Onlinekiosk Blendle gaat 28 april open voor grote publiek

Vanaf 28 april is Blendle, een dienst waarmee gebruikers losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunnen lezen, voor iedereen beschikbaar. Op die dag komt er bovendien een 'groot aantal' nieuwe titels bij, belooft Blendle.

Tot nu toe is Blendle enkel te gebruiken voor testers, maar vanaf 28 april gaan de deuren van de dienst voor iedereen open. Dat bevestigt een van de mede-oprichters van Blendle, Alexander Klöpping, na berichtgeving van NU.nl. Bij de officiële introductie komt er ook een 'groot aantal' titels bij, belooft Blendle, maar welke dat precies zijn wil Klöpping nog niet zeggen. "Het gaat in ieder geval om Nederlandse titels", zo zegt hij tegen Tweakers. Vanaf de introductie wordt het ook mogelijk om artikelen te embedden en naar artikelen te linken.

Met Blendle kunnen gebruikers losse artikelen uit kranten en tijdschriften lezen, waarbij tussen de 15 en 79 cent per artikel moet worden betaald. Als een gebruiker op een artikel klikt, betaalt hij automatisch, maar leden kunnen hun geld terugvragen als ze per ongeluk een artikel aanklikken of als het artikel niet bevalt. Alle grote Nederlandse kranten zijn aanwezig in Blendle, waaronder De Telegraaf, De Volkskrant en NRC Handelsblad. Ook een aantal tijdschriften is aanwezig.

Eerder zei Blendle-oprichter Klöpping dat de dienst uiteindelijk wil uitbreiden naar het buitenland. Buitenlandse uitgevers zijn daarin geïnteresseerd, zegt Klöpping nu. "Sinds er een artikel over ons in de Financial Times stond, komen uitgevers naar ons toe, in plaats van andersom. We zitten in een bizarre luxepositie waarin we zelf kunnen kiezen in welk land we Blendle willen introduceren." Blendle heeft al een land op het oog, maar om welk land het gaat, wil Klöpping nog niet zeggen.

blendle

Door Joost Schellevis

Redacteur

15-04-2014 • 13:12

75

Reacties (75)

75
72
60
3
0
4
Wijzig sortering
Het is echt een vooruitgang voor met name mensen in de leeftijdscategorie 18 - 35 jaar. Ik zit nu ruim een week in de beta en het bevalt uitstekend! Niet alleen is de drempel om artikelen te kopen erg laag, je ziet nog eens wat anders van de 'krantenwereld', in plaats van (bijvoorbeeld bij mij thuis) enkel de regionale krant. Ik ben met name nog benieuwd of bepaalde kranten de prijzen van artikelen nog gaan verlagen. Waar ik mij namelijk het meest over verbaas is dat bij bijvoorbeeld de NRC Next er longreads zijn van €0,10 terwijl er bij andere kranten voor kleine artikelen soms €0,50 wordt gevraagd. Die verkopen gok ik een stuk minder.

Een van de belangrijkste functies die in de planning staat maar niet genoemd is in dit artikel is trouwens de koppeling met de databases van de kranten. Als je b.v. een abonnement hebt op Krant X, dan is het de bedoeling dat Krant X straks ook gratis te lezen is in Blendle. Die koppeling zou nog in de maak zijn wat ik ergens zag / las in een interview met Marten Blankesteijn. Dan is het voor mij pas echt helemaal compleet!
18-35 Ging ook ineens massaal NRC Next lezen. Nu is het nieuwtje eraf, daalt de oplage dramatisch en staat NRC in de etalage.
Ja dus? Ik lees veel mee op Tweakers en omdat dit een onderwerp is wat mij aanspreekt én waar ik denk dat mijn reactie een toegevoegde waarde zou kunnen, reageer ik. Dat heeft niks te maken met 'overdreven positief zijn' en daardoor dus 'weinig betrouwbaar'. Als dat zou was geweest dan had ik mij al niet eens onder mijn eigen naam gereageerd.
Anoniem: 16328 15 april 2014 13:21
Dat hij bij DWDD veel tijd krijgt voor reclame te maken van dit product is te begrijpen, hij is daar vaste gast voor allerlei onderwerpen (snap sowieso niet waarom ze hem uitnodigen hoor). Wat het hier op Tweakers doet snap ik niet zo goed.
Dan heb je blijkbaar gemist dat dit een van de meest revolutionaire en innovatieve ideeën is om de journalistiek toekomst te geven in de digitale media. Dit zou de hele kranten- en tijdschriftenmarkt, die oeroud en bijna ten dode opgeschreven is, op zijn kop kunnen gooien en tegelijkertijd nieuw leven in kunnen blazen. Ofwel, zeer relevant voor een techsite. Geeft verder niks, je hebt je mening weer even kunnen spuien.
Dan heb je blijkbaar gemist dat dit een van de meest revolutionaire en innovatieve ideeën is om de journalistiek toekomst te geven in de digitale media. Dit zou de hele kranten- en tijdschriftenmarkt, die oeroud en bijna ten dode opgeschreven is, op zijn kop kunnen gooien en tegelijkertijd nieuw leven in kunnen blazen. Ofwel, zeer relevant voor een techsite. Geeft verder niks, je hebt je mening weer even kunnen spuien.
Praatje van Alex is dus goed overgekomen. :D

Is niks revolutionaire en innovatieve, bestaat al jaren, alleen niet in Nederland. Sowieso is er in Nederland slecht ingespeeld op internet door de kranten en gevestigde bladen. Zo goed als overal is wat eerst de grootste offline kranten waren zijn nu de grootste online kranten, die bieden allemaal al jaren losse artikelen aan. Hier in Nederland is dat niet gebeurd, zaten te slapen. Zijn ook dienste waarmee je door al die aanbieders heen kan bladeren, klinkt bekend wellicht, juist ja daar heeft Alex zijn idee van. :)

Uiteraard heeft hij er eigen draai aangegeven, en is het voor ons land nog wel uniek, maar idee is dat echt niet, heeft idee van andere wat gepolijst en wat toeters en bellen toegevoegd.

Ik denk dat ondergang is, men betaald nu voor hele krant, collectief inkomsten voor grote groep, ene is wat populairder dan andere, soms schrijft de ene zeer interessant artikel en andere keer de andere. Als straks alleen nog maar betaald word voor wat men wilt lezen dan zie ik het somber in voor de mensen die niet helemaal bovenaan staan.

Ik denk ook dat wij veel en veel meer moeten gaan betalen op deze manier. En Alex wilt er ook nog rijk van worden, dus je betaald waarschijnlijk meer voor artikels zelf en om de zakken van Alex te vullen.
Journalistiek is niet dood, net als literatuur niet dood is - er blijft altijd een markt voor geschreven verhalen en voor diepgaande nieuwsberichtgeving.

Alleen zijn beide in het recente verleden verdrukt omdat de fysieke media te onhandig zijn in het nieuwe digitale tijdperk. E-books lossen dit probleem op en literatuur doet het momenteel aardig goed; dit zou wel eens hetzelfde kunnen doen voor tijdschriften en kranten.
Anoniem: 16328 @Enai15 april 2014 14:05
Moeten er nog wel goede journalisten zijn. Zonder goede journalisten blijft er weinig van de journalistiek over.
Tegerlijkertijd kan dit natuurlijk ook een doodsteek zijn. Nu zijn er vast clausules in de contracten met contentleverancies opgenomen en neem ik aan dat zij het als een vorm van reclame zien. Vooral aangezien je in de toekomst je abonnement bij krant A samen kan voegen met je blendle account waardoor je de artikelen uit krant A sowieso gratis in blendle kan lezen.

Maar.... Als mensen betalen voor enkel hetgeen wat zij willen lezen kan dit natuurlijk juist een groot gevaar zijn voor de journalistiek.
Door middel van vraag en aanbod kan dit een bedreiging vormen voor het objectieve karakter van sommige kranten/artikelen. Het feit dat ik in mijn krant graag wetenschap, opinie en buitenland nieuws lees betekend niet dat ik dingen als sport, binnenland en cultuur niet in mijn krant wil zien. Er zijn genoeg mensen die dat wel interessant vinden en ik denk dat het voor de schrijver van de artikelen irrelevant moet zijn wat de vraag is van het publiek zolang er maar wordt voldaan naar een gemiddelde vraag. Zo bescherm je de waarde van artikelen nog enigzins. Natuurlijk is er niets mis met specialisatie. Maar ook dit concept heeft twee kanten. Zoals ik al zei, kranten zullen dat ook wel bedacht hebben, maar toch, ik ben benieuwd hoe dat precies in elkaar zit!

Edit:
Ik weet niet wie Martin Koolhoven is, maar als dat soort commentaar dan ook nog eens bij de artikelen komt te staan is het voor mij absoluut een no go. Dan krijg je dat elke telegraaf lezer bij kranten die wel inhoud hebben gaan lopen klagen dat het 'stom en gebrekkig is'. Af en toe.... (Zie afbeelding bij artikel)

[Reactie gewijzigd door Speedway4 op 22 juli 2024 16:28]

Anoniem: 189749 @page40415 april 2014 15:46
Hoe gaat dit kranten en tijdschriftenmarkt helpen? Of nieuw leven in blazen? Mensen gaan hierdoor opeens meer fysieke kranten kopen?

Of bedoel je dat hierdoor kranten juist verdwijnen digitaal worden en gewoon nieuws sites?

En meest revolutionair? Ten opzichte van wat?

Edit: 0.50 voor een "long read" lees ik hieronder. Een fysieke krant is 1.70.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 189749 op 22 juli 2024 16:28]

Wat het op Tweakers doet kan ik goed inkomen, dit is gewoon tech-nieuws, en ook een primeur qua nieuwsartikelen.

Wat Klöpping en DWDD betreft ben ik het met je eens, voor mij eerder een reden om het niet te gebruiken, hij zit als wannabe nerd maar te blaten tegen bejaarde digibeten, ik geef eerlijk toe dat ik me daar ook aan erger, maar daar zet ik me nu even overheen, ik ga Blendle zeker uitproberen.
Ben het met je eens dat het makkelijk prijsschieten is voor Klöpping met al die digibeten om hem heen. Dan val je al gauw op. Aan de andere kant kun je zeggen dat hij het slim heeft aangepakt (incl. de TV producenten). Hij heeft een prettig voorkomen voor de DWDD doelgroep en legt ondertussen nog iets uit over gadgets en de moderne IT wereld waar de gemiddelde DWDD kijker niks van snapt, of van het niveau is "Als het werkt, werkt het".
Ik vond de aparte afleveringen met de geschiedenis van Sillicon Valley daarentegen wel leuk met Klöpping en Van Nieuwkerk. Niet dat ik sommige verhalen niet al kende, maar als zelfs mensen die niet zo IT ingevoerd zijn als wij het leuk vinden dan heb je dus een goed TV programma gemaakt. Heette geloof ik DWDD University ?
Waarom ze hem uitnodigen? Omdat hij op een aansprekende manier tech onderwerpen kan behandelen voor het publiek waar DWDD op mikt. Een sociaal gestoorde übernerd die alles weet van waar hij het over heeft komt namelijk niet per definitie lekker over op TV. Wat mij betreft doet hij het populariseren van dit soort onderwerpen prima bij DWDD. Nee, het is geen serieuze, diepgravende tech-journalistiek, maar daarvoor kijk je ook niet naar DWDD toch?
Dienst is echt van toegevoegde waarde. Doe nu mee in de beta. Het mooie ervan is dat wanneer een artikel niet de inhoud heeft die je verwacht je geld terug kunt vragen. Ik ben wel benieuwd welke betalingsmethoden vanaf het begin mogelijk zijn.
Het mooie ervan is dat wanneer een artikel niet de inhoud heeft die je verwacht je geld terug kunt vragen.
Hoe werkt dit dan? Automatisch (wat dan met slimmeriken) of door telkens handmatig een mail te sturen naar support?

Het artikel doet bovendien nog vermoeden dat er geen confirmatie is en je dus je geld kunt terugvragen als je "per ongeluk een artikel aanklikt". Het kan toch niet zo zijn dat je na elke misklik een duurbetaalde supportmedewerker aan het werk moet zetten?
Er zijn in feite twee manieren:
  • het artikel binnen 15 seconden weer sluiten, of
  • aan het einde van het artikel op een button klikken om je geld terug te vragen
De eerste heb ik al wel eens geprobeerd; dat werkt. De tweede nog niet. Ik denk dat het niet veel gaat gebeuren eigenlijk. Het kan, en dat maakt de drempel om een artikel op te klikken lager, maar ik denk dat uiteindelijk maar voor weinig artikelen geldt terug gevraagd gaat worden.
Tof. :)

Wellicht is (of komt) er wel een limiet op het aantal keer dat je dit trucje kunt uithalen in een korte tijd. Spotify kun je ook misbruiken door alle nummers die je afspeelt op te nemen, maar niemand doet dit omdat je uren zoet bent om €10 per maand uit te sparen. Zonder een dergelijke deterrent is het slechts een kwestie van tijd alvorens een slimmerik een automatisch screenshottooltje op het internet gooit.
De meeste artikelen moet je scrollen in de app. Het kan vast, maar even snel een screenshot maken is niet genoeg.
Anoniem: 24940 @ATS15 april 2014 17:55
Snagit kan van een volledige pagina een screenshot maken, zonder te hoeven scrollen.

Maar ik kan me goed voorstellen dat ze manieren hebben om dit soort misbruik tegen te gaan. Zeker wanneer iemand altijd geld terug vraagt of alle artikelen binnen de 15 seconden weer sluit.
Bovendien lijkt het me sterk dat een groot aantal van de gebruikers dat ook daadwerkelijk zullen doen. Mensen die blendle tof vinden zullen sowieso het al niet erg vinden om er een beetje voor te betalen, en daarnaast vraag ik me af wie er eigenlijk kennis heeft van dat soort tooltjes.
Er zit gewoon een knop, geen gedoe met contact opnemen.

Ook over het "per ongeluk aanklikken van een artikel" daar is over nagedacht, als je binnen xx seconden het artikel sluit wordt er niets in rekening gebracht, wel op fair use policy als ik mij niet vergis.
Maar wat houd je als zuinige Nederlander tegen om niet voor alles je geld terug te vragen?

En wat ik me ook afvraag: leidt dit niet tot heel hijgerige Telegraaf journalistiek? Zie bijvoorbeeld het aantal views van artikelen met rare koppen of seks gerelateerde berichten op FOK. Die zijn een stuk populairder. Maar echt nieuws krijgt minder aandacht...
Clickbait is een risico, maar het is nog altijd de keuze van de lezer om zijn/haar nieuwsgierigheid al dan niet te bevredigen. Uiteindelijk moeten we er niet van uitgaan dat de lezer achterlijk is en een leidende hand nodig heeft om krantenartikelen te lezen.

Lastiger zijn gebrekkige of verkeerde titels. Misschien moeten nieuwsbronnen met te veel negatieve feedback worden uitgesloten?
Er zit een fair use policy achter dus je krijgt niet klakkeloos voor elk artikel je tegoed terug als je op de "geld terug" knop klikt.
Ik ben wel benieuwd welke betalingsmethoden vanaf het begin mogelijk zijn.
Dat is toch allemaal al bekend? In de beta kun je ook gewoon al betalen.
Met iDeal bijvoorbeeld, je kunt zelfs instellen dat, indien je saldo onder de €1 komt, er automatisch €10 wordt afgeschreven van je rekening en je tegoed dus verhoogd wordt.

Edit: En zo te lezen kan er ook betaald worden dmv creditcard of PayPal

[Reactie gewijzigd door EWK op 22 juli 2024 16:28]

Waarom niet voor 5 euro per maand onbeperkt lezen? Het succes van Spotify en Netflix toont toch duidelijk aan dat hier behoefte voor is vanuit de markt?
Ben wel benieuwd naar dit concept, ga het zeker eens uittesten! Af en toe een krant kunnen lezen lijkt me namelijk wel fijn, maar dan moet de app/website/opmaak wel fatsoenlijk meewerken.
Waarom niet voor 5 euro per maand onbeperkt lezen? Het succes van Spotify en Netflix toont toch duidelijk aan dat hier behoefte voor is vanuit de markt?
Dat is ook al eens uitgelegd. De muziekindustrie leed al 'enorm' aan de illegale downloads en had in die zin minder te verliezen dan de uitgevers nu hebben. Kranten hebben nog abbonees, op het moment dat je straks voor 5 euro per maand alle kranten in NL onbeperkt gaat aanbieden, dan verliezen alle kranten hun abbonees. Dat gaat dus (voorlopig) niet werken, laat staan dat de uitgeverijen dat uberhaupt willen.
Lol. Nee dat willen ze inderdaad niet. Maar wat is hun alternatief? Mensen stoppen zowiezo al met hun papieren abbootje. Er zijn al diverse Uitgevers gereorganiseerd of staan op het punt dit te doen, en allemaal ten kosten van ons leesvoer.

Kortom: Zolang de uitgevers niet als de wiedeweer hun verdienmodel omgooien, dan zijn ze ten dode opgeschreven. Dus dit moet werken. Gevalletje Do or Die :D En raad eens wie er geen medelijden heeft...........: <vul in>
De oplagen van de Telefaag blijken nu constant te blijven. Toegegeven, die van andere zoals AD dalen nog steeds, maar denk dat er wel een bodem in zicht is.
Ai, bedoelde ik toch het VK in plaats van het telefaagje, want ik basseerde mij idd op dit nieuwsbericht (welke ik niet ff geraadpleegt had voor de opmerking, my bad).
ok vergeet mijn reactie dan maar, betreffende de telewraak
Jezus, dan noem je ook een krant, die de stempel "onafhankelijke media" niet waardig is. :P

Tja, als je de prive niet kunt betalen, dan ben je inderdaad afhankelijk van de Telegraaf. Laten we hun maar beschouwen als de uitzondering op de regel.
Misschien ook wel wat ik had moeten zeggen......
delete. dubblepost

[Reactie gewijzigd door maquis op 22 juli 2024 16:28]

Dacht ik ook. Voor die prijzen per artikel ben je veel duurder uit dan een abbo op een krant.
Dit is aantrekkelijk voor mensen die het niet bij één krant willen houden, en voor mensen die graag hier en daar een artikel lezen. Een abbo is goedkoper als je veel van de artikelen in precies die krant wil lezen. Maar zodra je bijvoorbeeld een specifieke interesse hebt in een aantal onderwerpen en dat uit alle kranten en tijdschriften wil lezen, dan zijn al die abbo's die je dan nodig hebt wel erg duur ineens.

€5 voor onbeperkt kan gewoon (nog) niet. Dat is veel goedkoper dan een (digitaal) abbo op een van de individuele kranten. Dat is een van de weinige plekken waar nog groei te zien is bij de kranten, voor de rest daalt het aantal lezers alleen maar. Zouden ze dat gaan aanbieden, dan slaan ze hun eigen markt echt kompleet aan stukken.
Dat is stap drie. De eerste webwinkels voor muziek met hun DRM en €2 per nummer in telefoonkwaliteit waren ook diefstal bij klaarlichte dag. Stap twee is dan de komst van concurrenten en concurrentie op het vlak van features totdat alle aanbieders alle belangrijke features hebben. Stap drie is dan prijsconcurrentie.
Omdat we hier toch op Tweakers zitten:
iMac:~ hans$ curl -I www.blendle.nl
HTTP/1.1 200 OK
Content-Type: text/html
Date: Tue, 15 Apr 2014 11:28:12 GMT
Server: Apache/2.2.25 (Unix) PHP/5.3.27
X-Powered-By: PHP/5.3.27
Connection: keep-alive
Een stokoude PHP en nog Apache in plaats van Nginx.
Ik ben benieuwd hoe ze dit daarmee schaalbaar, snel en betrouwbaar gaan houden wanneer de grote massa zich erop gaat storten. Iemand een idee?
Vermoedelijk draait de backend niet op de webserver van de homepage?
Dat denk/hoop ik dan ook niet. Ik zie nu net in ieder geval een voor mij bekende serverbeheerder in het rijtje staan waarvan ik weet dat hij weet wat-ie doet, dus ben heel benieuwd. :)
- PHP 5.3.27 is een zeer recentie versie van de 5.3 branch die nog steeds onderhouden wordt, wel verouderd maar niet onveilig dus;
- Apache vs. Nginx: hoewel nginx een stuk sneller is werkt Apache blijkbaar ook prima in dit geval;
- Blende is gebouwd is Ruby, dat de homepage via PHP wordt geserveerd zegt nog niets over de app zelf;
- Door het invite-systeem van Blendle hebben ze juist veel performance testing kunnen doen, ik vermoed dat ze langzaam zijn opgeschaald en dat ze een goed idee hebben wat de load gaat zijn als de app echt voor iedereen live gaat;
Dankjewel voor je uitleg! :)
Das een beetje een gekke vraag natuurlijk. PHP 5.3 is nog iets steeds sneller (Gebruikt wel net iets meer memory) dan 5.4 en 5.5. Apache kan natuurlijk prima achter een load balancer, maar is meer een kwestie van smaak als je het goed insteld.
Het idee spreekt me zeker aan, maar ik ben wel benieuwd naar de reële kosten want 'tussen de 15 en 79 cent per artikel' is nogal een ruim begrip. Zou je in het uiterste geval drie artikelen per dag lezen maal 79 cent dan kom je op € 2,37 x 30 = € 71,10 per maand. Daar kun je wel twee á drie abonnementen per maand voor nemen op dag- of weekbladen, ongeveer wat ik nu al heb.

Ik betaal nu € 15,- p/m voor NRC Next digitaal (slechte app trouwens, echt bedacht door krantenmensen, beetje de krant nadoen op een scherm). Dat is 50 cent per dag (per nummer ongeveer 60 cent), maar die 'krant' heb ik binnen 10 minuten uit, m.u.v. zaterdag. Voor dat bedrag zou ik dan ongeveer 3 artikelen via Blendle per dag kunnen lezen als ze 15 cent zouden kosten, dat klinkt als een stuk duurder.

Als ik dit vergelijk met bijvoorbeeld Flipboard waarin ik talloze subscriptions heb, in meerdere categorieën, waar ik dageljks al niet doorheen kom, zoek ik nog wel een soort trigger om Blendle te gebruiken, oftewel moet ik nog overtuigd worden. De meerwaarde van Blendle zou dan misschien zijn dat ik redactioneel betere kwaliteit verwacht van journalisten die betaald worden in vergelijking tot veel websites waar amateurs aan het schrijven zijn.

Ik ga het gewoon eens proberen.
Een trigger zou het instellen van alerts kunnen zijn. Daar krijg je dan mail over. Op die manier kan je onderwerpen in de gaten gaan houden over alle ondersteunde media heen.
Dat zie ik ook als een probleem. Zijn er ook video's te kijken in Blendle, of is het alleen lezen? Is bewezen met video dat je daarmee veel sneller informatie kunt verwerken dan met lezen.
Wat je nu krijgt is een informatie-overload, waardoor je weer moet gaan schiften. Zoals @ATS zegt is een alert een idee, maar dan wordt je weer met allerlei prikkels overladen (er vanuit gaande dat Blendle niet de enige alerts zijn die je op je mobile device krijgt).
Worden hiermee alle artikelen uit de kranten/tijdschriften beschikbaar gemaakt, of slechts een selectie? Ik ben fan van de wetenschapsartikelen van NRC, maar die van de volkskrant zijn ook interessant. Het zou mooi zijn als die op een flipboard-achtige wijze met elkaar wordt verweven. Het beste van meerdere werelden. Zelf je krant samenstellen. Ook een blendle kan wat mij betreft niet zonder katernen, maar of dat ook het geval is?

[Reactie gewijzigd door inquestos op 22 juli 2024 16:28]

Vanuit de ervaringen met de beta ga ik er vanuit dat het alle artikelen zijn. Soms ontbreekt er nog wel eens een artikel, omdat ze nog niet alles perfect aangeleverd krijgen. Dan moet er handmatig gesliced worden en soms wordt er wel eens wat over het hoofd gezien heb ik het idee. Maar dat zijn van die kinderziektes die er uit gaan.
Je kunt bladeren door kranten, ook het wetenschap katern van NRC. Zelfs Volkskrant magazine zit er bij.

Zelf je krant samenstellen gaat nog niet, al heb je wel een zoekfunctie. Nog niet geprobeerd maar daarmee zou je op zoekwoorden een hit kunnen krijgen met een artikel.
Heeft de site ook een app of verloopt alles via de site?
Voorlopig verloopt alles nog via de site, er zou wel een iPad app in de maak zijn. Desondanks denk ik dat een app ook niet heel erg van belang is, zeker omdat alles vanuit de website al vlekkeloos werkt. Alleen op de iPad / iPhone zijn er nog wel wat geheugenproblemen.
Inderdaad. Op de iPad is het voor mij onwerkbaar. De complete browser app klapt er gewoon uit als je probeert door een krant of tijdschrift te bladeren. Dat werkt, eh, niet zo lekker. Mij houdt dat echt tegen om met de site te gaan werken, terwijl ik er veel zin in had en het concept echt wel zie zitten. Maar ik lees graag met de iPad op de bank, niet achter mijn PC...
Welke browser gebruik je daarvoor dan? Ik stel me ook zo voor dit op de bank met een tablet te gaan gebruiken.
Geprobeerd met zowel Safari als Chrome op de iPad (3), en beiden crashen bij het bladeren door een krant of tijdschrift.
Heerlijke site waar hopelijk een hoop mensen gebruik van gaan maken, zodat het echt een nieuwe online sociale plek kan worden. Ik zou het wel fijn vinden als bij de lancering de mogelijkheid er is dat ik artikelen uit mijn 'eigen' kranten gratis kan lezen. Twee keer betalen voor hetzelfde lijkt me niet nodig.
Goede zaak! Als beta tester van Blendle kan ik zeggen dat ik het met regelmatig gebruik en erg plezierig vind. Ook voor uitgevers lijkt mij dit systeem niets dan goed. Om een concreet voorbeeld te geven; ik heb nog nooit in m'n leven een krant gekocht (okay misschien één of twee keer voor een speciaal item o.d.) of een abonnement op een krant gehad. Nu lees ik wekelijks kranten, en dan alleen wat mij daadwerkelijk interesseert. Zo heb ik afgelopen weken al 5- 10 euro uit gegeven aan stukjes van 5 tot 25c per stuk. Geld wat zonder Blendle nooit aan kranten was besteed

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.