Xbox One-versie Kinect heeft minder ruimte nodig

Uit een uitgelekte Braziliaanse handleiding van de Xbox One blijkt dat spelers minder afstand hoeven te houden tot de Kinect-sensor die bij de console wordt meegeleverd. Bij de huidige versie is dat 1,8 meter, terwijl dat bij de Xbox One-versie slechts 1,4 meter is.

Uit de Braziliaanse handleiding (hier in pdf), blijkt dat aan de opstelling van de nieuwe versie van Kinect vergelijkbare eisen worden gesteld als bij de Xbox 360-versie, al heeft de nieuwe versie iets minder ruimte nodig voor een correcte werking dan de huidige. De sensor mag niet hoger dan 1,8 meter geplaatst worden en niet lager dan 60 centimeter. Belangrijker is de afstand die spelers tot de sensor moeten houden. Bij de huidige versie van Kinect is dat 1,8 meter, terwijl dat bij de Xbox One-versie slechts 1,4 meter is. Dat wil zeggen dat ook in minder ruim bemeten kamers van Kinect gebruikgemaakt kan worden. In de handleiding benadrukt Microsoft dat de Xbox One horizontaal gebruikt moet worden, waar het bedrijf de Xbox 360 in marketinguitingen meestal verticaal plaatst.

Microsoft heeft er bij de Xbox One voor gekozen om Kinect standaard bij de console te leveren. Bij de Xbox 360 wordt de sensor niet meegeleverd. De beslissing om de sensor met de Xbox One mee te leveren, kwam Microsoft op de nodige kritiek te staan, omdat het de console duurder maakt dan concurrent PlayStation 4. Sony biedt de nieuwe PlayStation 4 voor 399 euro aan, terwijl Microsoft 499 euro vraagt voor de Xbox One. Het prijsverschil is precies het bedrag dat Microsoft voor de Xbox 360-versie van Kinect vraagt.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

24-10-2013 • 11:35

56 Linkedin

Reacties (56)

56
45
28
3
0
1
Wijzig sortering
Is de nieuwe Kinect ook werkbaar op de 360? Dit zal voor mij thuis wel een uitkomst worden! Hoeven we de bank ook niet meer naar achter schuiven.
http://i.imgur.com/xyhYGWv.jpg

Connector aan de rechterkant is voor de nieuwe Kinect Sensor dus het antwoord op jouw vraag is: nee.
Dat lijkt me niet.
De nieuwe kinect verzameld veel gedetaileerdere data en die datastroom zal de oude xbox niet kunnen verwerken.
Denk het niet, zit een speciale connector op.
Het lijkt mij van wel. Het is immers de sensor zelf die een kleinere afstand nodig heeft, wat los staat van de console.
Beetje kort door de bocht. Nergens staat dat het alléén de sensor is die is aangepast. Het hele ding is anders (veel van de bewerking vindt plaats in de Kinect zelf ipv op de Xbox One, er zijn andere typen sensoren bijgekomen zoals een IR sensor, resoluties zijn hoger, etc.), verbinden met de 360 zal A. niet passen en B. niet werken.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 24 oktober 2013 12:16]

Ik blijf het een knap staaltje techniek vinden dat Kinect. En voor de algemene adoptie en voor de lange termijn vind ik het een goede zet van MS dat deze er standaard bijgeleverd wordt. Zelfde hardware voor iedereen maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijk en ben je paranoide of iets dergelijks dan sluit je hem toch gewoon niet aan.
Is de nieuwe Kinect ook werkbaar op de 360? Dit zal voor mij thuis wel een uitkomst worden! Hoeven we de bank ook niet meer naar achter schuiven.
Ik denk dat het niet gaat werken helaas, vaak is zoiets niet backward-compatible. Het zou wel zo netjes van MS zijn als ze het wel doen ;)
De beslissing om de sensor met de Xbox One mee te leveren, kwam Microsoft op de nodige kritiek te staan, omdat het de console duurder maakt dan concurrent PlayStation 4. Sony biedt de nieuwe PlayStation 4 voor 399 euro aan, terwijl Microsoft 499 euro vraagt voor de Xbox One. Het prijsverschil is precies het bedrag dat Microsoft voor de Xbox 360-versie van Kinect vraagt.
Vermeld er dan ook bij dat Sony de PS4 onder kostprijs verkoopt en Microsoft (inclusief Kinect) niet! Hierdoor is het argument dat het prijsverschil veroorzaakt wordt door Kinect compleet irrelevant geworden.
nieuws: Sony verkoopt PlayStation 4 met verlies
Dat maakt een groot verschil, want dan heeft Microsoft nog de mogelijkheid om de prijs te verlagen en daarmee het product voor dezelfde prijs aan te bieden.
Je moet namelijk niet vergeten dat Microsoft ongelofelijk veel geld besteed aan marketing, bijna alles wat ze laten weten is marketing. Met de launch was ongelofelijk veel negatieve reclame gekomen, maar negatieve reclame is ook reclame. En in de tussentijd heeft Microsoft alle opmerkingen uit het nieuws opgelost.

De enige verschillen die er op het moment nog zijn, is de prijs, rekenkracht en natuurlijk de games. Microsoft is nog bezig om hun CPU's te overclocken om daarmee meer rekenkracht te krijgen en daarmee het verschil nog verder te minimaliseren. Als ze dan ook de console voor onder de kostprijs gaan verkopen zal er geen verschil meer zijn. Microsoft heeft op dat moment wel het grote voordeel van de gratis (negatieve) marketing campagne, en zal meer kunnen verkopen.
Anoniem: 72064
@Danfoss24 oktober 2013 13:37
Goed punt, maar ik zou zelfs een stap verder gaan: Onder of boven kostprijs verkopen is in deze discussie compleet irrelevant. Wat is de kostprijs van een console? Lijkt me productiekosten + R&D kosten om het ding te ontwikkelen.

Als Sony ervoor kiest om de R&D in 3 jaar af te schrijven en microsoft in 6 jaar is de "kostprijs" van de PS4 opeens veel hoger en maakt Sony in de eerste 3 jaar "verlies" per gekochte console. Microsoft maakt over de eerste drie jaar meer "winst", maar in de laatste drie jaar weer minder. Als je dan ook nog weet dat er heel andere keuzes gemaakt kunnen zijn in hoe leveranciers betaald worden (bedrag al vooraf, pas achteraf, etc.) en weet ik veel wat nog meer wordt het nog complexer.

TLDR: Zonder inzicht in de exacte boekhouding van beide bedrijven kunnen we hier met zijn allen niets zinnigs over zeggen.
Sinds wanneer is al dan niet met verlies verkopen een reden om een console aan te schaffen?
Kijk dat is dan weer positief, ik moest in de woonkamer echt de tafel helemaal naar achter zetten om een beetje te kunnen bewegen zodat hij goed zag. En naar mijn weten is de framerate van de nieuwe kinect ook hoger dus zou hij ook nauwkeuriger moeten zijn,
De oude werkte geloof ik op 30 fps en de nieuwe op 60 frames per seconde.
Framerate maakt erg weinig uit; iets met 120fps en een resolutie van 120x96px zal alsnog veel onnauwkeuriger zijn dan iets op 20fps maar FullHD.

Hierdoor zal de nieuwe Kinect, door de hogere resolutie, veel efficienter mensen kunnen onderscheiden waardoor zelfs het doorgeven van de controller van persoon A naar B resulteert in herkenning van de nieuwe "bestuurder" en dan zal in sommige games ook jouw persoonlijke button-mapping direct worden toegepast.

Nooit meer "invert flight" issues ;)
Het maakt weinig uit en vervolgens neem je een extreem, ja dan klopt het, als jij een resolutie van 180x zoveel neemt, dan werkt die hoge op 20fps beter...

De resolutie van de eerste kinect is 640x480 op 30fps, de nieuwe volgens diverse specificaties 1920x1080 op 30fps, echter wordt er ook gesproken op een lagere resolutie met 60fps (iets wat zeker mogelijk is).
De hogere resolutie geeft Kinect meer informatie, hierdoor worden kleine handelingen beter opgepikt, echter heeft een hogere framerate ook heel veel meerwaarde, want met een hogere framerate kunnen de totale bewegingen beter opgepikt worden, met een framerate van 20 zouden bewegingen gewoon niet altijd goed opgepikt worden, omdat Kinect informatie mist van hoe de beweging precies liep.

Dus je verhaal klopt niet, zowel de resolutie als de framerate is zeer belangrijk, de ene om alle bewegingen te zien en de ander om te zien hoe jij de beweging heb gemaakt.
Mooi. Heb met de huidige Kinect nét teveel ruimte nodig, waardoor ik af en toe niet goed gedecteerd wordt door m'n Kinect.
Anoniem: 187147
24 oktober 2013 12:12
offtopic:
Je bent in feit al gespioneerd of ze wel bij jou doen of niet, met Kinect of zonder.

Ontopic: mooi dan hoef ik voortaan geen tafel naar achter meer te verschuiven tijdens een game sessie met kinect.
Kan ik Kinnect tenminste nog gebruiken in mijn studentenkamer.
Heb eens op de oude Kinnect gespeeld bij een vriend, en daar had je volgens mij 3 meter nodig voor de ideale ervaring.
Ook belangrijk, je kunt hem niet meer rechtop gebruiken? :o
"Minimaal nodig" zegt helemaal niets.

De Kinect is een speelgoedje voor als je met 2 of meer personen bent. Als je met de oude kinect een beetje normaal wil rondspringen dan heb je een grote woonkamer nodig en moet je alle meubels aan de kant zetten.

Die minimum afstand veranderd daar echt niets aan hoor.
De minimumafstand helpt niet als je met meerdere mensen bent, maar als je alleen bent is die kleinere minimumafstand wel handig. Zo hoef je de kamer niet meer te verbouwen als je in je eentje een spel wil spelen, als er dan toch een vriend komt kan je dan samen de tafel in een andere ruimte zetten.
Het zal misschien helpen bij die nieuwe motion controls voor de tv-functies van de Xbone (leuke gimmick, maar ik verwacht dat de tv-functies toch niet van de grond komen, steeds meer mensen hebben een Smart TV en zitten totaal niet te wachten op een extra apparaat die precies het zelfde kan).

Maar ik weet niet of je bekend bent met de games voor de Kinect, maar dat zijn geen games die leuk zijn in je eentje.
Maar ik weet niet of je bekend bent met de games voor de Kinect, maar dat zijn geen games die leuk zijn in je eentje.
Duh, dat zijn partygames die speciaal gemaakt zijn om met een Kinect te werken in plaats van een controller (ipv tegelijkertijd met een controller), terwijl klassieke single player games op de 360 er niet vanuit kunnen gaan dat er een Kinect aanwezig is omdat dat ding nou eenmaal niet standaard meegeleverd wordt. Voor die paar "normale" games die er wel wat mee doen is het slechts een gimmick en blijft het gelimiteerd tot basic handelingen die je ook moet kunnen blijven doen zonder Kinect omdat anders de gameplay van de niet-Kinectende gamers nadelig wordt beïnvloed.

Dat is voor de Xbox One dus compleet anders, dankzij de geniale zet van Microsoft om dat ding standaard mee te leveren. Élke console heeft een Kinect, en dus kan élke game er veelvuldig gebruik van maken. En nee, dat betekent niet dat je straks in Battlefield 4 staat te springen in de woonkamer, maar wel dat dingen als headtracking, leaning, hand gestures en voice commands gewoon tot de standaard mogelijkheden behoren.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 24 oktober 2013 14:47]

En nog heb ik dan een probleem .... Ik haal met moeite een meter (komt op een bureau te staan). Het zal er wel op neer komen dat ik hem in de praktijk niet gebruik (als dat al mogelijk is)

[Reactie gewijzigd door Johan tb op 24 oktober 2013 11:40]

Nromaal gezien sluit je de Xbox aan op een televisie en vanaf een meter afstand televisie kijken is voor de meeste mensen niet erg prettig.
Ligt eraan waar je de Kinect voor wil gebruiken. Als je wil fitnessen, dan hadden we allemaal wel kunnen bedenken dat een meter te weinig is voor Kinect of om uberhaupt je benen te kunnen strekken. Maar als je de Kinect alleen voor voice-control wil gaan gebruiken, dan kan dat van 0cm tot, ik dacht, 26ft zonder problemen met 2 verschillende stemmen in de kamer tegelijk.
Ik heb hetzelfde probleem.. beeld zal geprojecteerd worden, aan de muur kan dus niet vanwege het zeil, eronder is dan zogezegd al te laag volgens de specs.
De minimums die in het artikel worden aangegeven zijn wel heel erg optimistisch. Ik moet toch echt wel een meter of 3 van mijn huidige kinect staan wilt hij goed reageren. En die ruimte heb ik niet, vandaar dat de kinect al een hele tijd stof staat te happen.

Ik wil hem eerst in de praktijk uitproberen, die nieuwe kinect. Dadelijk maar ik weer zo'n miskoop zoals bij het huidig model.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee