Asus brengt Windows 8.1-laptop voor 199 euro uit

Asus heeft een nieuwe laptop met de Eee-aanduiding aangekondigd. De 11,6"-laptop bevat een Atom-quadcore en Windows 8.1 'with Bing'. Asus brengt de EeeBook X205 op de markt voor een prijs van 199 euro.

De EeeBook X205 heeft een 11,6"-scherm met resolutie van 1366x768 pixels en de Atom Z3735 van Intel: een quadcore met maximale kloksnelheid van 1,83GHz, die veel voor tablets gebruikt wordt. Daarnaast is er 2GB werkgeheugen en heeft Asus voor emmc-flashopslag gekozen in plaats van een hdd: er is de keuze uit 32GB of 64GB opslaggeheugen.

De nieuwe Eee-laptop, waarmee Asus die aanduiding voor netbooks nieuw leven inblaast, bevat verder twee usb 2.0-poorten, micro-hdmi, een micro-sdkaartsleuf en ondersteuning voor wifi-n en bluetooth 4.0. De dikte is 17,5mm en het gewicht bedraagt 980 gram.

Asus claimt dat de accuduur bij webbrowsen 12 uur bedraagt, met een accucapaciteit van 38Whr. De fabrikant brengt de budgetlaptop uit in de kleuren zwart, wit, goud en rood. De prijs van de Windows 8.1 with Bing-laptop is 199 euro, waarmee Microsoft zijn belofte nakomt dat er goedkope laptops met zijn OS komen, om de concurrentie met Chromebooks aan te gaan.

Asus EeeBook X205Asus EeeBook X205

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-09-2014 • 14:10

198

Reacties (198)

198
189
137
14
0
18
Wijzig sortering
Ook misschien de moeite om erbij te vermelden:
"Asus will also bundle 500GB cloud storage for two years with the EeeBook X205, which will be available in white, black, red and gold."

Bron: http://www.techradar.com/...ull-size-keyboard-1263823
Als ik het zo lees, is het net alsof die cloud storage in 4 kleuren komt 8)7
Grappig:
Als ik het zo lees, is het net alsof die cloud storage in 4 kleuren komt
Zo las ik het in eerste instantie ook.
Maar storage met een houdbaarheid van 2 jaar...
Dan maakt de kleur van de storage mij niet uit, en is het: Nee bedankt.
En daarna kost je 1TB opslag 2 euro per maand. Heel duur ja! (gebasseerd op huidige prijzen en de prijzen zullen straks alleen maar dalen.
Meer foto's -> http://www.cnet.com/pictu...us-eeebook-x205-pictures/
Ziet er nog goed uit voor dat bedrag. Goed veel plastic. Al lijkt het geheel wel weer goed afgewerkt.
Anoniem: 126717 3 september 2014 14:16
With Bing. Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Onmogelijk om je zoekmachine anders in te stellen (beetje moeilijk) of puur marketing?
Windows 8.1 with Bing provides all the same great experiences that Windows 8.1 offers with the Windows 8.1 Update, and comes with Bing as the default search engine within Internet Explorer. And of course customers will be able to change that setting through the Internet Explorer menu, providing them with control over search engine settings.

http://blogs.windows.com/...wer-cost-windows-devices/
Hoezo is dit moeilijk voor MS? Ze halen de register optie weg en hardcoden het, een gemiddelde gebruiker gaat echt niet de windows folder in om bestanden te vervangen (als het al aan te passen is).

[Reactie gewijzigd door lukjah op 23 juli 2024 01:10]

Misschien technisch niet heel moeilijk in te bakken... maar of het mag is een tweede.

Volgens mij heeft MS al eerder problemen gehad met het verhaaltje WMP/IE inbouwen als standaard en de gebruiker niet direct de keuze bieden? Zie deze berichtjes :)
nieuws: Microsoft moet mogelijk Windows-versie maken zonder IE
nieuws: Microsoft haalt IE uit Europese Windows 7
Jawel hoor. Dat mag wel. Zolang Microsoft naast de Bing versie ook een versie aanbiedt zonder voorgeïnstalleerde programma's. (Windows 8.1 N)

[Reactie gewijzigd door wappiewappie op 23 juli 2024 01:10]

Consumenten kunnen de zoekmachine aanpassen, fabrikanten mogen dit echter niet zelf doen. Bing moet dus standaard ingesteld staan.

E: wat Njitter zegt dus.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 513032 op 23 juli 2024 01:10]

Keurig. Als er meer van deze laptops uitkomen in deze prijsrange, dan kan dit wel eens serieuze competitie betekenen voor de Chromebooks.
Als er meer van deze laptops uitkomen verliezen Chromebooks eigenlijk grotendeels hun bestaansrecht wat mij betreft. Waarom zou je dan eigenlijk nog in willen leveren op functionaliteit? Hopelijk kan Google zich blijven onderscheiden (bijvoorbeeld op het gebied van specs) maar het zal erg moeilijk zijn.
Functionaliteit voor veiligheid en gebruiksgemak, faire deal wat mij betreft.
Een Chromebook is niets veiliger dan een op Windows 8.1 gebaseerde laptop, het is de persoon die het apparaat gebruikt waar het probleem zit.
Nee, het is wel degelijk veiliger.

- Er zijn geen virussen voor
- Automatische updates op de achtergrond
- Je wordt vrijwel gedwongen (op een positieve manier) om in de cloud te werken waardoor je minder geneigd bent dingen lokaal op te slaan
- Wat lokaal staat is allemaal encrypted

Kortweg gezegd zorgt dat ervoor dat wanneer je je Chromebook verliest, je eigenlijk niet bang hoeft te zijn dat er gevoelige gegevens op straat liggen. Haal een nieuwe en je werkt weer gewoon verder.

Nu kan je de meeste dingen ongetwijfeld op Windows instellen. Maar out of the box is ChromeOS veel veiliger.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 23 juli 2024 01:10]

Grappig eigenlijk hoe dat hele gedwongen in de cloud te werken wordt gespind als iets positief. Google kan blijkbaar nooit iets slechts doen.
Nee inderdaad, als Microsoft dit roept dan is het hel en verdoemenis..
Ben ik de weg kwijt? Dit nieuws gaat toch over een laptop met 100 gb cloud opslag bij Microsoft? Ik vind het gebrek aan hel en verdoemenis hier bijna verrassend na de grote iCloud leak.

Dit lijkt me een gevalletje Calimerocomplex.
Weinig grappigs aan. De kans dat mijn (Windows) laptop gejat wordt, kwijt raakt, een virus oploopt of crasht is simpelweg veel groter dan dat mijn cloud storage gekraakt wordt.
Dus nagenoeg hetzelfde wat windows 8.1 rt aanbied.
Dus Windows 8.1 RT is stiller dan 8.1 RT Pro? Want op m'n 8.1 desktop draait nog steeds een virusscanner, moet ik regelmatig opnieuw opstarten vanwege updates en krijg ik regelmatig popups van apps die geupdate moeten worden.
Je geeft hierbij aan dat ChromeOS geen updates ondersteund, nooit opnieuw opgestart hoef te worden wegens een grote update, geen virusscanner heeft en applicaties die men via de browser kan installeren geeft updates geven.

Gelukkig is dit niet zo, anders zou het wel een hele kale OS zijn.

Microsoft dwingt je niet om in de cloud te werken. Updates van apps gebeuren in de background, maar dit geldt gelukkig niet voor security updates (en hopelijk blijft dat zo). Als je er zo geïrriteerd aan raakt, kan je alle meldingen ook gewoon uitschakelen (neemt niet weg dat het slim is om alsnog updates uit te voeren, zeker in deze tijd waar security hot is.)
Kortweg gezegd zorgt dat ervoor dat wanneer je je Chromebook verliest, je eigenlijk niet bang hoeft te zijn dat er gevoelige gegevens op straat liggen. Haal een nieuwe en je werkt weer gewoon verder.
Waar haal jij je gegevens vandaan als je niet in de cloud werkt? Zet jij alles nog op een usb-stick?

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 01:10]

Die cloud is hartstikke leuk, maar natuurlijk niets veiliger dan je eigen computer. Waarom zou je pc wel gehackt kunnen worden maar zou niemand toegang kunnen krijgen tot je google drive? De VS kan er in ieder geval bij. En de laatste keer dat ik keek waren updates bij Windows ook automatisch. Voeg toe dat je bij een volledige Windows meer functionaliteit hebt, en ik zou bij gelijke prijs voor de Windows laptop gaan, en niet voor de Chromebook.
Wie heeft het over hacken?

Een laptop kan je simpelweg stelen. Of je raakt hem kwijt. Beide situaties die vaker voorkomen dan dat je 2 pass Google Drive gekraakt wordt. Ook crashes zijn niet zeldzaam. Uiteraard kan je ook dagelijks offsite backups uitvoeren, net zo makkelijk.

Verder prima dat je voor een Windows laptop wil gaan. Ik heb een paar Windows computers en er verder niks op tegen, maar mijn Chromebook vind ik veel fijner werken. Een no-nonsense apparaat die precies doet wat ik ervan verwacht. En updates en dergelijke zijn wel degelijk veel soepeler geregeld. Tenzij je een melding dat je je computer opnieuw moet opstarten elegant noemt (plus alle popups voor apps die geupdate moeten worden). Bij een Chromebook merk je het niet eens. Die wordt altijd op de achtergrond automatisch bijgewerkt.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 23 juli 2024 01:10]

Dus via jouw laptop heb je geen toegang tot de Google Drive? ;)
Zo waren er ook een "paar" bekende personen welke data in de cloud hadden staan. Is toch publiekelijk beschikbaar geworden. Het maakt niet uit welk device je gebruikt, of hoe je het opslaat. Als het aan het internet hangt is het slechts een kwestie van interesse en tijd.
Gezien je er niks van malware kunt op installeren mag je al iets dommer zijn. :) Het is dus niet alleen de persoon.
Dit is echt heel erg naïef van je.

Het is software, er is dus altijd een lek te vinden en het kan altijd. Het is vaak zo groot en complex dat er altijd wel iets in kan komen. Tevens kan je apps installeren (net als op Android (hint))
Nee toch niet, het systeem onderdeel gaat tijdens de bootprocedure naar read-only, en apps die geïnstalleerd worden zijn eigenlijk enkel maar links naar webpagina's;

Dus nee ik ben niet naïef, het is gewoon een stuk veiliger.
Om even iets duidelijk te maken, het systeem is ook nooit read onley, dan zou je niets kunnen.

Je hebt een cache welke wordt geupdate, nieuwe apps kunnen worden toegevoegd. Stel je kunt alleen bij de boot iets, dan kan er iets komen wat tijdens de bootprocedure triggert.

Kortom: Waar een wil is (en kennis), is een weg.
En voor de gangbare notebooks/ultrabooks. Ben benieuwd of de fabrikanten ons dan nog langer een 1366x768 schermpje durven aansmeren in notebooks van 600-800 euro. Ja, ik weet het, er zit meer in een notebook in een dergelijke prijsrange, maar ik vind een 1920x1050 scherm toch wel het minimum voor een fatsoenlijke.

Deze Asus is absoluut een leuke oplossing voor de smalle beurs. Ziet er leuk uit, is draagbaar, en zal voor velen zeker voldoen. Ik betaal echter graag een paar tientjes meer voor een FullHd touchscreen schermpje. ;)
Er begint stilaan een resolutie oorlog op gang te komen in de laptop markt, dus waarschijnlijk zal het niet lang meer duren voordat 768p tot het verleden behoord. Althans, ik hoop het. Als het echt geen 1080p kan zijn, dan op zijn minst 900p, maar zeker geen 768p meer...
Resolutie oorlog ? waar dan ? op mobieltjes ja, maar laptops zijn nog altijd 786p.
Is emmc net zo betrouwbaar als ssd?
Je kent ze misschien beter als de SD kaartjes die je in kleine apparaten duwt zoals camera's. Alleen is SD een opvolger van MMC.

eMMC is niet anders dan de zelfde tech in een andere houder.

Dit is dus ZEKER geen SSD.

Misschien dat ze sneller zijn geworden maar in de tijd van de netbooks waren de budget van de budget apparaten ook met dit soort dingen uitgerust en die waren niet vooruit te branden.
Als ik de gebruikersreviews van de Asus T100 lees is dat inderdaad veranderd: pricewatch: Asus Transformer Book T100TA-DK002H Zwart
Ik zie in ieder geval niemand dat dit ding traag noemt, terwijl hier ongeveer dezelfde hardware in zit.
Een SSD gebruikt geheugenchips (ipv magnetische schijven) om dingen op te slaan, het is dus een vrij brede term. eMMC is een vorm van SSD.

In principe gebruikt eMMC wel hetzelfde NAND-geheugen als de SSDs die je in laptops en desktops vindt. Maar dan nog kan je geen echte uitspraken doen over de betrouwbaarheid met zoveel verschillende fabrikanten en types. Ik zou me er niet druk over maken iig.

[Reactie gewijzigd door Rafe op 23 juli 2024 01:10]

Je kunt je afvragen of dit werkelijk zo verschillend is van de netbooks van enkele jaren geleden.
Ja, tuurlijk zijn de nieuwe Atoms een stuk sneller geworden, en is er geen sprake meer van de wachttijden van toen.
Maar een touchscreen zou toch het verschil hebben gemaakt IMHO.
Verschil met toen is
- 3x zo snelle cpu
- 10x zo snelle opslag (vs HDD)
- bijna dubbele accuduur
dat lost het grootste probleem van netbooks eigenlijk wel op.

Als je een touchscreen wilt, heb je inmiddels de keus uit een aantal Windows tablets voor vergelijkbare prijzen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 juli 2024 01:10]

Je vergeet nog 1 groot verschil, de meeste netbooks hadden een resolutie van ik meen 1024x768 of 1024x600. Ik weet niet meer precies, maar hier was echt niet op te werken zo weinig beeld dat er was
Ik nog een EEEtje uit de netbook-tijd z.g.a.n. in de la liggen. Destijds gekocht als vakantie netbookje, maar die was/is totaal onwerkbaar vanwege de extreme traagheid. Dat was dus nogal een miskoop. Wellicht is deze nieuwe generatie wel werkbaar...
Wat kost windows 8.1 alleen al aan GB's? Ik heb een standaard versie 8.1 NL op mijn nieuwe laptop, openoffice, printer e.d. drivers, wat updates, 38 GB . . .
Met de 32 kom je dus bar uit, en zelfs de 64 GB variant spreekt me nog steeds niet aan...
3,9GB voor een 64bit versie die gebruik maakt van WimBOOT. 2,6GB voor de 32bit versie als ik me niet vergis. Daarbij 38 GB? Ik heb hier een tablet met 32GB (waarvan 29GB beschikbaar voor OS, apps, documenten, etc) en heb nog ruim 11GB over (na het installeren van ruim 3GB aan apps). En deze Windows installatie maakt geen gebruik van WimBOOT en is dus full-size. Je zal dus wel wat meer dan Windows, OpenOffice, en drivers hebben geïnstalleerd.

edit:

Even opgezocht naar de exacte grotes met WimBOOT, heb deze er nu ingezet. Benadering was niet eens zo slecht 3,9/2,6 ipv 4/2,8.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 23 juli 2024 01:10]

+2 ok die kende ik nog niet, ben nog niet serieus bezig geweest met een eventuele volgende tablet, maar dan met windows.
Is dat nou net zo rap werken/browsen/email/syncen./e.d.als met een redelijke hardware tablet met android , zeg 4.x ?
Datzelfde geldt voor Android en zijn voorgebakken apps ook, updates worden cumulatief toegevoegd.
Het zou kunnen dat hier die 4gb variant voor gebruikt gaat worden.

E: Ben dus alweer te laat met reageren. |:(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 513032 op 23 juli 2024 01:10]

+2 ok die kende ik nog niet, ben nog niet serieus bezig geweest met een eventuele volgende tablet, maar dan met windows.
Is dat nou net zo rap werken/browsen/email/syncen./e.d.als met een redelijke hardware tablet met android , zeg 4.x ?
Dat zijn toch wel stevige concurrenten voor de chromebooks.
gewoon de volledige functionaliteit van het al bekende windows, voor een vergelijkbare prijs!

Prima specs ook trouwens met een gewicht van onder de kilo. Petje af. Hopelijk gaat dit eens leiden tot een revolutie in het budget/middensegment windows laptops. Dat zijn over het algemeen afzichtte lompe bakken. Deze zien er prima uit en hebben een goede accu duur.

[Reactie gewijzigd door marino_centrino op 23 juli 2024 01:10]

Maar windows op een atom-soc gaat wel veel van je geduld vragen. Dat zal toch tergend langzaam zijn.
Voor de taken die je anders op een Chromebook zou doen voldoet die Atom prima. Die Atoms zijn ook al niet zo traag meer als ze eens waren.

Vergeet ook niet dat deze maar 199 euro kost (!?!). Ga voor de grap eens kijken hoeveel laptops van dat formaat (~11.6") en dat gewicht (~1kg) er te koop zijn, en wat ze doorgaans kosten. Ik vind het een mooi product.
Ik heb een lenovo miix 2 tablet met win8.1 (geen rt) die draait op "Intel's new “Bay Trail-T” Atom processor" blijkbaar http://www.pcper.com/news...t-Powered-Bay-Trail-T-SoC
en dat is toch best aardig (vind ik)
Precies! De enige vraag is echter nog wel of er daadwerkelijk intern nog iets uitbereidbaar zal zijn. 2GB werkgeheugen is toch wel ontzettend weinig als men een beetje youtube wilt kunnen doen!

Edit:
Als je echter iets meer wilt kunnen doen met de laptop, dan is meer RAM wel een zeer welkome toevoeging! Overigens zie ik ook nergens staan dat het Windows RT 8.1 is dat op de laptop staat.

[Reactie gewijzigd door InjecTioN op 23 juli 2024 01:10]

Nee hoor, tegenwoordig niet meer. Ik heb in mijn pc met windows 8.1 2gb ram en chrome met een zooi tabs werkt prima. Windows zelf neemt minder dan een GB in dus een beetje youtube gaat makkelijk met ruim 1gb ram.
Nee hoor, heb hier meerdere PDF'jes en YouTube pagina's openstaan. Geen probleem met IE (Surface RT).
Atom....dan gewoon een SSD erin en gaan!
Zijn er Sata poorten aanwezig?
Nee, een Atom maakt volgens mij gebruik van eMMC geheugen, hetzelfde soort wat ook in je telefoon zit.
Waarin? Er is geen ruimte om een SSD in te bouwen. :P
buuhuu... ik draai Windows 7 op een Atom N450.. asus EEEPC 1001px met 2GB ram en 160GB HDD.

Het is langzaam ja, maar niet super irritant.
Oh en ja dit is me primary computer, geduld valt best wel mee hoor als je normale dingen doet.
Misschien eens windows 8.1 proberen? Dat is lichter en lijkt me sneller op tragere hardware.
Ja, maar heb ook geen zin om windows te kopen voor 150 euro :) denk dat ik goedkope mac mini met C2D ga pakken uit 2009-2010
Ik zou wachten op windows 9, er gaan geruchten rond dat ze een promo prijs gaan geven voor windows 7 gebruikers
Ben je student? dan kun je deze voor 50,- krijgen. Ik weet niet hoe snel die Atom is maar probeer eens een SSD er in te gooien.
ik koop mijn OS (normaal gesproken) dan.
Naja, 80-90 euro terwijl OSX misschien straks 20 euro kost is wel een verschil

Enige reden waarom ik trouwens windows heb is voor paint.exe ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 398486 op 23 juli 2024 01:10]

De OSX prijs kun je niet met die van Windows vergelijken, totaal andere strategie. OSX mag dan goedkoper/gratis zijn, maar je bent wel meteen verplicht om X-honderd of X-duizend euro aan hardware te spenderen. Windows is duurder maar draait op 99% van alle denkbare hardware-combinaties, inclusief de Mac.

Bij Windows Retail is het zelfs zo dat je je licentie eindeloos mee mag nemen naar nieuwe hardware, waardoor je in theorie maar één keer voor je software hoeft te betalen, bij iedere systeem upgrade hoef je alleen de hardware aan te schaffen.
Anoniem: 398486 @musje833 september 2014 16:27
Sinds wanneer is dat? normaal mog je maar 3x wisselen
Bij volledige versie mag je net zo vaak wisselen als je wilt, na drie keer moet je alleen activeren via de telefoon, automatisch via internet werkt dan niet meer of iets in die richting was het, google is je vriend! ;)
Enige reden waarom ik trouwens windows heb is voor paint.exe ;)
Vergeet en onderschat Wordpad niet. Meer is niet nodig om een brief te schrijven. ;)
eigenlijk wel goed punt, al ben ik meer fan van kladblok, maar dit soort kleine dingetjes vind ik fijn en mis ik bv aan linux.

Er zijn alternatieven maar deze zijn gewoon snel en simpel
Ik gebruik wordperfect daarvoor.
Ik gebruik wordperfect daarvoor.
Ja, ik heb 5.1 dan toch staan. Maar is in feite overdreven. Wat met briefpapier en vulpen kan, kan ook met Wordpad. Cijfers, letters, leestekens, cursief, vet, onderstreept. Wat kun je meer nodig hebben voor een brief...

De rest in die pakketten is overbodige meuk, dikdoenerij.
de huidge atoms zijn meer dan snel genoeg voor normaal gebruik, een zware jongen is het niet maar daar is dan ook de prijs naar.
Dit valt allemaal reuze mee op een SSD/Flash geheugen
Bij de eerste generatie Atom's was het inderdaad huilen met de pet op. Met de huidige generatie (quad-core!) én de continue optimalisatie van Windows is het tegenwoordig heel erg werkbaar allemaal. Vergelijk het niet met een i7, maar voor office, internet en films/muziek is het ruimschoots voldoende. Zie bijvoorbeeld deze T100 met vrijwel dezelfde Atom: https://www.youtube.com/watch?v=MAaUpApv61w

Echt totaal niet te vergelijken met de vroegere Atoms. Gelukkig...
Valt best mee, ik heb een tijd op een hybrid gewerkt met een atom en volledige w8, snelheid is mede door de flashopslag geen probleem. Ook de 2GB ram is met w8 voldoende voor basistaken.
Dat valt wel mee hoor. Mijn Asus t100 met windows 8.1 (Geen RT) is prima op te werken. Lees de reviews er maar eens op na.
Ligt er aan wat je er mee wilt doen. Surfen, Office en muziek luisteren lukt er wel op, vooral met Windows 8.1 icm een flashdisk.
Langzaam? De Asus tablet T 100 gaat als de brandweer met vrijwel dezelfde specs.
Mwah, ik heb nog een ouderwetse eee netbook met 2Gb geheugen. Nadat ik de harde schijf vervangen heb door een SSD van 128GB draait Windows7 ook goed hoor! OK je moet het niet vergelijken met een I3 oid, maar voor office, internetten en youtube voldoet het goed
Zelfs T100TA's worden al met de snellere Z3775 geleverd.
Je hebt duidelijk een verouderd vooroordeel over Atom processors. De nieuwste quadcore versies zijn zeker wel in staat om Windows 8 goed te laten draaien. Mijn broer heeft onlangs zo'n Asus T200ta gekocht, dat is een tablet met toetsenbord-dock, en alles werkt prima. Je moet er natuurlijk geen Photoshop of andere zware programma's op zetten, maar daar is zo'n ding ook niet voor bedoeld. Hij gebruikt hem voor internet, Office, e-books lezen en een indelingsprogramma voor schaakwedstrijden. Op mijn netbook met Atom dualcore is bijv. Flightradar niet vooruit te branden, maar op de T200 draait die website normaal.
Ik ben dan ook zeker wel geinteresseerd in de X205, want ik wil geen 400 euro betalen voor een 'computer voor bij de tv'. Ik ben ook niet zo kapot van touchscreens.
Moderne Atom socs zijn al een tijdje niet traag meer te noemen hoor ;)
Ik snap je redenering maar zoals hier onderaan gegeven zijn er zeker enkele voordelen. Daarnaast is er in dit product niet heel veel interesse voor nog meer video prestaties neem ik aan.
hangt er van af. je komt al snel in de problemen met gpu rendering, html games etc, is dat wat je wil als je een tablet koopt?
Ik denk niet dat mensen dat van zo'n pc verwachten. Daarnaast kijk eens op youtube. Die cpu is behoorlijk krachtig.
haha, en die zegt tegen mij geen kennis van zaken....
Waar heb ik dat gezegd? @duploxxx roept dat hier
daar had ik het ook over!
Bay trails worden al heel lang in echte productie gebruikt... Jouw Cover Trail is echt heel wat anders als een Bay Trail
Daarnaast wil ik benadrukken dat de Z3740 een werkpaard is die geschikt is voor wat mildere computerspelletjes. Een aantal video’s:
Half-Life 2, 60+ fps
Call of Duty Black ops, 10 fps
Civilizations 5, 20fps
TES5 Skyrim, 15fps
League of Legends, 35fps
Flatout2, 30fps
Starcraft 2, 40fps
Fallout3, 30fps
Minecraft, 25fps
Call of Duty 4, 30fps
Crysis, 25fps
Oblivion: 30 fps
Fifa 14, 60+ fps
Rollercoaster Tycoon 3, 60fps
Bron

Lichte gaming is geen probleem op een Bay Trail. Jouw ervaringen met een Cover trail hebben helemaal niks te maken met de prestaties van een Bay Trail, het zijn echt compleet verschillende dingen.
Anoniem: 606804 @d3x3 september 2014 16:28
Success om een amd apu in een tablet te stoppen. Handig als mobiele oven dat wel.
altijd handig als het vol staat met reacties van mensen die niet weten dat er effectief producten bestaan in die range...

misschien eens zoeken naar de mullins en beema apu van amd.

http://www.tomshardware.c...ablet-processor,3813.html

[Reactie gewijzigd door d3x op 23 juli 2024 01:10]

jij wou beweren dat Intel rotzooi maakt? AMD kan intel niet bijhouden! zowel niet qua stroomverbruik (heel belangrijk bij laptops) als performance! om nog maar te zwijgen over de warmte... AMD gebruikt altijd als argument dat hun GPU beter is, alleen het is een processor! geen Grafische kaart, in sommige gevallen is AMD een handige keuze, maar voor de meeste dingen is Intel gewoon de betere keuze! en dat heeft niks met fanboy of iets dergelijks te maken!
gaan we dit nu persoonlijk maken? omdat ik jou vertel dat Intel (in de meeste gevallen, dus niet altijd) nu eenmaal betere prestatie heb, heb ik geen productkennis? mischien is het een idee om de onderstaande youtube video eens te bekijken, misschien snap je dan wat ik bedoel, kun je ook meteen de
misschien af en toe eens wat verder kijken naar theoretische benchmarks en wat verder lezen als je neus lang is.
dat heb ik namelijk gedaan! verder heb ik in mn reactie uitgelegd dat ik niet fan ben van een bepaald merk wat je wel suggereert! mischien moet jij verder lezen dan de laatste zin van mijn reactie! :P
https://www.youtube.com/watch?v=bylC3b8AYoU
Leef jij onder een steen? Een aantal jaar geleden klopte dat inderdaad, maar de nieuwe atoms draaien windows 8.1 als een zonnetje. Zelfs skyrim en photoshop kan je er zonder al teveel moeite draaien, zei het op lage resolutie en exporteren wat langer duurt.

Onbegrijpelijk dat je +1 krijgt voor deze misinformatie, je weet echt niet waar je het over hebt.
de netbooks komen terug :)

nu nog cracken en een android licensie erop zetten. (dualboot)
de specs zijn wel beter dan de oude netbooks
Je kan toch gewoon bluestacks doen. Hoef je niks te cracken :)
Je hoeft niets te kraken, je kan er sowieso Android op installeren.
In tegenstelling tot Chromebooks hoef je niets te "cracken" als je een ander besturingssysteem op jouw eigen laptop wil installeren.
het is mogelijk dat dat gelockt is.
maar dat zie je dan wel als het in de winkel ligt
Het is een laptop, dus moet je secure boot uit kunnen zetten. En dan kun je er spontaan weer van alles mee :)
Niet alleen concurrentie voor de Chromebooks maar hopelijk wordt dit ook de doodsteek voor de 13 en 15 inch laptops met 1366x768 resolutie.

Het is toch belachelijk dat er laptops zijn van 700 euro met een resolutie van 1366x768.
Alleen die 2GB is voor Windows gewoon heel krap bemeten. Dan krijg je heel snel paging en swapping en gaat je performance met rasse schreden achteruit. Ik vindt 4Gb toch wel een minimum voor windows met een een antivirus als remparachute er op.
Je hebt geen idee waar je over praat. Zoals ik hierboven al in een andere reactie schrijf moet je zo'n ding alleen voor licht werk als internet en office gebruiken. Dan heb je niks met swapping en paging te maken. En als je geen warez-troep download heb je aan Defender genoeg als antivirus-programma. Met Firefox gestart is er op de T200 nog bijna 1 van de 2 GB vrij.
Ik vraag mij af hoe jij deze vergelijking hebt gemaakt en tot deze conclusies bent gekomen. ChromeOS bestaat pas net en maakt gebruikt van nieuwe generatie Celeron, Atom en Pentium dualcores. Als je dat gaat vergelijken met Windows 8.1 (Dus geen Windows XP,vista en 7 ), met oudere hardware en een normale harddisk (dus geen SSD), gaat de vergelijking niet op.

Tevens is het ook maar net wat je met je laptop doet. Als je wat apps uit de store gebruikt, office documenten, films en muziek luisterd, en ermee browsed is dit een ideaal model. Zeker de zekerheid op minimale support van 8 jaar en geen restricties hebben bij het gebruik van het OS zou voor mij al een pluspunten zijn.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 01:10]

En waarom zou chrome OS geen 8 jaar support hebben dan ?

Dit is een degelijke concurrent op hardware vlak voor chromebook's. Maar Chrome OS biedt een betere software (IMHO) voor deze hardware.
De reden hiervan is dat er nergens gedocumenteerd staat vanuit Google hoelang hun support is van Chrome OS (blijkbaar wel per product), terwijl dit bij Microsoft wel het geval is. Ze kunnen er zo voor kiezen om vandaag of morgen de sterkker eruit te trekken, net als ze bij meerdere diensten hebben gedaan.
Dit is een degelijke concurrent op hardware vlak voor chromebook's. Maar Chrome OS biedt een betere software (IMHO) voor deze hardware.
Lijkt mij handiger om eerst de reviews af te wachten voordat we zulke conclusies trekken. Zelf ben ik erg te spreken hoe bijvoorbeeld de Asus transformer t100 functioneert en zoals je andere kan lezen zijn die er ook erg over te spreken.

Natuurlijk is een keuze voor bepaald OS een persoonlijke keuze, maar het is eigenlijk maar goed dat Google met ChromeOS is gekomen. Anders waren er nooit zulke laptops met windows 8.1 op de markt gekomen. Dit geeft de consument meer vrijheid om een keuze te maken, dan het kiezen van een laptop met 500gb harddisk en een 4 cell accu.

@the_stickie
Dat laat inderdaad zien hoe de support is van ChromeOS is. Ze doen het per product, maar niet in het algemeen van OS zelf. Tevens vind ik het raar dat het zoveel kan schelen welk merk je hebt (doet mij erg denken aan update policy van Android)

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 01:10]

Blijkbaar wel, met dank aan @the_stickie ; de T100 is zeker een leuk app. maar ik vind mijn chromebook wel beter. ChromeOS voelt en is gewoon enorm snel; Windows is constant wel iets anders aan het doen ... updaten, virus scan, ... de T100 ligt bij de collega, ik hou wel m'n chromebook vast.

Maar feit is dat windows nu wel moet low-end range laptops uitbrengen anders zien ze de boot gaan en daar ben ik blij om, want een beetje concurrentie in dit segment is wel welkom. Anders blijven de chromebooks maar 786p, 2gb en 16gb disk's uitbrengen!
120gb Samsung ssd in een laptop met huidige generatie celeron, gebruikt voor chat, Skype, YouTube en office.
Een Celeron is net een andere processor dan een Atom. Naar mijn weten is een Celeron een Dual Core en een Atom een Quad Core CPU. Daarbij worden zij op verschillende platformen ontwikkeld Atom = Bay Trail, Celeron = Haswell. Het verschil daarin zou misschien jouw ervaring kunnen verklaren.
Het is inmiddels een beetje een zooitje met naamgeving - Intel verkoopt tegenwoordig ook Bay Trail chips als Celeron/Pentium.
Dus niet. Zie de reacties boven je. Mijn dochter heeft een T100, ook met Atom en dat werkt als een dolle. Niks wachten, werken!
en hoe kom je er bij dat een atom TRAAG is.....ja hij is langzamer dan een i7/5/3 maar nog steeds meer dan genoeg voor de meeste mensen...

De laatste generatie Atoms doet t best goed namelijk....met wat werkgeheugen en een flashgeheugen gebaseerde hdd (opslag/boot) komt t helemaal goed qua internetten briefje schrijven..beetje chatten!
Zoals ik hierbo en al zei, leef jij ook onder een steen? De tijden dat windows traag is op een relatief zwakke atom is allang achter ons. Windows 8.1 draait vlot en vloeiend op de nieuwe bay trail atoms, dus je reactie slaat nergens op.
Gaaf ding! ben wel benieuwd hoeveel er vrij is van een 32gb installatie en of je er office bij krijgt. Wat je wel hebt bij veel tablets (al dan niet met de RT versie)
Zelf lijkt het mij een handig goedkoop ding, je kan er dan geen visual studio op draaien, maar je kan makkelijk de vs 14 CTP op een virtual machine in azure draaien en gewoon remote desktop gebruiken toch?
Als je de 32GB variant hebt ga je inderdaad geen volledige Visual Studio kunnen draaien, Express past nog. Ik had op mijn Lenovo Miix2 8" (ook 32GB model) nog maar iets van 6 tot 8GB vrij toen het ding uit de doos kwam. De 64GB variant is dan ook erg aan te raden, al is het maar omdat je Visual Studio e.d. niet op een externe schijf kunt installeren T_T

Verder is dit een geweldig ding voor lichte apps (Word, Excel, Powerpoint etc.) en zelfs kleine VS projecten moeten best kunnen. Zolang je het tenminste niet in je hoofd haalt om plugins als ReSharper te installeren :P
ja of coderush, maar goed. Ik heb best veel plugins
http://imgur.com/aB1q7P7
dus ik denk dat ik dan beter in een vm kan werken.
Net zoals hanselman werkt met een surface 2 (win rt)
http://www.hanselman.com/...topVisualStudioAzure.aspx
Hanselman heeft het sinds 2 weken verruilt voor een SP3
http://www.hanselman.com/...o3InitialImpressions.aspx
Even geheel off-topic, maar hoe lang duurt het voordat jouw VS opgestart is o.O Ik zit zelf al minuten te wachten op ReSharper, en dat is op een SSD... Ik zie trouwens wel een aantal plugins tussen staan die ik ook maar eens even moest gaan installeren :P
sorry inderdaad voor de off-topic. Hij start nog redelijk snel (heb ook een SSD). Fijn dat je wat aan mijn plugin lijst hebt, ik had er zelfs photoshop voor geopend ;) Maar ik heb dus geen resharper (meer) en geen coderush. Ik gebruikte resharper eigenlijk alleen maar om bepaalde stukken om te zetten naar complexe(re) linq statements. Maar over het algemeen verzin ik die de laatste tijd zelf wel. En mijn resharper licentie was voor versie 7 meen ik en ik kreeg geen update naar versie 8 dus toen ben ik er maar mee gestopt.

@slashdotter, dat klopt, maar een sp3 is stukken duurder (minimaal > 800 euro) dan een "by bing" laptopje of een surface 2 die in belgie nu 300 euro is http://www.webstore.be/product/surface-2-32gb-rt
Dat is gelukkig tegenwoordig niet meer zo, Windows 8.1 devices met weinig opslag gebruiken tegenwoordig een systeem dat WIMBoot heet, daarmee heeft Windows 8.1 nog maar 3GB RAM nodig. Er blijft dus genoeg over, zelfs als je de 32GB versie zou kiezen.
Dan is het nut van een full Windows installatie compleet weg imo. Het voordeel van deze netbook vs een chromebook is volgens mij vooral office en makkelijker voor mensen die niet nog een besturingssysteem willen leren.
Je kan dan toch office en surfen op dat ding doen met 12 uur accutijd en ontwikkelen in de cloud.
http://www.visualstudio.c...ual-studio-online-vs.aspx
http://blogs.msdn.com/b/v...achine-azure-gallery.aspx
Met Chrome is er weinig te leren, je hebt een browser en dat is het.
Ik las laatst iets dat na de afgelopen update of in iedergeval iets wat is gewijzigd
Het nog onder de 10gb ruimte in neemt

http://www.softwareok.com /?seite=faq-Windows-8&faq=5[/url]
Anoniem: 606804 @capsoft3 september 2014 15:12
Ze gebruiken een nieuwe manier zodat windows maar 4gb inneemt ipv de gebruikelijke 25gb. Dus er blijft zeker wel ruim 25gb over.
@ capsoft als je alleen RDP gebruikt kan je net zo goed een tablet of chromebook pakken, het punt is juist dat je kijkt naar wat deze netbook wél kan.
Zie mijn reactie hierboven. en wou je er voor die lousy 200 euri ook nog Office bij? Sommige mensen zijn nooit tevreden :) . Heb je nog niet ergens een ouwe 2007 liggen? (Ik wel). Alle specs staan overigens hier:
http://www.asus.com/Noteb...ooks/ASUS_EeeBook_X205TA/.

Windows with Bing betekent dat Bing vast ingesteld staat als search-engine en dat de fabrikant dat niet mag veranderen, dan krijg ze een paar dollars korting van M$. De gebruiker mag dit (uiteraard) wel veranderen. Of gewoon een andere browser installeren. Maar het schijnt dat meer dan de helft van de computergebruikers in de wereld nooit iets veranderd aan de computer die ze kopen, dus die zitten dan vast aan Bing. :|
Hier levert Asus vast geen touchscreen op? Ik zie het namelijk nergens staan en kan het me bijna niet voorstellen voor 199 euro.

Ik ben namelijk enkele jaren geleden bij een Microsoft meeting geweest, waarin er vanuit gegaan werd dat na de introductie van Windows 8, steeds meer laptops voorzien zouden gaan worden met touch. En dat Windows 8 hier eigenlijk ook het meest optimaal voor ontwikkeld is.

EDIT: wel grappig om te zien dat er inderdaad steeds minder touchscreen op laptops komt, terwijl Microsoft de toekomstvisie had, dat alle Windows 8 laptops inmiddels wel met touch uitgerust zouden zijn.

[Reactie gewijzigd door hars73 op 23 juli 2024 01:10]

Ik had krek dezelfde reactie. Indien touch er bij zou zitten, had het voor mij een goede (vooral goedkopere) vervanger geweest voor een Surface. En plz ook usb 3 als we dan toch kunnen dromen.
USB 3 ?
Om hoeveel data te gaan verslepen dan?
Niet naar het interne geheugen, want daar is niet zo veel van.
Nee, om een 2,5" extern schijf te gebruiken voor de opslag.
yesss, of een sticky van 64 Gig... is voor mij meestal ruim voldoende.
Anoniem: 193302 @hars733 september 2014 14:17
Touch biedt naar mijn mening geen enkele meerwaarde bij dit type apparaat. Je arm de hele tijd optillen en naar voren reiken werkt totaal niet ergonomisch, eerder irritant/zwaar. Touchpad of muis werkt dan veel sneller en vooral fijner/rustiger.

Voor iedereen die er nog niet mee gewerkt heeft, stel je eens voor dat je huidige laptop touch heeft en raak het scherm een paar keer aan. Vergelijk dat met muis/touchpad.

De hype begint er ook een beetje af te raken gelukkig aangezien het er bij veel nieuwe laptops niet meer op zit. Ik heb liever deze prijs dan een paar tientjes extra en touch.

Bij een tablet/surface is dat natuurlijk een ander verhaal.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 193302 op 23 juli 2024 01:10]

Touchscreen bij dit type apparaat lijkt net een handigheid, het is zo klein, dus je vingers zitten al dichter bij het scherm, en overigens is er voor een muis geen echte ruimte. (onderweg)
Ik vind een touchscreen juist wel handig bij mijn laptop. Je klikt met je vinger meteen op de juiste plek ipv met het trackpad of muis over het scherm te zoeken naar de juiste plek.
Het nut van touchscreens op laptops is IMHO erg beperkt. Mijn eigen laptop heeft een touchscreen maar in de praktijk gebruik ik het weinig , je scherm wordt te snel smerig en ik gebruik instinctief het touchpad/de muis.

Daarnaast is dit bij een constructie zoals in de foto's te zien is helemaal niet ergonomisch. Het werkt onnatuurlijk om al zittend je arm te strekken om te swipen en, dit is het eigenlijke pijnpunt, de hoek waaronder het gebeurt is onnatuurlijk. Hiervoor zou de laptop eigenlijk een convertible moeten zijn waardoor je het hele scherm omgekeerd over het toetsenbord kan plaatsen.

[Reactie gewijzigd door oef! op 23 juli 2024 01:10]

Ik vind touch op die kleine schermen juist erg handig :)

Juist omdat je er dicht op zit vanwege de kleine afmetingen, is het scherm onder handbereik. Alle nieuwigheden van Windows 8 vallen ineens op zijn plek wanneer je een touchscreen hebt; het startscherm, de sidebar. De T100 van mijn dochter is (indien op toetsenbord geklikt) ook een minilaptop en daar werkt het ideaal. Bij een desktop lijkt het me inderdaad minder handig, maar voor een tablet of kleine laptop: prima!
Ja, en ze zaten er flink naast. Praktisch alle websites die op deze resolutie draaien gaan er vanuit dat je een muis (of touchpad) gebruikt, en dus preciesie hebt bij het bedienen van de websites. Als je met dikke vingers op je scherm moet tikken om het juiste linkje te vinden werkt dat erg onbetrouwbaar. Kijk eens naar Tweakers.net of Nu.nl waar alles dicht op elkaar zit.

Dan heb ik het nog niet eens over de meeste applicaties die mensen op een laptop (niet een tablet) gebruiken. De meeste daarvan zijn niet aangepast voor de wat lompere bediening van een touchscreen.

Hoe dan ook, Windows 9 ziet eruit alsof ze bij Microsoft hun oogkleppen af hebben gedaan. Windows 8 is wat mij betreft weer zo'n tussen-versie van Windows welke enorm tegenvalt. Net als Windows Vista en Windows ME. Ze hebben aan W8 een goed OS voor tablets, maar niet voor desktops of laptops.

Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat ikzelf ooit touchscreens op laptops fijn ga vinden. Dan moet het scharnier zo enorm stug zijn dat het open maken ervan ook vervelend is (dan moet je de onderkant tegenhouden of alles kleppert tegen je bureau), en je scherm wordt bevlekt, en als je systeem zelf wat lichter is dan gaat het met een klein beetje druk al kieperen.

Common sense ontbreekt een beetje bij zo'n oplossing.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.