Nederlandse internetkiosk Blendle heeft 100.000 gebruikers

De Nederlandse online kiosk Blendle heeft 100.000 gebruikers. De dienst bereikt die mijlpaal vier maanden na de release in april. Inmiddels heeft Blendle een Android-app in de Play Store staan en werkt aan applicaties voor iOS.

Blendle claimt dat een op de vijf mensen na de eerste 2,50 euro heeft bijgestort om artikelen te kunnen blijven lezen, zegt oprichter Alexander Klöpping. "Bij diensten als Spotify is het aantal mensen dat gaat betalen voor de dienst bij mijn weten veel minder groot." De oprichter wil niet zeggen hoeveel mensen dagelijks of wekelijks op Blendle komen.

Inmiddels heeft Blendle een app in de Play Store gezet. Het is volgens Klöpping een wrapper om de site heen. Tussen 1000 en 5000 mensen hebben de app tot nu toe gedownload. Een native app voor iOS komt eraan. "Er werken inmiddels twee jonge gasten aan." De oprichter spreekt consequent over meerdere apps. "Die jongens mogen hun eigen ideeën uitwerken, ik denk niet dat ik alleen weet hoe we het beste de Nederlandse journalistiek in een app kunnen zetten."

De mijlpaal van 100.000 gebruikers, die Nu.nl als eerste meldde, komt drie maanden nadat Blendle meldde dat het 60.000 gebruikers had. De groei verloopt stabiel, zegt Klöpping. "Ook het aantal van een op de vijf die opwaardeert na de eerste 2,50 euro die je bij een account krijgt, blijft stabiel; vooral daar zijn we blij mee."

Blendle is een online platform, waar gebruikers artikelen kunnen kopen van Nederlandse kranten en tijdschriften. Artikelen kosten veelal tussen 10 en 90 cent. Blendle is de bekendste van een groep initiatieven op dit gebied; andere diensten die ongeveer hetzelfde doen zijn MyJour en eLinea.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

28-08-2014 • 15:42

73 Linkedin

Reacties (73)

Wijzig sortering
De groei verloopt stabiel? En dan 'De oprichter wil niet zeggen hoeveel mensen dagelijks of wekelijks op Blendle komen.'.

Niet zo gek, want het verkeer en zoekvolume lijken na de gehypede launch aardig gekelderd te zijn:
http://www.alexa.com/siteinfo/blendle.nl
http://www.google.com/tre...&date=today%2012-m&cmpt=q

Zonde dat dit soort persberichtjes zo klakkeloos overgenomen worden. Voor een initiatief dat de support kreeg van zo'n beetje alle landelijke media lijkt het niet echt enorm aan te slaan. Niet zo gek, want het concept van betalen voor content is al zo oud als het internet en is nooit echt aangeslagen. Simpelweg doordat er teveel goede gratis content te vinden is.

Gelukkig kan je altijd nog goochelen met cijfers om te doen alsof het een weergaloos succes is.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 28 augustus 2014 16:23]

Er was geen persbericht. Ik heb Alexander gebeld nav artikel Nu.nl. Ik heb dus niks kunnen overtikken. Als ik dat wel had gedaan, had ik nu geen baan meer gehad denk ik.

In het artikel staan cijfers zonder waardeoordeel. Maar om het te duiden: dat zoveel mensen een account hebben aangemaakt, is indrukwekkend. Dat duidt op een zekere interesse. Dat Alexander niets zegt over dagelijks gebruik, vat ik hetzelfde op als jij. Ik heb het in het artikel gezet, omdat ik vind dat het niet zeggen iets zegt. En iedereen mag daarover denken wat hij of zij wil.

Ik heb ook daadwerkelijke verkoopcijfers gezien van artikelen op Blendle. Die mag ik niet delen, maar die duiden aan dat er grote verschillen zitten tussen artikelen van dezelfde uitgaves en dat je niet hoeft te denken dat Blendle nu al miljoenen binnenhaalt. Aan de andere kant: ik zie ook hier in de reacties mensen die zeggen nooit betaald te hebben voor journalistiek en dat nu wel doen. Ik ben benieuwd waar Blendle over een jaar staat.
Met overtikken bedoel ik het uiteraard niet letterlijk, maar ik zag vandaag links en rechts enorme koppen voorbij komen met '100.000 gebruikers' erin, dus ik vermoedde een persberichtje. Maar ik zag nergens de relevante gegevens genoemd worden.

Verder ben ik trouwens dol op innovatieve startups maar bij Blendle zie ik het niet. Begrijp me niet verkeerd; het is knap dat Klöpping een ton weet los te peuteren bij de oude persdinosaurussen, maar het product is niet veel meer dan een RSS aggregator met micropayment optie. Je zou verwachten dat er nu iemand met 90.000 euro in z'n binnenzak rondwandelt. Verder lijkt het model met oog op Spotify, Netflix en dergelijke ook niet echt van deze tijd te zijn.
Dat Blendle volgens jou een simpele RSS feed met betaaloptie is maakt natuurlijk niks uit. Het is uniek in wat het aanbied, niet dat het een technisch hoogstandje is. Mensen betalen om de content, niet de techniek erachter.
Ze waren vanmiddag op de radio bij BNR. De oprichter/woordvoerder gaf gewoon eerlijk aan dat er geen winst gemaakt wordt, en dat dit de komende jaren ook niet verwacht wordt.
In het artikel van NU.nl staat ook dat ze in 2017 pas verwachten winstgevend te zijn. De investering, 33 mensen aannemen, is om internationaal te groeien.

Zelf heb ik geen krant of tijdschrift abonnement en ook al ruim 30 euro uitgegeven op Blendle. Oftewel ik betaal opeens (ook voor t.net zonder reclame btw) voor kwaliteits journalistiek en de story.

Wat ik zelf nog wel mis is een filter om leuke artikelen te vinden op thema zonder een pixelige krant door te bladeren. Populaire en Staff picks zijn nagenoeg gelijk. En mensen volgen geeft ook een hele onregelmatige stroom aan berichten.
Eigenlijk voeren ze een typische Amazon strategie uit: ze beseffen dat snelheid op dit moment belangrijker is dan geld om deze nieuwe markt te kapen.

En dat is slim. Immers, zonder snelheid is het wachten op de eerste partij met hetzelfde idee, maar veel meer geld (lees: Silicon Valley) die je plotsklaps wegvaagd.

Toen Amazon begon met boeken werden bizarre sommen geld uitgegeven om die markt te kapen. Voor medewerkers werd hun was gedaan, voor hun kinderen gezorgd, allemaal om zo snel mogelijk de markt te veroveren. De winst komt later wel.
Dit is hoe elke start up zowat werkt: eerst flink investeren en dan na een jaar of drie of vier break even lopen. Duurt lang... Ik werk voor een bedrijf wat in drie jaar naar meer dan 60 mensen is gegaan en bijna break even is maar dat is volgens mij wel extreem succesvol... Meestal duurt het veel langer.
Ik ben ook wel benieuwd naar het abonnementenbestand van de magazines die bij Blendle aangesloten zijn.
Als die sinds de komst stabiel zijn gebleven, dan betekent dat wel dat alles wat via Blendle gekocht wordt aan artikelen, dus extra inkomsten zijn voor de aangesloten uitgeverijen.

Als dit is wat nodig is om kwalitatief goed (achtergrond)nieuws te behouden in Nederland, dan ben ik erg blij met Blendle.

Als je ziet hoeveel geld sommige app-makers ophalen met een goeie app, dan denk ik dat het vooroordeel dat mensen op internet niet willen betalen voor diensten, alleen in stand blijft omdat we dat met z'n allen blijven roepen.

En op internet is niet veel gratis, want vaak of betaald door advertenties, of met je eigen privacy of illegaal verkregen...
Voor diegene die niet zo thuis zijn in alexa/google trends. Als ik kijk naar Alexa hebben ze een page rank binnen NL van 1000 tov Tweakers 28. Betekend dit dat men eerst een kleine 100 pagina's door Google moeten scrollen alvorens ze blendle tegenkomen?

Idem voor Google trends, interest over time, wat is dit? Als ik bijvoorbeeld tweakers toevoeg doen ze het vergelijkbaar goed/slecht?

Is het mogelijk om een stukje nadere toelichting te geven? Ik ken blendle niet maar met name het gebruik van alexa/google Trends is wel interessant om inderdaad in te zien of een app gewoon goed is of gehyped.
Zet er gewoon Tweakers neer ipv Tweakers.net en je ziet het verschil: http://www.google.com/tre...&date=today%2012-m&cmpt=q

Je ziet dat de term vrijwel alleen in Nederland gebruikt wordt, dus duidelijk naar deze site.

Bedenk dan dat het verkeer van Blendle eigenlijk ook nog verdeeld moet worden over al die contentaanbieders die individueel elk veel groter zijn.

Bij Alexa betekent het dat Tweakers de op 27 na best bezochte site in Nederland is. Bovenaan zullen Google, Facebook, Nu.nl enz staan. Blendle staat op plekje 1000.

Het aantal accounts zal altijd alleen maar stijgen (vrij logisch), maar zo te zien neemt het aantal actieve gebruikers niet of nauwelijks toe.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 28 augustus 2014 16:37]

Misschien omdat het verkeer efficienter is geworden: minder bezoekers, maar die per persoon meer kopen (lijkt me logisch) In het begin heb je natuurlijk altijd een piek vanwege de media aandacht, en je kunt nooit verwachten dat dat zo aanhoud (denk aan de opening van een grote winkel waar het de eerste dag storm loopt)
Heh wat negatief. Natuurlijk heb je in het begin een piek door alle aandacht. Misschien loopt het nu niet meer zo storm. Dat zou ik ook niet laten blijken. Nieuwsberichten kunnen je maken of breken. Kijk maar naar nieuwsberichten over kijkcijfers. Negatieve berichtgeving is vaak de doodsteek voor programma's.

100.000 gebruikers is nu eenmaal wel een mijlpaal, of ze nu actief zijn of niet. Als je dit gebruikt om wat extra media aandacht te creëren, prima!

Ik vind het een knap innovatief idee in een tijd waarin oplages van kranten en tijdsschriften alleen maar minder en minder worden. Ik heb er tijdens de introductie aan gedacht er ook gebruik van te gaan maken. Maar dit is er niet van gekomen. Oorzaak: Het zelfde als bij kranten. Ik neem er de tijd niet voor. En als ik er voor betaal is dat wel een voorwaarde.
Gelukkig kan jij ook goed goochelen met cijfers om zijn ongelijk te bewijzen ;).

De Alexa rank (geloof je werkelijk dat hier het internet verkeer wordt gemeten?) en de zoekvolumes zeggen natuurlijk helemaal niks over het aantal mensen die dagelijks of wekelijks op Blende komen. Het zoekvolume kan iets zeggen over de populariteit, echter:

A downward trending line means that a search term's popularity is decreasing. It doesn't mean that the absolute, or total, number of searches for that term is decreasing.

Ben het overigens wel eens met de strekking van je verhaal :+. Zelf heb ik de gratis € 2,5 opgemaakt, maar nooit overwogen om er geld op te storten (kom er ook al een tijdje niet meer). Ik merkte dat ik het meeste nieuws al tot me had genomen (via nu.nl en radio) en dat ik geen interesse heb in diepgaande verhalen. Ook na toevoeging van een aantal tijdschriften veranderde dit niet.
Ik heb een tijd lang blendle zeer actief gebruikt. Het is een prachtig systeem, doordat van alle uitgaven de beste artikelen kan uitzoeken kom je erachter dat er toch nog wel heel wat leuke journalistiek bedreven wordt in Nederland. Hiervoor las ik amper de krant, enkel TV news en internet sites als NOS en RTLNieuws, de achtergrond en opinie artikelen mis je dan.

Toch ben ik er mee gestopt. Puur om het feit dat er zoveel content is dat je echt blijft lezen. Klinkt gek, maar het slokt veel tijd op :) , maar nog belangrijker is het kostenplaatje. Het is zeker niet goedkoop, met zo'n 20 cent per artikel in kranten of 80 cent per tijdschrift artikel. Ik snap die prijs wel, aangezien Blendle een compleet atvertentieloos platform is en de uitgevers die 'gemiste' inkomsten uit advertenties moeten compenseren. Maar in het totaal plaatje werd het toch een dure aangelegenheid als arme student.

Mijn oordeel: Een fantastisch idee, maar dit schreeuwt om een flat fee model! Ergens tussen de 5 & 10 euro per maand vind ik wel de sweet spot, en zou dan ook direct een abbo nemen.
Ik ben het eens met 5 a 10 euro als ideale gevoelsprijs voor een consument, zeker wanneer een consument ook nog eens zaken als spotify en netflix afneemt. Het houd een keer op natuurlijk.

Daar staat tegenover: 5 a 10 euro voor toegang tot in feite alle kranten en veel tijdschriften is aan de inkomstenkant bizar laag, als je dit bijvoorbeeld afzet tegen een kranten abbo van 35 euro p/m voor een enkele krant, of een enkele uitgave van een tijdschrift van 6-9 euro.

Het zou de inkomstenkant factoren kleiner maken dan nu het geval is (iets wat misschien toch al onvermijdelijk is). En daar staat weer tegenover: 10 euro is nog altijd meer dan nul euro.

Het is overigens niets voor mij, vanwege tijdsgebrek.
Prima, hoor, dat mensen geen achtergronden bij het nieuws meer willen lezen. Maar laten we dan nu ook eens werk maken van een meritocratie, waarbij alleen mensen met kennis van de wereld mee mogen besturen (stemmen).

35 euro p/m? Dat is wel een heel dure krant! Of ben je van het guldentijdperk en verwar je de prijzen daarmee? Ik heb een abonnement op een papieren krant voor minder dan 20 euro p/m. Mensen die zeggen dat je achtergronden ook wel van wikipedia kunt halen: ja, dat kan misschien nu nog, maar waar komen die verhalen op wikipedia vandaan? De bron van nieuwsverhalen ligt toch vaak bij onderzoeksjournalistiek. Wie zeg bv. een abonnement neemt op de Groene Amsterdammer ondersteunt daarmee de voortgang van deze belangrijke taak, ook als die soms artikelen voortbrengen die mij als abonnee misschien niet altijd evenveel zeggen.
"Ook het aantal van een op de vijf die opwaardeert na de eerste 2,50 euro die je bij een account krijgt, blijft stabiel; vooral daar zijn we blij mee."

Met andere woorden ze hebben 20.000 actieve betalende gebruikers en 80.000 inschrijving die verder niets met hun account doen (ooit de app geinstalleerd hebben oid), klinkt dan ineens een stuk minder indrukwekkend.
Ik ga het steeds meer gebruiken en ook steeds meer duurdere/langere artikelen (50-99 cent, gemiddelde ligt veel lager, rond de 20/30 cent) Bijvoorbeeld langere diepgaande items uit magazines.

Blendle werkt voor mij heel goed:Ik heb nu al (in 1 of 2 maanden) meer uitgegeven (20 euro ongeveer) dan ik in mijn hele leven aan kranten heb uitgegeven (niks)

Ik wilde voordat Blendle er was veel artikelen lezen (als je de krant zag liggen in de winkel bijvoorbeeld) maar voor meerdere euro's heb ik geen interesse meer als ik maar 1 ding wil lezen. Voor mij een ideale oplossing dit, en ik hoop op meer Kranten en magazines.

Een iOS app zou welkom zijn (die het artikel offline download), leest net iets fijner. Net als aparte 'streams' op thema (IS/Syrie, binnenland, VS, Ebola)

[Reactie gewijzigd door Collaborator op 28 augustus 2014 16:51]

Het zal echt aan mijn kennis van blendle liggen misschien, maar zelf zie ik gewoon niet in waarom ik daar artikelen zou lezen en betalen in plaats van gewoon op wat nieuws websites zitten lezen enzo wat compleet gratis is.

Kan iemand mij dat misschien uitleggen?

Wel mooi voor die dienst dat het goed gaat. Van te voren vond ik het namelijk een heel raar idee om te betalen voor wat artikelen.

[Reactie gewijzigd door Ricmaniac op 28 augustus 2014 15:52]

Blende heeft artikelen waar je normaal gesproken voor dient te betalen in bijvoorbeeld een betaald dagblad of tijdschrift. Nu hoef je niet het tijdschrift of dagblad aan te schaffen, maar schaf je alleen dat artikel aan wat jij interessant vind.
Oh dan is het gelijk een stuk duidelijker ja. ik dacht dat het om artikelen ging die bijvoorbeeld in de telegraaf staan om een voorbeeld te noemen. Dat er ook magazines bijvoorbeeld bij zitten maakt het al een stuk aantrekkelijker.
In Blendle kan je achtergrondartikelen lezen die normaal niet gratis op het internet te vinden zijn.
Het zijn vooral achtergrondverhalen of uitgebreide teksten.

Zie de artikelen op https://blendle.nl/. De prijzen staan rechtsboven. Het zijn dus geen hapklare nieuwsberichten.
Goede artikelen kosten serieus veel tijd (en dus geld) om te schrijven.
De standaard ctrl-c,ctrl-v journalistiek zoals Nu.nl kan gratis vanwege advertenties, maar dat is wel echt basic nieuws zonder achtergrond, duiding en 'graafwerk'.

Heb Blende nooit gebruikt, heb genoeg aan mn nrc.next abbo ;)
Het zijn artikelen uit betaalde kranten en magazines. Denk aan de NRC of de Volkskrant maar ook de Quest etc. Bladen die je misschien niet meteen voor 3/5 euro in de winkel koopt, maar best voor 30 cent een interessant artikel van wil lezen.
Blende werkt perfect. Ik merk dat ik het veel vaker gebruik dan aanvankelijk gedacht. Werkt makkelijk en betaling gaat automatisch. Voor Windows en Windows Phone hebben ze ook een Wrapper App. Werkt goed.
Ik heb Blendle ook geprobeerd op zowel Windows 8 als Android, maar ik vind het nog onoverzichtelijk; een groot verzameling van allerlei berichten. Ook de likes van zgn. specilisten of BN-ers trekt mij niet zo. Daarnaast nodigt het mij niet uit om me vervolgens te verdiepen in hoe ik wel een overzicht kan krijgen, waardoor het nu een app is die waarschijnlijk binnenkort weer verdwijnt.

Het principe van Blendle moedig ik overigens wel aan, maar ik wacht even tot de eerste evolutie van dit platform.

[Reactie gewijzigd door mailis op 28 augustus 2014 16:27]

Niets voor mij, dat Blendle. Wel leuk, dat ze 100.000 gebruikers hebben overigens, maar ik heb bijvoorbeeld al 2 accounts, beide nooit opgewaardeerd. Die zitten ook in die 100.000.
Maar vergelijk dit eens met de uitgeefwereld (artikel: Nederlandse uitgeverijen introduceren abonnementendienst voor e-books.

Blendle: toegang tot alle artikelen van aangesloten kranten/tijdschriften. Vermoedelijk inclusief back log.
Uitgevers: 10 boeken per maand, verschillende genres.

Ik ben overigens niet op Blendle geabonneerd maar Blendle is zeker interessant. En je betaalt overigens alleen voor de artikelen die jezelf wilt lezen. Lees je niks kost het je niks.

[Reactie gewijzigd door ariekanari op 28 augustus 2014 16:01]

Ik vraag me af waar het break even point ligt voor een abo Vs. een pay on demand.

Ik heb namelijk geen zin om steeds bij te storten. Kun je ook maandelijks laten afschrijven en dan onbeperkt lezen?

Edit: Ik moet ook wel zeggen dat ik de meeste artikelen nog best wel duur vind. Een tijdschrift kopen van 5,95, of een artikel digitaal lezen van 0,90 cent...Noem me ouderwets, maar ik vind een magazine kopen dan leuker :)

[Reactie gewijzigd door Devroet op 28 augustus 2014 15:56]

Anoniem: 617380
@Devroet28 augustus 2014 15:56
Jij bent er een gebruiker van dus. Is het veel fijner? Je kan bijvoorbeeld toch ook gewoon op Nunl kunnen kijken. Waarom zou ik er voor betalen?
Nu.nl is super voor het snelle nieuws. Wat is er gebeurd en wanneer. Het hoe daarachter is een heel ander verhaal. Dat zie je niet (of heel summier) terugkomen op Nu.

Ik ben ook al een tijdje lid en vind het een mooie dienst. De prijzen zijn ook best erg prima over het algemeen, iig op de manier waarop ik Blendle gebruik.

Overdag kijk ik op nu.nl voor werkontwijked gedrag actueel nieuws. 's ochtends heb ik de NRC Next met daarin het nieuws van gisteren maar dan meer focus op de achtergronden. Waarom gaat het weer mis in Gaza, wat staat er nou precies in het begrotingsakkoord en hoe is dat tot stand gekomen, etc. Zelfde met De Correspondent, daar komen vooral de nog wat bredere achtergronden voorbij, is ook wat minder gericht op het nieuws, lijkt meer op een tijdschrift.

Blendle gebruik ik om te kunnen cherrypicken bij andere kranten en tijdschriften. Ik zit niet te wachten op een heel tijdschrift, daar heb/maak ik de tijd niet voor. Ook zijn lang niet alle artikelen in een tijdschrift interessant voor mij, dus prima als je dan voor b.v. € 0,70 een artikel kan kopen dat je echt interesseert.

Het mooie is overigens dat je de eerste 15 (?) seconde niets betaald. Als je je bedenkt na het lezen van de intro kost het je niets. Ook kan je heel eenvoudig na het lezen je geld terugvragen als het artikel niet voldeed aan je verwachtingen.

Geen idee of de uitgevers uit gaan komen met dit model maar voor mij, als consument, is het een erg mooie dienst die prima past in mijn mediamix.
Er zitten ook veel artikelen tussen die maar 15 cent of soms zelfs 10 cent kosten, dat zijn vaak wel artikelen die ik net wat eerder lees. Bij een artikel van 70 cent twijfel ik wel wat meer, kan daar 7 andere artikelen voor lezen. De 10 cent artikelen zie ik btw wel steeds minder.

[Reactie gewijzigd door cornedor op 28 augustus 2014 18:53]

Je zou ervoor betalen omdat het kwalitatief veel betere artikelen zijn. Geen ANP copy/paste van nu.nl.

Ik vind de prijs voor een artikel ook te hoog. Flat fee model zou een betere keus zijn.
eLinea: all you can read voor 9.95 per maand.
Omdat er tegenwoordig zoveel bespaard word bij alle bedrijven dat je het bij nu.nl ook begint te merken.
Zelf heb ik dyslexie maar zelfs ik zie vaak de taalfouten in hun artikelen staan.
Om dat een klein bedrag te betalen om kwalitatief goeie content te krijgen valt mee als de iOS app uitkomt zal ik hem ook zeker testen
Als je de blendle website mobiel gebruikt via safari, kan je hem op je begin scherm draaien, dan gaat het bijna werken als een native app. Dan werkt het serieus zeer goed.
Je kunt je saldo wel automatisch opwaarderen als je op 0 komt.

Persoonlijk vind ik de prijs per artikel ook nog te hoog.
90 cent voor één artikel vind ik niet in verhouding staan.
Een hele krant koop je voor de prijs van 2-3 artikelen.
Een tijdschrift voor 4-6 artikelen.
Dat vind ik niet kloppen.
Maar als je daar weer niet voor wilt betalen, is dit wel een goed alternatief. :)
Ik gebruik het nu een maand en ben tevreden. De niet-goed-geld-terug filosofie werkt voor mij goed en ik heb deze ook wel eens (zonder problemen) gebruikt.
Maar kun je dan je geld blijven terugvragen?? :?
Lijkt me dat een aantal mensen dat dan zouden misbruiken..
Ik neem aan dat er een limiet aan zit. Ik heb alleen geld terug gevraagd als ik vond dat ik te veel betaalde voor een bepaald artikel, bijvoorbeeld omdat het heel kort was of de inhoud veel te opervlakkig. De reden wordt je gevraagd.
Leuk voor het lezen van achtergrond artikelen en collumns. Maar het dagelijkse nieuws is gewoon op internet en TV te volgen, dus vind ik Blendle niet echt interessant.

En pas dan omdat Alexander Klöpping erachter zit...
Kun je me uitleggen wat er tegen Klopping is? Ik ken hem van zijn Silicon Valley verhaal bij DWDD, dat was leuk gedaan voor de gemiddelde kijker. Heeft hij Tweakers iets misdaan? Jonge enthousiaste gast in mijn ogen.
Enthousiast is hij zeker. Ik vind hem alleen altijd erg ¨biased¨ en zeer langdradig. Ben ooit bij een lezing van hem geweest is Oss (Klöpping´s geboorteplaats) dus spreek uit ervaring over beidde punten.

Maar op het (opkomende) succes van Blendle mag hij zeker trots zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee