Door Wilbert de Vries

Tweakers verkozen tot Website van het Jaar 2012

14-11-2012 • 22:45

315 Linkedin

Tweakers is bij de jaarlijkse verkiezing van de Website van het Jaar voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste website van Nederland. We mogen ons daarnaast een jaar lang beste en populairste nieuwssite, beste en populairste prijsvergelijker én beste community noemen.

De Website van het Jaar-verkiezing is een jaarlijks terugkerende publieksprijs, ingesteld door MetrixLab en Emerce. Dit jaar kon in 22 categorieën worden gestemd, waarbij stemmers werd gevraagd hun mening te geven over de inhoud, de navigatie en het ontwerp van deelnemende websites. In totaal zijn er bij de 2012-editie 660.000 stemmen uitgebracht.

Tweakers was dit jaar, als een van de weinige sites, in verschillende categorieën genomineerd. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in The Harbour Club in Amsterdam kon Tweakers maar liefst vier keer het podium beklimmen om een prijs in ontvangst te nemen. De drie nominaties in de categorieën Nieuws & Informatie, Vergelijking én Communities werden omgezet in winst en, alsof dat nog niet genoeg is, is Tweakers ook nog eens uitgeroepen tot 'Beste Website van Nederland 2012'.

We zijn enorm blij dat we ons voor het tweede jaar op rij de beste site van Nederland mogen noemen, maar zijn zo mogelijk nog blijer dat ook onze community opnieuw wordt beloond met een prijs. Dankzij jullie blijven we scherp en kunnen we onszelf blijven verbeteren. Ook in het komende jaar zullen we weer ons best doen. We blijven luisteren en lezen jullie vragen, opmerkingen, bugs en klachten graag in het relevante forumtopic.

Categorie

Beste website

Populairste website

Automotive

Volvo

Marktplaats Auto's

Carrière

Unique Uitzendbureau

Nationale Vacaturebank

Communities & Sociale netwerken

Gathering of Tweakers

Facebook

Daten

Relatieplanet.nl

Relatieplanet.nl

E-commerce

Groupon

iBOOD.nl

Educatie

Beter Spellen

Beter Spellen

Entertainment

Froot.nl

YouTube

Financieel

ASN Bank

ING

Games

Zylom

Hyves Games

Gezondheid & Welzijn

soChicken

CZ

Goede doelen

CliniClowns

KWF Kanker Bestrijding

Huisvesting & Interieur

funda

funda

Mobiele website

Nu.nl Mobiel

Nu.nl Mobiel

Nieuws & Informatie

Tweakers

Tweakers

Overheid

ConsuWijzer

Belastingdienst

Sport

PSV

Voetbal International

Telecom

ZeelandNet

ZeelandNet

TV & Radio

24kitchen

24kitchen

Vergelijking

Tweakers Pricewatch

Tweakers Pricewatch

Vrije tijd & Reizen

Wintersporters.nl

Vakantieveilingen.nl

Weer & Verkeer

Google Maps

Buienradar

Zoeken & Vinden

Google

Google

Reacties (315)

Wijzig sortering
Gefeliciteerd! Het is niet alleen het team wat de site maakt, het zijn ook vooral de mensen die hier komen. Het mag dan altijd een heksenketel zijn wanneer Apple versus Android in het nieuws komt, maar toch vind je hier nog de meest genuanceerde meningen. Hier is men bereid zijn expertise te delen en vaak staan mensen open voor elkaars meningen. Ik zelf voel me hier erg op het gmak, ook al ben ik het soms niet eens met iemand (wat altijd wel es voor kan komen). Ik ben fan van de community en ik hoop dat we nog vele jaren hier technische informatie kunnen bespreken :)
Dus daarom zeg ik: fijn dat we zo'n mooie site hebben, maar nog meer bedankt aan de vele fijne leden die deze site rijk is! En niet te vergeten, de onvergetelijke bijdragen van auteurs zoals Wout en Arnoud :)

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 15 november 2012 00:41]

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal met je eens ben. :)
Amen en een spotlight waard!
Hopelijk kunnen wij, de community, het volgend jaar weer waarmaken voor ons aller Tweakers(.net, het blijft wennen O+).
Mee eens, tweakers community en tweakers team keep up the good work!
Amen.

Gefeliciteerd T.net & Tweakers (de community dus)!
Mee eens!! Gefeliciteerd Tweakers en alle leden!
Helaas moet ik zeggen dat het winnen van dit soort prijzen tekenend is voor het verval van T.net de afgelopen jaren. Ik kom hier sinds 1997 zo'n beetje, geregistreerd sinds 1999, maar dit is niet meer het T.net dat ik toen zo leuk vond. Mijn postfreqentie laat dat ook zien denk ik, ik kom volgens mij minder langs en ik post zeker veel minder.

Met name T.net is hard, hard achteruit gegaan. Van een echte tweaker site die zich richtte op computernerds is het vervallen tot een gelikt uitziend (maar niet practisch bruikbaar) allegaartje van zowat alles dat ook maar enigszins met moderne technologie te maken heeft. Dit heeft tot effect dat de diepgang ver te zoeken is, daar voor moet je je wenden tot de user comments waartussen helaas steeds meer onzin zit. Het is dus ook lastiger om de interessante info te vinden.

Ik weet wel wat de filosofie van het management is: Page views scoren. Dat dat lukt zie je aan deze nietszeggende prijzen, waarbij ik toch echt eerlijk moet zeggen dat beste nieuwssite een lachertje van de bovenste plank is, als je nagaat dat zelfs een telefgraaf-site als nu.nl veel berichten dagen eerder heeft dan T.net.

De illusie dat het nog verandert heb ik niet; ik weet wel dat deze site een cash cow is voor de eigenaren en dat het die aan de bips zal oxyderen wat de oude garde daarvan vindt, en dat is ook prima. Ik heb zat andere sites om mijn leven te verrijken ;)
Wow, jij kent schijnbaar het management/eigenaren persoonlijk als je precies weet hoe zij denken! Zou je dan de volgende keer dat je ze spreekt een goed woordje voor me willen doen? Ik ben altijd in voor een kleine loonsverhoging...
Je hebt absoluut gelijk.
Zelf ben ik ook lid sinds 1999 (als het niet eerder is) en sommige dingen zijn niet beter geworden.
Pricewatch vind ik nog steeds top.
Nieuws is niet geweldig maar kan er mee door, reviews zijn matig, het forum is imho slecht.

Als "beste community" slaat op het forum vraag ik me af of er mensen tussen de stemmers zitten die rond 2000 een account hadden. Het forum was toen veel gezelliger/leuker, tegenwoordig wordt je voor een scheet al op je vingers getikt. De gezelligheid is compleet verdwenen.
Natuurlijk snap ik dat er regels zijn maar overdrijven is ook een vak.
Heb je voorbeelden van berichten die 'dagen eerder' op Nu of de Telegraaf stonden? Want ik ken ze niet.
Geweldig dat het weer is gelukt! Ik weet dat er heel veel kritiek is geweest op de overgang naar de nieuwe website, maar nu ik eraan gewend ben, vind ik hem alleen maar beter! Ook zijn jullie erg goed omgegaan met de kritiek die jullie erop hebben gekregen en weet ik dat jullie hebben geprobeerd om de website zo gebruikers vriendelijk te maken als het maar kan. Ik vind dat jullie hem hebben verdient, want ik kijk toch zeker wel elke dag 5x om te zien of er toevallig nog nieuws is in ICT/Technologie land! Dank jullie wel!
Ondanks de issues met Tweakers 7 en het rammelende testproces blijft de community prima, ik kom niet op andere Nederlandstalige sites waar over zulke uiteenlopende zaken gediscussieerd wordt. Ook de Pricewatch is wat mij betreft de beste vergelijker die op het net te vinden is. De Nieuwssite-prijs vind ik echter minder verdiend. Er is zeker eigen content met meerwaarde (polderpioniers! meer van dat als het kan!) maar qua nieuws is het vaak door de beperkingen van een relatief kleine redactie (we blijven een klein taalgebied) een beetje achter de feiten aanlopen in vergelijking met de "groten" in het technieuws. Ook de gamereviews (das ook min of meer nieuws) vind ik vaak niet echt diepgaand genoeg en ze missen een "tweakers-sausje".

Desondanks van harte gefeliciteerd crew en community! Ik blijf nog zeker hangen :)
Goed gedaan Tweakers!

Congrats!
Ik weet dat het een beetje raar klinkt, maar eerlijk gezegd heb ik meer de neiging 'helaas' te zeggen dan 'Yiehoeee!'.
Hoe populairder een site, hoe meer bezoers, en daarmee ook: hoe meer niet-tweakers en relatief minder die-hard technici. Uiteindelijkom je op het niveau van nu.nl. Veel pageviews, veel advertentie-inkomsten, maar niet zo hoog niveau.
Wat mij betreft doen we een stapje terug in de tijd, we skippen het onderdeel 'huishoudelijke electronica' in de Pricewatch, maken het nieuws technischer en leggen overal de drempel een stukje hoger, zodat, met een beetje geluk, het aantal pageviews daalt en het niveau stijgt.

Laat dit duidelijk zijn: Tweakers is wat mij betreft inderdaad de beste site, ik vind het alleen erg jammer dat zoveel mensen op dit punt het met mij eens zijn...


Edit: typo

[Reactie gewijzigd door eiPionezero op 15 november 2012 16:43]

Beste eiPi10 - ik ben niet met je eens over de suggestie dat Tweakers uiteindelijk op het niveau van Nu.nl zal komen.

Ondanks de uitbreidingen en de popularisering van Tweakers onder meerdere lagen van de bevolking (o.a. door de drempel te verlagen tot de content) blijft de nieuws en reviews aanbod van relatief hoog niveau en kwaliteit.

Een goede tweaker en een die-hard technicus zullen altijd hun weg kunnen vinden op Tweakers en vinden de voor hun relevante en boeiende informatie altijd terug op de site. De informatie- en ervaringsbronnen die achter Tweakers zitten zijn namelijk divers en tegelijk tijd hoogwaardig. En het belangrijkste is dat wie als tweaker kennis en ervaring heeft deze ook "durft" te delen en bij te dragen aan het hoog houden van het niveau van de site.

Ik vind ook soms dat de tests en reviews beter kunnen, ik mis ook bepaald informatie en ik moet dus elders op zoek naar wat ik mis....maar is dat niet de kern achter tweaker zijn? Je kan niet op een site en een bron rekenen om een objectieve mening te vormen en "wijs" te worden over een onderwerp.

Ik zeg niet dat wij als gebruikers niet kritisch moeten zijn - de redactie moet nou eenmaal "wakker" en scherp blijven en wij helpen daarbij.
Als je informatie in bepaalde reviews mist horen wij daar graag meer over in Geachte Redactie :)
Wat een hipster antwoord ;) ''Ik vond tweakers cool toen het cool was''
Iets wat goed is, mag je best delen. Tweakers moet mee gaan met de tijd en dat doet het.

Ohja, en meer pageviews hoeft niet persé gelijk te staan aan een minder niveau.
Het niveau is hier echter wel achteruit gegaan en dat zowel op vlak van community ALS op redactioneel vlak waar ze nu meer werken met opgeleide journalisten. Waarmee ik geen stenen wil gooien naar die mensen maar als een iets meer technisch ingesteld iemand merk ik wel degelijk de evolutie op deze site. Het is echt "dumbed down" geworden en dat is gewoon een feit.

Er verschijnt nog maar zelden open source nieuwtjes (terwijl er voldoende gebeurd) of het moet zo het meer eenvoudige nieuws zijn zoals Steam komt naar linux of Valve's games draaien sneller op Linux. Maar als bijvoorbeeld Red Hat een concurrent van iets beticht dan verschijnt dat nagenoeg nooit nog op een site zoals deze, vroeger werden LKM gerelateerde zaken wel eens gepost. Echter elke Apple scheet (waar je soms de FUD van kilometers afstand van ziet) waar de Vox Populi zich op los kan laten gaan, post men dan weer wel.

Op zich vind ik al lang dat de naam tweakers.net eigenlijk niet echt een correcte weerspiegeling is. Tweakers.net is een product gericht naar de grote massa. Een grote massa die helemaal geen of weinig gevoel hebben met het "tweaken". Dat is ook een beetje de economische realiteit die speelt.

Tekenend vond ik een van de eerste artikelen over de ouya console wat misschien een van de meest tweakbare consoles is die zal verschijnen. Ik denk dat een groot deel van de reacties in de zin was van "waarom geen xbox 360" en dat is een schril contrast met de tweakers.net van pakweg 10 jaar geleden. Daar ging je heel andere discussies hebben over tweakability, wat dit mogelijk maakt, etc.

Om eerlijk te zijn van die "x van het jaar prijzen" raak ik maar nooit onder de indruk. Het is geen goeie waardemeter omdat het niet gaat om de inhoud. Zelf een grote userbase hebben zegt weinig over de kwaliteit van de inhoud. In Vlaanderen heb je Het Laatste Nieuws die enorm populair is, maar kwalitatief is het gewoon een enorm slechte populistische krant. HLN is trouwens van dezelfde eigenaar als T.NET.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 15 november 2012 10:41]

Ik ben het raar genoeg met je eens, maar zie dit niet als iets negatiefs. Alhoewel ook ik merk dat de technische kennis en bekwaamheid van de gemiddelde bezoeker naar beneden is gegaan en de focus van de redactie meer en meer gaat richting die van Engadget en Verge dan Slashdot (geen oordeel over de sites, het illustreert het verschil in publiek en ik bezoek alle 3), zorgt dat er wel voor dat alle kennis die Tweakers heeft breder toegankelijk is.

Ik postte vroeger echt nooit iets in de reacties of fora, niet omdat ik niets weet over techniek en meestal was ik over de juridische stukjes zelfs zeer goed op de hoogte, maar omdat de community zo gesloten was dat er maar weinig opbouwende kritiek kwam en het moeilijk was om je sporen te verdienen.

Nu doe ik dat wel en ik doe echt mijn best om die +2 te verdienen en ik merk dat er meer mensen zijn die dat doen. Het moderatie systeem zorgt er voor dat ik nooit te zeer wordt geconfronteerd met de smartphone fanaten en xbox gamers die alleen geinteresseerd zijn in de laatste en nieuwste tech.

Helaas merk je dat ook daar evolutie doorslaat en dat ik nu vaker en vaker reacties naar beneden mod ipv eerder waar ik veel interessante comments omhoog pluste.
Echter, doordat je best wat moeite in de site zelf moet steken om uberhaupt effectief te plussen valt dat ook nog wel mee.

Concluderend, ja tweakers is 'populistischer' in opzet, maar dat geeft ook heel veel goeds. Maar als er iemand in de redactie (I'm looking at you Arnoud! ;) af en toe wat dieper FOSS in zou willen duiken, graag!

Hulde trouwens voor het Intel stuk, dat was echt Tweakers :)
Nu doe ik dat wel en ik doe echt mijn best om die +2 te verdienen en ik merk dat er meer mensen zijn die dat doen. Het moderatie systeem zorgt er voor dat ik nooit te zeer wordt geconfronteerd met de smartphone fanaten en xbox gamers die alleen geinteresseerd zijn in de laatste en nieuwste tech.

Helaas merk je dat ook daar evolutie doorslaat en dat ik nu vaker en vaker reacties naar beneden mod ipv eerder waar ik veel interessante comments omhoog pluste.
Echter, doordat je best wat moeite in de site zelf moet steken om uberhaupt effectief te plussen valt dat ook nog wel mee.
Een +2 verdienen is tegenwoordig steeds lastiger omdat jan en alleman toegang heeft tot het reactie-moderatie knopje door die mogelijkheid alleen maar te activeren. Gevolg: nuttige doch kritische posts worden door fanboys naar beneden gehaald met negatieve moderaties en zo valt de objectiviteit van het modereren vaak weg.

Andersom geldt dat natuurlijk ook: de wat oudere artikelen waar men later pas reageert worden over het algemeen nog maar minder gemodereerd (hooguit zo'n 10 votes), waardoor een beetje trollen ervoor kan zorgen dat de minder interessante posts ineens op +2 of zelfs +3 komen te staan terwijl dat eigenlijk onterecht is. Wat levert het op? Meer karma voor de poster en meet boostpunten voor de reactiemod die als eerste een +2 'vind'.

Nee, ook het moderatiesysteem is volledig gericht op de massa: lekker klikken, blijf maar actief bezig op de site en genereer maar pageviews alleen maar om het modereren. Het is slim bedacht maar draagt absoluut niet bij aan de kwaliteit.

Overigens heb ik ook niet gestemd dit jaar, de "Website van het jaar" verkiezingen gaan mij teveel over de kwantiteit van de bezoekers en niet zozeer de kwaliteit. 10x stemmen met een ander e-mailadres is immers gewoon mogelijk.

[Reactie gewijzigd door Fid3lity op 15 november 2012 13:08]

Wat wel weer grappig is om te zien, is dat ik deze verhalen al hoor sinds ik me ergens in 2000 registreerde.

Als die verhalen altijd waar zouden geweest zijn, zouden we nu op het niveau zitten van de Viva.
(te) veel tech nieuws staat eerder op NU.nl dan op tweakers. Ik doe vaak genoeg een nieuwssubmit ook van nu.nl zaken.

Maar ook erg veel nuttige dingen worden gewoon niet gepost. Ik krijg ook erg vaak het gevoel dat zo'n nieuwssubmit gewoon compleet genegeerd wordt.
Maar ook erg veel nuttige dingen worden gewoon niet gepost. Ik krijg ook erg vaak het gevoel dat zo'n nieuwssubmit gewoon compleet genegeerd wordt.
Klopt. We negeren heel veel dingen. Anders zouden we elke dag 80 nieuwsbericht hebben waarvan 2/3e niet interessant zou zijn.

Daarnaast ben ik het niet met je eens dat NU.nl te vaak eerder is. NU.nl schrijft veel minder artikelen dan wij en kan daardoor met sommige artikelen eerder zijn, maar dat dat structureel gebeurt is simpelweg niet waar.
Ha, nu.nl? Ik lees soms dingen op The Verge een gehele week eerder voordat Tweakers erover bericht. Opzich vaak niet heel erg (in de comments blijkt vaak dat het voor veel mensen nieuw is), maar journalistiek gezien wel slordig gezien het niet heet van de naald is.
Ha, nu.nl? Ik lees soms dingen op The Verge een gehele week eerder voordat Tweakers erover bericht. Opzich vaak niet heel erg (in de comments blijkt vaak dat het voor veel mensen nieuw is), maar journalistiek gezien wel slordig gezien het niet heet van de naald is.
Heb je daar een voorbeeld van? Want dat is gewoonweg niet waar.
We zullen het een maandje bij houden voor jullie ;-) Deel de ervaring ook dat ik veel nieuws al eens ergens anders heb gelezen. Vaak ook nog completer dan de gebrekkige Nederlandse vertaling op tweakers.

Hoe is de verdeling eigen onderzoek / ANP Nieuws en andere websites overtypen?
Heb je hier voorbeelden van? Wij hebben op de redactie strenge regels over 'oud nieuws'. Ik kan heel moeilijk geloven dat wij iets gebracht hebben dat al een week op een grote site stond.
Anoniem: 126610
@WoutF16 november 2012 08:48
Een week is denk ik inderdaad wat overdreven, maar meer dan twaalf uur achter nu.nl aanhobbelen heb ik al meermalen meegemaakt. En voor je het vraagt, ik heb geen tijd om voorbeelden te zoeken, maar ik neem aan dat jullie ze zelf ook wel kunnen vinden.

Of dat een bezwaar is, is de vraag. Ik heb zelf ook wel eens comments van redacteuren gelezen dat actualiteit niet de hoogste prio heeft bij Tweakers en daar valt best wat voor te zeggen.

Overigens zou ik mij als tweakers niet al te veel verheugen op deze uitverkiezing. Tuurlijk, achteraf ziet iedereen in de ranglijsten alleen maar dat je gewonnen hebt. Maar ik denk dat er wel meer mensen zijn die net als ik al gestemd hadden voordat Tweakers7 het licht (sic!) zag. Als er een mogelijkheid was geweest mijn stem weer in te trekken had ik dat zeker gedaan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 126610 op 16 november 2012 08:51]

Uit mijn ervaring heb ik ook dat Nu.nl meestal een paar uur eerder is, het is niet veel, maar toch eerder. Nu posten ze inderdaad minder artikelen die hier relevant zouden zijn, maar dat hoort geen graadmeter te zijn. Dan hoor je als 'insider-site' misschien wel juist eerder te zijn, dacht je niet?
Dat snap ik, maar door de manier van werken krijg ik altijd het gevoel dat ik het voor niks doe.
Alle submits worden bekeken, maar de keuze om het wel of niet te plaatsen ligt natuurlijk altijd bij de redactie. We kunnen onmogelijk bij elke submit die we niet oppakken tekst en uitleg gaan geven aan de submitter, al snap ik dat het soms niet leuk is.
Het is al een tijdje zo dat in de reacties vaak juistere en volledigere info te vinden is dan in de artikels. Niet echt een positieve ontwikkeling, maar in het land der blinden...
Ook mee eens dat elke scheet van Apple de headlines haalt en veel artikels slechts van ver iets met IT of multimedia te maken hebben.
 • Ik zou graag meer video's met product tests of vergelijkingen (genre CNET) zien, diegene die ik al gezien heb smaken naar meer.
 • Bij de prijsvegelijking ook Belgische shops meenemen zodat de Belgen er ook iets aan hebben.
 • Een knop om taalfouten in artikels te melden (zoals bij sommige online kranten) krikt het niveau van het artikel op en voorkomt gezeur in de reakties.
 • [i]snel inspelen op aanbiedingen bij pakweg iBood of Aldi (en de kwaliteit ervan) is een aanrader om een breder publiek te bereiken, maar ik vrees dat velen daar net niet naartoe willen omdat dat het niveau verder naar beneden zou halen, de site heet tenslotte Tweakers en niet koopjesjagers.[/i]
Ik vraag me af of er echt 'juistere' info te vinden is in de reacties. Heb je daar voorbeelden van? Volledig is denk ik relatief; het komt voor dat onder een nieuwsbericht een link geplaatst wordt naar een achtergrond over hetzelfde onderwerp, of misschien wel een column of mening van iemand. Dat is relevantie informatie, maar geen informatie die in het nieuwsbericht thuishoort.
 • Dat willen wij ook heel graag, maar video roundups kosten veel tijd. Het is echter zeker het plan om in de toekomst meer roundups in tekst en video te gaan doen.
 • Ook dat staat op de planning :)
 • Dat kan in dit topic
Ik hou hiervan geen lijstjes bij natuurlijk, vaak gaat het om wetenschappelijk onderbouw, soms resulterend in een correctie of aanvulling van het artikel.
Of er wordt onvolledig geciteerd van een andere site waardoor er vragen opduiken in de reacties en deze beantwoordt dienen te worden door een ijverige tweaker die het bronartikel al doorploeterde.

Een afzonderlijke thread om taalfouten te melden is heel onhandig, zeker als je zoals ik heel vaak maar wel heel kort de tijd hebt om wat te lezen. Dan is het opzoeken van een thread er net te veel aan (mijn baas zou het kunnen zien) :+
Het blad c't is ook niet meer wat het geweest is, ze hebben ooit een poging gewaagd met een nieuw blad dat wel weer diep op de techniek ging maar daar was niet genoeg belangstelling voor.
Er lijkt gewoon te weinig vraag meer naar de specialistisch inhoudelijke artikelen die er vroeger wel waren. Wat overigens niet gek is aangezien mensen algemeen nog weinig interesse lijken te hebben voor diepgaande artikelen, alles moet snel, oppervlakkig en in een paar minuten gelezen kunnen worden zodat er snel afgewisseld kan worden met iets anders.
Ik onderschrijf dit voor de volle 100%.

Ik heb ook gestemd, maar echt met in het achterhoofd de T6 site met dito layout.

Niet om weer een discussie te starten over T7 met al zijn tekortkomingen, dat is onderhand bekend; maar dit geluid zal toch blijven bestaan totdat men ook durft te erkennen dat het zo is, en daarnaar durft te handelen. Ik zie nu nog veel te weinig beweging om het tij te keren dat met T7 is ingezet.
sja, ik vond tweakers nog cool toen ze eitjes bakten op Durons, maar ook het culinaire gedeelte op de site is een beetje ingezakt.

Ik ben het gedeeltelijk eens met eiPi10, juist het "getweak" is van tweakers verdwenen en er is IMHO inderdaad teveel focus op consumentenelektronika. Daarentegen kan je nog altijd veel "core" tweakersnieuws vinden en ook GoT is nog altijd 1 grote database met hardcore informatie.

Al met al vind ik het een verdiende prijs,

*O* dus van harte gefeliciteerd T.net *O*
Inderdaad, net als ik vond die band cool toen ze nog underground speelde, nu ze succes hebben....

Aan de andere kant, ik begrijp zijn standpunt: Het publiek is aan het veranderen door het succes, de doorsnee bezoeker is niet die een paar jaar geleden. De techie wordt verdrongen door de popiejopie... (ik hoef maar 1 van de mobiele OSsen te noemen en twee kampen worden zichtbaar)

Aan de andere kant misschien is het tijd dat tweakers weer een stap maakt, als je namelijk niet veranderd ga je dood (enkel het uiterlijk is niet genoeg)...

Balletje opgooien: TweakerExchange (die met "expert" wordt namelijk al gebruikt)

Popiejopie zoekt hulp, techie blij met aanzien, Popiejopie met de oplossing.

Ps. Feliciteren lijkt me niet meer nodig, dat de site goed is wist ik al, mijn baas gaat er ook altijd van uit dat ik me best doe ;-)
Ik vind het raar dat je een site die jij veel bezoekt, een lagere pageviews en mindere gebruikers wenst.

Overigens ben ik het wel mee eens dat de artikelen van meer voorkennis en dieper mag gaan dan wat de laatste tijd gebruikelijk is. Of zoals jij zegt, dat het niveau moet stijgen.
Hoe populairder een site, hoe meer bezoers, en daarmee ook: hoe meer niet-tweakers en relatief minder die-hard technici.
Tweakers haalt al jaren hele mooie scores bij deze verkiezing, en de kwaliteit is niet minder geworden imo. Sterker nog, het zorgt er ook voor dat Tweakers meer inkomsten kan krijgen om te blijven verbeteren. Zolang de community net zo actief blijft als deze nu is, dan voorzie ik geen problemen.
Tweakers, gefeliciteerd en bedankt! _/-\o_
Ik zal net als jou al meer dan 10.000 keer t.net hebben ingetoetst.

En het klopt, je merkt het ook aan de discussies die gevoerd worden.
Fifo's als "Ik vind het geen donder aan", of "Android is toch beter" zijn niet bevorderlijk voor een goede discussie. Gelukkig werkt t.net met kleurschema's zodat je onder een groen blokje (zoals bij jou) kunt verder lezen.


Wat me ook opvalt is dat het taalgebruik slecht is en ik moet eerlijk bekennen mijn gramatica (hoe spel je dit woord ook alweer :? ) grammatica ook steeds slechter word.
Internet is aan het verpauperen.

Moi :P artikeltje: http://www.nu.nl/internet...-internetters-dreigt.html
"...grammatica ook steeds slechter word."

Wordt ;)


Off-topic ;)
Helemaal mee eens, maar toch gefeliciteerd Tweakers!
Als ik zo rond kijk op Tweakers valt het niveau hier lager uit dan jij denkt. Verder zijn er hier genoeg beter weters en onvriendelijke arrogante gebruikers.
Het is gewoon een wasse neus. Zolang ze geen jury gebruiken hiervoor is degene die het meeste reclame ervoor maakt de winnaar.

De PSV site is al jaren bagger. (waarom ga ik nu even vertellen)
1. Momenteel popup, irritant dus
2. Bewegende banner bovenin (onrustig)
3. bewegende recalme links halverwege de pagina (onrustig)
4. Veel te veel blokjes met informatie

Nu ken ik deze site toevallig, en dit kan ik waarschijniljk bij andere sites ook doen.

Waarbij de sites van Ajax, AZ, FcTwente en Feyenoord (4 willekeurig ge probeerd) veel rustiger ogen. En iemand die moet oordelen over de sites zonder inhoudelijk ze helemaal door moet spitten (wat niemand doet) direct zal zeggen dat de vier genoemde beter zijn. Pas bij diepere inspectie is dit mogelijk anders. Maar dat gebeurd niet. Precies waarom je een jury moet hebben. Behalve bij community.

OOk tweakers pricewatch vind ik vreemd, ik denk namelijk dat ik heel veel mensen kan vragen die deze nog nooit hebben gezien, en altijd op vergelijk.nl ofzo uit komen. Waarbij ik die van tweakers overigens wel terecht vind winnen.
Gefeliciteerd! Wat ik me afvraag: Wat is nu precies het verschil tussen Beste website en
Populairste website? Beide prijzen worden toch uitgereikt aan de hand van publieksstemmen?
Beste website is de site met de hoogste score (van 1-10 kon je stemmen) en populairste website is de site met de meeste stemmen (ongeacht de score)
Populairste gaat puur om aantal stemmen, beste gaat ook om de daadwerkelijke beoordeling :)
Ach beste is tweakersnet, populairste Britt Decker, daar zit het verschil :+
Tweakers, gefeliciteerd maar aan de nieuwe site is nog wel wat werk te doen. Hopelijk wordt het niet al te commercieel in verloop van tijd want Tweakers is al op discovery te zien als Sponsor van Mythbusters. Hopelijk blijft het objectief, informatief en vernieuwend.

Ga zo door.
Dank voor het compliment. Even wat rechtzetten, de Discovery actie was er een met gesloten beurzen. Lees hier meer daarover..
Dit is wel echt een hele dikke gefeliciteerd waard! Jullie zijn ook echt wel een stel slimme motherf*ckers _/-\o_ . Why? Naja, je hebt zo rond september/oktober een fantastische site met een ijzersterke community die absoluut niet mainstream is. Je laat de community stemmen voor beste site van het jaar. Vervolgens stop je krap een maandje voor de uitslag en als de community allang gestemd heeft, een compleet verkrachtte op mainstream en reclame gebaseerde kutsite achter je URL. En pats, bij de uitslag heb je een berg publiciteit erbij gewonnen en een medium om er flink op te cashen. Ik kan niet anders zeggen dan een knappe prestatie! Helemaal voor de aandeelhouders! Touché 8)7
1. We hebben geen aandeelhouders. Wel een moedermaatschappij. ;)
2. Je kon je stem wijzigen tot 11 november. Dat ligt ruimschoots na de invoering van TWK 7
3. Dank voor 't compliment. :7
Ik ben het helemaal met je eens. Snap niet dat veel mensen serieus tweakers feliciteren. Sinds de nieuwe site 'interface' ben ik alleen aan het checken of ze al wat verbeterd hebben. Tot nu toe nog niks iig. Van mij dan ook geen complimenten en fix ffs jullie site. ;(
Ik moet bekennen dat ik al minimaal 6 duidelijke verbeteringen zie sinds de 1e dag:
1. Zoeken was al verbeterd over de gehele site (dit was al de bedoeling)
Bug van het zoeke in artikelen is weer hersteld.
2. Kleuren van de catogorien zijn terug op de FP
3. De geschiedenis op de FP is weer terug
4. Via de slider kun je de achtergrond grijzer maken en regelafstand deels aanpassen.
5. Poll is weer terug op de FP
6. Onder je profiel kun je nu sneller bij je persoonlijke opties komen zoals het fotoalbum
Verdiend zoals gewoonlijk. Ik ken geen andere site waar ik zoveel betrouwbare en goed geordende info en meningen kan vinden.
nou met de nieuwe layout is dat vinden anders ver te zoeken (letterlijk en figuurlijk) de beloofde updates blijven in ieder geval uit...

dikke onverdiend dus... maar laat al die tweakertjes maar met een grote roze bril op lopen hoor, over een jaar of 2 hooguit 3 is het hier net hyves.
Als het allemaal zo slecht is wat doe je hier dan nog, Tis gewoon ff wennen en met de tijd zal alles echt wel goed op zn plek komen.

Ontopic:
Vind het goed verdiend, keep up the good work.

[Reactie gewijzigd door Gizmor op 15 november 2012 00:49]

Als het allemaal zo slecht is wat doe je hier dan nog,
Typische vraag/antwoord, zonder argumentatie.

Mogelijk omdat de meeste Nederlandse tweakers, juist hier zitten, dat men hier nog zit? Persoonlijk vind ik de layout ook totaal ongepast. En heb ik de layout met de css aangepast, tot een meer "leesbaar" geheel, waar je oogballen niet van gaan bloeden door het wit.

i-Chat heeft gelijk als hij klaagt. Er werden een hoop zaken aangekondigd om de "klachten" op te lossen. Persoonlijk merk ik daar niet veel van. Waar is die 2de donkere layout? Waar die is layout met betere integratie? Een week geleden naar gezocht, en nog altijd niet gevonden. En als hun systeem deftige gemaakt is, zou die 2de layout, een werk van een paar uur zijn, niet iets dat weken op zich laat wachten!
Vind het goed verdiend, keep up the good work.
Ik denk dat dit meer verdient is voor:

a) de echte bijdragers voor deze site, namelijk de mensen dat de artikels maken
b) de mensen dat de interessante artikel insturen
c) de mensen dat commentaar geven op de artikels

Voor de staf achter de layout, en dan vooral de site redesign staff, kan ik enkel mijn teleurstelling uitdrukken, want voor hun is dit zeker niet bedoeld. Er zijn een aantal verbeteringen, maar massaal veel zaken dat juist minder overzichtelijk geworden zijn. Men zou eens een beetje minder op hun tablet designen, en beter realiseren dat je a) een pc layout kan hebben, en b) een specifieke layout voor tablets / smartphones.

Ik moet toegeven, ik heb wel de indruk dat het niveau naar beneden gegaan is. Je merkt meer & meer, dat heel wat artikels, bijna vertalingen zijn van de Engelstalige IT sites. Je merkt minder "eigen" content op ( of eigen gevonden nieuws ). En van sommige reviews / tweaker tests, komen men ook niet erg professioneel over ( kort, weinige vergelijking enz ). Waar een aantal van de Engelstalige IT sites, meer & meer in detail gaan, custom demo voor benchmarks, geluid scores / tests, hitte testen, multi monitor power usage testen, enz enz, word dit hier nogal vaak simpel op een hoop gesmeten met een ouderwetse paar games, beetje info, en voila, gedaan ermee.

Voor hardware tests, is mijn indruk, dat je niet hier moet zijn. Dat je beter af bent op grotere sites ( anandtech, guru, tom's ), of zelf op Duitse sites zoals ht4u.net

Vergelijk eens:

http://ht4u.net/reviews/2...c_msi_n660gtx_tf_oc_test/

reviews: Test: viermaal de GTX 660

Je moet geen Duits kennen, om gewoon het verschil te zien in detail op die ene review... En dat gaat ook op met ander reviews.

Beste Nederlandse IT site, sure, zeker aangezien er weinig concurrentie is. Maar op globaal gebied...

Nu ja, dat is mijn mening.
@ Wulfclaue & simplicidad

Jullie hebben het precies verwoord zoals ik me ook voel. En hiermee wil ik de redactie ook laten merken. Met nog een kleine aanvulling:
- Omdat de inhoud van de gemiddelde artikel zo karig is geworden de laatste jaar/jaren (ja ik kom al sinds het begin van tweaker.net, daar mijn account info anders suggereert), merk ik dat ik de reacties van gebruikers vaak veel interessanter vind dan de bijbehorende artikels zelf.

Het lijkt alsof de auteurs een artikel schrijft puur bedoeld als kapstok voor de echte power-users om hun scherpe opmerkingen en kritieken eraan op te hangen. het is een soort nu.nl geworden op ict-gebied. Ik zie ook bijna nooit interviews met insiders e.d.

Als ik vandaag de dag alleen de artikels zou lezen op tweakers.net, dan ben ik gauw klaar. Vroeger was tweakers.net in mijn ogen 'one-site-for-all-information' op ict-gebied. Om deze reden begin ik de artikels op HWI-site steeds meer te waarderen; meer diepgang. Daar mis dan weer de reacties.

Ik zou niet zomaar willen toezien dat mijn favoriete site zo'n neerwaartse beweging zien maken in kwaliteit. Ik vind mezelf niet goed genoeg om mezelf een power-user te noemen, maar veel power-users zijn volgens mij trouw aan de community hier. Maar alles heeft z'n grenzen.
Met dit soort posts kunnen we niet zo veel, heb je voorbeelden? kan je specifieker zijn? Als je artikels zegt, heb je het dan over nieuwsberichten of reviews?
@ Wout

Om jouw vragen te beantwoorden:
De inhoud van mij vorige reactie staat los van het nieuwe layout van tweakers.net, maar meer over de kwalitatieve inhoud van de nieuwsartikelen.

Ik merk de laatste tijd 'vaker' dat titels een extra mate van sensatie hebben; soms zijn het naar mijn mening (kleine) geruchten die in een bepaalde verwoording werden gezet om maar veel reacties van tweakers te krijgen. We weten dat dit fenomeen algemeen bekend is in de journalistiek; hier hoef ik weinig uitleg en voorbeelden van te geven, lijkt mij.

Mijn indruk wat ik heb verwoord is wat mij vooral de afgelopen paar maanden is opgevallen. Daarbij ging ik nadenken en terugdenken hoe het begonnen was/is. De Traditionele "Tweaker" is hierin minder goed terug te vinden. Dit soort dingen vallen niet meteen op met één nieuwsartikel of één geval. Het is een totale algemene indruk wat bij mij achterblijft, dus is het ondoenlijk om exacte voorbeelden te geven. Ik kan het niet, maar jullie kunnen het zelf wel:
pak een blok van 50 nieuwsartikelen van
a- 10 jaar geleden
b- 7,5 jaar geleden
c- 5 jaar geleden
d- 2,5 jaar geleden
e- de laatste 50
stel een aantal kritische en fundamentele vragen over de kwaliteit en diepte van de inhoud van ieder nieuwsartikel, zoals bijvoorbeeld:
- doel van het het artikel
- wat is(zijn) mijn doelgroep(en) m.b.t. taalgebruik, jargons
- voldoende diepgang en achtergrond van dit artikel
Als journalisten kunnen jullie veel betere vragen stellen om te onderzoeken.

Verwerk de resultaten in statistische analyses en kijk or er een verschuiving is te zien in de uitkomsten per blok.

- en 'last but not least': ik mis soms een scherpe analyse of (gedurfde) onderbouwde conclusie

Ik wil hiermee het allerminst mensen persoonlijk aanvallen. Maar meer een kritische noot plaatsen bij de beleidmakers/redacteurs over de ontwikkelingen binnen tweakers.net op beleidsniveau. Misschien zijn de prioriteiten verlegd en moeten journalisten/redacteurs anders werken of krijgen zij minder tijd per nieuwsartikel.
Het is algemeen bekend dat tweakers.net grote verandering heeft ondergaan, zoals verandering van eigenaar en populariteit van twearkers.net. Dit heeft vanzelfsprekend als gevolg dat jullie een veel grotere, dus minder specifieke groep 'bedienen'; de inhoud en layout van tweakers.net zou zeer waarschijnlijk verschoven zijn t.b.v. jullie bredere publiek.

Vergeet niet dat tweakers.net voor mij en véle anderen nog stééds de favoriete website is m.b.t. ict. Ik wil ook benadrukken dat ik veel meer heb aan tweakers.net en haar community dan dat zij ooit aan mij zullen hebben.
Ik was altijd een passieve gebruiker/bezoeker geweest. Totdat ik dacht dat ik zo nu en dan mij bijdrage hoort te leveren in de vorm van kritische/scherpe opmerkingen om het bewustzijn van een community in zijn geheel scherp te houden. De 'power-users' zijn voor mij (en vele anderen) van grote waarde binnen de community. En daarom ben ik bang dat jullie door alle drukte hun vergeten zijn. Het mag misschien wel duidelijk zijn dat ik zelf geen ict-er/power-user ben :)

Een manager met al zijn/haar kennis en tools kan juist door al die kennis en tools geen visie meer hebben. Met andere woorden: een manager is nog geen leider met visie. Misschien worden jullie geleid door een manager ;)

Nogmaals: Ik wil het allerminst arrogant en belerend overkomen, dus alvast mijn excuses als het zo overgekomen is. _/-\o_

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door vinnixx op 17 november 2012 01:46]

In het punt over artikelen/reacties kan ik me helemaal vinden. De meeste artikelen skim ik alleen ter voorbereiding op de reacties.

Ik zie het bij elkaar houden van de power-user community toch wel als hoofdtaak van Tweakers en ik denk niet dat dit bewustzijn er genoeg is.
Mooie post, Wulfklaue. Ik stem al jaren op T.net, en dat ook binnen een aantal categorieen, maar ik vraag me wel af wat er volgend jaar gaat gebeuren met de Website-van-het-jaar verkiezingen.

De ouderwetse tweaker zal wel een uitstervend ras zijn oid. Lang leve de mobiele generatie. De woord-wolk van wat er populair is op tweakers (onderaan de hoofdpagina) zegt genoeg:

ShooterAndroidTabletsPc-gameSamsungMobiele telefoonsSonyMicrosoftAppleGames

:/
Naar aanleiding van die linkjes naar die grafische kaart reviews, bij deze dan ook gelijk mijn verzoek aan tweakers.net om de temperatuurmetingen weer terug te brengen. Zoals in de link van Wulfklaue te zien is doet bijvoorbeeld ht4u dit wel en ook tweakers.net deed dit in het verleden. Ik heb zelfs de aankoop van mijn huidige kaart gebaseerd op deze review van tweakers.net (ik heb de HIS kaart gekocht, perfecte kaart, superstil en superkoel). Als tweakers.net langzaam aan steeds meer nuttige dingen gaat schrappen dan gaan mensen denk ik toch ook eens bij concurrerende sites kijken die completere artikelen maken. Het zal wel liggen aan het gebrek aan Nederlandstalige concurrentie :|
Naar aanleiding van de kritieken is het volgende gebeurt sinds de launch
 • Intopic search terug
 • Filter op frontpage voor dichtheid en achtergrondkleur
 • Absolute tijden terug in nieuwslisting
 • Dagkopjes aanklikbaar voor listings
 • Kleuren voor categorie terug
 • Verbeterde paginanavigatie op het forum
Om een paar grote voorbeelden te noemen. Daarnaast wordt nu gewerkt aan een verbeterde tracker, integratie van het forum in de nieuwe searchengine, tweaks aan de css voor de verschillende modi, filteren van meuk en video uit de listing en nog veel meer.

Ik snap dat het voor mensen nooit snel genoeg kan, maar de bewering dat er niets gedaans is klopt gewoonweg niet.
Naar aanleiding van de kritieken is het volgende gebeurt sinds de launch
 • Intopic search terug
 • Filter op frontpage voor dichtheid en achtergrondkleur
 • Absolute tijden terug in nieuwslisting
 • Dagkopjes aanklikbaar voor listings
 • Kleuren voor categorie terug
 • Verbeterde paginanavigatie op het forum
Om een paar grote voorbeelden te noemen. Daarnaast wordt nu gewerkt aan een verbeterde tracker, integratie van het forum in de nieuwe searchengine, tweaks aan de css voor de verschillende modi, filteren van meuk en video uit de listing en nog veel meer.

Ik snap dat het voor mensen nooit snel genoeg kan, maar de bewering dat er niets gedaans is klopt gewoonweg niet.
Om je lijstje maar even aan te halen: de dikgedrukte dingen had Tweakers 6 al. Allemaal leuk en aardig dat Tweakers 7 dat weer heeft maar het is niet alsof het echt nieuw is. Verder zeg je bijvoorbeeld wel dat "de kleuren in de categorieën weer terug zijn" maar waar zien we dat? In de content? Nee. Op het forum? Nee. Alleen op de frontpage in de vorm van de bolletjes. Dat noem ik in ieder geval niet "terug".

[Reactie gewijzigd door Fid3lity op 16 november 2012 17:45]

Nu je het zegt, ik zet al jaren op een widescreen evolutie te wachten. Want, zoals je zelf al aangeeft; het is prima mogelijk tegenwoordig, juist met php en andere design technieken, om sites optimaal te maken voor normale pc screens, widescreens en tablets/phones. Nu alleen de wil en daadkracht nog!

Waarom nemen we al jaren genoegen met sites, die links en rechts nutteloze ruimte opvullen met in het beste geval ads. toevallig heb je hier dan nog die nav-bar, ook al werkt die vrij beperkt (blijft niet in beeld bijv als je scrolled).

Het is net als TV, waar men ook naar widescreen is gegaan. Alleen zijn ze daar massaal widescreen films en series etc voor gaan produceren. En wat doen websites? Juist, die blijven op de oude layout hangen, "want dat past overal". Lekker makkelijk, natuurlijk. Maar wel spijtig voor al die 1080p en andere pc screen formaat gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 16 november 2012 02:14]

Het nadeel van het echt widescreen gaan van websites is dat er in de meeste gevallen twee dingen kunnen gebeuren:

- Het is daadwerkelijk praktisch (denk aan een portfolio waarbij het gewoon gaat om een groot overzicht foto's)

of

- Je krijgt een enorme lading informatie over je heen gesmeten omdat de verschillende blokken allemaal in de breedte uitgevuld worden. Teveel informatie op een individuele pagina werkt ook alleen maar negatief. Aan de andere kant, als je de extra ruimte gebruikt voor tekst in artikelen, krijg je enorm lange regels die het waardeloos leesbaar maken. Dan heb je liever de text-area wat smaller, maar met meer alinea's. TechPowerUp doet het bijvoorbeeld ook zo met een slider, maar daar is de breedste setting voor mij niet om aan te zien.

Je vergelijking met TV en film gaat ook nergens over: daar werk je niet met verschillende blokken aan informatie maar met 1 beeld. Je hoeft je dus ook maar op 1 ding te focussen. Widescreen films kunnen die extra ruimte dus simpelweg gewoon uitstekend gebruiken, waar dat dus voor websites maar de vraag is.
nou met de nieuwe layout is dat vinden anders ver te zoeken (letterlijk en figuurlijk) de beloofde updates blijven in ieder geval uit...

dikke onverdiend dus... maar laat al die tweakertjes maar met een grote roze bril op lopen hoor, over een jaar of 2 hooguit 3 is het hier net hyves.
Het zou mij niet verbazen als de launch van Tweakers 7 daarom ná de aankondiging van Website van het Jaar is gedaan; immers zal er altijd geklaag zijn na de lancering van een nieuwe layout (overigens naar mijn idee dit keer méér dan terecht). Als de launch van de nieuwe layout eerder was geweest, weet ik zeker dat Tweakers niet had gewonnen.
Helemaal mee eens. Als je inzoomt naar een leesbare fontgrootte, dan heb je welgeteld 3 regels met nieuws (met veel te veel white-space ertussen).
Hopelijk gaan ze de app niet 'vernieuwen' die is nog bruikbaar.
laatst al update geweest voor de achtergrond en tekstdichtheid, wat voor mij eigenlijk de echte grote minpunten waren

en er komt nog een update voor de tracker mar dat doe je niet eventjes in een dagje
Van harte gefeliciteerd Tweakers, Ik moet zeggen dat ondanks de nieuwe layout (die ik minder fijn vind dan de vorige layout) ik nog altijd Tweakers met veel plezier bezoek. Jullie hebben dan ook zeker mijn stem gekregen!

Ik zal natuurlijk volgend jaar weer op Tweakers stemmen als ik hiervoor de kans krijg echter hoop ik wel dat er nog meer naar ons geluisterd wordt en er een beetje wit van de pagina's wordt weggehaald. Ik snap natuurlijk dat de site geoptimaliseerd moet zijn voor tablets maar het gaat nog steeds iets te ver.

Veel succes gewenst, Eet een lekker stuk gebak en volgend jaar natuurlijk weer winnen!
Pfff het valt mij tegen het is echt bij geen verschil je mag nog wel een 8-) op hebben.
Als je hem op donker zet het je color hex #D2D3D3.
Ik gebruik maar mijn eigen script en heb hem op #252525 dat is pas grijs net iets grijzer als de tracker die heeft #313232.

Ik snap niet dat ze direct een slider maken die van wit naar zwart gaat.
Daniel heeft daar een goede uitleg voor, zie het 2e gedeelte van zijn post alhier: http://gathering.tweakers...message/39272902#39272902
1 2 3 ... 22

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee