Microsoft: Xbox One doet niets zonder 'day one update'

Wie een Xbox One in huis haalt, moet een patch binnenhalen om überhaupt games te kunnen spelen: de software waar de console mee wordt geleverd, is daar niet toe in staat. Het is niet bekend of dat ook voor Nederlanders het geval zou zijn.

Het was al bekend dat de Xbox One een zogeheten day one-update zou krijgen, en dat is ook niet ongebruikelijk. Het was echter nog niet bekend dat games onspeelbaar waren zonder die update. Microsoft heeft dat uit de doeken gedaan tegenover Engadget. Wanneer de Xbox uit de doos wordt gehaald, kan de speler in principe niets met de console. "Je hebt de day one-update nodig", zo zegt senior director of product management Albert Penello tegenover Engadget.

De reden daarvoor is dat de Xbox One op dit moment al wordt geproduceerd, terwijl de software nog niet af is. Het is onduidelijk of dat ook het geval zal zijn in Nederland en België: in de Verenigde Staten is de console al vanaf 22 november te koop, maar hier pas volgend jaar. Spelers die hun console uit bijvoorbeeld Duitsland halen, waar de console wel vanaf 22 november in de winkels ligt, krijgen er echter wel mee te maken.

Door Joost Schellevis

Redacteur

09-11-2013 • 09:18

216 Linkedin

Reacties (216)

216
187
106
5
0
24
Wijzig sortering
Zolang de update meteen beschikbaar is lijkt me dit niet een groot probleem? Hoeveel gamers hebben geen internettoegang?
Dit zou nog wel eens lastig kunnen zijn voor nederlandse gamers die een xbox one importeren uit een ander land omdat ze anders tot 2014 moeten wachten, want microsoft zou nu op locatie de day one update kunnen blokkeren totdat de officiele release is ?
Nee, in officiële papieren heeft Microsoft al aangegeven dat patches gewoon overal beschikbaar zijn
Anoniem: 443418
@SunnieNL9 november 2013 10:44
de update kan je al weken van tevoren downloaden en vanaf een usb stick updaten
Het zijn nog minder dan twee weken, waar kun jij die update vinden?
Er is al iemand die een xbox one heeft van Target en die heeft blijkbaar die update gevonden en via usb geïnstalleerd ;)
http://kotaku.com/and-her...-an-xbox-one-a-1461279632

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 9 november 2013 13:31]

En zijn console is ook al gebanned zonder uitleg. Lekkere P.R. voor Microsoft weer.

Ik begrijp wel waarom. Maar ze hadden dit wel iets subtieler mogen oplossen. Zijn Twitter account staat best wel in de spotlight op dit moment.

https://twitter.com/Moonl...atuses/399079605543243777
Anoniem: 499360
@sjer9 november 2013 18:40
Ik snap echt niet waarom hoor. Is toch duidelijk niet het probleem van de klant dat de handelaar een fout maakt? Het is toch duidelijk dat de enige die hier een sanctie zou moeten krijgen de handelaar is?

Ik zou mijn Xbox terug sturen en mijn geld terug eisen moesten ze de mijne bannen omdat die te vroeg geleverd is.
Major Nelson is in contact met die kerel om het probleem op te lossen, waarschijnlijk is het een tijdelijke ban tot 22 November.
Hij is zelfs uitgenodigd door Major Nelson naar het launch event!
Wel grappig dat er een paar te vroeg zijn verzonden wie weet krijgen mensen hier ook opeens een verassing voor de deur :*)

http://www.theverge.com/2...arly-pre-order-deliveries
dikke onzin, DRM faalt niet keer op keer. DRM wordt al veel vaker toegepast dan dat jij weet (blijkbaar). De enige keer dat je hoort over DRM is als het fout gaat.. En eigenlijk hoor je toch niet eens zo vaak dat het fout gaat (in verhouding).. Dat DRM nodig is, heb je aan al die mensen te danken die niet gewoon netjes voor hun content betalen..
MP3's (best groot), de laatste Sim City (breed uitgemeten), de reguleringen omtrent de XBOX one in het begin, GTA 4 op de pc is heel fijn op te starten zonder allerlei hacks.

Er zijn ook vormen van DRM die wel "werken"...
Nou ja...werken...
Kijk eens naar CI+. CI (common interface) is een port in je tv waarin je een CAM kunt stoppen om digitale televisie mee te kunnen ontvangen. Na CI kwam CI+, waarmee de provider nog meer content kan blokkeren, zoals prime-time voetbaluitzendingen opnemen.
Dus als consument wordt je beperkt, zodat de providers (nog meer) winst kunnen maken. Het mag duidelijk zijn dat als CI+ niet is gekomen, er vele providers failliet waren ;)

De volgende quote komt uit de Samsung 3d OLED tv review:
Het is niet mogelijk is om twee gecodeerde televisieprogramma's tegelijk te bekijken. Dit komt door de strenge restricties van de CI+1.3-standaard.
Je kunt met die tv zelfs 2x een 3D-beeld zien, alleen tsja..CI+...

Ik begrijp niet dat we zo passief zijn in het kritisch zijn: elke beperking die je als consument opgelegd krijgt is nadelig. Techniek is er immers om mogelijkheden te creëren voor de massa. Op het moment dat er keuzes gemaakt worden om beperkingen in te voeren, is dat juist wanneer anderen anders nadelige gevolgen hebben. Minder winst is geen nadelig gevolg, zolang je concurrenten dat ook hebben.

Het zal wel weer gemin-mod worden...want het is negatief...maar het is wel waar het op staat.
DRM wordt al veel vaker toegepast dan dat jij weet (blijkbaar).
Waar dan allemaal?

Bijna alle muziek wordt tegenwoordig weer zonder DRM geleverd; dat gevecht hebben ze opgegeven.

Op tv series heeft DRM totaal geen nut: die worden eerst uitgezonden op tv (en daarvandaan geript en getorrend), dus of er DRM op de DVDs zit die aan het eind van het seizoen in de winkel komen is niet heel relevant.

Op films zit inderdaad wel DRM, net zoals op ebooks en spellen. En ook daar is het zinloos (films en boeken is de DRM te kraken, spellen werkt het alleen omdat tegenwoordig alles via internet geactiveerd moet worden; in feite zijn we terug bij de oude codes-uit-het-boekje overtypen, maar nu met controle dat elke code maar één keer gebruikt wordt).
En eigenlijk hoor je toch niet eens zo vaak dat het fout gaat (in verhouding)..
DRM kan op twee manieren falen.

Iemand die niet betaald heeft, maar wel gebruik kan maken van het product: dit komt zo vaak voor dat het totaal geen nieuwswaarde heeft en je er nooit iets van hoort.

Iemand die betaald heeft, maar geen (of slechts beperkt) gebruik kan maken van zijn aankoop. Als dit aantal hoger is dan nul (en dat is het, kunnen we het daar over eens zijn?) dan hebben betalende klanten, mensen die zich netjes aan alle regels houden, last van DRM.
In combinatie met de conclusie hierboven wordt dat "dan hebben betalende klanten last van het feit dat ze zich aan de regels houden" en daarmee ben je in feite aan het promoten dat mensen de regels beter kunnen overtreden (lees: dat ze beter kunnen "downloaden").
En dan heb ik het niet alleen over DRM die keihard faalt en een geldige licentiecode weigert te herkennen, dan heb ik het ook over ingebakken beperkingen (dat je muziek alleen op je computer kunt afspelen maar niet op je MP3-speler, of dat je meerdere keren heen en weer moet mailen met de klantenservice als je een spel opnieuw wilt installeren omdat je laptop gejat is / je harde schijf gecrashed is / je niet wist dat je een speciale utility moest downloaden voor deïnstallatie en je de harde schijf gewoon gewiped hebt voordat je je computer verkocht). Want ook van die beperkingen, die de verkoper kennelijk "acceptabel" vindt ("het doel heiligt de middelen"), hebben de eerlijke klanten last.
Dat DRM nodig is, heb je aan al die mensen te danken die niet gewoon netjes voor hun content betalen..
Nee. Of, in elk geval, niet alleen vanwege die mensen. Een andere belangrijke oorzaak zijn de mensen die maar niet willen inzien dat een download nog lang niet gelijkstaat aan een gemiste verkoop en daarom te vuur en te zwaard tegen downloads menen te moeten vechten, desnoods met draconische methoden waarvan de eerlijke klanten meer last hebben dan de downloaders...
Dat DRM nodig is, heb je aan al die mensen te danken die niet gewoon netjes voor hun content betalen..
Nee ze hopen d.m.v. DRM meer winst te kunnen maken simple as that. Zoals altijd een download staat niet gelijk aan een verkoop. Daarnaast vinden mensen de prijs gewoon te hoog en willen ze het toch kunnen spelen, oplossing; downloaden ;)

Dat ze maar lekker blijven kloten met hun DRM wij kunnen het toch 99,9% de keren omzeilen.
volgens mij zijn de games die 100% drm hebben nog altijd niet echt leuk te spelen zonder aanschaf, of kun jij nu al simcity 5 volledig spelen zonder aan te schaffen, of starcraft 2, of diablo 3? of elk spel waar je online kun spelen? DRM blijft nog steeds werken, en hoe harder gamers gaan downloaden hoe strenger de drm regels worden. we naaien ons zelf telkens in de vingers met onze grote bek dat we alles kunnen omzeilen, terwijl in de praktijk allang duidelijk is dat we niet alles kunnen omzeilen.
Online gamen kan natuurlijk niet omdat je daar een valide seriecode voor nodig hebt. Wel kun je zelf een lan game opzetten d.m.v. Himachi ;)
Typisch een reactie van iemand die alleen maar wilt downloaden zonder te betalen...en met bekende argumenten te komen dat "alles" te duur is.
Uhm ... dan koop je het niet?

Als je iets niet kan betalen, heb je er ook geen recht op.
.

[Reactie gewijzigd door InflatableMouse op 12 november 2013 13:45]

Het heeft niets te maken met niet kunnen betalen het is meer dat de content die gemaakt word Download bare content is en dus er niet zoveel ontwikkelings kosten in zitten. Het maken van een CD kost 15.000 euro ze vragen 30 euro voor een CD waarvan ze vrijwel zeker weten dat die al meer dan 100.000x verkocht gaat worden, dan vraag ik me toch echt af wie hier dan echt de dieven zijn !

Daarbij komt ook nog eens een ferrari maak je 1x en verkoop je maar 1x. Downloadbare content is 1x gemaakt en kan 1000000x op verdient worden.

En als je zo tegen piratenrij bent, heb ik nu een vraag aan jou, Kan jij eerlijk zeggen dat je vroeger nooit zelf iets hebt gedownload of via VHS hebt opgenomen ?! Mocht je dit wel doen hebt je al geen recht van spreken aangezien je zelf ook hebt mee geholpen aan "het prolbeem".

Dus kats de vraag aan jou weer terug:
"Hoor je niet hoe ongelovelijk stompzinnig je zelf bent?! "

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 324520 op 11 november 2013 23:41]

.

[Reactie gewijzigd door InflatableMouse op 12 november 2013 13:45]

Zeer vermakelijk dit !

Eerst zeg je dit:

[qoute]
Uhm ... dan koop je het niet?

Als je iets niet kan betalen, heb je er ook geen recht op.
[/qoute]

En vervolgends zeg je dit:
Opnemen op VHS, casette bandjes, dat is toegestaan daar betalen we thuiskopieheffingen voor.

Even zo, downloaden van video en muziek (geen games of software!) voor thuisgebruik daar betalen we thuiskopieheffingen voor.
Hoe hypocriet en tegensprekend kan je zijn ?!
Don't feed the troll.

Had ik me eerder moeten realizeren.

[Reactie gewijzigd door InflatableMouse op 12 november 2013 13:45]

De laatste keren dat ik via iTunes muziek kocht zat er geen DRM op.

http://support.apple.com/kb/ht1711

[Reactie gewijzigd door DannyVersluis op 10 november 2013 16:36]

Waar gaat dit over? Er staat toch netjes uitgelegd dat de software nog niet klaar is en er dus software binnengehaald word als de console voor het eerst eengesloten word op het internet.

Het lijkt mij niet zo'n slecht idee; alleen software erop zetten die in staat is een update binnen te hengelen en te installeren. Of... er moeten een paar weken extra gewacht worden... en we weten allemaal hoe goed iedereen kan wachten op de nieuwe consoles.
Ze zijn wel overal beschikbaar, maar dat sluit een regio lock niet uit.
Wel of geen internet toegang maakt niet uit.

Je koopt een product, in dit geval een xbox voor games maar je kan er geen games mee spelen omdat er een update nodig is.

Volgens mij is het dan nog steeds zo dat je als aanbieder en niet werkend product verkoopt.

