LG Display heeft voor zijn oled-productie een technologie ontwikkeld waarbij met behulp van lasers dode pixels weer tot leven gewekt zouden kunnen worden. Hierdoor zouden de productiekosten voor de momenteel relatief dure oled-panelen kunnen dalen.
Dat meldt de Koreaanse site ETnews. LG zou diverse technieken hebben ontwikkeld in een poging de kosten voor oled-panelen te verlagen. Zo zou de fabrikant in staat zijn om dode pixels op oled-panelen weer te activeren met behulp van een laserstraal. Hoe de lasertechnologie van LG precies werkt, is niet bekend. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kan kosten besparen als het erin slaagt om meer oled-panelen te produceren zonder defecte pixels.
Ook Samsung zou verbeterde technologie voor zijn oled-panelen hebben ontwikkeld in een poging de kosten te verlagen. Daarbij gaat het om flexibele oled-panelen die vanwege de buigbaarheid geen glas kunnen gebruiken als toplaag. Samsung zou vorderingen hebben gemaakt door het aantal lagen van een flexibel oled-panelen te verminderen van zeven naar drie, terwijl de niet-organische laag voortaan bestaat uit nitride in plaats van ceramide. Net als bij de techniek van LG, zijn er weinig details bekend over de vorderingen van Samsung.
Een aantal elektronicafabrikanten probeert al jaren om de productiekosten voor oled-panelen te reduceren in een poging ook grotere schermen betaalbaar te krijgen. Mede vanwege de hoge prijs voor een oled-tv heeft Samsung vorige maand laten weten dat het de bouw van een grootschalige productiefaciliteit voor oled-panelen voorlopig in de ijskast heeft gezet.