Facebook stopt deze week met messaging in reguliere iPhone- en Android-app

Facebook gaat binnen enkele dagen iPhone- en Android-gebruikers dwingen over te stappen op de Messenger-app, als ze nog langer van instant messaging via het sociale netwerk gebruik willen maken. Het bedrijf stopt met messaging via de reguliere iPhone- en Android-app.

"In de komende dagen gaan we meer mensen berichten dat ze de Messenger-app moeten downloaden als ze Facebook-berichten willen verzenden en ontvangen", laat Facebook aan TechCrunch weten. De dienst denkt zich door de scheiding beter te kunnen richten op de ontwikkeling van Messenger als messaging-app en de reguliere app voor overige Facebook-functionaliteit. Daarnaast zouden gebruikers op Messenger ook sneller reageren op berichten en meer foto's, video en audioberichten sturen. Messenger heeft maandelijks meer dan 200 miljoen gebruikers.

Facebook begon begin april al met pogingen om Europese gebruikers naar de Messenger-app te bewegen, maar gaat dat nu voor alle gebruikers van de reguliere iOS- en Android-app voor Facebook doen. Gebruikers van Facebook op de mobiele site, Windows Phone, Paper, featurephones en de desktop vallen voorlopig nog buiten de gedwongen migratie.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

29-07-2014 • 08:00

190 Linkedin

Reacties (190)

190
177
134
9
1
13
Wijzig sortering
Veel mensen vergeten dat facebook chat eigenlijk gewoon XMPP is.
Je kan gewoon een XMPP client downloaden en dat gebruiken ipv facebook chat.
Menig XMPP app zijn zuiniger en vragen minder premissies dan facebook chat.

Voor het gemak de instellingen
Protocol: XMPP or Jabber
Username: Gebruikersnaam
Domain: chat.facebook.com
Jabber ID: Gebruikersnaam@chat.facebook.com
Password: <your Facebook password>
Port: 5222
Server: chat.facebook.com
Use SSL/TLS: yes
Allow Plaintext Authentication: no
Even opslaan en je kan verbinden.

Gefeliciteerd! Je bent nu verbonden met facebook chat, zonder de batterij zuiper =).


Bron facebook en dan op 'other' klikken
Ik heb letterlijk geen idee wat dit is. Waar stel ik dit in en hoe werkt het dan?
Dit is Tweakers ja, een website waar graag geholpen word door middel van goede software en dergelijke.

Het zou mooi staan als je bijvoorbeeld een paar XMPP clients voor diverse platformen had gegeven

Edit :
Hier een lijstje met XMPP clients op Wikipedia.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_XMPP-clients

Maak er zelf geen gebruik van dus zou geen ervaringen kunnen delen maar XMPP is gewoon een protocol voor messengers.

[Reactie gewijzigd door MiesvanderLippe op 29 juli 2014 18:19]

Op tweakers wordt er eigen onderzoek erg gewaardeerd. Voorkauwen doen we bij helpmij forums. Dit is toch echt een tech site dus dan kan je verwachten dat de comments ook technisch van aard zijn.

Overigens, een simpele zoek actie op xmpp android leverd meer dan genoeg op.
Bij mij staat er dat er geen accounts zijn gevonden?
offtopic:
Niet dat 't relevant is, maar die zijn er wel ;) Sterker: je bent ermee akkoord gegaan toen je je account aanmaakte :)

[Reactie gewijzigd door RobIII op 30 juli 2014 14:00]

Eén voorbeeld voor Android: http://www.xabber.org/: Downloaden & installeren - open de app - voeg een account toe - kies voor Facebook - vul je gebruikersnaam* (niet je e-mail!) & wachtwoord in en laat de app verbinden. Je kunt er zelfs voor kiezen om je communicatie te beveiligen door ze via het TOR-netwerk te laten versturen.

* Als je niet weet wat je gebruikersnaam op Facebook is: klik bovenaan op je naam zodat je op je eigen profiel terecht komt, wat na facebook.com/ staat is je gebruikersnaam.
Ik snap niet goed waarom ik voor een functie die ik nu gewoon in de Facebook app kan gebruiken (en ook gebruik) ineens een extra app moet installeren met alle 'gevolgen' van dien. Ik kan mij nog herrineren dat de Facebook Messenger App een behoorlijke battery-hog was. Dit gaat dus betekenen dat ik voor mijn Facebook contacten *slechter* bereikbaar ben, omdat ik niet van plan ben om de extra app te installeren.
Ik heb een beetje hetzelfde inderdaad.
Maar wat gebeurt er als mensen mij via facebook aanspreken?
Dat gaat de soep in - die gebruiker krijgt een melding dat jij die app niet hebt en ze jou moeten gaan stalken om die app te nemen.

Mijn standaard antwoord is daarop steevast "je hebt m'n nummer, je whatsappt maar". En al mijn facebook vrienden waar ik mee wil messagen heb ik dus op Whatsapp.
tja, als er nou gewoon 1 messaging app was die alles gewoon aan kon, dan had je dat hele gezeik met allemaal losse apps niet...
icq dan maar weer?
Maar wat gebeurt er als mensen mij via facebook aanspreken?
Dan krijg je je berichtje later, net zoals wanneer iemand je een emailtje stuurt en je even niet bij je email kunt.

Als mensen een snel antwoord van mij wensen dan moeten ze me maar bellen. Dan weten ze ook meteen of ik überhaupt in de gelegenheid ben, of ik hun boodschap begrepen heb e.d. Ik heb totaal geen medelijden met mensen die van mij verwachten dat ik binnen een minuut op een appie of mailtje ofzo reageer.

Overigens moet je de mate van jouw eigen belangrijkheid niet overschatten. De wereld draait echt wel door als je een halve dag wacht met het beantwoorden van een FB-berichtje. (no offense)
+1 met facebook messenger is mijn telefoon bij licht gebruik, leeg na 16 uurtjes (0630 - 23:00).
Zonder facebook messenger heb ik nog minstens 30% batterij over na eenzelfde periode.

Wanneer ik mijn telefoon heviger gebruik is hij rond 17:00 al kritiek laag met facebook messenger.
Wanneer ik mijn telefoon heviger gebruik zonder facebook messenger kan ik na 17:00 nog een leuke periode vooruit.
Dus de Messenger app verbruikt 30% van je batterij? Dan scheelt er natuurlijk iets met je smartphone, zit je met honderden mensen te chatten of overdrijf je zwaar.

Messenger heeft bij mij nooit in de top 10 qua batterijverbruik gezeten. Op geen enkele gsm. En als het eens in de lijst kwam ergens onderaan, was het een procent of 2 - 3.

Messenger is gewoon een berichten app, geen 3D renderer.
Scherm 56%, facebook messenger 18% en daarna komen er kleine dingen met 6% of lager. Ik heb een samsung galaxy S3, een schone android installatie erop en niks vreemds gedaan met de messenger app.

De messenger app is continue actief op de achtergrond, wie weet wat hij daar allemaal aan het doen is (heb je die waslijst gezien qua toegankelijkheden die die app wil?!), en zal dus ook continue accuduur verbruiken.
Dan heb je blijkbaar brute pecht of ik en vele anderen extreem veel geluk.

Op mijn Sony Z1 Compact komt Messenger zelf nooit in de statistieken... het laatste/laagste is de Facebook app zelf met de volle 3% (schandalig!) aan verbruik. En beide Facebook apps draaien ook gewoon continu op de achtergrond, niets uitgeschakeld of geblokkeerd.

Net als Gmail of gelijk welke andere mail/messenger app dat wacht op push-meldingen.

Wat wél uitstaat bij mij zijn die onnozele chatheads en locatie-volging. Maar dat gaat het verschil niet maken.
Dit is stap 1 van het annexeren van de WhatsApp gebruikers. In de volgende stap worden beide gecombineerd in een "WhatsApp" app en in de laatste stap wordt deze hernoemd naar Facebook Messenger en wordt de stijl aangepast.
Ik snap je punt hier, maar dan zouden de 2 bedrijven moeten gaan samenvoegen, voor op het moment blijft whatsapp niks anders dan een dochterbedrijf van facebook.
Anoniem: 462912
@Jassy29 juli 2014 09:05
Nouja, of je flikkert gewoon die hele Facebook app eraf en gebruikt de mobiele website:
Gebruikers van Facebook op de mobiele site, Windows Phone, Paper, featurephones en de desktop vallen voorlopig nog buiten de gedwongen migratie.
Ben de toegevoegde waarde van de app boven de site nog niet tegengekomen (behalve dan, dat Facebook minder tengels in m'n mobiel stopt en van m'n GPS afblijft enzo)
Dat heb ik dus ook gedaan. Geen Facebook apps meer voor mij!
Geeft wel een stuk rust ook, want op de een of andere manier voel je je minder gedwongen om de hele tijd die app te openen om te kijken of je wat mist.

Niet dat de mobiele website ideaal is trouwens...
Ik gebruik vooral de mobiele site omdat ik vind dat ze net iets teveel rechten en toegang willen tot zaken waar ik van vind dat ze niets mee te maken hebben via de app. Ik heb maar zéér beperkte info op fb staan maar via men telefoon info zouden ze meer kunnen weten dan ik zou willen. Dus ik weiger gewoon de messenger te installeren.
Ik ook nog nooit behoefte gehad aan een app.
Vanaf de mobiele website kun je trouwens ook berichten sturen.
Je kan ook altijd "Tinfoil for Facebook" gebruiken, die gebruikt een WebView met daarin de FB website en zorgt ervoor dat de FB app niet bij je contacts e.d. kan.

https://play.google.com/s...=com.danvelazco.fbwrapper
Kijk daar kan ik wat mee bedankt!
Anoniem: 398486
29 juli 2014 09:14
Gelukkig hebben wij hier bij BlackBerry geen last van :) en kunnen gewoon berichten binnen de facebook App gebruiken.. net als dat wij nog wel kunnen inchecken met foursquare terwijl Android en iphone dit niet meer kunnen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 398486 op 29 juli 2014 09:14]

En beginnen ze weer met het simpel kiezen tussen top stories en meest recent??

Dat hebben ze nu flink verknalt door meest recent te verstoppen. :(
ga naar je newsfeed (rechts) en selecteer most recent even op drukke.
Irritant bedrijf is het toch ook. Jammer dat ik de ruggengraat niet heb die account gewoon op te zeggen en een dikke virtuele middelvinger te geven aan ome Mark..
Hoe zo niet? Ik heb niet eens Facebook, en heb nou niet echt het idee dat ik iets mis. Oke, als je het al jaren gebruikt is het misschien iets moeilijker om er plotsklap mee te stoppen, daar kan ik me wel iets bij voorstellen.
Ik denk ook niet dat veel mensen Facebook zelf zouden missen. Sterker nog, ik hoor veel mensen klagen over die paginalange crap die elke dag voorbij komt waar nooit iets interessants tussen staat (eigen schuld, dat krijg je met 300+ vrienden en het continu liken van reclame-acties).

De lastigheid vind ik zelf nog altijd dat mensen de facto verwachten dat je er wel (dagelijks) op zit en het ook als primair communicatiemiddel gebruikt. Wil je vakantiefoto's zien van vrienden? Kijk maar op facebook. Het lijkt soms wel een misdaad om te vragen of ze niet gewoon even gemaild kunnen worden. Hoe laat begint dat feestje dit weekend ook al weer? Kijk maar op facebook. Zullen we wat afspreken? Ja ik stuur je wel een berichtje via facebook.

Op die manier kom je er erg slecht vanaf, omdat mensen ook niet meer bereid lijken te zijn andere communicatiemiddelen te gebruiken. Het blijft een keuze, maar wel een keuze die wat lastiger is dan zelf wel of niet facebook interessant vinden.
Anoniem: 80466
@twiFight29 juli 2014 12:10
Je kunt ook prima even 200 vrienden lozen natuurlijk.
Ik kan het met minder dan 100 vrienden en familie prima bijhouden en het heeft ook meer toegevoegde waarde als de mensen closer zijn.
Voor een niet-gebruiker is het natuurlijk makkelijk om te stellen dat het leven zonder Facebook ook een prachtig (en misschien zelfs mooier) leven is.

Voor huidige Facebook gebruikers is het toch iets lastiger. Ten eerste de peer pressure van de sociale kring die erop zit en de mogelijkheid om nieuwe sociale contacten toe te voegen die je ergens anders in real life hebt ontmoet. Ten tweede is het wel degelijk verslavend: het biedt afleiding op momenten en het is o zo makkelijk om te bereiken. Ten derde kan je Facebook events niet onderschatten. Hoe vaak gebeurt het nu dat bepaalde evenement info exclusief op Facebook worden geplaatst? Dat een eigen website doorlinkt naar Facebook? Het enige wat ik mij af vraag, is in hoeverre dergelijke events zichtbaar zijn als je geen lid bent van Facebook.. misschien toch maar eens testen :)

Begrijp mij niet verkeerd. Ik wil er eigenlijk ook vanaf. Maar bepaalde redenen houden mij toch bij Facebook, waaronder een eigen clubpagina die onderhouden moet worden (ja wij moeten een eigen website hebben, maar dat promote minder makkelijk).

On-topic: Dit riekt naar eerste stap als onderdeel van een groter plan ten aanzien van WhatsApp. Ik gebruik de Facebook chat functionaliteit hoofdzakelijk op de website, dus ik heb er vooralsnog geen last van. Op mijn telefoon heb ik de Facebook app allang verwijderd. Dus gelukkig ga ik het daar ook niet missen!
Ik heb het een paar maanden geleden gedaan en het voelt echt goed. De eerste 2 weken (je kunt dan je account nog heractiveren) was moeilijk, hoe stom dat ook klinkt, maar daarna is het gewoon klaar en kun je er geeneens meer bij.

Het enige irritante aan het verwijderen van je facebook zijn de mensen die denken dat je hen 'ineens' blokkeert. Dat je het verwijderd hebt geloven ze bijna niet. Maar verder is je helemaal niets eraan. Uiteindelijk gebeurd er helemaal niets op dat facebook, en is het allemaal (sluik)reklame dat je voorgeschoteld krijgt.

Ik zou zeggen, gooi het er gewoon af. Heb je die stomme messenger ook niet nodig. En tegen die tijd dat whatsapp en messenger samengaan is er alweer een nieuwe app om te communiceren.
Installeer Messenger, zet chatheads uit, gooi het icoontje ergens in een map met dingen die je niet gebruikt en klaar. Messenger en Facebook integreren heel netjes. Je ziet je berichten still vanuit de Facebook-app, een conversatie openen stuurt je vloeiend en snel door naar Messenger.

Messenger is een veel, veel betere app. Volledig native (in tegenstelling tot de Facebook-app die nog steeds voor een groot deel uit webviews bestaat), leuke animaties, heel snelle ontwikkeling (ik gebruik de beta en daar komen echt constant features bij), ... Dan snap ik heel goed dat ze de minder goed werkende, zelfde functionaliteit uit de oude app halen.
Jammer dat je meldingen niet gewoon helemaal uit kunt zetten, alleen voor 1 uur of tot 8:00. Ik ga het nu proberen met alle geluidjes, chatheads Enzo uitgezet :) .
Daar heb je andere apps voor, zoals Tasker, waarmee je heel veel zaken conditioneel kunt aan of uitzetten. Op Android in ieder geval.
Op Android kan dat wel. Gewoon via de telefoon zelf dan. Instellingen > Apps > Messenger > Meldingen weergeven uitzetten. Werkt ook goed voor apps die meldingen alleen gebruiken voor ads.
Messenger is misschien wel een veel betere app maar het slurpt ook super veel energie van je accu en verbruikt super veel data vergeleken met de FB app.
Jammer, want ik heb Facebook Messenger geïnstalleerd en dat gebruikt best wel veel data, ook als ie alleen maar idle is..
20 a 30 MB in een maand is normaal kennelijk.
Nog maar niet te spreken van het extra batterij verbruik omdat je telefoon continu een 3/4G verbinding staat op te bouwen. Ik hoor om mij heen dat het deze app nogal energie hongerig is.
Hoe denk je anders dat ze je privacy ongedaan maken :)


Ga je gang, -1 verdient :)
Eindelijk.. Messenger werkt fijn en dan krijg ik ook niet meer de melding 'Pietje gebruikt nog geen messenger nodig hem nu uit'.. Dan worden ze gewoon lekker gedwongen en dat is prima!

Edit: dank voor de -1.. Bedoelde dat het fijn is dat ze gedwongen worden zodat ik niet continu een melding krijg om vrienden uit te nodigen.. #eigenbelang

[Reactie gewijzigd door theunevers op 29 juli 2014 09:12]

Volgens mij Is het nooit echt goed als je gedwongen wordt om iets te gebruiken. En bij mij komen die Facebook apps er niet op.
Dwingen is nooit goed inderdaad, maar daarintegen oude technologie blijven ondersteunen omdat bepaalde mensen nier overwillen is ook niet wenselijk voor een bedrijf.
Gebruikers dwingen een inferieur product te gebruiken door gewenste features simpelweg te verschuiven van één app naar een andere wel dan? Want er is niets ouds aan het IM in de Facebook iOs app; dezelfde code zit in die Messenger app, die bovendien nog extra dingen meekrijgt, waarmee het een soort Whatsapp-achtige app voor Facebook gebruikers wordt. Maar veel Facebookgebruikers hebben al een Whatsapp-achtige app. Die heet Whatsapp.
ik gebruik zelf gewoon de oude app nog altijd..

op mijn telefoon heb ik whatsapp (ben ik een x niet in de buurt van een pc / laptop) dan is het wel handig om via de telefoon te doen..

ik persoonlijk zal die nieuwe app ook niet gaan gebruiken (dan maar geen/later reactie) omdat ik het zo zinloos vind om 2 apps op mijn telefoon te hebben voor 1 product..

foursquare is net zo'n voorbeeld (halen de main functies weg uit hun app) om er een 2e mee op te zetten (waardoor ze nu behoorlijk wat klanten aan het verliezen zijn)
Ik hoop in ieder geval dat mensen nog wel een melding krijgen van een bericht, of ze de app nou hebben of niet.

Anders betekend dit dus dat de meeste mensen niet meer bereikbaar zijn via de chat wanneer ze op hun telefoon zitten en de app niet geinstalleerd hebben. 8)7
Tja dat is dan toch hun eigen keuze? Ik zit bijvoorbeeld niet te wachten op nog een app om te chatten. Als mensen me willen bereiken heb ik Whatsapp, mail of sms. Voor de sporadische Facebook chat berichtjes die ik krijg ga ik in ieder geval geen extra app installeren. Ik kijk bijna elke dag wel op de webversie van Facebook, dus dan zie ik die berichtjes dan wel.
Ik heb ook zoiets van als je het er uit sloopt, doe het dan goed. Verklein het originele programma, en val gebruikers die Facebook Messenger niet hebben geïnstalleerd niet lastig met meldingen. Ze weten vast wel dat ze die app niet hebben.
Ik deel gwystyl zijn mening. Ik hoop dan ook dat ik geen melding meer krijg waarop ik niet kan antwoorden zonder een andere app te installeren of m'n browser te openen en naar de FB website te surfen.

Als mensen mij willen bereiken moeten ze me maar Whatsappen of SMS'en.

Ik vind de FB app sowieso al rommel, het is veruit de grootste app op mijn telefoon (+150MB) omdat ze hun data niet deftig kunnen cachen zonder mijn interne geheugen te doen vollopen. Ik heb echt nog maar die kleine druppel nodig om het van m'n telefoon te gooien.

[Reactie gewijzigd door Largamelion op 29 juli 2014 12:57]

ohja, wie had ook al weer whatsapp overgekocht?
Dit is gewoon de eerste stap om facebook chat en WhatsApp samen te gaan voegen.

Denk dat dat ook de reden is dat WhatsApp nog steeds niet uitgebreid is met meer functies die bijvoorbeeld de concurrent, BlackBerry Messenger, wel allemaal al heeft. (denk aan bellen, locatie realtime delen, video's/ pdf/ contacten/ en eigenlijk alle andere soorten bestanden delen, en ga zo maar door.)
Dit is gewoon de eerste stap om facebook chat en WhatsApp samen te gaan voegen.
Juich ik alleen maar toe, weer een identieke app minder. Nu willen sommige vrienden perse WhatsApp, andere willen Skype (ja, heus, ook voor text chatten), weer andere WeChat, of Hangouts, of iMessage.

Heb een heel scherm met alleen maar chat apps nu, en ze doen echt allemaal het zelfde :O
Het is een belachelijke ontwikkeling, ik kan tot nu toe nog alle permissies van Facebook blokkeren op mijn Android zodat ze niet ongevraagd shit naar anderen kunnen sturen onder mijn naam (ja dat is 1 van de permissies die je ze geeft). Zodra ik die messenger installeer is de kans klein dat het nog effect heeft ze te blokkeren.

Hoop dat het overigens niet geldt voor de standaard Facebook op je PC? Dat zou echt waardeloos zijn, dan heb ik echt geen keus meer in welke Facebook messenger ik wil gebruiken...

Begin steeds meer een afkeer te krijgen tegen dit bedrijf en Zuckerbergs geouwehoer. Als hij door blijft gaan met dit soort taferelen is mijn account pleitte.

[Reactie gewijzigd door Slickzor op 29 juli 2014 17:23]

Niemand drukt een pistool tegen je hoofd, en zegt dat je het MOET gebruiken toch? De keuze is toch altijd aan jou. Kies jij er voor de messenger app niet te installeren, dan kan je geen IMs meer sturen naar je vriendjes.

Ze faseren gewoon een bepaalde functionaliteit uit, en introduceren deze op een andere plek. Ik vind dit zelf een goede zaak.
mwah, ik vindt het geen goede zaak, waarom opsplitsen in allemaal losse apps in plaats van 1 app die alles regelt, vind ikzelf veel gebruikersvriendelijker dan dat ik voor elke scheet een aparte app moet installeren..
Een messaging app heeft een heel ander doel en moet zo compact en snel mogelijk zijn. De eerste stap was de aankoop van Whatsapp door Facebook, de volgende stap wordt nu gezet door het overzetten van de messaging naar hun eigen Messenger app. Op termijn verwacht ik dat Whatsapp wordt uitgefaseerd als iedere Whatsapp gebruiker (noodgedwongen) een Facebook account heeft, want daar gaat het om.
Anoniem: 432173
@Hatsjoe29 juli 2014 09:54
Via de mobiele site lukt het wel nog steeds ;)
Werkt niet 100% vlot maar alles is beter dan de facebook EN de messenger app te moeten installeren.
Via de mobiele site lukt het wel nog steeds ;)
Werkt niet 100% vlot maar alles is beter dan de facebook EN de messenger app te moeten installeren.
Ik zie het probleem niet echt. 2 apps installeren is zodanig erg dat je een gebrekkige ervaring via een mobiele site verkiest? Kan je aangeven waarom eigenlijk?
Dus ik moet straks eerst de Facebook app openen om mijn normale Facebook te bekijken, en daarna de Facebook messenger app om te kijken of ik Facebook chatberichten heb. Belachelijk, gewoon samenvoegen die twee is veel beter!

[Reactie gewijzigd door Dessie op 30 juli 2014 01:29]

Dus ik moet eerst de Facebook app openen om mijn normale Facebook te bekijken, en daarna de Facebook messenger app om te kijken of ik Facebook berichten heb.
Ik moet helemaal de Messenger app niet openen om te kijken of ik daar berichten heb. Je moet toch ook je SMS-app niet openen om te kijken of je nieuwe SMS-berichten hebt? Of je telefoon-app openen om te kijken of je toevallig net gebeld wordt?

Los daarvan staat FB als sociaal medium voor mij los van de communicatie die Messenger aanbiedt. In dat opzicht vind ik het niet zo vreemd dat beide zaken zijn opgesplitst.
Anoniem: 432173
@MatthiasDS29 juli 2014 10:49
2 apps die constant communiceren met een server en waarvan de facebook-app berucht is om zijn batterijverbruik... En privacy gezien vertrouw ik facebook toch niet helemaal... Google ook niet maar daar heb ik me zowat bij neergelegd en ik krijg van google veel meer terug dan van facebook...

En zo erg is die mobiele site ook weer niet vind ik ;) het enige nadeel is dat je slecht ziet wat je al getypt in je huidige bericht, maar das niet zo'n probleem vind ik.
En privacy gezien vertrouw ik facebook toch niet helemaal.

Als je zo al denkt moet je fb niet gebruiken. En of je nu de site of de app gebruikt, kwa privacy is het hetzelfde.

beetje onlogische redenering he :)
Anoniem: 432173
@SmokingSig29 juli 2014 12:11
gebruik facebook enkel voor enkele kennissen/vrienden die enkel facebook gebruiken en geen mail/hangouts/sms gebruiken ;)
maar je gebruikt wel hangouts bij 'werelds grootste dataminer en advertentieverkoper ter wereld?
makes total sense...

OT: ik snap deze stap ook niet helemaal, had voordat de messenger app er was nooit problemen met chatten in de facebook app zelf alhoewel dit wel de data-use mooi omlaag haalt omdat je de posts niet hoeft te laden om te chatten. en als je het niet wilt dan download je het toch niet.
Anoniem: 432173
@shejaidon29 juli 2014 16:24
Zoals ik al zei, google vertrouw ik evenmin. Maar bij google krijg ik er wel een pak voor in de plaats. Gmail met 15gb storage, google docs, sheets, calender sync....
Dus omdat je een fb account hebt en wat chat moet je maar gelijk alles erop zetten?

Beetje onlogische redenering he :p
Liever dat ze eens focussen op stabiliteit en performance, zelfs op een splinternieuwe quadcore telefoon of een 16 cores workstation waar alles makkelijk op draait loopt het nog niet goed.

En ook het design mag wel eens wat beter worden.
Kondigen ze een nieuw design aan, iedereen enthousiast, DOEN ZE HET NIET!

Ze faseren gewoon een bepaalde functionaliteit uit, en introduceren deze op een andere plek. Ik vind dit zelf een goede zaak.
Zullen we de friend requests dan onder brengen in de friend request app, en de apps onder de apps app?
Wat is er mis met de stabiliteit van de apps?
Ikzelf draai facebook v15 op m’n telefoon (alpha versie). Zelf die is stabiel én chatten is nog steeds mogelijk.
Messenger heb ik v9 (wederom alpha versie) en is ook zo stabiel als iets...

Welk design hebben ze aangekondigd?
Ikzelf vind de subtiele veranderingen in de apps prima. Alles werkt prettig.
Het enige wat ik mis is de ordering van reacties op een bepaalde post, maar dat zal ook wel nog in orde komen :)
Moeten is misschien een groot woord, maar mijn meeste vrienden/familie spreken mij nou eenmaal vaak aan op Facebook, dus ik heb geen keus zolang ik met ze wil communiceren. Ik kan ook kiezen om Google+ en Hangouts te gebruiken, maar daar is niemand in mijn kring actief mee bezig, dus ik heb niet echt een keuze

Daarnaast vond ik de chat in de 'gewone' app gewoon prima werken en snap niet waarom er nu persé 2 apps moeten komen die constant in verbinding staan met de Facebook-server wat een negatief effect heeft op de batterij.
Dit geldt alleen voor mensen die op Facebook gebruik maken instant messaging. Als je al sowieso geen Facebook op je mobiel hebt, heb je er geen last van dus.
Hoezo dwingen?
Ik kan toch besluiten dat ze mij dan maar via Whatsapp of mail moeten contacten?
Ik ben echt niet gebonden aan Facebook Messenger lijkt me.

[Reactie gewijzigd door SWINX op 29 juli 2014 10:06]

Ik kan toch besluiten dat ze mij dan maar via Whatsapp of mail moeten contacten?
Probleem is dat zo'n beetje iedereen besluit dat jij maar "hun" chat app moet gebruiken. Ik heb nu iMessage, Facebook Messenger, WhatsApp, WeChat, Skype, Hangouts, MessageMe and GroupMe.

Begint bijna absurd te worden, ik zit continu heen en weer te switchen.
Mja, maar je laat het zelf toe :P

Waarschijnlijk kan bijna iedereen je ook via WhatsApp bereiken en denege die je mobiel nummer niet heeft, kan altijd nog een mail sturen, maar dat is waarschijnlijk niet vluchtig genoeg meer voor deze tijd.

Ik was zelf iig niet echt van plan om 10 chatapps te gaan gebruiken ;)
Waarschijnlijk kan bijna iedereen je ook via WhatsApp bereiken
Dat argument werkt net zo goed voor alle andere apps. Waarschijnlijk kan iedereen me b.v. via Facebook Messenger bereiken.

Mijn tantes, om maar een groep te noemen, hebben geen mobiel of alleen zo'n 10 jaar oude Nokia. Ze hebben wel een computer met een browser, en versturen alles via Facebook.

WhatsApp kan dus nooit de enige optie zijn omdat het alleen voor mobiel is.
Dat argument werkt net zo goed voor alle andere apps.
Das waar, maar Facebook Messenger is nu "nieuw" als app, dus even in de afweging dat ik geen 20 verschillende chatapps wil bijhouden.
Mijn tantes, om maar een groep te noemen, hebben geen mobiel of alleen zo'n 10 jaar oude Nokia
Dat is dan inderdaad een keuze van jou of hun die je dan zou kunnen maken, afhankelijk van hoe vaak je elkaar a la minute nodig hebt, of hoevaak je snel wilt communiceren.

Iedereen op een platform is ook niet te doen natuurlijk, maar twee apps zou voor mij iig genoeg zijn :)

[Reactie gewijzigd door SWINX op 31 juli 2014 10:18]

maar twee apps zou voor mij iig genoeg zijn
Voor jou en voor mij en voor iedereen. Probleem is dat er met gemak zo'n 40 chat apps zijn en IEDEREEN vindt dat HUN 2 apps genoeg zijn.

Nu ben jij Nederlander, dus je bent het zo'n beetje aan jezelf en je vaderland verplicht om WhatsApp te gebruiken. Maar mijn Chinese vrienden hebben die binding met Nederland niet, maar wel met China. En die willen weer trouw aan hun vaderland zijn door met z'n allen WeChat te gebruiken. Als je ook maar -iets- profesioneels/businesss in China wil doen moet je WeChat hebben. Een Chinees op WhatsApp krijgen gaat gewoon niet gebeuren.

Dus met verschillende soorten vrienden kringen en internationale contacten (prive of professioneel) kom je er simpelweg niet onderuit om een immense verzameling chat apps installed te hebben.
Eindelijk.. Messenger werkt fijn en dan krijg ik ook niet meer de melding 'Pietje gebruikt nog geen messenger nodig hem nu uit'.. Dan worden ze gewoon lekker gedwongen en dat is prima!
Prima?

Ten eerste worden gebruikers niet gedwongen: ze krijgen gewoon een melding dat ALS ze berichten willen s turen, ze een andere app nodig hebben.

Ten tweede is het niet aan jou om te beslissen wat ik op mijn telefoon installeer. EN zeker niet als het gaat om de crapware die FB messenger is: een stuk spyware dat al mijn data wil uitlezen (kijk maar). Neen bedankt, ik pas. Ik ben bereikbaar via WhatsApp (en WA enkel omdat je tegenwoordig in NL bijna niet zonder kan) en telegram en Mail en SMS, dat lijkt me genoeg om geen irritante extra crapp te moeten installeren.

[Reactie gewijzigd door kiang op 29 juli 2014 11:22]

1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee