Door Wilbert de Vries

Tweakers zoekt nominaties voor Tweakers Awards 2012

12-11-2012 • 18:18

94 Linkedin

Net als in de voorgaande jaren organiseert Tweakers ook dit jaar weer een verkiezing om te kijken wat de bezoekers de beste producten en/of fabrikanten vinden. Voordat er gestemd kan worden op de 2012-editie van de Tweakers Awards, zijn we eerst op zoek naar nominaties.

Dit jaar organiseert Tweakers voor de zesde keer op rij de Gouden Steeksleutel Award-verkiezing, die vanaf dit jaar simpelweg Tweakers Awards is gedoopt. Aan de opzet in hoofdlijnen is echter niets veranderd; onze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of technologie- en elektronicaproducten die door bezoekers van Tweakers zijn verkozen.

Bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers in diverse categorieën hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product. Dit jaar zijn er maar liefst 25 categorieën, variërend van laptops en processors tot televisies, digitale compactcamera's en mobieltjes. Voordat er kan worden gestemd, hebben we echter een lijst met nominaties nodig en daarbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken!

Tot en met 18 november is het mogelijk om jouw favoriete product, serie of merk te nomineren in een of meer van de onderstaande categorieën.

Op 19 november maken de betrokken forummoderators en de redactie de balans op en wordt het stemsysteem ingericht, waarna er vanaf 20 november kan worden gestemd. Op basis van reacties in voorgaande jaren hebben we besloten dit jaar niet alleen te kijken naar unieke producten die worden genomineerd, maar ook rekening te houden met de serie waarin zij vallen en hoe vaak een product uit een serie is genomineerd.

Reacties (94)

Wijzig sortering
Op basis van reacties in voorgaande jaren hebben we besloten dit jaar niet alleen te kijken naar unieke producten die worden genomineerd, maar ook rekening te houden met de serie waarin zij vallen en hoe vaak een product uit een serie is genomineerd.
Betekent dat dat we nu ook gewoon GPU's kunnen nomineren zonder dat we per se merk + type videokaart moeten gaan noemen?
Dat laatste is nogal loos namelijk, gezien het voornamelijk om de GPU gaat. Specifieke modellen van fabrikanten zijn leuk, maar niet bijster interessant voor 95% van de mensen.
Maar als Tweaker hoor je toch bij die 5% lijkt mij. Ik vind het zelf juist een uitdaging om het beste model van een serie te vinden.
Nee, een tweaker prikt door de marketinggeleuter heen en kijkt naar het daadwerkelijke product (dus de GPU) en maakt op basis van daadwerkelijke feiten z'n keuze, niet op de kleur of op de sticker die erop zit.
Bij videokaarten met stock cooler geef ik je meer dan gelijk, maar weet je hoeveel verschillen er tegenwoordig zitten (gelukkig) in de uitvoeringen vwb de koelers en daardoor ook in overclockbaarheid en geluidsproductie?
Precies, en wie weet dan nog echt wat het beste is ? Ach ja, bijna niemand. Wel weten we dat GPU x erg goed presteerd en een leuke prijs heeft. Daarom vind ik dat Terw_Dan wel degelijk een sterk punt heeft.
En daarom hebben we dat dus ook overgenomen. Dat wil niet zeggen dat een specifiek product nomineren niet meer kan of mag.
tja, wat in veel gevallen dus een zaak is van totale willekeur. Sommige produkten zijn zo gewaagd aan elkaar, wat kies je dan ?

Zie trouwens niet waar ze dat duidelijk overgenomen hebben, heb je een link ?
Dat is elke nominatieronde en in mindere mate de stemronde. We pretenderen ook niet objectief te zijn, het is de keuze van de community.

Feedback ging over chipset ipv specifieke kaart. We laten wel individueel nomineren (want dat is men zo gewend en we hebben al verandering genoeg gehad :+) maar scoren per chipset.
Yep, daarvoor is gekozen juist om wat je zelf zegt. Dat was ook een belangrijk punt wat vorig jaar door velen is gemaakt.
Jammer dat er voor een naamsverandering is gekozen. De "Gouden Steeksleutel" was een mooie naam en had nog iets tweaker-achtigs. De Tweakers Awards doent mij meer denken aan een advertentie of iets anders wat de marketingdoeleinden steunt in plaats van een prijs gegeven door de community.
Met hem. Heel erg met bovenstaande eens.
Aan de opzet in hoofdlijnen is echter niets veranderd; onze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of technologie- en elektronicaproducten die door bezoekers van Tweakers zijn verkozen.
Het is dus een publiek- oftewel populariteitsprijs, dat is heel iets anders dan 'het beste product.'
Een redelijk product met voldoende gebruikers kan winnen van het beste product met minder gebruikers.
Sja ik vind het nog steeds een rare verkiezing. Afgezien van een paar categorieën gebruik je toch maar één product per categorie? Wie heeft er nou meerdere internetproviders? :/ Hoe kan je dan weloverwogen een keuze maken welke de beste is?
Ondanks dat ik je stelling begrijp; enkel indien je meerdere producten hebt gebruikt weet je welk product het beste is, heb jij ooit de keuze gemaakt om dat specifieke product te kopen.

Als het product je dan bevallen is verdiend het je stem/nominatie. Oftewel volgens diegene is dit het beste product in een specifieke categorie.

Persoonlijk vind ik dat deze verkiezing altijd last heeft van de "televisier ring tunnelvisie" want enkel de meest populaire artikelen zullen er vandoor gaan met de prijzen. Oftewel het gaat gewoon de top 5 uit de pricewatch worden.

Persoonlijk zou ik het veel leuker vinden als ze de "top 5 tweakers producten van 2012" zouden presenteren. Met producten als smartphones die standaard unlocked zijn, tablets die je kon oppikken voor een habbekrats of gewoon innoverende producten die "nieuwe dingen" mogelijk maken.

Die waslijst aan producten die er nu staat spreekt helemaal niemand meer aan volgens mij.

[Reactie gewijzigd door Flappiewappie op 12 november 2012 19:17]

Het blijft de slechtste vorm van verkiezingen. Zo is de kans aannemlijk dat alleen zeer negatieve of zeer positieve reacties hun mening delen maar de 95 % van de gebruikers zonder klachten zullen niet stemmen.

Nog een voorbeeld ik kan geen tien tablets uitgebreid testen en beoordelen, ik kies een tablet die het dichst bij mijn eisen komt. Mijn eisen kunnen zijn: beschikbaarheid, prijs, reviews, specificaties etc. Maar als ik kies voor product X dan is in mijn optiek altijd product Y slechter.

Ook de TV-aanbieder is lastig, want de een kijkt via DVB-T, glasvezel of kabel. Maar technisch gezien heb ik niet altijd alle keuze tussen de providers. Ik kan in UPC gebied nooit kiezen voor Zigoo.

Tot slot is alles afhankelijk wat bijvoorbeeld je budget en persoonlijke voorkeuren zijn. Ik zou zeggen noem de veiling geen nominaties voor Tweakers Awards. Ik vind het zelf erg teleurstellend en heb al vaker mijn optiek gegeven over deze nietszeggende veiling.
Ik ben het met je eens. Ik kwam net ook de verkiezing voor beste dslr/ilc tegen. Dat vind ik echt heel raar. Een ILC is een compacte kleine camera, een dslr is dat absoluut niet. En waar ilc's redelijk duidelijk gericht zijn op één doelgroep (al begint daar ook al verandering in te komen) heb je DSLR's van zeer goedkoop tot enkele duizenden euro's, die vooral gebruikt gaan worden door professionals.

En dan je nog het vraagstuk: hoe definieer je "beste"? Ja een 5D3 geeft misschien de beste beeldkwaliteit, maar is duur en niet handig als je een maand in indonesie rondreist. Als je foto's maakt van vogeltjes wil je misschien juist weer een Nikon 1 vanwege de snelheid en de 'gratis' milimeters die je krijgt.

Beste laptop is ook zoiets. Er zijn maar 3 Apple laptops ofzo, dus die winnen altijd, ook al hebben de Windows laptops samen meer stemmen. Zelfde geld voor beste OS, wie bepaald "beste"? Het zou toch veel interessanter zijn als t.net met wat in-depth artikelen een keuze zou kunnen faciliteren?
Tja, en ondanks wat jij of ik misschien het beste vind, de winnaar(s) zijn altijd de populairste produkten Harddisks bijv? Durf te wedden diegeen met zo;n beetje de laagste prijs, de meest verkochte en zo gaat dat maar door.
Als software genomineerd kan worden, dan vind ik dat programmeertalen ook genomineerd mogen worden.

[Reactie gewijzigd door Comp_Lex op 12 november 2012 22:04]

Asjeblieft niet zeg, "de beste programmeertaal" bestaat niet. Voor de ene applicatie schrijf je in PHP, de andere in C# en weer een andere assembly. Een award voor de beste programmeertaal betekent nog minder dan een award voor de "beste" (meest populaire) game.
Dat is serieus een briljant idee. Kan er een categorie bij? Ik nomineer Python!
Aan deze verkiezing doe ik niet meer mee. Het populairste merk wint toch, wat mij betreft had het dus ook de Tweakers Populariteitsverkiezing kunnen heten.

Een teken aan de wand wat betreft de verdere commercialisering is ook de naamsverandering. De Gouden Steeksleutels waren geniaal, nu komt er de halfbakken 'Tweakers Award' voor in de plaats?

Ik weet niet wie er het laatste half jaar de touwtjes in handen heeft genomen op strategisch gebied, maar jullie beginnen op je lauweren te rusten... Zonde van deze eens zo prachtige website. :'(
De touwtjes zijn in handen van de mensen die ze vijf jaar terug ook al in handen hadden en diezelfde mensen werken nog altijd met dezelfde passie als vijf jaar geleden aan de site. Om Tweakers bestaansrecht te blijven geven, moeten we soms bijsturen, daar is niets mis mee wat mij betreft maar noodzakelijk.

Sommige keuzes hebben meer impact dan andere keuzes, maar ik hoor niemand meer klagen dat we mobiele telefoons reviewen en dat we daar ook nieuws over publiceren. Als ik in gedachten even terug in de tijd ga, dan was er best kritiek op hoe wij als redactie in ieder geval invulling gaven aan wat toen nog de categorie Life heette (later opgesplitst in Mobile, Electronics en Games).

De verbreding is destijds bewust gedaan, zowel inhoudelijk als commercieel - daar hebben we nooit een geheim van gemaakt. Als we enkel nog over componenten zouden schrijven, dan hadden we niet meer bestaan. Vanuit de redactie hebben we geprobeerd inhoudelijk vanuit het tweakersgevoel invulling te geven aan datgeen dat we doen, en daar is over nagedacht. Ik zie daar dus een strategische keuze in de manier waarop de redactie omgaat met onze legacy (kijk bijvoorbeeld eens hoe wij een mainstream product als een televisie bloot leggen reviews: Samsung ES6800: onopvallend goed).

Kan het meer, kan het beter, kan het vollediger? Ongetwijfeld en graag zelfs en daar doen we ons best voor, maar in mijn ogen is dat iets anders dan op onze lauweren rusten. De naam Gouden Steeksleutels heb ik zelf in 2007 bedacht. We zijn nu vijf jaar verder, groter geworden en dat betekent soms keuzes maken. Vorig jaar heette de verkiezing de Tweakers.net Gouden Steeksleutel Awards, dit jaar kortweg Tweakers Awards. Het is in mijn ogen krachtiger, op lange termijn beter bruikbaar en breder herkenbaar.

De kritiek dat het populairste product wint, is ook niet nieuw en dit jaar proberen we dat deels te ondervangen door bij het nominatieproces al breder te kijken. Waar vorig jaar een specifiek product uit een reeks of serie niet voorkwam in de stemlijsten omdat dat product niet of nauwelijks was genomineerd, gaan we nu naar meer aspecten kijken. Een nominatie voor het 46"-model van een televisie uit een bepaalde serie wordt dus nu gecombineerd met een nominatie van het 40"-model uit die serie. Zodoende kan die serie toch opduiken in de stemlijsten, waar dat vorig jaar niet gebeurde.

Is deze oplossing zaligmakend? Ongetwijfeld niet, maar ik wilde toch even reageren om aan te geven dat we ons best echt nog wel doen. Ons best om te luisteren en ons best om goede keuzes te maken.
De oplossing om meer keuzes aan te bieden is niet alleen niet zaligmakend maar ridicuul en helpt totaal niet. De enige manier om elk produkt een eerlijke kans te geven is de scores af te zetten tov van het markt aandeel van zo'n produkt. Maarja, wie weet precies de marktverhoudingen tussen al die produkten. Onbegonnen werk.

Het geven van meer keuzes lost het probleem echter ook niet op, onbekend blijft onbekend en aldus; onbemind door velen.

Mat mij betreft kan deze Awards geschapt worden en gewoon een rubriek "Populaire produkten van het jaar" Huldiging in de plaatse komen; de lijstjes zullen nml. vrijwel identiek zijn en zo ben je veel sneller mee klaar.

Zie liever mega roundups met 30 voedingen ofzo, op zijn t.net waardig getest uiteraard en niet oppervlakkig, zoals bij de buren.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 13 november 2012 13:10]

het tweakers gevoel is eigenlijk al tijden zoek.
zo nu en dan een revieuw doen van een product is leuk. maar totaal niets zeggend

Je bent een vergelijkings-site maar reviews van producten die op de site staan zijn schaars
ook de kwaliteit laat soms veel te wensen over...
vaak missen de reviews diepgang en slaan soms totaal de plank mis.
Die windows 8 review wat een aanfluiting was dat zeg!
Interessante opmerkingen. Wil je een topic openen in Geachte Redactie en daar inhoudelijk aangeven wat je dan precies bedoelt? Je zegt dat reviews bij ons op de site schaars zijn en dat de kwaliteit daarvan soms te wensen overlaat. Dat vraagt natuurlijk om uitleg wat mij betreft.
Ik ga niet stemmen.. Vind de site er echt op achter uit gegaan sinds de laatste veranderingen.
Ben het op zich met je eens, net zoals ik niet op Tweakers.net heb gestemd voor de beste site van het jaar 2012. Echter zal je nooit je standpunt bewijzen gezien Tweakers talloze andere leden kent die toch wel zullen stemmen.

Verder zie ik niet in waarom ik als gebruiker zou moeten meehelpen aan nominaties die mij niets opleveren. (Prijsvraag maakt het al een stuk aantrekkelijker)

Ben benieuwd welke nominaties er dit jaar uitrollen ;)

@MaxxMark:
Ik vind dat de kwaliteit slecht is, gezien ik eigenlijk nooit mijn prijs heb ontvangen van de Antec pc-contest (ook na meerdere keren contact opnemen). Verder heb ik ooit een mail gestuurd naar Wilbert over de veiligheid van een betaalsysteem op het internet waar ze een onderzoek naar zouden gaan doen. Nooit wat van teruggehoord.

[Reactie gewijzigd door Zerfox op 12 november 2012 18:49]

"Verder zie ik niet in waarom ik als gebruiker zou moeten meehelpen aan nominaties die mij niets opleveren. (Prijsvraag maakt het al een stuk aantrekkelijker)"
Als gebruiker kun je dus een product nomineren dat in jouw ogen een aanrader is.
En dan eigenlijk liever na eigen aankoop/ervaring dan van hear-say.

Zo krijg je producten genomineerd die de gebruikers goed vinden i.p.v. een jury-keuze die in menig oog dan weer niet goed is en zodanig eindeloos geventileerd gaat worden.

En hebben de gebruikers daar dus profijt van......o.a. Jij dus !!! :)
Jij leest toch ook reviews vóór je iets aankoopt? Deze award gaat eigenlijk over de beste review per categorie.

Dat men beloond moet worden als gevraagd wordt je mening te geven tegenwoordig is natuurlijk van den zotte.

Zo zal eender welk product de award krijgen als de beloning hoog genoeg is
Je stemt vast vóór iets, of zoals je zelf zegt "dan wel" als je bv een tablet kan winnen.... of het jouw mening is óf dat je meedoet omdat je wat kunt winnen zullen we niet weten, tenzij er een vakje is om aan te vinken; Ja ik doe mee omdat ik kan winnen. ;)
Of je aan zulke "uit winst gemotiveerde meningen" waarde moet hechten vraag ik me oprecht af, iets als het kaf van het koren scheiden komt dan eerder in mij op.

Nog maar te zwijgen over reacties als commercieel en "omgekocht/gesponsord" al naar gelang de te winnen prijs.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 12 november 2012 21:26]

De awards gaan steevast naar de populairste produkten, niet zozeer naar de beste review. In die zin is deze award serie een soap.
Zou je hierover contact willen opnemen via het forum, dan kan je een inhoudelijke reactie krijgen :)
Dat de site er (visueel) op achteruit is gegaan betekent toch niet dat de kwaliteit van de site dat is? Een nominatie en award van Tweakers heeft nog altijd waarde.
Want? Zover ik weet scoren alleen de populaire produkten erg hoog. Maw; Leuk als je op zoek bent naar het populairste produkt. Totaal nietszeggens als je op zoek bent naar het beste produkt of het produkt wat het beste bij jou past.

Daarom ben ik al jaren terug gestop met stemmen, de winnaars zie je van verre aankomen (zie pricewatch/populairste produkt).

[Reactie gewijzigd door Madrox op 13 november 2012 12:56]

Klopt, ik heb zo'n vermoeden dat de Galaxy S3 beste smartphone wordt, Nexus 7 beste tablet, etc. etc. Allang niet boeiend meer, net zoals de GoT awards of hoe het ook heet: 1 grote circlejerk.
Hield het maar op met visuele achteruitgang.
Ook qua functionaliteit (bvb. Pricewatch) is er flink ingeboet.

Veel succes met zoeken i.i.g., Ik sla dit jaar even over, zonder enige moeite
Ik ook. Niet alleen vind ik de site minder mooi, maar de functionaliteit (PW) is er ook op achteruitgegaan.

Het ergste is dat het een teken aan de wand is. Tweakers wordt steeds commercieler/mainstream. De layout getuigt daarvan, het totale gebrek aan communicatie voorafgaand aan de uitrol van Tweakers 7 en de trage, soms zelfs ongeinteresseerde reacties van de crew in de uren/dagen na de uitrol zijn een goed voorbeeld daarvan.

Ik kijk nog 1 of 2 keer per dag op de site en kom dan steeds tot de conclusie dat ik minder informatie krijg dan voorheen (meuktracker/driverupdates/etc.)
Het forum kom ik alleen nog maar omdat ik een aantal vaste topics volg en de mensen in die topics zijn "kennissen" geworden, maar het had net zo goed op een andere site kunnen staan. Het communitygevoel is weg en dat mag de beslissingnemer zich persoonlijk aantrekken.
 • vind ik de site minder mooi,
 • functionaliteit (PW) is er ook op achteruitgegaan.
 • Het ergste is dat het een teken aan de wand is.
 • Tweakers wordt steeds commercieler/mainstream.
 • totale gebrek aan communicatie voorafgaand aan de uitrol van Tweakers 7
 • conclusie dat ik minder informatie krijg dan voorheen (meuktracker/driverupdates/etc.)
 • Het communitygevoel is weg en dat mag de beslissingnemer zich persoonlijk aantrekken.
Helaas als 10 jaar zeer actief gebruiker kan ik dit allemaal alleen maar onderstrepen. :'(

De leiding van Tweakers is vergeet wat hun core is, bij de uitrol van Tweakers 7 stond mij de veranderingen al meteen tegen, maar dacht ik even, het zal wel wennen zijn, maar na 3 weken is mij de nieuwe site alleen maar meer tegen gaan zitten.

Kom zelf ook minder daar ik de site er gewoon op achter vind zijn gegaan.

Als ik op werk zo een fuck-up had gemaakt, zou mijn baan serieus op het spel staan.

Al met al zou Tweakers 7 wat mij betreft, echt direct in de prullenbak kunnen verdwijnen, en Tweakers 6 weer terug gezet kunnen worden, want hoeveel men ook gaat sleutelen aan de site, zonder drastische stappen is het voor mij de site slechter dan het ooit geweest is qua functionaliteit.

* player-x is zeer teleurgesteld in de nieuwe site, en hoopt dat de directie bij zinnen komt, maar heeft daar zeer sterke twijfels over, dat dat zal gebeuren!

[Reactie gewijzigd door player-x op 13 november 2012 07:24]

Ja, precies hetzelfde hier.

We hadden 1 overzichtelijke pagina waar alles opstond. Het nieuws netjes bij elkaar en wat specialere dingen rechtsboven.
Nu staat alles door elkaar. Ook de facebookachtige dingen vind ik niet.
"Video - *** en negen andere video's" heb ik er nu staan. Ik kijk geen video's, die wil ik ook niet zien.
En dat Java weer een nieuwe versie heeft wil ik ook niet in de lijst zien.

De site is zeer achteruit gegaan. Menu's zijn uitgebreider geworden waardoor niks meer onder 1 klik zit.

De pricewatch en de V&A zijn het ergste. De pricewatch sorteert niet meer goed en ik moet gewoon altijd alle categorien openklikken om te vinden wat ik zoek!
Navigatie staat tegenwoordig onder beeld en geluid?

ik ga hiervoor ook niet stemmen. Een lege website met nauwelijks informatie op een pagina verdient geen input meer van ons.
uit protest wordt er niet gestemd.
de bugs in pricewatch zijn na weken nog steeds niet gefixed!
Ook de totale visuele drama van de site knap ik erg van af.
ik ben ook steeds vaker op de site van de concurrent te vinden.
Nou inderdaad, ik gebruik ook eigenlijk alleen nog maar de iphone app, en met echt nieuws is NU.nl vaak sneller ook. Inloggen op de site is totaal geen toevoeging meer t.o.v. de app. Afgezien van dat de site meer licht geeft.
Na al die weken vind ik bij far het grootste ongemak toch wel de nieuwe tracker. Ik ga niet allemaal shit installeren om ff een zo'n site goed weer te geven... Vroeger was dat beter, minder klikken en kon je snel reageren op nieuwe dingetjes. T7 is gewoon white trash...
Van mij krijgen jullie daarom deze award. Kga verder ook ni stemmen, ik kan zelf de vergelijking tussen die hardware niet maken dus dat slaat verder ook nergens op.
I second that, mijn grootste teleurstelling is idd de pricewatch, die er erg op achteruit is gegaan.Ik vond de overall looks wel mooi strak, maar in de praktijk blijkt het drama te werken.
eensch, er is te veel gemaakt voor de tablets, ik kan me niet voorstellen dat de site meer pageviews heeft als voor de change!
Ik vind de site juist verbeterd. Het was wel even wennen maar het werkt nu goed.
Voordat deze nieuwe layout er kwam vond ik de site er gewoon gedateerd uit zien.

Stiekem denk ik toch dat er een stel tweakers hier slecht tegen verandering kan.
Bedenk gewoon dat tweakers.net niet alleen voor jou bestaat en dat een main-stream uiterlijk helemaal niet slecht hoeft te zijn.
Ik doe mee DigitalTux! Ik ga niet stemmen.

Tweakers.net was ooit een site van en voor tweakers. Nu is verworden tot een site van en door (marketing)managers, die vinden dat wij iets mooi en fijn vinden om te gebruiken.

Er wordt dus niet gevraagd wat wij als gebruiker willen, nee er wordt voor ons besloten dat wij dat moeten vinden. Zo jammer, want ik was groot fan van tweakers.net. Nu ga ik dan ook steeds meer naar de concurrent(en) om daar mijn tweaker nieuws te halen.


Overigens vraag ik me af of de Gouden steeksleutels (ik blijf ze zo noemen) alleen nog maar gebruikt om geld te verdienen. Dus krijgen bepaalde producten wel de meeste stemmen? Ik zou daar straks graag een telling van zien.
Het aantal Tv-aanbieders is op twee handen te tellen. Waarom dan toch een nominatie ronden in deze categorie uitvoeren? Idem met browsers (als je browsers die dusdanig weinig gebruikt worden dat ze geen reële kans hebben weglaat).

[Reactie gewijzigd door madmaxnl op 12 november 2012 19:12]

Idem met browsers (als je browsers die dusdanig weinig gebruikt worden dat ze geen reële kans hebben weglaat).
Browsers is inderdaad een vrij overbodige categorie. Tweakers.net kan gewoon de browserstats van de website pakken en ze zijn klaar. Dat zal voor het grootste deel overeenkomen met de gebruikte browsers. Enige 'vervuiling' die hierin zit is de mensen die op hun werk verplicht worden een browser te gebruiken, maar daar wel gebruik maken van tweakers.net
Browsers is inderdaad een vrij overbodige categorie. Tweakers.net kan gewoon de browserstats van de website pakken en ze zijn klaar.
Dat geeft natuurlijk geen impresse van wat de door de userbase meest gewilde of populaire browser is. Waar de statistieken aangeven wat de meest gebruikte browser op Tweakes.net

Zoals elk jaar met deze awards, altijd winnen de populairsten en niet de producten die met recht de besten zijn. Zo voorspel ik nu al dat in de categorie "beste" ISP dat Ziggo als winnaar uit de bus gaat komen, net zoals voorgaande jaren. Het "beste" TV merk wordt Samsung. En de "beste" TV komt ook van Samsung gok ik. Mobiele telefoon wordt Samsung of Apple, met de resp. S3 danwel iPhone 5.

Om toch wat feedback te geven over deze "awards", de categorie "beste netwerkapparaat" vind ik wat té algemeen, daar vallen ook NASsen onder, die dan weer wel een eigen categorie hebben. Dus scheren we routers, switches, wifi en inbouw netwerkkaarten maar over 1 kam. Terwijl ze alle 4 totaal verschillende dingen doen (en op een ander niveau werken).

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 november 2012 13:21]

Mee eens, vrij nutteloos en vaak kan ben je niet eens in de gelegenheid om hier echt een keuze in te maken aangezien de meeste aansluitingen regio gebonden zijn, dus stemmen mensen maar op hun eigen TV-aanbieder als ze hier goede ervaringen mee hebben, of stemmen ze niet...
Ik wil best stemmen voor de gouden steeksleutel maar voor de tweakers awards pas ik toch echt! :(
Alleen omdat we de naam hebben veranderd? We doen veel met feedback (zie opmerkingen Terw_dan) maar er zijn ook grenzen aan de redelijkheid. Dat je moet gaan uitleggen aan een fabrikant wat een Gouden Steeksleutel is en van wie die afkomstig is geeft wel aan dat de vlag de lading niet dekt.
Alleen omdat we de naam hebben veranderd? We doen veel met feedback (zie opmerkingen Terw_dan) maar er zijn ook grenzen aan de redelijkheid. Dat je moet gaan uitleggen aan een fabrikant wat een Gouden Steeksleutel is en van wie die afkomstig is geeft wel aan dat de vlag de lading niet dekt.
En de naam van vorig jaar was daarbij niet duidelijk genoeg, eventueel in een andere samenstelling?

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 november 2012 13:12]

Nee, de Gouden Steeksleutel als dé prijs van de Tweakers community zelf was niet bij iedere winnaar bekend.
Nee, de Gouden Steeksleutel als dé prijs van de Tweakers community zelf was niet bij iedere winnaar bekend.
Dan ligt dat denk ik toch echt bij de winnaar, las net al dat de naam vorig jaar Tweakers.net Gouden Steeksleutel Awards was. Het kan aan mij liggen, maar duidelijk is het zeker!

Eventueel Tweakers.net's Gouden Steeksleutel Awards ervan maken om zeker te zijn dat het duidelijk is... Nu is het gewoon overduidelijk een commerciële keuze geweest om de naam aan te passen. Al geeft de nieuwe naam imo nog onduidelijker weer van wíe het is, maar goed, tijd zal dat leren. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 november 2012 13:18]

Tweakers Gouden Steeksleutel Award is niet uit te leggen aan een niet Nederlands sprekende winnaar. Trust me. :)

Tweakers Community Award wel maar dan denk ik meteen aan een taxi, :+

[Reactie gewijzigd door zeef op 13 november 2012 13:27]

Tweakers Gouden Steeksleutel Award is niet uit te leggen aan een niet Nederlands sprekende winnaar. Trust me. :)
Moet dat dan? Vreemde reden om daarom de naam van een prijs te veranderen.
Als mensen niet de connectie maken tussen de prijs en de club waar de prijs vandaan komt dan doe je toch iets niet goed. :)

Zie hier voor meer uitleg: zeef in 'plan: Tweakers zoekt nominaties voor Tweakers Awards 2012'

[Reactie gewijzigd door zeef op 13 november 2012 14:56]

Blijkbaar wel, het wemelt hier wat de buitenlanders :+

Tnet 8.0 word waarschijnlijk een multi-language versie, zodat diezelfde buitenlandse winnaars straks ook snappen wat er geschreven word ;)
We zijn bezig met een layout met alleen tiles. ;) :+
Anoniem: 294494
12 november 2012 18:59
Wat is er mis met de ouderwetse Gouden Steeksleutel? Sorry T.net, maar juist de naam deed het hem. Jammer.

Betekend niet dat ik in een aantal categorieen geen stem uit ga brengen, in tegendeel. Ik ben erg benieuwd naar de winnaars van de Gouden Steeksleutel 2012.
Ik vind het juist verstandig dat de naam is aangepast.. 'Gouden steeksleutel' klinkt ontzettend platvloers, en het is voor de gemiddelde persoon niet duidelijk wat het is.. Al helemaal niet voor buitenlanders.
Kunnen we dan ook de site volledig in het engels doen, want nederlands klinkt nogal platvloers. Aangezien de gemiddelde buitenlander niet nederlands kan lezen. :+
Mee eens. Beste mensen, maak de naam weer 'gewoon' gouden steeksleutel!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee