Door Wilbert de Vries

Tweakers opent stembussen voor Tweakers Awards 2012

20-11-2012 • 14:00

80 Linkedin

Tweakers gaat van start met de stemronde voor de Tweakers Awards 2012. Bezoekers van Tweakers kunnen gedurende drie weken hun stem uitbrengen op een speciale actiesite. Onder de stemmers wordt een Samsung Series 9-ultrabook verloot.

Tweakers organiseert voor het zesde jaar op rij de Tweakers Gouden Steeksleutel Awards, dit jaar kortweg Tweakers Awards gedoopt. Bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers in diverse categorieën hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product. Van 20 november tot en met 12 december kan er worden gestemd op de speciale actiesite: tweakersawards.nl.

Alleen geregistreerde Tweakers-gebruikers die zijn ingelogd, kunnen hun stem uitbrengen. Om onbalans in het aantal stemmen per categorie te voorkomen, wordt de lijst van categorieën bij elke unieke gebruiker in een andere volgorde getoond. Ook de lijst met genomineerden wordt in wisselende volgorde getoond. Een bezoeker hoeft overigens niet in iedere categorie een stem uit te brengen.

De producten en bedrijven die het tot de nominatielijst hebben geschopt, zijn verkozen via een speciale nominatievoorronde, die via het forum werd gehouden. Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele nieuwe categorieën toegevoegd, waaronder die van printers en headphones. Ook hebben we op basis van reacties tijdens het nomineren nog een categorie ssd-opslag toegevoegd en hebben we de categorie beste dslr- en systeemcamera opgesplitst.

In totaal kan er dit jaar in 27 categorieën worden gestemd. Vorig jaar werden er in totaal meer dan 200.000 stemmen uitgebracht. Hopelijk kunnen we dat aantal dit jaar evenaren. Onder de stemmers wordt een Samsung Series 9-ultrabook verloot. De uitslag wordt op 17 december bekendgemaakt.

Reacties (80)

Wijzig sortering
Stemmen in veel van die categorieën is een beetje zinloos imo. Hoe kan je nu als particulier een gefundeerde stem uitbrengen op pakweg tien verschillende televisies?
In veel categorieën zal wellicht het product winnen dat de meeste mensen in hun bezit hebben, gewoon omdat ze het niet kunnen vergelijken met andere productien uit die categorie.
Het is inderdaad voor het meeste compleet nutteloos. Webshops begrijp ik wel, vele van ons hebben toch wel met de diverse webshops te maken gehad en games werkt ook allemaal nog wel, maar beste compact camera, mainboard enz is echt belachelijk stom.

De Galaxy S3 zal bijvoorbeeld winnen, terwijl het een absoluut niets zeggende telefoon is. Op dat gebied is dit nog veel slechter dan de Emmy's of iets dergelijks, populariteit zorgt misschien wel voor de nominatie, maar uiteindelijk wordt wel gekozen naar wat zij het beste vinden, hier is populariteit koning en niets anders telt.


Verder vind ik de geen mening optie erg onhandig, zit steeds op een andere plek, zou handiger zijn als die standaard boven of onder zou staan.
Dat geen mening steeds op een andere plek zit hebben ze expres gedaan, zodat je niet zelf doorklikt.

Maar het is idd meer popularity contest dan echt een verkiezing wat de beste is.
Je kunt als normaal persoon ook helemaal geen goed onderbouwde stem uitbrengen over de beste. De beste is nogal misleidend, het is gewoon welk product het populairste is onder mensen, niet wat nu daadwerkelijk het beste is. Zeker omdat 'beste' ook weer een relatief begrip is.
Helemaal mee eens.

Ik ben net gaan stemmen (voor de 1e keer) maar mij bekrroop eigenlijk meteen dit gevoel. Ik heb helemaal geen idee of iets wat ik nog nooit gebruikt heb beter/slechter is dan de paar dingen die ik wel gebruikt heb.

De enige stem waar ik wel met goed gevoel geklikt heb is op de Surface RT tablet. Die vind ik vernieuwend/de goede kant op gaan. Verder is het een veredelde missverkiezing, helaas.
Klopt, maar ik ga er vanuit dat als ik tevreden ben en een wel overwoge keuze voor een product heb gemaakt dat het voor mij het beste is.
Ook de aanduiding 'beste' is niet echt van toepassing. Je zou het eerder 'meest populaire' kunnen noemen. Want naast de persoonlijke voorkeuren speelt het marketingvernuft van de fabrikanten ook mee natuurlijk.
Persoonlijk stem ik dan ook alleen in de categorieën waarvan ik wel alle producten "ken". Wat redelijk eenvoudig is mocht je recent een product gekocht hebben in die categorie. Het nadeel is inderdaad wel, dat je dan vervolgens maar in enkele categorieën kan stemmen...

Al met al blijft het verder wel een populariteitsverkiezing, al zal de populairste vaak ook wel (een van de) beste zijn, vermoed ik.
Zo, ik heb weer eens gestemd. Om eerlijk te zijn: soms heb ik maar een beetje wat geklikt. Niet elke categorie is mijn keuze even doordacht. Maar bij televisies vind ik bijvoorbeeld een bepaald merk doorgaans wel beter dan de andere, ondanks dat ik misschien die specifieke TV niet de beste vindt.

Hetzelfde had ik met de laptops. Mijn specifieke laptop stond er niet tussen, maar wel een laptop van hetzelfde merk, dus dan die maar gestemd.

Het is wel duidelijk, ik neem deze poll niet al te serieus, en ik geef iedereen nu al de tip om dat ook niet te doen. Het is vooral een populariteitspoll. Het zegt niet echt heel veel over de kwaliteit van de verschillende producten/merken ten opzichte van elkaar. Een produkt dat goed is voor de een, kan weer een miskoop zijn van de ander. En ook prijs/kwaliteit verhoudingen verschillen.

Maar toch vind ik het ieder jaar weer leuk om mee te doen en de resultaten te zien. Het geeft vaak wel goed aan waar de "smaak" van de gemiddelde tweaker naartoe evolueert.
Ik vind het een vrij nutteloze verkiezing. Vorig jaar was het een vrij droevig lijstje aan winnaars, waarbij toch gesuggereerd wordt dat het de beste producten zijn.

Ik had liever gezien dat de Tweakers redactie gewoon de awards uitdeelde, zij zijn tenslotte de mensen die het hele jaar door allerlei verschillende zaken testen.

Nu krijg je weer een Galaxy als beste telefoon, een Macbook als beste laptop, een Canon als beste camera, een Samsung als beste tv en Ziggo als beste provider. Het maakt niet uit of er een goedkopere glasvezelprovider is. Het zegt vooral iets over het marktaandeel dat de verschillende bedrijven hebben.
Het is wel duidelijk, ik neem deze poll niet al te serieus
Hoe kun je, als je de artikelen niet eens kunt vergelijken? Geen plaatjes, geen links naar de pricewatch...
Bijzonder, ik kijk elke dag veel rond op T.net én GoT, maar niets over gelezen, laat staan iets genomineerd.

Ligt dan nou aan mij? Of was de exposure wat laag?
Dat komt door de nieuwe layout, ik vind het persoonlijk lastig om dingen terug te vinden die wat ouder zijn.

Dat is misschien wennen.

Maar er waren topics voor. Maar deze steeksleutel slaat in ieder geval in de categorie gaming volledig de plank mis. In de topicstart werd verwezen naar het wordt een spannende strijd tussen Diablo III en .... Nu kan ik niet eens diablo III kiezen, maar wel BF 3 de winnaar van vorig jaar.

Zowel in het orginele topic als ergens anders is er niet (snel) gereageerd want dat heb ik daar ook al gemeld. Want de rede dat iets te koop moet zijn in 2012, dat geld ook voor Diablo II, en zo zijn er vast veel meer (zeker op de console). Nu heb ik gestemd op de game waarvan ik denk dat hij het meeste kans maakt want 2x BF3 zou een nog grotere blunder zijn.
Ik vind een aantal punten lastig kiezen ('Deze sla ik over'). Over wat de beste ssd is valt nog wel te twisten, wat de beste provider is? Prijs/Kwaliteit is één ding, maar Telfort ligt er bij mij nooit uit - gefeliciteerd zelf, afkloppen - maar anderen zitten wellicht in een klantenservice hel.

Voor beste moederbord geldt dit nog sterker, buiten de specs, wat ga je er van zeggen, is die van jouw stuk? Nee, wat maakt hem dan slechter dan een ander? Is'ie stuk? Wat zegt dat een ander ook niet stuk was gegaan?

Van veel apparaten, compactcamera's, netwerkapparaten, e-readers is het onwaarschijnlijk dat je een goed beeld hebt van alle concurrenten. Hoe lang heb jij gewerkt met een e-reader (als je er al een hebt) die niet van jou is?
beste moederbord kan je ook zien als, hoogste overklokbaarheid enzo
Er is ook gewoon een .Plan geweest, vermoed dat het aan jou ligt dus ;)
plan: Tweakers zoekt nominaties voor Tweakers Awards 2012
Die .plans zijn anders ook wel een stuk lastiger terug te vinden nu de tracker er niet meer is (of althans niet standaard). Dan mis je heel snel dit soort dingen, tenzij je er specifiek naar gaat zoeken.
Staan tegenwoordig in de nieuwslijst zelf. Dat zou dus makkelijker moeten zijn.
Ja maar die .plans worden automatisch naar beneden gedrukt door nieuwe nieuwsartikelen (en er zijn nogal wat nieuwsartikelen per dag). Dan moeten we dus terug gaan zoeken of er .Plans voorbij zijn gekomen? Doe mij dat aparte kopje maar weer terug! :/

Anyways, ik zal zometeen stemmen!
Je kunt .plans ook toevoegen in je tracker.

Zo mis je ook geen .plans meer
Er stonden wel topics in ieder relevant forumonderdeel, en er is geloof ik ook nog een topic geweest in MED. Maar volgens mij stonden die topics er relatief kort, voorgaande jaren was het wat langer had ik het idee. Daarbij kan het ook goed zijn dat we het makkelijker over het hoofd hebben gezien :P
Klopt ja, ik heb ook het gevoel dat het echt nog maar kort geleden was.

Hoe dan ook, ik ben weer vreselijk teleurgesteld in tweakers.net... zo vreselijk vreselijk veel gebruikers gaven aan dat er iets moest worden gedaan aan dat de 'tweakers awards' vooral een bekendheids/populariteit meting is (en daar hoef je geen moeite voor te doen, die kun je ook gewoon bepalen op veel simpelere manieren)... en ik heb zelf ook een aantal voorstellen gedaan... en het word weer allemaal totaal genegeerd. Echt, de tweakers awards zijn met alle respect totaal waardeloos ... hopelijk dat ze het nog een beetje goed weten te maken door de juiste nuances toe te voegen bij de uitslagen... maar gezien ze het stem proces weer net zo slecht hebben gemaakt als vorige jaren is dat haast niet meer te redden is.
Waarom verbaast het mij toch niks dat er een Samsung ssd prominet in de afbeelding van het artikel staat? En dat je toevallig ook nog een Samsung laptop kan winnen?

Zo prominemt een merk uitlichten in een introductie voor een verkiezing stinkt gewoon: http://awesomescreenshot.com/066n0hb22
En jij denkt dat het zo werkt :| Daar schiet niemand wat mee op als we het op die manier zouden doen. Sterker nog, toen dat plaatje bij het nominatie-artikel online ging bleek de categorie ssd te ontbreken en toen was er nog geen sprake van een prijs.
Want een sponsor mag niet even extra in beeld komen ?
Niet tijdens een verkiezing.
Noem het dan gelijk de "Samsung Tweakers Awards 2012" en meld gelijk dat Samsung zelf niet meedoet in de Awardsverkiezing. Anders ligt de verdenking op doorgestoken kaart wel heel erg voor de hand.

Ben je gelijk van het gezeur (of sponsor) af ;)
De samsung 830 is toch sowieso de meest betrouwbare + snelle snelheden + goede prijs ssd..
hey en voeg deze ook ff toe, ga eens naar de generale pricewatch pagina van laptops, en kijken welke daar bovenaan staat...

http://tweakers.net/categorie/496/laptops/producten/
Op het forum was genoeg te nomineren ;) ! Dus waarschijnlijk heb je toch iets gemist!
Volgens mij is er 7 dagen geleden een bericht geweest op de FP over deze .plan, eigenlijk is dat op dezelfde manier gepubliceerd als dit bericht. Als je 1 dag afwezig bent geweest dan is de kans groot dat dit niet goed zichtbaar was.

Er is voor beide niet genoeg aandacht besteed naar mijn mening, maar beide .plans waren wel op de FP gepubliceerd tussen de rest van de artikelen, video's en software updates.
de volgorde in de polls is wel een beetje knullig, het is echt zoeken naar waar de ik sla deze over knop is, ook bijvoorbeeld bij de cpu's is all het intel spul ook niet op volgorde, ziet er gewoon niet heel verzorgd uit, wel leuk om te zien dat de meeste dingen die ik heb gevraagd zoals Aurora bij de browsers er wel op staan.
Dat is expres gedaan om willekeur te voorkomen.
Dit is om ervoor te zorgen dat als iemand steeds op het eerste item in de lijst stemt, deze niet voor iedereen gelijk is; en dus de uiteindelijke resultaten niet teveel beinvloed.
Vorig jaar werden er in totaal meer dan 200.000 stemmen uitgebracht. Hopelijk kunnen we dat aantal dit jaar evenaren.
Ik weet niet of het door de prijs komt, maar het zijn er nu binnen een paar uur al 53.000... gaat hard zo :+
[...]

Ik weet niet of het door de prijs komt, maar het zijn er nu binnen een paar uur al 53.000... gaat hard zo :+
Grote kans van wel. De enige reden dat ik stem is omdat je iets kunt winnen :P.
Klinkt misschien een beetje onbeschoft, maar zo is het wel. De uitslag van de verkiezingen staan immers voor een groot deel al vast. Kijk in de PW naar de populairste producten, kijk naar de browserstats voor de browsers en pak de shopreviews erbij en je hebt een prima beeld van heel veel zaker.
Vorig jaar zagen we een soortgelijke trend en zijn we iets boven de 200.000 stemmen geeindigd. De prijs zal best invloed hebben, maar echt niet de doorslaggevende factor zijn. Vorig jaar hadden we een prijzenpakket van bijna 2,5 keer meer waarde maar zagen we geen onevenredig grote stijging in het aantal stemmen. Tweakers groeit gewoon hard :)
Vorig jaar hadden we een prijzenpakket van bijna 2,5 keer meer waarde maar zagen we geen onevenredig grote stijging in het aantal stemmen. Tweakers groeit gewoon hard :)
Of ik nu kans maak op 1 prijs, of op 5 prijzen. Als ik ergens kans op maak door een paar keer op een vinkje te rammen, dan doe ik wel mee hoor :P
Dat doet niets af aan het feit dat deze awards eigenlijk niet zo heel veel voorstellen.
En toch vond ik de 'gouden steeksleutel' een leukere benaming :P

Komen de GoT-verkiezingen ook nog een keertje terug?
GoT verkiezingen .. alsjeblieft, als er 1 grote circlejerk was, was dat het wel. Winnaars zag je al mijlenver aankomen (HlpDsK anyone?) en daardoor was alle "spanning" er af.
Meest behulpzame user: TERW_DAN. Volgens mij 5 keer achter elkaar. Waarom de-nomineert hij zichzelf niet? :P
Zie ik nou producten en software/games voorbij komen welke nog niet eens (hier) op de markt zijn? Dat is toch wel een beetje vreemd voor dergelijke awards awards eerlijk gezegd. Lumia 920? FaCry 3? Even twee snelle voorbeelden... het gaat toch om het afgelopen jaar?
Far Cry 3 is al even te koop hoor volgens mij pricewatch: Far Cry 3, PC. De Lumia 920 is goed gespot. Morgen even intern overleggen hoe deze er door is geglipt en wat we doen.
FarCry is alleen nog maar te bestellen in pre-order, die game is echt nog niet op de markt. Vanaf 29 november verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 20 november 2012 20:23]

M17x staat dubbel bij "Beste Laptops"
Meteen op alle categorieën gestemd. :)
Zo mijn stem is binnen :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee