Door Wilbert de Vries

Tweakers.net genomineerd voor Website van het Jaar

17-09-2012 • 10:05

203 Linkedin

Tweakers.net strijdt net als in voorgaande jaren om de titel 'Website van het Jaar'. We zijn in drie categorieën genomineerd: beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community.

Vorig jaar sleepten we de titels Beste Nieuwssite, Beste Prijsvergelijker, Beste Community en, voor de tweede keer, Website van het Jaar in de wacht. Wij zijn er enorm trots op dat onze bezoekers ons deze erkenning hebben gegeven en we doen dan ook hard ons best om de website nog beter te maken.

Zo zullen we binnenkort onze website voor én achter de schermen compleet vernieuwen. Hoewel daar nu nog weinig van te zien is, zijn veel van de keuzes het gevolg van jullie feedback, kritiek en suggesties. We hopen dat jullie onze pogingen onszelf te verbeteren, zowel redactioneel als technisch, het afgelopen jaar hebben gezien en kunnen waarderen. We hopen dus dat jullie ook dit jaar weer massaal op Tweakers.net zullen stemmen, zodat we samen weer een jaar lang kunnen pronken met een paar mooie titels.

Bij de stemming wordt gevraagd naar een oordeel over de inhoud, de vormgeving en de navigatie, en er wordt gekeken naar de mate waarin stemmers een site aan vrienden en bekenden zouden aanbevelen. Meedoen is eenvoudig: via een van onderstaande links kun je - tot uiterlijk 26 oktober 2012 - op Tweakers.net stemmen.

Onder de deelnemers worden door de organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing een Samsung 3D Smart TV, twee iPads en vijf Nikon Coolpix S3300-camera's verloot, dus wie weet doe je met je stem niet alleen alle andere tweakers maar ook jezelf een plezier ;)

Namens iedereen: alvast bedankt!

Reacties (203)

Wijzig sortering
Gestemd voor vergelijken.
De rest vind ik jullie echt niet het beste.

Het klakkeloos kopiëren van verzonnen geruchten, het zeer, zeer slechte moderatiesysteem en beleid in de forums maakt dit voor de andere categorieën echt niet het beste.
Bij tweakers worden doorgaans juist weinig onbevestigde geruchten geplaatst. Als je bijvoorbeeld kijkt naar HWI dan heeft tweakers minder nieuwsberichten, omdat op HWI elke doorzichtige hoax wordt gepubliceerd (zoals gisteren de "gelekte" specs van de HD8000-serie).

Wel zijn ze m.i. soms wat laat met berichtgeving, vergeleken bij sommige andere sites. En als dan dezelfde informatie wordt vermeld, dan heb je d'r niet zoveel meer aan.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 17 september 2012 11:06]

Ik ben het eens met Denskie.

Vergelijken in de Pricewatch is nog steeds geweldig, net als de reviews daar.

Echter, Tweakers laat steken vallen bij de eigen reviews.
Vaak zijn de buren binnen EN buiten het land VEEL uitgebreider, met betere testen, meer testen en relevantere games in de GPU testen.

De laatste tijd ook veel te veel non-nieuws. Ook het Apple-niveau mag wel ietsje lager.
Doe weer eens een round-up van artikelen! Zoals een grote vergelijktest tussen case-fans, of een round up van koelers, waarbij kritisch wordt gekeken naar H100 vs Noctua DH-14.
Ik krijg het Zwitsers zakmes idee bij de reviews. 'Van alles wat, maar net niks'. De reviews zijn vaak prima geschreven en geven een leuk beeld als je ergens nog onbekend mee bent (Zoals een game die je zelf nog niet hebt gespeeld), maar belangrijke (iets minder voor de hand liggende dingen) worden vaak vergeten. De reacties worden dan gelukkig wel vaak goed gewaardeerd, waardoor je extra informatie altijd wel ziet staan (Software van het forum en de site is geweldig). Hetzelfde geld bijvoorbeeld ook voor Gathering of the Tweakers. De opzet is erg leuk en er zitten prima filmpjes tussen, maar het zou nog zoveel leuker zijn als er iets dieper op dingen in gegaan wordt. Het blijft tenslotte wel Tweakers en daar hoop je toch altijd op een diepere uitwerking van het onderwerp.

De pricewatch blijft geweldig, maar mist af en toe wat filters. Zo zocht ik bijvoorbeeld naar een Joystick. Hier kwam ik niet verder dan Gamecontrollers (Waar ook heel wat producten uit misten, die ik bij een speciieke zoekopdracht wel kon vinden), terwijl ik bij de buren van Hardware.info ook aan kon geven of het een joystick, racestuur of iets in die trant moest zijn. Daarnaast staan er ook érg vaak producten dubbel, maar dit zou net zo goed de fout kunnen zijn van de verkopers zelf.
Juist, en net bij een review wil ik net wel dingen lezen als:

- Framerate gecapped op de PC (Helaas reviewed Tweakers vaak op consoles)
- Bugs die pas na langer spelen opvallen
- Degelijk benchmarks. Bij de GPU benchmarks mogen er echt wel andere titels gekozen worden.
Inderdaad, de Tweakers reviews verbleken compleet bij bijvoorbeeld die van Hardware.info en Allaboutphones. Niet dat die van Tweakers slecht zijn ofzo, ik heb toch geen tijd om enorme lappen tekst te lezen, maar misschien is het dan mogelijk wat meer (verschillende) producten te reviewen?

Ik heb in ieder geval wel op Tweakers gestemd in de 3 beschikbare categorieën. :)
Helemaal mee eens,

Ik vind dat er de laatste tijd wel erg veel aandacht aan tablets/telefoons besteed wordt en bijna niet meer aan de echte tweakerdingen. Wat interesseerd het mij nou of Apple of Samsung de zoveelste telefoon uit brengen met iets betere specs.

Wat mij interesseerd is welke ROM's het beste werken, ga eens een vergelijking van Cyanogenmod t.o.v. iets anders maken bijvoorbeeld. Of wat op het moment het meest geschikt is als thuisserver O.S. Of een raspberry PI vs andere minicomputers vergelijking.

Op het moment lijkt het wel alsof alle reviews worden gesponsored, de echte nuttige reviews zijn bijna niet meer te vinden op T.net. Als ik wil weten of Guildwars 2 of Battlefield 3 een flop of top wordt dan ga ik wel naar gamespot of ign, daar heb ik echt tweakers niet voor nodig en ik heb dan ook liever dat ze zich bijvoorbeeld bezig houden met evolutie van game-engines (dat vind ik, en ik denk veel andere tweakers veel interessanter)
Ben ik het ook mee eens :P
Noctua vs Scythe vs H100 :P
dan nog.

Ik hoef niet 5x op een dag een gerucht te hebben over een nieuwe galaxy S3 of een note 10.1
bunder dat en maar er 1 item van, klaar.

Gooi dat slechte moderatiesysteem eruit en je bent al een heel eind.
Het moderatiesysteem hier is juist goed. Waarom? Omdat je onderhevig bent aan groepsbeleid.

Als je een vast moderatieteam zou hebben heb je kans op voorkeursbehandelingen en dat je reactie weggemodereerd word omdat een moderator het er niet mee eens is.
Dat heb je hier niet.
precies, daar gaat het ook helemaal op mis.
Standaard worden alle eerste berichten omlaag gemod.

Waarom bepalen anderen wat ik zie? Gewoon bepaalde berichten verwijderen werkt veel beter.
Iemand die bij een apple nieuwbericht plaatst "Apple is Kut" , dat bericht gewoon direct verwijderen, klaar.
Waarom moeten dan 60 man op -1 drukken? daarbij geven er ook nog eens 20 een +3 boost waardoor de reactie soms zelfs op 0 blijft staan.
Waardeloos systeem, groepscensuur is het.
Wat mij betreft werkt dit systeem prima. Op nujij.nl bijvoorbeeld kun je reacties wel punten geven, maar elke reactie blijft gewoon zichtbaar. Dan wordt er dus niks met die punten gedaan, behalve weergegeven. Hier worden onzinnige of ongewenste reacties gewoon niet weergegeven, als je ze perse wilt zien dan kun je dat in je settings wel aangeven.
Het moderatiesysteem is niet echt ideaal. Als je 1 keer iets fout doet, ben je uw modrechten al kwijt, wie wint daar uiteindelijk mee?
Maar de vraag is ook: hoe kan het beter, zonder het ene probleem op te lossen door er 10 andere te creëren?
Gefeliciteerd met de nominatie, echter stem ik niet op sites die er om vragen om op ze te stemmen, afwachten dus welke site mij NIET heeft lastig gevallen en DAAR stem ik op.

De beste site hoeft namelijk niet te vragen of je op ze wilt stemmen :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 september 2012 10:10]

Ze vragen er toch niet echt om. En als je genomineerd bent lijkt me dat meer dan logisch dat je dat bekend wil maken. Zoiets mag je trots op zijn.

Op het moment dat ze mail gaan sturen met stem op ons dan wordt het een ander verhaal.
Ze vragen er toch niet echt om.
Ehh, sorry?
Stem op Tweakers.net in de categorie Nieuws en Informatie
Stem op Tweakers.net in de categorie Vergelijken
Stem op Tweakers.net in de categorie Community
T.net doet er beter aan het anders te verwoorden imo. :) Iets als "Je kunt hier op Tweakers.net stemmen in de categorie $foobar", dan komt het gelijk minder opdringerig over.
Daarnaast kan er voor zover ik weet per categorie op meerdere sites worden gestemd. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 september 2012 14:50]

hoe zou jij een link om je stem uit te brengen dan noemen

denk dat stem zowat het minst verwarende is en duidelijk

8)7
Ze vragen er toch niet om? Ze bieden je de mogelijkheid aan...

Nieuws en prijsvergelijker zijn erg sterk, maar het afgelopen jaar is het community-gedeelte flink in kwaliteit gedaald. Nieuws en Pricewatch krijgen ze mijn stem, maar de community gaat toch echt naar een andere website.
Anoniem: 418414
@CH4OS27 september 2012 16:37
Je kan ook het artikel negeren en verdergaan met je leven. Dan hoef je je niet zo druk te maken. Dat is beter voor je hart en bloedvatenstelsel.
Heerlijke dooddoener weer dit.. Heb je wel gestemd voor de Tweede Kamer verkiezingen dan? :P

Ik vraag me af of er websites zijn die niets over hun nominatie bekend maken aan hun bezoekers. Of bedoel je nu expliciet dat er een nieuwsitem aan is gewijd?

Either way, ik vind dat t.net goed bezig is. Al 10+ jaar bezoek ik de site met plezier en interesse, en dat zegt iets. :)
De enige categorie die daarvoor geschikt is is community.

De psv site wint al jaren in de categorie sport. Waar ik deze site echt bagger vind.

Redenen: 1. een wachtscherm why??

2. bewegende banners, deze lijden veel af.
3.veel te drukke kleuren.

Anyhow niet dat het daarom gaat. Maar elke prijs hier is een community prijs.
Niet alleen word er niet gevraagd, stel dat dat worse case wel het geval is... Op de aangeboden linkjes word gevraagd een beoordeling te geven. Als je erop klikt is het niet een stem voor tweakers maar een beoordeling over tweakers. Dat kan ook een slechte beoordeling zijn.

Ik ben ook tegen personen die stemmen verzamelen door linkjes zoveel mogelijk te verspreiden maar dat is hier zeker niet het geval.

Erg jammer dat je niet even verder kijkt dan je neus lang is.
In het geval van t.net is het dan ook geen 'beste site' verkiezing maar een 'populairste site' verkiezing omdat t.net een flinke community heeft die (voor het grootste gedeelte) uit loyaliteit op t.net zal stemmen. Nos.nl en Nu.nl hebben geen/nauwelijks community en moet het dan hebben van de mening van de massa.
Anyway dit levert t.net extra bezoekers op, en daar doen ze het voor.
Wat erger is, is die mailspam in je inbox van alle webwinkels waar je ingeschreven staat. Dan vind ik dit nog wel meevallen eigenlijk.
Helaas, ik vind t.net niet het stemmen waard op 1 van de 3 punten.

Nieuws en informatie: Veel informatie klopt inderdaad, maar het lijkt haast wel of tweakers commercieel aan het worden is! Nieuws en reviews kunnen niet tippen aan andere vrij bekende nieuws websites.

Vergelijken: Pricewatch mist soms bepaalde eisen, en modellen.
Zelfs bij zoektochten komen we lang niet altijd uit bij het juiste of een goed alternatief.

Community: Je word hier gedownmod op basis van meningen mbt het artikel.
Al verschillende vervelende v&a "klanten" gehad.
En ook nog veel leken hier aanwezig.
Zodra mijn v&a advs. zijn afgestorven vertrek ik hier dan denk ik ook voor goed.
maar het lijkt haast wel of tweakers commercieel aan het worden is!
Je dacht altijd dat tweakers werd gerund door een paar monniken die het materiële bestaan hebben afgezworen? :P Natuurlijk zijn ze commerciëel, ik neem aan dat elke website die meedoet aan deze verkiezingen dat is. Dat zegt op zich niets over de kwaliteit van een website.

Oh, er doen ook enkele websites van de overheid mee. Maar dat was het dan wel.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 17 september 2012 11:00]

Nieuws en informatie: Veel informatie klopt inderdaad, maar het lijkt haast wel of tweakers commercieel aan het worden is! Nieuws en reviews kunnen niet tippen aan andere vrij bekende nieuws websites.

Ik hoop niet dat je doelt op de reviews van nu.nl want die zijn vele malen kleiner en vaak ook behoorlijk commercieel.
Gestemd voor Community en Vergelijking, nieuws vind ik persoonlijk hier steeds minder interessant vaak hebben andere sites het al gepost of betreft het een bericht in de strekking van partij XX klaagt partij YY aan ( dat weet je na een tijdje wel )

Verder zou ik ook graag meer reviews & test willen zien ipv de prijsvergelijk uitbreiden met witgoed :| Denk dat veel mensen de site bezoeken voor IT gerelateerde dingen en niet omdat men opzoek is naar een nieuwe wasmachine.

[Reactie gewijzigd door Timv37 op 17 september 2012 12:45]

Gaat niet gebeuren. Witgoed leverd geld op, reviews en test kosten geld }>
Zoek maar eens een website waar je heel wat criteria kan ingeven als je een nieuwe koelkast zoekt: energielabel, merk, afmetingen, inhoud, ... Veel websites zijn er zo niet, laat staan die daar bovenop dan nog verschillende winkels (en dus prijzen) in het overzicht opnemen.

Ik vind die toevoeging best apart, voor een tweakers website, maar wel handig.
Beetje zielige vertoning zoals ieder jaar weer dat Tweakers stemmen probeert te "kopen" met lokkertjes zoals deze prijzen. Dit heeft allang niet meer te maken met de beste website maar meer wie de grootste community heeft die blind stemmen zonder ook maar een seconde naar iets anders te kijken. Want ja, er valt wat te winnen.
Onder de deelnemers worden door de organisatie van de Website van het Jaar-verkiezing
Oftewel Tweakers geeft die prijzen niet weg maar de website van het jaar verkiezing zelf. Dat kunnen dus ook deelnemers zijn die op een andere site stemmen. Daarnaast heb je natuurlijk gelijk, het gaat hier niet om de fysieke website maar om de community achter de site. Echter IS tweakers de community! Zonder community geen tweakers. Daarnaast ben je echt niet verplicht (om op jezelf) te stemmen hoor :O
Heb je er al eens over nagedacht hoe GoT zo'n grote actieve community heeft kunnen opbouwen met op het moment van schrijven 3.953 pageviews per minuut?

Vast omdat je toch ieder jaar toch ieder jaar weer kans maakt op zo'n mooie iPad?

[Reactie gewijzigd door Jorruchie op 20 september 2012 12:37]

Ik heb niet gestemd, waarom? Omdat de website (frontpage + forum) nog steeds niet fatsoenlijk toegankelijk is op de smartphone. De app voor iOS en Android vind ik ruk door verschillende redenen en er zijn nog steeds geen mobiele templates.

Al jaren wordt er om mobiele versies gevraagd en steeds wordt er gezegd dat het in de planning staat. Nu zitten we in het derde kwartaal van 2012 en nog steeds niks. Als je beseft dat zelfs websites zoals viva (!) al mooie en goede mobiele templates hebben en tweakers.net niet vind ik dat schandalig. Nu kan de crew met allerlei redenen en excuses komen van dit, dat, zus en zo maar feit is dat we het forum nog steeds niet fatsoenlijk op onze smartphones kunnen bezoeken.

We leven in een datalimieten tijdperk en is een desktop versie op een smartphone overkill omdat je te veel MB's verbruikt. Zeer jammer.

[Reactie gewijzigd door magnifor op 17 september 2012 13:26]

Je hebt de vrijheid om op andere sites te stemmen, wellicht websites waar Tweakers wat van kan leren.
Ik volg je niet helemaal. De frontpage kan je te allen tijde bereiken op je mobiel via tweakers.mobi.
houtje touwtje oplossing. Kan je reacties op die site lezen? Kan je het forum met een mobiele template bezoeken? Nee.
Gefeliciteerd met de nominatie. Mijn stem hebben jullie in ieder geval. :)
gefeliciteerd met de winst (is toch elk jaar zo ? :P)

Heb ook overal even gestemd :) :Y)
Een beetje Griekse verkiezingen. "als jij op mij stemt dan krijg jij dit, dit en dit...".
Wel zou tweakers.net een terechte winnaar zijn, de pricewatch geeft mij al jaren goede raad en prijzen!
Eerder "als je op mij stemt krijg je dit en dit", die verloting van prijzen is namelijk allemaal van de organisatie van de website van het jaar. Ik denk dat websites gediskwalificeerd worden als ze bezoekers omkopen. Er staan in ieder geval regels voor websites over hoe ze bij hun bezoekers dit stemmen kunnen promoten, dus de organisatie lijkt het aan te moedigen.

Daarnaast vraagt tweakers om ze te beoordelen, dat kan ook een slechte beoordeling zijn dus dat is helemaal geen onredelijk verzoek.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 17 september 2012 11:05]

"als jij op mij stemt dan krijg jij dit, dit en dit..."
Fixed :*)
Stemmen werkt al niet meer... :P
Het stemmen werkt wel, ik heb net kunnen stemmen.
Ze mogen komend jaar wel aan een goede mobiele website werken, of meer onderdelen als DM, V&A, een betere pricewatch selectie e.d. in de app bouwen. Dat zijn toch wel essentiële dingen die ik nog mis.
Daarnaast is het misschien ook handig dat er selectie menu komt bij de V&A, die gebruikt maakt van de producten waarna gelinkt is in de advertenties (alhoewel niet iedereen dit doet)
Tweakers 7 is er echt bijna! En ik moet mijn enthousiasme onderdrukken maar het wordt in zoveel opzichten echt een stuk beter! Ook je wensen omtrent DM en V&A zullen niet ongemoeid blijven. Wat dat betreft is het jammer dat de release niet heeft kunnen plaats vinden voor de website van het jaar verkiezingen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 16

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee