Google heeft de eerste specs van zijn Glass-bril online gezet, samen met documentatie over de api's die ontwikkelaars moeten gebruiken. Volgens Google zou de bril bij normaal gebruik een volle dag mee moeten gaan. Voor gebruik van gps en sms is een gekoppelde smartphone vereist.
De speclijst van de augmented reality-bril vermeldt niet in detail welke hardware het geheel aandrijft. Al langere tijd spreken geruchten van een Omap4-soc van Texas Instruments, maar Google laat zich daar vooralsnog niet over uit. Wel is duidelijk dat de bril wifi-verbindingen op kan zetten via 802.11b en 802.11g; de snellere n-standaard wordt niet ondersteund, vermoedelijk om het stroomgebruik binnen de perken te houden. Naast wifi is er op draadloos vlak ook ondersteuning voor bluetooth. Gebruikers die hun locatie willen bepalen via gps, of via sms een bericht willen sturen, zullen Glass eerst aan een Android-smartphone moeten koppelen. Deze dient minimaal Android 4.0.3 te draaien met daarbij de MyGlass-app.
Het schermpje in de bril heeft een resolutie van 640x360 pixels en volgens Google is het geprojecteerde oppervlak voor de gebruiker vergelijkbaar met dat van een 25"-beeldscherm bekeken van een afstand van 2,4 meter. De bril is overigens niet zomaar door iedereen te gebruiken: mensen die al een bril dragen zouden snel hoofdpijn kunnen krijgen en Google raadt kinderen jonger dan 13 jaar af Glass te gebruiken, omdat dit de ontwikkeling van de ogen zou kunnen hinderen. Mensen die ooit een Lasik-oogoperatie hebben ondergaan zouden eerst hun dokter moeten raadplegen voor ze Glass gebruiken, aldus Google.
Glass bevat een camera die foto's kan maken met een resolutie van 5 megapixels en video's kan opnemen in 720p. Gebruikers kunnen van de 16GB aanwezige flashgeheugen 12GB gebuiken voor de opslag van foto's en video. Voor het afspelen van audio wordt niet gebruikgemaakt van traditionele oordopjes, maar van beengeleiding. De audiogolven worden daarbij als vibraties doorgegeven aan de schedel, die deze vervolgens weer doorspeelt aan het slakkenhuis en de gehoorzenuw.
De accu is volgens Google krachtig genoeg om de bril een dag lang 'normaal' te kunnen gebruiken. Wat Google onder 'normaal gebruik' verstaat is echter niet bekend. Wel merkt het bedrijf op dat het maken van video's en gebruiken van Google Hangout de accu sneller leeg zal trekken.
Samen met de specificaties heeft Google ook de Mirror-api uit de doeken gedaan. Via deze rest-api kunnen apps voor Glass, zogenaamde 'Glassware', communiceren met de bril. De apps zelf kunnen geschreven worden in Java of Python en draaien op Googles App Engine-platform. Apps zullen dus niet direct op de bril zelf draaien; de softwarezijde is cloudbased.
Apps verschijnen voor de gebruikers in de vorm van Cards op een Timeline waar doorheen gebladerd kan worden. De bediening hiervan werkt via een touchpad aan de zijkant van het montuur van Glass. Deze Timeline Cards kunnen tekst, html, foto's en video's bevatten en worden door de achterliggende service van de app die op Google App Engine draait naar de bril gestuurd. Daarmee lijkt het erop dat de bril altijd in verbinding met het internet moet staan om van de meeste apps gebruik te kunnen maken.
Ontwikkelaars die de bril vorig jaar op Googles I/O-beurs besteld hebben kunnen hun exemplaar in de nabije toekomst verwachten. Google is namelijk begonnen met de productie en zal de brillen in batches versturen. De bril wordt geleverd met twee extra neussteuntjes en een opbergtasje. Eerder zei Google al dat de versie voor consumenten nog in 2013 uit zal komen. Deze zal minder kosten dan de 1500 dollar die de ontwikkelaars voor hun model hebben moeten neerleggen.