de bedoeling). Een iPhone/iPad is als een auto met een dichtgelaste motorkap. Zoiets gaan hypen werkt alleen maar averechts en zorgt er alleen voor dat andere fabrikanten op een idee komen en er nog meer ontweakbare apparaten bijkomen.
Het doel van Tweakers is tech-nieuws brengen, niet hoe-kan-ik-apparaat-x-tweaken-niews. Daarvoor is de doelgroep veels te klein.
Dan wordt het, volgens jou zelf, toch echt tijd voor een naamsverandering.
Nee hoor, want dan zou nu.nl ook nueneentijdjeervoor.nl moeten heten
Jij weet kennelijk niet wat tweaken is, of je baseert je uitspraken op de meest elementaire vorm van tweaken: hardware.

Anyway, mijn stem krijgt deze website in ieder geval niet. Ik zie dit een beetje als de telegraaf van electronica.
Even het jailbreaken daar gelaten valt er zat te tweaken. Je kunt toch zelf ook apps maken en daarmee specifieke functionaliteit toevoegen? Of is tweaken in jou ogen puur allen het wijzigen van apparaten naar functies waarvoor die niet gemaakt zijn? Want in dat geval zal er meer dan 90% afvallen ben ik bang.

Zo wil ik m'n raspberry de lucht in sturen. Zijn ze niet voor gemaakt, valt in mijn ogen wel onder tweaken.
En dus moeten nieuwsberichten over Apple niet meer op de frontpage verschijnen? Het lijkt mij juist interessanter als hier dan wel nieuws berichten over komen.
Ik vind dat er vooral nieuwsberichten over ruimtevaart, geneeskunde, celbiologie, nanotechnologie, energie en fundamentele fysica, moeten komen.

Daarnaast mogen er van mij "tweakbare" dingen bijkomen, zoals verhalen over 3d-printing, electronica-ontwikkelbordjes (arduino, FPGA, etc.), circuit-diagrammen (a la electuur), en programmeertalen.

Tweakers moet vooral niet gaan lijken op een folder van de mediamarkt, met doorsnee consumentenelectronica.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 29 september 2014 16:34]

Ik durf mezelf wel een Tweaker te noemen, maar met items over geneeskunde, celbiologie, en fysica maak je mij niet blij hoor :+ Zaken als 3D-printen, nanotechnologie, meer items over het aanpassen van smartphones, etc vind ik dan wel weer een goed idee.

Het probleem is dat je met de artikelen die jij noemt niet een heel grote groep bereikt en daarnaast moet je véél meer weten waar je over schrijft anders komt het niet over. Tweakers is en blijft een commerciële website en dan moet je gewoon een keuzes waar niet altijd iedereen blij van wordt.

Achja, ieder z'n ding en hoewel ik ook veel items oversla zit er dagelijks toch wel wat leuks bij om te lezen :)
Goed. In elk geval zou ik zeggen dat tweakers niet mee moet gaan met artikelen die niet technisch van aard zijn, maar die gaan over marketing, of over (patent)rechtszaken, over geld, bedrijfsstrategieen, of bestuurlijke zaken.

Neem bijvoorbeeld een artikel als (van vandaag):
Gerucht: Apple is bijna klaar met nieuwe iMacs met retinascherm

Dit vind ik persoonlijk echt om te janken. Er is geen technische nieuwswaarde. Retinaschermen bestaan al langer dan vandaag. Het is bovendien weer een Apple reclame, en voer voor de Apple flamewars. Bovendien is het ook nog eens een gerucht.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 30 september 2014 00:33]

Via mijn iPad kan ik de front-end bedienen van mijn domoticasysteem die mijn verlichting en verwarming aanstuurt via logica in PHP-scripts die ik heb geschreven op mijn MacBook. De verlichting bestaat voornamelijk uit leds in gemodificeerde armaturen of zelf gemaakte verlichting met losse led chips die op heatsinks zijn bevestigd en via utp-kabel worden gevoed door led-drivers die via dmx worden aangestuurd middels een ethernet-naar-dmx-interface die met het domoticasysteem praat. Daar zit een hoop getweak aan maar toch heb ik niet de minste behoefte om mijn ipad te jailbreaken of de hardware van mijn MacBook te modden. Die dingen zijn gewoon tools die ik gebruik om een bepaald doel te bereiken.

Mijn punt is: je hoeft niet alles te willen tweaken om een tweaker te zijn.
Ik vind het enerzijds ook jammer, dat tweakers een verlegde focus heeft, die soms minder tech. en meer consument is. Aan de andere kant, zorgt, dat wel voor meer inkomsten voor de site. En daarmee juist voor wat dieper onderzoek.

Dit jaar heb je op tweakers met hogere regelmaat dan hiervoor, vanuit de redactie, korte reviews van producten. De reviews zijn er tegenwoordig meerdere per week. Dus dat ze technologie op de proef stellen, maken ze waar.
Eens. Toch vind ik het wel heel jammer dat ik 1,5 maand geleden lees redactieblog: Tweakers gaat weer voedingen testen en dat ik nog geen voeding heb gezien :P
Nee, voor écht Nederlandstalig componenten/hardware reviews moet ik eigenlijk wel naar hardware.info kijken.

Dat betekent echter niet dat Tweakers geen plekje meer heeft. Sterker nog, de pricewatch is echt een onmogelijk te verslaan portaal. Ook de community, al is hij wat streng, is echt gigantisch en kundig op Tweakers. Er wordt hier geklaagd dat Tweakers 'te breed' nieuws brengt, maar laten we eerlijk zijn: eigenlijk vind ik ook dat nieuws behoorlijk interessant.
Ik vind zelf de site van hardware.info erg onhandig in elkaar zitten, de navigatie hier vind ik dus prettiger.
Daarnaast vind ik de videoreviews ook wat prettiger hier, daar wordt de presentatie behoorlijk onhandig gedaan. Verder vind ik de informatie daar toch iets te diep gaan.
Compleet aan de andere zijde staat NuTech, die plaatsen berichten echt voor het geld en is de informatie nog breder. Verder zijn de videopresentaties slecht en ten slotte is de gehele redactie Apple-fan (niet dat ik veel tegen Apple heb, maar dan kun je niet objectief zijn). Voorbeeld: de wekelijkse app-overzicht > 75-80% iOS, 20-25% Android.

Tweakers.net zit er dus mooi tussenin en alles is goed naar wens. Chapeau en ik hoop dat jullie de award winnen.
Over hoe de site in elkaar steekt ben ik het mee eens, dat is hier op ons Tnet veel minder rommelig.
Maar de video's van HWinfo zijn echt wel meer op de hardware gefocust. En daardoor voor mij persoonlijk veel interessanter.
Ook de geschreven reviews (ik schrijf dit pijn in mijn hart) zijn bij HWinfo dieper en....beter...

Tnet gaat meer richting consumer tegenwoordig, en daardoor zullen ze veel nieuwe mensen voor zich winnen, maar voor ECHTE info gaan de ouwe rotten zich meer naar andere plaatsen bewegen.

Maar uiteraard komen we hier ook nog. :P
Nostalgie en zo.
En de community op GoT, welke altijd zal winnen. }:O
Op die voedingreviews hebben we ons een beetje verkeken. Dat betekent niet dat ze niet komen, maar nu we bezig zijn met het uitdenken van een doordacht testprotocol blijken er nog wat obstakels te zijn waar we een oplossing voor moeten bedenken. Heeft vooral te maken met regulering van temperatuur/geluidsproductie voor juiste metingen. We zijn er dus zeker mee bezig, je moet alleen nog even geduld hebben :)
Ik ben het met je eens dat het 'anders' is dan 'vroeger'. Maar zijn updates over Apple of Facebook geen nieuwtjes die je op een techsite tegen mag komen? Daarnaast kun je zoveel configureren aan de Tweakers-site dat je je wel erg blind moet staren op dit soort dingen, wil je Tweakers niet gewoon een heel goed platform vinden. Toegegeven, het is een breder platform geworden en trekt dan ook een breder scala aan publiek (kip / ei), maar er is ook nog wel genoeg plaats voor de techneuten. Dat bepaald technieuws ook gewoon te zien is op Nu.nl of andere 'nieuwssites', betekent niet dat Tweakers slechter is of mainstream, maar misschien ook dat andere sites 'beter' worden... :)

OT: Tweakers krijgt van mij gewoon weer 5 sterren op alle onderdelen. Ik heb nog geen vergelijkbare site in Nederland gevonden!
We moeten ook beseffen dat Tweakers wellicht ook veranderd is omdat de wereld veranderd is. Niet alleen Tweakers.

Vroeger zat iedereen in mijn kring met computers te rommelen, componenten vervangen of een machine helemaal zelf bouwen. En er waren computer winkeltjes op ieder hoek.

Nu ken ik niemand die zijn eigen computer nog bouwt (wel online contacten, maar niet in real life). Het is een commodity geworden, en die paar overblijvers zijn een klein publiek, niet iets waar je een community als de deze op kunt bouwen.
Daar heb je gelijk in. Maar, Tweakers gebruikt de laatste tijd bewust "click-bait" titels. Ze zijn bewust discussie aan het oproepen met topics over Apple, Samsung en Google.
Het lijkt steeds vaker om pageviews te gaan dan ons werkelijk informeren.

Daarnaast is de kwaliteit van de comments ook bijzonder gedaald. Al met al vind ik dat ze niet meer "gewoon" 5 sterren op alle onderdelen verdienen.
Ik lees tegenwoordig meer op hardware dan hier. Vind het jammer maar goed. Het forum is nog wel aardig hier, maar het is van een tech/tweak site naar een consumenten reclame folder gegaan.

Mijn stem niet dit jaar.
Ik lees tegenwoordig meer op hardware dan hier. Vind het jammer maar goed. Het forum is nog wel aardig hier, maar het is van een tech/tweak site naar een consumenten reclame folder gegaan.

Mijn stem niet dit jaar.
-> http://websitevanhetjaar.nl/gathering-of-tweakers/ ;)
Nieuws? dikke vette nee idd.
Voor tech gerelateerd nieuws en reviews kijk ik liever bij de buren. Enige positieve uitzondering van het afgelopen jaar is de review over e.o.a. camera nog niet zo lang geleden van volgens mij een nieuwe reviewer. (gamereviews zijn oke, HW reviews bij vlagen slecht tot misleidend) (user reviews zijn overigens nog steeds erg goed af en toe en de wijze waarop T.net ze nu onder de aandacht brengt is een grote verbetering)

Pricewatch is nog steeds een toppertje, al zou ik een meer complete PW wenselijk vinden (sowieso 100% v.d. Nederlands/Vlaamse webwinkels en zelf zou ik graag Duitse webshops erin terug zien gezien de significant lagere prijzen en de Europa brede bescherming van consumenten,

GoT de beste community? UITERAARD _/-\o_

T.net beste webplatform? JA totaal pakket is top (deels dankzij wij de tweakers deels dankzij T.net) en gelukkig minder taalfouten dan bij de buren.
Het tweakers van vroeger is overleden en begraven lijkt me, waar ik in de eerste jaren dat ik hier kom nog alle artikelen las, is het nu hooguit 1 a 2 per dag geworden.
Het enige nog aantrekkelijke t.net is de pricewatch, al is die sinds de 'verbeteringen' niet meer zo logisch en/of aantrekkelijk als weleer.

De community van t.net heeft/had (ik volg de com niet meer) een hoog kennis niveau maar daar komt dan ook bij dat er behoorlijk wat rondhangen die denken dat ze god zijn (of tenminste halfgod).

Waarom ik dan toch nog hier kom zou je jezelf kunnen afvragen? Ach een gewoonte die je in meer dan 10 jaar hebt opgebouwd, die zet je niet zomaar even stop. Plus dat ik nog een sprankje van hoop heb, al dooft dat iedere dag wel wat meer...
Tweakers vergelijken met de telegraaf gaat wel heel erg ver.

Gelukkig gaat het helemaal niet alleen over Apple, Social Media of informatie fraude. Misschien moet je eens wat verder kijken dan alleen de populaire topics ;)
Nou, het is wel steeds meer sensatie geworden dan dat het eerst was (maargoed, vroegâh, was natuurlijk alles beter :) )

Ik vind persoonlijk de reviews, vergelijkingen en GOT erg fijn/handig. Zeker bij elektronica is het wel fijn dat er een groep tech-liefhebbers eens kritisch naar kijkt, en dat vervolgens natuurlijk veel mensen (met meer en minder ervaring, maar wel altijd vanuit verschillende oogpunten) daar op kunnen reageren.

Verder iedere scheet die ze bij Apple of Facebook laten (of ieder gerucht dat ze misschien binnenkort wel een scheet zouden kunnen gaan laten) interesseren me minder en deze openen ik gewoon niet zo vaak. Je kan natuurlijk prima zelf filteren op wat je wel en niet leest, maar dat het door de jaren heen meer 'spektakel' is geworden en minder (die-hard) tech, dat staat volgens mij wel vast.
De telegraaf en nu zijn hedendag vaak sneller met de berichtgeving dan t.net
T.net is voor mij neit meer dan social netwerk, tech nieuws bemachtigen vele al jaren elders. Dus ook dit jaar niet mijn vote!

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 29 september 2014 14:13]

Nou ja gezien het van "de telegraaf" is is het wel een logische vergelijking.

Ook kritiek op keuzes en als maar terug komen op "dan sluit je toch een abbo af" schiet ook niet op.


Tweakers moet doen wat de telegraaf wil. Gelukkig nog wel met een wat kritische noot, maar echt een tech site is het al lang niet meer.

Maar goed deze verkiezingen zijn sowieso nutteloos. Er is maar één prijs terecht van deze, want in feite is het meer een, hoe krijg ik zo veel mogelijk stemmen verkiezing als een keuze van welke site het beste is. Vandaar dat "Community" de enige eerlijke award is.

edit, foutje!


de PSV site wint al jaren die voor sport, waar ik deze site echt een bagger site vind. Maar ja daar zit een forum bij en waarschijnlijk een actieve groep die het promoot.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 29 september 2014 14:41]

Nou ja gezien het van "de telegraaf" is .... Tweakers moet doen wat de telegraaf wil.
Say whut? Waar haal je deze onzin in hemelsnaam vandaan? Tweakers mag dan wel onderdeel van de pergroep zijn maar functioneerd autonoom. De Telegraaf heeft echt 0,0 te maken met welk beleid van Tweakers dan ook. Het word moeilijk om op deze manier je berichten ook maar enigsinds serieus te nemen.
Best zorgwekkend als mensen er onderhand echt van overtuigd zijn dat Tweakers.net onderdeel uitmaakt van de Televaag...

De kern van de discussie is dat de 'onderwerpkeuzes' die Tweakers.net maakt steeds populistischer worden. Ik kom veel te vaak uitstekende artikelen tegen op concurrenten Hardware.info, Webwereld, etc. waar voorheen ook aandacht op T.net werd besteed, maar die tegenwoordig vaak ontbreken. Het wringt.
Misschien een leuk idee als Tweakers zijn onderwerpkeuze customizable maakt. Misschien kan dit ook community-gedreven zijn met "volgers", dus ik zou de onderwerpen van "Miuccia" kunnen bekijken op mijn persoonlijke front-page als ik hem volg.
Tweakers is niet meer wat het geweest is. Te veel nieuws over allerhande media die nog weinig met pc an sich te maken hebben. De naam van de website doet de inhoud naar mijn inzien weinig eer aan en andersom ook. Het is lang mijn homepage geweest maar nu neig ik toch meer naar hardware.info toe qua pc update nieuws. Weinig Pc Master Race Spirit hiero momenteel.
Wij zijn onderdeel van De Persgroep, niet van de Telegraaf. Geeft verder niet hoor

:)
aah sorry mijn fout :-). Dat zijn inderdaad toch de wat meer gerenomeerde merken.
Zoals het AD en NRC, AD neem ik ook altijd maar met een korreltje zout
NRC is ook niet van de Persgroep, maar van NRC Media... Als je dan toch wil ranten met z'n allen, krijg dan in ieder geval je feiten op een rij...
Ah, ik maakte even een foutje, ik heb zelf een paar jaar voor de Persgroep Distributie gewerkt. Waar ik ook NRC Next en NRC Handelsblad moest bezorgen. De bezorging wordt namelijk wel door de Persgroep verzorgt maar NRC Media is inderdaad niet van de Persgroep. My bad :)
Dat klopt wel idd. :) Excuses dat ik wat hard uitviel, maar af en toe wordt ik wat moe van al dat gebash.
No offense, maar volgensmij is uw mening een beetje een overhaaste generalisatie. Kan het niet zo zijn dat er op dit moment niet gewoon weinig nieuws is over de betreffende onderwerpen waarin u zich intreseert? Over het algemeen is tweakers.net een uitstekende site, zowel voor nieuws op alle technische fronten als voor het zoeken van onderdelen.
Ik deel enigzins je mening, maar Tweakers.net meer dan enkel een nieuws site.

De Pricewatch blijft uitstekend en op de forums en tech-blogs van een aantal Tweakers worden een aantal dingen flink uitgediept die ik de moeite waard vind om te lezen.

Het mooiste zou kunnen zijn dat je nieuws kan filteren op bepaalde tags. Het probleem is dat je dan sommige nieuwtjes die misschien ook van jouw toepassing zou zijn (Bijv: "Login-API Facebook gehacked door FBI/CIA/FSB voor vergaren inloggegevens van Televisier, OpenID en andere websites", "Google sleept DuckDuckGo / Startpage.com voor de rechter") dan weer mist. :)
Tweakers is inderdaad niet meer wat het is geweest . Alleen er is nog steeds geen echte concurrent zo lijkt het.
Hardware.info? Das bijna alleen echte tech, en zelfs bij de Apple en Android artikelen weinig haat. De pro artikelen zijn ook leuk.
Alleen vind ik de filmpjes van Hardware.info verschrikkelijk (vooral als ze engelse woorden uit proberen te spreken), en de community is ook niet altijd even geweldig.
Voor prijsvergelijken vind ik de pricewatch nog steeds een stuk makkelijker, zeker met de wenslijsten etc.
http://hckrnews.com/ ?

Ik zou alleen op t.net stemmen in de categorie vergelijken :)

[Reactie gewijzigd door M@rijn op 29 september 2014 13:55]

Kan men filteren op "Apple"/"Facebook" als men dergelijke items niet meer wil weergeven als gebruiker?
Dan heb je kennelijk toch onder een steen gelegen.....
Niet alleen de inhoud maar ook het gedrag is tanende en optreden ho maar. Tweakers is een nieuwe Marktplaats in wording met het bijbehorende (goedgekeurde) tokkiegedrag
Je stelt het wat hard maar naast het feit dat er veel "rumours" en spektakel berichten gelanceerd worden, mis ik vooral de correctheid in de artikels. Tendensieuze opmerkingen, compleet verkeerde vertalingen of stukken uit de context trekken. Terwijl nieuwswebsites net toegevoegde waarde kunnen brengen als ze zich bij de feiten houden en deze in perspectief kunnen plaatsen. Er zijn immers genoeg websites die persberichten publiceren...
Precies. Tweakers is niet onafhankelijk, je bijt niet de hand die je voedt.

Off topic:
Stel dat de Persgroep gehackt zou worden, zou Tweakers dan daar direct melding van maken of zouden ze het eerst overlaten aan derden?
je post krijgt in elk geval de prijs voor meest bizarre moderator scorecard van het jaar. nog nooit zoveel +3's en -1's bij elkaar gezzien
Een nominatie voor Website van het jaar, beste prijsvergelijker en beste community kan ik me wel voorstellen. Niks op aan te merken..

Maar beste nieuwssite? Er zijn toch een hele hoop gaten in het nieuws per dag. Ik vind het design fijn en de meeste topics vind ik interessant, maar als ik echt informatie wil moet ik het helaas elders opzoeken.

Op bijvoorbeeld nu.nl/tech staat een lading informatie die op Tweakers had moeten staan, maar gewoonweg mist. Ook vind ik dat hoewel artikelen meestal een update bevatten waar nodig, zijn ze oorspronkelijk toch vaak "klakkeloos" overgenomen waarbij soms in de vertaling zelfs het één en ander mist. Het gebeurt ook meermaals dat er verschillende artikelen over een bepaald onderwerp verschijnen, maar de belangrijkste stukken missen.
Zoals bijvoorbeeld de release van de Moto 360 in Nederland. Veel over dat product gelezen, niks over wanneer het in de winkels zou verschijnen en ook op de dag van verschijnen niks over gelezen. Durf stiekem wel te zeggen dat het waarschijnlijk komt omdat andere sites waar Tweakers vaak op afkijkt het ook niet gepubliceerd hebben..
Dan nog niet te spreken over het feit dat heel veel nieuws items pas een dag of twee later na de gebeurtenis op de site staan.

Het is makkelijker de nadelen aan te wijzen dan de voordelen, maar volgens mij is het nieuws toch het meest belangrijke onderdeel van Tweakers? Het nieuws is interessant en vermakelijk, maar wel een beetje aan de lage kwaliteitskant, vind ik persoonlijk..

[Reactie gewijzigd door Arcticwolfx op 29 september 2014 13:55]

Dat we nieuws 'laat' brengen is een mantra dat blijft rondzingen maar het is voor de afgelopen jaren aantoonbaar niet waar. We hanteren als regel dat we hooguit 24 uur na VS-media gebeurtenissen uit dat land brengen en voor Benelux-nieuws op de dag zelf. Daarop zijn uitzonderingen, zoals in het weekend, voor nieuws uit relatief obscure bronnen en wetenschapsnieuws e.d., maar die proberen we tot een minimum te beperken.

Wat je andere opmerkingen betreft: ja, andere sites brengen soms meer 'nieuws'. We schieten op de redactie heel wat af na overleg, omdat we geruchten ongeloofwaardig/onzin vinden, het geen nieuws voor Tweakers vinden, enz. Volgens sommige lezers moeten we ons filter nog strenger afstellen, anderen verwijzen naar andere media die juist meer en sneller publiceren. We proberen tussen deze twee zienswijzen te laveren.

Verder brengen we juist steeds meer eigen nieuws. Dat is sterk verbeterd sinds we een dedicated nieuwsredactie hebben en berichten worden dan ook regelmatig door andere media overgenomen. Moto 360 is een voorbeeld van eigen nieuwsgaring, daarvan hebben we zelf van een woordvoerder op IFA gehoord dat deze begin oktober in Nederland uitkomt.

Overigens kan het altijd beter en ik hoor ik graag via dm of GR waar je je aan stoort, of je ideeën hebt hoe het beter kan, enz.
Binnen 24 uur en binnen de dag is NIET snel, ten minste, als je je van je concurrenten bewust bent. Alhoewel kwalitatief een mindere site, kijken veel tweakers ook voor tech nieuws op nu.nl. Daar staat regelmatig een tech nieuwtje uren voordat deze op Tweakers staat.

Je kunt je afvragen wat die paar uurtjes uitmaken, maar je bent dus in ieder geval niet meer de site die het tech nieuws brengt. Het is al bekend bij veel mensen. Waar Tweakers dan nog wel iets toevoegt is de discussie, die hier van een hoger niveau is.

Ook lijkt Tweaker tech nieuws op te houden ergens in de avond, terwijl sommige andere sites vrolijk doorgaan, als soort van 24 uurs model.

Nogmaals, je kunt je afvragen hoe belangrijk een avond/nachtploeg is, ik leg slechts het verschil bloot. Nieuws is tegenwoordig razendsnel, en het is de klok rond.
Geen enkele Nederlandse techsite heeft 24-uurs dienst. Nu.nl Tech heeft diensten van ongeveer 7 uur s ochtends tot half negen 's avonds, wij van 7 uur s ochtends tot 8 uur' s avonds - ons gebouw sluit een half uur eerder. Nu.nl Algemeen heeft een nachtdienster die relevante anp-berichten doorzet. Anp heeft wel een nachtdienst, maar ook met hun grote redactie gaat het om een of enkele personen.

Engelstalige sites opereren vaak in andere tijdzones. Amerikaanse sites brengen weinig tot niets in de Nederlandse ochtend en beginnen pas weer halverwege de middag.

Bij brekend nieuws s nachts pakken we onze laptop, al staan we op een feestje. Maar een vaste dienst is het echt niet waard en trekt een zware wissel op je mensen en hun tijd en leven. Die last kun je alleen dragen met redacties van tientallen tot honderden mensen.
Ok, duidelijk uitgelegd en een reeel antwoord. Hoe sta je tegenover het punt van snelheid?
Prio-nieuws brengen we zo snel mogelijk en geloof me: dat doen we op dit moment een stuk beter dan een paar jaar geleden. Die termijnen die ik hierboven noemen zijn uiteraard uiterste termijnen: komen we nieuws ouder dan dat tegen, dan brengen we het niet meer.

Je kunt je ook afvragen of je continu de snelste met alles wil zijn. Ik kom op andere sites genoeg berichten tegen met onvolledige/gebrekkige of ronduit onjuiste informatie. Omdat ze een focus op snelheid hebben, nemen ze dat voor lief. Wij bespreken onderwerpen op de redactie uitvoerig, bellen na voor meer info, over prijzen en verschijningsdata in de Benelux, proberen de originele bron te vinden of meerdere bronnen naast elkaar te leggen, lezen ons in in technologische onderwerpen, enz. Dat kost vaak tijd.

Een deel van de lezers zal vinden dat we bovenstaande juist nog lang niet genoeg doen, dat we een soort Ars Technica van de Lage Landen moeten worden. Maar met slechts een handjevol langere berichten per dag kies je er wel voor een heleboel interessante onderwerpen niet te brengen en bij veel nieuws valt er simpelweg niet veel diepgang te halen. Ik ben blij dat je de discussie van de community op een dik pluspunt noemt: in de comments vind je vaak relevante info van mensen 'uit het vak' die echt wat toevoegt.
Dank voor de uitleg, het geeft inzicht in de balans en afwegingen die jullie maken.

Ik denk gewoon dat er een categorie tech nieuws is die ANP-achtig is: algemeen en iedereen publiceert min of meer hetzelfde. Ik erken dat tweakers dat beter doet dan bijvoorbeeld een nu.nl, en ik erken al helemaal dat de community veel waarde toevoegt aan artikelen. Dat maakt het later zijn de moeite waard.
Ik weet niet of tijdzones of de grootte van een redactie een belangrijk onderdeel zijn in de journalistiek, maar internet is eigenlijk tijdloos. Als ik 's middags zaken op Amerikaanse websites (en dan heus geen obscure) lees, en er niks over vind op Tweakers dan is dat toch wel vreemd.

Een filter voor nieuwssoorten is wellicht als optie een goede oplossing mits dit haalbaar is in het huidig design van Tweakers, maar een nieuws site moet dat doen waar het voor bedoelt is denk ik. Voornamelijk in het weekend maar soms ook doordeweeks staat er heus niet "te veel" op Tweakers. Het is dan jammer als men binnen enkele minuten alles al gelezen en gezien heeft met een gevoel alsof er meer moet zijn.

Inderdaad heb ik ook gemerkt dat er steeds meer eigen nieuws is, dat is ook altijd van goede kwaliteit en zeer uitgebreid. De reviews en best-buy guide's zijn ook zeer behulpzaam.

Wat Tweakers absoluut als geen ander goed kan is zorgen dat er geen onzin op de site staat. Ik ben soms alleen een beetje bang dat er te selectief gekozen wordt. Ondanks dat het media is wil je toch graag zelf beslissen wat je interessant vind of niet.

Al met al is Tweakers toch een hele leuke website en op een paar enkele keren in de maand na is Tweakers ook de enige nieuws site die ik bezoek op een dag. Niet omdat het Nederlands is, maar gewoon omdat het een zeer fijne 'thuis basis' is; ook mede door de community.

Ps.: Bedankt voor de reactie
Absoluut. Ze krijgen van mij 2 stemmen. Geen 3.
In de categorie Community en de categorie Vergelijking krijgen jullie mijn stem, maar voor de categorie Nieuws en Informatie niet. Tweakers van vroeger is helaas niet meer en tegenwoordig vind ik het nieuws wel heel erg commercieel getint. Ook het moderatiesysteem deugt niet meer en een gedegen discussie is in sommige items (Apple, Microsoft, etc) niet eens meer mogelijk. Tweakers was vroeger nog een apart en speciaal clubje met techpeople waarbij de discussies en reacties vooral objectief waren. Tegenwoordig is het enkel subjectief, merk a is altijd beter dan merk b, gebash, getroll en zodra men het niet eens is met een objectieve reactie dan word je keihard afgestraft met een -1. Dat mensen hier de vergelijking Televaag/Nu/Dumpert/Geenstijl maken vind ik dan zeker niet onterecht. De regels voor GOT zijn wel streng, maar voor de frontpage en het modsysteem lijkt dit wel te ontbreken. Sinds Tweakers een commercieel bedrijf is geworden snap ik ook wel dat er geld verdiend moet worden, maar aan de frontpagecommunity en het modsysteem mag echt wel iets gedaan worden.


Man, wat mis ik deze tijd: http://ic.tweakimg.net/ext/i/1033422239.gif World of Tweaking anyone?
Sinds Tweakers een commercieel bedrijf is geworden snap ik ook wel dat er geld verdiend moet worden, maar aan de frontpagecommunity en het modsysteem mag echt wel iets gedaan worden.
Tweakers bestaat al sinds 1998 en is een commercieel bedrijf. Dit betekent dat Tweakers geld moet verdienen en winst moet maken om te kunnen blijven bestaan. Het geld dat Tweakers verdient, wordt niet alleen gebruikt om de ongeveer vijftig mensen die bij, voor en aan Tweakers werken te kunnen betalen, ook de servers en het pand waarin Tweakers zit kosten geld.
Bron. Daar lees je alles over het commerciële gedeelte van Tweakers. Bijvoorbeeld dat we altijd een op winst georiënteerde onderneming zijn geweest. Ja, ook op de zolderkamer en in de garage in Utrecht. <3 the early days.
Man, wat mis ik deze tijd: http://ic.tweakimg.net/ext/i/1033422239.gif World of Tweaking anyone?
Srsly? Laten we de items van 29 september 1999 eens stuk voor stuk doornemen.En zo kan ik wel even doorgaan. De enige artikelen zonder Engelse quote was: nieuws: Netscape releast Communicator 4.7 en nieuws: Unreal Tournament Demo mirrors

Ik durf de stelling wel aan dat ons nieuws van vandaag vele malen beter is. Dit soort items zoals reviews: Wifi-tracking: winkels volgen je voetsporen en nieuws: NSA onderschepte in maand metadata 1,8 miljoen telefoontjes in Nederland zouden we nooit hebben gebracht in 1999. Maar ook een scoop als nieuws: Samsung stopt volledig met laptops en Chromebooks in Nederland of nieuws: Nieuwe KPN-klanten krijgen standaard glasvezel zou je niet hebben gevonden op Tweakers van toen.

Natuurlijk zijn we niet perfect als Tweakers, maar een stuk beter dan 1999? Echt wel. Heb je heimwee naar toen, maar wil je niets van nu missen? Kijk hier! ;)

[Reactie gewijzigd door zeef op 30 september 2014 17:37]

Mijn stem hebben ze :)
Moet wel zeggen dat het niveau in de V/A en op het forum sinds de overname hard is achteruit gegaan.
Ondanks dat is Tweakers.net nog steeds mijn startpagina in Chrome en dat is een compliment voor deze site.
We zijn in 2007 overgenomen door VNU en dat bedrijf is in 2012 overgenomen door de Persgroep. Die heeft ons vervolgens losgeweekt van VNU en op eigen benen gezet, binnen de Persgroep. Tweakers is volledige verantwoordelijk voor de eigen inhoud. Dus alles wat -volgens jou- achteruit is gegaan, kun je alleen ons aanrekenen.

Dat gezegd hebbende, wat is er eigenlijk zo erg achteruit gegaan?
In de V/A kom je toch steeds vaker koopjes jagers voorbij die alleen een account op tweakers aanmaken om alleen een pc of telefoon voor een belachelijke prijs aan te bieden .
Daarbij is de beschrijving van het product om te huilen (voorbeeld , te koop game pc 900 euro pentium.) en dat is het.
Het lijkt soms wel de locale verkoophoek van facebook.

Ook prijsde ik altijd de product reviews .
Voorheen kon je er van uitgaan dat als een product goed beoordeeld was dat dat goed onderbouwt en objectief geschreven was .
Nu zie je regelmatig copy/paste werk van andere sites in de reviews alleen maar om karma punten te scoren.
Ik lees bijvoorbeeld nu alleen maar de plus 3 reviews van Foritain en dergelijk want daar heb je als lezer wat aan .

Ik ben al jaren op deze site maar ik waag me niet aan het schrijven van een uitgebreide review omdat ik niet aan de standaard die Foritain etc gezet hebben kan voldoen .
En dat maakte tweakers een zeer volwassen site.
Wekelijks zie ik gebruikersreviews voorbij komen van zeer laag niveau en van producten die al jaren niet meer leverbaar zijn etc .

Het forum en met name de aankoop advies begint ook steeds vaker op een dienstverlening te lijken .
Voorheen was het forum iets voor mensen die ervaringen delen en wilde je als dat kon graag andere tweakers helpen met eventuele problemen en dergelijke .
Nu lijkt het een inloop van mensen die roepen ik zoek een gpu en heb 500 euro wat is een goeie etc.

Tweakers.net is voor mij het orakel van alle technologische kennis waar je met een kleine moeite heel veel informatie kan vinden over je product van interesse .
Reviews, prijzen,firmware updates ,links naar de v/a etc , alles wat je als bezoeker je maar kan wensen.
Het is ook makkelijk te vinden , de site steekt heel goed in elkaar en daarvoor hulde

Ik geef tweakers als bedrijf niet de schuld van de daling in kwaliteit , ik denk dat het met name te maken heeft met de kwaliteit van de bezoekers die er de laatste paar jaar bij zijn gekomen
Maar dat is misschien ook een goed teken , Tweakers.net is toegankelijker geworden voor de meute .
Misschien een beetje ten koste van de power user zoals ik.
In de V/A kom je toch steeds vaker koopjes jagers voorbij die alleen een account op tweakers aanmaken om alleen een pc of telefoon voor een belachelijke prijs aan te bieden .
Daarbij is de beschrijving van het product om te huilen (voorbeeld , te koop game pc 900 euro pentium.) en dat is het.
Het lijkt soms wel de locale verkoophoek van facebook.
Het is Vraag en Aanbod. Daar mag iedereen zijn of haar advertentie plaatsen. Wat moeten we dan? Een soort adviesraad instellen die gaat bepalen of je wel een juiste prijs vraagt? Ik geef het je te doen met 8000 tot 10.000 advertenties per maand.

Wij zijn juist blij met een open platform eéén een heel betrokken community. Die laatste spot veel sneller dan waar ook de oplichters en andere verdachte advertenties. Onze V&A vrijwilligers zijn buitengewoon effectief in het opsporen en bestrijden daarvan.

Je meet nu heel V&A af aan een paar fouten van mensen. Op die duizenden advertenties per maand vind ik dat een verwaarloosbaar aantal. Ben benieuwd of je het ergens anders beter kan vinden dan bij ons.
Ook prijsde ik altijd de product reviews .
Voorheen kon je er van uitgaan dat als een product goed beoordeeld was dat dat goed onderbouwt en objectief geschreven was .
Nu zie je regelmatig copy/paste werk van andere sites in de reviews alleen maar om karma punten te scoren.
Ik lees bijvoorbeeld nu alleen maar de plus 3 reviews van Foritain en dergelijk want daar heb je als lezer wat aan .
Daarom hebben we juist die score. Om het kaf van het koren te kunnen scheiden. Als je een beter (en werkbaar!) idee hebt om die reviewscore op te krikken: deel het met ons. :) We hebben zelf al de Reviewer van de Maand in het leven geroepen.
Ik ben al jaren op deze site maar ik waag me niet aan het schrijven van een uitgebreide review omdat ik niet aan de standaard die Foritain etc gezet hebben kan voldoen .
En dat maakte tweakers een zeer volwassen site.
Wekelijks zie ik gebruikersreviews voorbij komen van zeer laag niveau en van producten die al jaren niet meer leverbaar zijn etc .
Gewoon beginnen. Ook Foritain is ooit met een eerste review begonnen. We verwachten helemaal niet dat je van 0 meteen op 100 zit met dat niveau. :)
Het forum en met name de aankoop advies begint ook steeds vaker op een dienstverlening te lijken .
Voorheen was het forum iets voor mensen die ervaringen delen en wilde je als dat kon graag andere tweakers helpen met eventuele problemen en dergelijke .
Nu lijkt het een inloop van mensen die roepen ik zoek een gpu en heb 500 euro wat is een goeie etc.
Aankoopadvies zijn we juist begonnen om de aankoopvragen -die door de ervaringen en problemendiscussie heen vlogen- een eigen plek te geven. Wil je vragenstellers helpen: daar moet je wezen. Wil je er niets mee te maken hebben: blijf er vooral van weg. Het scheelt aanmerkelijk in het aantal klachten en TR's dat we in de inhoudelijke fora kregen.
Tweakers.net is voor mij het orakel van alle technologische kennis waar je met een kleine moeite heel veel informatie kan vinden over je product van interesse .
Reviews, prijzen,firmware updates ,links naar de v/a etc , alles wat je als bezoeker je maar kan wensen.
Het is ook makkelijk te vinden , de site steekt heel goed in elkaar en daarvoor hulde

Ik geef tweakers als bedrijf niet de schuld van de daling in kwaliteit , ik denk dat het met name te maken heeft met de kwaliteit van de bezoekers die er de laatste paar jaar bij zijn gekomen
Maar dat is misschien ook een goed teken , Tweakers.net is toegankelijker geworden voor de meute .
Misschien een beetje ten koste van de power user zoals ik.
Dank voor het compliment. Maar nog steeds de vraag: waar zit dan de invloed van onze eigenaar? Zelf kom je tot de conclusie dat Tweakers steeds bekender wordt en daardoor steeds meer bezoekers trekt. Dat zien wij ook en daar zijn we niet ongelukkig mee. Maar dat zijn bezoekers, en dat is geen Persgroep. ;)
[quote]
[...]
Het is Vraag en Aanbod. Daar mag iedereen zijn of haar advertentie plaatsen. Wat moeten we dan? Een soort adviesraad instellen die gaat bepalen of je wel een juiste prijs vraagt? Ik geef het je te doen met 8000 tot 10.000 advertenties per maand. [quote]
[...]

Wellicht is het een idee om bijvoorbeeld na je inschrijving bij tweakers de eerste 30 dagen geen V/A te mogen gebruiken voor verkoop .
Ik denk dat je heel wat spook profielen minder heb. (die dus voor 1 product verkopen een account aanmaken)

Nogmaals, ik ben ik erg blij met Tweakers.net maar het is geen marktplaats of speurders
Maar wie ben ik he.

[Reactie gewijzigd door Japiegsxr op 30 september 2014 15:58]

Wellicht is het een idee om bijvoorbeeld na je inschrijving bij tweakers de eerste 30 dagen geen V/A te mogen gebruiken voor verkoop .
Waarom zou dat niet mogen? Waarom zou de registratieduur tekenend zijn voor het niveau van advertenties? En volgens diezelfde logica kunnen we maar beter ook niet toestaan dat mensen in de eerste 30 dagen op artikelen reageren. Of op het forum. Of reviews schrijven. Wat mogen users dan wél nog in die eerste 30 dagen en waarom zouden ze nog een account maken?
Advertenties ook een rating geven.

Karma gebruiken voor advertenties ( 10 karma per advertentie ) of betalen.

Juist wel betrekken, maar niet dingen als prijsvragen en Vraag & aanbod.
Jij vindt dat V&A newbie-vrij moet zijn. Een ander vindt dat van het forum. Weer een ander van FP-reacties. En zelfs als dat inderdaad zo gedaan wordt, dan staat mijn vraag er nog steeds: waarom zou de registratieduur ook maar op enige wijze de kwaliteit van user generated content in het algemeen verbeteren? Volgens mij maak je de aanname dat er een correlatie is die niet bestaat. Om dezelfde reden is "karma of betalen" ook geen goed idee. Ik zie geen enkele reden waarom je goedbedoelende gebruikers zou moeten straffen in het gebruik van de site, met als enige reden dat ze nieuw zijn.

Zou jij hier blijven plakken als je eerste ervaring met de site een slechte is?
Het is natuurlijk lastig, iemand die hier al jaren komt voor het nieuws, maar nu iets wil verkopen maar dat niet kan omdat hij nog niet eerder is aangemeld.

Vandaar suggestie 1 een rating systeem, wanneer je te veel slechte advertenties plaatst mag je het niet meer.
Ik heb ook gestemd maar wil even een opmerking maken.

Als je hier naar de website gaat --> http://websitevanhetjaar.nl/quotes

Dan zie je allemaal quotes van de bedrijven die gewonnen hebben met de logos ernaast.
En dan schaam ik me voor het logo van tweakers als tech site vergeleken met de anderen.
Haal desnoods die rode achtergrond weg.
Wat is er mis met het logo dan? Gewoon strak en simpel.
Jammer zelfs dat de oude wrench+smiley weg is.
Is door Emerce geplaatst, niet door ons. :)
Tweakers heeft elk jaar mijn stem, ook dit jaar toch maar weer, maar ik denk dat het het laatste jaar is, de kwaliteit van reacties en het gedrag op forums is helaas slecht geworden.

''Zoek het zelf maar op Google'' ''Android vs Apple wars''

Mod systeem is volgens mij het enigste wat zoals vroeg gebleven is, of mensen iets leren van een -1 geen idee, weinig effect heeft het systeem dus ook niet.

Rare argumenten in reviews om maar af te wijken van de grote site's, er zijn goede dagen op Tweakers, zoals het lezen van een solar race or een tech event, maar helaas ook meerdere slechte dagen met het bijna copy pasten van informatie, met een eigen twist maar goed.

[Reactie gewijzigd door Distrax1988 op 29 september 2014 13:57]

Ik heb het tweakers forum altijd een van de meest professionele fora gezien. Nooit gebash, duidelijke meningen die onderbouwd zijn. Maar tegenwoordig begint het soms een beetje op Nujij te lijken.

Waar ook altijd gebasht wordt met samsung vs apple etc. Voorheen zag ik dit vrijwel niet, maar tegenwoordig valt het me steeds meer op.
Misschien komt dat ook een beetje omdat te veel nieuws artikelen over Samsung, Google of Apple gaan. Ik vind het interessante onderwerpen, maar er zijn dagen dat het lijkt of Tweakers voor die merken gebouwd is.

Waar dat aan ligt weet ik niet precies. Het zijn natuurlijk wel namen die altijd makkelijk op de voorpagina te zetten zijn.
Eens, maar wat doe je eraan? Ik heb geen toegang voor het afgeschermde stuk van Tweakers is het hier net zo erg, anders moet ik me daar maar eens in gaan verdiepen.

Tweakers tech en Tweakers nieuws moeten ze maken , twee platformen voor verschillend publiek.
Alleen word het mod systeem helaas steeds vaker fout gebruikt. Men gaat stemmen of ze het er mee eens zijn, niet wat de waarde van de reactie tegenover het artikel is.

Voorheen drukte je op +3 en je krijg toegevoegde informatie te zien. Nu is het de helft van de tijd een 'uitslag' over welke mening het populairste is.

Ze hebben dit al gedeeltelijk kunnen aanpakken door de boost, maar het zou ze sieren om serieuze moderators hogere scores te laten geven. (op de achtergrond)
Vanavond even in alle drie de categorieën stemmen. Tweakers is en blijft tot nu toe de beste Nederlandse website.

Nieuwsberichten van kwaliteit (niet zomaar copy paste), de beste prijsvergelijker die er is en een strenge, maar goede en levende community :)
Bij mij krijgen ze 2 van de 3 stemmen.

Community en vergelijken zijn zeker toppers.

Het nieuws gedeelte gaat echter steeds verder bergafwaarts, zonder originele content en sensatiekoppen. Ook artikelen die duidelijk alleen bedoeld zijn om discussie op te wekken komen vaak voorbij.
Dat doet de concurrent toch echt beter, met vergelijkende testen en diepere analyses.
Welke concurrent (serieuze vraag) hardwareinfo.nl?
Inderdaad. Toevallig wordt Guru3D ook geschreven door een Nederlander.

Allebei vind ik ze beter qua nieuws dan Tweakers op dit moment.

De echt interessante dingen krijgen hier nauwelijks aandacht (Bijv de Maxwell launch), terwijl HWI dan gelijk een Quad SLi test regelt, en Guru3D verscheidenen modellen reviewt.

Hier op Tweakers mag ik dan lezen over een storing bij ING, databases van Oracle of de onzin van Facebook en Google.
Er zullen vast mensen zijn die dat interessant vinden, maar ik vond het eerst fijner om het nieuws hier te lezen. Nu wijk ik liever uit naar andere sites.
Voor mij precies hetzelfde...

Nieuws over een storing bij ING of dat eindeloos Facebook geneuzel laat ik echt al heel lang links liggen, maar dat betekend dat ik misschien 1 artikel per dag hier lees, waar dat een paar jaar geleden toch echt wel 9 op de 10 was.

Ik snap dat Tweakers zich niet alleen wil focussen op "tech-tech" nieuws, maar het gaat al 2 jaar achteruit qua nieuws, en wat ik het ergste vind; geen (fatsoendelijke) reviews meer.

Reviews zijn nu een plaatje of 3, wat fabrikant specs opnoemen, 1 of 2 captain obvious pluspunten en 1 of 2 captain obvious minpunten.

Het forum (de community) is echter wel al jaren alle zeilen aan het bijzetten om er wat van te maken en dat is op heel wat gebieden ook zo, buiten het af-en-toe zwaar arrogant en overdreven reageren door bepaalde mensen is het gewoon een leuk onderdeel waar ik al jaren met blijdschap elke dag weer een paar momenten van mijn 24 uur induw.

Het beste onderdeel lijkt mij nog steeds de Pricewatch, al heeft deze ook wat echt godsvergeten irritante "verbeteringen" gekregen, maar wat doe je eraan?
En waar ik ook nog nadruk op wil leggen, is dat ik al ruim een jaar niks meer kan -1 tot +3'en, en ik heb geen flauw idee waarom.

Iedereen zijn eigen mening, zeggen we dan maar.

[Reactie gewijzigd door Kuusj op 29 september 2014 16:18]

Vind zelf dat die veel verder testen en ook vaker ergens als eerste mee zijn. Echter missen zij weer het 'consumentennieuws' wat ik net zo goed interessant vind, wat wél op Tweakers staat.
Ik ben zeer tevreden over de pricewatch, dat komt omdat je veel filters tot je bechikking hebt.

Helaas wordt het voor mij geen website van het jaar stem om de volgende redenen

- Teveel informatie over games,- "Intereseert maar weinigen''
- Onnutige nieuwsberichten.
- Gevoelsmatig negatieve insteek in sommige artikelen/merken.
- Weinig tweakers

Ik ben geswitched naar nu.nl/tech en iCulture en Androidworld tweakers kijk ik nog wel op maar vind de discusies over apple/android vermoeiend, al die kleine kleuters die zeuren over apple en android.

Een apparaat is een persoonlijke keuze en laat iedereen gewoon zijn eigen keuze maken en zijk elkaar niet af,,,,

Zal er ooit nog een tijd komen waneer tweakers weer iets te maken heeft met tweaken? zo ja? dan doet de site zijn naam eer aan en hebben ze mijn stem weer met die van veel anderen.
- Teveel informatie over games,- "Intereseert maar weinigen''
Waarschijnlijk interesseert het jou niet. Mij ook niet, maar het leeft bij duizenden anders.

- Onnutige nieuwsberichten
Wat is er onnutig aan? Heb je voorbeelden

- Weinig Tweakers
Zo kan je ook klagen over het feit dat je berichten van gisteren kan lezen op NU.nl

- De apple/android discussie
Die wordt niet gevoerd door Tweakers.net maar door het publiek. Het gebeurt ook overal waar je kunt reageren.
- Teveel informatie over games,- "Intereseert maar weinigen''
Waarschijnlijk interesseert het jou niet. Mij ook niet, maar het leeft bij duizenden anders.

------ Dat kan zo wezen, ik heb er geen harde cijfers voor, maar als je game nieuws wilt denk je niet aan de naam "Tweakers",Het slogan luid ..Wij stellen technologie op de proef.. Het spijt me als ik naief ben maar ik zie dat niet terugkomen, als je game nieuws wilt ga je naar gamer.nl. ik zeg niet dat ze geen gamenieuws moeten plaatsen, ik zeg alleen dat ik vind dat de technologie/game nieuws verhouding naar mijn mening niet klopt

- Onnutige nieuwsberichten
Wat is er onnutig aan? Heb je voorbeelden

------ Ja ik zal er een schetsen... als programma x een update krijgt van versie 14.12.20.3.2 naar 14.12.20.3.3 waarbij er een knopje met een kleine functie wordt toegevoegd dan vind ik dat geen nuttig nieuwsartikel.

- Weinig Tweakers
Zo kan je ook klagen over het feit dat je berichten van gisteren kan lezen op NU.nl

------ Ik snap jou reactie niet maar dat kan aan mij liggen, even tussendoor over nieuws van nu vs tweakers (zelfde onderwerp)

maandag 29 september 2014 08:31
Tweakers nieuws: 'Apple kan miljarden euro's boete krijgen vanwege Ierse staatssteun'

Gepubliceerd: 29 september 2014 06:14
http://www.nutech.nl/inte...ierse-belastingdeals.html

- De apple/android discussie
Die wordt niet gevoerd door Tweakers.net maar door het publiek. Het gebeurt ook overal waar je kunt reageren.

--- Daar geef ik je gelijk in, maar het is niet waar tweakers voor bedoelt is, als zoiets op youtube gebeurt kan ik het begrijpen want die zijn er op uit. Je mag toch wel verwachten dat het niveau hier op tweakers hoger is dan op youtube, en hier niet zo kinderachtig wordt gedaan.
Ik verwacht juist wel allerlei berichten. Van games tot nieuws over techbedrijven, tot een tweaker die zijn cavia om heeft gebouwd tot robot.

De downloads: die mogen inderdaad wel uit de nieuwsfeed verdwijnen.

De android vs apple discussie: je kunt er weinig aan doen, mensen willen laten zien welke telefoon zij aanbidden. Hier gaat het er in ieder geval iets serieuzer aan toe: mensen komen met meer onderbouwde redenen.
Precies mijn gedachte: Aanbod in overvloed.

Ik log bijna dagelijks in om wat artikelen te lezen. Tweakers heeft mijn stem.
Sommige reacties boven me... tjeh dan denk ik blijf weg. De tweakers site veroordelen omdat de 'android' app van tweakers gekilld is. Site werkt gewoon perfect op een HTC One M8. Persoonlijk je gram komen halen met kulargumenten vind ik nooit heel sterk online.

Verder is de website snel, informatief, uitstapjes naar andere nieuwswaardige items vind ik helemaal geen probleem. Daarbij als ik meer wil weten dan komt de community om de hoek kijken want ik heb van de reacties op bepaalde nieuwsberichten al meer opgestoken dan van 'zogenaamde' experts in de normale nieuwsmedia.

Aangezien ik geen 100% tech ben maar wel verregaande interesse heb in het gros van het nieuws is het voor mij niet storend. Gezien het inkomstenmodel van Tweakers.net is het niet vreemd dat er meer 'algemeen' nieuws op de site terecht komt.

[Reactie gewijzigd door Typhone op 29 september 2014 15:20]

Jij bent ook net het publiek waar Tweakers naar toe wilt gaan, commercieel, prijzen te winnen en een zo groot mogelijk publiek aantrekken door een grote keuze aan genres. en waarom? omdat hier gewoon harde euros mee te verdienen zijn.

Zodat Tweakers ook dit jaar en 2015 het hele jaar met de badge van beste nieuwssite van het jaar kan lopen.

Review neerzetten met oog op de concurrent ipv de hardware zelf dat wilt de consument zien.

Ik denk dat ze daarin zeker geslaagd zijn maar helaas volstaat de naam en de website waar hij mee begonnen is niet meer.

[Reactie gewijzigd door Distrax1988 op 29 september 2014 15:34]

Daarom stem ik ook niet. Een oproep plaatsen op je eigen site om te stemmen op iets vind ik per definitie al verkeerd. Een grote userdatabase trekt zo automatisch aan het langste einde (in de regel). Hang er een cadeau tegenover en voila...buit is binnen.

Wijzen op de verkiezing zou genoeg moeten zijn vind ik.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee