Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 126 reacties
Submitter: iSonic

Vodafone laat klanten hun abonnement wijzigen, waarbij ze ervoor kunnen kiezen om na het bereiken van hun datalimiet op een lage snelheid door te internetten. De provider doet dat na twee uitzendingen van consumentenprogramma Radar over hoge rekeningen voor Vodafone-klanten.

Klanten met een ouder abonnement hebben de optie om zonder extra kosten op lage snelheid door te internetten, blijkt op een pagina die Vodafone heeft geopend na de uitzending van consumentenprogramma Radar maandagavond. De einddatum van het abonnement verandert dan niet en het abonnementsbedrag blijft volgens de provider 'ongeveer gelijk'. Volgens Vodafone gaat het om een tijdelijke optie. Niet bekend is wanneer de mogelijkheid afloopt.

Ongeveer tweeduizend klanten hadden bij Radar hun beklag gedaan over hoge rekeningen van de provider. Dat komt mede door een systeemfout bij Vodafone, waardoor sms'jes met waarschuwingen over het datagebruik te laat of niet aankomen.

Het is onbekend hoeveel mensen een abonnement hebben die niet uit de Red- of Smart-lijn komt. Sommige mensen met een oud abonnement met onbeperkt internet kregen in april een nieuw abonnement met datalimiet, omdat een nieuw computersysteem de oude abonnementen niet zou gaan ondersteunen.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (126)

Zojuist even contact gehad met Vodafone maar ze kunnen mij alleen maar een slechtere aanbieding doen. Heb een abo met een 1GB +3GB gratis blox. Een onbeperkt blox na de 4GB kunnen ze niet aanbieden.

Het komt er voor mij dus op neer dat:
Ik ga of omhoog naar RED Super die ruim 20 euro meer kost in de maand.
Of ik ga voor het zelfde geld naar een Smart 500 met maar 500 MB.

Tot zover een vergelijkbare aanbieding of 'ongeveer gelijk'
Idem hier.. heb ook contact gehad gehad en ik kon alleen naar een smart 200 voor 22 euro, terwijl ik nu 19 euro betaal voor mijn oude sim only met 500 GB :?
Het gevoel blijft me bekruipen dat Vodafone hier niet de koe bij de hoorns vat. In de radar-uitzending bleef de directeur van Vodafone benadrukken dat er gebruikers zijn die met bijv. de komst van 4g meer data zijn gaan gebruiken waardoor ze eerder door hun data heen zijn. Dit zal ongetwijfeld in bepaalde gevallen zo zijn. Veel mensen weten nou eenmaal niet hoe ze hun eigen gebruik in de gaten kunnen houden en denken dat 1g aan data al 'onbeperkt' is. In het klachtenfilmpje bij radar komen een aantal mensen naar voren die een rekening gepresenteerd krijgen die ¤60 of ¤80 boven hun abonnementskosten zitten. In dit geval zal het er ongetwijfeld om gaan dat mensen meer verbruikt hebben dan ze zelf denken en zonder dat ze het wisten.
Er zijn echter ook verhalen van mensen die een rekening van ¤600+ kregen. Hierbij zaten mensen die wél hun gebruik in de gaten hielden en die kunnen zien dat vooral 's nachts, wanneer zij slapen, het verbruik onverminderd doorgaat. Hier ligt volgens mij een enorme fout bij Vodafone, maar daar gaat meneer de directeur totaal niet op in en ook in bovenstaand artikel wordt hier niet op terug gekomen.
En vodafone weigert kennelijk uit te zoeken wat er bij deze mensen mis is gegaan.

Ten eerste blijkt mijns inziens uit zo'n rekening van ¤600 of meer dat de kosten, die gelden op je abonnement buiten je bundel om, buitensporig hoog zijn. Zoveel kost het welke telefoonaanbieder dan ook écht niet om mensen buiten hun bundel om aan het internetten te houden. Aanbieders zullen hier wel hun tarieven voor hebben, maar ¤600+ binnen één maand, gaat echt nérgens over. Voor dat bedrag verwacht ik 10 terabyte aan data in een maand verbruikt te hebben, maar veel meer dan 5 gig zal het in de praktijk niet zijn.

Ten tweede: kap eens met die onzin over 'onbeperkt' internetten. 'Onbeperkt' internetten tot 6g is niet onbeperkt. 'Onbeperkt' internetten tot 1500 terabyte per maand is óók niet onbeperkt. Dit soort termen zijn mijns inziens misleidend en dienen geen enkel doel, behalve de klant ten onrechte het gevoel geven dat hij of zij zich nergens zorgen om hoeft te maken als het gaat om internetverbruik. Stop met de term 'onbeperkt'.
Dat was ook 1 van de dingen waar ik me aan ergerde als ik die radio reclame hoorde over het afknijpen van je internetsnelheid.

Het klinkt allemaal leuk als je je concurrent (in dit geval T-Mobile) gaat afkraken in een reclame over het afknijpen van internetsnelheid bij een onbeperkt internet abbonement als je je limit bereikt hebt, en dat je bij Vodafone vrolijk door kan gaan. Maar dat voorkomt wel hoge rekeningen achteraf.

Zo zijn/waren er nog wel meer Vodafone reclames die op dezelfde manier gaan/gingen die nog kant nog wal raken.
Vrij vreemde reclames inderdaad. Je word als niet Vodafone beller ook een beetje neergezet als een halve zool, terwijl wat ze beloven niet echt klopt.
Ik ben sinds 3 weken overgestapt van Vodafone naar KPN (voornamelijk vawege die reclames). Ik merk nu dat ik met KPN veel meer en beter bereik heb qua internet. Op meerdere plekken (in de stad) waar Vodafone alleen maar GPRS dekking heeft, heeft KPN fantastische 4G dekking.
En dan op de radio horen dat Vodafone het snelst is omdat zij tot 75Mbit hebben ipv 50Mbit bij een concurent!

Door dit alles ben ik nu wel extra blij met mijn overstap naar KPN!
Weet je wat veel erger is. Dat je toch kunt internetten met je mobiel ondanks dat je in je Abo geen contractdeel ovre mobiel internet hebt zitten. Dat is niet nakomen van het contract door Vodafone, die na 1300 euro excl BTW dan nog een lullig mailtje stuurt dat je al tig MB hebt verstookt en dat de kosten ruim 1300 eur (excl BTW) zijn. Neem je contact op vinden ze dat je conform de afspraken maar even moet gaan dokken. En dat terwijl je geen internet in je abo hebt zitten. Waarom kan er dan mee geconnect worden? waarom wordt je niet geweerd? Dat staat in het contract tenslotte....

De melding over hoge kosten bij roamng krijg je bij elke sim van Andorid (dual sim phone)

(kan de rekening laten zien mocht iemand van de tweakers organisatie dit verhaal willen staven)

[Reactie gewijzigd door SpookyManus op 16 september 2014 11:04]

Zo'n rekening zal niemand graag op zijn mat krijgen, ¤1573 is nou eenmaal veel geld voor iets dat je niet wilt hebben.
Maar dat je niet mag internetten met een abonnement waar geen data in zit klopt natuurlijk niet (altijd). Je abonnement gaat over de samenstelling van een bundel, bij een bel+sms bundel heb je data dus niet mee genomen.
Ik weet niet welk contract je hebt maar als je een bel+sms sim only hebt staat duidelijk in het contract dat je wel data hebt inc. dat data gebruik erg duur is.
https://www.vodafone.nl/_...m_only_1_oktober_2012.pdf
"Als dit abonnement in combinatie met een smartphone wordt gebruikt adviseert Vodafone een databundel aan te sluiten om onverwachte hoge datakosten ter vermijden."
Dat je wel gewoon kan internetten met zo'n abonnement kan voor sommige mensen onverwacht zijn, dus ik snap dan ook niet waarom ze niet je data standaard geblokkeerd hebben. Toen ik een sim only (met 500MB data bundel) bestelde van Vodafone zat daar standaard wel een data-blokkade blox op, die moet je dan via internet (die je niet hebt op je toestel, dus via pc of buurmans telefoon) uitzetten.
Dat had ik jouw geval al geholpen lijkt me, dus als je die nog niet hebt zou je die er misschien alsnog op kunnen laten zetten (als je nu nog een Vodafone klant bent).
het is een zakelijk abonnement die allang geleden gesloten is (zonder gprs in die tijd uiteraard). Vodafone heeft het aanbieden van moderniseren van dit contract achterwege gelaten. Dat hebben ze ook erkent. Toch geen coulance, want afspraak = afspraak.

(Rondkijkende ja)
Precies hetzelfde gehad. Ik had door een fout in een filmpje dat op de achtergrond bleef lopen binnen 12 uur 9 gb aan data. Ik kreeg plotseling midden in de nacht een bericht dat ik over mijn limiet ging terwijl ik toen dus al 5 keer overheen was gegaan. Dat zou resulteren in een rekening van 800 euro.

Na veel en lang bellen zou ik 200 euro hoeven te betalen (coulantieregeling) maar ook daar ging ik niet mee akkoord. Volgens Vodafone lag het aan mijn telefoon dat ik de berichtjes te laat had ontvangen dus ik was zelf verantwoordelijk. (Nu blijkt het dus aan hun systeem te liggen). Mijn vriendin is toen blijven bellen mailen en klagen. En telkens alle communicatie op facebook gooien. Uiteindelijk zijn we gebeld door een vrouw dat de kosten kwamen te vervallen. Dit kwam echt over als dat ze genoeg van ons gezeur hadden en er niet meer tijd aan wouden besteden.

Conclusie: De aanhouder wint.
ja werkt altijd. maar volgende keer gewoon voor hun winkel gaan staan. een iedereen hun praktijken uitleggen. zo zijn meestal binnen 1 uur al je problemen opgelost. zeker als het om een rekening van 800 euro gaat.
Uit zeer betrouwbare bron en naar uitgebeide ervaring weet ik 100% zeker dat het registratie- en waarschuwingssysteem per SMS van Vodafone niet 100% goed werkt. Als ik 10 cent had gekregen voor elke vraag van een gebruiker hierover dan... you know the rest. Vodafone communiceert hier naar buiten wel over, maar als er vervolgens achteraf aanspraak wordt gemaakt (ze kunnen zien of zo'n SMS wel of niet verstuurd is) wordt er verteld dat dit een extra servicedienst is, waar geen rechten aan kunnen worden ontleent.

Het is een leuk (en soms belangrijk!) verkoopargument, maar in de algemene voorwaarden dekken ze zich in, zoals de meeste bedrijven.

IMijn ervaring is om relatief 'niet tweakende' gebruikers, vaak met meerdere devices tegelijk, op een draadloos 3G/4G accesspoint te laten werken, via het netwerk van onze bovengenoemde rode vrienden. Zo'n gemiddeld accesspoint van bijvoorbeeld Option of Huawei telt over het algemeen echt geen totalen en waarschuwt al helemaal niet per client. Daarnaast moet dan ook nog 3G en 4G apart worden gemeten van het onderlinge netwerkverkeer.

Ook merk ik om mij heen dat mensen tegenwoordig (ook bij andere aanbieders) 'sneller door hun databundel heen zijn'. Sinds de komst van 4G gebruikt men nou eenmaal meer data (nieuws: KPN-klanten met 4g gebruiken 80 procent meer data) omdat 4G simpelweg een veel fijnere ervaring geeft die uitnodigd om meer en/of vaker te gebruiken.

En enfin, 2000 klachten op bijna 5.5 miljoen klanten (0,036%) valt mij best mee, want ik weet wel zeker dat Vodafone maandelijks het tienvoudige aan andere factuurvragen- en/of klachten krijgt.

Edit: Linkje uit de post van doorlopert bovenaan als ondersteuning;

nieuws: Klein deel Vodafone-klanten kampt met onjuiste weergave dataverbruik

[Reactie gewijzigd door ScoeS op 16 september 2014 11:16]

Ja dit "En enfin, 2000 klachten op bijna 5.5 miljoen klanten (0,036%) valt mij best mee, want ik weet wel zeker dat Vodafone maandelijks het tienvoudige aan andere factuurvragen- en/of klachten krijgt."
Vreemd, zojuist ook even met vodafone gebeld.
Ik ben een paar maanden geleden overgezet van mijn abonnement met FUP naar vodafone RED met 2gb bundel voor 19,50. Ik kon echter niet die blox aanzetten voor beperkt internet na de 2gb.

Nu vertelde de vriendelijke mevrouw mij dat ik met de wijziging 10,85 ga betalen en onbeperkt internet krijg (zonder snelheidsverlaging). Ik dacht dat dit niet mogelijk was, dus ik ben blij dat het gesprek is opgenomen. Hopen dat het goed gaat en geen nieuw debacle word!
Sommige mensen met een oud abonnement met onbeperkt internet kregen in april een nieuw abonnement met datalimiet, omdat een nieuw computersysteem de oude abonnementen niet zou gaan ondersteunen.

Een ¨slimme¨ manier van ongewenste contracten af te komen... Ik heb de tekst gehoord van de medewerker, we zullen en kunnen nooit uw abonnement met onbeperkt internet veranderen, want dit is in ons contract vastgesteld... blijkbaar dus wel 8)7

[Reactie gewijzigd door kritischelezer op 16 september 2014 11:45]

Ook net gebeld met vodafone klantenservice na doorverwezen te zijn vanuit de chat-helpdesk. Mijn sim-only Red-A abonnement is nu omgezet naar de nieuwe variant. Alle voorwaarden (einddatum/maandelijkse kosten) blijven gelijk, alleen kan ik met het nieuwe red A abonnement nu de Blox Beperkt Internet aanzetten, waardoor de snelheid omlaag wordt gebracht zodra ik over mijn datalimiet van 2gb heen ga.

Ben benieuwd of ik nu eindelijk rekeningen van 34 euro krijg (mijn abbo-kosten), in plaats van rekeningen van 40, 50 of 60 euro de afgelopen 6 maanden. Iedere keer onterechte buiten bundel kosten gehad (die overigens wel steeds gecrediteerd zijn door de klantenservice).
In plaats van sms'jes met daarin de waarschuwing dat het internet op is, zouden ze natuurlijk ook gewoon een webpagina kunnen voorschotelen waarop staat "Hey, je internet is op". Zit je in een Whatsapp of Facebook, dan werkt je internet gewoon niet. Zo doet mijn provider het in ieder geval.
Grootste probleem is, dat er schijnbaar iets niet klopt in Vodafones eigen data metingen:
nieuws: Klein deel Vodafone-klanten kampt met onjuiste weergave dataverbruik

En dat is heel erg, want een provider, die niet weet hoeveel minuten zijn klanten bellen of MB's zij verstoken, is als een bank die het saldo van haar klanten niet weet.
Helaas is het niet zo makkelijk als jij denk dat het werkt... Op hun eigen site (bron: http://over.vodafone.nl/n...80%99-maandag-8-september ) legt Vodafone mooit uit hoe het werkt: natuurlijk weten ze precies hoeveel data jij verstookt en of je dat moet bijbetalen of niet, alleen is die informatie niet altijd real-time. Zeker niet als het over data in het buitenland gaat, waarbij de informatie vaak vertraging oploopt en daarna ook nog eens verwerkt moet worden. Uiteraard kan het buitenlands systeem een verstoring hebben, kan het eigen systeem een verstoring of een achterstand hebben, waardoor de berekening alleen nog maar meer achterloopt. Dat zal ongetwijfeld de reden zijn waarom er twee systemen zijn, eentje voor near real time, en eentje voor de precieze facturatie op het einde van de maand. En als je langer in de IT werkt, weet je dat systemen die dezelfde data hebben wel eens uit sync lopen. En dat is waarschijnlijk wat hier gebeurd is. Is dat een kwalijke zaak, natuurlijk, maar onverklaarbaar (en, een woord wat klagende klanten wel eens vaker in hun mond nemen: onacceptabel) is het zeker niet.

edit: kapotte link gefixt

[Reactie gewijzigd door Ajunne op 16 september 2014 17:32]

Je maakt een groot verwijt:
Als je kijkt op de site van radar zie je daar mensen klagen over:
-data gebruik terwijl hun telefoon uitstaat.
-groot data verbruik aangeschreven op momenten dat ze zelf de telefoon niet gebruiken of gebruikt kunnen hebben.
-dat zelfs in winkels data gebruik niet toegelicht kan worden (is ook niet een klacht maar verkoop kanaal van vdf natuurlijk)
-klanten worden niet gewaarschuwd bij overschreiding van tientallen of honderden euro's.
-klanten die hun eigen data gebruik meten, hadden vroeger bijna geen afwijking tussen eigen meting en de van vodafone, en sinds 2 maanden verschillen van tientallen of honderden procenten.

Dus er is meer aan de hand, dan een niet functionerend online-data tellertje. En ik snap dat je graag de telefoonboer verdedigd, maar als klanten van tientallen euro's beroofd worden vanwege 'spook MB's' lijkt me dat niet juist.
Geen zin in een discussie, vragen PM maar
Ik heb van Vodafone, als telecomprovider best een positief beeld. En ze hebben ook vaak een goede klantenservice die tot oplossingen weet te komen.

Maar ik wil jou toch even aanspreken op je reactie persoonlijk. Je hebt namelijk eerst, iets gepost ter uitleg en verdediging van Vodafone.
En die reactie is logisch, bij het bekijken van het profiel staat namelijk dat je werkt bij de:
Vodafone smartphone crew
Dus je hebt waarschijnlijk meer dan gemiddeld informatie dan andere tweakers, en kan ook de andere kant van Radars verhaal uitleggen.
Maar het eerste wat je doet, als je aangesprokenn op je reactie is hem verwijderen met de melding:
Geen zin [..] PM maar,
Wat in mijn ogen,is dat na je eerdere reactie een nette omschrijving is voor 'fuck jullie'.

En dat gebrek, aan verantwoording nemen voor je eigen woorden stoort me. zeker omdat je werkt in de klantenservice van dit bedrijf. Want een van de grootste ergenissen van klanten is, als een bedrijf 0,0 verantwoording is, voor wat een medewerker heeft (toe)gezegd. Of dat je als je contact opneemt over naleving van de afspraak, de melding krijgt van "ik zie van die afspraak niets in het systeem staan".

Inhoudelijk, kan ik wel begrip hebben voor je reactie, veel klanten die zelf verantwoordelijk zijn voor excessief data gebruik, zullen met de onduidelijkheid in het systeem de schuld buiten hun zelf leggen. Aan de andere kant, heeft wat mij betreft Vodafone ook wel een grote verantwoordelijkheid, als ze misinformatie hebben of delen aan de klant.

[Reactie gewijzigd door nul07 op 16 september 2014 13:06]

Ik snap je reactie, echter was dit niet negatief bedoeld. het was meer van je mag me pmén en dan wil ik het je best persoonlijk uitleggen. Een discussie op de reactie page voegt in deze niets toe aan het probleem en de frustratie van de klant. Schijnbaar een inschattings fout van mij. Mijn intentie was om het wat te verduidelijken dat is helaas niet gelukt.
Ik denk dat het eerlijker is, als je je reactie herplaatst, en verdedigd.
Want al ben ik het niet met de gehele strekking van je post, wellicht kun je je doel alsnog bereiken.

Ik denk, dat voor verduidelijking van dit probleem, informatie in een algemene discussie beter is dan wat op en neer PM'en.

Want nu zijn je excuses hol, en kan ik ze met niet anders dan als nietszeggende woorden waarderen.

[Reactie gewijzigd door nul07 op 16 september 2014 13:53]

Binnen het Vodafonenetwerk wordt data door twee aparte systemen geteld: één voor de bundelstatus in My Vodafone en voor het versturen van waarschuwings-sms’jes, en één voor de rekening.

De afgelopen maanden liep de teller van de bundelstatus bij een klein percentage van de klanten niet geheel synchroon met het dataverbruik, waardoor de bundelstatus vertraagd werd weergegeven in My Vodafone.
Alle klanten krijgen een waarschuwings-sms als hun databundel bijna of helemaal op is. Als dat vanwege een storing te laat gebeurt, crediteert Vodafone automatisch eventuele onterechte buitenbundelkosten.

De rekening klopt wel altijd, omdat dataverbruik voor de rekening apart wordt bijgehouden.

Daarbij

smartphones en apps verbruiken vaak data zonder dat gebruikers dat in de gaten hebben. Ook is niet altijd duidelijk hoeveel data een bepaalde app of bijvoorbeeld het bekijken van een video verbruikt.
Er worden steeds meer video’s bekeken, ook omdat die vaak automatisch worden afgespeeld (bijvoorbeeld op Facebook).
Hierdoor kan de databundel sneller leeg raken dan verwacht.
Wat voor een klant onduidelijk kan zijn, is waaraan de data precies opgaat. Het is en blijft een abstract iets.

Tevens zetten telefoons de wifi in slaap stand als de telefoon in standbystaat, dit resulteert in het data verbruik wat vaak snachts wordt opgemerkt. Na 12 uur. Bij een android kun je dit aanpassen in de wifi instellingen bij een Iphone helaas niet.

Vodafone heeft hier dan ook een aparte pagina voor ingericht met tips en uitleg betreffende dit issue. www.vodafone.nl/datagebruik

[Reactie gewijzigd door mickw op 16 september 2014 16:38]

Dit is een geval van de klok horen luiden en niet weten waar de klepel hangt.
[..]
En gedowmod worden omdat een antwoord je niet aanstaat.
Ze hebben twee systemen, die meten beiden andere waarden, en ook nog eens andere waarden dan gebruikers zelf. dan vraag ik mij af:
Als je niet eens zelf kan trianguleren weet je dan dat je betrouwbaar meet?

Dit in combinatie, met dat klanten -ineens- , onverwachte rekeningen krijgen van honderden euro's, en aangeslagen worden voor data-gebruik dat zeer sterk afwijkt van hun normale consumptie, of met wat zij zelf meten. Doet heel weinig vertrouwen hebben in dat vodafone's aanslagen betrouwbaar zijn.

Dus ja, een telefoonboer die niet weet hoeveel data gebruikers gebruiken is als een bank die het saldo van haar klanten niet weet.
Bovendien: als men het dataverbruik niet weet, hoe kan men klanten dan hoge rekeningen voorschotelen??????

Zit zelf bij Ben. Zij hebben een website waarop je je verbruik gewoon kunt zien.
Blijft inderdaad altijd vaag. Wel een rekening presenteren maar niet precies kunnen laten zien waar dat vandaan komt.
Ik meen te herinneren dat ermee te maken heeft dat een provider niet op een laag mag gaan filteren zodat ze precies kunnen zien waar jij je data aan verbruikt...
Klopt. Dat is om je privacy te beschermen.

Maar het college dat je persoonsgegevens moet beschermen, is bereid dat recht namens de burgers op te geven:
nieuws: CBP: providers mogen dataverkeer klanten inhoudelijk analyseren

Het stelt consumenten voor een naar dilmma,
Onverantwoorde, en daarmee kans op fictief hoge data-rekeningen,
of
Analyse van je persoonlijk internet gedrag vanaf je telefoon.

Het tweede, sluit het eerste niet uit natuurlijk.
Als er nu iets fout gaat met data-tellen, (bijv. een provider telt altijd 20% teveel)
is er ook een kans dat in de toekomst ook gebeurd, maar dat dat data gebruik evenwichtig (overal 20% teveel) gespreid wordt over de verschillende groepen data gebruik.
ware het niet dat dat helemaal niet nodig is, het enige wat vf hoeft te loggen is ip's en hoeveel data je daarheen hebt gestuurt .. want zo lang je geen bebruik maakt van p2p aplicaties is dpi helemaal niet nodig om te bepalen waar je data aan gebruikt is... de ipadressen van youtube, gdrive, dropbox, netflix of spotify zijn gewoon bekend, en dus kun je direct nagaan waaraan je data is verstookt.
Dat kan bij Vodafone ook, maar in sommige gevallen is die meting dus veel te hoog. Ik heb tot nu toe met red essential nog geen spookmetingen gehad. Hiervoor een iPhone altijd abonnement met 11GB + lage snelheid na de tijd, dus nooit druk om gemaakt.
Ik heb nog steeds dat 11GB abonnement, ze hebben (in April) geen brief gestuurd ook. Zou me niks verbazen dat dit komt omdat hij nog dit jaar verloopt. Dan zal ik dan wel een brief krijg.

Als ik nu namelijk een brief had, zou ik per direct opzeggen.
de berekening loopt extreem achter dus jij denkt nog 1GB te hebben terwijl dat data is van 1-2 weken geleden en je eigenlijk al een gig of 2 eroverheen zit en dan komt de rekening
Ik meet het ook op mijn telefoon en laat mijn toestel de boel uit zetten als ik nog maar 10% data over heb. Neemt niet weg dat het niet netjes is dat de SMS'jes te laat komen en je vervolgens wel een dikke rekening gepresenteerd krijgt.
Het klopt dat op de My Vodafone website als ook op de app de data meting voor een kleine klanten niet goed wordt weergeven. Dit staat los van het systeem die de Vf medewerkers gebruiken. Als ik me niet vergis (ik heb maar een korte duur gewerkt bij de helpdesk) zal het systeem die de medewerkers ook gebruiken enkele smsjes versturen met 80%, 100% etc. die terug te vinden zijn in het systeem. Zodra dit niet gebeurd is zal de klant voor groot deel de kosten vergoed krijgen of geheel vergoed krijgen. De app en website staat dus los van het daadwerkelijke verbruik systeem zal maar zeggen.

Niettemin is het natuurlijk schokkend wanneer je een rekening krijgt van meer dan 100 euro aan verbruikskosten. Wat ik merkte is dat het voornamelijk klanten waren die niet erg veel verstand hadden wat bv 2gb nu precies inhield en hoeveel Facebook video's hiermee automatisch afgespeeld kunnen worden. Wereldwijd kampen mensen met hogere rekeningen door onder andere de Facebook app. Zie bv. dit artikel http://www.moneysavingexpert.. Daarbij komt 4g ook nog eens er bij dat alles op hogere kwaliteit wordt afgespeeld omdat de app waarschijnlijk inziet dat hogere snelheid aanwezig is.

Anyways het is natuurlijk vervelend maar het is toch ook een klein beetje aan de klant zelf dat ze het data verbruik in de gaten houden met bv de data limiet instellingen op de telefoon. Dat werkt bij mij al jaren goed op de Andoid dan wel..

[Reactie gewijzigd door Goldfish op 16 september 2014 11:13]

heel erg is nog zacht uitgesproken. dit gaat om je product als telecom aanbieder.
Ik snap uberhaupt niet hoe dit fout zou kunnen gaan er zijn talloze bedrijven die de software en hardware leveren om dit nauwkeurig bij te houden.
Ik kan je vertellen, ik heb een telefoonrekening van 150 euro ontvangen voor teveel data, en dat heb ik tot de dag van vandaag nooit mijn gelijk in gekregen. Ik moet het via de rechter geregeld krijgen, anders kan ik fluiten naar mijn gelijk.

Echt een idioot bedrijf die zijn eigen fouten niet durft toe te geven!
En toen had ik plots een rekening van 150 euro en in het begin ook nog volhouden dat ik geen vergoeding kreeg :( ben benieuwd wat de rekening word
Kunnen ze niet automatisch die "onbeperkt internet"10 gig blox aan zetten voor mensen die over hun bundel heen gaan?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True