Stel je voor je koopt een telefoon maar die werkt niet omdat je deze eerst moet updaten.
Je koopt een auto maar krijg er 4 thuis komer banden bij. Je kan gratis naar de bandenhandel om je velgen en banden af te halen.

Sorry maar als je iets koopt moet het gewoon werken. Werkt het niet terug naar de winkel / ms. Laat die het lekker voor jou fixen en het aanbieden als het werkt.

Nu moet jij werk voor hun gaan doen en je krijgt er niets voor terug.
Het is ook schandalig, software hoor je nooit te upgraden.

De hele reden dat er zo'n significante Day One patch is omdat mensen klaagden om Microsoft's plannen met betrekking tot digitaal. Microsoft heeft geluisterd en gezegd, ok, doen we wat aan, maar dan moet natuurlijk wel de software worden aangepast.

Daarbij heeft de PS4 ook een Day One patch.

Echt, wat een gezeik om niks weer.
Niet gezeik om niets want je hebt NIETS aan de console zonder patch en over de PS4 de PS4 werkt tenminste zonder die patch de xbox praktisch niet. Wat betreft het patchen van gewone software sorry als ik software koop verwacht ik ook dat die functioneert ... alhoewel de meeste games vol met bugs zitten tegenwoordig, maar het grote verschil is het doet het tenminste dat kun je van de xbox niet bepaald zeggen.

[Reactie gewijzigd door Johan tb op 9 november 2013 11:57]

Je hebt overduidelijk internet want je post hier, klinkt ook niet alsof jij een Xbox One hebt gekocht, dus ik zie van 2 kanten het probleem niet.

Software moet nou eenmaal eens geupdate worden. Luistert MS eens naar kritiek, krijgen ze alsnog een bak gal over zich heen waar je niet goed van wordt. Mensen accepteren ook nooit eens dat er wel eens gewacht moet worden of het niet altijd gaat zoals het zou moeten gaan. Maar ja, dat gebeurt wel eens in de IT.
Ja ik heb internet ... maar dat wil ook niet meteen zeggen dat ik zin heb om een patch binnen te halen om iets ook maar enigzins werkend te krijgen ... en wat betreft MS luistert naar zijn klanten vergeet even niet dat ze wel moesten omdat de klant massaal wegliep en nog erger ze konden dat ook weten ook ... ze hebben BEWUST dat risico genoemen.

BTW ik heb nog steeds een xbox in bestelling staan alleen ik wacht wel op de release hier.

[Reactie gewijzigd door Johan tb op 9 november 2013 12:08]

het is heel simpel: wil je nog langer wachten?

zo ja: doe dat dan, je hebt grote kans dat de consoles die je later koopt al beschikken over deze day-ont patch

zo nee: dan moet je er genoegen mee nemen. ook bij Microsoft kunnen ze niet toveren.
Grappige vergelijking aangezien je een auto koopt met een zo goed als lege tank ;-)

Het is ook niet zo dat het product niet werkt, er is gewoon een update nodig. Live with it, we zijn 2013 ;-)
Sorry MS als ik een console koop van 500 euro dan mag ik toch zeker verwachten dat het out of the box werkt.
Even zijdelings; de PS4 doet ook vrij weinig zonder een day1-update. Ook hier is sprake ervan dat je niet alle functionaliteiten gaat krijgen op PSN of uberhaupt een BD-disc kan afspelen zonder een update van een paar honderd MB.
Er is toch een essentieel verschil, de Xbox One kan helemaal niets zonder de day one patch, terwijl de PS4 wel gewoon games kan afspelen zonder de day one patch, wat toch het meest essentiële is bij een gameconsole..

BD-disc niet kunnen afspelen geldt alleen voor BD films, waarvoor de patch wel nodig is en dus niet voor BD games.

https://twitter.com/yosp/status/393791944687489025

[Reactie gewijzigd door Cyrso op 9 november 2013 14:44]

Niet veel, maar voor degenen die het niet habben is dit natuurlijk vervelend.

Als ik Microsoft was zou ik wachten tot die software klaar is en die er vanuit de fabriek opzetten zodat je echt niemand buitensluit.
Alleen zou dat de console dus vertragen. Men is al enkele maanden bezig met de productie en distributie van deze console. Een ander, en meer haalbaar, alternatief zou een extra schijfje zijn geweest dat ze op enkele dagen kunnen persen en opsturen naar handelaren die ze dan meegeven met de klanten.
Dan maar vertragen, een console hoort te werken zonder internet connectie, er zijn spelers die niet online willen of kunnen. Ik vind dit dus een bagger actie.
Hmm, los hiervan, er zijn een aantal markten waarin als je nieuw product/device verkoopt dat apparaat al direct functioneel moet zijn 'uit de doos'. Het zal me niet verbazen dat MS hier later (juridische) problemen mee kan krijgen omdat ze apparaat leveren wat in eerste instantie niet datgene kan doen waarvoor het bedoelt is...
Dus in die landen is er geen Ikea?
2 of 3 mensen hebben hun Xbox ONE al ontvangen blijkbaar, zij zeggen dat de update al beschikbaar is en ook alle services zijn al online.
Aan bandbreedte hebben ze alvast geen tekort, maar het kan natuurlijk altijd ergens mislopen. Tot nu toe hebben ze het echter altijd wel goed gedaan bij releases en patches. De reden dat zo een patch nodig is komt door alle veranderingen die ze hebben moeten doen last minute door de massale reactie op hun beleid. De ene zal dat jammer vinden, de andere dan weer niet, die discussie moeten we niet nog eens voeren. Maar met de oorspronkelijke plannen ging de patch waarschijnlijk een paar MB groot zijn, de console moest dan ook online zijn bij de eerste boot (en dan om de 24 uur even een check in). Gamen ging dan ook niet kunnen zonder eerst online te gaan, de patch is alleen groter geworden.

Overigens heb ik al van enkele mensen in de US gehoord dat hun lokale gamewinkel de update al op hun console zet voor ze hem komen ophalen als ze dat vragen, om zo mensen met een tragere verbinding tegemoet te komen zodat ze minder lang moeten wachten als ze thuis komen.
En Microsoft heeft laten weten een tijdje geleden dat de patch normaal 20 minuten in beslag neemt.
Toch vind ik het raar dat tegenwoordig producten uitgebracht worden die niet eens af zijn. Ik voorzie problemen met overbelaste servers waardoor het mogelijk enkele dagen duurt voordat je ook je console gebruiken kunt.

Dit gebeurt dan omdat Microsoft niet onnodig veel bandbreedte voor normaal gebruik wil inhuren en dan is het achteraf het excuus.. oooh we haden niet zo'n grote toeloop verwacht blah blah blah

Maar mogelijk heb ik het mis, en heeft Microsoft het helemaal keurig voor elkaar.
Microsoft het bedrijf achter Azure en uiterst stabiele webservices als Xbox Live en dan niet genoeg bandbreedte inhuren? Ik ben er niet zo bang voor. Natuurlijk is het wel een heel erge piekbelasting op die dag maar afhankelijk van de grootte van de update hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Servers zijn schaalbaar en even zeg 500 mb (pure gok) binnen halen met 10 mb/s duurt 50 seconden en dan belast je de server al niet meer.

Dat iedereen tegelijk FIFA gaat downloaden die er als download bijgeleverd wordt kan een groter probleem zijn aangezien die al snel over de 10 GB zit.
Dat is nog nog geen minuut downloaden. Zeg ik het ergste geval 10 minuten voor sommige mensen. Dat moet geen probleem zijn.
Heb het over nederland. Andere landen kan het anders zijn
En toch ben ik geen voorstander dat een gameconsole om de haverklap dergelijke updates moet binnentrekken.

Het is een console, en als je hem aanzet dan moet die werken. We krijgen nu een halve PC met allerlei voorwaarden, terwijl voor veel mensen de console juist een apparaat moet zijn die ten allen tijden werkt.

Het begint de omgekeerde wereld te lijken, PC heeft minder updates nodig, althans die zijn een stuk kleiner en steeds zeldzamer,
en als je een spel wilt spelen dan is je console bezig, je game wil ook updates gaan halen met het grote verschil dat het nog grotere updates tussenzitten van enkele gigabytes.

En dan maar klagen dat de markt stabiliseert en de markt voor kleine games (webbased en telefoonf) floreert. Rara.
Het voordeel hiervan is dat bugs en exploit-mogelijkheden weggewerkt kunnen worden. Het voordeel is dat als je een nieuwe console koopt je altijd zeker weet dat je de laatste software er bij krijgt, ongeacht of je hem vandaag koopt of pas over 2 maanden.

Natuurlijk is het irritant als je geen of langzaam internet hebt. Maar geen internet kan ik me tegenwoordig niet meer voorstellen (en anders is het zo'n kleine groep dat deze niet interessant is voor een bedrijf) en langzaam... tja, dan behoor je ook tot een kleinere groep waar steeds minder rekening mee wordt gehouden.

Het grote verschil tussen mijn linux die wekelijks update (en bij kritieke updates vaker) en mijn console, is dat mijn pc vaker aanstaat en dit op de achtergrond kan doen. Dus ik merk er niets van.
Bij mijn console is het irritant dat ik zo weinig speel, dat als ik hem nu een keer aanzet hij meestal wel iets moet updaten voor ik kan starten.
Anoniem: 271482
@theBazz9 november 2013 23:25
Juist door bugs in spelletjes kon ik vroeger veel "onmogelijke" games wel uitspelen :(
Ik begrijp je gevoel wel hoor, en MS heeft hier zeker steken laten vallen. Probleem blijft wel dat consoles gewoon niet meer hetzelfde zijn en dat ook niet meer kunnen zijn.

Kijk naar de oude consoles zoals de 8 en 16 bits, dit waren consoles met een OS die alleen simpele functies hoefde uit te voeren, angst voor kopieren was minimaal en er was geen internet.

Nu moet een console veel meer kunnen, hackers liggen op de loer en toegang tot het internet is een must.
Wij willen dat apparaten steeds meer en meer kunnen, en het feit is, dat hoe meer je gaat toevoegen en hoe meer code er is, dat de kans op fouten in de code alleen maar groter wordt.

Voor spellen geldt hetzelfde, die worden maar uitgebreider en uitgebreider, daarbij verwacht/eist de gamer dat bugs worden gerepareerd, vroeger was dat niet zo, zat er een fout in het spel, naja dan zij dat zo, niets meer wat je er aan kon doen.

Verder blijft de PC gewoon koning van de bugs en updates hoor.
nou, gelukkig kan de xbox one updaten terwij je hem standby heb gezet... problem solved
En toch ben ik geen voorstander dat een gameconsole om de haverklap dergelijke updates moet binnentrekken.

Het is een console, en als je hem aanzet dan moet die werken. We krijgen nu een halve PC met allerlei voorwaarden, terwijl voor veel mensen de console juist een apparaat moet zijn die ten allen tijden werkt.
Gek genoeg viel mij dat ook al op.
Mijn oudste koopt voor zijn verjaardagsgeld een PS3, ( 12GB ) en met 2 spellen erbij natuurlijk.
Het eerste wat de PS3 doet is updaten naar een nieuw dashboard, so far so good.

De eerste game start niet gelijk, nee ... gaat installeren .... WTF ?
daarna nog eens update ophalen en installeren, en voor hij kon spelen waren we bijna een uur verder.

De 2e game erop zelfde verhaal, en blijkt de 12GB gewoon niet genioeg te zijn voor een volgende game ....

< nu een hdd erin met 500GB vrije ruimte, omdat ik het wel aankan, maar ik denk dat de meeste mensen toch wel teleurgesteld zijn in de console op die manier >
Inderdaad, je hebt toch geen PC gekocht waar de Windows updates om je oren vliegen... om de maand. Van een console verwacht ik DVD erin en spelen...
Dat is nog nog geen minuut downloaden. Zeg ik het ergste geval 10 minuten voor sommige mensen. Dat moet geen probleem zijn.
Heb het over nederland. Andere landen kan het anders zijn
Je hebt een Xbox of je gokt wat? XboxLive is al zeer lange tijd gelijkend een single-thread FTP-server. Het maakt weinig uit of je thuis 20Mbit of 2Gbit hebt, in veel gevallen is de downloadsnelheid geheel afhankelijk van de aanbiedende server.

Ik heb de laatste tijd getimed to lang het duurt voordat ik de progress-bar van een download op mijn 360 (met achterliggend Gbit netwerk, DMZ en 150Mbit Ziggo) duurt; met wat gegoochel met cijfers kom ik echt niet verder dan 30Mbit vanaf de kant van Microsoft ongeacht of dit gaat om een nieuwe patch, een oude game of andere zaken die je kan downloaden van ze.

Mogelijk dat dit wordt opgelost in de nieuwe generatie aangezien de datacenters voor XboxLive aanzienlijk worden uitgebreid.

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 9 november 2013 12:17]

Ipv timen kun je ook een DD-WRT router koppelen, met real-time graphs. Wat dat betreft kan ik je bewering staven, ook hier niet hoger dan 30 Mbps. Nog altijd beter dan de PS3, deze heb ik op zijn hoogtepunt met 9 Mbit/sec zien downloaden van PSN.
ik heb een 5 megaBIT lijn, een update van 500 megaBYTE duurt dan:

(500/5)*8=800 seconden oftewel een kwartiertje ja. Maar dan enkel in het geval ik ook de volle snelheid van mijn lijn kan benutten. Meestal zakt de lijn in naar de helft tot een derde van de geadverteerde snelheid, en dan zitten we aan 25-40 minuten.

En ja, als ik een steamgame koop van enkele GBs, dan kan dat soms dagen duren.
En nee, ik heb geen alternatieven in de buurt. Ik woon te ver van de centrale en de andere aanbieders gebruiken dezelfde centrale.
Hou er ook rekening mee dat de update nog geinstalleerd moet worden, ik kreeg een WiiU en daar was het ook het geval, day one update binnen halen (geen idee hoe groot hij was) duurde al meer dan 45 minuten, daarna nog de update installeren wat voor mijn gevoel een uur duurde...

Nou gebruik ik mijn WiiU bijna nooit... Maar de keren dat ik hem heb willen gebruiken kreeg ik ELKE keer een update sommige duurde 20 minuten andere weer 40 minuten. Leuk als de kids langs komen 'even snel' een spelletje spelen... Nu kunnen ze lekker minecraft te spelen op mijn PC's.

De oude mythe van 'even snel gamen' op een console kan wel weg, vroeger zette ik mijn Megadrive aan en klaar, even door de splash screens heen en spelen maar.

Om niet helemaal als 'console basher' over te komen, uiteraard moeten de games op Steam/Origin/Uplay ook geupdate worden, kan ook vervelend zijn maar dan praat je over een spelletje en de meeste updates varieren van 20 tot 200mb (voor de spellen die ik heb) dus dat is te overzien aangezien ik 52mbit heb zijn dat soort updates snel genoeg binnen.
Als je je Wii niet update, blijft die het ook gewoon doen. Haal hem dus van het internet af en laat "de kids" lekker offline gamen.
Ik ben het met je eens dat systeemupdates veel te veel en te vaak langskomen. Een van de redenen om mijn PS3 de deur uit te doen. Voordat ik een spelletje kon spelen moest ik eerst het systeem updaten en/of de game.

Bij de Wii U had ik ook een update toen ik hem kocht (4 oktober) die er idd vervelend lang over deed. Ik hoefde hem overigens niet te installeren om te kunnen gamen. Sinds die tijd eigenlijk geen systeem update meer gehad (althans, niets van gemerkt). Toen ik afgelopen dinsdag COD kocht moest dat spel wel even updaten voordat ik kon spelen. Dat duurde niet zo lang, toen ik een glas drinken voor mijzelf had ingedaan was het al klaar.
PS3 (en straks de PS4) kunnen gewoon in stand-by modus zichzelf updaten mits je dat inschakelt.
Dus nooit meer tegen een update scherm aan kijken, gewoon automatisch.
Anoniem: 181786
@xoniq9 november 2013 19:43
Toppie. Jammer dat het je geld kost.
Kost niks hoor :-).
Was eerst zo, toen moest je Plus hebben, nu niet meer, is nu gewoon voor iedereen bruikbaar, en dat gaat op de PS4 ook zo zijn.
Ben hoge snelheid gewend sorry.
Ging daar even vanuit >_<
Als je zo een 'trage'verbinding hebt, dan belast je de server ook niet zo erg :)
Wat als ie op een plek woont waar geen breedband is?
Komt voor hoor.
Anoniem: 145867
@xoniq9 november 2013 21:43
Wat als je met dat ding op een schip zit?
Die "USB" updates lijken mij wel een goede oplossing.
Ga jij ook jouw auto vervangen als de ingebouwde radio je niet bevalt?
Hier kan ik maximaal 8 mbit krijgen, en dat is dan nog in een niet zo heel oude woonwijk (uit 2000).

Of ik moet over willen stappen naar de kabel, maar daar begin ik niet aan. Die willen je dan ook meteen tv door de strot duwen (ik wil geen kabel tv) en hebben allerlei rare blokkades zoals de mailpoort (doei doei eigen server). Liever wat minder snelheid dan iedere maand extra moeten betalen voor tv die ik niet gebruik en m'n server moeten vervangen door publieke privacyschendende diensten zoals gmail.
Of ik moet over willen stappen naar de kabel, maar daar begin ik niet aan. Die willen je dan ook meteen tv door de strot duwen (ik wil geen kabel tv) en hebben allerlei rare blokkades zoals de mailpoort (doei doei eigen server). Liever wat minder snelheid dan iedere maand extra moeten betalen voor tv die ik niet gebruik en m'n server moeten vervangen door publieke privacyschendende diensten zoals gmail.
Hoezo, ik heb gewoon een mail server draaien, werkt prima.
Meer dan 1 provider blokkeren poort 25, en als je belt waarom de meest uiteenlopende redenen, zonder een geldig excuus. Tegen een meerprijs is die wel altijd leverbaar, zonder enige verdere ingreep(?).

In mijn aangedragen praktijkvoorbeeld was ik een starttarief van 700 euro kwijt voor de stoep open te laten breken, en dan moesten ze nog op mijn kosten 90 meter gaan graven, door de fundering in dat huis heengaan, etc.

Ik huurde het geheel, zat er net een paar weken in toen ik achter die dilemma's kwam, dus klikte mijn koffers zo weer dicht!
Hmmm, je kan ook zonder poort 25 een mail server draaien, ik heb hier een 2012 met echange 2013 draaien, werkt prima.
Gewoon via een pop connector.
Naar mijn weten doet UPC niet aan poort blokkade.


OT: Jammer dat dit met een update moet. Al duurt het niet lang om de update binnen te halen.
Microsoft kan zo wel mooi zien hoeveel Xbox er effectief verkocht zijn.
Dan zit er bij mij een schroefje los. Ik had ooit op het platteland gewoont waar wel een telefoonaansluiting zat, maar de enige provider die uberhaupt iets wilde leveren was KPN, via het Hetnet, waar ik een 4 om 1 verbinding kreeg, waarvan de snelheid niet eens stabiel was.

Gezien ik voor mijn werk vaak remote in moet bellen, reken maar dat ik ging verhuizen.
Niet iedereen heeft de luxe om "zomaar even te verhuizen" ;)
Anoniem: 271482
@Madrox10 november 2013 13:01
Iets met mozes en een berg. Als voor het uitvoeren van je beroep nodig is, is het geen luxe, maar een noodzaak.

Het ging ook niet zonder slag of stoot. Maar het was vrije sector huur, en geen koop. Ik heb mijn drie maanden borg uiteindelijk via de kantonrechter terug moeten halen. En de reden dat ik daarheen verhuisde in eerste instantie was om dichter bij mijn werk te wonen.

De eigenaar wilde aan enige noodzakelijke werkzaamheden(het leggen van een nieuwe grondlijn) nul komma niks aan meebetalen(waar zijn volgende huurder voordelen van zou hebben gehad), en er waren meer spanningen tussen hem en mij(hij vond mij met mijn lange haar en zwarte kleren in zijn christelijke dorpje maar een vreemde verschijning en was wantrouwend tegenover mijn apparatuur, liep ook zonder mijn toestemming door de woning en bijbehorende garage en zat aan dingen te rommelen waarvan die niet wist wat het was...) al met al genoeg reden om per direct weer te verkassen.
Bij andere bedrijven zou ik hier inderdaad ook voor vrezen, kijk naar Apple bijv en de launch van iOS7

Maar microsoft heeft dat zeker goed voor elkaar. Hoeveel bandbreedte denk je dat bijvoorbeeld windows update slurpt?

Hier maak ik me echt geen zorgen om!
Het verschil tussen Xbox en iOS7 is wel dat de Xbox 360 in maart 2013 in totaal 77.2 miljoen keer is verkocht en dat de beginupdate voor de volgende Xbox 500MB is. Stel dat Microsoft in het launchweekend 77.2 miljoen Xbox Ones verkoopt, dan komt dat neer op 38.6 miljoen gigabyte, ofwel 36,8 PB.

Bij iOS zijn er in het eerste weekend 200 miljoen toestellen geupdate, en iOS7 was 1GB groot. Dat is dus 200 miljoen gigabyte of 191 petabyte.

Dus: ALS Microsoft evenveel Xbox One-consoles verkocht krijgt in één weekend (waar MS er voorheen 8j over deed) dan komt het nog niet eens in de buurt van een kwart van het dataverkeer dat Apple teweegbrengt bij een major iOS-update.

En dan heb je nog de App Store, iTunes Music Store en Mac App Store die moeten blijven lopen, net zoals Microsoft Windows Update heeft bvb.

Bronnen.
http://abcnews.go.com/Tec...ion-200/story?id=20342037
http://vgsales.wikia.com/wiki/Xbox_360

[Reactie gewijzigd door b12e op 10 november 2013 23:00]

Apple gooit IOS7 niet alleen maar naar het nieuwste toestel, of wel? Naast die 77M XB1 consoles zul je dan alsnog ook alle bestaande 360 consoles moeten meetellen, dat verdubbelt de boel nog een keer.
Die hebben toch geen Day one update nodig?
exact mijn punt. Overigens ZAL Microsoft geen 77 miljoen XB1s verkopen. ZELFS ALS je de 77 miljoen bestaande Xbox 360-consoles er bij telt (mag niet) dan zal je op ongeveer 80 miljoen Xbox 360+1 consoles zitten einde 2013. da's nog altijd minder dan de helft van het aantal iToestellen met iOS7 na het eerste weekend.

Dus nog altijd factor 5 meer dataverkeer voor Apple (x2,5 toestellen x2 updategrootte)

Edit: ook dit is ruim gerekend. Einde 2005 had Microsoft 1.5 miljoen Xbox 360s verkocht, ik ga hier uit van een verkoop van het dubbele X1 in dezelfde periode om op het rond getal 80 te geraken.

Voor de duidelijkheid: Microsoft zal dus waarschijnlijk ten einde 2013 waarschijnlijk minder dan 3 miljoen halve gigabytes aan data als Day One update verspreiden. 1.5 miljoen gigabyte dus. ofwel 1.43 Petabyte.

1.43 PB is dus beduidend minder dan de 190 (afgerond, naar beneden) petabyte die Apple te verduren kreeg tijdens hun launch van iOS7. En daarover ging het bij als reactie op de originele post:
Bij andere bedrijven zou ik hier inderdaad ook voor vrezen, kijk naar Apple bijv en de launch van iOS7

Maar microsoft heeft dat zeker goed voor elkaar. Hoeveel bandbreedte denk je dat bijvoorbeeld windows update slurpt?
Ook bij Apple moet je dus overduidelijk niet vrezen voor pakweg anderhalve petabyte dataverkeer. Het ogenblik dat we dat minstens factor 100 gaan doen kan er wel eens iets fout lopen, maar toch zijn er 200 miljoen mensen in geslaagd de update uit te voeren in het eerste weekend - en dat geheel vrijwillig, ze hadden de update namelijk niet nodig om hun toestel te laten werken naar behoren.

En nu dwaal ik nog wat verder af richting "offtopic":
PS, OP: Hoeveel bandbreedte zouden de App Store en iTunes Music Store wel niet slurpen? :) In maart 2013 werden er 15.000 nummers verkocht per minuut en een gemiddeld nummer in mijn bibliotheek is 6 megabyte. Dat zijn nieuwe verkopen en geen herdownloads. Da's 90.000 megabyte (pak 90 gigabyte om het makkelijk te houden) aan muziek per minuut. ofwel 5 terabyte per uur. Da's na 24*5=120 uur) 600 terabyte.

Wat Apps betreft verkoopt Apple er op vijf dagen ongeveer 250 miljoen, er van uit gaande dat de apps gemiddeld 20 megabyte zijn (GPS en serieuze games zijn vaak enkele honderden megabyte groot én games zijn het populairst in de App Store) dan is dat 5000 miljoen megabyte ofte 4.65 petabyte. En dan gaan we van verkopen uit, en niet van nieuwe downloads wanneer mensen massaal hun toestellen updaten en evemtueel resetten.

De App Store en iTunes Music Store verstoken elke 5 dagen dus 5.20 petabyte (omlaag afgerond), oftewel waarschijnlijk 3 keer meer dan wat de Xbox One als Day One update zal verstoken in-waarschijnlijk- de eerste maand.

Ik ga nu maar van heel wat zaken van uit- ik weet natuurlijk het exacte gemiddelde niet van de grootte van Apps en Muziek en ik heb geen flauw idee wat Windows Update verbruikt aan data. En ik kan natuurlijk ook niet rieken hoeveel X1s Microsoft zal verkopen op de eerste 5 dagen na launch.

[Reactie gewijzigd door b12e op 10 november 2013 23:52]

Rekenen is zo te zien niet je sterkste kant. 77.2 * 500 = 36.8? Je zit er een factor 1000 naast.
Dat is redelijk ironisch, als je goed leest staat er 500MB(!) dat is 0,5GB en dus in plaats van 77,2 * 500 is het 77,2 * 0,5.
@kristan en @joostjah:
Nitpick: 77.2 x 500 mega is natuurlijk hetzelfde als 77.2 x 0.5 giga
Wel de juiste units gebruiken anders klopt het nog steeds niet.

77.2 (miljoen) x 500 mega == 77.2 (miljoen) x 0.5 giga = 36.8 (miljoen) giga

(Wat natuurlijk ~ 36.8 peta bytes is en niet tera. )

[Reactie gewijzigd door BeerenburgCola op 10 november 2013 11:45]

Volgens mij is dat precies wat ik zeg?
ik heb weldegelijk goed gerekend, ik heb gewoon - per abuis - megabyte getypt ipv gigabyte, waardoor ik daarna ook in de fout ging bij terabyte, dat moest petabyte zijn. Daarop gebaseerd had ik ook bij Apple "terabyte" in plek van "petabyte" geschreven.

Ik heb het aangepast in de oorspronkelijke post. Sorry dat ik hier de mist ben in gegaan, ik had nog een kater van de dag ervoor.

Het is ook helemaal naast de kwestie, want ook bij Apple had ik terabyte geschreven ipv petabyte, waardoor ook daar het totaal een factor 1024 lager lag.

De bedoeling was maar om even in perspectief te zetten wat Apple te verdragen krijgt bij een major iOS release (waar DaanHetEentje naar verwijst) vergeleken met wat Microsoft te verduren zal krijgen op de dag van de Day 1 update en waarom je appels met appels en peren met peren moet vergelijken.

Natuurlijk zal Microsoft bij de launch van de X1 geen 77 miljoen consoles verkopen - eerder iets van een miljoen. De launch van de X360 gebeurde in Noord-Amerika in November (EU begin December) 2005. Anderhalve maand na datum hadden ze er 1.5 miljoen verkocht. Ik citeer:
By year's end, Microsoft had shipped 1.5 million units, including 900,000 in North America, 500,000 in Europe, and 100,000 in Japan.[11]
Het doet er dus helemaal niet toe of ik er een factor 1024 naast zat bij MS én Apple, mijn berekening ging toch al van een factor 77 uit van wat ze werkelijk zouden verkopen op dag 1 (laat ons zeggen het eerste weekend, dus gespreid over een dag of 4).
Het product is op de dag van de launch dus wel volledig af, alleen moet de software nog correct worden ingeladen. Niet helemaal netjes als je het mij vraagt, maar zolang alles daarna werkt is het ook weer niet onoverkomelijk.

Alleen zal dit opnieuw een deuk in de verkopen van de XB1 veroorzaken, aangezien breedbandinternet nu ook weer niet overal beschikbaar is. Ideaal zou pas zijn als handelaars bijkomend ook nog een lading CDs/DVDs/BDs krijgen met de patch op geperst die ze met de klanten kunnen meegeven. Eens thuisgekomen, schijfje erin, software laden en done.
wie zegt dat dat niet zal kunnen ?

de huidige 360 heb ik ook al steeds via USB geupdate ipv online
download van de update offline zal hoogstwaarschijnlijk gewoon kunnen naar dvd en usb zoals nu
Microsoft heeft zijn netwerk wel redelijk goed voor elkaar. Hb bij releases van windows of windows updates ook nooit problemen gehad
Wat heb je liever? Dat Microsoft nadat ze de software klaar hebben de release nog 3 maanden vertraagt omdat de voorraad anders nog niet hoog genoeg is? Ik vind het juist wel slim dat ze dit parallel aan elkaar doen. En je mag tegenwoordig ook wel verwachten dat mensen internet hebben, dus ik vind het juist een slimme zet :)
zal allemaal wel meevallen, immers is ms wel gewend om aan 100 miljoenen mensen updates te verstrekken.. en hier gaat het maar om een paar miljoen, hooguit..
Dat is toch zo vaak. Apple heeft nota bene na 2 product lauches een fix moeten uitbrengen.
Dan heeft Apple het ook niet voor elkaar. De HTC One heeft menig terugroepactie gehad. Met GTA4 waren er ook al opstartproblemen.
Het heeft allemaal te maken met time to market. Kijk daar maar eens naar en je zal het niet meer raar vinden.
Oh ja, ook een mooi voorbeeld: heb ooit een Golf IV gehad. Ik was een van de allereertse. Bleken er na 2 weken al >1000 modificaties te zijn. En die niet eens meer op mijn Golf doorgevoerd konden worden.
waarschijnlijk heb je xbox live nodig om de update binne nte halen
Live en het hoeft niet gold te zijn, silver is voldoende vermoed ik het dan.
Ben benieuwd wanneer MS de Xbox One in Nederland gaat lanceren. Ik heb de day one sinds juni via MS store gereserveerd.
Ik ben persoonlijk geen fan van consoles
ik ben meer van het pc gamen wat ik veel fijner vind maar ieder zijn mening
Vanuit verkooptechnisch oogpunt begrijp ik volledig dat Microsoft voor deze strategie heeft gekozen. De Xbox valt hierdoor gewoon eerder te verkopen. Maar ondanks dat vind ik het toch een beetje een bizar idee dat je een apparaat in de winkel koopt waar je vervolgens niks mee kunt, behalve een software update draaien.
Ik heb liever een console waar ik weet dat ik nog een update moet uitvoeren om hem werkend te krijgen dan dat ik een console koop waarbij de software die er op staat nog zo buggy is dat ik wederom een update moet gaan uitvoeren.
dat heten gewoon updates ;)
Je kan toch een console kopen en dan dat het werkend is.
Ze praten toch over tijdens het spelen dat je console ge-update etc etc kan worden.
Dus jij hebt liever dat je eerst een grote update moet downloaden en dan pas gamen of heb je liever meteen gamen en op de achtergrond verder??
als ik meer zekerheid heb dat ik kan gamen na de update dan dat ik heb met de software die bij productie beschikbaar was wacht ik liever even met gamen... maar natuurlijk is gamen direct out-of-the-box beter.
wel: update moet uitvoeren om hem werkend te krijgen
niet: software die er op staat nog zo buggy is dat ik wederom een update moet gaan uitvoeren
.
Beetje tegenstrijdig ben je wel, je zegt 2x het zelfde maar je geeft 2 keuzes.
De Xbox ONEs die nu worden geproduceerd draaien waarschijnlijk al gewoon deze day one update, misschien zelfs een nog nieuwere versie. Als de Xbox hier begin volgend jaar uit komt zal dit waarschijnlijk niet meer nodig zijn.
Hier in NL niet, maar in de US is deze update wel nodig, omdat alle xboxen natuurlijk gewoon al in de magazijnen liggen net als de PS4.

Ontwikkelaars van beide bedrijven werken ondertussen gewoon door aan het OS, om nieuwe features toe te voegen, memory footprint te verlagen, systeem stabieler te maken.

Dit allemaal voor toekomstige updates. Ze kunnen moeilijk alle xbox en PS4 doen weer openmaken en ze updaten.
Dit is alleen voor de eerste generatie rev consoles. wanneer de software af is zullen nieuwe consoles wel met de juiste software de deur uit gaan lijkt me. wellicht dat winkels ook de update kunnen doen als je thuis geen internet hebt.
Dit is natuurlijk vragen om problemen. Redelijkerwijs is aan te nemen dat een day-one-update van significante grootte is want als de XBox One out of the box (pun intended) niet in staat is om games te spelen, dan zal alle code die daarvoor nodig is in de day-one-update zitten.

Ik voorzie overbelaste update-servers bij Microsoft en dan zal het vanzelf klachten gaan regenen. Ook mensen met een trage internetverbinding zullen hier niet heel gelukkig mee zijn. Dat laatste zal binnen Nederland misschien niet zo'n probleem zijn maar in Amerika heeft bij lange na niet iedereen een stabiele en snelle internet verbinding.
Onzin, Microsoft zal heus wel de capaciteit hebben om een enorme toestroom aan te kunnen, Windows 8.1 en iedere patch tuesday gaat ook zonder enige probleem. En die gaan vaak over de 500 MB download, en zo groot is de day one update. Daarbij Sony heeft met de PlayStation 4 hetzelfde aan de hand, en de PS2, PSP en PS Vita, hadden ook allemaal een day one update.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 9 november 2013 09:42]

Nou ja, de updates op de XBOX360 waren meestal zo gedownload en geinstalleerd, daarentegen de updates op mijn PS3 duurde soms echt een eeuwigheid.
Waarom er meteen vanuit gaan dat dit slecht gaat gaan? :s

Het is zoals Kluutmaran al aanhaalde, Microsoft heeft Azure en Xbox Live uit de grond gestampt, beide zijn heel stabiel. Om dan nu meteen te denken dat dit fout gaat lopen, is beetje voorbarig.
Wat hebben de PS4/xbone toch met die day one update?
Beide consoles zijn gewoon lege plastic dozen als ze de day-one update niet hebben.
PS4 kan gewoon games afspelen zonder day one update hoor. En de update kun je dan up de achtergrond downloaden.

edit, bron: https://twitter.com/yosp/status/394223560991838209

[Reactie gewijzigd door Cyrso op 9 november 2013 14:40]

nee totaal niet :) Zonder de day-one update werkt je Blu-ray speler niet, staat gewoon uitgeschakeld ;) Je moet degelijk de day-one update downloaden/installeren om je ps4 te bunutten ...
Dan ben je verkeerd geïnformeerd:

https://twitter.com/yosp/status/394223560991838209

En ja de games kan je ook afspelen zonder ook maar één keer met het internet te moeten verbinden zoals eerder bevestigd. De day one update is niet verplicht...

Jij verwart het waarschijnlijk met het afspelen van Blu-ray films en DVD's, waarvoor je wel eerst de day one patch moet downloaden..

[Reactie gewijzigd door Cyrso op 9 november 2013 14:59]

leeg zijn ze niet. er zit wel degelijk hardware in. als ze zouden wachten totdat de software volledig af is en dan pas met de productie beginnen. zouden ze niet 22nov al op de markt komen he...
maar je kan er niks mee. Dit was toch de hele punt met dat je online moet zijn om de console te kunnen gebruiken. nu heb je alsnog dat je online moet zijn om als eerst de update uit te voeren en dan pas er gebruik van kan maken. waarvoor die hele drama omtrent de xboNe ? vind ps4 wel hyprocriet btw....
Dat is de software die ze standaard op alle xboxOnes al plaatsten eh, als ze daar nog aan moeten beginnen als de software maar af is dan kon je nog wat langer wachten op je xbox

Blijkbaar zou dit ook die AlwaysOn "feature" verwijderen enzo

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 9 november 2013 12:55]

Dit is gewoon gedaan zodat mensen niet stiekem hem meenemen uit het magazijn en hem een week van te voren al gaan zitten uit proberen
Behalve dat er al mensen zijn die hem hebben ontvangen 2 weken op voorhand en deze update ook al konden installeren: http://www.neowin.net/new...ne-consoles-shipped-early.
Anoniem: 230001
@Loller19 november 2013 10:36
Zijn mooie dozen. Jammer dat ze de Xbox zelf niet laten zien.
Bijzonder dat alles ook al werkt. De release is over twee weken en alles functioneert al.
Unboxing: http://www.youtube.com/watch?v=GxYgZb6C_2c&noredirect=1
(hoewel je hier inderdaad nog niet het ding in actie ziet)

[Reactie gewijzigd door Tweaqer op 9 november 2013 11:13]

Anoniem: 230001
@Tweaqer9 november 2013 11:20
Als je dat ding niet in actie ziet geloof ik er geen zak van dat mensen al updates hebben kunnen installeren en dat de rest ook werkt. Zien is geloven en anders is het fake. Die dozen kan iedereen laten zien.
wanneer de update uit de doos wordt gehaald ja?!
Anoniem: 480655
9 november 2013 09:24
Wat begrijpen jullie niet aan "Day one" ? Het is toch duidelijk dat dit direct op de eerste dag is ...
Was dit niet al een tijdje bekend?
Sowieso zouden ze dacht ik met de day one update die belachelijke regeling van games linken aan je account opheffen, en aangezien je dat toch al online moest doen zou je zonder die update dan ook niet kunnen spelen omdat je niet meer je game kon activeren.
In Nederland is er een Day200 patch nodig schat ik zo ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee